Lamotrigine-Lamolep tapasztalatok

Lamolep/Lamotrigine/ Lamictal tapasztalatok, forrás: www.drugs.com/comments/lamotrigine/

Köszönjük a fordítást Parrotnak!

Borderline személyiségzavarban szenvedők véleménye

1.Nemrég diagnosztizáltak Borderline személyiségzavarral.Soha életemben nem szedtem gyógyszert a Lamolep előtt.Őszintén mondom,csodákat tett.Ezelőtt erős hangulatingadozásaim voltak,a reggeli depressziótól a pánikrohamokig .Miután elkezdtem szedni a gyógyszert,az aggódás,szorongás jelentősen csökkent,már nincs reggeli depresszióm,szóval nagy segítség volt. A rövidtávú memóriám viszont romlott.

2.BPD-vel diagnosztizáltak évekkel ezelőtt.A lamolep stabilizálta az impulzív viselkedésemet,s lecsökkentette a szorongást és az aggodalmaskodást.Az orvosom szerint a gyógyszer jó a depresszióra is, egyetértek. Egy darabig abbahagytam a szedését, csak hogy lássam,még mindig hat-e,de egyre rosszabbul éreztem magam, a hangulatingadozások újra felerősödtek. Szedek Abilify-t és Brintellix-et mellé.

3.Ez a gyógyszer mentett meg.Diagnózisom:BPD,depresszió,általános szorongás, PTSD.Bár a szorongásomon nem segített, a másik három betegségemen jelentős javulást tapasztaltam.Előtte 5 különböző gyógyszert kipróbáltam,egyedül a Lamolep bizonyult hatásosnak.S ami a legjobb, nincs mellékhatása.

4. Három éve diagnosztizáltak BPD és PTSD-vel.Számos gyógyszert kipróbáltam, egyik sem volt olyan jó,mint a Lamolep.

5.Azonnal észrevettem,mennyire stabilizálja a hangulatomat,segített a kora reggeli és délutáni depressziómon is.Minél magasabb dózist szedtem,annál jobb lett a hatása.Jelenleg 150 mg-ot szedek.Jobbnak tartom,ha két részre osztom a napi adagomat,reggeli és délutáni. Ámbár még mindig vannak impulzív hangulatingadozásaim. Nem várom el,hogy ezt teljesen megszüntesse egyetlen gyógyszer .

Lamolep vélemények Bipoláris zavarban szenvedőktől

1.1.25 mg-al kezdtem,majd 50mg,aztán két hét alatt 100mg-ra emeltem a dózist.Szörnyen érzem magamat. Kiütések vannak az arcomon,szédülök,fáj a fejem,rosszul vagyok minden szagtól.Reflux-om lett.Csökkentettem 50, majd 25 mg-ra,hogy megszabaduljak ettől a pokoli állapottól. Nem tudok vezetni,vagy elmenni bárhová,annyira rosszul vagyok.

2.Bipoláris vagyok, 2 éve szedek Lamolepet.Ez a legjobb gyógyszer,amit valaha szedtem.Előtte rengeteg SSRI-t kaptam,Neuroleptikát,amitől 10 kilót híztam.Elég sokáig tartott, mire elkezdtem érezni a Lamolep hatását.Jelenleg 300mg-ot szedek,nincs mellékhatás.

3.Ez a gyógyszer mentette meg az életemet. 12 éves korom óta vagyok súlyos depressziós.Szedtem Cymbaltát,Celexát,Zoloftot stb.Semmi nem segített.Bpolárisnak diagnosztizáltak végül.Többször akartam véget vetni az életemnek,az utolsó alkalommal majdnem sikerült is. 72 órás megfigyelésen tartottak.Az orvos 25 mg Lamolepet írt fel, fokozatosan 25 mg-mal emeltük .Most 150 mg-ot szedek lefekvéskor. Eltűntek az öngyilkossági késztetéseim, a reménytelenség és kétségbeesés érzése. Már 2 éve szedem, s őszintén megmondva,most élvezem először az életet. Kb. két hónapba telt, mire elkezdtem érezni a hatását.Sok szerencsét nektek.

4.Depakotáról váltottam Lamolepre,az első kórházban töltött időszakom alatt.Jelenleg 400mg-ot szedek és 75 mg Effexor xr-t.Most érzem magam a legjobban életem során. A gyógyszer lehetővé tette,hogy ne legyenek mániás és depressziós hullámaim, koncentrálhassak a tanulmányaimra. Óriási a különbség a mostani és a régi életem között.

5.Nagyszerűen kivédi a depressziós hullámait a bipoláris betegségemnek,de semmiképpen sem jó monoterápiának.Feltétlenül ki kell egészíteni más gyógyszerrel.Sajnos hatással volt a memóriámra,nem emlékszem szavakra,lelassult az írásom, olvasási nehézségeim vannak.

6.A depressziómon nem sokat javított,kivéve,mikor megemeltük 300mg-ra a dózist. Sajnos , ekkor kezdődött a hajhullásom,a hajam 1/3-a kihullott kb. 4 hónap alatt.

7.Szörnyű fejfájást okozott, álmatlanságot és depressziót. Híztam tőle, 8 hét szedés után abbahagytam. 

8.Bipoláris betegségre kaptam, mint hangulatstabilizátort. Csodákat tett velem. Az elején aggódtam,hogy kiütéseim lesznek, de nem volt ilyen problémám végül. Az orvos nagyon lassan emelte az adagot, ezért nem éreztem semmiféle mellékhatást.Számos hónapja szedem,s jól érzem magam.Jelenleg cymbaltával kiegészítve.Megtalálni a helyes gyógyszereket elég időigényes néha, de ne adjátok fel.

9.A gyógyszer szedése alatt a pulzusom szapora lett, a vérnyomásom emelkedett, szédültem, nagyon melegem volt..Miután abbahagytam,visszaállt minden a normálisra.

10.Bipoláris 2-ben szenvedek,de évekig félrediagnosztizáltak depresszióval.A Fluoxetin hipománná tett, amikor pedig gyógyszer nélkül voltam, hosszú depressziós időszakokat éltem át. A legutóbbi 9 hónapig tartott. Düh,harag,idegesítő gondolatok,viselkedések jellemezték.Nagyon ijesztő volt számomra. Elkezdtem szedni a Lamolepet,12.5 mg-ról 10 hét alatt emeltem fel 100mg-ra. Már 50 mg-nál érezhető volt,hogy a hangulatom nem ingadozik annyira, az orvos kiegészítette venlafaxine 150-el. A Lamolep megszüntette a szüntelen és ingerlékeny beszédemet, viselkedésemet. Azóta nyugodt vagyok, s tudom kontrollálni az érzéseimet.


Offline
Csatlakozott: 2018 már 18

A nők megnyugtatása érdekében...
Sejtéseim szerint a megnövekedett prolactin termelés a fő gond vele. (ezt sakkoztam ki eddigi figyelmeztetésekből) Ami a közhiedelemmel ellentétben a férfiaknál vált ki súlyosabb mellékhatásokat.


Offline
Csatlakozott: 2018 már 18

Én 13 és fél éve szedem a Lamolepet. (régen 400 mg-ot, utóbbi években 200-at)

Háát...

1) Ez az egy gyógyszer eddig, ami teljesen hatott a depresszióra. (legalábbis anélkül, hogy felpörgetett volna)

2) Elég szintetikus anyag. Több kezelőorvos is mondta az eltelt idő alatt, hogy nem lesz ennek jó vége, és le akartak szedni róla. (Persze, nem összes eddigi orvos.) Az egyik ráadásul biokémikus is volt. Ő nem mondott semmit (gondolom, nehogy másoknak is mondjam), csak annyit, hogy meg fogom köszönni, ha leszed róla.

Szóval vegyes.


törölt nick

Köszönöjük a munkádat, parrot!


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 10

Végül lefeleztem, és nem lettem rosszul de aludni továbbra is nehezen tudtam...álmos vagyok nagyon de félóránként felébredtem, most próbáltam aludni 1 órát sikerült (szintén megébredésekkel).. holnap meg előadásom lesz, remélem nem ájulok be beszéd közben:D

A scippánál eddig semmit nem tapasztaltam. Régebben meg citagent szedettek velem. Olyan szomorú, hogy mindenkinél más hoz ki mellékhatásokat Sad


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Szerintem nyugodtan felezd le.


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 19

Macskalány írta:

Scippa-t kaptam de azt reggel kell bevennem ezt meg este. Ma meg nem vettem be es a dokit nemtudtam elerni de nem veszek be 25mg-ot inkabb azt is lefelezem:(Sad

 Én a Scippától voltam nagyon rosszul, egy hétig szedtem... De ez OFF itt, mert az egy másik gyógyszer, mint amibe beleütöttem itt az orrom .


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 10

Scippa-t kaptam de azt reggel kell bevennem ezt meg este. Ma meg nem vettem be es a dokit nemtudtam elerni de nem veszek be 25mg-ot inkabb azt is lefelezem:(Sad


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 19

Macskalány írta:

Ilyen mellekhatast nem erzek viszont felerosodtek a tuneteim. Miutan bevettem kb. 3 oran keresztul rettegtem es remegtem. Fekudtem de nagyon rossz volt. Aludni akartam almos lettem de nem sikerult. :( 

 Bocs, hogy közbeszólok, igaz én még kezdő vagyok, de lassan már tapasztalt. Ezt amit írsz pl kimondottan tapasztaltam, tapasztalom most is. Erősíti az én gyógyszerem is a feszültséget, a szorongást, a levertséget..az alvásnál is vagyok így, hogy álmos vagyok, mégis élénk és nem tudok aludni.. ezért kell szednem még mellé xanaxot is, remélem csak az elején..ha azt beveszem, akkor azért jobb. Te nem szedsz mellé semmit ?


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 10

Ilyen mellekhatast nem erzek viszont felerosodtek a tuneteim. Miutan bevettem kb. 3 oran keresztul rettegtem es remegtem. Fekudtem de nagyon rossz volt. Aludni akartam almos lettem de nem sikerult. :( 


Online
Csatlakozott: 2010 okt 12

Mit érzel pontosan? Új gyógyszernél némi hányinger, szédülés előfordul, a Lamoleptől én eleinte úgy éreztem, hogy kiesik a szemem a fejemből. Aztán elmúlt.


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 10

Sziasztok!

Normális, hogy 2 napja szedem a Lamolepet, de sokkal rosszabbul vagyok? Pedig csak 25 mg-al kezdtem... de ezt is szeretném lefelezni annyira rosszul érzem magam tőle :( 


házikuszmacskusz

Érdeklődöm kis mennyiségben is használhat? Hangulatstabilizálót kezdek szedni Lamolep, de az öngyi szándék sohasem volt jellemző rám, sem a mély depi, inkább enyhe depi és alulértékelés, hipomán állapot és önmagam túlértékelése. Ilyesmi. Érdeklődöm valaki szedte e kis emnnyiségben és a hatása szorongást is old-e egyben és az alvásban is jó e a 10 mg Citogennel 6 éve elvagyok, de ha a Lamolep jobb lesz? nagyon várom már jövő hét csütörtökön megyek áterhez!


házikuszmacskusz

ne mondd, ez komoyl???? Ha így van akkor is ezt szedném, ha nem lennk kissé bipoláris!!! Smile na ez jó hírrrr!!!!!! Köszi nagyon boldoggá tettél!!!!


Offline
Csatlakozott: 2012 máj 29

Szia!

Én úgy emlékszem hozzászólásokra innen a búráról , hogy egyeseknél inkább fokozza az orgazmuskészséget. Wink


házikuszmacskusz

Sziasztok! Kimondottan szex szempontjából érdekel a Lamolep. Okoz-e libidó csökkenést esetleg anorgazmiát, vagy nehézkes orgazmuskészséget.


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Lassan egy éve szedem.50mg reggel és 50mg este.Van,hogy be sem veszem napokig.Semmilyen hatást nem vettem észre.Se pro,se contra.


Offline
Csatlakozott: 2016 már 14

örülök, hogy sokaknak ennyire bejön. én hónapokig szedtem, akkor voltak a legdurvább ingadozásaim, és akkoriban kerültem életem legdurvább mélypontjára...

Megosztás Viberen