Skizoaffektív zavar
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 15:32Délután is elaludtam. Voltam a parkban. Ülni jó volt, de séta közben úgy éreztem, h összecsuklok. Az első emeleten lakok. Alig tudtam felmenni.
Délután is elaludtam. Voltam a parkban. Ülni jó volt, de séta közben úgy éreztem, h összecsuklok. Az első emeleten lakok. Alig tudtam felmenni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 11:44Élénkség szempontjából ugyanolyanok.
Élénkség szempontjából ugyanolyanok.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 11:43Ugyanolyanok. Kevésbé rémesek.
Ugyanolyanok. Kevésbé rémesek.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 09:5916 óra alatt, tömb, mint 12 órát aludtam szedáló (csak a baba adag Olanzát vettem be) gyszer nélkül.
16 óra alatt, tömb, mint 12 órát aludtam szedáló (csak a baba adag Olanzát vettem be) gyszer nélkül.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 09:57Visszaaludtam. Telefon csörgésre ébredtem. Alvásrekordot döntöttem.
Visszaaludtam. Telefon csörgésre ébredtem. Alvásrekordot döntöttem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 07:42Lehet sok a gyomorsav attól, h nem érzem. Most hívott a doktornő. Marad ez az adag, pedig mélyülő depresszió miatt emelni szerettem volna. Gondoltam táppénz alatt kibírom.
Lehet sok a gyomorsav attól, h nem érzem. Most hívott a doktornő. Marad ez az adag, pedig mélyülő depresszió miatt emelni szerettem volna. Gondoltam táppénz alatt kibírom.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.02.23., 07:10Anyámnál is együtt jár, és még mindig van utazási betegsége. Akkor inkább B6 vagy Daedalon, de az álmosít.
Anyámnál is együtt jár, és még mindig van utazási betegsége. Akkor inkább B6 vagy Daedalon, de az álmosít.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 06:56Bevettem a mait. Tegnap 1 órával utána lettem rosszul.
Bevettem a mait. Tegnap 1 órával utána lettem rosszul.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 06:55Ezt nem tudtam. Azt hittem, h a szédüléssel függ össze. Pl vidámpark után mindig szédüléssel együtt jelentkezett, kisgyerek koromban autóval utazásnál is volt.
Ezt nem tudtam. Azt hittem, h a szédüléssel függ össze. Pl vidámpark után mindig szédüléssel együtt jelentkezett, kisgyerek koromban autóval utazásnál is volt.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 06:28Kisebb megszakítások voltak.
Kisebb megszakítások voltak.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 06:27Leállni nem akarok, a depresszióm hétről hétre mélyebb. Nem a kedvem rosszabb, hanem egyre nagyon energiafeszítés bármit is csinálni. Pénteken lefeküdtem aludni, vasárnap délig feküdtem. Akkor öltöztem fel.
Tegnap korábban hazajöttem. 6-kor feküdtem le aludni. Reggel fél 6-kor nem tudtam felkelni. Nem szedál, hanem valamiért most sokkal nagyobb az alvásigènyem.
Leállni nem akarok, a depresszióm hétről hétre mélyebb. Nem a kedvem rosszabb, hanem egyre nagyon energiafeszítés bármit is csinálni. Pénteken lefeküdtem aludni, vasárnap délig feküdtem. Akkor öltöztem fel.
Tegnap korábban hazajöttem. 6-kor feküdtem le aludni. Reggel fél 6-kor nem tudtam felkelni. Nem szedál, hanem valamiért most sokkal nagyobb az alvásigènyem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 06:23A szédülés zavar jobban. Ma már be se mertem menni dolgozni mert tegnap hullámzott előttem a monitor. Zavart, h közelre kell nézni . Az első napokban miért nem volt mellékhatása? Azóta gondolom magasabb a vérszintje. Azt olvastam, h lassan ürül ki, azaz a tegnapi, tegnapelőtti is még bennem van.
Quamotel nemcsak fájdalomra, gyomorsavra jó? Nekem egyikkel sincs gondom. Hétvégén Cerucalt vettem be.
A szédülés zavar jobban. Ma már be se mertem menni dolgozni mert tegnap hullámzott előttem a monitor. Zavart, h közelre kell nézni . Az első napokban miért nem volt mellékhatása? Azóta gondolom magasabb a vérszintje. Azt olvastam, h lassan ürül ki, azaz a tegnapi, tegnapelőtti is még bennem van.
Quamotel nemcsak fájdalomra, gyomorsavra jó? Nekem egyikkel sincs gondom. Hétvégén Cerucalt vettem be.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 04:50Pedig csak 5 mg-ot szedek...
Pedig csak 5 mg-ot szedek...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.02.23., 04:40Addig keveset kapott belőle a gyomrod/szervezeted. Tudod, aminek nincs mellékhatása, hatása sincs...
Addig keveset kapott belőle a gyomrod/szervezeted. Tudod, aminek nincs mellékhatása, hatása sincs...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.23., 00:20Az elején vajon miért nem volt? Az első 4 napban
Az elején vajon miért nem volt? Az első 4 napban
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 22:39A szédülés, émelygés lehet a Brintellixtől? Az első 3 vagy 4 napban nem volt, emiatt nem tudom eldönteni. Azóta átaludni sem tudom az éjszakát. 3-5x felébredek. Ma hamarabb hazajöttem. 5 körül elaludtam. 10 óta nem tudok visszaaludni és már félek bevenni a Brintellixet. Nem szedni is félek mert nem enyhül, hanem mélyül a depresszióm.
A szédülés, émelygés lehet a Brintellixtől? Az első 3 vagy 4 napban nem volt, emiatt nem tudom eldönteni. Azóta átaludni sem tudom az éjszakát. 3-5x felébredek. Ma hamarabb hazajöttem. 5 körül elaludtam. 10 óta nem tudok visszaaludni és már félek bevenni a Brintellixet. Nem szedni is félek mert nem enyhül, hanem mélyül a depresszióm.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 11:53Ma nagyon mélypontom van. Szédülök, alig tudom nyitvatartani a szemem, reggel émelyegtem is. Ma olyan feladatom van, amivel boldogulnék, lehetne egy jó nap is, de nem az...este lesz csop. meditáció, az sem fog menni, ha nem ébredek fel.
Ma nagyon mélypontom van. Szédülök, alig tudom nyitvatartani a szemem, reggel émelyegtem is. Ma olyan feladatom van, amivel boldogulnék, lehetne egy jó nap is, de nem az...este lesz csop. meditáció, az sem fog menni, ha nem ébredek fel.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 08:54Az is baj, h már nem szeretnék se élni, se meghalni. Utóbbiról a Lamolep tehet. Kétségbeejtő, hogy nincs olyan opció, ami megfelelni.
Az is baj, h már nem szeretnék se élni, se meghalni. Utóbbiról a Lamolep tehet. Kétségbeejtő, hogy nincs olyan opció, ami megfelelni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 08:38Nem mindig passzolok ebbe a világba.
Nem mindig passzolok ebbe a világba.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 08:32Nem szeretnék varrni vagy börtön konyhán kumpit pucóni.
Nem szeretnék varrni vagy börtön konyhán kumpit pucóni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.02.22., 08:16Van, poloska IS. A böriben nem mindenkinek kötelező, de te varrhatnál fasza rabruhákat, szarér'-hugyér', amit szabaduláskor fizetnek ki.
Van, poloska IS. A böriben nem mindenkinek kötelező, de te varrhatnál fasza rabruhákat, szarér'-hugyér', amit szabaduláskor fizetnek ki.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 08:10Száradjon le a f@sz@ annak, aki kitalálta, h dolgozni kell a megélhetésért.
Börtönben is kötelező dolgozni? Elmeotthonba szeretnék menni. De csak akkor, ha ott nincs poloska.
Száradjon le a f@sz@ annak, aki kitalálta, h dolgozni kell a megélhetésért.
Börtönben is kötelező dolgozni? Elmeotthonba szeretnék menni. De csak akkor, ha ott nincs poloska.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.22., 08:02Agyátültetést szeretnék.
Agyátültetést szeretnék.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.21., 19:28Többnyire ezt érzem. De volt, h fordítva volt. Pozitív érzésekkel töltött el. Csak sajnos ahol ezt éreztem, nagyon kevés volt a fizum. A mostani fele.
Többnyire ezt érzem. De volt, h fordítva volt. Pozitív érzésekkel töltött el. Csak sajnos ahol ezt éreztem, nagyon kevés volt a fizum. A mostani fele.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.21., 19:16Eleinte nem akartam, de már annak örülnék, ha emelhetném a Brintit. Félek, hogy ekkora adag nem fog hatni és attól is, h nagyobb adag sem.
Nem tudom, hogy utálom a munkahelyem illetve általában a munkavégzést és az húz lefele vagy a depresszió miatt érzem ezt akkora tehernek.
Eleinte nem akartam, de már annak örülnék, ha emelhetném a Brintit. Félek, hogy ekkora adag nem fog hatni és attól is, h nagyobb adag sem.
Nem tudom, hogy utálom a munkahelyem illetve általában a munkavégzést és az húz lefele vagy a depresszió miatt érzem ezt akkora tehernek.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.20., 14:34Esztertől megkérdeztem a Brintis tapasztalatát. Remélem nem baj, ha leírom. Azt írta, h először eufórikus, aztán dühös, ingerlékeny lett. 1 hónapig szedte. Úgy emléxik, h akkor nem szedett sem AP-t, sem hangstabot.
Esztertől megkérdeztem a Brintis tapasztalatát. Remélem nem baj, ha leírom. Azt írta, h először eufórikus, aztán dühös, ingerlékeny lett. 1 hónapig szedte. Úgy emléxik, h akkor nem szedett sem AP-t, sem hangstabot.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.19., 05:50Azt olvastam, h depire van törzskönyvezve, de generalizált szorongásra is adható (off-label). Lehet emellett könnyebb lesz a Frontint is elhagyni. Nekem eléggé mixes a szorongásom. Általános aggodalmaskodás megfeleltethető generalizált szorongásnak + enyhe szoc fób/teljesítményszorongás. Mivel egyik sem erős, lehet ez hatni fog rá.
Frontint ma csökkentem 0,375-ről 0,25 mg-ra.
Azt olvastam, h depire van törzskönyvezve, de generalizált szorongásra is adható (off-label). Lehet emellett könnyebb lesz a Frontint is elhagyni. Nekem eléggé mixes a szorongásom. Általános aggodalmaskodás megfeleltethető generalizált szorongásnak + enyhe szoc fób/teljesítményszorongás. Mivel egyik sem erős, lehet ez hatni fog rá.
Frontint ma csökkentem 0,375-ről 0,25 mg-ra.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.19., 04:50Válaszolt. Nem biztos, h kell emelni. Megvárjuk, hat-e.
Válaszolt. Nem biztos, h kell emelni. Megvárjuk, hat-e.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.18., 13:55Írtam mailt az orvosomnak. Rákérdeztem, hogy megvárjuk, h hat-e az 5 mg Brintellix vagy idővel mindenképpen emelni kell.
Írtam mailt az orvosomnak. Rákérdeztem, hogy megvárjuk, h hat-e az 5 mg Brintellix vagy idővel mindenképpen emelni kell.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.10., 06:06Érthető! 🙁 Valszeg az is egy tünet, h nincs célja a jobban létnek. Így tényleg nem lehet elindulni vagy kapásból ezen kéne változtatni.
Érthető! 🙁 Valszeg az is egy tünet, h nincs célja a jobban létnek. Így tényleg nem lehet elindulni vagy kapásból ezen kéne változtatni.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.02.10., 05:41Köszönöm az ötleteket, és valóban meg lehetne próbálni ezt meg azt - ha látnám az értelmét, ha lenne hosszútávú célom bármivel is, ha lenne olyan elképzelésem, hogy "ha tünetmentesebb leszek, akkor". De nincs.
Köszönöm az ötleteket, és valóban meg lehetne próbálni ezt meg azt - ha látnám az értelmét, ha lenne hosszútávú célom bármivel is, ha lenne olyan elképzelésem, hogy "ha tünetmentesebb leszek, akkor". De nincs.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.10., 05:39Alvásra lehet szigorú napirend kellene. Pl este 10 és reggel 8 között szánni rá időt. Nappal nem aludni. Akkor hetek alatt átállna a szervezet. Csak ez az elején nehéz mert éjjel nem biztos, h tudsz eleget aludni és csábító a nappali alvás, ami ellehetetleníti az éjszakait.
Alvásra lehet szigorú napirend kellene. Pl este 10 és reggel 8 között szánni rá időt. Nappal nem aludni. Akkor hetek alatt átállna a szervezet. Csak ez az elején nehéz mert éjjel nem biztos, h tudsz eleget aludni és csábító a nappali alvás, ami ellehetetleníti az éjszakait.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.10., 05:36Skizó!
Szerintem első körben diagnosztizálni kellene. TB alapon erre kb 10 perc jut, azalatt max hasraütésszerűen lehet diagolni.
Lehet az egyik tüneted - amit mi többen hipnagód halunak gondolunk - nem kóros. Lehet vmi neurológiai és nem pszichés tünet.
Ezen kívül depresszió, szorongás és személyiségzavar is számításba jöhet.
Szval lehet nem mindent lehet gyszerrel vagy sokkolással kezelni. Tudom, terápiát nem pártolsz, pedig életképes embernek inkább az javasolt. Legalább a haludra magyarázatot adna.
Skizó!
Szerintem első körben diagnosztizálni kellene. TB alapon erre kb 10 perc jut, azalatt max hasraütésszerűen lehet diagolni.
Lehet az egyik tüneted - amit mi többen hipnagód halunak gondolunk - nem kóros. Lehet vmi neurológiai és nem pszichés tünet.
Ezen kívül depresszió, szorongás és személyiségzavar is számításba jöhet.
Szval lehet nem mindent lehet gyszerrel vagy sokkolással kezelni. Tudom, terápiát nem pártolsz, pedig életképes embernek inkább az javasolt. Legalább a haludra magyarázatot adna.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.02.10., 05:198,5 órát aludtam és alig bírok felkelni. 🙁 :
8,5 órát aludtam és alig bírok felkelni. 🙁 :
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.02.08., 17:14Oda neked valami gyengébb AD kellene NEM elektrosokk.. Coaxil-t próbáltad már? Az annyira nem vágja haza a libidót. De ha kifejezetten kényszereid vannak zömével akkor Rexetin. Mondjuk nekem az escitalopram is elmulasztotta őket.. Rexit még nem szedtem..
Oda neked valami gyengébb AD kellene NEM elektrosokk.. Coaxil-t próbáltad már? Az annyira nem vágja haza a libidót. De ha kifejezetten kényszereid vannak zömével akkor Rexetin. Mondjuk nekem az escitalopram is elmulasztotta őket.. Rexit még nem szedtem..
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.02.08., 16:56Mindenre IS jó. Kifújja az agyból a port. Koncentrációs zavaroktól (nekem egy ideje ez is fokozottan jelentkezik) kezdve a kényszerhülyeségekig.
Mindenre IS jó. Kifújja az agyból a port. Koncentrációs zavaroktól (nekem egy ideje ez is fokozottan jelentkezik) kezdve a kényszerhülyeségekig.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.02.08., 13:27Hmm.. hát nem tudom..én akkor is pszichoterápia illetve a mérsékelt gyógyszeres kezelés mellett érvelek. Az ECT olyanoknak való akik vagy annyira depressziósak hogy az ágyból nem hajlandók kikelni vagy annyira skizofrének hogy még a Clozapinra(Leponex) sem reagálnak. Te még egész normálisan tudsz létezni gyógyszer nélkül is.. piálni sem piálsz.. ha orvos lennék én tuti nem javasolnék neked ECT-t.
Hmm.. hát nem tudom..én akkor is pszichoterápia illetve a mérsékelt gyógyszeres kezelés mellett érvelek. Az ECT olyanoknak való akik vagy annyira depressziósak hogy az ágyból nem hajlandók kikelni vagy annyira skizofrének hogy még a Clozapinra(Leponex) sem reagálnak. Te még egész normálisan tudsz létezni gyógyszer nélkül is.. piálni sem piálsz.. ha orvos lennék én tuti nem javasolnék neked ECT-t.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.02.07., 23:49Még a korai szakaszban is kevés volt a maradandó károsodást szenvedő mondjuk a különféle durva kemikáliákkal kezeltekhez viszonyítva, ellenben pár kezelés után mellékhatásmentesen gyógyultak meg olyanok (lettek hosszútávon tünetmentesek), akik előtte kb. életképtelenek voltak. Ha lehetne választani az agyat valóban szétszedő, eleve hónapok alatt beállított mindenféle egyéb mellélhatásokat és függőségeket okozó szarok és pár ECT kezelés között, nem lenne számomra kérdéses.
Még a korai szakaszban is kevés volt a maradandó károsodást szenvedő mondjuk a különféle durva kemikáliákkal kezeltekhez viszonyítva, ellenben pár kezelés után mellékhatásmentesen gyógyultak meg olyanok (lettek hosszútávon tünetmentesek), akik előtte kb. életképtelenek voltak. Ha lehetne választani az agyat valóban szétszedő, eleve hónapok alatt beállított mindenféle egyéb mellélhatásokat és függőségeket okozó szarok és pár ECT kezelés között, nem lenne számomra kérdéses.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.02.07., 23:10Idézet tőle: Artifical SkizoÉn imádnám az ECT-t, kár, hogy nem lehet magánúton elvégeztetni.
Ugyan Skizo, ezt te sem gondolod komolyan.. maradandó agykárosodást szeretnél?
Idézet tőle: Artifical SkizoÉn imádnám az ECT-t, kár, hogy nem lehet magánúton elvégeztetni.
Ugyan Skizo, ezt te sem gondolod komolyan.. maradandó agykárosodást szeretnél?