Terápia
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 15:22Amint elkezdtem tegnap este öngyilkosságon gondolkodni megjelent a hang és az eufória. A hang, elmondása szerint visszavezetne munkába, ha máshogy nem megy eufória felé tolna v beszélne végig, h kirántson ebből a helyzetből és állapotból.
Amint elkezdtem tegnap este öngyilkosságon gondolkodni megjelent a hang és az eufória. A hang, elmondása szerint visszavezetne munkába, ha máshogy nem megy eufória felé tolna v beszélne végig, h kirántson ebből a helyzetből és állapotból.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 15:13Anno halura (és téveszmére) kaptam. Sejthető volt, h 5 mg nem lesz ehhez elég. 20 mg-ig szerették volna felvinni, de 5 mg is ütős volt. Így nem erőltették tovább.
Azt nézték Thalassában, h mit tudnak max adagig felvinni. Akkor már több, mint 2 éve 10 percre sem állt le a hallucinációm. Ott nem meghatározott skizót diagoltak.
Itthon szerintem csak tovàbb romlana az állapotom. Ördögi a kör. Szarul vagyok, alig kelek fel, ezért basztatva vagyok, amitől még rosszabbul vagyok és még kevésbé tudok funkcionálni, ezért mèg jobban basztatva vagyok. Itt csak negatív hatás ér.
A tűrőképességem határán állok.
A valóságból , helyzetből úgy menekülök, h csúszok haluba, ami itt és most megváltás mert fizikailag ugyan jelen vagyok, de félig egy másik világban. Hang + eufória.
Eufória: békés, nyugodt, lassú, szorongászintem a normális alatt. Intenzív félelem v nagyon dühös állapot váltja ki és spontán múlik el pár perc v max fél nap alatt.
Ha valahogy sikerülne dolgozni, akkor vegyesebb hatás érne. Ott talán (békésebb környezetben) valamennyire magamra találnék.
Anno halura (és téveszmére) kaptam. Sejthető volt, h 5 mg nem lesz ehhez elég. 20 mg-ig szerették volna felvinni, de 5 mg is ütős volt. Így nem erőltették tovább.
Azt nézték Thalassában, h mit tudnak max adagig felvinni. Akkor már több, mint 2 éve 10 percre sem állt le a hallucinációm. Ott nem meghatározott skizót diagoltak.
Itthon szerintem csak tovàbb romlana az állapotom. Ördögi a kör. Szarul vagyok, alig kelek fel, ezért basztatva vagyok, amitől még rosszabbul vagyok és még kevésbé tudok funkcionálni, ezért mèg jobban basztatva vagyok. Itt csak negatív hatás ér.
A tűrőképességem határán állok.
A valóságból , helyzetből úgy menekülök, h csúszok haluba, ami itt és most megváltás mert fizikailag ugyan jelen vagyok, de félig egy másik világban. Hang + eufória.
Eufória: békés, nyugodt, lassú, szorongászintem a normális alatt. Intenzív félelem v nagyon dühös állapot váltja ki és spontán múlik el pár perc v max fél nap alatt.
Ha valahogy sikerülne dolgozni, akkor vegyesebb hatás érne. Ott talán (békésebb környezetben) valamennyire magamra találnék.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.05., 14:58Idézet tőle: KiscsillagSztem 2,5 mg-ról és nyugtatóról le tudnèk állni, de valszeg dolgozni nem. Ha nem szedek semmilyen gyszert alváshoz 1 hétig sem bírom a munkát. Alig alszok...néha el sem alszok éjjel.
Átmenetileg talán jó lenne. Ha nem lecsap, hanem abban segít, h kialudjam magam. A cél az, h energikusabb legyek, a depresszió enyhüljön.
Terápiával kellene annyit haladni, h rendezett legyen az alvásom zaj mellett, gyszer nélkül.
2. Szerintem simán lehet, hogy 2,5 mg-tól is tudnál aludni akár zaj mellett is. Barátnőm (ahogy már írtam) ennyitől hízott tizenx kilót, alszik napi tizenx órát...
Annyira drukkolok.
Idézet tőle: KiscsillagSztem 2,5 mg-ról és nyugtatóról le tudnèk állni, de valszeg dolgozni nem. Ha nem szedek semmilyen gyszert alváshoz 1 hétig sem bírom a munkát. Alig alszok...néha el sem alszok éjjel.
Átmenetileg talán jó lenne. Ha nem lecsap, hanem abban segít, h kialudjam magam. A cél az, h energikusabb legyek, a depresszió enyhüljön.
Terápiával kellene annyit haladni, h rendezett legyen az alvásom zaj mellett, gyszer nélkül.
2. Szerintem simán lehet, hogy 2,5 mg-tól is tudnál aludni akár zaj mellett is. Barátnőm (ahogy már írtam) ennyitől hízott tizenx kilót, alszik napi tizenx órát...
Annyira drukkolok.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.05., 14:57Idézet tőle: KiscsillagKb 5 napig adták.
Később barátnőm gyszeréből vettem be kb 3-4x. (5 mg-t.)
Rosszullétet nem okozott, csak bealtatott. 12-14 órát aludtam, amiben az is közrejátszhatott h ki voltam merülve. Az is lehet az oka, hogy belőlem lassan ürül a gyszer, így a szedáció is elhúzódhat. Fájdalomcsillapító is így működik, retarddá válik a sima.
A Seroquelnél erősebbnek érzem a nyugtató hatását.
A leállás lehet necces, ha bevállalom 2 gyszert kell majd egyszerre elhagyni. AP-t korábban úgy tudtam elhagyni, hogy átmenetileg a nyugi bogyót emelték es antidepiket adtak.
Most nyugtatóval együtt kell majd leállítani.
1. Miért hagyták abba 5 nap után?
folyt. köv.
Idézet tőle: KiscsillagKb 5 napig adták.
Rosszullétet nem okozott, csak bealtatott. 12-14 órát aludtam, amiben az is közrejátszhatott h ki voltam merülve. Az is lehet az oka, hogy belőlem lassan ürül a gyszer, így a szedáció is elhúzódhat. Fájdalomcsillapító is így működik, retarddá válik a sima.
A leállás lehet necces, ha bevállalom 2 gyszert kell majd egyszerre elhagyni. AP-t korábban úgy tudtam elhagyni, hogy átmenetileg a nyugi bogyót emelték es antidepiket adtak.
1. Miért hagyták abba 5 nap után?
folyt. köv.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 09:15Sztem 2,5 mg-ról és nyugtatóról le tudnèk állni, de valszeg dolgozni nem. Ha nem szedek semmilyen gyszert alváshoz 1 hétig sem bírom a munkát. Alig alszok...néha el sem alszok éjjel.
Sztem 2,5 mg-ról és nyugtatóról le tudnèk állni, de valszeg dolgozni nem. Ha nem szedek semmilyen gyszert alváshoz 1 hétig sem bírom a munkát. Alig alszok...néha el sem alszok éjjel.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 08:41Kb 5 napig adták.
Kb 5 napig adták.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.05., 08:26Idézet tőle: KiscsillagOlanzapint 5 mg-t kaptam pár napig.
Oksa, szóval a ketileptet/seroquelt kizárhatjuk.
Az olzint egész életedben összesen pár napig szedted csak?
Akkor lehet, hogy jó lenne?
Idézet tőle: KiscsillagOlanzapint 5 mg-t kaptam pár napig.
Oksa, szóval a ketileptet/seroquelt kizárhatjuk.
Az olzint egész életedben összesen pár napig szedted csak?
Akkor lehet, hogy jó lenne?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 08:08Haszna is volt.
A veszélyesen alacsony súlyról eljutottam a normálisig. Kb 18 kg-ot híztam 1 év alatt, később még többet. Kaptam mellé Cymbaltát. Azzal kb 6 kg-ot fogytam.
Haszna is volt.
A veszélyesen alacsony súlyról eljutottam a normálisig. Kb 18 kg-ot híztam 1 év alatt, később még többet. Kaptam mellé Cymbaltát. Azzal kb 6 kg-ot fogytam.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 07:36Olanzapint 5 mg-t kaptam pár napig. 20 mg-re kellett volna felvinni, de 5 mg-s mellékhatások alapján erre nem sok esély volt...ekkor állítottak vissza Seroquelre.
Quetiapint retardot (Seroquel XR) és nem retardot is szedtem.
Ezzel megszívtam mert 800 mg-ig emelték.
1. zombi voltam (csak részmunkaidős munkát bírtam, átaludtam az életem)
2. gátlástalan
3. önveszèlyes (lenyomta a veszély és halálfélelmem)
4. 10 hónap alatt vették el
5. amikor újra visszaadtàk (3 napig 200 mg, utána 2x200 mg) rosszul lettem és kardiós leállást javasolt. Előtte Anyu toxikológiàra akart vitetni mert nagyon beálltam ( nehezen lehetett ébreszteni, kapaszkodva tudtam jàrni) a terápiás adagtól, másnap mhelyről hazaküldtek. (korábban 50 mg-vel kezdtem...nem 200-al)
Olanzapint 5 mg-t kaptam pár napig. 20 mg-re kellett volna felvinni, de 5 mg-s mellékhatások alapján erre nem sok esély volt...ekkor állítottak vissza Seroquelre.
Quetiapint retardot (Seroquel XR) és nem retardot is szedtem.
Ezzel megszívtam mert 800 mg-ig emelték.
1. zombi voltam (csak részmunkaidős munkát bírtam, átaludtam az életem)
2. gátlástalan
3. önveszèlyes (lenyomta a veszély és halálfélelmem)
4. 10 hónap alatt vették el
5. amikor újra visszaadtàk (3 napig 200 mg, utána 2x200 mg) rosszul lettem és kardiós leállást javasolt. Előtte Anyu toxikológiàra akart vitetni mert nagyon beálltam ( nehezen lehetett ébreszteni, kapaszkodva tudtam jàrni) a terápiás adagtól, másnap mhelyről hazaküldtek. (korábban 50 mg-vel kezdtem...nem 200-al)
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.05., 07:15Idézet tőle: KiscsillagZopigen 7,5 mg
-alkalmanként fél, max egész (minden nap nem lehet)
Frontin 0,5 mg
- min. fél évre kell egy üveggel beosztanom
Olanzapint VAGY venlafaxint kaphatok
Olanzapinon gondolkodok, venlafaxint nem merek mert már volt 15 alatt a BMI indexem és épp azt szedtem. Nagyon soványan kezdtem szedni és tovàbb fogytam.
Ha olanzapint kapok, altatót elveszik.
Az olzint is szedted már? Ketileptet?
Idézet tőle: KiscsillagZopigen 7,5 mg
Frontin 0,5 mg
Olanzapinon gondolkodok, venlafaxint nem merek mert már volt 15 alatt a BMI indexem és épp azt szedtem. Nagyon soványan kezdtem szedni és tovàbb fogytam.
Az olzint is szedted már? Ketileptet?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.05., 07:04Zopigen 7,5 mg
Frontin 0,5 mg
Zopigen 7,5 mg
Frontin 0,5 mg
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.05., 06:43Idézet tőle: KiscsillagAz, mert a kognitívat is is kell állítani, ha emlékhalu bekavar. Ilyen esetben csak kórházi osztályos terápiám lehet.
Gyszert kb 1 év múlva kell leállítani, azt is nézni kell, hogy viszonylag gyors leállítás megoldható legyen. (1-2 hét). A mostanit sem tudom hogy fogom elhagyni. Nemhogy ha még valamit most beállíttatok...
Mi a mostani, a bébi adag olzin? És mi várható még?
Miért egy év múlva kell leállni és miért ilyen hamar? (Kezelés?)
Idézet tőle: KiscsillagAz, mert a kognitívat is is kell állítani, ha emlékhalu bekavar. Ilyen esetben csak kórházi osztályos terápiám lehet.
Gyszert kb 1 év múlva kell leállítani, azt is nézni kell, hogy viszonylag gyors leállítás megoldható legyen. (1-2 hét). A mostanit sem tudom hogy fogom elhagyni. Nemhogy ha még valamit most beállíttatok...
Mi a mostani, a bébi adag olzin? És mi várható még?
Miért egy év múlva kell leállni és miért ilyen hamar? (Kezelés?)
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.04., 20:23Az, mert a kognitívat is lr kell állítani, ha emlékhalu bekavar. Ilyen esetben csak kórházi osztályos terápiám lehet.
Az, mert a kognitívat is lr kell állítani, ha emlékhalu bekavar. Ilyen esetben csak kórházi osztályos terápiám lehet.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.04., 20:08Idézet tőle: KiscsillagNekem kognitív viselkedesterápiám indulna. Ahhoz határeseten van az alkalmasságom. Szem zavart, halut nem kezelnék, csak a depressziót, szorongást.
Feltáró terapia, autogén tréning, hipnózis kontraindikált.
Jah, volt szerencsém AT-hez meg KIP nevű hipnózishoz. Totálisan kontraindikált volt (lett volna) nekem is.
Hát ez nagyon nehéz ügy, Csillag. 🙁
Idézet tőle: KiscsillagNekem kognitív viselkedesterápiám indulna. Ahhoz határeseten van az alkalmasságom. Szem zavart, halut nem kezelnék, csak a depressziót, szorongást.
Jah, volt szerencsém AT-hez meg KIP nevű hipnózishoz. Totálisan kontraindikált volt (lett volna) nekem is.
Hát ez nagyon nehéz ügy, Csillag. 🙁
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.04., 19:45Nekem kognitív viselkedesterápiám indulna. Ahhoz határeseten van az alkalmasságom. Szem zavart, halut nem kezelnék, csak a depressziót, szorongást.
Nekem kognitív viselkedesterápiám indulna. Ahhoz határeseten van az alkalmasságom. Szem zavart, halut nem kezelnék, csak a depressziót, szorongást.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.04., 19:40Hogy ingyen nehéz megfelelő terápiához jutni az nem új infó.
Engem az döbbentett le, h fizetőst se könnyű találni. Legalábbis bizonyos tünettel, diaggal.
Hogy ingyen nehéz megfelelő terápiához jutni az nem új infó.
Engem az döbbentett le, h fizetőst se könnyű találni. Legalábbis bizonyos tünettel, diaggal.
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2017.11.04., 19:19Számunkra nem mondott újat,de legalább már beszélnek róla mégha néhány mondat erejéig is.
Ma volt egy riport: Mennyire sok a rászoruló, és mennyire kevesek számára elérhető a TB által támogatott pszichoterápia.
http://www.baratok.hu/rtlklub/hirek/csak-keves-betegen-segithetnek
Számunkra nem mondott újat,de legalább már beszélnek róla mégha néhány mondat erejéig is.
Ma volt egy riport: Mennyire sok a rászoruló, és mennyire kevesek számára elérhető a TB által támogatott pszichoterápia.
http://www.baratok.hu/rtlklub/hirek/csak-keves-betegen-segithetnek
Idézet tőle: quablock-nemtudom ekkor: 2017.11.04., 09:51Sziasztok. Nemsokára kórházba kell befeküdnöm súlyos szorongás és depresszió és/vagy skizofrén negatív tünetek miatt. Debrecen Klinika. Van valakinek tapasztalata, véleménye, feküdt ott valaki, tudna tanácsokat adni? Köszönettel.
Sziasztok. Nemsokára kórházba kell befeküdnöm súlyos szorongás és depresszió és/vagy skizofrén negatív tünetek miatt. Debrecen Klinika. Van valakinek tapasztalata, véleménye, feküdt ott valaki, tudna tanácsokat adni? Köszönettel.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.04., 09:43Ez egy nagyon nagyon jó cikk. Érdemes végigolvasni.
http://index.hu/tudomany/2014/10/03/pszichoterapia/?token=22b1c35dd4294e68f7c5b517d188c212
Ez egy nagyon nagyon jó cikk. Érdemes végigolvasni.
http://index.hu/tudomany/2014/10/03/pszichoterapia/?token=22b1c35dd4294e68f7c5b517d188c212
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.04., 08:25Mit lehet tenni olyan esetben, amikor az egyik diag (pl szem zavar) indikációja egy terápiának, míg egy másik diag miatt ez a terápia kontraindikált? És más típusút sem tudnak javasolni helyette?
Nekem annyira érthetetlen, hogy egy-két tünetet kiragadva a kupacból, hogy lehet haladni, közben a borderes dolgokkal nem foglalkozni.
Mit lehet tenni olyan esetben, amikor az egyik diag (pl szem zavar) indikációja egy terápiának, míg egy másik diag miatt ez a terápia kontraindikált? És más típusút sem tudnak javasolni helyette?
Nekem annyira érthetetlen, hogy egy-két tünetet kiragadva a kupacból, hogy lehet haladni, közben a borderes dolgokkal nem foglalkozni.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.11.04., 08:17Unoka Zsolt például mindkettőhöz ért, de általában nagyon elfoglalt. A Balassa utcában a legtöbb orvos/terapeuta mindkét irányzatot műveli, esetleg érdemes ott keresgélni.
Unoka Zsolt például mindkettőhöz ért, de általában nagyon elfoglalt. A Balassa utcában a legtöbb orvos/terapeuta mindkét irányzatot műveli, esetleg érdemes ott keresgélni.
Idézet tőle: Vedan ekkor: 2017.11.04., 08:09Igen, ez történt, azt ajánlotta hogy ha gondolom próbáljam ki a kognitiv terápiát, s ha kevésnek érzem akkor menjek vissza az ő transzperszonális módszeréhez.
Tud esetleg ilyen személyt akiről ír? Aki mindkettőhöz ért.
Igen, ez történt, azt ajánlotta hogy ha gondolom próbáljam ki a kognitiv terápiát, s ha kevésnek érzem akkor menjek vissza az ő transzperszonális módszeréhez.
Tud esetleg ilyen személyt akiről ír? Aki mindkettőhöz ért.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.11.04., 07:59Szia Vedan!
Ez egy nehéz döntés, és szerintem akkor tudod eldönteni, ha beszélsz erről a terappal, hogy pontosan mi várható, mire fókuszálna. Az analitikus és a kognitív közötti átmenetet képezi a séma-terápia, kipróbálhatod azt is.
Gondold át azt is, hogy mire van erőforrásod, időd és pénzed. Az analitikus terápia általában minimum 2 évig tart, mire hatásos, és heti egy vagy két alkalom. A kognitív terápia ennél jóval rövidebb és fókuszáltabb.
Ha írsz privátot, megírhatom, hogy kihez járok én. Ő kognitív és séma-terapeuta.
Szia Vedan!
Ez egy nehéz döntés, és szerintem akkor tudod eldönteni, ha beszélsz erről a terappal, hogy pontosan mi várható, mire fókuszálna. Az analitikus és a kognitív közötti átmenetet képezi a séma-terápia, kipróbálhatod azt is.
Gondold át azt is, hogy mire van erőforrásod, időd és pénzed. Az analitikus terápia általában minimum 2 évig tart, mire hatásos, és heti egy vagy két alkalom. A kognitív terápia ennél jóval rövidebb és fókuszáltabb.
Ha írsz privátot, megírhatom, hogy kihez járok én. Ő kognitív és séma-terapeuta.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.04., 07:47Ne felejtkezzünk el a csoportterápiákról ill. önsegítő csoportokról sem.
Lehet terápiás pszichodrámára menni, vannak analitikus kiscsoportok, művészetterápiás csoportok (rajz, festés vagy tánc, mozgás) ÉS vannak önsegítő csoportok (ált.ban 12 lépésesek).
Ne felejtkezzünk el a csoportterápiákról ill. önsegítő csoportokról sem.
Lehet terápiás pszichodrámára menni, vannak analitikus kiscsoportok, művészetterápiás csoportok (rajz, festés vagy tánc, mozgás) ÉS vannak önsegítő csoportok (ált.ban 12 lépésesek).
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.04., 07:35Idézet tőle: VedanHogy döntsem el hogy kognitív vagy mélylélektani terápiára van e szükségem?
Erdemes olyan szakembert felkeresni, aki mind2-höz ért és dönt.
Akinek csak egyikhez v másikhoz van képzettsége azt a terápiát indítja el, amihez ért. Esetleg javasol más helyet.
Idézet tőle: VedanHogy döntsem el hogy kognitív vagy mélylélektani terápiára van e szükségem?
Erdemes olyan szakembert felkeresni, aki mind2-höz ért és dönt.
Akinek csak egyikhez v másikhoz van képzettsége azt a terápiát indítja el, amihez ért. Esetleg javasol más helyet.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.04., 07:26Basszuska kulcsocska, ha az újak nem írnak be semmit az adatlapjukra, akkor mégis honnan a xxx-ből tudjam, hogy mi a problémájuk?
Basszuska kulcsocska, ha az újak nem írnak be semmit az adatlapjukra, akkor mégis honnan a xxx-ből tudjam, hogy mi a problémájuk?
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.04., 07:15Idézet tőle: VedanHogy döntsem el hogy kognitív vagy mélylélektani terápiára van e szükségem?
Nem egyszerű ügy.
Anno réges régen indítottam valami ilyen topikot.
https://bura.hu/forum/beszelgessunk/analitikus-vagy-kognitiv
Nem olvasom most el, mert nincs kedvem, majd később. 🙂
Szóval csak azt tudom mondani, hogy én inkább analitikus-ra mennék, bár már voltam két analitikus terapnál és nem volt jó, de most nemrég megint egy analitikushoz akartam menni, de egy évre be van táblázva, nem vállalt.
Azóta bénázok, hogy hova kéne menni. (4-5-6 terápiám már volt.)
Idézet tőle: VedanHogy döntsem el hogy kognitív vagy mélylélektani terápiára van e szükségem?
Nem egyszerű ügy.
Anno réges régen indítottam valami ilyen topikot.
https://bura.hu/forum/beszelgessunk/analitikus-vagy-kognitiv
Nem olvasom most el, mert nincs kedvem, majd később. 🙂
Szóval csak azt tudom mondani, hogy én inkább analitikus-ra mennék, bár már voltam két analitikus terapnál és nem volt jó, de most nemrég megint egy analitikushoz akartam menni, de egy évre be van táblázva, nem vállalt.
Azóta bénázok, hogy hova kéne menni. (4-5-6 terápiám már volt.)
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.03., 12:50Idézet tőle: KiscsillagTaláltam terápiát.
Anyunak elmondtam, hogy itt most két út van.
Magamat nem tudom egyedül összeszedni és így már dolgozni sem tudok. Terápia talán segítene, de az drága. Akkor tudok menni, ha beszáll a ktsekbe.
Csillag, nagyon drága a terápia?
Idézet tőle: KiscsillagTaláltam terápiát.
Magamat nem tudom egyedül összeszedni és így már dolgozni sem tudok. Terápia talán segítene, de az drága. Akkor tudok menni, ha beszáll a ktsekbe.
Csillag, nagyon drága a terápia?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.03., 11:21Találtam terápiát.
Találtam terápiát.
Idézet tőle: 4dim ekkor: 2017.10.30., 16:58Matiri2
.....Már sokszor magam sem tudom, hova írok.....
Én sem találok vissza olykor, ha több topikba is egy huzamban írok.
Ritkán jövök már ide, ezért nem tudok visszatalálni a régebbi bejegyzéseimre, hogy lássam, valaki írt-e.
De igyekszem..
Matiri2
.....Már sokszor magam sem tudom, hova írok.....
Én sem találok vissza olykor, ha több topikba is egy huzamban írok.
Ritkán jövök már ide, ezért nem tudok visszatalálni a régebbi bejegyzéseimre, hogy lássam, valaki írt-e.
De igyekszem..
Idézet tőle: matiri2 ekkor: 2017.04.02., 16:42Hetente egyszer 50 perc.
Orvos, de nem áter szakos.
A weblapján ott van az ár, de szívesen megírom, nem olcsó, de ma ez közepesnek számít.
Rendel Pesten is, nem csak Óbudán.
Megy a privi.
Hetente egyszer 50 perc.
Orvos, de nem áter szakos.
A weblapján ott van az ár, de szívesen megírom, nem olcsó, de ma ez közepesnek számít.
Rendel Pesten is, nem csak Óbudán.
Megy a privi.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.04.02., 11:08Milyen gyakran jársz?
Jól látom, hogy akihez jársz az lógus és nem orvos?
A lógus azért lenne "szimpibb" mert akkor lehet nem kell orvost váltanom. Végső esetben cserélném csak le. De az is lehet, hogy, ha "külsős" terápiába kezdek nem vállal. 10 alkalmas ingyenesért nem érdemes lecserélni, max ha utána visszamehetek. Az max 1-2 főbb tünetre lehetne jó, valami komplexebb megoldást keresek.
Privibe meg tudod írni az árat?
Nekem az sem gond, ha sokat kell várni mert most is van hova mennem, illetve fizetőst most nem tudnék megoldani. Pár hónap múlva viszont igen. Most csak tervezgetek, infót gyűjtök.
Milyen gyakran jársz?
Jól látom, hogy akihez jársz az lógus és nem orvos?
A lógus azért lenne "szimpibb" mert akkor lehet nem kell orvost váltanom. Végső esetben cserélném csak le. De az is lehet, hogy, ha "külsős" terápiába kezdek nem vállal. 10 alkalmas ingyenesért nem érdemes lecserélni, max ha utána visszamehetek. Az max 1-2 főbb tünetre lehetne jó, valami komplexebb megoldást keresek.
Privibe meg tudod írni az árat?
Nekem az sem gond, ha sokat kell várni mert most is van hova mennem, illetve fizetőst most nem tudnék megoldani. Pár hónap múlva viszont igen. Most csak tervezgetek, infót gyűjtök.
Idézet tőle: matiri2 ekkor: 2017.04.02., 09:27Már sokszor magam sem tudom, hova írok 🙂
Én még csak most kezdtem, de már egy éve kiderült az MMPI tesztemből, hogy nekem ez a fajta terápia lenne jó, mert a kognitívben és az analitikusban, amikre jártam, túlzottan a felszínen maradtam, mivel hajlamos vagyok mindent (túl)intellektualizálni.
Eddig még csak pár ülésem volt, de valószínű, hogy már megvan a "kisördög", mert iszonyatosan kiborító időszakokat éltem meg az elmúlt hetekben. Szóval van mivel foglalkozni.
Ez a terapeuta nagyon kedves, intelligens, igen szemfüles hölgy, én tiszta szívvel ajánlom, bár ugye még a kimenetelét nem ismerem a közös munkának, szóval azt nem mondanám, hogy tapasztalt vagyok benne.
Minden esetre legutóbb már át mertem adni a kontrollt a szakembernek és ez szerintem jó jel. (Iszonyatosan bizalmatlan és kontrollkényszeres vagyok alapban).
Ha eljutsz ilyen terápiába, számolj avval, hogy nagyon kemény. Nekem muszáj hozzá gyógyszer is, de talán így hamarabb belejövök és túlesek a nehezén.
Unoka Zsolt meg ugye a hazai sématerápia atyja mondhatjuk, de hozzá pl. nem találtam magánrendelős elérhetőséget.
Elvileg a SOTE-n is csinálnak ilyen típusú üléseket, de gondolom ott sokat kell várni és meghatározott mennyiségű az ülések száma. Csak sacc.
Már sokszor magam sem tudom, hova írok 🙂
Én még csak most kezdtem, de már egy éve kiderült az MMPI tesztemből, hogy nekem ez a fajta terápia lenne jó, mert a kognitívben és az analitikusban, amikre jártam, túlzottan a felszínen maradtam, mivel hajlamos vagyok mindent (túl)intellektualizálni.
Eddig még csak pár ülésem volt, de valószínű, hogy már megvan a "kisördög", mert iszonyatosan kiborító időszakokat éltem meg az elmúlt hetekben. Szóval van mivel foglalkozni.
Ez a terapeuta nagyon kedves, intelligens, igen szemfüles hölgy, én tiszta szívvel ajánlom, bár ugye még a kimenetelét nem ismerem a közös munkának, szóval azt nem mondanám, hogy tapasztalt vagyok benne.
Minden esetre legutóbb már át mertem adni a kontrollt a szakembernek és ez szerintem jó jel. (Iszonyatosan bizalmatlan és kontrollkényszeres vagyok alapban).
Ha eljutsz ilyen terápiába, számolj avval, hogy nagyon kemény. Nekem muszáj hozzá gyógyszer is, de talán így hamarabb belejövök és túlesek a nehezén.
Unoka Zsolt meg ugye a hazai sématerápia atyja mondhatjuk, de hozzá pl. nem találtam magánrendelős elérhetőséget.
Elvileg a SOTE-n is csinálnak ilyen típusú üléseket, de gondolom ott sokat kell várni és meghatározott mennyiségű az ülések száma. Csak sacc.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.04.02., 09:03Eszter!
Köszönöm az ötletet!
Matiri2!
Neked is. Depresszió topikban olvastam, hogy sématerápiád van. Kérdeztelek tegnap erről (abban a topikban, ahol említetted), de nem látom a hszem.
Az egyik kérdésem az volt, hogy kihez jársz. A masik, hogy mennyire válik be?
Eszter!
Köszönöm az ötletet!
Matiri2!
Neked is. Depresszió topikban olvastam, hogy sématerápiád van. Kérdeztelek tegnap erről (abban a topikban, ahol említetted), de nem látom a hszem.
Az egyik kérdésem az volt, hogy kihez jársz. A masik, hogy mennyire válik be?
Idézet tőle: matiri2 ekkor: 2017.04.02., 08:52Vanitadivanita,
Dr Pál Katalin, pszichoterapeuta sématerápiás szakos is.
Utána tudsz nézni a neten.
Vanitadivanita,
Dr Pál Katalin, pszichoterapeuta sématerápiás szakos is.
Utána tudsz nézni a neten.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.04.01., 20:13Idézet tőle: vanitadivanitaSématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Unoka Zsolt biztosan csinál ilyen terápiát egyéniben.
Idézet tőle: vanitadivanitaSématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.04.01., 20:12Idézet tőle: vanitadivanitaSématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Idézet tőle: vanitadivanitaSématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.04.01., 16:41Sématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Sématerápiával kapcsolatban van tapasztalatotok? Ismertek olyan terapot vagy lógust, aki egyéni terápiában alkalmazza?
Idézet tőle: mirjam ekkor: 2017.03.06., 16:38Idézet tőle: zomebazamMost ez a kábé harmadik terapeutám 25 év alatt, akihez elkezdtem februárban járni.
És ma jöttem rá, hogy iszonyatosan fáj megint újra elmondani a múlt és a jelen nyomorát. Sokan szeretnek "panaszkodni" (azért az idézőjel, mert ez inkább a nehéz tények közlése), azt hittem magamról, hogy én is. De most érzem, hogy mennyire fáj.
Tudom, neki szüksége van ezekre az információkra, hogy segítsen, de én most rosszabbul vagyok, mint előtte, és az sem normális, hogy rettegve megyek hozzá (ha el bírok menni legközelebb, bár még sosem szabotáltam sehol sem egyetlen ülést sem, a dokinál sem, pedig ott is beszélgetés is van).
Jó lenne, ha nem kellene dumálni, csak úgy egy kicsit javulnának a dolgok. (Na, persze....).
Sajnos én túl gondolkodó és elemző, emlékező típus vagyok amúgy is.
Persze ha eljutok hozzá (remélem, mert súlyos ezresek is bánnák), akkor ezt is elmondom neki. Nem tudom, mivel tud majd megnyugtatni.Szia!
Elhiszem, hogy nehéz. Szerintem már én sem szívesen kezdenék új terápiába. De ez pont egy nagyon jó ötlet, hogy elmondod neki, milyen nehéz felhozni a múltat. Ha ügyes, akkor talál ki rá valami megoldást. Biztos.
Idézet tőle: zomebazamMost ez a kábé harmadik terapeutám 25 év alatt, akihez elkezdtem februárban járni.
És ma jöttem rá, hogy iszonyatosan fáj megint újra elmondani a múlt és a jelen nyomorát. Sokan szeretnek "panaszkodni" (azért az idézőjel, mert ez inkább a nehéz tények közlése), azt hittem magamról, hogy én is. De most érzem, hogy mennyire fáj.
Tudom, neki szüksége van ezekre az információkra, hogy segítsen, de én most rosszabbul vagyok, mint előtte, és az sem normális, hogy rettegve megyek hozzá (ha el bírok menni legközelebb, bár még sosem szabotáltam sehol sem egyetlen ülést sem, a dokinál sem, pedig ott is beszélgetés is van).
Jó lenne, ha nem kellene dumálni, csak úgy egy kicsit javulnának a dolgok. (Na, persze....).
Sajnos én túl gondolkodó és elemző, emlékező típus vagyok amúgy is.
Persze ha eljutok hozzá (remélem, mert súlyos ezresek is bánnák), akkor ezt is elmondom neki. Nem tudom, mivel tud majd megnyugtatni.
Szia!
Elhiszem, hogy nehéz. Szerintem már én sem szívesen kezdenék új terápiába. De ez pont egy nagyon jó ötlet, hogy elmondod neki, milyen nehéz felhozni a múltat. Ha ügyes, akkor talál ki rá valami megoldást. Biztos.