Gyógyszer
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.15., 08:19Lilla 1331 írta:
"Végül is 4 évig ezek nélkül éltem,(7éve derült ki mi a bajom), gyereket szerettünk voltam a párommal, előtte már 2 éve teljesen gyógyszermentes voltam (xanax sem volt),a terápia totál elég volt. Tavaly jött elő újra,ez a nyavaja,sok minden negatív esemény hatására.De most valahogy más, akkor jobb volt gyógyszer nélkül, most meg 1-2 hónapig elvagyok nélküle, utána érzem hogy újra kellene valami. Terápia mellett is. Öregszem "
Lilla, nagyjából hány éves vagy?
Ha gyógyszert kell szedni, az nem biztos, hogy olyan nagy baj, ha tolerálható (vagy nulla) mellékhatása van. Persze ha gyermeket szeretnétek, akkor nyilván nem túl szerencsés gyógyszert szedni.
Lilla 1331 írta:
"Végül is 4 évig ezek nélkül éltem,(7éve derült ki mi a bajom), gyereket szerettünk voltam a párommal, előtte már 2 éve teljesen gyógyszermentes voltam (xanax sem volt),a terápia totál elég volt. Tavaly jött elő újra,ez a nyavaja,sok minden negatív esemény hatására.De most valahogy más, akkor jobb volt gyógyszer nélkül, most meg 1-2 hónapig elvagyok nélküle, utána érzem hogy újra kellene valami. Terápia mellett is. Öregszem "
Lilla, nagyjából hány éves vagy?
Ha gyógyszert kell szedni, az nem biztos, hogy olyan nagy baj, ha tolerálható (vagy nulla) mellékhatása van. Persze ha gyermeket szeretnétek, akkor nyilván nem túl szerencsés gyógyszert szedni.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.15., 08:09Idézet tőle: RobinsonIdézet tőle: parrotA frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
Átlagban romlott az elmúlt két évben a memóriám és az agyi kapacitásom. Ha 6 óránál többet alszom egyszerűen még rosszabbnak élem meg, mert túl alszom magam, és akkor nehezebben indul be a rendszer sokkal. Lehet hogy nem alszom ki magam eléggé? Amúgy ez az alvás is elég szakadozott.. 2 óránként kikukkantok, hogy hol tartunk az éjszakában.van e már hajnali fény stb. A legtöbb gyógyszert beszedtem minimum fél évig, de annyira russzul viseltem a mellékhatásokat, hogy abbahagytam. Nem vagyok egyszerű eset, nehezen fogadom el a gyógyszerelési kényszerhelyzetemet.
Robinson, bár neked más okokból kell szedned a gyógyszert, mint nekem (valóban szó szerint kényszerhelyzetben vagy), én is elég renitens vagyok. Sajnálom, hogy a frontin ilyen rosszat tesz neked, tudomásom szerint a rivo sem jobb. Nem tartom valószínűnek, hogy a spitomin jobb lenne. Az benzo egyébként?
Idézet tőle: RobinsonIdézet tőle: parrotA frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
Átlagban romlott az elmúlt két évben a memóriám és az agyi kapacitásom. Ha 6 óránál többet alszom egyszerűen még rosszabbnak élem meg, mert túl alszom magam, és akkor nehezebben indul be a rendszer sokkal. Lehet hogy nem alszom ki magam eléggé? Amúgy ez az alvás is elég szakadozott.. 2 óránként kikukkantok, hogy hol tartunk az éjszakában.van e már hajnali fény stb. A legtöbb gyógyszert beszedtem minimum fél évig, de annyira russzul viseltem a mellékhatásokat, hogy abbahagytam. Nem vagyok egyszerű eset, nehezen fogadom el a gyógyszerelési kényszerhelyzetemet.
Robinson, bár neked más okokból kell szedned a gyógyszert, mint nekem (valóban szó szerint kényszerhelyzetben vagy), én is elég renitens vagyok. Sajnálom, hogy a frontin ilyen rosszat tesz neked, tudomásom szerint a rivo sem jobb. Nem tartom valószínűnek, hogy a spitomin jobb lenne. Az benzo egyébként?
Idézet tőle: Robinson ekkor: 2016.10.13., 21:58Idézet tőle: parrotA frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
Idézet tőle: parrotA frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.10.13., 20:47Szia,
Én szedtem Anxiront kb 1.5 éve. Semmit nem hatott. Írd és mond semmit. Utána szedtem Frontint, és az azért klasszisokkal jobb gyógyszer.
Szia,
Én szedtem Anxiront kb 1.5 éve. Semmit nem hatott. Írd és mond semmit. Utána szedtem Frontint, és az azért klasszisokkal jobb gyógyszer.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.13., 20:25A frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
A frontint este veszed be,s még ígyis tompít másnap?Egyáltalán kialszod magad esténként?Azt írtad a profilodban,hogy rengeteg gyógyszert kipróbáltatok.Elég ideig szedted őket,vagy csak pár hétig?Valami megoldás kellene.Az anxiront már a pszichiáterek többsége is nagyon gyengének tartja,valamiféle placebo -nak.
Idézet tőle: Robinson ekkor: 2016.10.13., 15:48Sziasztok!
Szedett már Valaki Buspiron hatóanyag tartalmú szorongásoldót? (Anxiron, Spitomin) Nézelődöm, mert nagyon szeretném a Frontint letenni, és fogalmam sincs mi válthatná ki. Az Orvos szerint örülnöm kéne, hogy a frontin elég arra, hogy este el tudjak aludni,de én elégedetlen vagyok, mert érzem hogy tompítja az agyam és a felfogó képességemet. Létkérdés számomra, hogy agyban jelen legyek, mert ebből tudok megélni. Aludni viszont spontán nem tudok, 3-4 nap ébren töltött idő után is alig. Ezért ameddig a fájdalmaim stresszelik az idegeimet egész nap, addig az alváshoz nélkülözhetetlen nekem valami gyógyszer. És ha csak csoda nem történik, akkor amíg élek ezek a fájdalmak velem maradnak, és ahogy öregszem úgy romolhat az állapotom. Ebben a helyzetben keresem az élhető arany közép utat.
Sziasztok!
Szedett már Valaki Buspiron hatóanyag tartalmú szorongásoldót? (Anxiron, Spitomin) Nézelődöm, mert nagyon szeretném a Frontint letenni, és fogalmam sincs mi válthatná ki. Az Orvos szerint örülnöm kéne, hogy a frontin elég arra, hogy este el tudjak aludni,de én elégedetlen vagyok, mert érzem hogy tompítja az agyam és a felfogó képességemet. Létkérdés számomra, hogy agyban jelen legyek, mert ebből tudok megélni. Aludni viszont spontán nem tudok, 3-4 nap ébren töltött idő után is alig. Ezért ameddig a fájdalmaim stresszelik az idegeimet egész nap, addig az alváshoz nélkülözhetetlen nekem valami gyógyszer. És ha csak csoda nem történik, akkor amíg élek ezek a fájdalmak velem maradnak, és ahogy öregszem úgy romolhat az állapotom. Ebben a helyzetben keresem az élhető arany közép utat.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.12., 19:17Egy bő éve szedem. Azóta csak a depi, különböző mértékben.
Köszi, én is remélem, hogy bejön.
Egy bő éve szedem. Azóta csak a depi, különböző mértékben.
Köszi, én is remélem, hogy bejön.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.12., 18:38Kleó, régóta szeded a lítiumot?
Én mind a convulexet, mind a lítiumot csak nagyon rövid ideig (kábé 2 hó) szedtem.
Remélem, az abilify bejön!
Kleó, régóta szeded a lítiumot?
Én mind a convulexet, mind a lítiumot csak nagyon rövid ideig (kábé 2 hó) szedtem.
Remélem, az abilify bejön!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.12., 17:26Idézet tőle: MálnaCsak úgy abbahagytam.
Mennyit szedsz?
A terápiás tartományon belül tudsz lenni?
Na, én csak úgy nem merem. 500 mg-osból 2x 0,5 öt szedek, és igen, eddig mindig a terap tartományon belül vagyok.
Néhány évtized kellett hozzá, hogy biztosra diagnosztizálják a bipolt, de kapok antipszichót is kiegyenlítőnek, ezt a qrva hizlaló Olanzapin-t most cseréli le Arisppa-ra (ami ugye az Abilify). Ettől az újtól mintha kicsit jobban lennék, csak ne vacakolna a vérnyomásom attól a gyógyszertől, amit a COPD-re kapok.
Na meg a lítium megborította a pajzsmirigy-működésemet, és arra is kapok gyszert, azt mondta az áter, hogy a lítiumról csak akkor "szed le", ha a vesémnek lenne baja tőle, mert azt nem lehet más gyógyszerrel karbantartani.
Idézet tőle: MálnaCsak úgy abbahagytam.
Mennyit szedsz?
Na, én csak úgy nem merem. 500 mg-osból 2x 0,5 öt szedek, és igen, eddig mindig a terap tartományon belül vagyok.
Néhány évtized kellett hozzá, hogy biztosra diagnosztizálják a bipolt, de kapok antipszichót is kiegyenlítőnek, ezt a qrva hizlaló Olanzapin-t most cseréli le Arisppa-ra (ami ugye az Abilify). Ettől az újtól mintha kicsit jobban lennék, csak ne vacakolna a vérnyomásom attól a gyógyszertől, amit a COPD-re kapok.
Na meg a lítium megborította a pajzsmirigy-működésemet, és arra is kapok gyszert, azt mondta az áter, hogy a lítiumról csak akkor "szed le", ha a vesémnek lenne baja tőle, mert azt nem lehet más gyógyszerrel karbantartani.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.12., 16:33Idézet tőle: parrotA lítium a bipolárisoknál alapgyógyszer,nem?A barátnőm szedi,jó ég tudja,hány éve.Párszor próbálta letenni,de kórház lett a vége,előjött a mánia.Kleó,neked gondolom a bipol-t diagnosztizálták,a profilodban említed...Málna,neked meg valamiféle egyveleg lehet,depi stb.Szóval,ha te letetted a lítiumot,talán nem is volt igazán szükséged rá.A lítium tényleg nem játék,sok mellékhatás,de valszeg.szedni kell....
Bizony, aki bipol, annak szednie kell (vagy valami más hangulatstabilizálót).
Úh. szerintem Kleónak is szednie kell. Vagy ha nem ezt, akkor valami mást.
Nekem egy antidepitől jött elő egy hipomán állapot. Ez gyógyszer kiváltotta bipol. Ez nem valódi bipol. Sokat olvastam utána és biztos vagyok benne.
Idézet tőle: parrotA lítium a bipolárisoknál alapgyógyszer,nem?A barátnőm szedi,jó ég tudja,hány éve.Párszor próbálta letenni,de kórház lett a vége,előjött a mánia.Kleó,neked gondolom a bipol-t diagnosztizálták,a profilodban említed...Málna,neked meg valamiféle egyveleg lehet,depi stb.Szóval,ha te letetted a lítiumot,talán nem is volt igazán szükséged rá.A lítium tényleg nem játék,sok mellékhatás,de valszeg.szedni kell....
Bizony, aki bipol, annak szednie kell (vagy valami más hangulatstabilizálót).
Úh. szerintem Kleónak is szednie kell. Vagy ha nem ezt, akkor valami mást.
Nekem egy antidepitől jött elő egy hipomán állapot. Ez gyógyszer kiváltotta bipol. Ez nem valódi bipol. Sokat olvastam utána és biztos vagyok benne.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.12., 16:25A lítium a bipolárisoknál alapgyógyszer,nem?A barátnőm szedi,jó ég tudja,hány éve.Párszor próbálta letenni,de kórház lett a vége,előjött a mánia.Kleó,neked gondolom a bipol-t diagnosztizálták,a profilodban említed...Málna,neked meg valamiféle egyveleg lehet,depi stb.Szóval,ha te letetted a lítiumot,talán nem is volt igazán szükséged rá.A lítium tényleg nem játék,sok mellékhatás,de valszeg.szedni kell....
A lítium a bipolárisoknál alapgyógyszer,nem?A barátnőm szedi,jó ég tudja,hány éve.Párszor próbálta letenni,de kórház lett a vége,előjött a mánia.Kleó,neked gondolom a bipol-t diagnosztizálták,a profilodban említed...Málna,neked meg valamiféle egyveleg lehet,depi stb.Szóval,ha te letetted a lítiumot,talán nem is volt igazán szükséged rá.A lítium tényleg nem játék,sok mellékhatás,de valszeg.szedni kell....
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.12., 16:11Csak úgy abbahagytam.
Mennyit szedsz?
Csak úgy abbahagytam.
Mennyit szedsz?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.12., 15:57Én a lítiumnak csak rossz hatását érzem, ahogy a barátnőm mondta: lesz..ok mindent. Kicsit közömbös lettem, se sírás, se nevetés. Sajnos én csak úgy nem tudom abbahagyni, mert ugye nézik a vérképet, és menten lebuknék; magánba meg nincs pénzem járni. Itt meg mind tudnak a lítiumról.
Ja, és akkor elvonási tüneted sem volt? Egyből vagy fokozatosan hagytad abba?
Én a lítiumnak csak rossz hatását érzem, ahogy a barátnőm mondta: lesz..ok mindent. Kicsit közömbös lettem, se sírás, se nevetés. Sajnos én csak úgy nem tudom abbahagyni, mert ugye nézik a vérképet, és menten lebuknék; magánba meg nincs pénzem járni. Itt meg mind tudnak a lítiumról.
Ja, és akkor elvonási tüneted sem volt? Egyből vagy fokozatosan hagytad abba?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.12., 13:17Idézet tőle: KleóNeked hogy sikerült elhagyni a lítiumot? Mert nekem az elhagyásáról egyik doki sem hajlandó hallani sem, még a tüdőgyógyász sem... én meg utálom szedni.
Kleó, én csak úgy abbahagytam a convulexet és a lítiumot. Mondjuk lehet, hogy nem kellett volna. Viszont én semmi hatását és semmi mellékahatását nem éreztem egyiknek sem.
Idézet tőle: KleóNeked hogy sikerült elhagyni a lítiumot? Mert nekem az elhagyásáról egyik doki sem hajlandó hallani sem, még a tüdőgyógyász sem... én meg utálom szedni.
Kleó, én csak úgy abbahagytam a convulexet és a lítiumot. Mondjuk lehet, hogy nem kellett volna. Viszont én semmi hatását és semmi mellékahatását nem éreztem egyiknek sem.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.12., 12:26Málna, engem inkább az Olanzaoin hizlal, de benne van a Liticarb leírásában, hogy at is hizlalhat. De persze főleg az Ol. A Xanax engem nem hizlal. Remélem, ha lecseréli a doki Arisppa-ra az Ol.-t, fogyok, mert az nem állapot, hogy nem egész egy év alatt 30 kg-ot híztam.
Neked hogy sikerült elhagyni a lítiumot? Mert nekem az elhagyásáról egyik doki sem hajlandó hallani sem, még a tüdőgyógyász sem... én meg utálom szedni.
Málna, engem inkább az Olanzaoin hizlal, de benne van a Liticarb leírásában, hogy at is hizlalhat. De persze főleg az Ol. A Xanax engem nem hizlal. Remélem, ha lecseréli a doki Arisppa-ra az Ol.-t, fogyok, mert az nem állapot, hogy nem egész egy év alatt 30 kg-ot híztam.
Neked hogy sikerült elhagyni a lítiumot? Mert nekem az elhagyásáról egyik doki sem hajlandó hallani sem, még a tüdőgyógyász sem... én meg utálom szedni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.12., 10:29Sajnos akkor üt be,mielőtt elaludnék.Addig semmi.Persze megpróbáltam,hogy vacsora után még elkészítek műzlit édesítővel,stb.Jelenleg is így csinálom.Ugyanúgy jön a ,,roham,,.S már 12.5 mg-nál is.Ok,3-4 órát alszom így,mármint ekkora adaggal.A 25 mg már nagyon durva.Néha kell.Plusz mellette rivo,lamolep.Az orvosom nem engedi,hogy én mondjam meg,milyen gyógyszert írjon,mégha csak próbára is.Azt meg hallani sem akarja,hogy,a neten olvastam,stb.Ő nem dr.bubó,hogy az orvos írja,a beteg diktál...Váltani akarok,de megint 10ezer ft,s ki tudja....Ez a rohadt pénz...
Sajnos akkor üt be,mielőtt elaludnék.Addig semmi.Persze megpróbáltam,hogy vacsora után még elkészítek műzlit édesítővel,stb.Jelenleg is így csinálom.Ugyanúgy jön a ,,roham,,.S már 12.5 mg-nál is.Ok,3-4 órát alszom így,mármint ekkora adaggal.A 25 mg már nagyon durva.Néha kell.Plusz mellette rivo,lamolep.Az orvosom nem engedi,hogy én mondjam meg,milyen gyógyszert írjon,mégha csak próbára is.Azt meg hallani sem akarja,hogy,a neten olvastam,stb.Ő nem dr.bubó,hogy az orvos írja,a beteg diktál...Váltani akarok,de megint 10ezer ft,s ki tudja....Ez a rohadt pénz...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.12., 09:53...és ha bevétel után rögtön lefeküdnél? Tehát a kajakórság előtt elalszol...
Éjszakai hűtőzésem nem volt.
...és ha bevétel után rögtön lefeküdnél? Tehát a kajakórság előtt elalszol...
Éjszakai hűtőzésem nem volt.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.12., 09:38Avana!A trittico-t mint antidepit kaptad,s teljesen erre álltatok rá,letéve a másik gyógyszert,vagy kiegészítésként más antidepi mellé?
Avana!A trittico-t mint antidepit kaptad,s teljesen erre álltatok rá,letéve a másik gyógyszert,vagy kiegészítésként más antidepi mellé?
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.12., 09:36A seroquel sr-el egész nap ettem,hűtőnyi mennyiséget.Ketilept prolong is ezt okozta.Most visszatértem a cymbaltára,ez kicsit tényleg visszafogja napközben.Sajnos az insomnia nem oldódott meg ,lassan egy éve,hogy kínlódom ,próbálkozom.A seroquel nagyon jó,de mondom,idővel sem csillapodott a falásroham.Ez egy csillapíthatatlan állapot,akkor csap le,mielőtt elaludnék.S nem nassolásról van szó,ez nem is érdekelne.Mondhatni,nem tudok róla,de volt,hogy annyira elkeserített a tehetetlenség,hogy már magam ellen fordultam...Kb.most is itt tartok.Kaptam olyan antidepiket,amik segítik az alvást,sajnos szintén durván etetnek.Most kezdem feladni,a depi is előjött.
A seroquel sr-el egész nap ettem,hűtőnyi mennyiséget.Ketilept prolong is ezt okozta.Most visszatértem a cymbaltára,ez kicsit tényleg visszafogja napközben.Sajnos az insomnia nem oldódott meg ,lassan egy éve,hogy kínlódom ,próbálkozom.A seroquel nagyon jó,de mondom,idővel sem csillapodott a falásroham.Ez egy csillapíthatatlan állapot,akkor csap le,mielőtt elaludnék.S nem nassolásról van szó,ez nem is érdekelne.Mondhatni,nem tudok róla,de volt,hogy annyira elkeserített a tehetetlenség,hogy már magam ellen fordultam...Kb.most is itt tartok.Kaptam olyan antidepiket,amik segítik az alvást,sajnos szintén durván etetnek.Most kezdem feladni,a depi is előjött.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.12., 09:13Kleó, engem a lítium egyáltlalán nem hízlalt (igaz, engem a xanax sem, másokat meg igen).
Kleó, engem a lítium egyáltlalán nem hízlalt (igaz, engem a xanax sem, másokat meg igen).
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.12., 08:33A Tritticora tényleg kérdezz rá, nálam is elképesztő mértékű evések történtek...
(Bár volt, amikor pedig nem etetett, de most ezt nem részletezem, lényeg, hogy mikor tisztán alvászavarra szedtem, nem igazán volt más bajom, akkor viszont igen..)
na jó, mégis részletezem. 😀
Amikor úgy kezdtem el szedni, hogy súlyosan szorongtam, akkor nem etetett annyira, mert mélyebbről indultam. Mire feljöttem lelkileg, addigra pedig már hozzászoktam a gyógyszerhez.
Sima alvászavarra szedve viszont...evés a köbön. 🙂
Esetileg szedve is.
A Tritticora tényleg kérdezz rá, nálam is elképesztő mértékű evések történtek...
(Bár volt, amikor pedig nem etetett, de most ezt nem részletezem, lényeg, hogy mikor tisztán alvászavarra szedtem, nem igazán volt más bajom, akkor viszont igen..)
na jó, mégis részletezem. 😀
Amikor úgy kezdtem el szedni, hogy súlyosan szorongtam, akkor nem etetett annyira, mert mélyebbről indultam. Mire feljöttem lelkileg, addigra pedig már hozzászoktam a gyógyszerhez.
Sima alvászavarra szedve viszont...evés a köbön. 🙂
Esetileg szedve is.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.12., 08:17Köszi Mindenkinek!A Trittikóra ránézek.Este egy tepsi rákóczi túróst készítettem,éjjel kb.fél tepsivel elfogyasztottam.Szóval ilyen mértékű....
Köszi Mindenkinek!A Trittikóra ránézek.Este egy tepsi rákóczi túróst készítettem,éjjel kb.fél tepsivel elfogyasztottam.Szóval ilyen mértékű....
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.11., 22:32Sajnos ismerem ezt, tényleg szinte kontrollálhatatlan...mirtazapinnal ugyanez a tapasztalat, egy hete dühöngtem emiatt. 6 kör zabálós-hányós roham per nap..még jó, hogy csak tartalékban volt...
1. Talán Ketilept helyett Seroquel XR? Ez nem zabáltat annyira, úgy tapasztaltam...
2. Trittico!! Pont emiatt kaptam és nem etet, DE altat.
Sajnos ismerem ezt, tényleg szinte kontrollálhatatlan...mirtazapinnal ugyanez a tapasztalat, egy hete dühöngtem emiatt. 6 kör zabálós-hányós roham per nap..még jó, hogy csak tartalékban volt...
1. Talán Ketilept helyett Seroquel XR? Ez nem zabáltat annyira, úgy tapasztaltam...
2. Trittico!! Pont emiatt kaptam és nem etet, DE altat.
Idézet tőle: Robinson ekkor: 2016.10.11., 21:11Igen, annyira meglepő, hogy semmi mellékhatása nincs szinte, hogy emiatt sokan nem is éreznek semmit. Talán már írtam itt vhol, hogy minden más gyógyszer a szerotoninra hat elsődlegesen és mivel a szerotonin nagyon sok élettani folyamatot befolyásol, ezért intenzíven érezhető a gyógyszernek a használata. (bélrendszer, alvás ébrenlét, látás, szívritmus, testhőszabályozás). Akikkel beszéltem abbahagyták hatástalanság miatt 25 mg-nál, de az optimális dózis 50 mg-nál vagy a fölött van. Ez a melatoninra hat, ami az alvás és a fiatalság hormonja :), de részlegesen a szerotonin egyensúlyt is rendezi, viszont nem emeli olyan szintre hogy mellékhatások legyenek. Mindenesetre én bízom az Orvosomban aki jó hírében áll a szakterületén.
Igen, annyira meglepő, hogy semmi mellékhatása nincs szinte, hogy emiatt sokan nem is éreznek semmit. Talán már írtam itt vhol, hogy minden más gyógyszer a szerotoninra hat elsődlegesen és mivel a szerotonin nagyon sok élettani folyamatot befolyásol, ezért intenzíven érezhető a gyógyszernek a használata. (bélrendszer, alvás ébrenlét, látás, szívritmus, testhőszabályozás). Akikkel beszéltem abbahagyták hatástalanság miatt 25 mg-nál, de az optimális dózis 50 mg-nál vagy a fölött van. Ez a melatoninra hat, ami az alvás és a fiatalság hormonja :), de részlegesen a szerotonin egyensúlyt is rendezi, viszont nem emeli olyan szintre hogy mellékhatások legyenek. Mindenesetre én bízom az Orvosomban aki jó hírében áll a szakterületén.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.11., 20:39Köszi!Talán az első ember vagy,akinek használt a valdoxan.Inkább azt olvastam sokaktól,hogy semmi változást nem tapasztaltak depi stb területén.
Köszi!Talán az első ember vagy,akinek használt a valdoxan.Inkább azt olvastam sokaktól,hogy semmi változást nem tapasztaltak depi stb területén.
Idézet tőle: Robinson ekkor: 2016.10.11., 20:17Sziasztok!
Én Valdoxánt szedek, és nem akarom ezt túldícsérni, csak 2 hónap alatt le tudtam felezni mellette a Frontint 1 mg-ról, 0,5-re és miután beveszem fél óra és reggel 6-ig alszom. Az ébredésem katasztrófa volt korábban is, most talán 10 %-al jobb, de nekem igazából mindig fáj megérkezni reggel a valóságba, ezért idő mire felfogom, hogy ki is vagyok, hogyan is élek és összeszedjem magam egy újabb naphoz. Akkor jobb a reggel ha dolgozni megyek, mert keveseb időm van a mélabús gondolatokra.
Korábban én is híztam az antipszichóktól és engem is nagyon zavart, ezért megértem ha egy Hölgynek még rosszabb ettől a közérzete, mint egy Férfinak. Most nem tapasztalom, hogy nőne az étvágyam, vagy evés rohamaim lennének. Könnyebben fogok neki a feladataimnak és nem görcsölök rá annyira mindenre mint korábban. Nem katasztrofizálom a dolgokat és ha túllendülök a reggelen, egész aktív napjaim tudnak lenni. Azt hiszem ebben szerepe van a gyógyszernek.
Sziasztok!
Én Valdoxánt szedek, és nem akarom ezt túldícsérni, csak 2 hónap alatt le tudtam felezni mellette a Frontint 1 mg-ról, 0,5-re és miután beveszem fél óra és reggel 6-ig alszom. Az ébredésem katasztrófa volt korábban is, most talán 10 %-al jobb, de nekem igazából mindig fáj megérkezni reggel a valóságba, ezért idő mire felfogom, hogy ki is vagyok, hogyan is élek és összeszedjem magam egy újabb naphoz. Akkor jobb a reggel ha dolgozni megyek, mert keveseb időm van a mélabús gondolatokra.
Korábban én is híztam az antipszichóktól és engem is nagyon zavart, ezért megértem ha egy Hölgynek még rosszabb ettől a közérzete, mint egy Férfinak. Most nem tapasztalom, hogy nőne az étvágyam, vagy evés rohamaim lennének. Könnyebben fogok neki a feladataimnak és nem görcsölök rá annyira mindenre mint korábban. Nem katasztrofizálom a dolgokat és ha túllendülök a reggelen, egész aktív napjaim tudnak lenni. Azt hiszem ebben szerepe van a gyógyszernek.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.11., 20:02Nekem nem merte mondani az áter, hogy nem hizlal... persze ettől ez mégsem állapot, életemben nem voltam megközelítőleg sem ennyi.
A nem alvás/inszomnia az egyik legrohadtabb dolog, hazavágja az egész szervezetet. Piát nem ajánlanám, attól kialszod a piát, aztán kipihenetlenül és carul ébredsz.
Nekem nem merte mondani az áter, hogy nem hizlal... persze ettől ez mégsem állapot, életemben nem voltam megközelítőleg sem ennyi.
A nem alvás/inszomnia az egyik legrohadtabb dolog, hazavágja az egész szervezetet. Piát nem ajánlanám, attól kialszod a piát, aztán kipihenetlenül és carul ébredsz.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.11., 19:58Csak mikor a doki a szemembe mondja,hogy nem hízlal,ilyen nincs,max.sokat eszek,mert dep.blabla,akkor tényleg ráborítanám az asztalt.,Most konkrétan a seroquel-ről beszélek.s igen ,édesség iránti vágy,ha más nincs,kakaóport keverek vajjal,s akkor csillapodik.Komolyan elgondolkodtam az alkohol fogyasztásán,ki tudja,talán jobban aludnék.Sajnos elég impulzív vagyok,ha nem alszom,ez nagyon eldurvulhat.
Csak mikor a doki a szemembe mondja,hogy nem hízlal,ilyen nincs,max.sokat eszek,mert dep.blabla,akkor tényleg ráborítanám az asztalt.,Most konkrétan a seroquel-ről beszélek.s igen ,édesség iránti vágy,ha más nincs,kakaóport keverek vajjal,s akkor csillapodik.Komolyan elgondolkodtam az alkohol fogyasztásán,ki tudja,talán jobban aludnék.Sajnos elég impulzív vagyok,ha nem alszom,ez nagyon eldurvulhat.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.11., 19:46Az Olanzapintól egy év alatt a súlyom másfélszeresére híztam, már a 4. farmert veszem, hogy beleférjek. Nem is igazán étvágyat csinál, inkább édességvágyat. Viszont remekül altat. Most végre csökkenti a doki, és kapok mellé Arisppa-t (ez az Abilify), na, ez nem altat. Plusz még a Liticarb, ami szintén hizlal. Aztán reggel a Brintellix, ennek semmi hatását nem érzem.
Ja, és úgy vagyok, mint M.: nem alszom, de semmi kedvem felkelni.
És még jön ehhez a Xanax SR, ez végre kicsit oldja a szorongást, a sima nem sokat ért (illetve levélszámra piával igen, de hát ezt nem ajánlanám...)
Ráadásul a Liticarb hazavágta a pajzsmirigyem, arra is szedek gyszert, meg még másra is.
Én úgy veszem észre, hogy az orvosoknak gőzük sincs a gyszerkölcsönhatásokról, mindig később derül ki, hogy "ütik" egymást.
Az Olanzapintól egy év alatt a súlyom másfélszeresére híztam, már a 4. farmert veszem, hogy beleférjek. Nem is igazán étvágyat csinál, inkább édességvágyat. Viszont remekül altat. Most végre csökkenti a doki, és kapok mellé Arisppa-t (ez az Abilify), na, ez nem altat. Plusz még a Liticarb, ami szintén hizlal. Aztán reggel a Brintellix, ennek semmi hatását nem érzem.
Ja, és úgy vagyok, mint M.: nem alszom, de semmi kedvem felkelni.
És még jön ehhez a Xanax SR, ez végre kicsit oldja a szorongást, a sima nem sokat ért (illetve levélszámra piával igen, de hát ezt nem ajánlanám...)
Ráadásul a Liticarb hazavágta a pajzsmirigyem, arra is szedek gyszert, meg még másra is.
Én úgy veszem észre, hogy az orvosoknak gőzük sincs a gyszerkölcsönhatásokról, mindig később derül ki, hogy "ütik" egymást.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.11., 19:39Kiscsillag!.A Ripedonnal voltam kint Angliában,kb.3-4 órát aludtam vele,pedig akkor még az anafranilt szedtem,ami szintén segít elaludni.A végén totál kikészültem a nemalvástól,s az igaz,hogy pár hetet számíthatsz a ripedon elaltató hatására,de aztán ez megáll.Soha jobbkor,ott voltam qwentiax nélkül,mint egy idegroncs,a végén már tényleg az utolsókat rúgtam.Az olanzát meg sem próbálom.Ja,s a dokim szerint kizárt,hogy a,kwentiax csinálja,én étkezési zavaros vagyok.Orvost is váltanom kellene,20éve ugyanaz,kicsit alkoholista,de egyébként ok.Nem megy a váltás,ragaszkodom sajnos .
Kiscsillag!.A Ripedonnal voltam kint Angliában,kb.3-4 órát aludtam vele,pedig akkor még az anafranilt szedtem,ami szintén segít elaludni.A végén totál kikészültem a nemalvástól,s az igaz,hogy pár hetet számíthatsz a ripedon elaltató hatására,de aztán ez megáll.Soha jobbkor,ott voltam qwentiax nélkül,mint egy idegroncs,a végén már tényleg az utolsókat rúgtam.Az olanzát meg sem próbálom.Ja,s a dokim szerint kizárt,hogy a,kwentiax csinálja,én étkezési zavaros vagyok.Orvost is váltanom kellene,20éve ugyanaz,kicsit alkoholista,de egyébként ok.Nem megy a váltás,ragaszkodom sajnos .
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.11., 19:27Altató kilőve,hozzászoktam két,három hét alatt.Szinte mindet próbáltam.Hihetetlen,milyen alattomos az antipszicho.
Egy éve még aludtam 0,5-ös rivóval,bejött a seroquel,nélküle virrasztok egész éjjel,a rivot a szervezetem kiröhögi.A rémálmok sem túl kellemesek,s lehet mondani,mit foglalkozom a súlyfelesleggel,de igenis elkeserít.Ez a fajta evészet egyébként kontrolállhatatlan.Van,hogy reggel veszem észre,mit műveltem éjjel!A dokim szerint nincs más lehetőség,ez van.Békéljek meg vele.
Altató kilőve,hozzászoktam két,három hét alatt.Szinte mindet próbáltam.Hihetetlen,milyen alattomos az antipszicho.
Egy éve még aludtam 0,5-ös rivóval,bejött a seroquel,nélküle virrasztok egész éjjel,a rivot a szervezetem kiröhögi.A rémálmok sem túl kellemesek,s lehet mondani,mit foglalkozom a súlyfelesleggel,de igenis elkeserít.Ez a fajta evészet egyébként kontrolállhatatlan.Van,hogy reggel veszem észre,mit műveltem éjjel!A dokim szerint nincs más lehetőség,ez van.Békéljek meg vele.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.11., 19:14Idézet tőle: parrotTud valaki olyan antidepit,ami segít az elalvásban is,de nem csinál állandó éhségérzetet,falásrohamokat?Kezd elegem lenni a ketilept/seroquel,kwentiax/okozta falásrohamoknak.S nagyon keveset szedek,12,5mg-ot,néha 25/mg,s mégis kiprovokálja.Minden választ köszönök .Teljesen el vagyok keseredve,már ettől depis lettem.
Mostanra már én sem tartom "viccesnek", hogy a remeron mennyire hízlal. Lassan nem férek bele azokba a nadrágokba sem, amiket akkor vettem, amikor antipszicho-t szedtem. A másik problémám vele, hogy reggel alig bírom rávenni magam, hogy felkeljek. Nem vagyok depis, csak egyszerűen nem akarok felkelni. Nem hangzik rosszul, pedig nekem az. 🙁
Idézet tőle: parrotTud valaki olyan antidepit,ami segít az elalvásban is,de nem csinál állandó éhségérzetet,falásrohamokat?Kezd elegem lenni a ketilept/seroquel,kwentiax/okozta falásrohamoknak.S nagyon keveset szedek,12,5mg-ot,néha 25/mg,s mégis kiprovokálja.Minden választ köszönök .Teljesen el vagyok keseredve,már ettől depis lettem.
Mostanra már én sem tartom "viccesnek", hogy a remeron mennyire hízlal. Lassan nem férek bele azokba a nadrágokba sem, amiket akkor vettem, amikor antipszicho-t szedtem. A másik problémám vele, hogy reggel alig bírom rávenni magam, hogy felkeljek. Nem vagyok depis, csak egyszerűen nem akarok felkelni. Nem hangzik rosszul, pedig nekem az. 🙁
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.11., 18:47Tud valaki olyan antidepit,ami segít az elalvásban is,de nem csinál állandó éhségérzetet,falásrohamokat?Kezd elegem lenni a ketilept/seroquel,kwentiax/okozta falásrohamoknak.S nagyon keveset szedek,12,5mg-ot,néha 25/mg,s mégis kiprovokálja.Minden választ köszönök .Teljesen el vagyok keseredve,már ettől depis lettem.
Tud valaki olyan antidepit,ami segít az elalvásban is,de nem csinál állandó éhségérzetet,falásrohamokat?Kezd elegem lenni a ketilept/seroquel,kwentiax/okozta falásrohamoknak.S nagyon keveset szedek,12,5mg-ot,néha 25/mg,s mégis kiprovokálja.Minden választ köszönök .Teljesen el vagyok keseredve,már ettől depis lettem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.11., 06:33Sziasztok!
Továbbra is tök sokat gondolkozom azon, hogy miért van az, hogy egyes embereknek segít a pánikbetegségen egy antidepi, másoknak nem. A legviccesebb, hogy a környezetemben jó pár emberről konkrétan tudom, hogy segített nekik és hiába próbáltam placebo effektussal magyarázni, ennyi emberrel kapcsolatban már nem tudom.
Nekem eddig még semmi nem használt igazán a szorongásra. Szedem ugyan a xanaxot, de kábé arra jó, hogy egyben maradjak.
Szóval ha bárkinek bármi érdekes elmélete van arra nézve, hogy mit és hogyan csinálnak az antidepik ill. mi a teendő, ha a különböző típusú antidepik sem javítanak a szorongáson, ossza meg velem.
Megmondom tök őszintén, inkább hiszek azoknak, akik beszedték ezeket a gyógyszereket, mint azoknak, akik csak elméletben "tudnak" róluk.
Egyáltalán: tudják a pszichiáterek, hogy melyik bogyó mit csinál(na elvileg)?
Sziasztok!
Továbbra is tök sokat gondolkozom azon, hogy miért van az, hogy egyes embereknek segít a pánikbetegségen egy antidepi, másoknak nem. A legviccesebb, hogy a környezetemben jó pár emberről konkrétan tudom, hogy segített nekik és hiába próbáltam placebo effektussal magyarázni, ennyi emberrel kapcsolatban már nem tudom.
Nekem eddig még semmi nem használt igazán a szorongásra. Szedem ugyan a xanaxot, de kábé arra jó, hogy egyben maradjak.
Szóval ha bárkinek bármi érdekes elmélete van arra nézve, hogy mit és hogyan csinálnak az antidepik ill. mi a teendő, ha a különböző típusú antidepik sem javítanak a szorongáson, ossza meg velem.
Megmondom tök őszintén, inkább hiszek azoknak, akik beszedték ezeket a gyógyszereket, mint azoknak, akik csak elméletben "tudnak" róluk.
Egyáltalán: tudják a pszichiáterek, hogy melyik bogyó mit csinál(na elvileg)?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.08., 06:12Szia Robinson!
Azt hiszem, hogy azt, hogy függőség alakul ki a benzo-któl, mindig is tudták (mármint talán nem a legelejétől, de elég hamar) és a protokoll szerint csak 6 hétig !!!!!! lehetne adni.
Igen, memóriazavart okoz (tapasztalom).
Köszönöm a jó kívánságot, nekem eddig a szorongáson semmi nem segített, hátha most szerencsém lesz.
Szia Robinson!
Azt hiszem, hogy azt, hogy függőség alakul ki a benzo-któl, mindig is tudták (mármint talán nem a legelejétől, de elég hamar) és a protokoll szerint csak 6 hétig !!!!!! lehetne adni.
Igen, memóriazavart okoz (tapasztalom).
Köszönöm a jó kívánságot, nekem eddig a szorongáson semmi nem segített, hátha most szerencsém lesz.
Idézet tőle: Robinson ekkor: 2016.10.07., 18:48Málna, a szorongással kapcsolatban arra nincs tapasztalatom, hogy mi lenne igazán jó, de amit én nem örülök, hogy elkezdettek velem, az a Rivotril majd Fronitn, amik benzodiazepinek ahogy a Xanax is, és úgy írják mint a cukrot, de van egy vonal akik elkezdték visszafogni a nagy "benzó" sikersztorit. Hiába mondják hogy nem, tapasztaltam én is hogy durva hozzászokás alakul ki, aminek több hónap az elvonási tünete ha egyszer szabadulni akarsz tőle. Több éves távlatban nagy mértékben növeli a depresszió esélyét. A memóriára nagyon gáz hatással vannak. ( A rivo miatt engem majdnem kirúgtak, mert egyszerűen elfelejtettem egy nagyon fontos határidőt.. az ilyesmi korábban sosem történt meg velem.) és mellette gátlástalanná váltam, de már az alap etikai mérték alatti szintig. 30 év tapsztalat van a benzókról és mostanában jönnek ki cikkek a hosszú távú elég kellemetlen hatásokról. Ha találnék, én biztos valamilyen más hatásmechanizmusú, kevésbé addiktív szerrel próbálkoznék. Remélem Neked sikerülni fog egy jó gyógyszert találni.
Málna, a szorongással kapcsolatban arra nincs tapasztalatom, hogy mi lenne igazán jó, de amit én nem örülök, hogy elkezdettek velem, az a Rivotril majd Fronitn, amik benzodiazepinek ahogy a Xanax is, és úgy írják mint a cukrot, de van egy vonal akik elkezdték visszafogni a nagy "benzó" sikersztorit. Hiába mondják hogy nem, tapasztaltam én is hogy durva hozzászokás alakul ki, aminek több hónap az elvonási tünete ha egyszer szabadulni akarsz tőle. Több éves távlatban nagy mértékben növeli a depresszió esélyét. A memóriára nagyon gáz hatással vannak. ( A rivo miatt engem majdnem kirúgtak, mert egyszerűen elfelejtettem egy nagyon fontos határidőt.. az ilyesmi korábban sosem történt meg velem.) és mellette gátlástalanná váltam, de már az alap etikai mérték alatti szintig. 30 év tapsztalat van a benzókról és mostanában jönnek ki cikkek a hosszú távú elég kellemetlen hatásokról. Ha találnék, én biztos valamilyen más hatásmechanizmusú, kevésbé addiktív szerrel próbálkoznék. Remélem Neked sikerülni fog egy jó gyógyszert találni.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 17:10Ja, értem. Igen.
Ja, értem. Igen.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 17:04Igen, tudom, csak arra gondoltam, hogyha ennél a dokinál maradtál volna, így maradt volna. Eléggé lejön ebből a dok"biológiai szemlélete".
Igen, tudom, csak arra gondoltam, hogyha ennél a dokinál maradtál volna, így maradt volna. Eléggé lejön ebből a dok"biológiai szemlélete".
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:42A lítiumot nem szedem már. A nyugtatót majd el kell venni, de csak akkor lehet, ha jobban leszek szorongás szempontjából. A remeron remélhetőleg mihamarabb elhagyható, de még nem, mert még csak pár hete szedem (kábé 10). Az antipszicho-t meg meglátjuk.
A lítiumot nem szedem már. A nyugtatót majd el kell venni, de csak akkor lehet, ha jobban leszek szorongás szempontjából. A remeron remélhetőleg mihamarabb elhagyható, de még nem, mert még csak pár hete szedem (kábé 10). Az antipszicho-t meg meglátjuk.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:39Értem és nagyon jó meglátásnak tartom.
Értem és nagyon jó meglátásnak tartom.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 16:37Mondjuk ez így meg kicsit soknak tűnik-lítium, remeron, nyugtató, ketilept...már ha az a 3. doktor, aki a lítiumot is felírta.
Mondjuk ez így meg kicsit soknak tűnik-lítium, remeron, nyugtató, ketilept...már ha az a 3. doktor, aki a lítiumot is felírta.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 16:35
Sztem ahhoz kell intuíció, hogy úgy kb be tudják lőni a diagnózist, ne becsüljék se túl, se alá a bajokat. Egy -egy tünet miatt ne süssenek rád komplett kórképet és fordítva. Mondjuk igaz, ebből nem következik feltétlenül a jó gyógyszerezés, mert nem lehet pontosna tudni, kinél mit vált ki.
Sztem ahhoz kell intuíció, hogy úgy kb be tudják lőni a diagnózist, ne becsüljék se túl, se alá a bajokat. Egy -egy tünet miatt ne süssenek rád komplett kórképet és fordítva. Mondjuk igaz, ebből nem következik feltétlenül a jó gyógyszerezés, mert nem lehet pontosna tudni, kinél mit vált ki.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:32Köszi a tippet! 🙂 Igen, ezt szeretném (egyébként a harmadik doki fel is írta, de nem kellett beszednem, mert akkor kellett volna, ha nem altat eléggé a remeron).
Szóval a párbeszéd folytatása:
Én: És akkor felírna a doktornő egy kis ketileptet?
Áter: És pontosan mennyire gondolt, kedves Málna?
Én: Hát, nem tudom, amennyit a doktornő javasol.
Áter: Ó je.
Köszi a tippet! 🙂 Igen, ezt szeretném (egyébként a harmadik doki fel is írta, de nem kellett beszednem, mert akkor kellett volna, ha nem altat eléggé a remeron).
Szóval a párbeszéd folytatása:
Én: És akkor felírna a doktornő egy kis ketileptet?
Áter: És pontosan mennyire gondolt, kedves Málna?
Én: Hát, nem tudom, amennyit a doktornő javasol.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 16:29A Ketileptet, Seroquelt pedzegethetnéd neki, nekem ez (is) levitte a szorongásom elég szépen a nagyon masszív-elementárisról enyhére+altat+depi ellen is jó.
A Ketileptet, Seroquelt pedzegethetnéd neki, nekem ez (is) levitte a szorongásom elég szépen a nagyon masszív-elementárisról enyhére+altat+depi ellen is jó.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:28Lehet, hogy kell hozzá intuició, de miért? Hiszen pont az a probléma, hogy nem lehet tudni, hogy egy bizonyos embernek melyik szer mit csinál. Ki a franc gondolta volna, hogy nekem annyi xanax kell, mint egy kisebb lónak? Miközben amikor műtétnél altattak, akkor egy kicsit sok altatót adtak. (De azért felébredtem.)(Ez egyébként EGYIK átert sem érdekelte, kicsit sem, pedig szerintem lehet, hogy van némi összefüggés az altatás és a nyugtatók között.)
Nézd, a harmadik doki jó gyógyszert adott a depimre.
Aztán majd elmegyek egy negyedikhez (tegyük fel, hogy a mostanihoz elmegyek többször is, akkor ő lesz a negyedik), ő meg jó gyógyszert ad a szorongásomra.
Aztán elmegyek egy ötödikhez, ő meg megpróbál leszedni ezekről a gyógyszerekről. 🙂
Lehet, hogy kell hozzá intuició, de miért? Hiszen pont az a probléma, hogy nem lehet tudni, hogy egy bizonyos embernek melyik szer mit csinál. Ki a franc gondolta volna, hogy nekem annyi xanax kell, mint egy kisebb lónak? Miközben amikor műtétnél altattak, akkor egy kicsit sok altatót adtak. (De azért felébredtem.)(Ez egyébként EGYIK átert sem érdekelte, kicsit sem, pedig szerintem lehet, hogy van némi összefüggés az altatás és a nyugtatók között.)
Nézd, a harmadik doki jó gyógyszert adott a depimre.
Aztán majd elmegyek egy negyedikhez (tegyük fel, hogy a mostanihoz elmegyek többször is, akkor ő lesz a negyedik), ő meg jó gyógyszert ad a szorongásomra.
Aztán elmegyek egy ötödikhez, ő meg megpróbál leszedni ezekről a gyógyszerekről. 🙂
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:22Hát gondolom, hogy ha visszamegyek jövő kedden és nem a lenti párbeszéd játszódik le, akkor talán elbeszélgethetek vele arról, hogy a szorongásra mégis mit kéne szedni.
Hát gondolom, hogy ha visszamegyek jövő kedden és nem a lenti párbeszéd játszódik le, akkor talán elbeszélgethetek vele arról, hogy a szorongásra mégis mit kéne szedni.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 16:21Azért mész akkor vissza, hogy felírjon mást is mellé?
mert ha marad ugyanaz minden, új gyógyszer nélkül, akkor tulajdonképpen nincs sok értelme visszamenni.
Szinte már azt hiszem, jó pszichiáternek lenni intuíció kérdése is(gyógyszerezés terén főleg..), még a terápia is egyszerűbb ügy.
Azért mész akkor vissza, hogy felírjon mást is mellé?
mert ha marad ugyanaz minden, új gyógyszer nélkül, akkor tulajdonképpen nincs sok értelme visszamenni.
Szinte már azt hiszem, jó pszichiáternek lenni intuíció kérdése is(gyógyszerezés terén főleg..), még a terápia is egyszerűbb ügy.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.07., 16:12Igen, jól emlékszel, de antipszicho-ból van többféle, én csak egyet próbáltam eddig (parnassan/zyprexa/olzin).
Nekem az antidepik nem csökkentették a szorongásomat, szóval gondolom ebben az irányban kár tovább kísérletezni.
Ezért gondolom, hogy esetleg antipszicho kéne.
Elképzelem a jövő keddi látogatásomat az áternél:
Áter: Nosh, mi újság?
Én: Szedem a 7,5 mg remeront.
Áter: 7,5 mg-ot??? Abban maradtunk, hogy 15 mg-ot fog szedni. (satöbbi)
Én: És akkor most felírna a doktornő egy kis antipszicho-t?
Igen, jól emlékszel, de antipszicho-ból van többféle, én csak egyet próbáltam eddig (parnassan/zyprexa/olzin).
Nekem az antidepik nem csökkentették a szorongásomat, szóval gondolom ebben az irányban kár tovább kísérletezni.
Ezért gondolom, hogy esetleg antipszicho kéne.
Elképzelem a jövő keddi látogatásomat az áternél:
Áter: Nosh, mi újság?
Én: Szedem a 7,5 mg remeront.
Áter: 7,5 mg-ot??? Abban maradtunk, hogy 15 mg-ot fog szedni. (satöbbi)
Én: És akkor most felírna a doktornő egy kis antipszicho-t?
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.07., 16:07Úgy emlékszem, korábban még nehezményezted, hogy utóbbit(antipszi) írtak fel neked, de lehet, a mennyiséggel volt gondod.
Igen, sajnos a depitől van, aki többet alszik, más pedig nem tud...
Antidepik terén nincs jelentős tapasztalatom - elsőre többfajta gyógyszert szedtem, depresszióra pedig magában antidepresszánst sose kaptam. Ha egy mód van rá és nem csúszok újra bele, inkább már igyekszem nélküle meglenni.
Így is mérsékelt a nemi késztetésem, ha még ezt is agyonvágná valami....
Úgy emlékszem, korábban még nehezményezted, hogy utóbbit(antipszi) írtak fel neked, de lehet, a mennyiséggel volt gondod.
Igen, sajnos a depitől van, aki többet alszik, más pedig nem tud...
Antidepik terén nincs jelentős tapasztalatom - elsőre többfajta gyógyszert szedtem, depresszióra pedig magában antidepresszánst sose kaptam. Ha egy mód van rá és nem csúszok újra bele, inkább már igyekszem nélküle meglenni.
Így is mérsékelt a nemi késztetésem, ha még ezt is agyonvágná valami....