Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Barátkozás..

purify hjaaa, na erre nem gondoltam, azthittem olyan mint azb IRC volt régen :D:D ki kell kapcsolni a müszaki agyam ahogy a tesóm mondja, mert hüyle vagyok tőle:D

Akkor én ebben jó vagyok. merre laksz?  (én érden) Nagyon sok emebert ismertem meg már netről szeméylesen. jobban is szeretem. jó tudni, kivel beszélgetünk.

van akivel pár mondat után találkoztam, van akivel évek után. változó.

(prersze vannak negatív tapasztalataim is.. átverések, zaklató, stb... de sokkal több a pozitív sazért. no meg a férjem, és két barátom is a netenek köszönhetem)

hja, ha nem válaszolkok, bocsi, em tduok mindig netnél lenni. de iygekszem

 

ezvan te merre jársz?? nagyon eltűntél!

Amúgy szerintem sokminden van, amit én sem tudok, pedig "tizenéve"...ezért nem szokásom senkit sem összeszidni. Meg amúgy sem. 🙂

In Real Life.

Azaz a való világban, amely az interneten kívül létezik.

Ha IRL beszélgetünk, az azt jelenti, hogy találkozunk és úgy beszélgetünk, bár lehet éppen telefon vagy akár skype is szerintem, mert már az is más közeg, mint egy internetes fórum.

tőled meg merem kérdezni.. mi ez az IRL? azért tőled, mert talán nem kapsz le a 10 körmömről, hogy buta vagyok, hogy ezt se tudom, epdig tizenéve fórumozok a neten 🙂

ez a közvetlen kommunikációra vonatkozik? skype, iylesmi?

Sziasztok. Nemrég találtam az oldalra, tegnap regisztráltam. Szívesen beszélgetnék hasonló gondolkodású, vagy legalábbis megértő emberekkel. Hogy miről.. tulajdonképpen bármiről. üdv

Szívesen barátkoznék búrásokkal és találkoznék IRL is velük, különösen azokkal, akiket szeretek és akik szeretnek engem, vagy legalább elfogadnak, de borzasztó nagy félelem van bennem azzal kapcsolatban, hogy IRL megjelenek valahol, miközben egy nicknéven itt már meglehetősen kitárulkoztam.

memember nekem is iylenek ugrottak be. hogy kettős diagnózis. De én kishazánkban simán elképzelem, hogy így egyben leírta vki papírra.

Pottom, én sem hallottam paranoid borderlineról, arra gondoltam hogy a paranoid személyiségzavar és a borderline sz.z. kettős diagnózis rövidítése... De amúgy fogalmam sincs 🙂

Paranoid borderline? ez mivel jár??? (ez valami magyar diagnosztikai agyrém?? hogy húzták rád?)

csak ha szabad kérdezni. ha túl szeéyles, vagy felkavaró, akkor bocsánat. CSak iylen diagnózison meglepődtem. (nem vagyok orvos, azért sokmindenen meglepődök valszeg)

Nagyon, nagyon egyedül vagyok. Keresem azokat, akik barátkoznának velem.(paranoid borderline)

igen.. hát nem tudom,hogy írjam körül.. épp egy másik topikban elemezgetem, ha körbe akarok írni vmit, mégrosszabbul fogalmazom csak meg.

Nálam nem ledegradáló a hobóság. most nem is tudom, ezt így pár mondatban hogy világítsam meg. nekem a szabadság kapcsolódik hozzá a fejemben.

utazni én is könyebben utazom, a vigyünk egy váltás ruhát, fél napi kaját oszt menjünk, lesz ami lesz stílusban pl... mindenhol az első amt felderítek a piac, jó azt tudni mere van, iygekszem a helekkel ebszélni, sose tudni, hja, és gyakorlatilag nem költök. így aki utazásból ismer, az tök fösvénynek hisz:) pedig csak fene tudja, mindig az van afejemben, ha boldogulok, akkor nem lesz baj akármi történik akkor is, ha nem otthon vagyok.

szóval semmiképpen se sértésnek szántam, de nyílván talán nem így kellett volna feltennem ezt a kérdést, mert a fejemben a gondolatokat nem tudom hozzákapcsolni a leírt fogalmakhoz, így nem is biztos, hogy amit én mondjuk lekesültséggel írok, az úgy is hat.

ma nem leszek, talán este, mert elutazunk.

Kedves Pottom,


Hat ilyen megjegyzesek, hogy "hobo voltal" . Ejnye bejnye.


En nem szeretek magamra felvenni ilyen cimkeket.  Mar azert sem, mert nem tudom, hogy te mit ertesz az alatt hogy "hobo voltal".  A masik meg hogy hat nem degradaljuk a hobokat. A harmadik meg hogy masok ezt vajon hogyan ertik? Es most magyarazkodnom kellene? 


Ilyen vizzsakezbol jovo cimkezo megjegyzesek szerintem nem a mentalhigenia csucsa, meg akkor sem ha te itt csak megfigyelonek vallod be magad.


Remelem irsz meg nekem. Orulok , hogy itt vagy.


Sok szeretettel;


zsivany

Nem ismertem ezt az oldalt Pöttöm. Köszi.

ezvan (illetve ha más is sci.fi kedvelő) ezt a blogot ismred? nemrég találtam:)

http://sf.blog.hu/

ezvan én sií rtam privit. nem íbrok ennyire kétfele írni:D illetve most vagy 6 fele írok.. na ez nekem is sok, akármennyire mérgezett egér vagyok.

illetve most elbúcsúzom midnenkitől, mennem kell dolgozni.

szép napot!

hobó voltál?

no nekem meg egy ház az ámom.bár ezt a megázást, a nyári viharban szeretem. valahogy sose bántam, ha elkapott. mindig csak jót nevettünk rajta:)

legutoljára úgy áztam emg, hogy menni kellet oviba a ygerekekért, persze időm véges, így ok, felhő,de elindultam... naná, hogy csak abban a 10 percbenszakadt le az ég, míg úton voltam:D a gyerekekkel már napsütésben jöttünk visszafele. És én meg csurom vizeesen:D de ezeket nem bánom. pedig ekkor még meleg se volt... úgy érzem, legalább a trmészet az úr. engem az megnyugtat.

munkámról nem írok yílvános ehlyen sehol. nem is tehetném, nem lenne etikus. amúgy se nagyon tudok róla mit modnani. matekozom, és ezért fizetnek:) nekem ehhez van tehetségem, ezt ahsználom.

Velem, most az van hogy nehez nekem hazban laknom.  Mar egy hete hazban lakok. Esett az eso en nem aztam meg.  Azelott megaztam.  Vizallo a halozsakom. Satrat nem hasznalok.

Regota meleg eghajlaton lakok.

Ja, es 1983 december 15 -ben erkeztem Watertown, South-Dakota, USA-ba. minusz40fok celz, es hovihar.

Szia Pottom;

Nem akarom reszletezni itt hogy mi volt es mi van.  Kevesbe nyilvanos hely jobb.

De, hat igen egyedul.  Aztan talaltam masokat. Aztan elvesztettem a masokat. Aztan talalok es veszitek.  Utobbi idokben tunodok.  Van amikor irok blogot.  

Veled mi van?  Micsinalsz?

Udv;

zsivany

Szijja! Írtam privit!

Hát jól vagyok köszike, a hétvége nekem egyforma a többi nappal, nincs benne semmi kül.  Itt süt a Nap. Amúgy lesz a Prometheus film új alienes film azt várom majd nagyon.. Meg elkezdtem nézni az alienes filmeket a régieket, mert beleéltem magam meg már rég láttam őket. 🙂

Amúgy hogy vagy mizujs? =)

ezvan: nagyon nem írsz. milyen a hétvége?

hóha.. beszabadult vki.... sajnos nem értek ezen a nyelven (annyira nem,h ogy még azt setudom knai, japén, vagy melyik keleti nyelv...)

megintzsivány: akkor nagyon nem módosítottál azért pályát. azt csinálod,a mi az eredeti terv volt, nem? vagyis azon a területen mozogsz.:)

10 dollár hátizsák? és gondolom egyedül. szép:)  és mi hajtott ki? vagy semmi, csak a kaland eredetileg?

Kint tanultam  klinikai vegyeszetet, elvegeztem, allamvizsgaztam, es 20 eve dolgozok benne

gyogyszereszetet is tanultam itt kint Eljutottam harmad ev vegere, aztan megbuktam es kiestem.  Persze angolul keveset tudtam, es pizem se volt.

Az USA-ba amikor megerkezetem mar kicsit megtepazott engem az idojaras.  Helszinki megegyezeses utlevel. Az utlevel aszondja, hogy azzal nem ervenyes nekem visszaterni Ausztriaba.   Aztan megerkezeskor volt tiz dollarom, meg egy hatizsakom.

 

Kint tanultam  klinikai vegyeszetet, elvegeztem, allamvizsgaztam, es 20 eve dolgozok benne

gyogyszereszetet is tanultam itt kint Eljutottam harmad ev vegere, aztan megbuktam es kiestem.  Persze angolul keveset tudtam, es pizem se volt.

Az USA-ba amikor megerkezetem mar kicsit megtepazott engem az idojaras.  Helszinki megegyezeses utlevel. Az utlevel aszondja, hogy azzal nem ervenyes nekem visszaterni Ausztriaba.   Aztan megerkezeskor volt tiz dollarom, meg egy hatizsakom.

 

megintzsivány: á gyógyszerész, elnézést, hogy sztereotip voltam .

és kinnt tanultál még? vagy teljhesen másvonalat vett az életed?

Haliho;

Az igazsag, hogy nem az anatomia mert gyogyszeresznek tanultam. Nem volt sok anatomia. Az analitikai kemiat es szerves kemiat, es fizikai kemiat es biofizikat, es kolloid kemiat is mind megcsinaltam.

De mennem kellett mert Ausztraliaba akartam bevandorolni. Ehelyett USA lett, mert semmi mas nem jott be.  De igy is volt sok szaguldozas a Pacific Coast Highway -en San Diego es San Francisco kozott.  Es laktam Las Vegas - ban is. Es el is hagytam elve Las Vegast.  Es volt is Fear and Loathing in Las Vegas.

Es most mar az elet csak varazs, es olyan dolgok tortennek hogy hat ezt sem hittem volna. Es kivancsian varom a jovot.

Tisztelettel;

zsivany

ezvan: nop, ezt is rég mondták nekem, hogy jól fűzöm a szavakat:D köszi.

megintzsivány: ennyire borzasztó volt a sote? vagy téged is az anatómia űzött el, mint sokakat kétév után? 😉

Hat hogy mit kerestem mit nem kerestem a SOTE-n?


De kerem, hat mar az is olyan regen volt.  Az indexem meg van.


Szoval ket ev SOTE utan disszidaltam.

Jól fűzöd a szavakat. 🙂 Jó éjt Pöttöm, majd legkövi folytatjuk. 🙂

Vannak Stephen King-es könyveim nekem is. 🙂

Meg ha még nem láttad nézd meg a regénye alapján a filmet, aminek az a címe, hogy Langolierek. Az csúcsszuper film. 🙂 Először kisgyerekként láttam. Mondanom sem kell, hogy utána féltem elaludni. XD

totál televan elütésekkel.. szóval zsebkendőt lebontotta, és az apró szálakból font kötelet...

és fantasy, csak ott is mellékalapáltam...

 

megyek is aludni, jobbat teszek mindenkinek:) jóéjt!

hja, nem gondolom ám, hogy tudom neked a megoldást, félre ne érts! csak ötletelek. sose tudni mi lesz még egy apróság, ami segít, nem?

nekem pl tök jókedvem lett attól, hogy találtam mégegy embert akivel van közös téma. Nekem ezek a szálak a kötelemben.

igen, számokban tekintve más. ezért gondolom, hogy nem mindegy. mert ha valami nem emgy egyből, vagy nem tud az ember nagyot lépni,a kkor max csoszogva apránként kell elindulni.

a vége ugyanaz lesz, odaérünk a célba 😉

na, most megszólalt az örök optimista lényem, de tényelg ezt gondolom. ha valami nagyon neéz, akkor nagyon apránként...

van egy könyv: a sárkány szeme.. stephen king.. de fantasí, nem horror, asszem a gyerekének írta? ez nem biztos...

na szal aban a könyvben úgy menekül meg egy fickó egy vártoronyból, ahova bezártálk, ahogy a kajához adott zsepkendőketlebontogatta, és ezekből az apró sálakból sok év alatt font egy kötelet....

ez engem nagyon megfogott. de tényeg csak így tud az ember sokszor túllépni önmagán. nagyon apránként.. de végül egyik nagyon apró dolog, hozza a másikat.

 Hááát nekem borzasztó nehéz kimennem még az utcára is.. Így is úgy is meg kell oldanom ezt a dolgot. Távoktatás könnyebb lenne, néha kimozdulni mikor vizsga van (nem sokkal könnyebb egy napot se kimenni amúgy, mintha mondjuk egy héten 5x kéne..) De azért csak más a kettő a számokat tekintve. De aztán dolgozni is kéne melóhelyen valamikor és folyamatosan emberek között lenni. És ez a normális élethez is kell. Így tehát semmi esélyem, muszáj leszek legyőzni a szorongásaimat előbb vagy utóbb, ha nem akarok örökké függeni valakitől és szeretnék jobb életet. Csak elindulni nehéz. Hát igen ezt csak az érti, aki benne van. Más csodálkozhat, hogy nehéz az embernek élőben megszólalnia vagy bármit is tennie mások előtt. Mint ahogy neked is van a memós gondod és azt se mindenki tudja megérteni.

na visszaolvastam magam... haha kb mintha kirúgtak volna:D igazából egyik melett túl sokat melóztam, és nem tudtam egyszerre kéthelyen lenni.

a másodiknál meg rájöttem, hpogy akkor se akarok odajárni ha fizetnének érte (pedig jó úton haladtam, hogy fizessenekk érte... néha szekál egy két ismerős, miért nem emgyek vissza, de  csak ha ezen múlik, hogy éhenhalok e, kb akkor mennék...)

ah nekem prózaibb okai voltak az otthagyásnak.. én a szocfób ellentéte vagyok általában... így leírva vicces, hogy az egyik jóbarátom meg az... ketten együtt kiteszünk két normálist:D

de ha nem a tanulással van bajod, akkor esetleg távoktatás? nekem egy ismerősöm úgy diplomázott. gyakorlatilag minden neten volt. csak ténylegesen a vizsgák voltak. Vagy ez se menne jelenleg? Bár tuti vannak időpontok, amikor a kutya sincs rajtad kívül. én ebben nagy voltam annó,hogy ilyeneket találjak...

ELTE wow. 🙂

Én is ott hagyok mindent ám, semmi mellett sem tudok kitartani szoc. fóbbal..

Középiskolát meg általánsot borzasztó kínok között szenvedtem el.. De már az indulásnál az óvódát is.. Középsulinál a technikumot ott hagytam. Főiskolánál többször halasztottam, mire ott hagytam, aztán már vissza se mehetek, minden halasztást eljátszottam.. Hát ja.. Ezt nevezik szívásnak.. Sajna valamit nagyon változtatnom kéne, igazi Pál-fordulatot létrehoznom minden területen, hogy vigyem valamire és legyen saját, normális életem. 

Egyszer majd rá kell szánnom magam, hogy szembenézzek a félelmeimmel és legyőzzem őket.. :S 

ezvan. te befejezted a fősulit? vagy ilyet ne kérdezzek?

(én két sulit is otthagytam... a műszakit,meg az eltét...)

Hajnal egyetértek Pöttömmel.. Meg, ha azt látja, hogy veszegetsz neki dolgokat és tetszik neked, akkor hamar még nagyobb távolság születik köztetek.. Ha nem akarod nem látni, jobb, ha inkább meghúzod magad szerintem. Ugyanis még a végén megbomlana a kapcsolat, ha azt látná, hogy kedveskedsz neki meg, hogy tetszik neked, mint nő.. 

Egyébként sokszor azt látom, hogy csajoznál, de máskor meg azt írod, hogy a szexuális érzéseket el akarod tüntetni. Itt ellentmondást látok. 

hajnal: a szépség és fiatalság csak egy állapot, elmúlik... ráadásul ő a pszichológusod. ha jó szakemebr, mindig fogja tartani a 3 lépés távolságot. 

ne neki vegyél könyvet;) keress egy szépet és fiatalt inkább aki nem a dokid. (tudom könynen ebszélek) de lehetetlen helyzetekbe ne hajszolt bele magad.

rengetegen szépek és fiatalok:) mégha nehezebb is elkezdeni ebszélgetni velük, mint egy pszichológussal a terapon.

Álmodtam a korházi pszichológusommal.Úgy döntöttem hogy egkeresem és veszek neki egy könyvet a meditációról.Nagyon szép nő és még fiatal is.És adok neki dvd-ket örökbe ,mert én úgyse nézem őket.Hátha lesz ideje egy kicsit beszélgetni velem.Hogy miről azt nem tudom.

zsivany

Mit kerestél te a SOTE-n?

megintzsivány: hát én nem direkt csinálom:D viszont én kihúztam az orvosit annó a továbbtanulási listáról. mert ha be is jutok, úgyse bírtam volna elvégezni. annyi lexikális tudos ha megszakadok se bírnék megjegyzeni előhozhatóan.

meg amúgy én le is tojtam a nemfelvételis tárgykat végül:) nem strapáltam magam túlságosan. annyi minden érdekel, inkább azokra a dolgokra fordítottam energiát. aztán persze hozott az élet dolgokat, pl végül a kémiát is meg kellett tanulnom, amit pedig amúgy nemkomáltm középsuliban:D

 

Haliho;


En meg a datumokra nem vagyok kepes emlekezni, vagy valahogy blokkolom.


Az utobbi idokben egy kicsit jobb.


Ez akkor problema amikor valakinek a szuletesnapjara kell emlekezzek, vagy hazassagi evfordulora. Az is kellemetletn egy kicsit hogy a szamlak datumara sem jol emlekszek. Idonkent kimarad egy, Amiota az internetet tudom hasznalni a szamlafizetesre azota jobb.


Gimiben a tortenelem nagyon rosz volt es csak utaltam a tanart is. Aszittek direkt csinalom , vagy lusta vagyok.  Matek, fizika es biosz jobb volt, kemia is. Vegul bejutottam a SOTE-ra.


 

na most ezt a füzet dolgot nem értem..meg milyen gépes dolgokat?(piruló smile)

amúgy a füzet semmire se jó, nálam,még a naptárt vezetni is el elelejtem, pedig kell a melómhoz....

szóval gondolhatod, hogy a füzeteket pláne elelejtem :D:D

amúgy rá ráharapok egy ddologra mint kutya a koncra, és arra koncentrálok. leet ezért hisznek sokszor pasinak az írásaim alapján:D

most a sport a konc.. megaz olvasás.kétszer futottam, meg kicsit haladtam a mennyei próféciával. eddig tetszik. kezd érdekes lenni. már történelmi távlatokat fejtegettek benne.

A gépes dolgokat szerencsére meg tudod jegyezni, ha egy füzetbe leírod őket. A külvilági dolgokat már nehezebb.. Hát ha valaki neheztel rád úgy, hogy tudja, hogy ez a bajod van, az csak őt minősíti szerintem. 🙂 Velem nincs semmi kül. én uncsi vok. 🙂

Hát igazából mivel én nem tudom milyen máshogy, nem találom nehéznek. apukám mindig aztmondta, hogy azért van aza gombóc a nyakamon, hogy használjam. így logikával pótolom a hiányó memóriám:D meg nem hiányzik azért az egész. mondom, pl mozgásokat meg bírok jegyezni, vagy dallamokat, vagy képeket (úgy egész képeket. pl egy épületet az utcábanlehet nem, de az utcakép a fejemben marad)

de van ami nem megy. pl nevek, arcok, számok (ami vicces, mert matekos vagyok:) ) részletek csak bevéséssel... így estek ki a tanulós tantárgyak. pl nem kellett verseket felmondanom a suliban, csak egy egy rövidet. szerencsére ált iskben, meg gimiben is olyan magyartanárom volt, aki értette,h ogy nem direkt csinálom, és így nem szivattak. vagy töritanár.

nyelvet tanulni pl csak folyamatában tudok, élőnyelvből könyen megragad, de a szótanulás, ha százszor olvasom se megy. ha mondatokhoz kapcsolva, akkor meg  beépül a szó.

szóval nem nehéz:) néha az emberek nehezek hogy elvárják, hogy bemutatkoztak, és ugyan mondom,hogy még sokszor meg fogom kérdezni a nevülket, elnézést, vagy hogy mit csinálnak ilyenek.. aztán van aki megsérődik.. de le lehet vele szűrni legalább ki a toleránsabb típus, illetve ki figyel az emberre. mindenben van vmi jó általában:)

 

na engem kiveséztünk. veled mi történt? illetve többiek? ne csak én meséljek a szómenésemmel..

Értem. Nem lehet így könnyű élni.

van, de elfelejtettem:D egyszer még egy műsort is láttam róla, hogy ez milyen típusú memóriazavar. hasonló emberek beszéltek. vicces volt, ahogy mesélték, hogy ált nem hiszik el nekik, és bunkónak tartják őket, stb... na ennyire emlékszem a műsorból. a zavar pontosnevére nem. csak hogy a korral még tud romlani

de nekem mindig vol, kiskoromban is. vannak trükkjeima kivédésére.

Tyű ez durva.. Van valami neve ennek a dolognak?

ah, az a baj, az én agyam azt is szelektálja ami kéne :D:D vannak problémák a memóriám előhívásával.. azt szoktam mondani, megjegyzek én mindent, elteszem a fiókokba, csak nem tudom utána kinyitni őket. olyan, mintha a kulcsok már nem lennének meg..

így estek ki eleve annó továbbtanulásnál azok a sulik, ahova memória is kell, meg lexikális tudás. mert nem tudom előhívni magamtól amit megtanulok. nekem csak beugranak a dolgok mindig. kell vmi, ami előhívja az információt...

persze van ami sehogy se ragad meg, csak bevéséssel (nagyon sok ismétlés).és van ami pedig egyszerűen kiesik. pl ha nem látok valakit egy hétig, jóesélyel nem ismerem fel az utcán, simá elmegyek melette arc alapján. (akárki mellett, a saját tesóm, vagy anyám mellett is...) fényképekkel segítek magamon ezügyben. illetve ha vki mozgásban van, az ok, mozgáselemeket meg bírok jegyezni, azt felismerem (így azonosítom inkább az ismerősöket)

na, ezt most minek írom:) most ez ugrott be a szelektálásról...