Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szerkesztőségi üzenetek

Idézet tőle: Málna2.0

Sziasztok!

Ennek a topiknak a mintájára https://bura.hu/forum/beszelgessunk/pszichoterapias-osztaly

lehetne egy pszichoterápiás ambulancia topikot is kérni (a főoldalra)?

Eszter, lehet egy ilyen topik? Sokan járnak-járnának pl. a SOTE ambulanciáira. Ezek nem befekvős helyek. A Tömő utcában például két ambulancia is van, érdemes lenne infókat adni ezekről.

És ismét megkérdem, hogy lehet egy ilyen topik? 🙂

ÉS LŐN, ÍMÉ:

Pszichoterápiás Ambulancia

Idézet tőle: Keleti Oldal

na most elgondolkodtam...be akartam jelentkezni és megjelent a nyitó oldal helyett egy másik oldal,ahol mindenféle leírás  volt a bura működéséről,szabályokról stb..

egyik pontban ki van kötve,hogy nem lehet kritizálni a pszichiátriát,el kell fogadni,és annak jegyében fórumozni..

ezért én kitöröltem az összes antipszichiátriás posztomat,és ennek jegyében fogok tovább ökörködni.

egyébként Ti úgy érzitek,hogy minden rendben van így?

én úgy egy elég nagy összeget mernék arra tenni,hogy nincs minden rendben

A BOLDOGSÁGOT NEM MILLIGRAMMOKBAN MÉRIK

Hát akkor rajta, írj privit. 🙂

Azért, mert te gyógyszerellenes vagy, azért nem kell mindenkinek annak lennie. 🙂 Felül is bírálhatja az ember - akár többször - hogy mi a véleménye meg persze a tapasztalata. Én totál gyógyszerellenes voltam, már nem vagyok az.

"A BOLDOGSÁGOT NEM MILLIGRAMMOKBAN MÉRIK"

Hanem centikben. 🙂

Ha ha ha...

nekem mióta nem eszek bogyókat,nőtt vagy három centit..(erre gondoltál? )

és ki beszélt itt gyógyszerekről  "drágaszág"?

és holnap mit fogsz mondani,és azután,és a halálos ágyadon,és Szent Péternek ? Érted a problémát?

Az orrod nőtt három centit?! Elég nehéz ügy.

Hoppá, akkor félreértettelek, elnézést. Nem gyógyszerekre gondoltál? Akkor mire?

Szerintem ezeket privátban kéne megbeszélni ,nem ?:)

én amúgy szedek gyógyszert, "reggel ,éjjel ,meg este" ,ahogyan a "hazudós" bácsi mondta egykoron...

Akkor írj privit. 🙂

Sziasztok!

Ennek a topiknak a mintájára https://bura.hu/forum/beszelgessunk/pszichoterapias-osztaly

Eszter, lehet egy ilyen topik? Sokan járnak-járnának pl. a SOTE ambulanciáira. Ezek nem befekvős helyek. A Tömő utcában például két ambulancia is van, érdemes lenne infókat adni ezekről.

És ismét megkérdem, hogy lehet egy ilyen topik? 🙂

Eszter, szerintem a lamolep két oldalát össze kéne vonni, nem látom sok értelmét annak, hogy két külön oldalon írjunk róla.

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/hangulatstabilizalok/lamotrigin-lamolep-lamic/lamotrigine-lamolep-tapa

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/hangulatstabilizalok/lamotrigin-lamolep-lamic

na most elgondolkodtam...be akartam jelentkezni és megjelent a nyitó oldal helyett egy másik oldal,ahol mindenféle leírás  volt a bura működéséről,szabályokról stb..

egyik pontban ki van kötve,hogy nem lehet kritizálni a pszichiátriát,el kell fogadni,és annak jegyében fórumozni..

ezért én kitöröltem az összes antipszichiátriás posztomat,és ennek jegyében fogok tovább ökörködni.

Azért, mert te gyógyszerellenes vagy, azért nem kell mindenkinek annak lennie. 🙂 Felül is bírálhatja az ember - akár többször - hogy mi a véleménye meg persze a tapasztalata. Én totál gyógyszerellenes voltam, már nem vagyok az.

Hanem centikben. 🙂

Ha ha ha...

és holnap mit fogsz mondani,és azután,és a halálos ágyadon,és Szent Péternek ? Érted a problémát?

Hoppá, akkor félreértettelek, elnézést. Nem gyógyszerekre gondoltál? Akkor mire?

Szerintem ezeket privátban kéne megbeszélni ,nem ?:)

én amúgy szedek gyógyszert, "reggel ,éjjel ,meg este" ,ahogyan a "hazudós" bácsi mondta egykoron...

Hanem centikben. 🙂

Ha ha ha...

Hanem centikben. 🙂

Ha ha ha...

Sziasztok!

Hanem centikben. 🙂

MŰKÖDIK* AZ AVATAR CSERE! 🙂

Legyetek jók! 😉

Üdv,

Krisz

* = bizonyos kedvező feltételek esetén

Sziasztok!

A Rádió ZH Krisz privát csatornája, és alapvetően a Skype Búra-csoportjában szerveződik.

Másfelől talán kapunk a Tilos Rádión műsort, amiben aztán nagyon számítunk mindannyiótok segítségére, élőben bele lehet majd szólni, és természetesen innen is letölthető lesz. De még nem tudunk semmi véglegest.

Nyem elsődleges  baj, az lenne a vacak, ha kinn lenne valami, amit le akarnék szedni, de fordítva tulképpen nem gond. 🙂

Krisz üzeni, hogy a profilképváltás bekrepált és nincs ötlete jelenleg.

A profilkép váltás(ami fórumozásnál látszik) engem is érdekelne. 🙂

Sziasztok!
Azt lehet tudni, mikor érdemes a Rádió ZH-t keresni?
Köszi.

Csatlakozom a kérdéshez. Igaz, nem cserélni szeretnék, csak feltenni valamit, ami látszik a topikok olvasásánál.

Sziasztok,

Krisz/Colombo

Hogy tudok profilkepet valtoztatni? Kicsereltem, de csak a profilomban latszik, forumozasnal a regit hozza, amit leszedtem mar. Koszi

Idézet tőle: babarczyeszter

Jó, majd csinálok, de ha túl sok új topikot csinálok egyszerre, és üresen maradnak, akkor hamar elsüllyednek. Szerintem kezdj el írni -- nagy érdeklődéssel várom.

Eszter, értem és köszönöm. Csak annyi lenne a kérésem, hogy a szorongás és depresszió topikban javítsd kérlek a nyitót. (A sz. és d. topikban megtalálod, hogy mit szeretnék, hogy mire = 3. hsz. ott.) Köszönöm!!

Jó, majd csinálok, de ha túl sok új topikot csinálok egyszerre, és üresen maradnak, akkor hamar elsüllyednek. Szerintem kezdj el írni -- nagy érdeklődéssel várom.

Köszönöm szépen, Eszter!! Kérlek csinálj egy szorongás topikot is, ha tudsz (depresszió topik már van). A szorongás és depresszió topikba olyanról szeretnék írni, ami szerintem elég érdekes lehet.

Szia Málna! Itt van, csináltam egyet:

https://bura.hu/forum/bajok/major-bipolar-depresszio/szorongas-es-depresszio

Szeretnék kérni a főoldalra egy "szorongás" topikot és egy "szorongás és depresszió" vagy "depresszió és szorongás" topikot.

"Tehát nem "hibalehetőségekben" gondolkodok." szíved joga

"Nem annyira az új regisztráció frusztrál, hanem ha valaki az adatlapján valóságtól nagyon távol álló dolgokat ír, majd nyíltban mást."

biztos ennek is meg van az oka,rá lehet kérdezni,ha frusztrál! de azt hiszem én erre magyarázatot adtam,de ha megfigyelted ,akkor már nem aktuális jelen esetben

van az a mondás,hogy

"kétszer ugyanabba a folyóba nem léphetsz bele"

én azt látom elfogadhatónak,ha valaki tanul a hibáiból.

a frusztráció szót amúgy is utálom,

"A pszichoanalitikus gyökerű[3] frusztráció–agresszió hipotézis azt állítja, hogy ha valakit megakadályoznak egy adott célra irányuló személyes erőfeszítéseiben, minden esetben agresszív hajtóerő (’drive’) keletkezik benne, amely arra motiválja az illetőt, hogy kárt tegyen a frusztrációt okozó személyben vagy tárgyban.[4]"

"A frusztráció Freud szerint a csalódás élménye; ezt akkor érezzük, amikor erőltetett módon mondunk le egy ösztönszükséglet kielégítéséről. Általánosabban: az az érzés, amelyet egy célirányos cselekedet meghiúsulásakor, ill. valamely várt jutalom elmaradásakor érzünk."

ezekből nálad most melyik van?

Értem.Erre nem tudok mit mondani.Én nem trükközök ,mivel nem értek a géphez ,ezt is elmondtam.De aki akar ,az megteheti.Ezért mondtam,hogy az internet,mint kommunikációs közeg olyan hibalehetőségeket hordoz magában,amik élő kontakt során fel sem merülnek.

De jó neked Kiscsillag,hogy egy személyi számítógép van a fejedben,és mindenre rálátsz...

(hogy csinálod?)

És akkor mi van a fórumszabályzattal?

(IRL)

vagy neveket szeretnél hallani?

én vagyok X, ,ő meg Y,és ő már volt itt ,és Z meg ki lett tiltva de már megint itt van?

hol itt a következetesség?

már elmondtam,hogy az internet adta kiskapuk miatt nem lehet senkit sem kitiltani

most akkor kiben van a hiba?:

a rendszerben ,vagy a felhasználóban?

Zsolt.Én nem gondolom, hogy engem akartál igazolni, vagy védeni..

De már nem akarok erről beszélni senkivel.

A dolog épp fordítva van, az a helyzet, hogy a fórumot tisztességesen használni kívánók vannak büntetve épp azok miatt, akik ilyen sajátosan értelmezik a jogaikat.

Itt a visszaállításra gondolsz vagy úgy általánosságban? mert én pl. inkább  ezen bosszantottam fel magam(X ember dolgai esnek ki 1-2  impulzívabb miatt), úgy általánosságban a törölgetésen nem annyira.  Utóbbihoz nincs közöm(tényleg sok oka lehet), az viszont már jobban érdekel, ha emiatt eltűnnek a hozzászólásaim, privik és nemtomhány ember értetlenül áll előtte, mi hova lett.

Remélhetőleg, ahogy írod is, ebből a fajta megoldási módból nem lesz rendszer. 🙂

Róka, te valamit félreértettél. Én egyáltalán nem akartalak téged védeni, főleg nem igazolni. A dolog épp fordítva van, az a helyzet, hogy a fórumot tisztességesen használni kívánók vannak büntetve épp azok miatt, akik ilyen sajátosan értelmezik a jogaikat.

Veled ellentétben én sok fórumot használok régóta, és elmondhatom, hogy bárhonnan törötethenéd magad és a tartalmaid, de maximum a második alkalom után végleg meg lennél röptetve.

(Ja, és csak a vicc kedvéért, te teljesen feleslegesen az idézet gombot használtad, aminek az a következménye, hogy ha én törölni vagy szerkeszteni szeretném a hozzászólásom, akkor ez csak félig sikerülhet, ugyanis innentől kezdve nem az én tartalmam. Köszi a figyelmességet! 😀  )

Ez tetszik!

Igaz, hogy korábban elnézést kértem, hogy túlzásba vittem az öntörlést és volt 6 felhasználói fiókom is, de most már látom, hogy az megintcsak alárendeződés volt részemről.

Kicsit megijedtem, mert túl sokan beszóltak, hogy mégis hogy képzelem, hogy munkát adok a "túloldalnak".

Na most már kimerem jelenteni, így hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel (ez a betegségemnek is betudható, hogy "társfüggő" módon viselkedem és stb.,)

hogy igenis jogom van annyiszor törölni magam, ahányszor akarom.

Mondjuk ilyen fórumos oldalakon nem voltam az igaz, de pl. életem során ezer társkeresőn voltam már és száz email címmel és sosem volt ebből gondom.

(A félreértések elkerülése végett magyarázatként hadd szolgáljon, hogy nem azért volt ennyi fiókom, vagy nem azért csinálom, mert szélhámos vagyok, hanem iszonyat mértékben bizonytalan és impulzív és sokszor a félelem is vezérelt, ha valaki zaklatott, akkor inkább eltűntem.)

Csak ennyit szerettem volna ehhez hozzáfűzni.

Megértem a másik oldalt is és be is fogom a pofám, szóval nekem most jó így, nem célom a továbbiakban törölgetni magam, sem új felhasználónevet regisztrálni, de sosem tudhatom mikor kezd nálam tombolni vad erővel a border.

Tombolna az mindennap, de máshol pusztít, nem itt.

De nem szeretném, ha bárki beszólogatna, hogy miért törlöm magam, vagy mit miért teszek.

A válaszom az lesz, hogy AZÉRT, MERT CSAK!

Szeretném, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná mindenkivel kapcsolatban, nemcsak magam miatt mondom!

Ha valakinek meg az a vesszőparipája, hogy ellentmondjon, direkt azért, csak hogy ellentmondjon, akkor hozzon létre egy ilyen ellentmondó-blogot, vagy vitafórumot.

Megértem azt is, nyugodtan lehet kötekedni, mert én is szoktam sajnos.

Valahol le kell vezetni a feszültséget.

Mindig nem lehet konditerembe se menni.

Pedig ott aztán lehet mondani a súlynak a magamét, mert kurvára nem én fogok nyerni.

Puszi

"Mindig mindent meg kell bánnod
Semmit se mondhatsz el ingyen
Minden szavadat félreértik és
Senki sincs, aki segítsen

Mindenki azt hiszi, róla van szó és 
Senki se tudja, hogy erről szó sincsen
Mindenki azt hiszi, félreérted és
Senki sincs, aki segítsen."

https://www.youtube.com/watch?v=mBqNKW5ZDDg

Idézet tőle: Zsolt2

Szia Eszter! Idén már ez legalább a harmadik alkalom, hogy a regisztráció, hozzászólások törlése szóba kerül. Született már ebben a témában annyi jó gondolat, ötlet, észrevétel, hogy ebből nyugodtan össze lehetett volna kalapálni egy működő rendszert. Ehelyett másnaponta azt látom, hogy vagy tudom szerkeszteni a hozzászólásom, vagy nem, vagy van öntörlés gomb, vagy nincs, vagy anonim a törölt felhasználó, vagy nem, vagy ott virít a nickje az idők végezetéig, vagy nem.

Ha az öntörlés gomba csak arra jó, hogy a felhasználó ne tudjon többé belépni, vagyis zárol, akkor ennek a világon semmi értelme, ez marhaság. Persze lehet előtte törölgetni a saját hozzászólásokat, de ehhez az kéne, hogy kilistázhatóak legyenek.

Viszont a regisztráció és a felhasználó által létrehozott tartalmak törlésére mindenképp lehetőséget kell biztosítani, ez nem lehet kérdés. Én az impulzivitáson és a hisztin kívül kapásból tudok jó pár olyan okot (köztük nagyon racionális okokat is), ami szükségessé tehet egy ilyen lépést. Ezt a jogot akadályozni nem szabad, de még túlbonyolítani sem. A visszaállítást viszont el kell felejteni, abból ne legyen rendszer! A lényeg, hogy bárhogy is lesz ez megoldva, legyen állandó, kiismerhető, menet közben ne változzanak a játékszabályok!

A másik dolog pedig, hogy lenne egy javaslatom. Ha töröltök (te, vagy a szupertitkos moderáció valamelyik tagja) egy hozzászólást, akkor legyetek szívesek már legalább egyetlen mondatban valami jelzést adni erről a tevékenységről, az okról (ahogy ez minden fórumon szokás), megszüntetve ezzel a bizonytalanságot. Ha gondolod, szívesen leírom, hogy miért tartom ezt aktuálisnak és fontosnak, de szerintem magyarázat nélkül is érthető.

Ha megnyitok egy topikot, amibe írtam,  aztán CTRL+F, kijön egy keresőablak. Ha beírom oda a nicknevem, végülis viszonylag gyorsan "kilistázza" a hozzászólásaim és végig tudok olvasás nélkül ugrálni rajta. Áthidalásnak megteszi.

Igen, Avana, tisztában vagyok vele, annál is inkább, mivel én is említettem régebben, többször is,  de hát ismétlés a tudás atya.

Egy "Mutasd a hozzászólásaim" funkció" sokat segítene és megoldana egy halom problémát, nem mellesleg tehermentesítené az adminokat is.

Ha kicsit visszább lapozok, akkor nálam bizony látszódnak a nicknevek, igaz, szürkén.

Ha az öntörlés gomba csak arra jó, hogy a felhasználó ne tudjon többé belépni, vagyis zárol, akkor ennek a világon semmi értelme, ez marhaság. Persze lehet előtte törölgetni a saját hozzászólásokat, de ehhez az kéne, hogy kilistázhatóak legyenek.

Igen, ezt mondtuk többen is. 🙂

1. De tegnap elvileg már működött, hogy "törölt felhasználó" látszik a nick helyett. Bárkit felfedeznek vagy csak csinálna egy "biztonsági törlést", nem megy vele sokra, ha ott virít a nickje továbbra is. 

2. A kilistázhatóság arra lenne jó, hogy látszódjon, egyáltalán mit szeretne az ember törölni(vagy töröltetni), hogy törölt felhasználó alatt se látsszon, ne is létezzen). 

Már az is haladás és jó, ha az egyes fixen megvalósul. 🙂

Szia Eszter! Idén már ez legalább a harmadik alkalom, hogy a regisztráció, hozzászólások törlése szóba kerül. Született már ebben a témában annyi jó gondolat, ötlet, észrevétel, hogy ebből nyugodtan össze lehetett volna kalapálni egy működő rendszert. Ehelyett másnaponta azt látom, hogy vagy tudom szerkeszteni a hozzászólásom, vagy nem, vagy van öntörlés gomb, vagy nincs, vagy anonim a törölt felhasználó, vagy nem, vagy ott virít a nickje az idők végezetéig, vagy nem.

Viszont a regisztráció és a felhasználó által létrehozott tartalmak törlésére mindenképp lehetőséget kell biztosítani, ez nem lehet kérdés. Én az impulzivitáson és a hisztin kívül kapásból tudok jó pár olyan okot (köztük nagyon racionális okokat is), ami szükségessé tehet egy ilyen lépést. Ezt a jogot akadályozni nem szabad, de még túlbonyolítani sem. A visszaállítást viszont el kell felejteni, abból ne legyen rendszer! A lényeg, hogy bárhogy is lesz ez megoldva, legyen állandó, kiismerhető, menet közben ne változzanak a játékszabályok!

A másik dolog pedig, hogy lenne egy javaslatom. Ha töröltök (te, vagy a szupertitkos moderáció valamelyik tagja) egy hozzászólást, akkor legyetek szívesek már legalább egyetlen mondatban valami jelzést adni erről a tevékenységről, az okról (ahogy ez minden fórumon szokás), megszüntetve ezzel a bizonytalanságot. Ha gondolod, szívesen leírom, hogy miért tartom ezt aktuálisnak és fontosnak, de szerintem magyarázat nélkül is érthető.

szia borderfunky,

elvileg tudnod kéne, utána járunk, miért nem megy.

Még most se értem egyébként ezt a töröltem magam, de nem tudok belépni panaszát. 😀

Idézet tőle: Avana

Azért írtam át kérésre, mert te kérdeztél villamostól("hogy tudnál már belépni") és nem akartam, hogy azt hidd, téged nem értelek. 🙂

Ja, értem. De nem én kérdeztem. 🙂

Azért írtam át kérésre, mert te kérdeztél villamostól("hogy tudnál már belépni") és nem akartam, hogy azt hidd, téged nem értelek. 🙂

Ez egy fogas kérése villamosnak, annyira, hogy nem is fogtam fel a problémát, dehát nem is nekem kell megérteni. 🙂

"... fogas kérése a villamosnak", gondolom fogas kérDése a villamosnak ...

De vicces. Mindkét verzióban.

Még nem hallottam.

A freemail-nél kb. két perc alatt végig lehet zongorázni egy új fiók regisztrációt,és akinek mozog az IP-je azt elvileg nem lehet nyomon követni.

Ez egy fogas kérése villamosnak, annyira, hogy nem is fogtam fel a problémát, dehát nem is nekem kell megérteni. 🙂

Enélkül tényleg abszolúte semmi, de semmi értelme nem lenne....

De ez nagy pozitívum, hogy ezt meg sikerült oldani. Remélem, így is marad.

De az sem igaz,hogy minden hozzászólásomat utólag törölhetem,(mintha ezt olvastam volna valahol).Mert a tegnapi vagy az előtti vagy régebbi hsz-eket már  nem tudom módosítani,még akkor sem,ha nem válaszoltak rájuk ,idézve azokat...

De nézd, most már "törölt felhasználó" látszik. 🙂

Látom!!!!!!!!! 🙂 És alig hiszek a szememnek!!!

De nézd, most már "törölt felhasználó" látszik. 🙂

Egy érzelmi hangulatváltáskor hajlamosabbak vagyunk impulzív döntést hozni, amelyet később megbánunk (lásd Róka profil-törléseit, amelyeket megbánt, és amelyekből a ma délutáni visszaállás eredt).

Na, itt megálltam egy pillanatra...

Sajnálatos dolog ez, de azért suttyantani x órányi anyagot, mert valaki valamit megbánt...

Törölte, megvan a  következménye. Pont. Mi köze ehhez a többi felhasználónak?  Azért visszapörgetni valamit, mert egy valaki átgondolatlan volt?  Mi van a  többi felhasználó jogaival, akit zavarnak az eltűnt hszek....egy ember miatt összekavarni a  rendszert?

Igen.

A Búrán néhány hónapja működő öntörlés a profilodat letiltja, de a hozzászólásaidat nem törli. A hozzászólásait mindenki kitörölheti, szerkesztheti saját maga, _mielőtt_ a profilját törölné.

Már ha megtalálja a hozzászólásait. Ugyanis csak a  topikot listázza ki. Persze pár nap alatt biztos minden végigolvasható. Ezért szeretnék inkább az emberek, ha az összes hozzászólásuk törlődne, mert egyenként nehezen tudják kibogarászni, mit kéne törölniük, egyáltalán, hova és mit írtak.

Bárki törölheti a saját profilját, ezzel anonimmá téve a saját hozzászólásait.

Eddig nem lett a törölt felhasználóból anonim. ha ez azóta változott, az tök jó. Korábban ugyanúgy ott virított a nick, hiába törölte, mögötte a "nem ellenőrzött felhasználó" jelző.

Igen.

Idézet tőle: hiszti

Szerintem legyen öntörlés, hiszen minden oldalon létezik ilyen. A nagyokon is (facebook, google+, gmail, tumblr, twitter stb) de egy sima családi vállalkozás honlapján is lehetséges a regisztráció törlése. Én úgy gondolom, hogy ez egyfajta jog, ha nem akarok valahol tag maradni, akkor kiléphetek, vagy mondjuk úgy "szabad kilépnem".

Igen.

Idézet tőle: CatEye

Miért kell másnak munkát csinálni a sok törölgetéssel? 

Akinek éppen elege van, tele a hócipője, ne jelentkezzen be 1 hónapig, aztán ha lenyugodott és szükségét érzi, visszatér.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden öntörlést használó ember visszatért a fórumra, máshol mégannyi megnyugvást sem talált. Ehhez elég csak kilépni, nem kell a teátrális öntörlés, távozás. Az a pszichodrámára való, szerintem...

Ez kifejezetten rosszul esik nekem. Nem teátrális dologról van szó, de nyilván nem érted, hogy miről van szó.