Skizoaffektív zavar
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 14:44Gondolom ezért nem állítja le csak kihagyatja és kisebbel kell folytatni.
Gondolom ezért nem állítja le csak kihagyatja és kisebbel kell folytatni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 14:42Idézet tőle: Artifical SkizoÉs szurkálás után jobb lett?
Igen.
Idézet tőle: Artifical SkizoÉs szurkálás után jobb lett?
Igen.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 14:41Semelyik AD-t nem engedi.
Semelyik AD-t nem engedi.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 14:40Olanzapinból nagyobb adaggal nem tudok dolgozni. Ezt is el akarjuk hagyni nagyobb adag hangstab mellett mert 1 hétig nincs székletem hashajtó nélkül és volt, h véreztem is. Seroquellel és Ripedonnal is ez volt. A nem szedálósaktól pedig akatíziám van.
Olanzapinból nagyobb adaggal nem tudok dolgozni. Ezt is el akarjuk hagyni nagyobb adag hangstab mellett mert 1 hétig nincs székletem hashajtó nélkül és volt, h véreztem is. Seroquellel és Ripedonnal is ez volt. A nem szedálósaktól pedig akatíziám van.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.01.31., 14:31Escitalopram? Az a legszelektívebb SSRI, gyakorlatilag csak a szerotoninra hat. A szertralin engem normál állapotban is áttolt tartós agitációba.. a mirtazapinról sem vagyok túl jó véleménnyel bár arról még csak olvasgattam. Hát ha gondolod szedsz többet az Olanzapineból hogy megtartson.. 5mg még mindig nem nagy adag, bár én gyűlölöm azt a gyógyszert mert engem a 7,5mg 6 hónap után mély depresszióba rakott monoterápiában.
Escitalopram? Az a legszelektívebb SSRI, gyakorlatilag csak a szerotoninra hat. A szertralin engem normál állapotban is áttolt tartós agitációba.. a mirtazapinról sem vagyok túl jó véleménnyel bár arról még csak olvasgattam. Hát ha gondolod szedsz többet az Olanzapineból hogy megtartson.. 5mg még mindig nem nagy adag, bár én gyűlölöm azt a gyógyszert mert engem a 7,5mg 6 hónap után mély depresszióba rakott monoterápiában.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 14:15Valdoxan és Coaxil régen sem hatott. Brintellixet alig bírja vki. Esztert áttolta mániába. Sertralin és Mirtazapin hangstab mellett tolt át. Most az a kérdés, h Lamolep maradhat-e. 2,5 mg Olanzapin csak alváshoz jó, nem fog megtartani AD mellett.
Valdoxan és Coaxil régen sem hatott. Brintellixet alig bírja vki. Esztert áttolta mániába. Sertralin és Mirtazapin hangstab mellett tolt át. Most az a kérdés, h Lamolep maradhat-e. 2,5 mg Olanzapin csak alváshoz jó, nem fog megtartani AD mellett.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.01.31., 14:11Idézet tőle: KiscsillagDepresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó.
Gyengébb AD-t meg lehetne próbálni: Coaxil, Brintellix, Valodoxan.. ezek nem nyomják át annyira mániába a bipolokat sem. Mondjuk a Brintellix okozhat székrekedést.
Idézet tőle: KiscsillagDepresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó.
Gyengébb AD-t meg lehetne próbálni: Coaxil, Brintellix, Valodoxan.. ezek nem nyomják át annyira mániába a bipolokat sem. Mondjuk a Brintellix okozhat székrekedést.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 13:28Ki kell hagyon 1 napig és 150 mg-al folytatni utána. Onnantól újra emelni heti 25 mg-osával. Nem nagyon van alternatíva depresszióra.
Ki kell hagyon 1 napig és 150 mg-al folytatni utána. Onnantól újra emelni heti 25 mg-osával. Nem nagyon van alternatíva depresszióra.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 12:51Álmosított is + 2-3 hétig fájt a fej. 2 álmosítóval fel sem tudok kelni.
Álmosított is + 2-3 hétig fájt a fej. 2 álmosítóval fel sem tudok kelni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 12:48Depresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó.
Depresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.31., 09:18Félek, h le kell állítani a Lamolepet. 🙁
Félek, h le kell állítani a Lamolepet. 🙁
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 22:03Vki oltásról beszélt ill. várta utána az eufóriát i.v. drog múlt miatt. Akkor még semmi bajom nem volt. Aztán most a órákkal később jött a késztetés...
Vki oltásról beszélt ill. várta utána az eufóriát i.v. drog múlt miatt. Akkor még semmi bajom nem volt. Aztán most a órákkal később jött a késztetés...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 21:58Szúrtam, de nem folyik mert megalvadt a műanyag részben.
Szúrtam, de nem folyik mert megalvadt a műanyag részben.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 21:47Nem akarok heget. Lehet szúrok vénát (fecskendőre szerelt tűvel) és kíváncsian várom, h folyik-e vér...
Nem akarok heget. Lehet szúrok vénát (fecskendőre szerelt tűvel) és kíváncsian várom, h folyik-e vér...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 21:46Elmaradtak a szmájlik. Estére megint lett kb. 5 kiütésem...Fele ruhával/pizsivel fedett helyen, ott tuti nem csípett meg semmi. Poloskára allergiás vagyok. 5-10 cm-es puklik voltak, mikor szállón csíptek meg és nem viszketett. Soha nem ruhával fedett helyen volt.
Elmaradtak a szmájlik. Estére megint lett kb. 5 kiütésem...Fele ruhával/pizsivel fedett helyen, ott tuti nem csípett meg semmi. Poloskára allergiás vagyok. 5-10 cm-es puklik voltak, mikor szállón csíptek meg és nem viszketett. Soha nem ruhával fedett helyen volt.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.01.30., 21:40Idézet tőle: KiscsillagA héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.
Akkor mégis poloska volt! 😀
Hova tűntek a szmááájlikok???
Idézet tőle: KiscsillagA héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.
Akkor mégis poloska volt! 😀
Hova tűntek a szmááájlikok???
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 21:34Vágni akarok. 🙁
Vágni akarok. 🙁
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 13:40A héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.
A héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 12:29Létezhet, h 50 mg-os Lamolep emeléstől vagyok jobban?
Létezhet, h 50 mg-os Lamolep emeléstől vagyok jobban?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 11:57Úgy legyen!
Úgy legyen!
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.30., 03:33Valamivel jobban vagyok. 🙂
Említettem dokinénimnek, h nagyon álmos/aluszékony vagyok. Már azt sem tudom, h a Frontint mikor vegyem be. Éjjelre Olanzapin mellé felesleges, reggel álmosít. Megkérdezte, h akkor minek szedem? Mondtam, h tavaly télen csak ezt szedhettem, ráálltam 1 mg-ra. Azóta megvonási tünet elkerülése miatt szedem ill pár hete 0,75 mg-ra csökkentettem.
Az esti 0,5 mg-ot fogom tovább csökkenteni. A reggeli adagra jövő héten szükségem lesz, másik osztályon fogok dolgozni, ami nagyon rémisztő. A jelenlegi helyemről toltak, a másik helyről erősen csábítottak. Így végül kötélnek álltam.
Valamivel jobban vagyok. 🙂
Említettem dokinénimnek, h nagyon álmos/aluszékony vagyok. Már azt sem tudom, h a Frontint mikor vegyem be. Éjjelre Olanzapin mellé felesleges, reggel álmosít. Megkérdezte, h akkor minek szedem? Mondtam, h tavaly télen csak ezt szedhettem, ráálltam 1 mg-ra. Azóta megvonási tünet elkerülése miatt szedem ill pár hete 0,75 mg-ra csökkentettem.
Az esti 0,5 mg-ot fogom tovább csökkenteni. A reggeli adagra jövő héten szükségem lesz, másik osztályon fogok dolgozni, ami nagyon rémisztő. A jelenlegi helyemről toltak, a másik helyről erősen csábítottak. Így végül kötélnek álltam.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.25., 05:13Idézet tőle: Artifical SkizoKöszi, de én már létrehoztam egyet amikor kérte, el is süllyedt azóta. 🙂
Az valahol a sokadik oldalon van és hiába írok bele, nem sorolódik át az elsőre. Ha van friss hsz, akkor látszik a topik. Utána meg sem lehet találni. Ezért nem írtam bele.
Idézet tőle: Artifical SkizoKöszi, de én már létrehoztam egyet amikor kérte, el is süllyedt azóta. 🙂
Az valahol a sokadik oldalon van és hiába írok bele, nem sorolódik át az elsőre. Ha van friss hsz, akkor látszik a topik. Utána meg sem lehet találni. Ezért nem írtam bele.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.25., 04:49Köszi!
Köszi!
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.25., 04:37🙂
🙂
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2021.01.24., 20:07nem baj ezt fenntartjuk 😉
nem baj ezt fenntartjuk 😉
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2021.01.24., 20:04A szkizoaffektív zavar diagnózissal kapcsolatban jöhet minden!
(Topik létrehozva Kiscsillag kérésére.)
Kellemes eszmecserét!
A szkizoaffektív zavar diagnózissal kapcsolatban jöhet minden!
(Topik létrehozva Kiscsillag kérésére.)
Kellemes eszmecserét!