Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 319 / 327Következő
Idézet tőle: Füles

Ez a neve? Nekem vajon miért ezt a Yarocent írta , amikor még mondtam is neki, hogy az eredetiket jobban szeretem. 

Pont ezt akartam még írni, hogy talán érdemes az eredetit = remeron kipróbálni. Nekem fel is írta a doki, de csak 30 mg-os van (bakker) és elfelejtette a receptet aláírni és lepecsételni. Amúgy azért nem írják azt, mert drága. 3000 forint körül van.

Neked egyébként jó? 

Egy negyedet nyeltem le ...az semmi?

Jáááj, véletlenül lenyeltem..pedig az van ráírva, hogy szájban diszpergálódó :-O :-O

Nem baj, nem lesz semmi baj.

Jáááj, véletlenül lenyeltem..pedig az van ráírva, hogy szájban diszpergálódó :-O :-O

Ez a neve? Nekem vajon miért ezt a Yarocent írta , amikor még mondtam is neki, hogy az eredetiket jobban szeretem. 

Idézet tőle: Málna

Megmondom őszintén, délben váltottam ki, meg sem néztem még, hogy milyen, egy kicsit a lent leírtak miatt egy kissé idegenkedem tőle. Akkor lehet nem fogom tudni negyedelni? :O Meg is nézem. 

Hát nem tudom, az enyémet még felezni is alig lehet (a 15 mg-osat, ami egyébként szubdózis = kábé nem is igazán hat). Mindjárt megnézem, mit szedek, állandóan elfelejtem, hogy mirzaten vagy mirtazapin.

Mármint a 15 mg-os fele, a 7,5 mg szubdózis. Legalábbis nálunk Magyarországon. Amerikában pl. van 7,5 mg-os kiszerelés.

Megmondom őszintén, délben váltottam ki, meg sem néztem még, hogy milyen, egy kicsit a lent leírtak miatt egy kissé idegenkedem tőle. Akkor lehet nem fogom tudni negyedelni? :O Meg is nézem. 

Hát nem tudom, az enyémet még felezni is alig lehet (a 15 mg-osat, ami egyébként szubdózis = kábé nem is igazán hat). Mindjárt megnézem, mit szedek, állandóan elfelejtem, hogy mirzaten vagy mirtazapin.

Mirzaten.

Felezd el, és próbáld ki, legfeljebb lesz egy kis ödéma, és akkor nem szeded tovább. Ha meg nem lesz, lehet, hogy jót tesz.

Idézet tőle: Lilla1331

Kleó!

A 3. verzió szimpatikusabb nekem is. Nem akarok lesüllyedni az ő szintjére. Tudom, hogy ez nem olyan topik, de néha már úgyérzem, hogy semmi sem jó. Csak az este amikor mehetek aludni.

Elegem van már ebből a herce hurcából a dokival, hogy már nem merek mondani semmit, és olyan gyáva vagyok hogy nem merek lépni. Semmiben sem. Se orvos témában se másban.

Egész gyerekkorom, sőt még utána is mindig helyettem intéztek mások mindent, mert dadogtam, és egyszerűbb volt úgy minden. Ha úgy vesszük akkor csöppentem bele a való életbe mikor külön költöztünk a lányommal.

Amióta meg kiderült a betegségem,mégjobban beleszólnak az életembe, apukám, bátyám. A lányom apja is állandóan csak szid, hogy milyen szar ember vagyok,rossz anya. És már nagyon telik a pohár. Hogy nem jutok egyről a kettőre, nem vagyok képes boldognak lenni,hiába van férjem és 2 gyerekem. Csak megkeserítem az életüket.

Nem szabad hagyni magad, igenis meg kell mondani a dokinak, ha valami nem tetszik, különben nem juttok sehova.

Nem keseríted te meg senkinek az életét, inkább a tiédet keserítik meg.

Ha megvan a 3. pont, utána kérhetsz távoltartási végzést is az apa ellen.

Köszi, megnézem 

Kleó!

A 3. verzió szimpatikusabb nekem is. Nem akarok lesüllyedni az ő szintjére. Tudom, hogy ez nem olyan topik, de néha már úgyérzem, hogy semmi sem jó. Csak az este amikor mehetek aludni.

Elegem van már ebből a herce hurcából a dokival, hogy már nem merek mondani semmit, és olyan gyáva vagyok hogy nem merek lépni. Semmiben sem. Se orvos témában se másban.

Egész gyerekkorom, sőt még utána is mindig helyettem intéztek mások mindent, mert dadogtam, és egyszerűbb volt úgy minden. Ha úgy vesszük akkor csöppentem bele a való életbe mikor külön költöztünk a lányommal.

Amióta meg kiderült a betegségem,mégjobban beleszólnak az életembe, apukám, bátyám. A lányom apja is állandóan csak szid, hogy milyen szar ember vagyok,rossz anya. És már nagyon telik a pohár. Hogy nem jutok egyről a kettőre, nem vagyok képes boldognak lenni,hiába van férjem és 2 gyerekem. Csak megkeserítem az életüket.

Itt a terápia topik:

https://bura.hu/forum/segits-segitek/terapia

Bagol, mint én 🙂

Megkeresem azt a topikot, remélem rátalálok. Bár látom  nem nagyon vannak itt ajánlgatások..vagy nem szabad?

Asszem konkrét ajánlás a terápia topikban nincs. De tényleg felesleges is, mert esetleg messze van, drága. 

Én olyan helyeket próbálok gyűjteni (évek óta), amik olcsó vagy ingyenes terápiát tudnak nyújtani.

Hátha most nem lesz :-O Tiszta stresszben vagyok már az estétől..lehet nem is veszem be a 15-ösnek a felét sem, hanem csak negyedet . Szerinted? 🙂 Azt mondta, ha ödémás leszek, akkor hagyjam abba, aztán 2-án reggel menjek vissza, ha nem, akkor 11-én. Egyébként aranyos egy nő 🙂

Hogy veszed be a 15-ös negyedét? Én még felezni tudom ugyan, de negyedelni lehetetlen lenne (az enyémet). 

De jó lenne egy ilyen hatékony terápia nekem is ..Akinél voltam magán pszich mostanában, nagyon jól éreztem ott magam, csak nagyon messze lakik, oda csak akkor tudok elmenni ha jól  vagyok.. Várja is a telefonom, 3-szor vagy 4-szer voltam nála,/ ő írta fel a Scippát, amitől aztán olyan rosszul lettem, hogy azóta nem tudtam menni hozzá :-(, de hívom is majd... Szóval, ő azt hiszem a terápiára mondta, hogy öreg vagyok már hozzá :-O Ő azért finomabb volt, azt mondta, ennyi idősen már nem sok értelme van a gyerekkort boncolgatni, nem vezet sehova..Azt hiszem, ez lenne a terápia? Nem vagyok járatos még egyáltalán ebben a témában.

Te Kleo jártál? Neked nem használt?

Bizony, van terápia topik, nézz be oda!

De, előfordul, hogy ajánlanak terapeutát, de aki az egyiknek jó, nem biztos, hogy másnak is. Úgy "általában" szoktak említeni neveket. Szabad, csak nem igazán helyes.

Bagol, mint én 🙂

Megkeresem azt a topikot, remélem rátalálok. Bár látom  nem nagyon vannak itt ajánlgatások..vagy nem szabad?

Sokféle terápia van, spec. a "gyerekkor boncolgatása" is egy lehetőség. Az összes fajta terápiát felsorolni nehéz lenne, de érdemes nézegetni neten, habár akik ott "hirdetik" magukat, elég drágák. Lehet, hogy neked érdemes lenne jármi ehhez a pszi-hez, már ha megbízol benne.

Én jártam fiatal koromban autogén tréningre, a lúgus még hipnózissal is próbálkozott, nem sok eredménnyel. Aztán később kb. öt évig kognitív terápia félig magán áternél, "részeredmények" voltak. De pl. a lányom járt lógushoz meditációra, neki sokat használt. Azt sem lehet tudni, kinél mi válik be, nekem most elolvasva tetszik a sématerápia, de nem futja rá. Érdekes, hogy a ker. áternek eszébe sem jut elküldeni a ker. lógushoz, folyton a napközis kórházat ajámlgatja, én meg azt nem, már csak azért sem, mert korán kéne kelni, és én bagolyalkat vagyok.

Van egy terápiás topic is.

De jó lenne egy ilyen hatékony terápia nekem is ..Akinél voltam magán pszich mostanában, nagyon jól éreztem ott magam, csak nagyon messze lakik, oda csak akkor tudok elmenni ha jól  vagyok.. Várja is a telefonom, 3-szor vagy 4-szer voltam nála,/ ő írta fel a Scippát, amitől aztán olyan rosszul lettem, hogy azóta nem tudtam menni hozzá :-(, de hívom is majd... Szóval, ő azt hiszem a terápiára mondta, hogy öreg vagyok már hozzá :-O Ő azért finomabb volt, azt mondta, ennyi idősen már nem sok értelme van a gyerekkort boncolgatni, nem vezet sehova..Azt hiszem, ez lenne a terápia? Nem vagyok járatos még egyáltalán ebben a témában.

Te Kleo jártál? Neked nem használt?

Nem hiszem, hogy van olyan, habár akadnak itt is, akik csak egyfélét (vagy azt sem) szednek. Aztán ugye sokaknak a terápia használ sokat, és akkor nem kell (annyi) gyógyszer. 

Nem úgy kezsdődik, hogy mellékhatás mellékhatására stb., ehhez már több évtizednyi gyógyszerszedés kell, és még így sem kapom, aminek a rokon-hatóanyagára allergiás voltam, de ezt már írtam itt.

Nah, ezért húztam halasztottam, hogy egyáltalán pszchi-hez menjek. Mert ebbe az útvesztőbe nem szeretnék beletévedni :-O gyógyszer, aztán gyógyszer a gyógyszer mellékhatására, aztán gyógyszer a gyógyszer mellékhatásának a mellékhatására..és így tovább...ezt írtam is itt már valahol.

De jó annak, akinek egy gyógyszerrel aztán megoldódik a gondja.. Van olyan egyáltalán?

Ha "olyan" allergia lenne, nem adta volna a doki ezt a gyógyszert. Aztán vizesedhetsz még máshol is, pl. boka-tájék, kéz, de nem hiszem, hogy ez más lenne, mint víz-visszatartás. Hülyeségekre ne gondolj, ha komolyabb dolgot is okozhatna, szólt volna az áter.

A sör? Önmagában? Hááát amikor én gyszer mellett nagyon söröztem, nagyon pocsék lett a májfunkcióm. Aztán piaszünet, és később ugyanettől nem volt ennyire rossz. Ismimnek meg azt mondta a dokija, hogy teljesen természetes, hogy ennyi gyszer mellett rosszabb a májfunkciója. Ja, ő is sörözik, orvosa tudja.

Én már szedek pszi gyógyszer (a "kedvenc" Liticarbom) mellékhatására is gyógyszert: hazavágta a pajzsmirigy-működést.

Remélem nem máshol jön, csak a szememen, mint régen is. Nah, ez eddig eszembe sem jut, hogy máshol is jöhet..nem is írom le mi jutott most eszembe...jáááj . De remélem ez nem olyan allergia, hanem "csak" a vízvisszatartó hatás jön elő ha előjön..

Nah, én sem írtam le az összes gyógyszert, mert azok nem ideillők / vérnyomáscsökkentő + concor + reflux ellen/

...és a sörre meg azt mondta, sokkal károsabb a májra, mint a gyógyszerek

A Stilnox meg a Xanax mindkettő benzo, tényleg jobb, ha csak az egyik kell. Viszont aludni fontos. A Yarocent estére szokták adni, úgyhogy biztos altat. Van valamid, ami allergiára való? Mert az jó volna, ha mégis kijön az ödéma.

Jaj, ne is mondd, én már olyan gyógyszerkavarcsot szedek, hogy szerintem több a kölcsönhatás, mint a hatás. 11-féle gyszer, ebből 5 pszi.

Én egyébként egy szófogadó Lány vagyok ..:) De, őrült beszari..angryfrownblush

Hát jó, akkor ma este beveszem az első felet..vagy negyedet . Arra is kíváncsi leszek, mennyire altat... mert én bő fél xanaxot és egy bő fél Stilnoxot is szedek , ugyebár, mert nehezen tudok, még így is aludni. Azt mondta a xanaxot vegyem, a Stilnoxot akkor ha muszáj lesz..ennyiminden hatóanyag  együtthatása, hát nem is csoda, követhetetlen...

Vegyél be rendesen még egyet, és ha mégis lenne ödéma, hagyd abba, de csak akkor. Sokam gyszerezik itt magukat, elhagyjuk-beszedjük kedvünk szerint, de azért ez nem a követendő minta.

Úgy csináld, ahogy az átered mondta! Van, hogy mintegy "elmúlik" az allergia, ismim is hozzászokott egy gyszerhez. Én meg nem, ezt előre nem tudni.

Nem vagyok egy hazudós típus, sőt szinte a hülyeségig őszinte, de már az is eszembe jutott, ahogy így olvasgatok, hogy ne is vegyem be és menjek vissza másodikán, hogy ödémás voltam..?? :O

Olvasom itt volt másnak is , hogy visszatartotta a vizet, Eszter is így volt vele..

Sajnálnám, mert egyébként épp nekemvaló lenne ez a gyógyszer  /mástól szinte mindtől hányingert, étvágytalanságot olvasok 🙁 🙁 /

Hátha most nem lesz :-O Tiszta stresszben vagyok már az estétől..lehet nem is veszem be a 15-ösnek a felét sem, hanem csak negyedet . Szerinted? 🙂 Azt mondta, ha ödémás leszek, akkor hagyjam abba, aztán 2-án reggel menjek vissza, ha nem, akkor 11-én. Egyébként aranyos egy nő 🙂

Füles!
Nem értem, hogy mertek neked olyan hatóanyagú gyszert adni, amire allergiás voltál. Ha legkisebb panasz is jelentkezik, hagyd abba és vissza a dokihoz.

Amúgy aki szedte ismim a Yarocent, dicsérte és még étvágyat is csinált. Úgyhogy drukkolok neked, hogy ne csináljon allergiát!

Lilla!

Ezt a gyerek érdekében is meg kell oldanod. Könnyebb lenne, ha a családod melléd állna. Talán a 3. megoldás volna a legjobb, de ez csak az én véleményem.

Sziasztok! A Yarocenhez mit szóltok?  / én este kezdem, a legkisebbnek a felével..sajnos réges régen, ödémás lett a szemem a Remeron-tól 🙁 így aztán tartok most is ettől. Pedig nekem az akkor jó lett volna, szinte már az első szemek után jól voltam, mondjuk nekem nagy gond, ha nem vagyok jól nem tudok enni, sőt rosszabb állapotomban öklendezek, főleg délelőtt, kora délutánig. Szóval, ha tudok enni, attól már én egész lelkileg jobban vagyok.. /

Kleo! Az apukás dolgot próbálom megoldani, de egyenlőre nem tudom hogyan merre tudnék lépni. A családomból már senki nem áll mellettem ebben az ügyben, mindenki azt mondja nem kell vele foglalkozni.Sok éve megy már, szerintük nagyonfelfújom a dolgot és nem foglalkozzak azzal az őrülttel.Persze a múltkori eset kiverte a biztosítékot, de bizonyíték hiányában nem tudtam előre lépni.

Most 3 verziót látok egyenlőre:

1. Nem engedem el láthatásra a gyereket, ezzel kitéve magam a támadásnak,annak hogy szimplán elviszi mondjuk a suliból, akár feljelent stb.

2.Feljelentem,és kivizsgálást kérek az ügyben, hivatkozva folyamatos lelki terrorra, és időszakos fizikai bántalmazásra,amikor ügyel arra hogy nyom ne maradjon.Ebben az esetben is retteghetek,mit lép.Mi lesz a következmény.

3. Megvárom a pszichológus véleményét, ami 1-2 hét, akihez a lányom jár. Ha szerencsém van akkor ki tudok tőle csikarni egy írásos véleményt.

Igazából, úgyérzem, ha ezt megoldom,és legalább annyit elérek vele, hogy végre békénhagy minket,már kicsivel könnyebb lesz az életem.

A férjem is kezd besokallni, a sok panaszkodástól,igazásból nem is csodálom. A volt párom minden balhéja után ki vagyok készülve,nem tudom képes vagyok e szembeszálni vele, pedig tudom hogy muszáj. De félek ha összecsapok vele, a kórházban kötök ki,vagy a rendőrségen.Mi nem tudunk meglenni egy légtérben.

Tegnap megkérdezte a doki, hogy szerettem e valaha is ezt az embert. És őszintén szólva nem is tudtam mit mondjak. Szerintem akkor szerettem, vagy legalábbis azt az érzést annak gondoltam. Hiba volt az egész és ez a büntetésem.

Idézet tőle: Kleó

Ja, Kleó nem szereti, mert szerinte méreg. Persze ellenőrzik a szintet. De Kleó a Depakine-t sem szerette, mert hasmenése volt tőle. Meg annak is ellenőrizni kell a vérben a szintjét. Szóval ettől még másnak beválhat bármelyik.

Lilla, az "apukás" dolgot előbb-utóbb meg kell oldjad. Ezt nem lehet így hagyni.

Nekem az a véleményem, hogy el kell mondani a dokinak őszintén a fenntartásaidat, és együtt találni megoldást a gyógyszerproblémára. Látod, engem sem evett meg a doki, akinek bevallottam, hogy a Depakine-t fél éve nem szedem. Csak azt mondta, azért kell valami hang.-stab.

Kleó, a lamolepet próbáltad?

Mivel a Tegretolra allergiás voltam (tele viszkető, hólyagos kiütéssel), azt mondta a doki, hogy akkot a Lamolepet nem lehet, valami keresztallergia lehet.

Ja, értem. Kár.

Ja, Kleó nem szereti, mert szerinte méreg. Persze ellenőrzik a szintet. De Kleó a Depakine-t sem szerette, mert hasmenése volt tőle. Meg annak is ellenőrizni kell a vérben a szintjét. Szóval ettől még másnak beválhat bármelyik.

Lilla, az "apukás" dolgot előbb-utóbb meg kell oldjad. Ezt nem lehet így hagyni.

Nekem az a véleményem, hogy el kell mondani a dokinak őszintén a fenntartásaidat, és együtt találni megoldást a gyógyszerproblémára. Látod, engem sem evett meg a doki, akinek bevallottam, hogy a Depakine-t fél éve nem szedem. Csak azt mondta, azért kell valami hang.-stab.

Mivel a Tegretolra allergiás voltam (tele viszkető, hólyagos kiütéssel), azt mondta a doki, hogy akkot a Lamolepet nem lehet, valami keresztallergia lehet.

Lilla, elég egy másik "tartózkodási hely", én is úgy kerültem a Balassa és vonzáskörzetébe.

Szia!

Így igaz, de legalább kiváltottam 2 hónap gondolkodás után a Convulexet, és miután a Lamolep 2 hónap kihagyás után a legkisebb adagban is allergiát okozott, ráfanyalodtam. Pár napig bírtam, de nagyon furán éreztem magam, és abbahagytam. Viszont majd beleőrülök olyan gyomoridegem van ma, nem tudom miért. Erre nagyon jó volt a Lamo., de most kilőve minden.

És még a dokinak sem mondhatom, mert kirak a rendelőből. És most nagyon nem szabad kihúznom a gyufát.

Szia!

36 vagyok, gyereket már nem szeretnék. 2 gyermekem van, 12 és 3 éves. Igazából nem vagyok gyógyszer ellenes, csak az évek során rászoktam a gyógyszertájékoztatók elolvasására, és rákeresek a neten kinek mi a véleménye.

Lilla 1331, akkor most sem a valdoxant, sem a convulexet nem akarod szedni? 

Oké, most már kezd összeállni. A valdoxant feleslegesnek ítéled (egyébként szerintem sincs hagulatjavító hatása és sokak szerint nincs és a 3. doki szerint sincs), a convulextől meg hullott a hajad.

Idézet tőle: Robinson

Utána nézek, mert alap esetben úgy emlékszem, hogy olyankor a tudatom irányítását átadom a Hipnotizőrnek, és ez elég ingoványosnak tűnik elsőre. Hogy van e ennek kidolgoztt terápiás változata is azt pontosan nem tudom még, mindenesetre köszi.

Van, persze. Szülésnél, fogorvosnál például használják fájdalomcsillapításra. 

Utána nézek, mert alap esetben úgy emlékszem, hogy olyankor a tudatom irányítását átadom a Hipnotizőrnek, és ez elég ingoványosnak tűnik elsőre. Hogy van e ennek kidolgoztt terápiás változata is azt pontosan nem tudom még, mindenesetre köszi.

Málna, nem benzo a Spitomin és valóban a rivotril is hasonló tüneteket okoz mint a frontin. 2 évig rivo-n is voltam, és abban az időszakban simán előfordult, hogy kiesett egy-egy nap. A forntinnál már "csak" a történések részleteire nem emlékszem mindig, pedig nagyon fontos tudnom, hogy kivel mikor mit egyeztettem le, és ezt korábban tudtam is. Lehet hogy túl extrák az igényeim? Arra gondolok, hogy álomvilág azt képzelni, hogy van olyan gyógyszer, ami mellett a fájdalmaim 10-es skálán 7 alá mennek, tudok mellette aludni, a depressziót nem engedi eluralkodni ééés még agyam is marad utána, hogy összetettebb feladatok megoldására képes legyek? Eddig ezt még nem találtuk el. A fájdalmaim 5-ösre való csökkentéséhez annyi pszichotikumot kell belém tömni, amitől zombi üzemmódra váltok. (Alvás, evés , mosdó, nyálfolyás..ennyi) Ennél azért kicsit még többet várnék az élettől. Most kényszerből elfogadom a 7-es 8-as mindennapos fájdalmakat, - ritkán 9-es, - frontinnal alszom, a Valdoxán javított a cselekvőképességemen és a hangulatomon és kipréselem magamból, hogy a mostani munkakörömben helyt álljak. (Meg persze itthon).    

Próbálkoztál akupunktúrával és/vagy hipnózissal? Az akupunktúra tényleg használ, ezt egészen biztosan mondhatom. És olvastam arról, hogy hipnózissal (akár ön-hipnózissal) lehet fájdalmat csillapítani. 

Akupunktúrán voltam már, de lehet hogy nem volt elég kitartásom, mert 20 alkalom után abbahagytam. A kínai Orvos sem bíztatott, így nem láttam értelmét folytatni. A hipnózissal viszont nem próbálkoztam még. Azt Pszchoterápia keretében csinálják?

Robinson, 20 alkalom bőven elég kellett volna, hogy legyen. Nekem egyébként (sajnos) nem a szorongásomon segített, hanem a rendetlenkedő gyomromon, de azon sokat. 

A hipnózisnak utána kéne olvasni. Az biztos, hogy saját szakállra nem próbálkoznék vele. Kellene egy jó terap, aki nagyon ért hozzá.

Málna, nem benzo a Spitomin és valóban a rivotril is hasonló tüneteket okoz mint a frontin. 2 évig rivo-n is voltam, és abban az időszakban simán előfordult, hogy kiesett egy-egy nap. A forntinnál már "csak" a történések részleteire nem emlékszem mindig, pedig nagyon fontos tudnom, hogy kivel mikor mit egyeztettem le, és ezt korábban tudtam is. Lehet hogy túl extrák az igényeim? Arra gondolok, hogy álomvilág azt képzelni, hogy van olyan gyógyszer, ami mellett a fájdalmaim 10-es skálán 7 alá mennek, tudok mellette aludni, a depressziót nem engedi eluralkodni ééés még agyam is marad utána, hogy összetettebb feladatok megoldására képes legyek? Eddig ezt még nem találtuk el. A fájdalmaim 5-ösre való csökkentéséhez annyi pszichotikumot kell belém tömni, amitől zombi üzemmódra váltok. (Alvás, evés , mosdó, nyálfolyás..ennyi) Ennél azért kicsit még többet várnék az élettől. Most kényszerből elfogadom a 7-es 8-as mindennapos fájdalmakat, - ritkán 9-es, - frontinnal alszom, a Valdoxán javított a cselekvőképességemen és a hangulatomon és kipréselem magamból, hogy a mostani munkakörömben helyt álljak. (Meg persze itthon).    

Próbálkoztál akupunktúrával és/vagy hipnózissal? Az akupunktúra tényleg használ, ezt egészen biztosan mondhatom. És olvastam arról, hogy hipnózissal (akár ön-hipnózissal) lehet fájdalmat csillapítani. 

Akupunktúrán voltam már, de lehet hogy nem volt elég kitartásom, mert 20 alkalom után abbahagytam. A kínai Orvos sem bíztatott, így nem láttam értelmét folytatni. A hipnózissal viszont nem próbálkoztam még. Azt Pszchoterápia keretében csinálják?

ElőzőOldal 319 / 327Következő