Terápia
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.09.30., 11:15Én is nézegettem korábban, de azóta vaskalaposabb lettem, abban az értelemben, hogy első körben jöhet, ami hivatalosabb jellegű, elismertebb, elterjedtebb, "akkreditált" módszer, egyebek pedig hosszabb távon "nyalánkságnak", plusznak, hozzájárulásnak, ha esetleg belefér.
Én is nézegettem korábban, de azóta vaskalaposabb lettem, abban az értelemben, hogy első körben jöhet, ami hivatalosabb jellegű, elismertebb, elterjedtebb, "akkreditált" módszer, egyebek pedig hosszabb távon "nyalánkságnak", plusznak, hozzájárulásnak, ha esetleg belefér.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.09.30., 08:38A 6 (eddigi) terápiámból az első és a mostani ingyenes. A többire jó sok pénzt elköltöttem. Általában a terápiáim kb. 1 évig tartottak. A második 2 és fél év volt, a mostani már 3 éve tart. Úgy tűnt, hogy ennek is vége lesz, de múltkor beszélgettünk és nagyon normális volt a "terapom" (nem az, több okból sem, egyrészt mert nincs pszichoterapeuta végzettsége, másrészt mert az a hely, ahova járok, egy közösségi tér és nem terápiát, hanem segítő beszélgetést tartanak az oda járóknak). Mindenesetre úgy tűnik, hogy maradok. A jó hír az, hogy ő tarthat nekem meseterápiát, nemrég tanulta ki.
A 6 (eddigi) terápiámból az első és a mostani ingyenes. A többire jó sok pénzt elköltöttem. Általában a terápiáim kb. 1 évig tartottak. A második 2 és fél év volt, a mostani már 3 éve tart. Úgy tűnt, hogy ennek is vége lesz, de múltkor beszélgettünk és nagyon normális volt a "terapom" (nem az, több okból sem, egyrészt mert nincs pszichoterapeuta végzettsége, másrészt mert az a hely, ahova járok, egy közösségi tér és nem terápiát, hanem segítő beszélgetést tartanak az oda járóknak). Mindenesetre úgy tűnik, hogy maradok. A jó hír az, hogy ő tarthat nekem meseterápiát, nemrég tanulta ki.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.09.28., 19:37Ugye, hogy tövig lerágtátok a körmötöket izgalmatokban?
Én most meseterápiára szeretnék menni.
Ugye, hogy tövig lerágtátok a körmötöket izgalmatokban?
Én most meseterápiára szeretnék menni.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.09.28., 17:00Hát akkor lássuk a pszichoterapeuta szaknévsorban szereplő módszereket.
http://www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/tajekoztatas-a-szaknevsorhoz/
- aktív analízis (Aktív Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete)
- családterápia (Magyar Családterápiás Egyesület)
- csoportanalízis (Csoportanalitikus Kiképző Társaság)
- dreamterápia (Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely)
- gyermekpszichoterápia (EGO klinika, a Magyar Pszichiátriai Társaság Gyermek Pszichoterápiás Szekciójával együttműködésben)
- hipnózis-pszichoterápia (Magyar Hipnózis Egyesület)
- individuálanalízis (Magyar Individuálpszichológiai Egyesület)
- integratív pszichoterápia (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)
- jungi analitikus pszichoterápia (Magyar C. G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület)
- kognitív- és viselkedésterápia (Magyar Viselkedés-tanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület)
- mozgás- és táncterápia (Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület)
- pszichoanalízis (Magyar Pszichoanalitikus Egyesület)
- pszichoanalitikusan orientált pszichoterápia (Magyar Pszichoanalitikus Egyesület; Pszichoanalitikusan Orientált Pszichoterápiás Egyesület)
- pszichodráma (Magyar Pszichodráma Egyesület)
- relaxációs és szimbólumterápia (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
- személyközpontú pszichoterápia (Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület)
Hát akkor lássuk a pszichoterapeuta szaknévsorban szereplő módszereket.
- aktív analízis (Aktív Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete)
- családterápia (Magyar Családterápiás Egyesület)
- csoportanalízis (Csoportanalitikus Kiképző Társaság)
- dreamterápia (Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely)
- gyermekpszichoterápia (EGO klinika, a Magyar Pszichiátriai Társaság Gyermek Pszichoterápiás Szekciójával együttműködésben)
- hipnózis-pszichoterápia (Magyar Hipnózis Egyesület)
- individuálanalízis (Magyar Individuálpszichológiai Egyesület)
- integratív pszichoterápia (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)
- jungi analitikus pszichoterápia (Magyar C. G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület)
- kognitív- és viselkedésterápia (Magyar Viselkedés-tanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület)
- mozgás- és táncterápia (Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület)
- pszichoanalízis (Magyar Pszichoanalitikus Egyesület)
- pszichoanalitikusan orientált pszichoterápia (Magyar Pszichoanalitikus Egyesület; Pszichoanalitikusan Orientált Pszichoterápiás Egyesület)
- pszichodráma (Magyar Pszichodráma Egyesület)
- relaxációs és szimbólumterápia (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
- személyközpontú pszichoterápia (Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület)
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2016.09.28., 10:16Kértétek legyen a fő csoportban ilyen topik is.
Tessék itt van, meg lehet beszélni a lehetőségeket, ki hova jár, milyen módszert részesít előnyben? Milyen terápiás lehetőségek vannak ma Magyarországon? Ki, hol, mennyiért rendel? Terápia, csoportos terápia, családállítás, pszichotréning, pszichoterápia, alternatív terápiák ...
Kértétek legyen a fő csoportban ilyen topik is.
Tessék itt van, meg lehet beszélni a lehetőségeket, ki hova jár, milyen módszert részesít előnyben? Milyen terápiás lehetőségek vannak ma Magyarországon? Ki, hol, mennyiért rendel? Terápia, csoportos terápia, családállítás, pszichotréning, pszichoterápia, alternatív terápiák ...