Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2023.10.20., 11:36

fejfájásom van enyhén. Remélem a hosszú hétvégére nem vacakolódok el.

Juj nekem is szokott mostanában elég erősen,de nem tudják mitól.Front vagy ilyenek.

Nem tudom,egyik nao teél van,másik nap nyár.egyszer esik az eső másnak szélvihar.Nem csoda ,ha nem vagyunk jól....

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2023.10.20., 11:36

Jobbulást John!

Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2023.10.18., 13:59

Én szeretem az őszt,meg a telet is,meg a tavasz elejét amedig nincs 20  fok.Addig bírom.

Én gyúlölöm a nyarat mert rosszul vagyok tőle,már a melegtől.

Szóval már kezd jó lenni.

Bár nemsokára átállítjuk az órát,már 16 oo-kor kezd  majd sötétedni.

Megadta magát a telóm,holnap nézek valami jobbat.

Yettel gondolom ráászámolja a húségidőt,jó lesz valami adás vételi boltból újonnan persze.

A nyarat én sem bírtam. Nincs klímánk. Sok hideget ittam. Mert máshogy nem lehetett elviselni. Azért most jobb.

Én szeretem az őszt,meg a telet is,meg a tavasz elejét amedig nincs 20  fok.Addig bírom.

Én gyúlölöm a nyarat mert rosszul vagyok tőle,már a melegtől.

Szóval már kezd jó lenni.

Bár nemsokára átállítjuk az órát,már 16 oo-kor kezd  majd sötétedni.

Megadta magát a telóm,holnap nézek valami jobbat.

Yettel gondolom ráászámolja a húségidőt,jó lesz valami adás vételi boltból újonnan persze.

Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2023.10.17., 09:14

Hali
Ki hogy van?

Mit csináltok manapság?

Munka és suli minden mennyiségben.

Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2023.10.17., 14:35

Már ideje volt a lehülésnek, októberben nem normális a 26 fok. Télen sem ártana ha esne egy kis hó legalább karácsonykor. Viszont tényleg nincs igazi átmenet az évszakok között. gb.kitty kérdésére válaszolva: Én megvagyok, a közérzetem kissé ingadozik pedig már 19 napja szedem a Rxulti 2mg-ot. Most egy kicsit nyughatatlanabb vagyok mint szoktam lenni, lehet azért mert délután megyek Pestre találkozni egy haverommal. Lehet kelleni fog a 3mg a Rxultiból habár az már combosabb adag(4mg a max). Ha nem pörgetne hanem inkább normalizána, még be is vállalnám.

Egyetértek,jó lenne nagyokat szánkózni meg sétálni a havas erdőben.

interfunk100 reagált erre.
interfunk100

Már ideje volt a lehülésnek, októberben nem normális a 26 fok. Télen sem ártana ha esne egy kis hó legalább karácsonykor. Viszont tényleg nincs igazi átmenet az évszakok között. gb.kitty kérdésére válaszolva: Én megvagyok, a közérzetem kissé ingadozik pedig már 19 napja szedem a Rxulti 2mg-ot. Most egy kicsit nyughatatlanabb vagyok mint szoktam lenni, lehet azért mert délután megyek Pestre találkozni egy haverommal. Lehet kelleni fog a 3mg a Rxultiból habár az már combosabb adag(4mg a max). Ha nem pörgetne hanem inkább normalizána, még be is vállalnám.

Csütörtökre és péntekre megint jó időt mondanak.

Hirtelen jött ez az ősz vagy csak én érzem így?Szombaton még sütött a nap,vasárnap reggel már arra ébredtem,hogy be van borulva és szemerkél az eső.Szomorkás volt és pont a vasárnap ami amúgyis sok embernek alapból depis.

Dolgozok, világot utálok, a szokásos. 🙂

Hali
Ki hogy van?

Mit csináltok manapság?

Mindenki a Facebook-on van, tematikus csoportokban. 🙁 Roxy el van tűnve megint. Írtam neki év elején, válaszolt 2 mondatot, de ennyi.

Mobil app - nincs fejlesztő. Külsőssel a legegyszerűbb verzió is 1-3 millió ft, de az tényleg nagyon alap. Az oldal amúgy jól működik mobilon böngészőben, egy applikációval sem lenne sokkal jobb mert ugyanazt tudná.

Modernizálni - a kinézetet lehetne, de ahhoz hozzáértő grafikus kellene, ami megint csak pénz ha nincs valaki aki karitatívan nekiáll tervezni mondjuk a színeket.

Reklámozni - hááát Facebookon esetleg, de egy minimum hetes kampány is pénz. Máshol venni hirdetési felületeket még több pénz valószínűleg kevesebb eredménnyel.  Eszter tudná népszerűsíteni, de ő nem nagyon ér rá.

Szóval ez van, bár kissé magyarázkodás érzetű. 🙂

A régiek nem írnak, újak pedig nem jönnek.

interfunk100
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2023.10.16., 15:59

Vagy pár gyógyszernek az írási készség csökkentése az egyik mellékhatása. 🙂

Á inkább a kedv nincs itt meg illetve a közönség. Mi itt elbeszélgetünk, de a többiek felől se kép se hang. Kleó is régen itt volt egy csomót meg Roxy.. Gerikeboy.. ők hova tüntek? meg voltunk páran még és ez még nem is a csúcsidőszak volt amikor még nem voltam itt. Valahogy fel kellene pezsdíteni az oldal aktivitási szintjét. Esetleg okostelefonos applikációt készíteni+ modernizálni kicsit az egészet, reklámozni is akár.

Vagy pár gyógyszernek az írási készség csökkentése az egyik mellékhatása. 🙂

Igazán lehetne bőbeszédűbb is a társaság. Lehet némasági fogadalmat tettek 😀 Jó dolog a szilencium, na de ennyire. 

Ez a hallgatás lassan tradíció itt. 🙂

interfunk100

Hej, azért ne legyünk ennyire csöndben:D

Én ezt nem értem még mindig (Peer Gynt):

Figyelj, az eszed megértheti nyomban:
odakünn a sugárzó ég alatt
ezt mondja az ember: „Ember, légy magad!”
De minálunk másként hangzik a szó:
„Légy önmagadnak mindig elég, manó!”

Idézet tőle: borostyán ekkor: 2023.10.08., 18:36

Pár hónapja mondták barátok,hogy jól muzsikál a banda,belehallgattam,de valahogy nem jött át a ritmus.Tegnap,hallottam a medvelábnyomot és azóta is az szól.Szóval,ha valaki nem találna elvesztem egy medvelábnyomban:))Link a zeneterápia topikban.

Ja a lényeget lehagytam,egy részlet a dalból:

Nem vagyok kevés

Én pont elég vagyok

Ha lent vagy szólj, hogy hozzalak fel

Majd ordítunk nagyot

És az őrültek közé zárnak majd a boldogtalanok

Pár hónapja mondták barátok,hogy jól muzsikál a banda,belehallgattam,de valahogy nem jött át a ritmus.Tegnap,hallottam a medvelábnyomot és azóta is az szól.Szóval,ha valaki nem találna elvesztem egy medvelábnyomban:))Link a zeneterápia topikban.

Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2023.10.08., 15:38
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2023.10.02., 11:57

Azt nem értem, hogy régebben hogyhogy több volt az aktív tag. Én nem hiszem hogy a Facebook miatt csökkent volna az idelátogatók száma, hisz nincs igazán normális csoport mentális betegeknek. Azt sem tartom valószínűnek hogy kevesebben lennének azóta akik lelki problémával küzdenek. Való igaz, hogy amióta megritkult az aktív felhasználók száma az oldalon, én is ritkábban látogatok ide hisz a francnak sincs kedve a falnak beszélni:D

Nekem nagyon hiányzik a Búra. Azért írok keveset, mert a korábbi bejegyzéseimre semmi választ nem kaptam.

Nekem is hiányzik a régi búra mikor többen voltunk aktívak.

Hát ja, pár ember ír a régiek közül. De az újak akkor minek regisztrálnak? Olvasgatni anélkül is lehet.

A Rxulti(brexpiprazol) most egy új szer. Külföldön már korábban is volt, de hozzánk kb idén júniusban érkezett. Az aripiprazol leszármazottja. Én 9. napja szedem és habár valamelyest stimulál, nem okoz olyan brutális akatíziát és gátoltságot stb mint az aripiprazol. Idáig semmi rosszat nem tudok róla mondani, de még kell idő a max hatáshoz. Nekem is hiányzik a régi, forgalmas Búra. Itt most tényleg olyan mintha ciánoztak volna és mindenki lelécelt máshova, kivéve azt a 3-4 embert. Pedig összességében jól működne az oldal, mégse vonzza ide az érintetteket.. :S

Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2023.10.02., 11:57

Azt nem értem, hogy régebben hogyhogy több volt az aktív tag. Én nem hiszem hogy a Facebook miatt csökkent volna az idelátogatók száma, hisz nincs igazán normális csoport mentális betegeknek. Azt sem tartom valószínűnek hogy kevesebben lennének azóta akik lelki problémával küzdenek. Való igaz, hogy amióta megritkult az aktív felhasználók száma az oldalon, én is ritkábban látogatok ide hisz a francnak sincs kedve a falnak beszélni:D

Nekem nagyon hiányzik a Búra. Azért írok keveset, mert a korábbi bejegyzéseimre semmi választ nem kaptam.

Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2023.10.02., 18:08

Hali " Ki hogy  van? Kár  hogy nem voltam a talin? Mindig csak tervezgetem 🙂  Jó  volt?

Igen, jó. 🙂

gb.kitty reagált erre.
gb.kitty
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2023.10.06., 10:46

1 hete szedem a Rxulti 2 mgot. Idáig negatív hatást nem tapasztalok, de összességében sok pozitívat sem.. már kezdek ráparázni hogy nem fog hatni. Én mostanában elég felületesen alszok, kb napi szinten van remegés, émelygés stb.. Nem hiszem hogy az alvás miatt van mert valamennyit mindig sikerül aludnom ha másnem nyugtatóval. A Rxultiról(brexpiprazol) hallott már itt valaki valamit?

Sosem hallottam erről a gyógyszerről. Ez új szer?

Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2023.10.06., 09:53

Ki hogy van lányok,fiúk?

Szokott nektek olyan lenni.hogy a fáradságtól,vagy a kialvatlanságtól fáztok,vagy hányingeretek van?

Igen, fázok ilyenkor. 

Átalszom az éjszakát, de hajnalban 1x felébredek rövid időre. Emiatt a Tiapridalt emelem. Más tünetem nincs.

Fázás néha, de inkább azért mert a testem már alszik, de az agyam még nem. Akkor érzem ha ülök.

Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2023.10.06., 09:53

Ki hogy van lányok,fiúk?

Szokott nektek olyan lenni.hogy a fáradságtól,vagy a kialvatlanságtól fáztok,vagy hányingeretek van?

Igen, én fázok.

Péntek 17 óra és vasárnap 13 óra között viszonylag nyugodt szoktam lenni. A többi időben feszkós, mert dolgozni kell.

Én mostanában nagyon jól alszom,imádok jókat aludni.

keszkata reagált erre.
keszkata

1 hete szedem a Rxulti 2 mgot. Idáig negatív hatást nem tapasztalok, de összességében sok pozitívat sem.. már kezdek ráparázni hogy nem fog hatni. Én mostanában elég felületesen alszok, kb napi szinten van remegés, émelygés stb.. Nem hiszem hogy az alvás miatt van mert valamennyit mindig sikerül aludnom ha másnem nyugtatóval. A Rxultiról(brexpiprazol) hallott már itt valaki valamit?

Ki hogy van lányok,fiúk?

Idézet tőle: Kleó ekkor: 2023.10.03., 09:57

Barátkozás, ismerkedés... alatt.

Köszi!

Barátkozás, ismerkedés... alatt.

Idézet tőle: Kleó ekkor: 2023.10.02., 20:26

Köszi. Jól éreztük magunkat.

Legközelebb gyere!

Melyik topikban szoktátok szervezni?

gb.kitty reagált erre.
gb.kitty

Köszi. Jól éreztük magunkat.

Legközelebb gyere!

gb.kitty reagált erre.
gb.kitty

Hali " Ki hogy  van? Kár  hogy nem voltam a talin? Mindig csak tervezgetem 🙂  Jó  volt?

Amit a blogba írok egyébként az ilyen naplószerű nálam,jó azokat visszaolvasni ezen az oldalon.Arra nem bánom ha nincs reakció viszont,nagyon jól esik ha mégis.

Lehet több értelme lenne bármelyik topikba írnom mint a csetre,ott tényleg olyan sokszor olyan mintha a falnak beszélnék.Hát ez van🤷‍♀️

Eltünnek a búráról emberek és senki nem tud róluk semmit:(

Ahhoz,hogy az oldal életben maradjon ahhoz kéne pár lelkes ember ember akinek van elég ideje.Akinek írhatnékja van még az is hatszor meggondolja,mert nincs reakció és persze,enélkül is lehet írni,de úgy mégis jobb.

PillaPillangó reagált erre.
PillaPillangó

Sziasztok! Továbbra is úgy látom, nem túl népszerű az oldal:/ Én speciel sokkal átláthatóbbnak éreztem a régebbi felületet.. Minek kellett rajta változtatni? Akit érdekel némi helyzetjelentés: Nyáron Risperidonet szedtem, de nagyon nem voltam vele elégedett mert úgy lezombított hogy semmi nem érdekelt. Augusztusban lecsökkentgettem majd abbahagytam. Hát annélkül sem voltam valami jól, úgyhogy elkezdtem szedni most pénteken Rxulti 2mg-ot. Ez most a legújabb AP.. lehet hogy ez már a hatása hogy van kedvem ideírni. Tényleg az összes új generációsat végig tolták rajtam és semmi eredmény.. Bízom a legjobbakban.

Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2023.09.26., 21:14

Végleg leszoktam a cigiről. 2-3 hétig még volt napi 1-2 szál, 3 napja semmi. Nem is óhajtok visszaszokni. Az alkoholt is a rendezvényekre korlátozom, főleg (alkohol nélkül nem bírom a tömeget...)

Ügyes  vagy! Gratula  🙂

Ha nem is hiányzik a cigi, az jó.

Végleg leszoktam a cigiről. 2-3 hétig még volt napi 1-2 szál, 3 napja semmi. Nem is óhajtok visszaszokni. Az alkoholt is a rendezvényekre korlátozom, főleg (alkohol nélkül nem bírom a tömeget...)

gb.kitty és PillaPillangó reagáltak erre.
gb.kittyPillaPillangó

Nagyon sajnálom Krisztiánt. 😔😔

tegnap tudtam meg, innen. 

Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2023.08.24., 23:28

Nekem is probléma a délig alvás. Remélem, szeptemberben beindul a segédkönytárosi képzés, és tudok rá jelentkezni. Lesz miért felkelni. Rehab. munkán is gondolkodom, de úgy érzem, még ráérek ezzel, nem hajt a tatár. Amúgy időközben egy sor kivizsgáláson estem túl, a gyomorbajom miatt (hasi ultrahang, gyomortükrözés, laborvizsgálatok, stb.). Egy pozitívum van az egészben, rákot nem találtak (eddig). 8 fajta gyógyszert kezdtem el szedni ettől az évtől. Eddig a havi 1 injekción kívül nem volt más. Kisebb katasztrófaként éltem meg, mint ahogy Krisz halálát is (még még egy pár emberét mostanában). Volt egy olyan gondolatom, hogy utánuk megyek, de aztán úgy döntöttem, magamtól nem. Inkább megpróbálom magam kihúzni a gödörből, amiben már megint vagyok. Pontosabban évek óta nem voltam ilyen mélyen. Könyvek, játékok, esetleg filmek segítenek. Visszaköltöztem anyámékhoz, egy kicsit vissza is önállótlanodtam (nem volt nehéz, hamar ment). Év elején kórházban is voltam, ahol azon pörögtem, intézet lesz a vége. Nem lett, egyelőre. A diplomám időközben meglett, úgy döntöttem elindulok én is a papírgyűjtés útján. Most is, ugye, ez a segédkönyvtárosi. Bocs, ha sokat írtam, a nyarat több-kevesebb alkohollal megúsztam, 2 napja abbahagytam, ennyi gyógyszerre nem kéne. Legyetek jók, én is próbálok.

Szia!

Jó újra látni!

Remélem semmi komoly bajt nem találnak.

Mit vagy miket szedsz?

Drukkolok a könyvtáros sulihoz! Jó, hogy meglett a diplomád! Ne hagyd, hogy intézetbe dugjanak!