Szorongás és depresszió

143 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Online

Ketilept, Abilify meg még egy csomó,csak már nem tudom a nevüket. hang.stabiból is volt minden. Sajnos nagyon hamar rezisztens leszek mindenre...

Offline

akbar írta:

Igen,beköltöztem tőle a hűtőbe.

Akkor jól emlékeztem. 

AP-ból mi volt eddig?

Online

Igen,beköltöztem tőle a hűtőbe.

Offline

https://www.drugs.com/comments/clozapine/

skizo-ra, bipol-ra, bordi-ra adják

nagyon dicsérik

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antipszichotikumok/klozapin-leponex

ezt nem olvastam el

Offline

akbar írta:

Szia!

Igen már minden "hazait" szedtem. De a leponex AP,depresszióra nem tudom hat-e?

minden gyógyszer mindenkire kicsit másképp hat, sajnos ez annyira egyéni... =(

én annak idején kaptam AP-t depresszióra, szorongásra, borderline tünetekre. én teljesen érzelemmentes lettem tőle. tulajdonképpen megszüntette a lehangoltságot, de minden más érzelmet is. de ez csak én voltam meg a zyprexa. ha már mindent próbáltatok, akkor vagy hallgass a dokidra, vagy talán egy másik orvos és másfajta megközelítés segítene...

Offline

akbar írta:

Szia!

Igen már minden "hazait" szedtem. De a leponex AP,depresszióra nem tudom hat-e?

Bocs, már kérdeztem, de remeron volt már? 

Online

Szia!

Igen már minden "hazait" szedtem. De a leponex AP,depresszióra nem tudom hat-e?

Offline

akbar írta:

Több hónapja nagyon padlón vagyok. A legapróbb dolgot is alíg bírom megcsinálni. Dolgozni,vásárolni,vagy bármit csinálni szinte lehetetlen feladatnak érzem. Persze muszáj csinálni, de nem tudom meddig bírom. Kb féléve így vagyok és csak rosszabb minden nap. Az orvosom sem tud már mit tenni,utolsóként a leponexet javasolja. Semmi nem okoz örömet,ha nem lennének kötelességeim lefeküdnék és meghalnék. De persze nem tehetem. Olyan fáradt vagyok....

szia akbar,

hogy érted, hogy "utolsóként" javasolja a dokid a leponexet? olyan sok mindent kipróbáltatok már és nem használtak?

 

 

Online

Több hónapja nagyon padlón vagyok. A legapróbb dolgot is alíg bírom megcsinálni. Dolgozni,vásárolni,vagy bármit csinálni szinte lehetetlen feladatnak érzem. Persze muszáj csinálni, de nem tudom meddig bírom. Kb féléve így vagyok és csak rosszabb minden nap. Az orvosom sem tud már mit tenni,utolsóként a leponexet javasolja. Semmi nem okoz örömet,ha nem lennének kötelességeim lefeküdnék és meghalnék. De persze nem tehetem. Olyan fáradt vagyok....

Offline

Sajnos munkanélküli vagyok és egyedüli gyerek így itthon vagyok nagy részt barátok távol vagy melóznak így nem túl gyakran érnek rá találkozni. A munkanélküliségen igyekszem változtatni de azt mint tudjuk nem egyszerű.Túl sok stressz hatására egy olyan állapotba kerültem ami a következőt takarja, hogy nem tudtam megnyugodni fel alá járkáltam nem kötött le semmi egész nap, éjszaka aludni nem tudtam magas volt a vérnyomásom és a pulzusom is ezen tünetek előtt már éreztem, hogy valami nem oké de akkor még tűrhető állapotban voltam elmentem egy pszichiáterhez aki brintellixet és frontint 0,5 mg-ot írt fel. Ehhez a pszichiáterhez azért nem mentem vissza mert nem voltunk összhangban és nem igazán fordított rám figyelmet. Majd jött a fent említett állapot így a család által ismert neurológushoz mentem el nem pszichiáter nem pszichológus ő tőle kaptam Rivotrilt 2 mg-ot és Zoloftot 50 mg-ot majd jól lettem ezektől kb 1,5 hónapon belül. Aztán intéztem a dolgaim és sikeresen leállamvizsgáztam szorongásból és a nyugtalanságból semmit nem éreztem. Sajnos abbahagytam a Zolfotot mert jól éreztem magam aztán egy ideig még nélküle is, ami szerintem mint már kiderült túl korai volt. igyekszem és igyekeztem is tenni, hogy jól legyek autogén tréningeztem/ek és agykontrollozok/tam futottam. Majd a nagymamám hirtelen meghalt ezt követően akkor is még jól voltam sőt anyának segítettem és helyt álltam. Utána sem volt olyan vészes a helyzet volt csak nem találtam állást itthon voltam aztán a szorongás és a pulzus kombináció kezdett előjönni amit rivotrilall igyekeztem karban tartani 2mg-ot szedtem az újra felíratott zoloft mellé ha elmentem valahová ha nem akkor este vettem be alváshoz.Elkezdtem járni pszichoterápiára szedtem antidepresszánst escigent és nyugtatót rivotrilt de nem lettem jobban váltottunk citapramra attól se.Voltam egy szakpszichológusnál akihez a doktornőm küldött kitölteni mmpi tesztet meg roschar tesztet. A doktornőm azt mondta nem vagyok bipoláris sem borderline és nincsenek is olyan tüneteim ez alapján és neki sem tűnt fel.Aztán váltottunk paroxatra  mindegyik gyógyszernél kb 1-2 hónapot vártunk a váltásig 125 volt a pulzusom többszöri ekg-n a paroxat mellett és az ekg holteren a legmagasabb érték a 170 es pulzus volt miután bevettem a paroxatot mivel lehetett látni a lebontást órára a holternél.Most a paroxatról vissza a Zoloftra 50 mgra plusz kaptam bétablokkolót concor crot mellé 1,25 mgosat.A problémám ami diagnosztizálva lett pánikbetegség, generalizált szorongás, depresszió de a fővonal a szorongás és ez a szűnni nem akaró mellkasi vagy szívtájéki bal oldali kellemetlenség érzés vagy szorítás.

A kérdésem az lenne felétek, hogy most a csere kapcsán felerősödtek a szorongásos tüneteim belső feszültség érzése bizsergés talp izzadás vagy hónaljban izzadás test izzadás a doktornőm egy az egyben leváltotta nem kaptam kísérőnek plusz rivotrilt nem volt felezése a gyógyszernek se semmi ez így normális az elején? Az 1 hétnél tartok a Zoloftnál aztán majd elmúlik mivel váltottunk a Paroxatról? Azt tudom, hogy kezdetben ilyen tüneteket okoznak az SSRI-k aztán kezdenek el hatni ha hatnak csak mivel nem újonnan kezdtem el szedni hanem egy másik SSRI-ről váltottam át ezért kérdezem, hogy ez normális vagy az elöző SSRI-nek még hatni kéne és nem szabadna szoronganom? Ha már gyógyszert szedek akkor szeretnék jól lenni és már elegem van ebből a sok kisérletezgetésből. az is felmerült hogy magukat az SSRiket nem bírom csak akkor mit szedhetnék mert a doktornőnek ez volt az utolsó ötlete meg a kvetiapin de attól olyan rosszul lettem mint a csuda.

Offline

Gon írta:

Sziasztok!

Én amióta normálisan szedem a gyógyszereket, nagyon sokat javultam, többet képes vagyok kimozdulni és sokkal jobban érzem magam. Pozitívan tudok gondolkozni.

Ezelőtt pedig már volt öngyilkossági kísérletem is, annyira rosszul voltam. (Beszedtem egy csomó gyógyszert egy emberektől távoli helyen.) Nem sokon múlott, hogy megúsztam, kómába is kerültem miatta, de szerencsére nem sokáig. Én csak azt tudom mondani, hogy mindenki szedje rendesen, soha ki nem hagyva az orvosa által felírt gyógyszereket, ha szeretne meggyógyulni!

Sokunkkal az a baj, ahogy én látom, hogy nem akarjuk szedni a gyógyszereket, hol bevesszük őket, hol nem, nem hiszünk már abban sem, hogy az segíthet, de ez nem feltétlenül igaz! Nekem segített és 2 hét alatt csodálatosan rendbe tett. Nem azt mondom, hogy még nem feszengek emberek között és nem szorongok a boltban, de már képes vagyok sokkal pozitívabban állni az egészhez és sokkal jobb a kedélyállapotom is.

Sosem gondoltam volna, hogy legyőzhetem a sok-sok éves depressziót és szorongást, de most úgy érzem, hogy sikerülni fog.

Ha már semmi sem segít, akkor mindenképpen próbáljátok ki, hogy szeditek rendesen a gyógyszereket, ahogy azt szedni kell és akkor rajtatok is segíthet!

Xanax SR-t szedek és Ripedolt és még injekcióban kapok Rispedolt is 2 hetente. Én ezelőtt csak az öngyilkosságon és a negatív gondolatokan törtem a fejem egész életemben és most, hogy elfogadtam a gyógyszerek segítségét és úgy szedem, ahogyan azokat kell, százszor jobban vagyok, mint voltam! Tudok örülni az életnek! És csak 2 hete szedem normálisan és láss csodát, hihetetlen mennyi változáson mentem keresztül.

A gyógyszer szükséges ahhoz, hogy az ember pozitívabban tudjon gondolkozni, jobb legyen közérzete és így könnyebben ki is tud mozdulni. S amint többet kimozdul az ember, egyre jobban lesz.

Ha elfogadtok tőlem egy segítő tanács receptet és szeretnétek jobban lenni, ezt ajánlom nektek:

- Ha már sehogy sem tudsz kimászni a depresszióból és a szorongásból lásd be, hogy szükséged van segítségre és el kell fogadnod azt, majd követned.

- Szedd össze magad, menj, írass fel antidepresszánst és szorongásoldót.

- Szedd rendszeresen, soha ki nem hagyva úgy, ahogy azt előírták.

- Amikor már érzed, hogy javult a kedved, kezdj el járni kisebb boltokba olyankor, amikor pl. nem olyan sokan vannak, s ha ezt megszokod mehetsz nagyobb helyekre, pl. penny, lidl, tesco stb.

- Menj ki a kertbe és kertészkedj, ültess valamit vagy metszd a szőlőt, a fákat.

- Ha nincs kerted sétálgass.

- Hallgass vidám zenéket, amelyek segítenek még jobban lenni és nézz vígjátékokat.

- Amikor már jobban vagy képes vagy bízni abban, hogy még ennél is jobban lehetsz és sikerülni fog kitörnöd ebből az egészből.

Ha rám hallgatsz megváltozhat az életed úgy, ahogyan nekem is megváltozott!

Utolsó tanácsként azt tudom mondani, hogy gyógyszerek ide vagy oda, ha csak azzal tudsz jobban lenni és kitörni ebből az egészből akkor tedd fel magadnak a kérdést:

Szeretnék én örök életemben szenvedni és benne ragadni a mély fájdalmas mocsárban vagy pedig elfogadom a segítséget, megteszem amit kell, szedem a gyógyszereket, ahogyan kell és ezzel megadom az esélyt magamnak, hogy ténylegesen kijöjjek ebből az egészből?

A ti döntésetek. Ha valamiért nem segít az egyik gyógyszer, akkor meg kell beszélni a pszichológussal és vagy a pszichiáterrel és akkor ad másikat és akkor az lehet, hogy már jó lesz!

Ne adjátok fel, én tudom, hogy ki lehet ebből jönni!

Kívánok mindenkinek gyógyulást!

 

Nagyon jókat írtál, Gon!

Azt gondolom, hogy szerencsés ember vagy, jól reagálsz a gyógyszerre.

Én sok évig nem mertem gyógyszert szedni, végül beadtam a derekam és 2013-ban elkezdtem gyógyszert szedni és az elmúlt 4 év alatt nem lettem jobban, sőt.

Ezzel nem akarom "aláásni" a mondanivalódat, sőt, nagyon is egyetértek veled. Ki KELL próbálni a gyógyszet is. Nagyon nagy baj nem lehet belőle. Mondjuk nekem gyógyszer váltotta ki a bipol2-t, de azért ez elég ritka lehet, felteszem. És valószínűleg amúgy is az vagyok, csak nem jött elő. Talán éppen ez, hogy a gyógyszer előhozta a bipol2-t, talán most lesz majd esélyem, hogy jól kezeljenek.

Szóval bátorság és szerencse fel és IGEN, kell esélyt adni a gyógyszernek. El kell felejteni az önsegítő könyveket, Szendi Gábort, a totál hozzá nem értők zseniális tanácsait és meg kell próbálni.

Gon
Offline

Sziasztok!

Én amióta normálisan szedem a gyógyszereket, nagyon sokat javultam, többet képes vagyok kimozdulni és sokkal jobban érzem magam. Pozitívan tudok gondolkozni.

Ezelőtt pedig már volt öngyilkossági kísérletem is, annyira rosszul voltam. (Beszedtem egy csomó gyógyszert egy emberektől távoli helyen.) Nem sokon múlott, hogy megúsztam, kómába is kerültem miatta, de szerencsére nem sokáig. Én csak azt tudom mondani, hogy mindenki szedje rendesen, soha ki nem hagyva az orvosa által felírt gyógyszereket, ha szeretne meggyógyulni!

Sokunkkal az a baj, ahogy én látom, hogy nem akarjuk szedni a gyógyszereket, hol bevesszük őket, hol nem, nem hiszünk már abban sem, hogy az segíthet, de ez nem feltétlenül igaz! Nekem segített és 2 hét alatt csodálatosan rendbe tett. Nem azt mondom, hogy még nem feszengek emberek között és nem szorongok a boltban, de már képes vagyok sokkal pozitívabban állni az egészhez és sokkal jobb a kedélyállapotom is.

Sosem gondoltam volna, hogy legyőzhetem a sok-sok éves depressziót és szorongást, de most úgy érzem, hogy sikerülni fog.

Ha már semmi sem segít, akkor mindenképpen próbáljátok ki, hogy szeditek rendesen a gyógyszereket, ahogy azt szedni kell és akkor rajtatok is segíthet!

Xanax SR-t szedek és Ripedolt és még injekcióban kapok Rispedolt is 2 hetente. Én ezelőtt csak az öngyilkosságon és a negatív gondolatokan törtem a fejem egész életemben és most, hogy elfogadtam a gyógyszerek segítségét és úgy szedem, ahogyan azokat kell, százszor jobban vagyok, mint voltam! Tudok örülni az életnek! És csak 2 hete szedem normálisan és láss csodát, hihetetlen mennyi változáson mentem keresztül.

A gyógyszer szükséges ahhoz, hogy az ember pozitívabban tudjon gondolkozni, jobb legyen közérzete és így könnyebben ki is tud mozdulni. S amint többet kimozdul az ember, egyre jobban lesz.

Ha elfogadtok tőlem egy segítő tanács receptet és szeretnétek jobban lenni, ezt ajánlom nektek:

- Ha már sehogy sem tudsz kimászni a depresszióból és a szorongásból lásd be, hogy szükséged van segítségre és el kell fogadnod azt, majd követned.

- Szedd össze magad, menj, írass fel antidepresszánst és szorongásoldót.

- Szedd rendszeresen, soha ki nem hagyva úgy, ahogy azt előírták.

- Amikor már érzed, hogy javult a kedved, kezdj el járni kisebb boltokba olyankor, amikor pl. nem olyan sokan vannak, s ha ezt megszokod mehetsz nagyobb helyekre, pl. penny, lidl, tesco stb.

- Menj ki a kertbe és kertészkedj, ültess valamit vagy metszd a szőlőt, a fákat.

- Ha nincs kerted sétálgass.

- Hallgass vidám zenéket, amelyek segítenek még jobban lenni és nézz vígjátékokat.

- Amikor már jobban vagy képes vagy bízni abban, hogy még ennél is jobban lehetsz és sikerülni fog kitörnöd ebből az egészből.

Ha rám hallgatsz megváltozhat az életed úgy, ahogyan nekem is megváltozott!

Utolsó tanácsként azt tudom mondani, hogy gyógyszerek ide vagy oda, ha csak azzal tudsz jobban lenni és kitörni ebből az egészből akkor tedd fel magadnak a kérdést:

Szeretnék én örök életemben szenvedni és benne ragadni a mély fájdalmas mocsárban vagy pedig elfogadom a segítséget, megteszem amit kell, szedem a gyógyszereket, ahogyan kell és ezzel megadom az esélyt magamnak, hogy ténylegesen kijöjjek ebből az egészből?

A ti döntésetek. Ha valamiért nem segít az egyik gyógyszer, akkor meg kell beszélni a pszichológussal és vagy a pszichiáterrel és akkor ad másikat és akkor az lehet, hogy már jó lesz!

Ne adjátok fel, én tudom, hogy ki lehet ebből jönni!

Kívánok mindenkinek gyógyulást!

 

Offline

Van olyan valamelyikőtökkel hogy próbálsz jobban lenni, de csak az agyad negativitását tapasztalod, ezért mérges vagy magadra hogy miért van rossz az életben?

Aztán megállapítom hogy igen, ez is csak egy tapasztalat, se nem jó se nem rossz. De hát a fenébe is, ez hülyeség. EZ IGENIS ROSSZ. Rossz hogy nem vagyok boldog, rossz hogy az érzelmeim üresek, valami hiányzik, valami nem ok, és úgy érzem TEHETETLEN VAGYOK, és nem tudok mit tenni, és ez a gondolat még inkább frusztrál. De üvölteni csapkodni meg nem lehet, ezért erőszakkal lenyugtatom magam, s ETTŐL SE LESZ JOBB, és EZ MÉG ROSSZABB. Valaki ilyet átélt?

Hogy körülnézek és látom a csapdahelyzetet magam körül, és ezis frusztrál. Hogy vrgődöm, és látom hogy nincs garancia se a jóra se a rosszra az életben. Igenis át kell élni a rosszat is, meg néha a jót is az életben. Hogy nincs szabály, hogy nincs olyan hogy mindig jó, vagy mindig rossz, hanem általában változik minden... de alapvetően AZÉRT ROSSZ. és ha már van rossz, akkor van jó is, de csak jó nincs. Na meg tudom a "jó" szót szubjektíven használtam. És tudom a motivációs guruk meg pozitív arcok mind azt mondják hogy gondoljak arra hogy én irányítom az életem, igen ám, de akkor miért van hogy mégis annyiszor érzem hogy nem tehetek semmit az állapotom ellen? Jó, tudományoskodva: akkor a kutya akit áramütés ér már 8-adszor, az menjen át kilencedszerre is a másik térfélre? Hülye lesz... megtanulta. Engem ne hibáztasson senki azért mert olyan vagyok... Nekem tartós változás kéne... de magam nem tudom már kivitelezni sokszor... olyan rossz átélni a tehetetlenségem, hogy nincs rend az életembe, hogy nem tudom mi merre hol hová hány méter. Látom a problémát de nagyon nem tudok saját aggyal segítnei magam. Talán egy gyógyszer segítene? Arra is mondják az okosok hogy az is csak kényszermegoldás, bla bla, kívülről fújom a tankönyvet, de MÉGSE JOBB. Ez a nyűglődés komolyan. Néha meg úgy gondolom hogy most ki kell bírni, ez van ez az élet, fogadd el, ne rinyáljj, de hát ha úgyse tehetek róla? Najo.. csak leírtam a gondolataim nem tudom hogy van e értelme valaki tud e rezonálni, vagy sem. Sajnos sok baj van. Én lennék a legjobban ha nem kéne leírnom hogy sok a baj.

Offline

Lucifer írta:

Szorongásra

Talán ami nekem ezidáig legjobban hatott a Tiager nevű gyógyszer, vagy más elnevezéssel Tiapridal. Ha napközben beveszem mintha egy álom világban ébrednék, megszűni a stressz okozta érzés. Élvezem a gyógyszer által nyújtott nyugodságot, viszont más szerekkel ellentétben a hatása alatt érzékenyen (talán jellememből kifolyólag) reagálok a külső tényezőkre. Nem röptében hat, de a bevételt követően az idő múlásával érezhető a hatás.

Eddigi tapasztalataim alapján jobbnak tartom egyéb más nyugtató vagy antidepresszáns gyógyszernek a hatásától.

Kár, hogy nem Tiger a neve. Smile Mennyit szedsz belőle? Orvos találta ki, írta fel? Mióta szeded?

Offline

Most tök komolyan (oké, majd az orvost is megkérdem). Mi a franc segít a szorongáson a nyugtatókon kívül?

Eddig nekem próbálkoztak 1. AD-vel --- nem használt, 2. AP-mal (nem terápiás dózisban) --- olyan komoly mellékhatások voltak, hogy nem tolerálhattam.

 

Offline

samsung írta:

 

Lucifer, a Tiapridal antipszichotikum, elég erős, és fő iIndikációja agresszív állapotok és alkoholmegvonási tünetek kezelése. Ezt kaptad szorongásoldásra? Hűha.....

Nálam már sajnos csak az erősebb nyugtatók hatnak. Mondjuk felemelhetném a rivotril mennyiségét napi 8 mg-ra, de inkább nem.

Offline

samsung írta:

Kedves Szabolcs és Mirjam,

 

köszönöm a támogatást, én úgy tudtam, 2-3 hét, de ezek szerint akkor akár 6 hét is lehet.

Bevettem háromszor annyi szorongásoldót, mint egyébként és most jót tett, aludtam egyet. Picit szebben látok mindent. Köszönöm még egyszer a segítséget, bizakodó vagyok. Nektek pedig kívánok depi nélküli napokat, remélem, nálatok már hatott a gyógyszer.

Köszönöm. Nekem egyáltalán nem hatott. Én nem depire, hanem szorongásra kaptam.

Remélem, neked jó lesz.

Offline

 

Lucifer, a Tiapridal antipszichotikum, elég erős, és fő iIndikációja agresszív állapotok és alkoholmegvonási tünetek kezelése. Ezt kaptad szorongásoldásra? Hűha.....

Offline

Szorongásra

Talán ami nekem ezidáig legjobban hatott a Tiager nevű gyógyszer, vagy más elnevezéssel Tiapridal. Ha napközben beveszem mintha egy álom világban ébrednék, megszűni a stressz okozta érzés. Élvezem a gyógyszer által nyújtott nyugodságot, viszont más szerekkel ellentétben a hatása alatt érzékenyen (talán jellememből kifolyólag) reagálok a külső tényezőkre. Nem röptében hat, de a bevételt követően az idő múlásával érezhető a hatás.

Eddigi tapasztalataim alapján jobbnak tartom egyéb más nyugtató vagy antidepresszáns gyógyszernek a hatásától.

 

Offline

Kedves Aurora21, a hazipatika.com szerint az Atarax az felnőtteknél szorongás- és feszültségoldó, de műtétek előtt is adják.

Offline

Kedves Szabolcs és Mirjam,

 

köszönöm a támogatást, én úgy tudtam, 2-3 hét, de ezek szerint akkor akár 6 hét is lehet.

Bevettem háromszor annyi szorongásoldót, mint egyébként és most jót tett, aludtam egyet. Picit szebben látok mindent. Köszönöm még egyszer a segítséget, bizakodó vagyok. Nektek pedig kívánok depi nélküli napokat, remélem, nálatok már hatott a gyógyszer.

Offline

samsung írta:

Szervusztok! Hétfőn lesz második hete, hogy szedem az antidepresszánst (Escitalopram), de még mindig nem jöttem ki a depresszióból. Pedig kaptam egy  távmunka komoly állásajánlatot, hétfőtől legkésőbb keddtől el kellene kezdenem itthonról dolgoznom. Most meg nyitva vannak előttem a csekkek és alig tudom összeszedni magam, hogy átutaljak mindent, rendbe tegyek a fejemben is mindent. Úgy félek a hétvégétől. Ráadásul a volt párommal a nőnapi köszöntése miatt holnapra megbeszéltem egy találkozót és már attól is félek. Nem attól, hogy visszafogadom, csak hogy fel fog kavarni és még rosszabb lesz a hétvégem. Félek az új munkamegbízástól, pedig éveken át fordítottam itthon. Pedig munkaszerződést is írunk. Közben persze szedem az antipszichotikumot is, sokszor fáradt vagyok és leginkább az ágyban lennék egész nap. Hát, remélem, hétvégén össze tudom magam szedni. Most beveszek dupla adag szorongásoldót és aztán persze tudom, hogy valahogy meg fogom oldani a dolgokat. Nem élet-halál harc a munka, de már olyan régen keresek, még akkor is, ha le vagyok százalékolva.

Igen, kábé 5-6 hét, mire ez a gyógyszer hatni kezd (úgy tudom, hogy ez a szokásosnál/normálnál kicsit hosszabb idő).

 

Offline

Szia Samsung Smile

Egy antidepresszánsnál két hét nem sok!

Nekem anno kb 6-8 hét kellett, hogy hasson! Ha eddig nincs káros mellékhatás, vagy túlpörgés tőle, akkor hatni fog!

Csak higgy benne Smile

Offline

Szervusztok! Hétfőn lesz második hete, hogy szedem az antidepresszánst (Escitalopram), de még mindig nem jöttem ki a depresszióból. Pedig kaptam egy  távmunka komoly állásajánlatot, hétfőtől legkésőbb keddtől el kellene kezdenem itthonról dolgoznom. Most meg nyitva vannak előttem a csekkek és alig tudom összeszedni magam, hogy átutaljak mindent, rendbe tegyek a fejemben is mindent. Úgy félek a hétvégétől. Ráadásul a volt párommal a nőnapi köszöntése miatt holnapra megbeszéltem egy találkozót és már attól is félek. Nem attól, hogy visszafogadom, csak hogy fel fog kavarni és még rosszabb lesz a hétvégem. Félek az új munkamegbízástól, pedig éveken át fordítottam itthon. Pedig munkaszerződést is írunk. Közben persze szedem az antipszichotikumot is, sokszor fáradt vagyok és leginkább az ágyban lennék egész nap. Hát, remélem, hétvégén össze tudom magam szedni. Most beveszek dupla adag szorongásoldót és aztán persze tudom, hogy valahogy meg fogom oldani a dolgokat. Nem élet-halál harc a munka, de már olyan régen keresek, még akkor is, ha le vagyok százalékolva.

Online

Ez számtalan "rémálmaim" egyike.

Online

Mindenkinek köszönöm. Nagyon félek,féltem őt.

Offline

akbar írta:

Köszönöm.Ma megyünk vissza a tesómmal a dokihoz. Sajnos nagyon aggasztó a helyzet. Talán sose féltem még ennyire...crying

Én is nagyon drukkolok!

Offline

Szurkolok, hogy minden rendben legyen. 

Online

Köszönöm.Ma megyünk vissza a tesómmal a dokihoz. Sajnos nagyon aggasztó a helyzet. Talán sose féltem még ennyire...crying

crazy

én is arra szedem, esetinek wink

Offline

Az Atarax nem szorongásoldó.

Egyébként sajnos,és tényleg sajnos egyénre szabott ez az egész.

Én nekem bevált olyan gyógyszer,amit ritkán,és rövid ideig adnak,mert 10/9 embernek mellékhatása van tőle.

Viszont például a legenyhébb(/legszelektívebb) antidepresszánstól,például a citalopramtól,rosszul voltam,kikészültem a két hét alatt.

Offline

elfelejtettem mondani hozzászokás sincs a gyógyszerhez

Offline

ajánlom nektek az atarax ot remek szorongáoldó csak kábit meg álmosít mint állat,kis dózisban már nem annyira

Offline

akbar írta:

Anyum szövettana OKsmiley!!!!!!!!!!Tesóm kivizsgálása tart, most érte aggódom szörnyen. Nincs jól,eredményei sem túl jók. Nagyon ránk jár a rúd.

Na, látod! Remélem, a bátyád kivizsgálása is jó eredményt ad. Sok erőt!

Offline

Hát ez szerintem elég nagy hülyeség. Semmi köze ahhoz h jobban vagyok e tőle.

Online

És aki aszexuális? Annak marad az ital:-) 

Online

Anyum szövettana OKsmiley!!!!!!!!!!Tesóm kivizsgálása tart, most érte aggódom szörnyen. Nincs jól,eredményei sem túl jók. Nagyon ránk jár a rúd.

Offline

Van/volt aki úgy érezte hogy üresség, energianélküliség járta át? Nem érdekelte semmi, nem kifejezetten szorongott, nem volt szomorú se, viszont egywszeűen semmi nem motiválta, és csak ült, és érezte hogy "most rossz" de nem tud ellene mit tenni... Az volna a kérdésem hogy ilyenkor mit lehetne tenni? Vagy szimplán csak hagyni kell hogy elmúljon ilyenkor? Az a bajom hogy a napjaim döntő részét így töltöm kivéve mikor a barátnőmmel vagyok, vagy elmegyek otthonról... Otthon képtelen vagyok egy könyvet kezembe venni legtöbbször, és nem jár át az érdeklődés se... Eléggé zavar mert így előre se tudokk lépni az életben.

Offline

akbar írta:

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Én hazafelé is taxizom, mert pl. az SZTK-ból bonyolultabb hazajönni, és a derekam nem bírja. Így se sokat mászkálok. Szóval a testi nyavalyáim is közrejátszanak.

mandula

parrot írta:

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

A tetraciklikus AD-k is jó szorongásoldók?

mandula

akbar írta:

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Ez komoly? Hazafele felpattansz a bkv-ra?

mandula

Kata 73 írta:

akbar írta:

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Akbar,ha ezt tőlem kérdezted,akkor nem.Teljesen máshogy értettem.

Kata, Kleó-tól kérdezte.

Kata 73

akbar írta:

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

 

Akbar,ha ezt tőlem kérdezted,akkor nem.Teljesen máshogy értettem.

Online

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Kata 73

Nekem a  drasztikus környezetváltozás oldaná ezt a q..ki..szorongást.Nem én találtam ki.

Offline

parrot írta:

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

Nekem a tetraciklikus nem oldotta a szorongást, de mégis jól aludtam tőle.

mandula

parrot írta:

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

Köszi. Én remeront szedek, az tetraciklikus.

Offline

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

mandula

Kleó írta:

Röhejes, mert mindig sportoltam, de úszni nem tudok, sőt víziszonyom van. Amúgy a COPD hasonlít az asztmára, csak más a kiváltó oka. Sajnos nálam a dohányzás, azt meg már nem bírom elhagyni.

Ó, én már sokadik AD-nál tartok.

Jaj, bocsánat, írtad már nekem a víziszonyt.

Tényleg nem értem, hogy miért nem jönnek rá az okosok, hogy kiknél mit csinálnak az AD-k. Hát Semmelweis is rájött, hogy kezet kéne talán mosni, csak találnának a kutatók néhány embert, akiknél a) nem csinál semmit b) elmulasztja a depit c) elmulasztja a szorongást d) elmulasztja mindkettőt.

Gyanús. Van egyáltalán valaki, akinek mindkettőre hatott valamelyik AD?

Offline

Röhejes, mert mindig sportoltam, de úszni nem tudok, sőt víziszonyom van. Amúgy a COPD hasonlít az asztmára, csak más a kiváltó oka. Sajnos nálam a dohányzás, azt meg már nem bírom elhagyni.

Ó, én már sokadik AD-nál tartok.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges