Terápia
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.03.06., 15:12Kharzak,a területileg illetékes ideggondozó/pszichiáter nem oké ezek szerint?
Egyik ismerősöm nem mert váltani sem,pedig azonos helyen több pszichiáter...
Tudok egy áron aluli pszichiátert.
Kórházba nem próbáltad még? Levelet írni,felhívni,nem tudom.
Ébredések....szerintem ne foglalkozz másokkal. Amikor én jártam oda,kifejezetten "jó" élményeim voltak,leszámítva a doktornő kissé furcsa hozzáállását a térítés/nem-térítés dologban.
Kharzak,a területileg illetékes ideggondozó/pszichiáter nem oké ezek szerint?
Egyik ismerősöm nem mert váltani sem,pedig azonos helyen több pszichiáter...
Tudok egy áron aluli pszichiátert.
Kórházba nem próbáltad még? Levelet írni,felhívni,nem tudom.
Ébredések....szerintem ne foglalkozz másokkal. Amikor én jártam oda,kifejezetten "jó" élményeim voltak,leszámítva a doktornő kissé furcsa hozzáállását a térítés/nem-térítés dologban.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2017.03.06., 14:55sziasztok,hol találok jó terepautát ingyenest lehetőleg? voltam a 8ba ébredésekbe de nem járok oda mert sok a barna börü esetleg valami biztonságosabb hely? gondoltam a tündérhegyre az még közel is esne hozzám,vagy thalassa ház
sziasztok,hol találok jó terepautát ingyenest lehetőleg? voltam a 8ba ébredésekbe de nem járok oda mert sok a barna börü esetleg valami biztonságosabb hely? gondoltam a tündérhegyre az még közel is esne hozzám,vagy thalassa ház
Idézet tőle: zomebazam ekkor: 2017.03.06., 13:27Most ez a kábé harmadik terapeutám 25 év alatt, akihez elkezdtem februárban járni.
És ma jöttem rá, hogy iszonyatosan fáj megint újra elmondani a múlt és a jelen nyomorát. Sokan szeretnek "panaszkodni" (azért az idézőjel, mert ez inkább a nehéz tények közlése), azt hittem magamról, hogy én is. De most érzem, hogy mennyire fáj.
Tudom, neki szüksége van ezekre az információkra, hogy segítsen, de én most rosszabbul vagyok, mint előtte, és az sem normális, hogy rettegve megyek hozzá (ha el bírok menni legközelebb, bár még sosem szabotáltam sehol sem egyetlen ülést sem, a dokinál sem, pedig ott is beszélgetés is van).
Jó lenne, ha nem kellene dumálni, csak úgy egy kicsit javulnának a dolgok. (Na, persze....).
Sajnos én túl gondolkodó és elemző, emlékező típus vagyok amúgy is.
Persze ha eljutok hozzá (remélem, mert súlyos ezresek is bánnák), akkor ezt is elmondom neki. Nem tudom, mivel tud majd megnyugtatni.
Most ez a kábé harmadik terapeutám 25 év alatt, akihez elkezdtem februárban járni.
És ma jöttem rá, hogy iszonyatosan fáj megint újra elmondani a múlt és a jelen nyomorát. Sokan szeretnek "panaszkodni" (azért az idézőjel, mert ez inkább a nehéz tények közlése), azt hittem magamról, hogy én is. De most érzem, hogy mennyire fáj.
Tudom, neki szüksége van ezekre az információkra, hogy segítsen, de én most rosszabbul vagyok, mint előtte, és az sem normális, hogy rettegve megyek hozzá (ha el bírok menni legközelebb, bár még sosem szabotáltam sehol sem egyetlen ülést sem, a dokinál sem, pedig ott is beszélgetés is van).
Jó lenne, ha nem kellene dumálni, csak úgy egy kicsit javulnának a dolgok. (Na, persze....).
Sajnos én túl gondolkodó és elemző, emlékező típus vagyok amúgy is.
Persze ha eljutok hozzá (remélem, mert súlyos ezresek is bánnák), akkor ezt is elmondom neki. Nem tudom, mivel tud majd megnyugtatni.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.03.03., 11:57Szia Tunderbaba!
Valószínűleg meg fogja kérdezni, hogy mi az a probléma, amivel keresed. Aztán megkér, hogy mesélj részletesebben magadról. El fogja mondani, hogy hogyan néz ki a terápia, te mit várhatsz -- de ha nem mondja el, nyugodtan kérdezd meg.
Szia Tunderbaba!
Valószínűleg meg fogja kérdezni, hogy mi az a probléma, amivel keresed. Aztán megkér, hogy mesélj részletesebben magadról. El fogja mondani, hogy hogyan néz ki a terápia, te mit várhatsz -- de ha nem mondja el, nyugodtan kérdezd meg.
Idézet tőle: Tunderbaba ekkor: 2017.03.03., 09:36Köszönöm a gyors választ.
Bejelentkeztem egy pszichológushoz. Időpontot kaptam, ill. adataimat vették fel elég részletesen. Azt sem tudom hogy néz ki az doktorok, semmit.
Ami érdekelne főképp, hogy milyen lesz az első találkozás, miről szólhat, miket fog kérdezni, hogyan zajlik?
Köszönöm a gyors választ.
Bejelentkeztem egy pszichológushoz. Időpontot kaptam, ill. adataimat vették fel elég részletesen. Azt sem tudom hogy néz ki az doktorok, semmit.
Ami érdekelne főképp, hogy milyen lesz az első találkozás, miről szólhat, miket fog kérdezni, hogyan zajlik?
Idézet tőle: nervenflora ekkor: 2017.03.01., 12:12Sziaszok!
én tegnap kezdtem a terápiát a Sotén. Nagyon izgalmas.
Sziaszok!
én tegnap kezdtem a terápiát a Sotén. Nagyon izgalmas.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.03.01., 11:10Idézet tőle: TunderbabaSziasztok,
Először írok ide, úgyhogy elnézést, ha egyáltalán nem is jó helyre küldöm. Új vagyok az oldalon.
Szeretnèm, ha a férjem úgy szeretne mint a lányát. Húsz évvel idősebb. Mindig is ezt szerettem volna. Az elején nem tudtam megnyílni előtte. Így hát elvett feleségül én pedig sodródtam. Sajnos annyiban kimerülök számára, hogy megfürdet, felöltöztet, megfésül, maximum hetente 2x szexelünk. Neki ez az egész így is sok. Ha megkérdezem, olyankor mindig úgy válaszol, hogy neki is jó. Veszekedéseknél pedig mindig a fejemhez vágja, hogy nőjek már fel, neki nem ezt jelenti a család... Nagyon vad veszekedésekig fajultunk.
Tud nekem valaki tanácsot adni? Köszönöm.
Szia Tunderbaba!
Általában a partnerünkkel másként viselkedünk és mást várunk tőle, mint az apánktól. Tehát ha te olyasmit szeretnél, hogy bánjon úgy veled, mintha a lánya lennél, akkor valami olyasmit szeretnél, ami a legtöbb ember számára nem természetes, a legtöbben nem ezt szeretnék nyújtani a párjuknak.
Szerintem terápiába kellene menned, hogy megértsd, miért akarsz ilyen kapcsolatot, és hogyan tudod a vágyaidat a realitással, az emberek szokásos viselkedésével összeegyeztetni. Teljesen vaktában nehéz mit mondani, de ez a vágy részedről úgy hangzik, mintha valami gyerekkori hiányt szeretnél pótolni, vagy valami gyerekkori traumát orvosolni.
Vannak ingyenes terápiák, és vannak fizetős terápiák. Ha módod van rá, érdemes fizetősre menni egy ilyen problémával, mert ez valószínűleg hosszabb egyéni terápiát kíván. Attól függően, hogy hol laksz, a pszichoterapeuta szaknévsorból ki tudsz nézni egy terapeutát, érdemes kicsit utána kérdezni, rákeresni, hogy mihez ért, milyen módszereket használ.
Idézet tőle: TunderbabaSziasztok,
Először írok ide, úgyhogy elnézést, ha egyáltalán nem is jó helyre küldöm. Új vagyok az oldalon.
Szeretnèm, ha a férjem úgy szeretne mint a lányát. Húsz évvel idősebb. Mindig is ezt szerettem volna. Az elején nem tudtam megnyílni előtte. Így hát elvett feleségül én pedig sodródtam. Sajnos annyiban kimerülök számára, hogy megfürdet, felöltöztet, megfésül, maximum hetente 2x szexelünk. Neki ez az egész így is sok. Ha megkérdezem, olyankor mindig úgy válaszol, hogy neki is jó. Veszekedéseknél pedig mindig a fejemhez vágja, hogy nőjek már fel, neki nem ezt jelenti a család... Nagyon vad veszekedésekig fajultunk.
Szia Tunderbaba!
Általában a partnerünkkel másként viselkedünk és mást várunk tőle, mint az apánktól. Tehát ha te olyasmit szeretnél, hogy bánjon úgy veled, mintha a lánya lennél, akkor valami olyasmit szeretnél, ami a legtöbb ember számára nem természetes, a legtöbben nem ezt szeretnék nyújtani a párjuknak.
Szerintem terápiába kellene menned, hogy megértsd, miért akarsz ilyen kapcsolatot, és hogyan tudod a vágyaidat a realitással, az emberek szokásos viselkedésével összeegyeztetni. Teljesen vaktában nehéz mit mondani, de ez a vágy részedről úgy hangzik, mintha valami gyerekkori hiányt szeretnél pótolni, vagy valami gyerekkori traumát orvosolni.
Vannak ingyenes terápiák, és vannak fizetős terápiák. Ha módod van rá, érdemes fizetősre menni egy ilyen problémával, mert ez valószínűleg hosszabb egyéni terápiát kíván. Attól függően, hogy hol laksz, a pszichoterapeuta szaknévsorból ki tudsz nézni egy terapeutát, érdemes kicsit utána kérdezni, rákeresni, hogy mihez ért, milyen módszereket használ.
Idézet tőle: Tunderbaba ekkor: 2017.03.01., 10:10Sziasztok,
Sziasztok,
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.16., 20:46Alapból megvan a tachikarida és a szívdobogás(stressz,streszs és stressz.haláli stressz).Olyan 15 évesen kezdett kialakulni,amikor nem mertem szünetben a vécére kimenni középsuliban.(halálra szorongtam magam)
Egy ideig semmi szívtünetet nem okoztak ezek a szarok.,pedig komoly cuccot toltam.
Aztán pár éve már a legtöbb antidepi/antipszicho/keverékek -től vannak ilyen tünetek.
Hasmenés: Mikor bementem egyetemre,fosási ingerem volt,elinduláskor is.
Eleinte.
Aztán ma nem.
Tündérhegyet ismerem,voltam ott,2 nap után eljöttem.Nem megoldás.
Rivortilt én magam titrálom,mivel már ismerem,mint a tenyerem,a rám vonatkozó hatásait..
Felírják,én pedig titrálom. Csak a megfelelő gyógyszer beállítása után erről le kell pattanjak lassacskán,mert azért.....na...
Köszi Nap.Köszi Parrot.
Alapból megvan a tachikarida és a szívdobogás(stressz,streszs és stressz.haláli stressz).Olyan 15 évesen kezdett kialakulni,amikor nem mertem szünetben a vécére kimenni középsuliban.(halálra szorongtam magam)
Egy ideig semmi szívtünetet nem okoztak ezek a szarok.,pedig komoly cuccot toltam.
Aztán pár éve már a legtöbb antidepi/antipszicho/keverékek -től vannak ilyen tünetek.
Hasmenés: Mikor bementem egyetemre,fosási ingerem volt,elinduláskor is.
Eleinte.
Aztán ma nem.
Tündérhegyet ismerem,voltam ott,2 nap után eljöttem.Nem megoldás.
Rivortilt én magam titrálom,mivel már ismerem,mint a tenyerem,a rám vonatkozó hatásait..
Felírják,én pedig titrálom. Csak a megfelelő gyógyszer beállítása után erről le kell pattanjak lassacskán,mert azért.....na...
Köszi Nap.Köszi Parrot.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.02.16., 19:07Auróra!Most az a gond,hogy a felírt antidepik szívritmuszavart okoztak,ill.tachikardiát?Nálam pl.előfordult az első pár héten,aztán elmúlt.A nagy mennyiségű rivotrilt valahogy csökkenteni kellene.Esetleg Tündérhegyben nem gondolkodtál?Ott komplexen megkapnád,amiért egyébként egy vagyont fizetnél...A hashajtós dolgot nem értem.
Auróra!Most az a gond,hogy a felírt antidepik szívritmuszavart okoztak,ill.tachikardiát?Nálam pl.előfordult az első pár héten,aztán elmúlt.A nagy mennyiségű rivotrilt valahogy csökkenteni kellene.Esetleg Tündérhegyben nem gondolkodtál?Ott komplexen megkapnád,amiért egyébként egy vagyont fizetnél...A hashajtós dolgot nem értem.
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.16., 16:58magnosolv*(legdrágább,de legjobb magnézium "por"/granulátum)
volt hogy napi 3-at ittam belpke,3 tasak,aztán ment a hasam tőle(túladagolás jelei)
aztán már tudom,hogy terhes kismamák isznak napi 2 tasakkal.............zárójel BEZÁR.
magnosolv*(legdrágább,de legjobb magnézium "por"/granulátum)
volt hogy napi 3-at ittam belpke,3 tasak,aztán ment a hasam tőle(túladagolás jelei)
aztán már tudom,hogy terhes kismamák isznak napi 2 tasakkal.............zárójel BEZÁR.
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.16., 16:49Két kérdésem lenne,vagy leírásom,kérlek olvassátok el,és lehetőség szerint reagáljatok.
Alábbi eset: Ma egésznap elvoltam itthonról,tanulmányi okok miatt,szóbeli vizsga,átmentem,oké.
Egésznap,Budapest egyik vlgéről a másikba mentem. Utálom.Ezért akarok mn.hamarabb jogosítványt.
Következő: Most nem volt fosási ingerem,mindenkivel elcseverésztem,viszont nem zabáltam,szőlőcukrot kaptam be,és vizet ittam(a megszokotthhoz képest abból is keveset) Én napi akár 6 lieter vizet is megiszok.
Hazafelé még beugrottam ide,beugrottam oda,mint egy hétköznapi ember,végre van okostelefonom,azzal tudtam netezni is.
Elindulás előtt 3mg rivotrilt vettem be,plusz a reggeli szokásos pulzuscsökkentő.
Hazajöttem,ledobtam mindent,azonnal elkezdtem vizet inni,bevettem még egy pulzusszabályozót(háziorvos is mondta,ha úgy érzem,bevehetekplusz egyet),még bevettem 1 mg rivotrilt.
Fáj a fejem,rándulnak az izmaim, Mindig ez van.NA EZT AZ állapotot akarom megszünteni,mert érthető,hogy így még dolgozni sem tudok,maximum napi 7 mg rivóval,ami nyilván nem annyira jó dolog. Nincs pszichiáterem(voltam már 30-nál,20 gyógyszer is átment rajtam,basszák meg,mostmár vagy tényleg befekszem pár napra csókosan,vagy egy pszichiáterrel megbeszéljük végre,hogy a faszba szedjem a rohadt gyógyszert,hogy ne érezzek szívdobogást- utóbbi két évben ezért hagytam abba mindent,minden típusból-.
Félek az agyvérzéstől,a szívbajtól.
Amikor hazajöttem,úgy kerestem a magnosovot,mint aki ételt keres,mert nem evett 1 hete.
Nem volt itthon,elfogyott.
Sokszor volt,hogy elfurikásztattam magam oda,ahová akartam.(Innen Budára,hogy bassza meg),ami nyilván pénzbe kerül,nekem meg az nincsen. Miért? Hogy kíméljem magam az emberektől.
Így kell elképzelni "nyílt terepen"(ha meglátsz az utcán): kulturáltan,jól felvqgyok öltözve,de látszik rajtam az a komoly pofa,nagyon komoly a tekintetem,úgy megyek,mint vmi katona,vagy valami buldózer,erőteljesen lépkedem,a lábam feszül,feszengek, Aztán ha hozzámszólsz,úgy válaszolok vissza,akinek valószínűleg szimpatikus leszel.
Na most mi a véleményetek?????
Idő előtt nem akarok megdögleni.
Kösz nektek,ha válaszoltok.
Két kérdésem lenne,vagy leírásom,kérlek olvassátok el,és lehetőség szerint reagáljatok.
Alábbi eset: Ma egésznap elvoltam itthonról,tanulmányi okok miatt,szóbeli vizsga,átmentem,oké.
Egésznap,Budapest egyik vlgéről a másikba mentem. Utálom.Ezért akarok mn.hamarabb jogosítványt.
Következő: Most nem volt fosási ingerem,mindenkivel elcseverésztem,viszont nem zabáltam,szőlőcukrot kaptam be,és vizet ittam(a megszokotthhoz képest abból is keveset) Én napi akár 6 lieter vizet is megiszok.
Hazafelé még beugrottam ide,beugrottam oda,mint egy hétköznapi ember,végre van okostelefonom,azzal tudtam netezni is.
Elindulás előtt 3mg rivotrilt vettem be,plusz a reggeli szokásos pulzuscsökkentő.
Hazajöttem,ledobtam mindent,azonnal elkezdtem vizet inni,bevettem még egy pulzusszabályozót(háziorvos is mondta,ha úgy érzem,bevehetekplusz egyet),még bevettem 1 mg rivotrilt.
Fáj a fejem,rándulnak az izmaim, Mindig ez van.NA EZT AZ állapotot akarom megszünteni,mert érthető,hogy így még dolgozni sem tudok,maximum napi 7 mg rivóval,ami nyilván nem annyira jó dolog. Nincs pszichiáterem(voltam már 30-nál,20 gyógyszer is átment rajtam,basszák meg,mostmár vagy tényleg befekszem pár napra csókosan,vagy egy pszichiáterrel megbeszéljük végre,hogy a faszba szedjem a rohadt gyógyszert,hogy ne érezzek szívdobogást- utóbbi két évben ezért hagytam abba mindent,minden típusból-.
Félek az agyvérzéstől,a szívbajtól.
Amikor hazajöttem,úgy kerestem a magnosovot,mint aki ételt keres,mert nem evett 1 hete.
Nem volt itthon,elfogyott.
Sokszor volt,hogy elfurikásztattam magam oda,ahová akartam.(Innen Budára,hogy bassza meg),ami nyilván pénzbe kerül,nekem meg az nincsen. Miért? Hogy kíméljem magam az emberektől.
Így kell elképzelni "nyílt terepen"(ha meglátsz az utcán): kulturáltan,jól felvqgyok öltözve,de látszik rajtam az a komoly pofa,nagyon komoly a tekintetem,úgy megyek,mint vmi katona,vagy valami buldózer,erőteljesen lépkedem,a lábam feszül,feszengek, Aztán ha hozzámszólsz,úgy válaszolok vissza,akinek valószínűleg szimpatikus leszel.
Na most mi a véleményetek?????
Idő előtt nem akarok megdögleni.
Kösz nektek,ha válaszoltok.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.16., 14:49Idézet tőle: KleóNem feltétlenül határozza meg egy terapeuta "értékét", hogy vezet-e dokumentációt.
Volt egy áterem (meghalt sajnos), aki az OPNI-ban mb. főorvos volt, egy sort le nem írt senkiről, a "félmagán" betegeiről úgy könyörögték ki legalább az adatokat. Nagyon jól kezelt, jól is gyógyszerelt, "beszélgetős" terápia volt. Viszont amikor meghalt, nehezen tudták a "hivatalos" betegeit átvenni és kezelni. Szóval minimális dok.-ra szükség van.
Aztán szintén "félmagán" jártam több mint 5 évig jobbára kognitív terap.-ra egy áternőhöz, ő minden egyes alkalommal adott ambuláns lapot (megvan, de a kutyát nem érdekli), és róla nyugodtan mondhatom, hogy elkutyulta a gyógyszerezésemet, a kognitív nekem meg nem igazán ért sokat.
A kerületi ingyenesekkel meg az a "baj", hogy ők írogatnak maguknak a gépen, de nem nyomtatják ki, így a diag.-omat is csak az ő általa adott beutalókról tudom.Volt már olyan (másik kerületi), hogy kértem dok.-ot, és így kaptam. Szóval ha szükség van rá, kérni kell, pláne egy magán annyi pénzért kiizzadhat magából egy szakvéleményt.
Most óvatosnak kell lenni, mert átcsúszunk az áter témába, de sebaj, legyen. 🙂
Tehát a magán átereknek nekem mindig adtak ambuláns lapot. Az is igaz, hogy mindegyik magán klinikán dolgozik, ott nyilván KÖTELEZŐ nekik, tehát lehet, hogy maguktól nem írnának.
"A kerületi ingyenesekkel meg az a "baj", hogy ők írogatnak maguknak a gépen, de nem nyomtatják ki,"
Ez fura, mert nekem ők is mindig kinyomtatták (eddig két sztk-s áterhez volt szerencsém).
A magán terapokra visszatérve. 7 ezer forintért (én ennél drágább teraphoz ne jártam) írjon szépen egy sort magának akár füzetbe, kézzel, alkalmanként. Ez azért jó, mert ha valaki akarja, tud neki ambuláns lapot is adni később. Nekem nem kell ambuláns lap. Az összefoglalókat megkaptam (4-ből 3-at), hát nem alkottak hatalmasat. Kábé 4-5 sor (fejenként 🙂 ).
Idézet tőle: KleóNem feltétlenül határozza meg egy terapeuta "értékét", hogy vezet-e dokumentációt.
Volt egy áterem (meghalt sajnos), aki az OPNI-ban mb. főorvos volt, egy sort le nem írt senkiről, a "félmagán" betegeiről úgy könyörögték ki legalább az adatokat. Nagyon jól kezelt, jól is gyógyszerelt, "beszélgetős" terápia volt. Viszont amikor meghalt, nehezen tudták a "hivatalos" betegeit átvenni és kezelni. Szóval minimális dok.-ra szükség van.
Aztán szintén "félmagán" jártam több mint 5 évig jobbára kognitív terap.-ra egy áternőhöz, ő minden egyes alkalommal adott ambuláns lapot (megvan, de a kutyát nem érdekli), és róla nyugodtan mondhatom, hogy elkutyulta a gyógyszerezésemet, a kognitív nekem meg nem igazán ért sokat.
A kerületi ingyenesekkel meg az a "baj", hogy ők írogatnak maguknak a gépen, de nem nyomtatják ki, így a diag.-omat is csak az ő általa adott beutalókról tudom.Volt már olyan (másik kerületi), hogy kértem dok.-ot, és így kaptam. Szóval ha szükség van rá, kérni kell, pláne egy magán annyi pénzért kiizzadhat magából egy szakvéleményt.
Most óvatosnak kell lenni, mert átcsúszunk az áter témába, de sebaj, legyen. 🙂
Tehát a magán átereknek nekem mindig adtak ambuláns lapot. Az is igaz, hogy mindegyik magán klinikán dolgozik, ott nyilván KÖTELEZŐ nekik, tehát lehet, hogy maguktól nem írnának.
"A kerületi ingyenesekkel meg az a "baj", hogy ők írogatnak maguknak a gépen, de nem nyomtatják ki,"
Ez fura, mert nekem ők is mindig kinyomtatták (eddig két sztk-s áterhez volt szerencsém).
A magán terapokra visszatérve. 7 ezer forintért (én ennél drágább teraphoz ne jártam) írjon szépen egy sort magának akár füzetbe, kézzel, alkalmanként. Ez azért jó, mert ha valaki akarja, tud neki ambuláns lapot is adni később. Nekem nem kell ambuláns lap. Az összefoglalókat megkaptam (4-ből 3-at), hát nem alkottak hatalmasat. Kábé 4-5 sor (fejenként 🙂 ).
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.16., 14:47Idézet tőle: AvanaEgy áter is lehet terapeuta, ezért sztem ideillik úgy, mint a pszichológus. HA terápiát tart. 🙂
Igen, igazatok van, az áterek is jöhetnek, hiszen ők is eü-i szolgáltatók vagy mifenék.
Idézet tőle: AvanaEgy áter is lehet terapeuta, ezért sztem ideillik úgy, mint a pszichológus. HA terápiát tart. 🙂
Igen, igazatok van, az áterek is jöhetnek, hiszen ők is eü-i szolgáltatók vagy mifenék.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.16., 14:25Egy áter is lehet terapeuta, ezért sztem ideillik úgy, mint a pszichológus. HA terápiát tart. 🙂
Egy áter is lehet terapeuta, ezért sztem ideillik úgy, mint a pszichológus. HA terápiát tart. 🙂
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 17:29Valami középutas megoldást el tudnék képzelni. Nekem nem kell ambuláns lap, pláne nem minden alkalommal, nem is akarom tudni, miket jegyzett le, de magának azért jegyezgesse fel és tartsa rendben, plusz ha kérek terápiás folyamat végén, akkor pedig adjon!
Valami középutas megoldást el tudnék képzelni. Nekem nem kell ambuláns lap, pláne nem minden alkalommal, nem is akarom tudni, miket jegyzett le, de magának azért jegyezgesse fel és tartsa rendben, plusz ha kérek terápiás folyamat végén, akkor pedig adjon!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.15., 17:03Nem feltétlenül határozza meg egy terapeuta "értékét", hogy vezet-e dokumentációt.
Nem feltétlenül határozza meg egy terapeuta "értékét", hogy vezet-e dokumentációt.
A kerületi ingyenesekkel meg az a "baj", hogy ők írogatnak maguknak a gépen, de nem nyomtatják ki, így a diag.-omat is csak az ő általa adott beutalókról tudom.
Volt már olyan (másik kerületi), hogy kértem dok.-ot, és így kaptam. Szóval ha szükség van rá, kérni kell, pláne egy magán annyi pénzért kiizzadhat magából egy szakvéleményt.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 15:31Igaz.
rossz hangulat-Péteres kudarc; mindfulness, munkahelyi bajok, vagy valami...
Következőekben meg kéne beszélni: stb...
Igaz.
rossz hangulat-Péteres kudarc; mindfulness, munkahelyi bajok, vagy valami...
Következőekben meg kéne beszélni: stb...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 15:29Kórházban ezt utáltam, hogy minden beklerült a rendszerbe. Beszélgettem mondjuk a pszichológussal, nem akartam volna, hogy az intim dolgaim szó szerint rögzítve legyenek.
Ezért jó a magán, itt viszont nem érdekel, mit ír le.
Nálunk vannak témák, amiket később veszünk csak lő megint, nincs végigvive egy-egy téma, elviszik az aktualitások az időt(ezért kevés a 2 hetente, dehát ez van. :)); ezt most arra írom, hogy dátumozáshoz nem ragaszkodnék, csak azért mégis...írjanak le valamit, nem marad meg minden fejben...
Kórházban ezt utáltam, hogy minden beklerült a rendszerbe. Beszélgettem mondjuk a pszichológussal, nem akartam volna, hogy az intim dolgaim szó szerint rögzítve legyenek.
Ezért jó a magán, itt viszont nem érdekel, mit ír le.
Nálunk vannak témák, amiket később veszünk csak lő megint, nincs végigvive egy-egy téma, elviszik az aktualitások az időt(ezért kevés a 2 hetente, dehát ez van. :)); ezt most arra írom, hogy dátumozáshoz nem ragaszkodnék, csak azért mégis...írjanak le valamit, nem marad meg minden fejben...
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.15., 15:27Idézet tőle: AvanaMondjuk emiatt pont nem húznám fel magam, mert van, akiknek rossz az időérzéke, néha pl. meg-megállok, mert nem tudom egyből, milyen évet írunk..:D
Tulképpen akkor 2 hó dokumentáció elveszett vagy simán "odébb tolta" az eseményeket?
El elbírálás kérdése, hogy kiesett-e a két hó vagy sem.
Ha szigorúan vesszük, kiesett.
Ha nem vesszük szigorúan, nem esett ki.
🙂
Azért ANNYIT meg lehet tenni, hogy annyit ír: " 2017. február 15. XY páciens 15 órakor pontosan megjelent. Fő témánk a papírhajtogatás volt." Ez két perc.
Idézet tőle: AvanaMondjuk emiatt pont nem húznám fel magam, mert van, akiknek rossz az időérzéke, néha pl. meg-megállok, mert nem tudom egyből, milyen évet írunk..:D
Tulképpen akkor 2 hó dokumentáció elveszett vagy simán "odébb tolta" az eseményeket?
El elbírálás kérdése, hogy kiesett-e a két hó vagy sem.
Ha szigorúan vesszük, kiesett.
Ha nem vesszük szigorúan, nem esett ki.
🙂
Azért ANNYIT meg lehet tenni, hogy annyit ír: " 2017. február 15. XY páciens 15 órakor pontosan megjelent. Fő témánk a papírhajtogatás volt." Ez két perc.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2017.02.15., 15:16Idézet tőle: Avananekem, ha össze akarom foglalni, mi volt, hogy volt, stb...kb 20 perc-egy órát kellene eltöltenem vele(a szerkesztés elviszi az időt, ha gépre viszem).
Van mondjuk 8 privát kliense-mondjuk 25 percet adiminisztrál utána, az is több mint három óra per hét....
Ez így van, de ha te bemész a kórházba az ambulanciára, ott több idő a kötelező adminisztráció, mint amit veled foglalkozik. És akkor van egy ambuláns lap, hogy mit beszéltetek meg. Szerintem így kellene a terápiának is mennie, feljegyzésekkel, visszakereshetően dátumra, névre.
Idézet tőle: Avananekem, ha össze akarom foglalni, mi volt, hogy volt, stb...kb 20 perc-egy órát kellene eltöltenem vele(a szerkesztés elviszi az időt, ha gépre viszem).
Van mondjuk 8 privát kliense-mondjuk 25 percet adiminisztrál utána, az is több mint három óra per hét....
Ez így van, de ha te bemész a kórházba az ambulanciára, ott több idő a kötelező adminisztráció, mint amit veled foglalkozik. És akkor van egy ambuláns lap, hogy mit beszéltetek meg. Szerintem így kellene a terápiának is mennie, feljegyzésekkel, visszakereshetően dátumra, névre.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 15:13Mondjuk emiatt pont nem húznám fel magam, mert van, akiknek rossz az időérzéke, néha pl. meg-megállok, mert nem tudom egyből, milyen évet írunk..:D
Mondjuk emiatt pont nem húznám fel magam, mert van, akiknek rossz az időérzéke, néha pl. meg-megállok, mert nem tudom egyből, milyen évet írunk..:D
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 15:10nekem, ha össze akarom foglalni, mi volt, hogy volt, stb...kb 20 perc-egy órát kellene eltöltenem vele(a szerkesztés elviszi az időt, ha gépre viszem).
nekem, ha össze akarom foglalni, mi volt, hogy volt, stb...kb 20 perc-egy órát kellene eltöltenem vele(a szerkesztés elviszi az időt, ha gépre viszem).
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.15., 15:09Idézet tőle: CatEyeSzerintem több okból nincs papír, illetve nyoma annak, hogy valaki magán terápiába járt, a legtöbb esetben:
1. és ez a legfontosabb ok, mivel nem adóznak a legtöbben utána, schwarzba megy a terápia, nem akarják, hogy nyoma legyen annak, hogy odajártunk
2. egyes terapeutáknak nincs meg a jogosítványa hozzá, hogy olyan terápiát tarthasson
3. nem akarnak diagnosztizálni, mert az egyfajta felelősség
4. lusták az ülések után összefoglalni, hogy kivel hogy zajlott a terápia, mert az időben elveszi az időt a többi fizetős pácienstől, nem készítenek feljegyzéseket, ezek alapján tudnának szakvéleményt kiadni
Mindegy hanyadik terapom (egyébként ő volt a legnormálisabb, legsegítőkészebb, tehát ezzel NEM akarom őt rossz fénybe helyezni... úgysem tudni, ki ő):
"... természetesen vezettem dokumentációt az ülésekről, ebbe joga van betekinteni. Ez egy naplószerű leírás, a megjelenések dátuma szerepel benne, és a téma, amelyen dolgoztunk..."
A megjelenések dátuma - és téved a kezdés időpontjával kapcsolatban.
Idézet tőle: CatEyeSzerintem több okból nincs papír, illetve nyoma annak, hogy valaki magán terápiába járt, a legtöbb esetben:
1. és ez a legfontosabb ok, mivel nem adóznak a legtöbben utána, schwarzba megy a terápia, nem akarják, hogy nyoma legyen annak, hogy odajártunk
2. egyes terapeutáknak nincs meg a jogosítványa hozzá, hogy olyan terápiát tarthasson
4. lusták az ülések után összefoglalni, hogy kivel hogy zajlott a terápia, mert az időben elveszi az időt a többi fizetős pácienstől, nem készítenek feljegyzéseket, ezek alapján tudnának szakvéleményt kiadni
Mindegy hanyadik terapom (egyébként ő volt a legnormálisabb, legsegítőkészebb, tehát ezzel NEM akarom őt rossz fénybe helyezni... úgysem tudni, ki ő):
"... természetesen vezettem dokumentációt az ülésekről, ebbe joga van betekinteni. Ez egy naplószerű leírás, a megjelenések dátuma szerepel benne, és a téma, amelyen dolgoztunk..."
A megjelenések dátuma - és téved a kezdés időpontjával kapcsolatban.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.15., 15:08.
.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.15., 15:01Mezeti pszichológus terápiát se tarthat, mindig belefutunk ebbe, hogy akkor most hogy is van ez. 🙂
Mezeti pszichológus terápiát se tarthat, mindig belefutunk ebbe, hogy akkor most hogy is van ez. 🙂
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2017.02.15., 14:55Szerintem több okból nincs papír, illetve nyoma annak, hogy valaki magán terápiába járt, a legtöbb esetben:
Szerintem több okból nincs papír, illetve nyoma annak, hogy valaki magán terápiába járt, a legtöbb esetben:
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.15., 12:42Bár hivatalos válaszom még nincs az eü-i dokumentációval kapcsolatban, egyik volt terapeutám ezt írta:
"Klinikai szakpszichológus adhat ki csak szakvéleményt, "mezei" pszichológus véleményt írhat."
Bár hivatalos válaszom még nincs az eü-i dokumentációval kapcsolatban, egyik volt terapeutám ezt írta:
"Klinikai szakpszichológus adhat ki csak szakvéleményt, "mezei" pszichológus véleményt írhat."
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.11., 12:55Ez az egész nem stimmel. JOguk az van(terápiát tartani, pénzt beszedni), kötelezettség az nincs...:))
Ez az egész nem stimmel. JOguk az van(terápiát tartani, pénzt beszedni), kötelezettség az nincs...:))
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.11., 12:45Írtam a szakértőnek, várom a válaszát. Ki fog derülni, hogy kikre vonatkozik. Pszichológus, klinikai szakpszichológus, PT?
Írtam a szakértőnek, várom a válaszát. Ki fog derülni, hogy kikre vonatkozik. Pszichológus, klinikai szakpszichológus, PT?
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.10., 14:17Mandula kapott elérhetőségeket is(többet is), hova fordulhat.
ha magán, ha nem-amennyiben terapeuta, kötelessége kiadni dokumentációt.
(Most annyival bonyolódott a kérdés, hogy mi van, ha "csak" szakpszichológus, de nem terapeuta...)
Mandula kapott elérhetőségeket is(többet is), hova fordulhat.
ha magán, ha nem-amennyiben terapeuta, kötelessége kiadni dokumentációt.
(Most annyival bonyolódott a kérdés, hogy mi van, ha "csak" szakpszichológus, de nem terapeuta...)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.10., 13:45Idézet tőle: Avana..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
Ez így faramuci, hogy terápiát tart(és elteszi az ehhez mért zsetont), de kötelezettsége nincs...
Ez még kérdéses, Avana. Írtam az illetékesnek és megkérdeztem.
Idézet tőle: Avana..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
Ez így faramuci, hogy terápiát tart(és elteszi az ehhez mért zsetont), de kötelezettsége nincs...
Ez még kérdéses, Avana. Írtam az illetékesnek és megkérdeztem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.10., 13:44Idézet tőle: Zsuzsi82A terápia meg ugye nem TB-s, mész egy szolgáltatóhoz, mint akármelyik másikhoz, Te válaszod - más kérdés, hogy helyi szinten semennyi lehetőség nincs mellesleg - esetleg egy adatlap, szerződés és mehet a munka. Ha a kérésedre nem ad ki papírt, mégis mit tehetsz? Semmit ... perelsz vagy fogyasztóvédelmi ügyet csinálsz? Gondolja, hogy nem fogsz, mivel elég nagy macera. Ha mégis, akkor a kérésedre kiad olyan igazolást, hogy "retardáció meg deviancia meg cselekvőképtelenség" vagy amit akar, innen kár folytatni a sztorit.
Bocsánatot kérek, ha dühösnek tűnök vagy paranoidnak, igyekeztem tényszerű maradni, csak elég rosszak a tapasztalataim ebben a témában.
Én biztos, hogy fogok reklamálni, ha nem kapom meg a papírokat. Eljön a pont, amikor az embernek elege lesz.
Idézet tőle: Zsuzsi82A terápia meg ugye nem TB-s, mész egy szolgáltatóhoz, mint akármelyik másikhoz, Te válaszod - más kérdés, hogy helyi szinten semennyi lehetőség nincs mellesleg - esetleg egy adatlap, szerződés és mehet a munka. Ha a kérésedre nem ad ki papírt, mégis mit tehetsz? Semmit ... perelsz vagy fogyasztóvédelmi ügyet csinálsz? Gondolja, hogy nem fogsz, mivel elég nagy macera. Ha mégis, akkor a kérésedre kiad olyan igazolást, hogy "retardáció meg deviancia meg cselekvőképtelenség" vagy amit akar, innen kár folytatni a sztorit.
Bocsánatot kérek, ha dühösnek tűnök vagy paranoidnak, igyekeztem tényszerű maradni, csak elég rosszak a tapasztalataim ebben a témában.
Én biztos, hogy fogok reklamálni, ha nem kapom meg a papírokat. Eljön a pont, amikor az embernek elege lesz.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.10., 13:29Én úgy gondolom, hogy azért sem adnak ki dokumentációt, mert akkor adózniuk kéne... Na ugye azt meg ki szeretne? Nekem egyszer adott számlát terap (nincs a hat között 🙂 ).
(Tény, hogy két terapom "felajánlotta", hogy ad számlát, ha akarom, de nem kértem, mivel úgysem tudtam volna elszámolni.)
Én úgy gondolom, hogy azért sem adnak ki dokumentációt, mert akkor adózniuk kéne... Na ugye azt meg ki szeretne? Nekem egyszer adott számlát terap (nincs a hat között 🙂 ).
(Tény, hogy két terapom "felajánlotta", hogy ad számlát, ha akarom, de nem kértem, mivel úgysem tudtam volna elszámolni.)
Idézet tőle: Zsuzsi82 ekkor: 2017.02.10., 12:19Idézet tőle: Avana..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
Amúgy tényleg érdekes, de az én elméletem szerint a következő lehet, mondom LEHET:
TB alapon szerintem köteles kiadni, mert benne vagy a rendszerben, ergó hozzáférhetők az adataid, nekem1 perc alatt adott ki 5 éves dokumentációt kivonatolva ... Fel se merült, hogy nem ad ...
A terápia meg ugye nem TB-s, mész egy szolgáltatóhoz, mint akármelyik másikhoz, Te válaszod - más kérdés, hogy helyi szinten semennyi lehetőség nincs mellesleg - esetleg egy adatlap, szerződés és mehet a munka. Ha a kérésedre nem ad ki papírt, mégis mit tehetsz? Semmit ... perelsz vagy fogyasztóvédelmi ügyet csinálsz? Gondolja, hogy nem fogsz, mivel elég nagy macera. Ha mégis, akkor a kérésedre kiad olyan igazolást, hogy "retardáció meg deviancia meg cselekvőképtelenség" vagy amit akar, innen kár folytatni a sztorit.
Idézet tőle: Avana..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
Amúgy tényleg érdekes, de az én elméletem szerint a következő lehet, mondom LEHET:
TB alapon szerintem köteles kiadni, mert benne vagy a rendszerben, ergó hozzáférhetők az adataid, nekem1 perc alatt adott ki 5 éves dokumentációt kivonatolva ... Fel se merült, hogy nem ad ...
A terápia meg ugye nem TB-s, mész egy szolgáltatóhoz, mint akármelyik másikhoz, Te válaszod - más kérdés, hogy helyi szinten semennyi lehetőség nincs mellesleg - esetleg egy adatlap, szerződés és mehet a munka. Ha a kérésedre nem ad ki papírt, mégis mit tehetsz? Semmit ... perelsz vagy fogyasztóvédelmi ügyet csinálsz? Gondolja, hogy nem fogsz, mivel elég nagy macera. Ha mégis, akkor a kérésedre kiad olyan igazolást, hogy "retardáció meg deviancia meg cselekvőképtelenség" vagy amit akar, innen kár folytatni a sztorit.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.02.10., 11:47..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
..és a kilinikai szakpszichok kiskapuznak vagy mi?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.10., 11:45Árnyalódik a helyzet. Úgy tűnik, csak PT rezidensekre és PTákra vonatkozik.
(?)
Árnyalódik a helyzet. Úgy tűnik, csak PT rezidensekre és PTákra vonatkozik.
(?)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.10., 06:44Na szóval.
4 magánterápia után (ahol jó sok lóvét lecsengettem) megtudtam, hogy "természetesen" papírt kellett volna kapnom ezekről a terápiákról.
Íme a szakértő válasza (aki nem közvetlenül nekem, hanem egy nagyon jó nevű szakembernek válaszolt az én kérdésemre, hogy reális-e, hogy KÉRÉSRE sem kaptam semmilyen papírt egyik teraptól sem).
"Az egészségügyi dokumentáció vezetése, ambuláns lap és összefoglaló
vélemény kiadása minden egészségügyi szolgáltató törvényi kötelezettsége,
függetlenül attól, hogy az ellátás magán vagy közfinanszírozású ellátásban
történt."
Na szóval.
4 magánterápia után (ahol jó sok lóvét lecsengettem) megtudtam, hogy "természetesen" papírt kellett volna kapnom ezekről a terápiákról.
Íme a szakértő válasza (aki nem közvetlenül nekem, hanem egy nagyon jó nevű szakembernek válaszolt az én kérdésemre, hogy reális-e, hogy KÉRÉSRE sem kaptam semmilyen papírt egyik teraptól sem).
"Az egészségügyi dokumentáció vezetése, ambuláns lap és összefoglaló
vélemény kiadása minden egészségügyi szolgáltató törvényi kötelezettsége,
függetlenül attól, hogy az ellátás magán vagy közfinanszírozású ellátásban
történt."
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.24., 08:39Idézet tőle: AvanaMozgásos-táncterápiás móka? 🙂 Úgyis ált úvéjben indulnak csoportok. 🙂
Persze, de tudod, térben (és tulképpen időben is) alaposan be vagyok korlátozva.
Idézet tőle: AvanaMozgásos-táncterápiás móka? 🙂 Úgyis ált úvéjben indulnak csoportok. 🙂
Persze, de tudod, térben (és tulképpen időben is) alaposan be vagyok korlátozva.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.24., 03:51Nekem most vége is lesz a hatodik (!!) terápiámnak. Holnap megyek utoljára. A mh-emen új munkaidő lesz és egyszerűen nem fogok eljutni a mostani teraphoz (aki amúgy nem is terap, de tök mindegy). Nem bánom a dolgot különösebben.
Viszont keresek újat, csak és kizárólag csoport jön szóba. És lehetőleg nem verbális orientáltságú.
Na majd meglátjuk.
Nekem most vége is lesz a hatodik (!!) terápiámnak. Holnap megyek utoljára. A mh-emen új munkaidő lesz és egyszerűen nem fogok eljutni a mostani teraphoz (aki amúgy nem is terap, de tök mindegy). Nem bánom a dolgot különösebben.
Viszont keresek újat, csak és kizárólag csoport jön szóba. És lehetőleg nem verbális orientáltságú.
Na majd meglátjuk.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.22., 08:33Idézet tőle: HedóniaÜdv,ha valaki akarna magának egy,a gyógyszerelésben(most a többiről nem is beszélek) is félistennek számító orvost,aki alatt más orvosok dolgoztak,utóbbi évtizedben nem fehér köpenyben járta az osztályokat,hanem zakóban(ezért mindig úgy nevezték őt poénból,amikor vizitelt,Ő középen,mindenki fehérben mögötte,szóval "Keresztapa" volt a neve -nekem annó segített kórházban,azóta eljött onnan,van magánrendelése(még nem voltam,de valószínűleg -ha csak nincs karitatív vonása a Doktor Úrnak,amit szerintem kétlek a beszélgetéseink alapján -nagyon borsós lehet az ára)
Tudom ajánlani ezt az orvost: http://alfaegeszsegkozpont.hu/Szakterulet/Pszichiatria/Orvos/54/Dr-Szekeres-Gyorgy-PhD
Szekeres György Dr. plusz PhD 😀
Szigorú,karakán orvos. Szóval tudod,ő az a fajta,aki nem agyonmarketingelt(Csernus),vagy csak "kicsit" marketingelt(Gerevich-20 ezer/óra),hanem nincs marketingje,nincsenek youtube videói(Gerevich),oldala(nem láttam),hanem kőkeményen benne van,és nem csak beszélget,húzza az időt,szórakozik,hanem rendbe rak.
Huh, nekem nagyon nem szimpi.
Az enyém Molnár Gábor. A keresőben "Molnár Gábor pszichiáter", a képeknél az első képen balra ő látható.
Idézet tőle: HedóniaÜdv,ha valaki akarna magának egy,a gyógyszerelésben(most a többiről nem is beszélek) is félistennek számító orvost,aki alatt más orvosok dolgoztak,utóbbi évtizedben nem fehér köpenyben járta az osztályokat,hanem zakóban(ezért mindig úgy nevezték őt poénból,amikor vizitelt,Ő középen,mindenki fehérben mögötte,szóval "Keresztapa" volt a neve -nekem annó segített kórházban,azóta eljött onnan,van magánrendelése(még nem voltam,de valószínűleg -ha csak nincs karitatív vonása a Doktor Úrnak,amit szerintem kétlek a beszélgetéseink alapján -nagyon borsós lehet az ára)
Tudom ajánlani ezt az orvost: http://alfaegeszsegkozpont.hu/Szakterulet/Pszichiatria/Orvos/54/Dr-Szekeres-Gyorgy-PhD
Szigorú,karakán orvos. Szóval tudod,ő az a fajta,aki nem agyonmarketingelt(Csernus),vagy csak "kicsit" marketingelt(Gerevich-20 ezer/óra),hanem nincs marketingje,nincsenek youtube videói(Gerevich),oldala(nem láttam),hanem kőkeményen benne van,és nem csak beszélget,húzza az időt,szórakozik,hanem rendbe rak.
Huh, nekem nagyon nem szimpi.
Az enyém Molnár Gábor. A keresőben "Molnár Gábor pszichiáter", a képeknél az első képen balra ő látható.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.21., 23:49Üdv,ha valaki akarna magának egy,a gyógyszerelésben(most a többiről nem is beszélek) is félistennek számító orvost,aki alatt más orvosok dolgoztak,utóbbi évtizedben nem fehér köpenyben járta az osztályokat,hanem zakóban(ezért mindig úgy nevezték őt poénból,amikor vizitelt,Ő középen,mindenki fehérben mögötte,szóval "Keresztapa" volt a neve -nekem annó segített kórházban,azóta eljött onnan,van magánrendelése(még nem voltam,de valószínűleg -ha csak nincs karitatív vonása a Doktor Úrnak,amit szerintem kétlek a beszélgetéseink alapján -nagyon borsós lehet az ára)
Üdv,ha valaki akarna magának egy,a gyógyszerelésben(most a többiről nem is beszélek) is félistennek számító orvost,aki alatt más orvosok dolgoztak,utóbbi évtizedben nem fehér köpenyben járta az osztályokat,hanem zakóban(ezért mindig úgy nevezték őt poénból,amikor vizitelt,Ő középen,mindenki fehérben mögötte,szóval "Keresztapa" volt a neve -nekem annó segített kórházban,azóta eljött onnan,van magánrendelése(még nem voltam,de valószínűleg -ha csak nincs karitatív vonása a Doktor Úrnak,amit szerintem kétlek a beszélgetéseink alapján -nagyon borsós lehet az ára)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.21., 08:05Idézet tőle: EmócióSziasztok!
Valakin esetleg végeztek már műszeres méréseket is? Úgymint MR,PET,CT,(amikor képet kapnak az agyad anatómiai,egyéb mivoltjáról)TMS,elektrofiziológiai vizsgálatok,(amikor az agyhullámaid nézik meg),egyéb neurológiai vizsgálatok,stb?
Rengeteg gyógyszert kipróbáltam magamon,kipróbáltattam,vagy "kipróbálták". Egyes egyedül nagyon régen a haloperidol vált be(nem vagyok skizofréniával diagnosztizálva),viszont,abbahagytam a rossz hírneve miatt.(Nem vicc.)
Most már,ha beveszem,inkább felpörget,mintsem megnyugtatja az idegrendszerem,és "elfelejteti" velem a szorongást(ami eredetileg meghatározott dologra irányult/irányul)
A legtöbb gyógyszertől megurik a pulzusom,,emiatt nem merek elkezdeni már semmilyen komolyabb szert szedeni.(értsd: antidepresszáns,antipszichotikum).
Példa: Nevezetes orvos,tényleg egy szaktekintély: haloperidol elhagyása,és az általam közbeikatott gyógyszerek (sertralin,quetiapin,aripiprazol,trazodon,truxal,depakine,citalopram,stb...)elhagyása után,visszamentem ehhez a kórházi orvoshoz,segítsen már nekem,mondják róla,jó a kémiában. Felírta a risperidon-t(ripedon,risperdal,stb néven vannak),azt mondta,hosszabb távon ez a tuti.
Elkezdtem szedni,3 napig felet,utána két hétig egészet(1mg)kellett volna szedjek,ehelyett első nap negyed,második nap fél,majd egész végig fél,utolsó napokban egyszer-kétszer egész.... Tünetek: 2.-3. napon felerősödtek a szívtüneteim:felhívtam,azt mondta,szuggerálom magam,nincs semmi,szedjem tovább....szedtem....reggel felkelvén nyomott a mellkasom...beképzelem,az orvos mondta....érdekes,haloperidolnál nem volt ilyen,attól aludtam,felkeltem,nem nyomott semmi,tökéletesen elmúlt a szorongásom,és a testi tüneteim.
Így ti sem bíznátok már a gyógyszerekben,és igénybe vennétek -térítés ellenében akár - műszeres vizsgálatokat is. Én így vagyok most.
Ha most veszek be haloperidolt,tényleg felerősíti a tüneteimet,mint egy kínzás,feszült vagy,és nem tudsz lenyugodni. MOST MÁR. Nem érdekes? Ugyanattól a szertől,ugyanakkor mennyiségtől,mint régebben.
üdv,szorongó,feszült,könnyen felpörgő,szomatizációs,vegetatív labilis srác(meg van állapítva.)
Bocs, hogy belevau, ez inkább a "gyógyszer" topikba illett volna. Szerintem.
Hogy érdemben hozzászóljak: jól mondja Roboman, nem valószínű, hogy a gyógyszerektől fogsz meggyógyulni.
Kellene a ... (na most jól jön a topik cím) ... terápia. Beszélgetős. (Nem mintha nekem segített volna, de van, akinek segít.)
A kérdésedre válaszolva: gyerek (sőt, csecsemő, sőt, magazat) korban jár a pszichiátria. Nem csináltak nekem az égvilágon semmi vizsgálatot. Azt tudom, hogy Svájcban nagyon nagyon sok pénzért csinálnak valamilyen agyi képalkotó vizsgálatot, ahol látszik, hogy melyik agyterületeid vannak érintve. Probléma az, hogy elfelejtettem, hogy ez hol van és mi a vizsgálat neve. Plusz nem hiszem, hogy ki tudnád fizetni...
Idézet tőle: EmócióSziasztok!
Valakin esetleg végeztek már műszeres méréseket is? Úgymint MR,PET,CT,(amikor képet kapnak az agyad anatómiai,egyéb mivoltjáról)TMS,elektrofiziológiai vizsgálatok,(amikor az agyhullámaid nézik meg),egyéb neurológiai vizsgálatok,stb?
Rengeteg gyógyszert kipróbáltam magamon,kipróbáltattam,vagy "kipróbálták". Egyes egyedül nagyon régen a haloperidol vált be(nem vagyok skizofréniával diagnosztizálva),viszont,abbahagytam a rossz hírneve miatt.(Nem vicc.)
Most már,ha beveszem,inkább felpörget,mintsem megnyugtatja az idegrendszerem,és "elfelejteti" velem a szorongást(ami eredetileg meghatározott dologra irányult/irányul)
A legtöbb gyógyszertől megurik a pulzusom,,emiatt nem merek elkezdeni már semmilyen komolyabb szert szedeni.(értsd: antidepresszáns,antipszichotikum).
Példa: Nevezetes orvos,tényleg egy szaktekintély: haloperidol elhagyása,és az általam közbeikatott gyógyszerek (sertralin,quetiapin,aripiprazol,trazodon,truxal,depakine,citalopram,stb...)elhagyása után,visszamentem ehhez a kórházi orvoshoz,segítsen már nekem,mondják róla,jó a kémiában. Felírta a risperidon-t(ripedon,risperdal,stb néven vannak),azt mondta,hosszabb távon ez a tuti.
Elkezdtem szedni,3 napig felet,utána két hétig egészet(1mg)kellett volna szedjek,ehelyett első nap negyed,második nap fél,majd egész végig fél,utolsó napokban egyszer-kétszer egész.... Tünetek: 2.-3. napon felerősödtek a szívtüneteim:felhívtam,azt mondta,szuggerálom magam,nincs semmi,szedjem tovább....szedtem....reggel felkelvén nyomott a mellkasom...beképzelem,az orvos mondta....érdekes,haloperidolnál nem volt ilyen,attól aludtam,felkeltem,nem nyomott semmi,tökéletesen elmúlt a szorongásom,és a testi tüneteim.
Így ti sem bíznátok már a gyógyszerekben,és igénybe vennétek -térítés ellenében akár - műszeres vizsgálatokat is. Én így vagyok most.
Ha most veszek be haloperidolt,tényleg felerősíti a tüneteimet,mint egy kínzás,feszült vagy,és nem tudsz lenyugodni. MOST MÁR. Nem érdekes? Ugyanattól a szertől,ugyanakkor mennyiségtől,mint régebben.
üdv,szorongó,feszült,könnyen felpörgő,szomatizációs,vegetatív labilis srác(meg van állapítva.)
Bocs, hogy belevau, ez inkább a "gyógyszer" topikba illett volna. Szerintem.
Hogy érdemben hozzászóljak: jól mondja Roboman, nem valószínű, hogy a gyógyszerektől fogsz meggyógyulni.
Kellene a ... (na most jól jön a topik cím) ... terápia. Beszélgetős. (Nem mintha nekem segített volna, de van, akinek segít.)
A kérdésedre válaszolva: gyerek (sőt, csecsemő, sőt, magazat) korban jár a pszichiátria. Nem csináltak nekem az égvilágon semmi vizsgálatot. Azt tudom, hogy Svájcban nagyon nagyon sok pénzért csinálnak valamilyen agyi képalkotó vizsgálatot, ahol látszik, hogy melyik agyterületeid vannak érintve. Probléma az, hogy elfelejtettem, hogy ez hol van és mi a vizsgálat neve. Plusz nem hiszem, hogy ki tudnád fizetni...
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.21., 07:43Idézet tőle: EmócióSziasztok!
itt vannak még stációk,és lehet ám járni a kálváriát évekig is...
áááááá nem is mondok semmit,
egy idő után,én azt szoktam mondani ,van az a filozófia a pszichiátrián,hogy
"MINDEN AMIT MOND,FELHASZNÁLHATÓ ÖN ELLEN"
kÍsérteties az én problémámhoz amiket írtál
mikor már a szar sem jött ki belőlem,és görcsölt a hasnyálmirigyem az olanzapin-tól meg az idegi megterheléstől,akkor megkaptam a
cönesztézia kifejezéssel leírt nesze semmi fogd meg jól állapotot
(elmész te a k.rva anyádba mit képzelsz,hogy még bajod is van ....?)
elnézést a szavakért,de nem hiszem,hogy nekünk betegeknek kéne felülírni az orvostudomány-t
dr rotten felírja neked a receptet:
heti egy lottószelvény kitöltése, ötös találat esetén vegye irányba THAIFÖLD-et,ahol új személyazonosságot szerezve próbálja ki két thai lánnyal az élet örömeit (ahogy roboman mondja,bár nem ismerem a srácot )
elkeserítő amiket olvasok itt
Idézet tőle: EmócióSziasztok!
itt vannak még stációk,és lehet ám járni a kálváriát évekig is...
áááááá nem is mondok semmit,
egy idő után,én azt szoktam mondani ,van az a filozófia a pszichiátrián,hogy
"MINDEN AMIT MOND,FELHASZNÁLHATÓ ÖN ELLEN"
kÍsérteties az én problémámhoz amiket írtál
mikor már a szar sem jött ki belőlem,és görcsölt a hasnyálmirigyem az olanzapin-tól meg az idegi megterheléstől,akkor megkaptam a
cönesztézia kifejezéssel leírt nesze semmi fogd meg jól állapotot
(elmész te a k.rva anyádba mit képzelsz,hogy még bajod is van ....?)
elnézést a szavakért,de nem hiszem,hogy nekünk betegeknek kéne felülírni az orvostudomány-t
dr rotten felírja neked a receptet:
heti egy lottószelvény kitöltése, ötös találat esetén vegye irányba THAIFÖLD-et,ahol új személyazonosságot szerezve próbálja ki két thai lánnyal az élet örömeit (ahogy roboman mondja,bár nem ismerem a srácot )
elkeserítő amiket olvasok itt
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2017.01.21., 05:07de, nagyon érdekes. nyomjad csak magad halóval, meg risivel, lesz még itt más is. majd rájösz.
a műszeres vizsgálatokban sem bízom különösebben, de egy próbát talán megér.
nekem volt egy hasonló kaliberű csoporttársam, 2 dolgot mondtak neki:
1. fiatalember, a maga problémájával szemben az orvostudomány tehetetlen
2. magának csak egy jó nő kellene
Én csak annyit mondanék:
+1. akár hiszed, akár nem, nem a gyógyszerek fogják megoldani helyetted a problémáidat, én is voltam úgy, hogy megvárom, ameddig helyre jövök, és elmúlik ez, vagy az a tünet, és utána elezdek élni, elmonondanám, hogy az életben nincs idő várakozni
de, nagyon érdekes. nyomjad csak magad halóval, meg risivel, lesz még itt más is. majd rájösz.
a műszeres vizsgálatokban sem bízom különösebben, de egy próbát talán megér.
nekem volt egy hasonló kaliberű csoporttársam, 2 dolgot mondtak neki:
1. fiatalember, a maga problémájával szemben az orvostudomány tehetetlen
2. magának csak egy jó nő kellene
Én csak annyit mondanék:
+1. akár hiszed, akár nem, nem a gyógyszerek fogják megoldani helyetted a problémáidat, én is voltam úgy, hogy megvárom, ameddig helyre jövök, és elmúlik ez, vagy az a tünet, és utána elezdek élni, elmonondanám, hogy az életben nincs idő várakozni