Szerkesztőségi üzenetek
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.04.17., 22:48A filmről ebben a fórum topikban tudjátok folytatni az eszmecserét:
Eszter lánca (2017) dokumentumfilm
A filmről ebben a fórum topikban tudjátok folytatni az eszmecserét:
Eszter lánca (2017) dokumentumfilm
Idézet tőle: Guest ekkor: 2018.04.17., 14:15Az apukáddal (gondolom legalábbis, hogy apukád az illető: 9-12. perc a filmben) folytatott beszélgetésed annyira tipikus a számomra. Úgy értem, azt a viselkedést látom itt megjelenni, ami rám is annyira jellemző: generáltál egy random jelenetet, amelyben úgy érezted, lemérheted, hogy mennyire szeretnek téged, meg mennyire vagy szerethető, és mivel a másik fél számára ugyanez a szituáció teljesen mást jelentett, elbeszéltetek egymás mellett, és te téves következtetéseket vontál le. Apukád nyilvánvalóan nem bírta elviselni Sylvia Plath stílusát (még most is értetlenül védekezik: most már érzi, hogy az ő értelmezésével párhuzamosan ebben a felidézett jelenetben futott egy másik értelmezés is, de ő ennek a másik értelmezésnek a logikáját máig nem érti, és máig nem érti, hogy férfiként miért kellett volna egy nő által írt, szerinte nőknek szánt könyvet elolvasnia), de ez nem azt jelenti, hogy a te mondanivalódra ne lett volna kíváncsi. Valószínűleg sokkal inkább örült volna neki, ha két-három napig folyton csak a te hangodat és a kifejtett érzéseidet hallgatja, mint ha esetleg pl. másfél nap alatt el kell olvasnia ezt a számára elviselhetetlen könyvet.
Hú, mennyiszer csináltam én is ezt! Pl. odaadtam egy versemet a szüleimnek, így próbálva közvetíteni feléjük, hogy érzek. Apám nagyon intelligens ember, de verseket szerintem csak nagyon kis mennyiségben olvashatott. Izzadt is szegény, hogyan is kellene megfejteni ezeket a képeket stb., aztán kínlódva, lemondóan visszaadta, mondván, hogy ő ebből egy kukkot sem ért. Én meg csalódottan vettem vissza a verset, arra gondolva, hogy ha nem értette a verset, az azért van, mert nem is akarta megérteni, és ezek szerint az én érzeseimre sem kíváncsi.
Persze, értem. Rosszul voltál, és ezt nem tudtad hogy kifejezni. (14-15 éves voltál, valószínűleg még a megfelelő kifejezések sem voltak a birtokodban: kevéssé valószínűsítem legalábbis, hogy egy fiatal kamasz klinikai értelemben tudná használni, magára vonatkoztatva, a depresszió kifejezést, és szükség esetén akár definiálná is azt az értetleneknek. Bár tény, hogy a saját egyéni fejlődésutamból és kompetenciáimból indulok ki.) Valószínűleg irtózatos nagy belefektetett energiád és bátorságod volt abban is, hogy ezt a könyvet odaadtad neki. De ettől még a módszered nem volt jó. Sajnos, aki nem beteg, egyszerűen képtelen megérteni, hogy egy beteg ember számára egyes, a nem beteg számára jelentéktelen jeleneteknek mekkora jelentősége lehet.
Létezik egy olyan kifejezés, hogy érzékenyítés. Biztos vagyok benne, hogy te ismered ezt a kifejezést - én a melegséggel és a fogyatékkal élőkkel összefüggésben találkoztam vele. (Aki nem találkozott még a kifejezéssel, annak mondom, hogy: az érzékenyítés kb. egy tanítás/figyelemfelhívás, ugye, amely arról szól, hogy más szemszögből is láttatjuk a kívülállókkal a helyzetünket, nyíltan beszélünk arról, pl. milyen kerekesszékesnek lenni, milyen életkörülményeket generál ez a helyzet, milyen igényei vannak a kerekesszékeseknek stb.) Amíg én nem forgolódtam sokat ilyen speciális helyzetű emberek körében, gyakorlatilag meg se láttam, hogy pl. hány vak ember megy el mellettem az utcán (arról nem is beszélve, hogy gőzöm se lett volna róla, hogyan vezessek "megfelelően" egy vak embert). Egyszerűen nem volt szemem rá, mint ahogy nem láttam azt sem, hogy pl. mennyien bicikliznek a fővárosban, míg én magam nem ültem biciklire. A figyelmünk sajnos a legtöbbször csak olyan kérdésekre és olyan problémákra terjed ki, amelyek közvetlenül érintenek minket. A többi irányába szelektívek és (most erkölcsi vonatkozások nélkül mondva) érzéketlenek vagyunk.
A pszichés betegségekkel kapcsolatos érzékenyítés egy nagyon fontos eszköze, hogy elkészítettétek ezt a filmet. Fontos, hogy filmek készüljenek ilyen témákról, hogy a kívülállók is megérthessék, miről van szó, sőt, hogy ez a jelenség egyáltalán van. (Felmerült bennem a gondolat egyébként, hogy nem lenne-e érdemes az iskolai tananyagban is jobban hangsúlyozni/részletezni ezeknek a betegségeknek az előfordulását, tüneteit, lehetséges megoldásait...) De nulla érzékenyítéssel nem várhatjuk el sajnos pl. az egészséges emberektől, hogy megértsék, mit jelent, ha egy depressziós embertől megkapják Az üvegburát. Teljesen természetes, hogy apukád nem értette ezt a gesztust. Persze, teljesen természetes az is, hogy te meg nagyon is akartad, hogy értse. De sajnos ezt a rossz emléket és a hozzá kapcsolódó neheztelést el kell engedned.
Egyébként a honlap neve is a regény címéből eredeztethető? Én épp tegnapelőtt kezdtem el olvasni a könyvet, most olvasom először. Kíváncsi vagyok rá, milyen lesz a későbbiekben, az eleje nagyon tetszik.
PS: Az apukáddal folytatott beszélgetésed hatására eszembe jutott az én apámmal folytatott utolsó beszélgetésem. Ez egy telefonbeszélgetés volt, amelynek során irtózatosan kifakadtam, hogy mennyire nem fordít rám időt, mennyire látványosan nem érdeklem őt, nem hiányzom neki. Tettem ezt azért, mert kb. havonta egyszer hívott csak fel tíz percre, és én még annyit beszéltem volna vele mindig, de a tizedik percben mindig azt mondta, hogy nem akar feltartani, és letette a telefont. És három-négy havonta találkoztunk egymással, de akkor is csak úgy találkoztunk, hogy az én párom is ott volt, meg az ő párja is. Arra gondoltam, az istenit, nem is akar velem kettesben találkozni, csak egy kötelesség vagyok neki. És kifakadtam neki telefonban, üvöltöttem, meg bőgtem, hogy miért nem számítok neki semmit, ő meg csak hebegett meg habogott, azt mondta, gőze sincs, miről beszélek, meg miből szűrtem ezt le. Én meg letettem a telefont, természetesen dühösen és csalódottan, és azóta másfél éve, hogy nem beszéltem vele. Azt hiszem, ez is egy ilyen átadom-Az-üvegburát-jelenet volt.
Az apukáddal (gondolom legalábbis, hogy apukád az illető: 9-12. perc a filmben) folytatott beszélgetésed annyira tipikus a számomra. Úgy értem, azt a viselkedést látom itt megjelenni, ami rám is annyira jellemző: generáltál egy random jelenetet, amelyben úgy érezted, lemérheted, hogy mennyire szeretnek téged, meg mennyire vagy szerethető, és mivel a másik fél számára ugyanez a szituáció teljesen mást jelentett, elbeszéltetek egymás mellett, és te téves következtetéseket vontál le. Apukád nyilvánvalóan nem bírta elviselni Sylvia Plath stílusát (még most is értetlenül védekezik: most már érzi, hogy az ő értelmezésével párhuzamosan ebben a felidézett jelenetben futott egy másik értelmezés is, de ő ennek a másik értelmezésnek a logikáját máig nem érti, és máig nem érti, hogy férfiként miért kellett volna egy nő által írt, szerinte nőknek szánt könyvet elolvasnia), de ez nem azt jelenti, hogy a te mondanivalódra ne lett volna kíváncsi. Valószínűleg sokkal inkább örült volna neki, ha két-három napig folyton csak a te hangodat és a kifejtett érzéseidet hallgatja, mint ha esetleg pl. másfél nap alatt el kell olvasnia ezt a számára elviselhetetlen könyvet.
Hú, mennyiszer csináltam én is ezt! Pl. odaadtam egy versemet a szüleimnek, így próbálva közvetíteni feléjük, hogy érzek. Apám nagyon intelligens ember, de verseket szerintem csak nagyon kis mennyiségben olvashatott. Izzadt is szegény, hogyan is kellene megfejteni ezeket a képeket stb., aztán kínlódva, lemondóan visszaadta, mondván, hogy ő ebből egy kukkot sem ért. Én meg csalódottan vettem vissza a verset, arra gondolva, hogy ha nem értette a verset, az azért van, mert nem is akarta megérteni, és ezek szerint az én érzeseimre sem kíváncsi.
Persze, értem. Rosszul voltál, és ezt nem tudtad hogy kifejezni. (14-15 éves voltál, valószínűleg még a megfelelő kifejezések sem voltak a birtokodban: kevéssé valószínűsítem legalábbis, hogy egy fiatal kamasz klinikai értelemben tudná használni, magára vonatkoztatva, a depresszió kifejezést, és szükség esetén akár definiálná is azt az értetleneknek. Bár tény, hogy a saját egyéni fejlődésutamból és kompetenciáimból indulok ki.) Valószínűleg irtózatos nagy belefektetett energiád és bátorságod volt abban is, hogy ezt a könyvet odaadtad neki. De ettől még a módszered nem volt jó. Sajnos, aki nem beteg, egyszerűen képtelen megérteni, hogy egy beteg ember számára egyes, a nem beteg számára jelentéktelen jeleneteknek mekkora jelentősége lehet.
Létezik egy olyan kifejezés, hogy érzékenyítés. Biztos vagyok benne, hogy te ismered ezt a kifejezést - én a melegséggel és a fogyatékkal élőkkel összefüggésben találkoztam vele. (Aki nem találkozott még a kifejezéssel, annak mondom, hogy: az érzékenyítés kb. egy tanítás/figyelemfelhívás, ugye, amely arról szól, hogy más szemszögből is láttatjuk a kívülállókkal a helyzetünket, nyíltan beszélünk arról, pl. milyen kerekesszékesnek lenni, milyen életkörülményeket generál ez a helyzet, milyen igényei vannak a kerekesszékeseknek stb.) Amíg én nem forgolódtam sokat ilyen speciális helyzetű emberek körében, gyakorlatilag meg se láttam, hogy pl. hány vak ember megy el mellettem az utcán (arról nem is beszélve, hogy gőzöm se lett volna róla, hogyan vezessek "megfelelően" egy vak embert). Egyszerűen nem volt szemem rá, mint ahogy nem láttam azt sem, hogy pl. mennyien bicikliznek a fővárosban, míg én magam nem ültem biciklire. A figyelmünk sajnos a legtöbbször csak olyan kérdésekre és olyan problémákra terjed ki, amelyek közvetlenül érintenek minket. A többi irányába szelektívek és (most erkölcsi vonatkozások nélkül mondva) érzéketlenek vagyunk.
A pszichés betegségekkel kapcsolatos érzékenyítés egy nagyon fontos eszköze, hogy elkészítettétek ezt a filmet. Fontos, hogy filmek készüljenek ilyen témákról, hogy a kívülállók is megérthessék, miről van szó, sőt, hogy ez a jelenség egyáltalán van. (Felmerült bennem a gondolat egyébként, hogy nem lenne-e érdemes az iskolai tananyagban is jobban hangsúlyozni/részletezni ezeknek a betegségeknek az előfordulását, tüneteit, lehetséges megoldásait...) De nulla érzékenyítéssel nem várhatjuk el sajnos pl. az egészséges emberektől, hogy megértsék, mit jelent, ha egy depressziós embertől megkapják Az üvegburát. Teljesen természetes, hogy apukád nem értette ezt a gesztust. Persze, teljesen természetes az is, hogy te meg nagyon is akartad, hogy értse. De sajnos ezt a rossz emléket és a hozzá kapcsolódó neheztelést el kell engedned.
Egyébként a honlap neve is a regény címéből eredeztethető? Én épp tegnapelőtt kezdtem el olvasni a könyvet, most olvasom először. Kíváncsi vagyok rá, milyen lesz a későbbiekben, az eleje nagyon tetszik.
PS: Az apukáddal folytatott beszélgetésed hatására eszembe jutott az én apámmal folytatott utolsó beszélgetésem. Ez egy telefonbeszélgetés volt, amelynek során irtózatosan kifakadtam, hogy mennyire nem fordít rám időt, mennyire látványosan nem érdeklem őt, nem hiányzom neki. Tettem ezt azért, mert kb. havonta egyszer hívott csak fel tíz percre, és én még annyit beszéltem volna vele mindig, de a tizedik percben mindig azt mondta, hogy nem akar feltartani, és letette a telefont. És három-négy havonta találkoztunk egymással, de akkor is csak úgy találkoztunk, hogy az én párom is ott volt, meg az ő párja is. Arra gondoltam, az istenit, nem is akar velem kettesben találkozni, csak egy kötelesség vagyok neki. És kifakadtam neki telefonban, üvöltöttem, meg bőgtem, hogy miért nem számítok neki semmit, ő meg csak hebegett meg habogott, azt mondta, gőze sincs, miről beszélek, meg miből szűrtem ezt le. Én meg letettem a telefont, természetesen dühösen és csalódottan, és azóta másfél éve, hogy nem beszéltem vele. Azt hiszem, ez is egy ilyen átadom-Az-üvegburát-jelenet volt.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.04.17., 07:57kösz, dopamin 🙂
kösz, dopamin 🙂
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.04.17., 07:42Szia Eszter, megnéztem a filmed és újra is megnéztem, bevallom csorgott a könnyem nem a helyzeted a betegséged hanem az őszinteség rendített meg. A betegséget ismerem, csak engem az emberek biztos lustának is tartanak
Te mondod , hogy van belső erőm? Akkor én mondom, hogy neked nagyon hatalmas belső erőd van! Csak csodálni bírlak! Köszönöm Neked!
PS: Mindig mondani szerettem volna, hogy klassz az új profil képed.
Szia Eszter, megnéztem a filmed és újra is megnéztem, bevallom csorgott a könnyem nem a helyzeted a betegséged hanem az őszinteség rendített meg. A betegséget ismerem, csak engem az emberek biztos lustának is tartanak
Te mondod , hogy van belső erőm? Akkor én mondom, hogy neked nagyon hatalmas belső erőd van! Csak csodálni bírlak! Köszönöm Neked!
PS: Mindig mondani szerettem volna, hogy klassz az új profil képed.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.16., 15:21Idézet tőle: babarczyeszterEz a film: https://www.youtube.com/watch?v=bbF1Qnz8Hs4&feature=youtu.be
Köszönöm szépen!!
Idézet tőle: babarczyeszterEz a film: https://www.youtube.com/watch?v=bbF1Qnz8Hs4&feature=youtu.be
Köszönöm szépen!!
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.04.16., 15:06Meg kellett adni a telefonszamomat.az lenne a kerdesem hogy ugye ezt csak en latom mas nem...mert ha mas is latja akkor valahogy meg kellene oldani hogy ne lehessen latni.koszonom.
Meg kellett adni a telefonszamomat.az lenne a kerdesem hogy ugye ezt csak en latom mas nem...mert ha mas is latja akkor valahogy meg kellene oldani hogy ne lehessen latni.koszonom.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.04.16., 13:44Ez a film: https://www.youtube.com/watch?v=bbF1Qnz8Hs4&feature=youtu.be
Ez a film: https://www.youtube.com/watch?v=bbF1Qnz8Hs4&feature=youtu.be
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.16., 11:23Idézet tőle: Gácsi KrisztiánTisztelt Búralakók és látogatók! Elkészült A Film!
Eszter lánca (Rendezte: Varga Ágota)
Ó, köszönjük! Ez a pár perc nagyon megható. Az egész filmet meg lehet nézni valahol?
Idézet tőle: Gácsi KrisztiánTisztelt Búralakók és látogatók! Elkészült A Film!
Ó, köszönjük! Ez a pár perc nagyon megható. Az egész filmet meg lehet nézni valahol?
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.04.16., 07:25Tisztelt Búralakók és látogatók! Elkészült A Film!
Tisztelt Búralakók és látogatók! Elkészült A Film!
Idézet tőle: Columbo ekkor: 2018.04.15., 17:38Figyelem!
Ma este a HírTv -ben 00-kor Babarczy Eszter főszereplésével egyórás dokumentumfilmet láthatunk a depresszióról!
Vetítő:Eszter Lánca címmel.
Figyelem!
Ma este a HírTv -ben 00-kor Babarczy Eszter főszereplésével egyórás dokumentumfilmet láthatunk a depresszióról!
Vetítő:Eszter Lánca címmel.
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.31., 12:17Köszike Krisz!
Köszike Krisz!
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.03.31., 09:14Igen ez egy fenn álló régi proléma! A húsvét kíváló alkalom egy kis programozásra! Megoldjuk! 😉
Igen ez egy fenn álló régi proléma! A húsvét kíváló alkalom egy kis programozásra! Megoldjuk! 😉
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.30., 23:09Azt szeretném megkérdezni, hogy az hogy lehet, hogy valaki cseten fent van és az aktív felhasználók között nincs fent?
Azt szeretném megkérdezni, hogy az hogy lehet, hogy valaki cseten fent van és az aktív felhasználók között nincs fent?
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.02.25., 06:37képekeet lehet feltölteni a topikokba most is, ha külön témát szeretnél írd le érthetően a címét köszi
képekeet lehet feltölteni a topikokba most is, ha külön témát szeretnél írd le érthetően a címét köszi
Idézet tőle: crazy ekkor: 2018.02.25., 06:25Idézet tőle: SetapalcaNem lehetne egy olyan topikot csinalni amibe kepeket lehet feltolteni hogy hogycerezzuk magunkat?koszonom.
hű..de lehet, amennyiben arra gondolsz s elírtad, hohy hogy szeresük magunkat! 🙂 ezt légyszives tisztázzuk le, mert amit írtál sokaknak az jón le,h szerezzük magunkat 🙂
Idézet tőle: SetapalcaNem lehetne egy olyan topikot csinalni amibe kepeket lehet feltolteni hogy hogycerezzuk magunkat?koszonom.
hű..de lehet, amennyiben arra gondolsz s elírtad, hohy hogy szeresük magunkat! 🙂 ezt légyszives tisztázzuk le, mert amit írtál sokaknak az jón le,h szerezzük magunkat 🙂
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.02.25., 05:10Nem lehetne egy olyan topikot csinalni amibe kepeket lehet feltolteni hogy hogycerezzuk magunkat?koszonom.
Nem lehetne egy olyan topikot csinalni amibe kepeket lehet feltolteni hogy hogycerezzuk magunkat?koszonom.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.02.24., 10:41"A 21. század igényeihez igazodva" címszóval megnyitottuk DISCORD csatornáinkat! Regiszrált tagok a csatlakozáshoz szükséges linkeket megtalálják az oldal alsó blokkjai közt, avagy a chat fülre kattintva! Kellemes csevejt!
"A 21. század igényeihez igazodva" címszóval megnyitottuk DISCORD csatornáinkat! Regiszrált tagok a csatlakozáshoz szükséges linkeket megtalálják az oldal alsó blokkjai közt, avagy a chat fülre kattintva! Kellemes csevejt!
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.02.18., 16:27MODERÁTORI UPDATE: Alabama az újonnan érkezőket üdvözli, nyilvános fórumban, vagy priviben. Kérjük tiszteljétek a munkánkat annyiban, hogy mindannyian a szabad időnkből, térítés nélkül, önkéntes alapon végezzük! Kérjük a moderátorokat ne zaklassátok feleslegesen! Amennyiben azonban értetlenül álltok valamely funkció használatát illetően nyugodtan kérdezzétek Alabamát ha újonnan regiztetek és nem világos valami. Természetesen a "régi" tagok is besegíthetnek.
Köszönettel,
Krisz
MODERÁTORI UPDATE: Alabama az újonnan érkezőket üdvözli, nyilvános fórumban, vagy priviben. Kérjük tiszteljétek a munkánkat annyiban, hogy mindannyian a szabad időnkből, térítés nélkül, önkéntes alapon végezzük! Kérjük a moderátorokat ne zaklassátok feleslegesen! Amennyiben azonban értetlenül álltok valamely funkció használatát illetően nyugodtan kérdezzétek Alabamát ha újonnan regiztetek és nem világos valami. Természetesen a "régi" tagok is besegíthetnek.
Köszönettel,
Krisz
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.02.17., 14:08Amennyiben bárki szeretné megosztani a történetét itt a Búrán, keresse
Nárcisz
felhasználót!
Számos sikeres írásos interjút készített már! Meg tudjátok beszélni priviben/emailban/chaten is!
Amennyiben bárki szeretné megosztani a történetét itt a Búrán, keresse
Nárcisz |
felhasználót!
Számos sikeres írásos interjút készített már! Meg tudjátok beszélni priviben/emailban/chaten is!
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.02.17., 08:48Új Adminisztrátor: Roxána (Roxy), jelenleg alabama néven elérhető. Ő csakis és kizárólag az újonnan regisztráltak részére, csakis és kizárólag a Chat felületen nyújt segítséget/támogatást/felvilágosítást. Elérhetőségek/Részletek a Búra Alapítvány Csapatának oldalán.
Új Adminisztrátor: Roxána (Roxy), jelenleg alabama néven elérhető. Ő csakis és kizárólag az újonnan regisztráltak részére, csakis és kizárólag a Chat felületen nyújt segítséget/támogatást/felvilágosítást. Elérhetőségek/Részletek a Búra Alapítvány Csapatának oldalán.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.01.28., 19:22Idézet tőle: babarczyeszterNem értem -- a skizoaffektív zavarról szóló cikket nem lehet megtalálni?
Általában keresőszóval találják meg, Google-on keresztül.
Eszter, ne haragudj, nem voltam világos.
Megpróbálom megint elmondani.
A borderline szem. zavar https://bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-ds/szemelyisegzavarok/borderline-szemelyisegza és a skizoaffektív zavar https://bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-ds/pszichotikus-zavarok/skizoaffektiv-szkizoaffe "topikok" a szakmai könyvoldal részben találhatóak. Ezek itt kavarognak, mert a szakmai könyvoldal részben található "topikok" is beszélgetős topikká alakultak.
Az lenne a kérdés, de talán valaki jobban megérti és el tudja magyarázni neked, hogy nem lehet-e a szakmai könyvoldalon található topikokat lezárni hozzászólások számára és link mutasson a főoldalon található topikokra. Így könnyebb lenne megtalálni.
A borderline-nak van topikja a főoldalon https://bura.hu/forum/borderline, ez igaz, de a skizoaffektív-nek nincs.
Idézet tőle: babarczyeszterNem értem -- a skizoaffektív zavarról szóló cikket nem lehet megtalálni?
Eszter, ne haragudj, nem voltam világos.
Megpróbálom megint elmondani.
A borderline szem. zavar https://bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-ds/szemelyisegzavarok/borderline-szemelyisegza és a skizoaffektív zavar https://bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-ds/pszichotikus-zavarok/skizoaffektiv-szkizoaffe "topikok" a szakmai könyvoldal részben találhatóak. Ezek itt kavarognak, mert a szakmai könyvoldal részben található "topikok" is beszélgetős topikká alakultak.
Az lenne a kérdés, de talán valaki jobban megérti és el tudja magyarázni neked, hogy nem lehet-e a szakmai könyvoldalon található topikokat lezárni hozzászólások számára és link mutasson a főoldalon található topikokra. Így könnyebb lenne megtalálni.
A borderline-nak van topikja a főoldalon https://bura.hu/forum/borderline, ez igaz, de a skizoaffektív-nek nincs.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.28., 13:48Szolgálati közlemény:
A Búra Alapítvány weboldalain található tartalmakkal kapcsolatban a felelős döntéshozó Babarczy Eszter.
A Búra Alapítvány weboldalainak informatikai kérdéseiben szintén Babarczy Eszter a felelős döntéshozó, Én -- Gácsi Krisztián -- az informaikai rendszer üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat -- önkéntes alapon, mint informatikai segítő -- végzem.
Szolgálati közlemény:
A Búra Alapítvány weboldalain található tartalmakkal kapcsolatban a felelős döntéshozó Babarczy Eszter.
A Búra Alapítvány weboldalainak informatikai kérdéseiben szintén Babarczy Eszter a felelős döntéshozó, Én -- Gácsi Krisztián -- az informaikai rendszer üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat -- önkéntes alapon, mint informatikai segítő -- végzem.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.01.28., 11:32Most a "depresszió" topik linkje a "szorongás és depresszió" topikra mutat. Bocsiiii.
A depresszió topik linkje itt:
Most a "depresszió" topik linkje a "szorongás és depresszió" topikra mutat. Bocsiiii.
A depresszió topik linkje itt:
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.01.28., 07:22Nem értem -- a skizoaffektív zavarról szóló cikket nem lehet megtalálni?
Nem értem -- a skizoaffektív zavarról szóló cikket nem lehet megtalálni?
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.01.27., 21:04Eszter, tudom.
De nem munkát akarok adni nektek (bármilyen meglepő), hanem aki skizoaffektív zavarral küzd, az nem biztos, hogy megtalálja a szakmai könyvoldal részben.
Eszter, tudom.
De nem munkát akarok adni nektek (bármilyen meglepő), hanem aki skizoaffektív zavarral küzd, az nem biztos, hogy megtalálja a szakmai könyvoldal részben.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.01.26., 19:05Ez nem topik, hanem egy szakmai cikkhez fűzött komment-sor.
Ez nem topik, hanem egy szakmai cikkhez fűzött komment-sor.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.01.26., 18:55Idézet tőle: liliána-roxyCsak megkérdem ismét, hogy ezt a "topikot", ami egy szuper összefoglaló, nem lehetne-e a kiemelt topikok közé tenni?
13 topik van ajánlva benne.
Úgy látom, elég sok embernek van bordi diagja.
Ez ugyanaz a problémakör.
Amúgy a "depresszió" topik linkje az OFF-ra mutat.
BOCSIIIIIIIIIII.
Idézet tőle: liliána-roxyCsak megkérdem ismét, hogy ezt a "topikot", ami egy szuper összefoglaló, nem lehetne-e a kiemelt topikok közé tenni?
Ez ugyanaz a problémakör.
Amúgy a "depresszió" topik linkje az OFF-ra mutat.
BOCSIIIIIIIIIII.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.01.26., 18:42Szerintem ezt a topikot a főoldalra lehetne tenni, nem?
Hiszen a bordi, a skizo, a bipol topikok is ott vannak.
(Krisz, bocsiiii. Eszter, bocsiiiiiiii.)
Szerintem ezt a topikot a főoldalra lehetne tenni, nem?
Hiszen a bordi, a skizo, a bipol topikok is ott vannak.
(Krisz, bocsiiii. Eszter, bocsiiiiiiii.)
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.22., 19:04SMS reg alpha 0.2
eddigi tesztek alapján minden előre kalkulálható eseménykor működik a rendszer
a telefonszámot nemzetközi formában kell beadni
a HELYES számformátum tehát 36 (HARMINCHAT) a magyarországi nemzetközi előhívóval kezdődik, ÉS NEM 06 (nulla, hat)! ha automatice akartok smst kapni azonnal.
(külföldről is van lehetőség számot megerősíteni írjatok a emailomra ilyen esetben.)
üdv.
SMS reg alpha 0.2
eddigi tesztek alapján minden előre kalkulálható eseménykor működik a rendszer
a telefonszámot nemzetközi formában kell beadni
a HELYES számformátum tehát 36 (HARMINCHAT) a magyarországi nemzetközi előhívóval kezdődik, ÉS NEM 06 (nulla, hat)! ha automatice akartok smst kapni azonnal.
(külföldről is van lehetőség számot megerősíteni írjatok a emailomra ilyen esetben.)
üdv.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.22., 17:12SMS regisztráció megerősítés belépett a alpha 0.1 fázisba
- első kattra kaptok sms t
- nem kaptok pluszba sms t
- néhány reget törölni kellett adatbázisból
aki már beírta a számát és mégis ujra kéri a rendszer kérjük irja be ujra a helyes formában, tehát például: 36201234567
köszönjük a megértést!
SMS regisztráció megerősítés belépett a alpha 0.1 fázisba
- első kattra kaptok sms t
- nem kaptok pluszba sms t
- néhány reget törölni kellett adatbázisból
aki már beírta a számát és mégis ujra kéri a rendszer kérjük irja be ujra a helyes formában, tehát például: 36201234567
köszönjük a megértést!
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.22., 10:44a mobilszámot a következő formában lehet megadni
36301234567
a mobilszámot a következő formában lehet megadni
36301234567
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.01.22., 08:10Kedves Közösség!
Mivel tudomásunkra jutott, hogy egyesek több néven is belépnek a rendszerbe, és ez zavarja a moderátorokat és a közösség más tagjait, újra bevezettük a mobiltelefonos regisztrációt. Ha 20-as, 30-as, 70-es vagy 31-es telefonod van, tudsz regisztrálni. Ha külföldi számod van, kérd a regisztrálásodat Gácsi Krisztiántól a krisztian.gacsi.malyi@gmail.com email címen.
Eszter
Kedves Közösség!
Mivel tudomásunkra jutott, hogy egyesek több néven is belépnek a rendszerbe, és ez zavarja a moderátorokat és a közösség más tagjait, újra bevezettük a mobiltelefonos regisztrációt. Ha 20-as, 30-as, 70-es vagy 31-es telefonod van, tudsz regisztrálni. Ha külföldi számod van, kérd a regisztrálásodat Gácsi Krisztiántól a krisztian.gacsi.malyi@gmail.com email címen.
Eszter
Idézet tőle: hansel ekkor: 2018.01.19., 12:01Tényleg, mit takar?
Mert ha azért került le, mert b*gatták a búrát, az érthető, meg ki lehet írni, hogy bocsi, ez van, de ez így megint olyan izé.
Egyébként kb. mennyibe' van havonta/évente a Búra fenntartása?
Tényleg, mit takar?
Mert ha azért került le, mert b*gatták a búrát, az érthető, meg ki lehet írni, hogy bocsi, ez van, de ez így megint olyan izé.
Egyébként kb. mennyibe' van havonta/évente a Búra fenntartása?
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.19., 05:2918 éves a Búra Weboldal! Juhúúú! Remélem tetszik mindenkinek! Szóljatok a hibajelentés topikban ha valami gigszert találtok (vagy privi/chat/stb)!
18 éves a Búra Weboldal! Juhúúú! Remélem tetszik mindenkinek! Szóljatok a hibajelentés topikban ha valami gigszert találtok (vagy privi/chat/stb)!
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.01.18., 14:30Idézet tőle: Kiwi1.2.3.A pedofil topik jelenlegi jogi szabályozás miatt határozatlan időre zárolva.
Mivel a Búra minden esetben követi,betartja a jelenleg hatályban lévő törvényeket,így a jogi háttér illetve a fórum a Google rendszerében való megjelenésének ellenőrzése miatt a topicot határozatlan időre zároltuk.
Értem, köszi a választ. Nekem erről a jogi szabályozásról fogalmam sem volt. Annyira nem ismerem még az oldalt, csak egy pár napja, talán egy hete vagyok fent.
Egyébként ez a jogi szabályozás mit takar?
Idézet tőle: Kiwi1.2.3.A pedofil topik jelenlegi jogi szabályozás miatt határozatlan időre zárolva.
Mivel a Búra minden esetben követi,betartja a jelenleg hatályban lévő törvényeket,így a jogi háttér illetve a fórum a Google rendszerében való megjelenésének ellenőrzése miatt a topicot határozatlan időre zároltuk.
Értem, köszi a választ. Nekem erről a jogi szabályozásról fogalmam sem volt. Annyira nem ismerem még az oldalt, csak egy pár napja, talán egy hete vagyok fent.
Egyébként ez a jogi szabályozás mit takar?
Idézet tőle: Kiwi1.2.3. ekkor: 2018.01.18., 11:35A pedofil topik jelenlegi jogi szabályozás miatt határozatlan időre zárolva.
A pedofil topik jelenlegi jogi szabályozás miatt határozatlan időre zárolva.
Idézet tőle: hansel ekkor: 2018.01.18., 09:13+1 a pedefobil topik kérdésében. Igaz, hogy a kutya sem írt már oda mióta, dehát ez sok más topikra is igaz. Kanáritopik.
+1 a pedefobil topik kérdésében. Igaz, hogy a kutya sem írt már oda mióta, dehát ez sok más topikra is igaz. Kanáritopik.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.01.17., 13:20Sziasztok!
Csak érdeklődni szeretnék, de nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e. Bocsi, ha mégse ide tartozik a kérdés, de mi lett a pedofil/efebofil fórummal? Hirtelen eltűnt. Vagy felfüggesztették? Csak mert még vártam válaszokat egy poszttal kapcsolatban és nemtudom mi történt.
Sziasztok!
Csak érdeklődni szeretnék, de nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e. Bocsi, ha mégse ide tartozik a kérdés, de mi lett a pedofil/efebofil fórummal? Hirtelen eltűnt. Vagy felfüggesztették? Csak mert még vártam válaszokat egy poszttal kapcsolatban és nemtudom mi történt.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.01.06., 22:16a chat frissitve lett.
akinek a csipogással gondja van, ürítse ki a böngészője gyorsítótárában található fájlokat.
csak a fájlokat elég (mindenkori).
utána a három pöttynél működik a "némítás" -> a "sound notification" nál, a pipa kivételével.
ui:
a chat motorjának frissitése egy évig garantáltan rendszeres lesz.
úgyhogy ilyen probléma esetén mindig ez az eljárás ajánlott.
a chat frissitve lett.
akinek a csipogással gondja van, ürítse ki a böngészője gyorsítótárában található fájlokat.
csak a fájlokat elég (mindenkori).
utána a három pöttynél működik a "némítás" -> a "sound notification" nál, a pipa kivételével.
ui:
a chat motorjának frissitése egy évig garantáltan rendszeres lesz.
úgyhogy ilyen probléma esetén mindig ez az eljárás ajánlott.
Idézet tőle: Columbo ekkor: 2018.01.06., 21:48Többen jelezték,hogy a chat hangja idegesítő...Van három pötty,s azon belül a sound notification pipát ki kell venni...Engem is idegesített.
Többen jelezték,hogy a chat hangja idegesítő...Van három pötty,s azon belül a sound notification pipát ki kell venni...Engem is idegesített.
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2017.12.27., 14:15Csak megkérdem ismét, hogy ezt a "topikot", ami egy szuper összefoglaló, nem lehetne-e a kiemelt topikok közé tenni?
Csak megkérdem ismét, hogy ezt a "topikot", ami egy szuper összefoglaló, nem lehetne-e a kiemelt topikok közé tenni?