Terápia
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.02., 09:48Idézet tőle: Kiwi1.2.3.jó krízishelyzetben is tanácsadóként ,de hangsúlyoznám:Pszichoterápiát nem folytathat !!!!
Pszichoterápiát csak a pszichoterápiás szakvizsgával rendelkező terapeuta végezhet,tehát egy úgymond normál pszichológus diplomával rendelkező személy elhelyzkedhet pl: iskolapszichológusként,családsegítőben,hospice, szolgálatnál illetve adhat életvezetési tanácsokat,(pszichológiai tanácsadás)stb,de terápiát nem folytathat!
Egy kis fogalomtár:http://www.kantornedda.hu/q-and-a
Ez nagyon jó, köszönöm.
Nekem ez a kedvenc cikkem.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3.jó krízishelyzetben is tanácsadóként ,de hangsúlyoznám:Pszichoterápiát nem folytathat !!!!
Pszichoterápiát csak a pszichoterápiás szakvizsgával rendelkező terapeuta végezhet,tehát egy úgymond normál pszichológus diplomával rendelkező személy elhelyzkedhet pl: iskolapszichológusként,családsegítőben,hospice, szolgálatnál illetve adhat életvezetési tanácsokat,(pszichológiai tanácsadás)stb,de terápiát nem folytathat!
Ez nagyon jó, köszönöm.
Nekem ez a kedvenc cikkem.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.05.02., 09:29jó krízishelyzetben is tanácsadóként ,de hangsúlyoznám:Pszichoterápiát nem folytathat !!!!
Tehát 1 mondatban:
Sem a mentálhigiénés,sem a coach ,sem a pszterap szakvizsga nélküli pszichológus által alkalmazott tanácsadás,konzultáció(direkt nem terápiát írok,mert manapság minden tanácsadást terápia címszóval próbálnak eladni,ami egy laikus számára nagyon félrevezető lehet- szerintem) nem helyettesítheti/válthatja ki a pszichoterápiát,ha arra van szükség(ráadásul sokszor nem is olcsóbb ,max (sajnos még mindig itt tartunk) könnyebb kimondani szégyenérzet nélkül,hogy coach,mentálhigiéné szakember segít ,mint azt,hogy pszichoterápiába járok).
jó krízishelyzetben is tanácsadóként ,de hangsúlyoznám:Pszichoterápiát nem folytathat !!!!
Tehát 1 mondatban:
Sem a mentálhigiénés,sem a coach ,sem a pszterap szakvizsga nélküli pszichológus által alkalmazott tanácsadás,konzultáció(direkt nem terápiát írok,mert manapság minden tanácsadást terápia címszóval próbálnak eladni,ami egy laikus számára nagyon félrevezető lehet- szerintem) nem helyettesítheti/válthatja ki a pszichoterápiát,ha arra van szükség(ráadásul sokszor nem is olcsóbb ,max (sajnos még mindig itt tartunk) könnyebb kimondani szégyenérzet nélkül,hogy coach,mentálhigiéné szakember segít ,mint azt,hogy pszichoterápiába járok).
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.02., 09:01Idézet tőle: Kiwi1.2.3.Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigiénés szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentálhigiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Jaj, köszönöm! Ezek szerint félreérthető voltam. Azért linkeltem a wiki-t, mert ott írják, hogy "A mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, továbbá olyan multidiszciplináris, holisztikus szemléletű tudomány, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését a pszichiátria és a pszichológia segítségével, különböző tudományterületek (szociológia, pedagógia, orvostudomány, teológia, pszichológia stb.) ismereteinek integrálásával."
Tehát nem helyettesíti a terápiát.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3.Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigiénés szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentálhigiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Jaj, köszönöm! Ezek szerint félreérthető voltam. Azért linkeltem a wiki-t, mert ott írják, hogy "A mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, továbbá olyan multidiszciplináris, holisztikus szemléletű tudomány, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését a pszichiátria és a pszichológia segítségével, különböző tudományterületek (szociológia, pedagógia, orvostudomány, teológia, pszichológia stb.) ismereteinek integrálásával."
Tehát nem helyettesíti a terápiát.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.02., 09:00Idézet tőle: Kiwi1.2.3.Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigiénés szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentálhigiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Azt nem tudtam, hogy krízishelyzetben is jó. Ezt jó tudni, köszönöm!
Idézet tőle: Kiwi1.2.3.Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigiénés szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentálhigiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Azt nem tudtam, hogy krízishelyzetben is jó. Ezt jó tudni, köszönöm!
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.05.02., 08:26Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigi szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentál higiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Egy pici kiegészítés murray head: A mentálhigi szakembereknek szűkebbek a kompetencia határai,mint a pszichológusnak.A mentálhigiéné elsősorban az életközi megakadásokkal . krízis intervencióval(krízis állapot) foglalkozik, tehát nem kifejezetten pszichiátriai eseteknél tud segíteni,(segíthet,de ,,mélyebb"terápiát nem folytathat !,inkább konzultálásnak nevezném amit a mentál higiénié enged) A mentálhigiéné lényege elsősorban a prevenció,azaz a megelőzés , a krízisállapot elhárítása,oldása,illetve az utógondozás.Tömören kb ennyi
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.02., 06:26Nem csak pszichológushoz lehet járni terápiába, hanem van az ún. mentálhigiéné. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ment%C3%A1lhigi%C3%A9n%C3%A9
"Együtt megyünk, körbenézünk."
TÉRÍTÉSMENTES.
Nem csak pszichológushoz lehet járni terápiába, hanem van az ún. mentálhigiéné. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ment%C3%A1lhigi%C3%A9n%C3%A9
"Együtt megyünk, körbenézünk."
TÉRÍTÉSMENTES.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.02., 06:15Kulturált vitára bocsátanám a kérdésemet:
Ki miben hisz? Hogy 1. mi saját magunk tudjuk megoldani a problémáinkat VAGY 2. a problémáink megoldásához feltétlenül szükség van egy szakemberre is = egy szakember segítségével végső soron mi magunk oldjuk meg a problémáinkat?
Kulturált vitára bocsátanám a kérdésemet:
Ki miben hisz? Hogy 1. mi saját magunk tudjuk megoldani a problémáinkat VAGY 2. a problémáink megoldásához feltétlenül szükség van egy szakemberre is = egy szakember segítségével végső soron mi magunk oldjuk meg a problémáinkat?
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.04.02., 09:57Hátha valakit érdekel. Ingyen van és vannak levlisták is, sőt online ("élő", skype-os (csak hang)) csoportok is, gondolva a külföldön élőkre.
Hátha valakit érdekel. Ingyen van és vannak levlisták is, sőt online ("élő", skype-os (csak hang)) csoportok is, gondolva a külföldön élőkre.
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.04.02., 09:55
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.15., 07:10Idézet tőle: Panda63Köszönöm. Még nem nagyon vagyok jártas a búra felépítésében, rendszerében.
Elnézést, nem akartam ingerülten válaszolni!
Idézet tőle: Panda63Köszönöm. Még nem nagyon vagyok jártas a búra felépítésében, rendszerében.
Elnézést, nem akartam ingerülten válaszolni!
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.13., 20:38https://bura.hu/forum/korhaz/thalassa-haz?page=6
Ha jól látom, itt kezdődik a topik.
https://bura.hu/forum/korhaz/thalassa-haz?page=6
Ha jól látom, itt kezdődik a topik.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.13., 13:00Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: alabamaSzóval.
Ahhoz, hogy terap (terapeuta) legyél, ahhoz vagy
a) pszichológus
vagy
b) orvos végzettséged kell, hogy legyen.
Nézzük az a) pontot először.
Elvégzed a pszichológia szakot (5 év), aztán a klinikai szakpszichológus képzést (3 év) és szakvizsgát teszel, aztán a terapeuta képzést (3 év) és szakvizsgát teszel és voilá, terapeuta vagy.
Nézzük a b) pontot másodszor.
Elvégzed az általános orvosi kart (6 év), aztán azt hiszem, kötelezően szakvizsgát teszel és így leszel fül-orr-gégész, belgyógyász, pszichiáter, kardiológus, satöbbi (ez nem tudom, hány év tanulás), aztán elmész a terapeuta képzésre és szakvizsgát teszel és voilá, terapeuta vagy.
Itt láthatod, milyen módszerek vannak (16 féle):
http://www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/tajekoztatas-a-szaknevsorhoz/
Itt vannak a terapok.
http://www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/szaknevsor-2015/
Természetesen nem szerepel mindenki. Van, aki egyszerűen lusta feliratkozni, van, aki nem ért egyet valamivel és azért nem szerepel.
Tehát, zanzásítva, a terapeuta az, aki a legtöbbet tanult annak előzményeként, hogy terápiát vezethessen. Kérdés viszont, hogy hogyan lehet bejutni egy terapeutához. Mert látom, hogy a listán szerepelnek a telefonszámok és az e-mailcímek is, de ettől még nem tudom, ki tart TB támogatott terápiát, és azon belül is, ki nem zavar el azzal, hogy pl. egy másik kerületben lakok, mint ahol ő praktizál...
Igen. Ők mind magánterapeuták, néhányan rendelnek sztk-ban is, de hogy tudod kideríteni, hogy melyiküket válaszd? Ezen lista alapján sehogy. És jóóó drágák.
De például a mi kerületünkben az ideggondozóban (más néven pszichiátriai gondozó) beutalt az áter az ideggondozós lógushoz, akinek ahogy megláttam a nevét, tudtam, hogy nyert ügyem van, mivel őt már többször néztem a neten, hogy milyen jó lenne hozzá járni, mert szimpi. És ő terap. Méghozzá nagyon jó. Aztán az volt, hogy az ideggondozós áterrel nem tudtam együttműködni, úh. az ideggondozós lógustól is el kellett jönnöm (ill. nem kellett volna feltétlenül, de ez most hosszú lenne).
Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: alabamaSzóval.
a) pszichológus
vagy
Elvégzed a pszichológia szakot (5 év), aztán a klinikai szakpszichológus képzést (3 év) és szakvizsgát teszel, aztán a terapeuta képzést (3 év) és szakvizsgát teszel és voilá, terapeuta vagy.
Elvégzed az általános orvosi kart (6 év), aztán azt hiszem, kötelezően szakvizsgát teszel és így leszel fül-orr-gégész, belgyógyász, pszichiáter, kardiológus, satöbbi (ez nem tudom, hány év tanulás), aztán elmész a terapeuta képzésre és szakvizsgát teszel és voilá, terapeuta vagy.
http://www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/tajekoztatas-a-szaknevsorhoz/
Itt vannak a terapok.
Természetesen nem szerepel mindenki. Van, aki egyszerűen lusta feliratkozni, van, aki nem ért egyet valamivel és azért nem szerepel.
Tehát, zanzásítva, a terapeuta az, aki a legtöbbet tanult annak előzményeként, hogy terápiát vezethessen. Kérdés viszont, hogy hogyan lehet bejutni egy terapeutához. Mert látom, hogy a listán szerepelnek a telefonszámok és az e-mailcímek is, de ettől még nem tudom, ki tart TB támogatott terápiát, és azon belül is, ki nem zavar el azzal, hogy pl. egy másik kerületben lakok, mint ahol ő praktizál...
Igen. Ők mind magánterapeuták, néhányan rendelnek sztk-ban is, de hogy tudod kideríteni, hogy melyiküket válaszd? Ezen lista alapján sehogy. És jóóó drágák.
De például a mi kerületünkben az ideggondozóban (más néven pszichiátriai gondozó) beutalt az áter az ideggondozós lógushoz, akinek ahogy megláttam a nevét, tudtam, hogy nyert ügyem van, mivel őt már többször néztem a neten, hogy milyen jó lenne hozzá járni, mert szimpi. És ő terap. Méghozzá nagyon jó. Aztán az volt, hogy az ideggondozós áterrel nem tudtam együttműködni, úh. az ideggondozós lógustól is el kellett jönnöm (ill. nem kellett volna feltétlenül, de ez most hosszú lenne).
Idézet tőle: Guest ekkor: 2018.03.13., 11:15Idézet tőle: alabamaSzóval.
a) pszichológus
vagy
Itt vannak a terapok.
Idézet tőle: alabamaSzóval.
a) pszichológus
vagy
Itt vannak a terapok.
Idézet tőle: bibor93 ekkor: 2018.03.13., 10:44Sziasztok!
Van közületek olyan, akinek művészetterápiás, drámaterápiás, vagy akármilyen csoportterápiás (POZITÍV :D) tapasztalata van? Voltam már tündérhegyen, ott művészetterápián és analitikus kiscsoporton vettem részt a nagycsoport mellett, de most olyat keresnék, ahova nem kell befeküdni, heti 1x van mondjuk, akár lehet fizetős is, ja és inkább legyen valami kreatív dolog, mert az az analitikus kiscsoport nekem nem sokat segített. Nézegetem a neten őket, de jobb lenne, ha valaki valamelyik műhelynek a kiválóságát megerősítené. Privátban, chaten bárhogyan megfelel a válasz, csak eléggé sos! 🙂 Köszi
Sziasztok!
Van közületek olyan, akinek művészetterápiás, drámaterápiás, vagy akármilyen csoportterápiás (POZITÍV :D) tapasztalata van? Voltam már tündérhegyen, ott művészetterápián és analitikus kiscsoporton vettem részt a nagycsoport mellett, de most olyat keresnék, ahova nem kell befeküdni, heti 1x van mondjuk, akár lehet fizetős is, ja és inkább legyen valami kreatív dolog, mert az az analitikus kiscsoport nekem nem sokat segített. Nézegetem a neten őket, de jobb lenne, ha valaki valamelyik műhelynek a kiválóságát megerősítené. Privátban, chaten bárhogyan megfelel a válasz, csak eléggé sos! 🙂 Köszi
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.13., 10:30Szóval.
a) pszichológus
vagy
Itt vannak a terapok.
Szóval.
a) pszichológus
vagy
Itt vannak a terapok.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2018.03.13., 10:29A kérdés tehát: mi a különbség a pszichológus, a klinikai szakpszichológus és a "terap" között?
A kérdés tehát: mi a különbség a pszichológus, a klinikai szakpszichológus és a "terap" között?
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.24., 06:19Idézet tőle: SetapalcaNem merek elmenni terapiara ahogycregebben is irtam egyster voltam es azota nem tudok poharbol inni.felek elmenni felek hogy rosszabb lesz mint most.pedig annyi bajom van es olyan jo lenne ha valaki meghallgatna.de nem merek persze felenk nincs is lehetoseg terapiara.egyszer korul kerdezgettem es nincs senki a kornyeken aki sgithetne.hat ez van...
Már múltkor is akartam kérdezni, hogy a terápián ittál egy pohár vizet és azóta nem tudsz pohárból inni?
Elég nyamvadt dolog, de a semminél jobb: van online, skype-os terápia is...
Idézet tőle: SetapalcaNem merek elmenni terapiara ahogycregebben is irtam egyster voltam es azota nem tudok poharbol inni.felek elmenni felek hogy rosszabb lesz mint most.pedig annyi bajom van es olyan jo lenne ha valaki meghallgatna.de nem merek persze felenk nincs is lehetoseg terapiara.egyszer korul kerdezgettem es nincs senki a kornyeken aki sgithetne.hat ez van...
Már múltkor is akartam kérdezni, hogy a terápián ittál egy pohár vizet és azóta nem tudsz pohárból inni?
Elég nyamvadt dolog, de a semminél jobb: van online, skype-os terápia is...
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.02.23., 18:17Nem merek elmenni terapiara ahogycregebben is irtam egyster voltam es azota nem tudok poharbol inni.felek elmenni felek hogy rosszabb lesz mint most.pedig annyi bajom van es olyan jo lenne ha valaki meghallgatna.de nem merek persze felenk nincs is lehetoseg terapiara.egyszer korul kerdezgettem es nincs senki a kornyeken aki sgithetne.hat ez van...
Nem merek elmenni terapiara ahogycregebben is irtam egyster voltam es azota nem tudok poharbol inni.felek elmenni felek hogy rosszabb lesz mint most.pedig annyi bajom van es olyan jo lenne ha valaki meghallgatna.de nem merek persze felenk nincs is lehetoseg terapiara.egyszer korul kerdezgettem es nincs senki a kornyeken aki sgithetne.hat ez van...
Idézet tőle: bibor93 ekkor: 2018.02.22., 17:21Nekem Tündérhegyen volt benne részem, lehet, hogy enyénre válogatja, de nekem nem volt olyan hasznos mint pl. a művészetterápia vagy az egyéni. De ha jól emlékszem azért 1-2 dologra ott is "fény derült", szóval teljesen haszontalannak se mondanám :).
Nekem Tündérhegyen volt benne részem, lehet, hogy enyénre válogatja, de nekem nem volt olyan hasznos mint pl. a művészetterápia vagy az egyéni. De ha jól emlékszem azért 1-2 dologra ott is "fény derült", szóval teljesen haszontalannak se mondanám :).
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.22., 15:18Idézet tőle: ChiLeeSziasztok Van köztetek olyan, aki csoportba jár/járt (analitikus kiscsoport)?
Szia! Én terveztem, tervezem, de egyelőre nem jött össze.
Idézet tőle: ChiLeeSziasztok Van köztetek olyan, aki csoportba jár/járt (analitikus kiscsoport)?
Szia! Én terveztem, tervezem, de egyelőre nem jött össze.
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.02.21., 05:09En voltam egyszer terapian.azota nem tudok poharbol inni.koszonom szepen nem kerek belole tobbet...
En voltam egyszer terapian.azota nem tudok poharbol inni.koszonom szepen nem kerek belole tobbet...
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.13., 09:39Idézet tőle: bibor93Sziasztok!
Kivételesen nem magamnak keresek terápiát, hanem a bátyámnak. Van 2 gyereke, és egy felesége, akivel már 1 éve próbálják helyrerakni a házasságukat, de nem nagyon megy nekik.. Próbálkoztak párterápiával, de valószínűleg nem a legjobb pszichológushoz kerültek. Most már odáig fajult a dolog, hogy a bátyám nagyon nem tudja kezelni az indulatait, nagyon feszült mindig, legutóbb felpofozta saját magát, mert annyira szenved attól, hogy kb. 2 hetente összevesznek a feleségével valamin (ja és a munkahelyén meg belerúgott az asztalba.. pedig régen nem volt ilyen, a házassági krzise óta ilyen). Nem látja a kiutat, szeretné jobban kezelni a konfliktusait, szeretné jobban kezelni a saját indulatait. Tudtok esetleg valami jó és hasznos indulatkezelő-konfliktuskezelő tréninget/terápiát?
Én (sajnos) elég jártas vagyok a pszichoterápiákban, de szerintem egy mindfulness vagy egy asszertív kommunikációs tréning ide már kevés lesz. Sokat olvasott róluk, de mégse tudja használni, valami "jobb" kéne, ha létezik olyan.
Köszi előre is a válaszokat!
Én újabb párterápiát javasolnék nagyon jó terapoknál. Kéthetente kell elmenni és kb. 6-8-10 alkalom kell, tehát lehet a legdrágabbat is megkeresni, mert megéri. Igaz, ki kell fizetni tegyük fel 15 ezer forintot alkalmanként, az egy hónapban 30 ezer forint, viszont lehet, hogy elég három hónap. 90 ezer forint egy házasság rendbetételére szerintem megéri. 🙂
Fontos, hogy lehetőség szerint legyen egy férfi és egy női terapeuta (mindkettő), tehát nem mennék olyan párterápiára, amit egy ember tart (akár férfi, akár nő).
Idézet tőle: bibor93Sziasztok!
Kivételesen nem magamnak keresek terápiát, hanem a bátyámnak. Van 2 gyereke, és egy felesége, akivel már 1 éve próbálják helyrerakni a házasságukat, de nem nagyon megy nekik.. Próbálkoztak párterápiával, de valószínűleg nem a legjobb pszichológushoz kerültek. Most már odáig fajult a dolog, hogy a bátyám nagyon nem tudja kezelni az indulatait, nagyon feszült mindig, legutóbb felpofozta saját magát, mert annyira szenved attól, hogy kb. 2 hetente összevesznek a feleségével valamin (ja és a munkahelyén meg belerúgott az asztalba.. pedig régen nem volt ilyen, a házassági krzise óta ilyen). Nem látja a kiutat, szeretné jobban kezelni a konfliktusait, szeretné jobban kezelni a saját indulatait. Tudtok esetleg valami jó és hasznos indulatkezelő-konfliktuskezelő tréninget/terápiát?
Én (sajnos) elég jártas vagyok a pszichoterápiákban, de szerintem egy mindfulness vagy egy asszertív kommunikációs tréning ide már kevés lesz. Sokat olvasott róluk, de mégse tudja használni, valami "jobb" kéne, ha létezik olyan.
Én újabb párterápiát javasolnék nagyon jó terapoknál. Kéthetente kell elmenni és kb. 6-8-10 alkalom kell, tehát lehet a legdrágabbat is megkeresni, mert megéri. Igaz, ki kell fizetni tegyük fel 15 ezer forintot alkalmanként, az egy hónapban 30 ezer forint, viszont lehet, hogy elég három hónap. 90 ezer forint egy házasság rendbetételére szerintem megéri. 🙂
Fontos, hogy lehetőség szerint legyen egy férfi és egy női terapeuta (mindkettő), tehát nem mennék olyan párterápiára, amit egy ember tart (akár férfi, akár nő).
Idézet tőle: phoenixlady ekkor: 2018.02.11., 15:28Szia, bocs h, kapok az alkalmon de ez engem is érdekelne... mármint a dühkezelés technika
Szia, bocs h, kapok az alkalmon de ez engem is érdekelne... mármint a dühkezelés technika
Idézet tőle: bibor93 ekkor: 2018.02.11., 08:27Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.09., 11:32Idézet tőle: MarkedOneÜdv!
Én a köv. héten ide fogok menni :
Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet , "D" pszichiátriai osztály.
Tud valaki több infót hogyan folyik itt a kezelés?
Nézz ide be, hátha...
Idézet tőle: MarkedOneÜdv!
Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet , "D" pszichiátriai osztály.
Nézz ide be, hátha...
Idézet tőle: MarkedOne ekkor: 2018.02.09., 11:13Üdv!
Üdv!
Idézet tőle: András1979 ekkor: 2018.01.25., 10:32Idézet tőle: KleóEz mi? Azonkívül, h qrva drága, tud valaki valamit róla? Vajon használ?
Ez engem is érdekelne! Megkérdeztem az áteremet erről, de még nem válaszolt.
Idézet tőle: KleóEz mi? Azonkívül, h qrva drága, tud valaki valamit róla? Vajon használ?
Ez engem is érdekelne! Megkérdeztem az áteremet erről, de még nem válaszolt.
Idézet tőle: Győz ekkor: 2018.01.11., 19:44Sziasztok!
Évek óta pszichés gondokkal küzdök, a mostani magánterapeutám alkalmazkodási zavarral, illetve generalizált szorongással diagnosztizált, de lehet akár poszttraumás stressz is, mert azt nem mondtam el neki időben, hogy régebben bántalmaztak fizikálisan, így a GAD került a papíromra. A bántalmazás előtt már volt önbizalomhiányom is.
Sok tünetem van, pl. változó mértékű, de folyamatos szorongás, ingerültség, dühkitörés, kényszergondolat, mérsékelt hangulati deprimáltság, megállapította, hogy nekem nehéz a szüleimről is leválnom. Azt is ráírta a papírra, hogy jó verbális, és önreflexiós készségeim vannak, de viszonylag alacsony a szenvedésnyomás, ezért a változásra való motiváltság fejlesztése szükséges. Továbbá én közöltem vele, hogy semmilyen gyógyszert nem szeretnék szedni.
Ő azt mondta, hogy nem akar elvállalni engem, mert hosszú lenne a terápia, ő csak pszichoanalitikus módszerrel dolgozott volna rajtam.
Szóval be kellett lássam, hogy új megoldás után kell nézzek. Egyik útnak tekintem a hipnoterápiát analitikus terápiával vegyítve, vagy az EMDR, ahogy írtam traumafeldolgozásról lenne szó, Szegeden meg alig, talán egy ember végez EMDR-t.
Kérdés, hogy a fentieket figyelembe véve, melyik terápiát válasszam? Vagy esetleg más ötlet?
(Egyébként Szegeden a Veresács utcai terápiás rendelőben voltam.)Üdv
Győz
Sziasztok!
Évek óta pszichés gondokkal küzdök, a mostani magánterapeutám alkalmazkodási zavarral, illetve generalizált szorongással diagnosztizált, de lehet akár poszttraumás stressz is, mert azt nem mondtam el neki időben, hogy régebben bántalmaztak fizikálisan, így a GAD került a papíromra. A bántalmazás előtt már volt önbizalomhiányom is.
Sok tünetem van, pl. változó mértékű, de folyamatos szorongás, ingerültség, dühkitörés, kényszergondolat, mérsékelt hangulati deprimáltság, megállapította, hogy nekem nehéz a szüleimről is leválnom. Azt is ráírta a papírra, hogy jó verbális, és önreflexiós készségeim vannak, de viszonylag alacsony a szenvedésnyomás, ezért a változásra való motiváltság fejlesztése szükséges. Továbbá én közöltem vele, hogy semmilyen gyógyszert nem szeretnék szedni.
Ő azt mondta, hogy nem akar elvállalni engem, mert hosszú lenne a terápia, ő csak pszichoanalitikus módszerrel dolgozott volna rajtam.
Szóval be kellett lássam, hogy új megoldás után kell nézzek. Egyik útnak tekintem a hipnoterápiát analitikus terápiával vegyítve, vagy az EMDR, ahogy írtam traumafeldolgozásról lenne szó, Szegeden meg alig, talán egy ember végez EMDR-t.
Kérdés, hogy a fentieket figyelembe véve, melyik terápiát válasszam? Vagy esetleg más ötlet?
(Egyébként Szegeden a Veresács utcai terápiás rendelőben voltam.)
Üdv
Győz
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 11:31Kanapé New Yorkban.
https://port.hu/adatlap/film/tv/kanape-new-yorkban-un-divan-a-new-york/movie-97271
Kanapé New Yorkban.
https://port.hu/adatlap/film/tv/kanape-new-yorkban-un-divan-a-new-york/movie-97271
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2017.12.30., 09:59Azért van egy pár irányzat...
REND: A BONTÁS RONTÁS?
Megújulás terápiában, tanácsadásban
A Pszichoterápia folyóirat 14. konferenciája,
2018. május 18-19.
konferencia@pszichoterapia.hu, www.mentalport.hu
MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.
A szervezet neve
Képviselő neve
e-mail címe
Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete
Bodnár Csilla
C.G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület
Szautner Erika
Csoportanalitikus és Kiképző Társaság
Görbe Katalin
Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely
Herke Móni
Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület
Perfalvi Zobor Tünde
Integratív Pszichoterápiás Egyesület
Kácsándi Elvira
Magyar Családterápiás Egyesület
Árkovits Amaryl
Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület
Linzenbold Ildikó
Magyar Daseinanalitikus Egyesület
Krékits Jószef
Magyar Gestalt Egyesület
Mondok Árpád
Magyar Hipnózis Egyesület
Benczúr Lilla
Magyar Individuálpszichológiai Egyesület
Oláh Ibolya
Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület
Szűcs Mónika
Magyar Művészetterápiás Egyesület
Valachiné Geréb Zsuzsanna
Magyar Pszichiátriai Társaság Gyermekpszichoterápiás Szekció
Csák Annamária
Magyar Pszichoanalitikus Egyesület
Lőrik Dóra
Magyar Pszichodráma Egyesület
Móra László Xavér
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
Kövesdi Adnrea
Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület
Kovács Dóra
Magyar Szomato-Pszichoterápiás Egyesület
Miklós Barbara
Magyar Szupervizorok és Szupervizor-coachok Társasága (MSZCT)
Kálmán Márta
Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület
Rosta Teodóra
Magyar Zeneterápiás Egyesület
Varga Ágnes
Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság
Farkas Kinga
Pszichoanalitikusan Orientált Pszichoterápiás és Kiképző Egyesület
Fazekas Ágnes
Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága
Cserey Miklós
Magyar Viselkedés-tanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület
Tölgyes Tamás
Magyar Pszichiátriai Társaság Pszichoszomatik Szekció
Harrach Andor
Magyar Transzperszonális Egyesület
Orosz Katalin
Azért van egy pár irányzat...
REND: A BONTÁS RONTÁS?
Megújulás terápiában, tanácsadásban
A Pszichoterápia folyóirat 14. konferenciája,
2018. május 18-19.
konferencia@pszichoterapia.hu, http://www.mentalport.hu
MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.
|
||
A szervezet neve |
Képviselő neve |
e-mail címe |
Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete |
Bodnár Csilla |
|
C.G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület |
Szautner Erika |
|
Csoportanalitikus és Kiképző Társaság |
Görbe Katalin |
|
Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely |
Herke Móni |
|
Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület |
Perfalvi Zobor Tünde |
|
Integratív Pszichoterápiás Egyesület |
Kácsándi Elvira |
|
Magyar Családterápiás Egyesület |
Árkovits Amaryl |
|
Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület |
Linzenbold Ildikó |
|
Magyar Daseinanalitikus Egyesület |
Krékits Jószef |
|
Magyar Gestalt Egyesület |
Mondok Árpád |
|
Magyar Hipnózis Egyesület |
Benczúr Lilla |
|
Magyar Individuálpszichológiai Egyesület |
Oláh Ibolya |
|
Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület |
Szűcs Mónika |
|
Magyar Művészetterápiás Egyesület |
Valachiné Geréb Zsuzsanna |
|
Magyar Pszichiátriai Társaság Gyermekpszichoterápiás Szekció |
Csák Annamária |
|
Magyar Pszichoanalitikus Egyesület |
Lőrik Dóra |
|
Magyar Pszichodráma Egyesület |
Móra László Xavér |
|
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület |
Kövesdi Adnrea |
|
Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület |
Kovács Dóra |
|
Magyar Szomato-Pszichoterápiás Egyesület |
Miklós Barbara |
|
Magyar Szupervizorok és Szupervizor-coachok Társasága (MSZCT) |
Kálmán Márta |
|
Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület |
Rosta Teodóra |
|
Magyar Zeneterápiás Egyesület |
Varga Ágnes |
|
Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság |
Farkas Kinga |
|
Pszichoanalitikusan Orientált Pszichoterápiás és Kiképző Egyesület |
Fazekas Ágnes |
|
Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága |
Cserey Miklós |
|
Magyar Viselkedés-tanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület |
Tölgyes Tamás |
|
Magyar Pszichiátriai Társaság Pszichoszomatik Szekció |
Harrach Andor |
|
Magyar Transzperszonális Egyesület |
Orosz Katalin |
Idézet tőle: Maggie the Cat ekkor: 2017.12.09., 14:39Sziasztok! Nem tudom, hogy mukodik ez pontosan, uj topikot szerettem volna nyitni, hogy ne maseba kontarkodjak bele, de nem sikerul rajonni, hogy kellene. Szoval talan ide illik leginkabb a kerdesem: hogyan talaljak jo pszichoterapeutat?
Nyilvan szemelyes ajanlasnak orulnek legjobban, hires nevekhez nem ragaszkodom, tobb evtizedes tevekenyseghez sem. Integralt szemlelethez, es ahhoz, hogy no legyen, igen; a Del-Buda es kornyeke elony, de nem feltetel. Nem art tapasztalat gyerekkori szexualis abuzus, hosszadalmas eveszavarok, sikertelen indulatkezeles teren, de foleg nyitott, erdeklodo, oszinte, szembesiteni mero segitore vagyom.
Valaki...? 🙂
Sziasztok! Nem tudom, hogy mukodik ez pontosan, uj topikot szerettem volna nyitni, hogy ne maseba kontarkodjak bele, de nem sikerul rajonni, hogy kellene. Szoval talan ide illik leginkabb a kerdesem: hogyan talaljak jo pszichoterapeutat?
Nyilvan szemelyes ajanlasnak orulnek legjobban, hires nevekhez nem ragaszkodom, tobb evtizedes tevekenyseghez sem. Integralt szemlelethez, es ahhoz, hogy no legyen, igen; a Del-Buda es kornyeke elony, de nem feltetel. Nem art tapasztalat gyerekkori szexualis abuzus, hosszadalmas eveszavarok, sikertelen indulatkezeles teren, de foleg nyitott, erdeklodo, oszinte, szembesiteni mero segitore vagyom.
Valaki...? 🙂
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.20., 14:29Idézet tőle: NaplementeRoxána szörnyű lehetett átélni, ahogy nézed, hogy a kocsidba hajtanak. Hát még a reakciók. 🙁
A baleset a legnagyobb gondom most az tuti, rá gondolni is szörnyű, alig tudok róla beszélni. A többi más kisebb dolog, de nyilván ha már szarul vagyok azok is előjönnek had legyek még szarabbul.
Nos hogyan javíthatnék a helyzetemen addig, amíg a szakemberre várok. Hetek.... Ha kicsit jobban is vagyok, az agyalásom visszaránt. Hónapok teltek el. Sok idő ahhoz, hogy ne legyek önmagam. Vagy lehet megint naív vagyok, hogy fog tudni segíteni, mert az előző se tudott. Milyen jó lenne ha ki tudnám mondani, ami bennem van....
Igen, durva volt. De nekem akkor ott nem akadt be semmi. Simán hazajöttem a roncs autóval és azóta is vezetek.
"Milyen jó lenne ha ki tudnám mondani, ami bennem van...."
Mi van benned? Írd le - akár nekünk, akár saját magadnak.
Idézet tőle: NaplementeRoxána szörnyű lehetett átélni, ahogy nézed, hogy a kocsidba hajtanak. Hát még a reakciók. 🙁
A baleset a legnagyobb gondom most az tuti, rá gondolni is szörnyű, alig tudok róla beszélni. A többi más kisebb dolog, de nyilván ha már szarul vagyok azok is előjönnek had legyek még szarabbul.
Nos hogyan javíthatnék a helyzetemen addig, amíg a szakemberre várok. Hetek.... Ha kicsit jobban is vagyok, az agyalásom visszaránt. Hónapok teltek el. Sok idő ahhoz, hogy ne legyek önmagam. Vagy lehet megint naív vagyok, hogy fog tudni segíteni, mert az előző se tudott. Milyen jó lenne ha ki tudnám mondani, ami bennem van....
Igen, durva volt. De nekem akkor ott nem akadt be semmi. Simán hazajöttem a roncs autóval és azóta is vezetek.
"Milyen jó lenne ha ki tudnám mondani, ami bennem van...."
Mi van benned? Írd le - akár nekünk, akár saját magadnak.
Idézet tőle: Naplemente ekkor: 2017.11.20., 14:13Roxána szörnyű lehetett átélni, ahogy nézed, hogy a kocsidba hajtanak. Hát még a reakciók. 🙁
Roxána szörnyű lehetett átélni, ahogy nézed, hogy a kocsidba hajtanak. Hát még a reakciók. 🙁
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.20., 12:02Idézet tőle: NaplementeHámsérülés történt csak.
Tudom ideje lenne túllépni, jó lenne ha csak így menne is, de nem. Azóta szépen felhalmozódott minden szar és korábbi sebek is feltépődnek.
Nézd, nem akarok érzéketlen lenni.
Nyilván mindenkinek más csapja ki a biztosítékot.
Itt lehet a kutya elásva, hogy valami(ke)t ez felhozott.
(Az én balesetem nagyon durva volt. Amikor satufékkel megálltam, gratuláltam magamnak, hogy milyen ügyes vagyok. Majd belepillantottam a visszapillantóba és láttam, hogy nagy sebességgel belénk fog jönni a mögöttünk jövő... Szerintem mobilozott. Vagy nem figyelt oda. Nagyon felzaklatott, hogy a két férfi közül semelyik nem mutatott egy szemernyi együttérzést vagy bűntudatot. Természetesen mindkettőnek az volt a verziója, hogy ŐK aztán nem hibáztak. Pedig de.)
A lényeget kimondtad. Más dolgok is vannak itt...
Idézet tőle: NaplementeHámsérülés történt csak.
Tudom ideje lenne túllépni, jó lenne ha csak így menne is, de nem. Azóta szépen felhalmozódott minden szar és korábbi sebek is feltépődnek.
Nézd, nem akarok érzéketlen lenni.
Nyilván mindenkinek más csapja ki a biztosítékot.
Itt lehet a kutya elásva, hogy valami(ke)t ez felhozott.
(Az én balesetem nagyon durva volt. Amikor satufékkel megálltam, gratuláltam magamnak, hogy milyen ügyes vagyok. Majd belepillantottam a visszapillantóba és láttam, hogy nagy sebességgel belénk fog jönni a mögöttünk jövő... Szerintem mobilozott. Vagy nem figyelt oda. Nagyon felzaklatott, hogy a két férfi közül semelyik nem mutatott egy szemernyi együttérzést vagy bűntudatot. Természetesen mindkettőnek az volt a verziója, hogy ŐK aztán nem hibáztak. Pedig de.)
A lényeget kimondtad. Más dolgok is vannak itt...
Idézet tőle: Naplemente ekkor: 2017.11.20., 11:50Hámsérülés történt csak.
Hámsérülés történt csak.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.19., 20:44Azt nagyon megértem és sajnálom, h nehéz autóban utaznod.
De nem haragudhatsz magadra olyanért, amiről nem tehetsz. Ha hibáztál volna is ideje lenne megbocsátani magadnak, azzal magadnak ártasz és másnak sem segítesz. Az ember nem tökéletes, hibázhat.
Azt nagyon megértem és sajnálom, h nehéz autóban utaznod.
De nem haragudhatsz magadra olyanért, amiről nem tehetsz. Ha hibáztál volna is ideje lenne megbocsátani magadnak, azzal magadnak ártasz és másnak sem segítesz. Az ember nem tökéletes, hibázhat.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.19., 20:40Idézet tőle: NaplementeAutóbaleset. Szabályosan mentem, több szerencsétlen együttállás. Családom velem és tényleg szerencse, hogy mindenki jól van. Tudom ez a legfontosabb, de másnak fájdalmat okoztam, családom életét kockára tettem. Azóta nem vezetek és autóba ülni utasként se könnyű.
Milyen fájdalmat? Megsérült valaki?
Most hibáztál vagy nem hibáztál?
Aki autóba ül, az a saját életét kockáztatja. Függetlenül attól, hogy ő vezet-e.
Aki a gyerekét az autóba ültei, az a gyereke életét kockázatja.
Ez van.
Az autóvezetés nem játék, az autóvezetés veszélyes. Csökkentheted a kockázatot azzal, hogy a gyereket bekötöd autósülésbe és saját magadat bekötöd, de... tudod hányan élték túl a balesetet azért, mert nem voltak bekötve?
Ezek a dolgok nem a mi kezünkben vannak...
Idézet tőle: NaplementeAutóbaleset. Szabályosan mentem, több szerencsétlen együttállás. Családom velem és tényleg szerencse, hogy mindenki jól van. Tudom ez a legfontosabb, de másnak fájdalmat okoztam, családom életét kockára tettem. Azóta nem vezetek és autóba ülni utasként se könnyű.
Milyen fájdalmat? Megsérült valaki?
Most hibáztál vagy nem hibáztál?
Aki autóba ül, az a saját életét kockáztatja. Függetlenül attól, hogy ő vezet-e.
Aki a gyerekét az autóba ültei, az a gyereke életét kockázatja.
Ez van.
Az autóvezetés nem játék, az autóvezetés veszélyes. Csökkentheted a kockázatot azzal, hogy a gyereket bekötöd autósülésbe és saját magadat bekötöd, de... tudod hányan élték túl a balesetet azért, mert nem voltak bekötve?
Ezek a dolgok nem a mi kezünkben vannak...
Idézet tőle: Naplemente ekkor: 2017.11.19., 20:15Autóbaleset. Szabályosan mentem, több szerencsétlen együttállás. Családom velem és tényleg szerencse, hogy mindenki jól van. Tudom ez a legfontosabb, de másnak fájdalmat okoztam, családom életét kockára tettem. Azóta nem vezetek és autóba ülni utasként se könnyű.
Autóbaleset. Szabályosan mentem, több szerencsétlen együttállás. Családom velem és tényleg szerencse, hogy mindenki jól van. Tudom ez a legfontosabb, de másnak fájdalmat okoztam, családom életét kockára tettem. Azóta nem vezetek és autóba ülni utasként se könnyű.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.19., 19:30Idézet tőle: NaplementeSziasztok! Most vagyok itt először. Igazából nem tudom jó topicba írok-e...
Szóval hónapokkal ezelőtt történt egy baleset, trauma. Ezt nem bírom feldolgozni. Én csináltam bár nem akartam és összeegyeztethetetlen az énképemmel. Már mindenki jól van de én nagyon nem. Lelkileg. Pszichológushoz fordultam de nemhogy jobban lettem, folyamatosan rosszabbul pedig sok pénzt hagytam ott. Ennek nem ő az oka persze. Végül ő ajánlotta, hogy keressek mást vagy legyen gyógyszer. Utóbbi kizárt. Hetek teltek el, hogy arra rávegyem magam, megkeressem a másik személyt. De nagyon elfoglalt és hetek múlva lehet menni konzultációra terápia meg ki tudja. Én nem bírok már ennyit várni. Rohadt szarul érzem magam.Poszttraumás stressz szindróma a diagnózis. Nos társul hozzá evészavar, alvászavar, depresszió, ingerlékenység, öngyilkossági gondolatok, stb és a legújabb, alkohol, bár kevés de gyakran. Sose ittam korábban. Itt a családom és szar anya meg szar feleség vagyok. Nagyon igyekszem minél kevesebbet érezzenek ezekből de nehéz. Az érzéseim, gondolataim töredékét tudom másokkal megosztani, pszichológus se tudott emiatt segíteni. Ki tudja a másik más terápiával tud-e. Tényleg szeretnék megváltozni de azt hiszem képtelen vagyok pozitív irányba lépni. Senki nem tudja mi zajlik bennem igazán. Szeretném ha kiadhatnám de bizonytalan, bizalmatlan, képtelen vagyok. Ha el is jutnék arra a pontra (inkább írásban), valami történik, ami meghiusítja. Amiért itt vagyok az a tanács kérés akár cikk, könyv, bármi, ami segíthetne a hetekig tartó várakozásban ha egyáltalán sikerül összehozni a terápiát. Másik doki kizárt, a nekem ajánlott terápiát csak ő végzi a környéken. Nagyon nehezen bírom már.
Szia!
Nagyon sajnálom, ami veled-veletek történt.
Itt a búrán van PTSD topik, keresd meg esetleg.
Tudod, én is voltam autóbalesetben. Ott nem én hibáztam, hanem az elém vágó és hátulról belém száguló autósok (férfiak). 2 órán keresztül remegtem. A rendőrök nem engedték, hogy a helyszínen maradjanak az autók, arrébb kellett állni. Míg a pasik autói kábé érintetlenek voltak (én satufékkel kábé érintettem az elém vágó lökhárítóját, a hátulról belém száguldónak jó autója volt), az enyém kábé roncs lett... Alig tudtam arrébb menni. Apámat hívtam fel, ő nyugtatott meg egy kicsit, meg az egyik kijövő rendőr rendes volt velem. Senkinek nem lett semmi baja. Istennek legyen hála!!!
Ezt tudatosítsd magadban kérlek. Senkinek nem lett semmi baja. Járhatsz te terápiára meg bánthatod magad akármeddig, semmi nem fog segíteni, csak az, hogy megérted: senkinek nem lett semmi baja.
Autóbaleset volt?
Idézet tőle: NaplementeSziasztok! Most vagyok itt először. Igazából nem tudom jó topicba írok-e...
Szóval hónapokkal ezelőtt történt egy baleset, trauma. Ezt nem bírom feldolgozni. Én csináltam bár nem akartam és összeegyeztethetetlen az énképemmel. Már mindenki jól van de én nagyon nem. Lelkileg. Pszichológushoz fordultam de nemhogy jobban lettem, folyamatosan rosszabbul pedig sok pénzt hagytam ott. Ennek nem ő az oka persze. Végül ő ajánlotta, hogy keressek mást vagy legyen gyógyszer. Utóbbi kizárt. Hetek teltek el, hogy arra rávegyem magam, megkeressem a másik személyt. De nagyon elfoglalt és hetek múlva lehet menni konzultációra terápia meg ki tudja. Én nem bírok már ennyit várni. Rohadt szarul érzem magam.Poszttraumás stressz szindróma a diagnózis. Nos társul hozzá evészavar, alvászavar, depresszió, ingerlékenység, öngyilkossági gondolatok, stb és a legújabb, alkohol, bár kevés de gyakran. Sose ittam korábban. Itt a családom és szar anya meg szar feleség vagyok. Nagyon igyekszem minél kevesebbet érezzenek ezekből de nehéz. Az érzéseim, gondolataim töredékét tudom másokkal megosztani, pszichológus se tudott emiatt segíteni. Ki tudja a másik más terápiával tud-e. Tényleg szeretnék megváltozni de azt hiszem képtelen vagyok pozitív irányba lépni. Senki nem tudja mi zajlik bennem igazán. Szeretném ha kiadhatnám de bizonytalan, bizalmatlan, képtelen vagyok. Ha el is jutnék arra a pontra (inkább írásban), valami történik, ami meghiusítja. Amiért itt vagyok az a tanács kérés akár cikk, könyv, bármi, ami segíthetne a hetekig tartó várakozásban ha egyáltalán sikerül összehozni a terápiát. Másik doki kizárt, a nekem ajánlott terápiát csak ő végzi a környéken. Nagyon nehezen bírom már.
Szia!
Nagyon sajnálom, ami veled-veletek történt.
Itt a búrán van PTSD topik, keresd meg esetleg.
Tudod, én is voltam autóbalesetben. Ott nem én hibáztam, hanem az elém vágó és hátulról belém száguló autósok (férfiak). 2 órán keresztül remegtem. A rendőrök nem engedték, hogy a helyszínen maradjanak az autók, arrébb kellett állni. Míg a pasik autói kábé érintetlenek voltak (én satufékkel kábé érintettem az elém vágó lökhárítóját, a hátulról belém száguldónak jó autója volt), az enyém kábé roncs lett... Alig tudtam arrébb menni. Apámat hívtam fel, ő nyugtatott meg egy kicsit, meg az egyik kijövő rendőr rendes volt velem. Senkinek nem lett semmi baja. Istennek legyen hála!!!
Ezt tudatosítsd magadban kérlek. Senkinek nem lett semmi baja. Járhatsz te terápiára meg bánthatod magad akármeddig, semmi nem fog segíteni, csak az, hogy megérted: senkinek nem lett semmi baja.
Autóbaleset volt?
Idézet tőle: Naplemente ekkor: 2017.11.19., 15:12Sziasztok! Most vagyok itt először. Igazából nem tudom jó topicba írok-e...
Sziasztok! Most vagyok itt először. Igazából nem tudom jó topicba írok-e...