Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizoaffektív zavar

Igen, így már értem, h miért nem akarsz váltani.

ECT? Elektrosokk?? Tudod ki vállalná be.. inkább benyomok egy üveg whisky-t. Vagy megásom a síromat. 

Idézet tőle: Kiscsillag

Ha nem jó az Olanzapin, akkor miért nem váltasz most Abilifyra? Vagy az pörgésre nem hat olyan jól?

Engem kérdezel Kiscsillag? Dehogynem jó.. ha pörgős állapot van ez kell.. nincs mese.. Pörgésre nekem nem jó.. még feljebb pörget odáig hogy 15mg olanzapinon landolnék.. 

vicc, eddig is tudtuk, 2009-es téma, az orvosok/tudomány sem tudják a hatásmechanizmust. Homeopátiára is hivatkoznak, amit pont ezekben az években vezettek ki a gyógyszertörzskönyvezésből.

Én a felelős agyi területek elektromos ingerlésétől várok áttörést, mármint ha a gyógyszerlobbi nem torpedózza meg, mint 20 éve a benzines lobbi az elektromos autókat, s most kissé fodult a kocka.

Szakmai eszmecsere antidepikről.

http://lefnet.hu/index.php?_NOMOCMS%5Bentityname%5D=comments&_NOMOCMS%5Bwherestr%5D=forumid like %2718.%%27

Ha nem jó az Olanzapin, akkor miért nem váltasz most Abilifyra? Vagy az pörgésre nem hat olyan jól?

AP tudtommal a dopamint csökkenti és többnyire szerotoninra is hat. Wellbutrin növeli a dopamint. De abból is lehet baj...

Orvosomtól idézek:

"Fontos új adat az is a szakirodalomban, hogy az antidepresszívumok az enyhe és közepes depressziókban alig, míg a súlyos depressziókban nagy mértékben hatékonyak. Tehát mérlegelni kell a gyógyszerszedés előnyeit és hátrányait az aktuális állapotnak és a kezelt kórképnek megfelelően!"

Raadásul a dokik tényleg csak a gyszert nyomatják, ingyenes terápia kevés helyen elérhető és a doki csak gyszert tud adni.

Fel nem ismert bipolosoknál pedig fázisváltás lehet hangstab és AP nélkül, a kevert fázis tünetei pedig szemzavarnak tűnhet...terápiarezisztencia vagy állapotrosszabbodás lehet és rapid ciklusú lefolyáshoz vezethet. Rapidot a legnehezebb kezelni. Fázisváltásnál ráadásul nincs idő lassú, fokozatos leállításra, ami kivédi a megvonási tüneteket. 

Orvosom (1 évig válaszolgatott itt ingyen) leírta vhol, hogy az új kutatási eredmények szerint súlyos depressziónál hatékonyak az AD-k, enyhe és középsúlyos esetben nem vagy alig. A biokémiailag meghatátozottnál hat, ha gondoktól fordult be az ember, akkor nem. De gondja mindenkinek van, mindenki más súlyút bír el és nehéz eldönteni, h elsősorban gond vagy biokémiai zűrzavar okozza. Van, h a gond megoldódik, depi marad, utólag látszik, h biokémiai volt az eredete. Dokik viszon 5-10 perc alatt nem igazán tudják felmérni, h kinek kell, kinek nem kell gyszer.

Tegnap hallgattam Rihmer prof előadását, azt mondta, h a mozgás lassúbbodása, szótlanság, gondolkodási nehézség, étvágy és alvásváltozás utal biokémiai zűrre. Ilyenek gond okozta szar kedvnél nincsenek. 

A szezonális lefolyás is biokémiai eredetre utal. Nekem ez is, az is volt. Most tuti, h nem gond okozza vagy csak fokozza.

Azért nem mindegyik, nekem a Mitrazapine nem váltott ki ilyen tüneteket.

Talán a legilyesztőbb antidepresszáns mellékhatás a PSSD (Post-SSRI Sexual Dysfunction )
Prozac és társai váltanak ki ilyen hatást, SSRI(Szelektív szerotoninvisszavétel-gátlók) Amik kiváltják nagy részt ezt a problémát.

Talán a szerotonin szint emelkedése/túltermelése negatívan hat a dopamin termelésre.
Az biztos az agy egy igen bonyolult szerkezet, és talán van néhány gyógyult beteg azért még ha nincs is nagy dobra verve. Jó pár embernek vágta földhöz az életét az antidepresszáns.

Arra kiváncsi lennék hogy a gyógyszergyártó a betegtájékoztatón túl foglalkoznak-e az ilyen esetekkel. Még régen sok-sok tapasztalatot olvastam külföldi forumokon, ahol bízony valakinek szó szerint megszüntek az érzései. Nem érezte magát mély depressziósnak, de se öröm se bánat,düh szomorúság nem érzett többé semmit. 

Főként itt az a probléma hogy az antidepresszáns szedés után évekkel később se áll helyre semmi. A PSSD esetén is olvastam emberek panaszát, és valaki 5 évvel a gyógyszer szedés után is döglött volt a kukaca.

De a prozacnál olvastam hogy volt akit azt meggyógyitott a depresszióból, de a szex mint fogalom eltünt az életéből mert többet nem állt fel.
Nos azért ez bonyolult, nem depressziósnak lenni vagy egy életre impotesnek.
Most túl sok antidepresszáns van forgalomba, és nagy részük ugyan úgy hat még se mindegyik hat mindenkinél.

Szerintem minden centrálisan ható gyógyszer belenyúl a dopaminba. Elég központi szerepet játszó rendszer, nem lehet "kikerülni". A legközvetlenebbül nyilván az ap. 

Filozófia előadáson valami olyasmit mondott annó a tanár valamelyik görög filozófust idézve, hogy "az élethez nem elég a jóakarat és a bölcsesség, szerencse is kell hozzá". 

A kezeletlen betegség is gond, gyszer is...szopás...

A tardív diszkinéziája elmúlt? Úgy tudtam, h azt csak AP okozhat és nem mindig visszafordítható.

Azt már nem tudom, nem kommunikálunk... Legalább 20x mondtam hogy ne szedje összevissza.. semmit nem ért a szavam. 

Most olvasom, h SSRI is okozhatja. 🙁 

A tardív diszkinéziája elmúlt? Úgy tudtam, h azt csak AP okozhat és nem mindig visszafordítható.

Úgyhogy végeredményképpen örülök hogy nem ezeket kell szednem..

A Prozac is SSRI fluoxetine.. Exemnek jó kis tardív diszkinéziát okozott.. de már akkor tudtam hogy belenyúl a dopaminjába amikor dobolt a lábával beállítás alatt... Én azt mondom az escitalopram és talán a paroxetine kivételével az összes SSRI és SNRI szemétbe való xar.. Nem beszélve a több ezer PSSD károsultról akinek nem áll már a zászló fel soha az életben. 

Értem. Csak azt nem tudtam, h SSRI dopaminra is hat.

Mármint a Tiapridal 100mg volt a sertraline volt 50mg

Tényleg úgy éreztem magam mint aki megveszett már előtte a lelkisegélyt hívogattam meg utána is.. majd egy este hatalmas sírás.. úgy éreztem sosem leszek már az aki voltam. 

Szerintem már akkor is magasabb volt a dopaminom mint kellett volna.. mert az előtte lévő Escitil mellé Tiapridal-t is kaptam. Sorban jöttek akkoriban a kudarcok.. lányoktól, iskolától.. nagyon szar helyzetben voltam. (2017) A Sertraline mint utóbb kiderült javarészt a dopaminerg rendszerbe is beleszólt.. de a Tiapridal meg fogta volna vissza.. így csesződtem szét.. de szerintem Tiapridal nélkül még hallu is lett volna tőle pedig csak 50mg volt 2 hétig. 

Úgy érted, h a Sertralin elhagyása váltott ki súlyos depressziót? Mit értesz az alatt, h úgy érezted, h megőrülsz? 

Nekem több depressziós (jellemzően ősszel és télen) fázisom volt és 2x hipomán AD szedése előtt. AD tuti nem okozhatta, de AP gyanús, h rátett egy lapáttal. Az elhagyása után nem a halu jött vissza, AD mellett volt először kevert fázisom, de elhagyása után nem múlt el. Hol enyhébb, hol erősebb kevert fázisom volt, de ex dokijaim nem vették észre, félre voltam diagolva és kezelve.

Az első depressziós fázis (15 evesen) előtt nem ittam, nem drogoztam.

Az első hipomán szakaszban (19 évesen) ittam mértékkel alkoholt és füves cigi is volt hébe-hóba. 

Fesztiváloknak szerettem a feelingjét, szabad levegőn levést, sátorozást. Zene is más élőben, annak is van vmi feelingje (nekem). 

25 évesen kezdtek kezelni gyszerrel.

Szerintem gyakran bipolos az ember, de először depressziós fázis jön elő, nem mánia. Arra adnak AD-t. Majd idővel átcsap abból kevertbe vagy mániába az ember, amit nem feltétlen gyszer okoz, de az sem kizárt.

Orvosom szerint, ha csak AD okozza a mániát, akkor elhagyásakor spontán elmúlik. Ha valódi bipol és fázisváltás van, akkor AD elhagyásától  nem múlik el.

AP-ról meg beszélnek össze-vissza a szakemberek. A bipol hivatalos kezelési protokollja szerint atípusos AP nem okoz depressziót, sőt enyhítheti is. A régiekről írják, h okozhat. 

Depressziós fázisban pl Seroquelt monoterápiában javasolják...

De: sok beteg panaszkodik arra, h agyonüti, EMIATT erőtlen, érzelmek sivárosodnak, nincs motivációja, lassú a gondolkodása. Szerintem gyakorlatilag depressziószerű állapotot hoz létre az agyonszedálás. Akik erre panaszkodtak és elhagyták, azok mind pikk-pakk jobban lettek. 

SZERINTEM AP elhagyása halus vagy mániás visszacsapást okozhat hajlam esetén. 

Jaja a Abilify tudja kavarni a sz@rt.. én már csak tudom.. Én szentül meg vagyok rőle győződve hogyha nem kapom a Szertralin-t még évekig lappang bennem ez a genyó.. és maradok deprimált vagy a vonat alatt kötök ki nem tudom. Viszont az antidepresszánsok kifejezetten az SSRI-k maradandó agyi elváltozásokat okoznak.. és a Szertralin nagyon szétvitte 2017 decemberében a dopamin rendszeremet. Elhagyása után jött a súlyos depresszió... előtte csak olyan közepes volt egy kis OCD-vel. Ha nem hagyom el úgy éreztem megőrülök. 

AP nálam szinte mindegyik depresszió jellegű állapotot okozott kivéve: Aripiprazole kis dózisban, Reagila kis dózisban, Olanzapine nem HA mániás voltam/vagyok de max közepes dózisban. 

Seroquel-t depresszióra?? Én 25mg-tól hülyeséget beszéltem a munkaügyiben majd üvöltve sírtam a pszichológusnál.. jó volt depresszióra persze:D

Az utolsó mondattal egyetértek... viszont elhagyni csakis kizárólag az aripiprazole-t tudtam.. Olanzapine elhagyás= pokoli szorongás.. meg lehet váltogatni.. Ha tartósan maradok AP nélkül.. go kórház. De mentségemre felhozom halu még nem volt 🙂 Bár azért ezt kopogjam le.. 

Nekem több depressziós (jellemzően ősszel és télen) fázisom volt és 2x hipomán AD szedése előtt. AD tuti nem okozhatta, de AP gyanús, h rátett egy lapáttal. Az elhagyása után nem a halu jött vissza, AD mellett volt először kevert fázisom, de elhagyása után nem múlt el. Hol enyhébb, hol erősebb kevert fázisom volt, de ex dokijaim nem vették észre, félre voltam diagolva és kezelve.

Az első depressziós fázis (15 evesen) előtt nem ittam, nem drogoztam.

Az első hipomán szakaszban (19 évesen) ittam mértékkel alkoholt és füves cigi is volt hébe-hóba. 

Fesztiváloknak szerettem a feelingjét, szabad levegőn levést, sátorozást. Zene is más élőben, annak is van vmi feelingje (nekem). 

25 évesen kezdtek kezelni gyszerrel.

Szerintem gyakran bipolos az ember, de először depressziós fázis jön elő, nem mánia. Arra adnak AD-t. Majd idővel átcsap abból kevertbe vagy mániába az ember, amit nem feltétlen gyszer okoz, de az sem kizárt.

Orvosom szerint, ha csak AD okozza a mániát, akkor elhagyásakor spontán elmúlik. Ha valódi bipol és fázisváltás van, akkor AD elhagyásától  nem múlik el.

AP-ról meg beszélnek össze-vissza a szakemberek. A bipol hivatalos kezelési protokollja szerint atípusos AP nem okoz depressziót, sőt enyhítheti is. A régiekről írják, h okozhat. 

Depressziós fázisban pl Seroquelt monoterápiában javasolják...

De: sok beteg panaszkodik arra, h agyonüti, EMIATT erőtlen, érzelmek sivárosodnak, nincs motivációja, lassú a gondolkodása. Szerintem gyakorlatilag depressziószerű állapotot hoz létre az agyonszedálás. Akik erre panaszkodtak és elhagyták, azok mind pikk-pakk jobban lettek. 

SZERINTEM AP elhagyása halus vagy mániás visszacsapást okozhat hajlam esetén. 

Így akkor megint más a menyasszony fekvése.. én csak magamból indultam ki. Ez esetben jók a segítőid. 

"Antipszichotikummal kezdték a kezelésem hallucináció és téveszme miatt.

Hipomán és depressziós fázisom előtte is volt, nem gyógyszer váltotta ki. 

Hipomán épp egy gondtalan nyári szünetben voltam. Egész nyáron buliztam, nyaraltam, fesztiválokra jártam. Felhangolt voltam, alig aludtam, nem fogyott el az energiám."

Hmm... akkor a fene se érti.. Én hipománként se mennék fesztiválra, részemről pénzkidobás.. bebaszni itthon is tudok.. youtuberól meg ugyanazok a zenék mennek. Ismerkedni meg egy fővárosi pubban szerintem jobban lehet mint pl egy Balaton Soundon(ott már voltam 1x) De amúgy ha akkor toltál valami kábszert az is kihozhatja ám.. persze nem feltételezek semmi ilyesmit.. nyílván nem szín józanul karbatett kézzel hallgattad azért a zenét. 

mmm.. sajnos azért valamilyen szinten megfogtál.. és lehet van abban valami amit mondasz.. Velem történt az amit leírtam az AD-vel kapcsolatban. Gondoltam hátha mindenki így lett bipol.. téves feltételezés volt. 

Antidepresszívumok hatásai

Ebből ugyanez derül ki. Azt fejti ki, h nemcsak a gyszereket érdemes nyomatni mindenre. 

Ezt az orvosom írta.

Pszichoterápia vagy gyógyszer?

"Sajnos igaz, hogy a mai hazai egészségügy káros mértékben gyógyszercentrikus, amiről már valahol bővebben írtam. Tényleg előfordul, hogy pszichoterápia híján kizárólag a gyógyszereket nyomatják, emelik, halmozzák és elfelejtik közölni a mellékhatásokat vagy nem ügyelnek kellőképpen illetve nem hívják fel a figyelmet a függőségi veszélyre az arra hajlamosító gyógyszereknél"

Látható, h nem gyszercég irányítja.

Ha úgy gondolod illetve neked azt mondták, h bipoláris zavart neked sérelmek okozták, akkor nem értem, h miért csak gyszert szedsz és miért nem jársz terápiára, ahol a sérelmekkel lehet foglalkozni.

AD-t is akkor kaptam először, amikor egy nehéz helyzetből kikeveredtem, de a depresszióm nem enyhült.

Antipszichotikummal kezdték a kezelésem hallucináció és téveszme miatt.

Hipomán és depressziós fázisom előtte is volt, nem gyógyszer váltotta ki. 

Hipomán épp egy gondtalan nyári szünetben voltam. Egész nyáron buliztam, nyaraltam, fesztiválokra jártam. Felhangolt voltam, alig aludtam, nem fogyott el az energiám.

Terapom nem érdekelt abban, h gyszert kapjak. Neki teljesen mindegy, h szedem, vagy nem szedem, fel sem írhatja. 

Orvosomat sem úgy tűnik, hogy gyszercég irányítja. Megállapította, h mi a bajom, mire kell gyszer és mit lehet illetve jobb terápiával kezelni. Gyszer beállításnál rugalmas. Azt kérdezi mindig, h milyen antipszichotikumot szeretnek, mekkora adagot, mennyi nyugtatót, melyiket. Láthatóan nem akar agyonszedálni és az sem célja, h gyszerrel legyen kezelve, amit terápiával is lehet. Pszichoterapeuta képzettséggel is rendelkező orvosokra nem jellemző, h csak a gyszert nyomatnák.

Alaptalan a feltételezésed az orvosommal kapcsolatban.

Viszonylag jó az állapotom, tudok dolgozni, tanulni, kimozdulni, szórakozni.

Azt sem lehet mondani, h nem gyógyulok. Pszichotikus epizód 10 év alatt sem tért vissza, szoc. fób enyhült. Egyik sem gyógyszertől. Kevert fázistól és súlyos depressziótól gyszer véd.

Tavaly télen csak Frontin mellett nagyon rosszul voltam. Akkor sem volt célja az orvosnak visszaadni a gyszert mert akkor a májkezeléssel kellett volna leállni. Végig igyekezett tartani bennem a lelket. Azt is jól torelálta, h ököllel szétvertem az Alapítványában a tükröt a kezelés után, erősen kevert fázisban. Szerencsére akkor már írhatott fel gyszert.

Azzal egyetértek, h nem feltétlenül kell előjönnie egy betegségnek, amire van valakinek hajlama. Azt viszont nem gondolom, h konkrét személyeket lehetne okolni, amiért bipoláris zavarod lett.

Akkor a terapod és az orvosod is egy a gyógyszergyárak által befolyásolt sületlen szöveggel etetnek amióta csak hozzájuk jársz. Nem csoda hogy nem gyógyulsz.. de lásd én szóltam.. 

Persze hozzá kell fűznöm, hogy lehet egyéni érzékenységtől is.. mindenesetre a tünetek alakulását befolyásolják a múltbeli tényezők 1. 2 - A jelenlegi élethelyzeted tényezői is befolyásolják. Így akiben van is hajlam a bipolaritásra.. annak nem feltétlenül kellene előjönnie. 

Ez egy viszonylag újfajta betegség mellesleg.. a modern világ generálta. Gondolom te is antidepresszánssal kezdted.. ja hogy az antidepresszáns úgy összezavarta a boldogságközpontodat hogy végül liftes csajszit játszol.. hmm.. hát igen.. de nem kellett volna AD se ugye ha nincs baj a múltban.. ejj.ejj.. 

Nekem terap és orvos is azt mondta, h ezt nem sérelmek okozzák, nincs összefüggés. 

"Bipolt hogyan okoznak régi sérelmek?" Hát ha ennyit nem tudsz, bizosan nem volt pszichológia órád a főiskolán.. vagy csak aludtál rajta.. Van hogy adott dolgokat raktároz az ember, aztán csak később robban be.. pl egy utasszállító sem mindig a kerozin szivárgása után közvetlenül robban fel.. kell hozzá azért rövidzárlat stb,stb.  Nálam rövidzárlat esetén egy dopaminerg antidepresszáns 2 heti szedése meg is hozta a dolgot. 

Bipolt hogyan okoznak régi sérelmek? 

Nekem csak a szorongás és traumatizáló események között van ok-okozati viszony ill régebben élethelyzet és depresszió között is volt, de ez sem magyarázza meg, h mindig télen volt mély a depim, holott nem volt több gondom, mint tavasztól őszig. Hipomán és kevert fázist semmihez sem tudom kötni évszakon kívül.

Dehogyis.. most nyírom ki a lelkem sokadszorra az 5mg Olanzapinnal.. de szerintem ezt már megtették a lent említett személyek. Látod most én vagyok úgy mint Te amikor priviben beszéltünk.. feljött a sok szar a mélyből.. na nem baj majd visszamennek.. én meg majd lehiggadok. Isten megbocsát, Én nem. 

Nagyon elemedben vagy.

Kicsit morbid vagyok.. nézd el nekem.. ez most az emelés miatt van. Az általánosban is mindig csak szívtam 6.os koromig.. nem voltak barátaim.. stb.stb.. azokat is gyűlölöm.. le is töröltem amúgy ezeket Facebookról.. kb 60 ismerőstől szabadultam meg a napokban. 

Ajj de válogatós vagy.. nekem meg az lényeg hogy működjön a cerkusz.. mondjuk akkor én is.. Én gyűlöltem a középiskolás osztályomat.. ma is velük álmodtam, igen miután ráemeltem az Olanzapinera... Valamilyen szinten őket is okolom hogy így jártam így kevés kivétellel majdnem mindegyiküket a pokolba kívánom. Nyílván így osztálytalálkozó sem lesz nagyon soha mert még előkerülne a balta a pincéből:))

Nekem sajnos nem múlt el, csak enyhült. Középsuli alatt nem volt. Utána kezdődött.

Nekem gyszernél az is szempont, h átmenetileg vagy tartósan okoz-e homályos latást. Több programmal + sok Excel es Word doksikkal dolgozok. Hatalmas (20-30 oszlopos) táblázatokat exportálok. Emiatt nagy felbontás nem jöhet számításba mert minél több oszlopot szeretnék látni, könnyebb mint húzkodni. Ráadásul az egyik (2 monitorral dolgozok) monitorom nem túl nagy. 3 is jól jönne...

Otthon nem, de mhelyen szemüveget (néha kontaktlencsét) hordok. Dioptria + cylinder együtt -1,5. Nem tűélesre van beállítva a szemüvegem. Alig tudnék dolgozni, ha vmi még homályosítaná a látásom.

Nekem inkább a bipol meg a skizoid nyalánkságokból jutott ki.. de ha engem kérdezel nekem kamasz koromban (kb 15 éves) volt enyhe szoc fóban csak nem jártam dokihoz és akkor még nem tudtam magam diagolni. De elmúlt magától.. 20 éves kormig nem szedtem semmit. 

Nem enyhe szoc. fóbom is van. AD viszont sosem hatott rá...

Passz.. nekem csak túlpörgésre kell.. persze annó más volt a menyasszony fekvése..kezelhetetlen(AD-ra nem reagáló) súlyos depresszióra kaptam 10mg Abilify 10mg escitalopram kombót.. na akkor aztán tényleg nem tudtam tovább a p-tsámon ülni. Akatízia megvolt rendesen.. 

Mellékhatás szempontjából nekem egyformák, de szorongást és nyugtalanságot nekem Olanzapin old jobban. Emiatt ezt szedem.

Én 25mg Seroqueltől is ki akartam nyírni magam.. tudniillik az szinte mindenre antagonista ami csak létezik.. én csak elszomorító gyógyszernek hívom. Ripedont meg akkor se szednék ha fizetnének érte. 

Sztem a teóriád is megállja a helyét. Remélem nekem ilyen kis adaggal nem lesz bajom. Orvosom azt mondta, h antidepit csak legvégső esetben ad. 

Érdekes, h erősen nyugtató hatású gyszer mellett alakult ez nála ki.

Seroquel és Ripedon is szedált, álmosított. 

Persze már elkezdtem az egyetemet.. de még egy darabig ott leszek.  Na ezt sosem tudtam eldönteni hogy az Olanzapine miatt van-e a depresszió.. habár egyik haverom 20mg-ot kapott kórházban.. fél évig ő is vigyorgott tőle mint Horthy lova a kockacukorra.. majd olyan OCD-je lett hogy max adag Rexetinen mellette Reagila 3mg-on landolt. Szerintem az Olanzapine egy idő után leállítja a szerotonin termelést az agyban... de ez csak az én hipotézisem és lásd szerencsétlen haverom példáját.. DE egy ideig szedhető. 

Nem azt próbáltam mondani, h ne szedj Olanzapint, hanem azt h lehet nem attól van depresszió, hanem azért mert gyszertől független fázisváltásod van pár hónap után. De jobb cserélni, ha más gyszer jobb olyankor.

Idézet tőle: interfunk100

Persze te nem tudod szedni az aripiprazol-t.. én könnyen beszélek.. enyhe depresszív fázisra nekem az a legjobb. 

Sajnos nem. 🙁 Lamolep viszont jó nekem.

Egyetem még csak terv vagy már elkezdted? 

Sztem nem kavar be. Nekem gyakori a fázisváltás. Olanzapin ilyen kis adagban nem fogja le. Szorongás és alvásgondok miatt viszont kell. Lamolep megakadályozza a súlyosabb depressziót és kiegészíti az Olanzapin mánia/kevert ellenes hatását.

Frontin nem oszt, nem szoroz. Ezt akkor kezdtem újra szedni, amikor májbetegsegre adott kezelés miatt mást nem szedhettem. Frontin nem sokat segített. 🙁 

Most megvonási tünet miatt csak lassan hagyom el illetve szükseg esetire csökkentem. Olanzapin mellé alváshoz felesleges. De pl vizsgához kell.