Forum breadcrumbs - You are here:FórumokCsevegő, kötetlen témák: KlubszobaOFF
Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

OFF

ElőzőOldal 33 / 202Következő

Mivel nem vacakolt,hanem határozottan kezdett túrkálni,nem kímélt,nyíltan odamondta a dolgokat(Csernus 2)de másfelöl meg  óvott is hogy bírjam a terápiát.Nagyon betartotta a határokat. Viszonylag hamar néhány hónap alatt, nekem erre a módszerre volt szükségem,hogy kibillenjek.De  szorongásos dep és PTSD-vel kezelt.Tehát nem tudom más esetnél milyen módszert alkalmaz ill szerintem személyre szabja kinél mi lehet hatékony.Az utolsó 1,5 évben már én jeleztem mikor érzem szükségét az ülésnek ez kb 2-3 havonta volt 1 ülés, de e-mail ban rendszeresen tudott tud az állapotomról arról ,hogy hol tartok.. és már sokszor 1 mondata elég,hogy realizálni tudjam a problémát.De sajnos az alapszorongást ami valószínüleg ezt az egészet okozzhatja a hullámokat,pszichózisos fázisokat,szuicid késztetést , egy szakembernek ,se nekem se gyógyszerrel se terápiával nem sikerült belőlem kiírtani.Még keressük a megoldást, de nem adjuk fel.Mert tudjuk mi a forrás, csak túl erős és sokszereplős.

De a régi énhez képest mérföldekkel vagyok előrébb.

Kiwi! 

Mennyi idő után éreztél jelentős változást? 

Ja és ezalatt a 4 év alatt gyógyszermentes voltam.Csak egy rendkívül erős krízis miatt mélyzuhanás következett és már pszichiáter is  kellett.De én továbbra is hiszek a környezetváltozás hatékonyságában.Csak nem mindig van lehetőség nagy ugrásra,és sokszor nem is veszélytelen ha más ok is hátráltat visszavethet ami nem rajtad múlik nincs ráhatásod,hanem sok apró szökkenés...

Pontosítok:

Beszèlni, odamenni, jelen lenni mertem, de fèltem/félek.

Amit sok helyzetben a mai napig nem merek:

konfrontálódni (kultúrált formában), igènyeimet kifejezni (pl azt mondom, hogy nem fázok, miközben igen, de nem merem a másik szemèlytől eltèrő igényemet érvényesíteni. Sokszor még akkor sem, ha a másik felajánlja. Visszautasítom). Elfogadásra vágyok ezèrt alárendelődök, túlzottan alkalmazkodok.

Sok helyzetben látszik, hogy fèlek, gyámoltalannak tűnök. Vannak, akik ezt kihasználják ès durván viselkednek. "Látják", hogy velem meg lehet csinálni.

Ezek leginkább munkahelyen jellemzőek. 

Idézet tőle: Mahagóni

Én ezt preferálom.

Mondtam,hogy állítsanak be valamit előbb,utóbb majd jüöhet a terápia.Szorongásomra úgysem hat a terápia(mármint a pszichoter.)

Oké előbb a gyógyszer .Személy szerint én több kombináción átestem már.De itt tényleg az a lényeg ,hogy kinek mi válik be.És még ez is változhat az évek során.

Sokféle terap módszer létezik.Szorongásra is .Nálam a feladatok elé állítás vált be . A Nézz szembe a félelmeiddel.Nem volt fáklyás menet se nekem se a terapnak mert dőltem elég keményen ,de megérte..Beszélni nem tudtam  mások előtt,3 ember tömeg volt,mindenhova 1-2 órával előbb érkeztem ,hogy szokjam a terepet.Hivatal előtt télen nyitás előtt 1 órával fagyoskodni mert kb 2 mondatot el kell mondanom az ügyintézőnek.Rémálom volt minden nyílvános helyen való emberi érintkezés, közlekedés.Rengeteg gyalogoltam.

Gondolnád rólam?

Pár ülés után 2 hét alatt kellett munkahelyet produkálnom .Az első takarítói állást megcéloztam,elfogadtam egy egyetemen.Hány száz ember között is? Fél év múlva már egy 2 hetes csportvezető helyettesítés után  megüresedett csoportvezetői állást kínáltak fel.Nem fogadtam el nem az én világom volt .Maradtam gályázni.Majd évek múlva visszamentem tanulni ugyanarra az egyetemre.

Ennyi

Nekem a mèlyebbre ásós. Engem sosem korlátozott enyire a szorongás, mertem "csinálni", de nagyon féltem közben. Most ugyanez van, de sokkal enyhébb formában. 

Neked teljesen elmúlt? 

Hosszabb ideje fennálló és a mindennapokban nagyon korlátozó vagy jelentős szenvedèst okozó tünetekre szerintem is jobb, ha adnak gyógyszert. Terápia ilyen esetekben kètlem, hogy rövid idő alatt sokat segítene. 

Utána vagy közben èrdemes belekezdeni a terápiába.

Én ezt preferálom.

Mondtam,hogy állítsanak be valamit előbb,utóbb majd jüöhet a terápia.Szorongásomra úgysem hat a terápia(mármint a pszichoter.)

Idézet tőle: Mahagóni

Egyébként úgy néz ki,hamarosan én is befekszem egy intézménybe,sors fura kedvezménye,hogy ismerős útján.

Félek a gyógyszerektől,de annyira kellemetlenül érzem magam,hogy be kell feküdjek,legalábbis be kell állítsanak egy megfelelő gyógyszert,annak ellenére,hogy mindenki a pszichoterápiát javasolja.(Legtöbb eddigi orvos ezt hangsúlyozta ki.)

És ha kombóban nyomnád?

Gyógyszer és terap?

Egyébként úgy néz ki,hamarosan én is befekszem egy intézménybe,sors fura kedvezménye,hogy ismerős útján.

Félek a gyógyszerektől,de annyira kellemetlenül érzem magam,hogy be kell feküdjek,legalábbis be kell állítsanak egy megfelelő gyógyszert,annak ellenére,hogy mindenki a pszichoterápiát javasolja.(Legtöbb eddigi orvos ezt hangsúlyozta ki.)

mindenkinek van ott egy téglája,ezt ne felejtsük el!!!!

Örülök,hogy végre

a helyére került,és kezelik.!

Bízzunk benne,mostmár nem hagyja el gyógyszereit,és nem csinál hülyeséget!

Vallomások,önbeismerések  napja!

Elnézést kérek mindenkitől ,ha túl sok voltam az elmúlt napokban !

Főként azoktól akiknek privátban írtam sorozatosan!

(Remélem már múlóban van ez a túlpörgött időszakom)

Idézet tőle: Üzenet

Sziasztok!

Üzenetet kell átadnom: "Zombori" pár perce telefonált és megkért, írjak ide helyette. Zárt osztályra került, most nemrég tették át a nyíltra valamint szerette volna elmondani, hogy "ez történik ha valaki nem szed gyógyszert". További részleteket nem árult el.

Ennyi.

🙁

Jobbulást kívánokneki!!

ÉS nagyon bátor kijelentés volt,

az üzenete

Add át neki  légyszíves, ha újra beszélnél vele!

köszi az infót! jobbulást neki!!!

Sziasztok!

Üzenetet kell átadnom: "Zombori" pár perce telefonált és megkért, írjak ide helyette. Zárt osztályra került, most nemrég tették át a nyíltra valamint szerette volna elmondani, hogy "ez történik ha valaki nem szed gyógyszert". További részleteket nem árult el.

Ennyi.

🙁

Idézet tőle: Kleó

Figyelemre méltó!

https://www.facebook.com/FXTION/posts/1726977917318569

Én is olvastam,igaz én az Ébredések Alapítvány oldalán.Köszi a megosztást!

Figyelemre méltó!

https://www.facebook.com/FXTION/posts/1726977917318569

Mahagoni!

Amiket a chatban ill privátban írsz nekem légyszíves az off-ba megírni.Off-ot sűrűbben nézem.Nyugodtan írd ki,hogy nekem szólnak.

Mindenkinek egyszerűbb lesz így-Oké?

Köszönöm.

74642

Bemutatkozom

http://www.mimicsoda.hu/cikk.php?id=1242

Üdv:kivi v angol írásmóddal:Kiwi

Szerintem elgondolkodnak az emberek egy-egy tüntetés kapcsán.

Amit írsz, a felvilágosítás, kampányszerűen megoldható lenne.

Kösz a molinót 🙂

Idézet tőle: heimweh.

Mi lenne, ha mi, pszichés betegek is tüntetést szerveznénk a jogainkért? Ez a "Beteg vagyok, de nem közveszélyes" pl. egy jó szlogen lenne molinón.

tök jó lenne, de ebben az országban momentán túl nagy stigma egy mentális betegség, szerinted hányan mennének el egy ilyen tüntetésre?

Akkor lenne jó, ha tömeg lenne, ott "arctalanabb" egy-egy személy. Mondjuk én tudnék velem együtt vagy három személyt... lényegében igazad van. DE pl. a homoszexuálisokkal szemben is elég nagy az ellenérzés, és mégis kiállnak magukért, ha kell, utcára mennek. Amúgy az én szlogenem az, hogy "Pszichiátriai beteg vagyok, nem hülye."

Oké a tüntetés az 1 megoldás az általad említett példa alapján.Számomra a kérdés csak az ,hogy a tüntetéssel az emberek közgondolkodása megváltozik?Többen fognak szóba állni,barátkozni esetleg érdeklődni az iránt,hogy valójábanmilyen ember ő? Meg fog fordulni a fejükben,hogy egy homoszexuális is ugyanolyan ember mint bárki más csak máshogy más?Hiszen a világon nincs 2 egyforma ember (nem az 1 petéjű ikrekre gondolok)

Véleményem szerint itt a sztereotípiákat,a stigmatizációt  stb ,tehát a negatív beidegződéseket kellene átírni a fejekben.És ezt elsősorban a felvilágosító kampányokkal ,a mentális betegségek objektív, kongurens(hiteles) tálalásával ,részletes bemutatásával, pozitív példák előretolásával lehetne elérni.Jelenleg többségében a negatív hír az érdekes ,eladható hír.Sajnos.

Kleó ,ha arra kerülne a sor ,rajta lesz a molinódon.

Logikusan:Ha ők működtetik, akkor én bénázom.Ha én bénázom ,akkor már csak az ők kik ők- re kell rájönnöm és működni fog nekem is.

Sziasztok!

Működik a chat vagy csak én bénázok?

https://www.facebook.com/EbredesekAlapitvany/

Jó az oldal ,és van egy  szakdolgozat is feltéve, amibe érdemes beleolvasni.

Más

Jól láttam a Nyitnikék oldalán az É.A  üzemelteti?

Idézet tőle: heimweh.

Mi lenne, ha mi, pszichés betegek is tüntetést szerveznénk a jogainkért? Ez a "Beteg vagyok, de nem közveszélyes" pl. egy jó szlogen lenne molinón.

tök jó lenne, de ebben az országban momentán túl nagy stigma egy mentális betegség, szerinted hányan mennének el egy ilyen tüntetésre?

Akkor lenne jó, ha tömeg lenne, ott "arctalanabb" egy-egy személy. Mondjuk én tudnék velem együtt vagy három személyt... lényegében igazad van. DE pl. a homoszexuálisokkal szemben is elég nagy az ellenérzés, és mégis kiállnak magukért, ha kell, utcára mennek. Amúgy az én szlogenem az, hogy "Pszichiátriai beteg vagyok, nem hülye."

Idézet tőle: delia0

smileyyes

Idézet tőle: vanitadivanita

http://www.nyitnikek.hu

Megnéztem.Tetszik!Köszi az ajánlást!

http://www.nyitnikek.hu

Felháborító.

Idézet tőle: Kiwi1.2.3.

Tiltakozom!

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/videok

Tiltakozom,az RTL Klub Híradó  2017.04.01.-én és a 2017.04.02.-án a környén történt szökött pszichiátriai betegek által, gyerekek sérelmére elkövetett támadás kapcsán az említett csatorna Minden Pszichiátriai beteget közveszélyesnek, állított be, főként azokat akik intézményben,(bár 2017.04.02.-i riport már rehabilitációs központott említett )Kiemelve ,hogy a rehab központott nem hagyhatják el a betegek,illetve csak  időszakos kimenővel ezt tudjuk ,hogy nem konkrétan közveszélyesség indokolja elsősorban,hanem a terápiák menete) Ezek  az állítások a közvélemény számára  félrevezető , hiányos ,stigmatizálást elősegítő információk!

Tiltakozom!

Beteg vagyok,de nem vagyok közveszélyes!!!

🙁

a "szokásos"...

Szia 4dim!
Tudom, hogy fel szoktál tűnni, bár sajnos elég ritkán (vagy neked szerencsére? mert azt jelenti, jobban vagy és nem jut eszedbe a Búra).
Én másképp vagyok, nem mondom, hogy haj de jól, sajnos.
Gyógyszerek, pszi-terápia, várakozás, reménykedés - ez a napi program.
Na, szia, minden jót!

Idézet tőle: matiri2

Emlékszem, még a régi Búrán, amikor nem volt chat, akkor tudtunk valós időben pörögni a topikokban, az nagyon jó volt. Sokan (többség) már nincsenek is itt abból a bagázsból.
..... marad a félig monologizáló beírogatás.

Szia én ott voltam a régi bagázsban. És még mindig itt vagyok. 12éve, hogy különböző megszakításokkal terápiába járok. Eredmény? Az is van. Mondhatjuk. Viszem az életem, ahogy tudom. Látom, te is írogatsz még. Jobb most neked is, mint akkor volt? 

Tiltakozom!

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/videok

Tiltakozom,az RTL Klub Híradó  2017.04.01.-én és a 2017.04.02.-án a környén történt szökött pszichiátriai betegek által, gyerekek sérelmére elkövetett támadás kapcsán az említett csatorna Minden Pszichiátriai beteget közveszélyesnek, állított be, főként azokat akik intézményben,(bár 2017.04.02.-i riport már rehabilitációs központott említett )Kiemelve ,hogy a rehab központott nem hagyhatják el a betegek,illetve csak  időszakos kimenővel ezt tudjuk ,hogy nem konkrétan közveszélyesség indokolja elsősorban,hanem a terápiák menete) Ezek  az állítások a közvélemény számára  félrevezető , hiányos ,stigmatizálást elősegítő információk!

Tiltakozom!

Beteg vagyok,de nem vagyok közveszélyes!!!

Köszönöm szépen!

https://bura.hu/forum/bajok/panik-es-szorongas/panik-es-szorongas

szia Nap! azt gondolom ez a topic https://bura.hu/forum/bajok/major-bipolar-depresszio/szorongas-es-depresszio eléggé megfelel a szorongásnak is, mivel nagy %ban a kettő együtt jár.... próbáljátok meg az adott topicokat kihasználni,az új nyitása helyett

ezzel én is egyet értek, mert néha úgy tűnik, hogy itt van egy összeszokott csapat és más meg finoman szólva le van sz..... bocs a vulgáris kifejezésért

egy szorongás topikkal egyébként én is kifejezetten egyet értenék, persze nem mi üzemeltetjük az oldalt, úgy hogy csak várhatunk, hogy megvalósuljon.

üdv Eszter!:)

🙂 azért vannak még vén rókák itt... am köszi

Nagyon sok dolgotok lehet evvel az új szabállyal, le a kalappal, hogy ezt bevállaltátok.
Emlékszem, még a régi Búrán, amikor nem volt chat, akkor tudtunk valós időben pörögni a topikokban, az nagyon jó volt. Sokan (többség) már nincsenek is itt abból a bagázsból.
Én sajnos nem szeretem a chatelést, sem a skype-ot, de még a telefonálst sem, így marad a félig monologizáló beírogatás.

Éppen nevezhetjük cenzúrának is. Elsősorban destruktív felhasználókat kell kiszűrni. Valamint szeretném valóban, ha ahelyett, h 4-5 ember teleír mindent, még tudnának szólalni az újak, nem kéne úgy érezniük, h ez pár ember magánklubja.

nálunk falun ha valamit előre csekkolnak az cenzúra ha meg utólak kötnek bele az moderácio, de mindegy a lényeg hogy akkkor most mit szabad írni és mit nem? mert a mod. szabályzat uaz mint volt ha jól látom. arra megy ki a játék hogy ne legyen locsogás. vagy mi a koncepcio?

Szia Kleó,

Ha inkább beszélgetni akarsz, arra jobb a chat v az üzenet. A fórum eredendően információ kérésére, megosztására való, nem valós idejű kommunikációra. 

Kleó!Ezen dolgozunk Krisszel,tegnap este késő éjszakáig állítgattuk a telefonomat,hogy bejöjjenek a hsz_t jelző mail_ek.Most folytatjuk,jelen pillanatban is próbáljuk megoldani a nehézségeket,mivel nem látom,ha új hsz.érkezik.Türelmet kérünk!!!!

ElőzőOldal 33 / 202Következő