Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 66 / 569Következő
Idézet tőle: Kleó

Hol kaptál Parodontaxot? Patikában? Anyám nyúz vele, mert az ínyére is azt javasolták, oszt már fogy...

Ja, hát az alutasakost minden cica szereti... De ezek válogatósak. Cézi nj éhezett, mielőtt hozzánk került, de beteg volt, így elkényeztettük kajailag. A Darling konzervet pl. otthagyta, amit a volt barinőm kutyája imádott. Amikor itt volt anyáméknál C., sem ette meg a Darlingot, anyám már kivolt, h "éhen hal", úgyh főzött neki csireket. Azt befalta. Ja, anyám kutyáknak jól főz...

Forralt bort vmi Kleó nevű állítólag egész jót csinál...

Patikában próbáltam pár napja, de ott elfogyott. A piacon van több kínai közért. Ott kaptam. Amit lehet ott veszünk mert olcsóbb, mint a többi bolt, ami gyalogtávon belül van.

Kleó féle bor volt eddig a legjobb, feelinges környezetben fogyasztva. Még bacitlanodni próbálok.

Nekem az is csak fosást...

Anyunak is.

Sz@rt sem ért neki mellè a Bolus Astrigens.

Nekem az is csak fosást...

Hol kaptál Parodontaxot? Patikában? Anyám nyúz vele, mert az ínyére is azt javasolták, oszt már fogy...

Ja, hát az alutasakost minden cica szereti... De ezek válogatósak. Cézi nj éhezett, mielőtt hozzánk került, de beteg volt, így elkényeztettük kajailag. A Darling konzervet pl. otthagyta, amit a volt barinőm kutyája imádott. Amikor itt volt anyáméknál C., sem ette meg a Darlingot, anyám már kivolt, h "éhen hal", úgyh főzött neki csireket. Azt befalta. Ja, anyám kutyáknak jól főz...

Forralt bort vmi Kleó nevű állítólag egész jót csinál...

Penicillin-érzékeny vagy?

Nem. Gombás fertőzést okoz 1 nap alatt.

A Cefzilt is úgy mertem szedni, h dupla adag Fluconazolt is írt a házi mellé megelőzésre.

Penicillin-érzékeny vagy?

Viszont a dalacin széles spektrumú, de elég durva gyszer.

Az Augmentin/Aktil duó nekem kiesik. Így kizárásos alapon maradt ez a 2 másik.

Miket vettünk?

Ínyem miatt (fogkőtől gyulladt, de nem szedik le, amíg hőemelkedésem van, nyirokcsomó duzzanat stb.)

Parodontax fogkrém (bnőmnek ínyére húzódott a korona és ezt javasolta neki az orvos)

Új lágy sörtéjű fogkefe

Számra ápoló krém

Zöldség (4 féle)

Cicámnak a szokásos táp (speciálisan válogatós cicáknak kifejlesztett Royal Canin). Ezzel az a gond, h a legdrágább. Eddig semmi mást nem evett meg tápból. Az alutasakosból minden ízlik neki, de nagyon káros hosszú távon csak azt adni. Próbaadagot vettem egy másik tápból. Válogatósaknak is néha megfelel. Érzékeny gyomrúaknak való Sanabelle. Nagyon ízlett neki.

Kávé, rágcsálnivaló

Szemeztem körtével és forralt borral, de végül nem vettem.

Ez volt az én köröm.

Addig Anyu másik kört futott. Vett kifőzdében krumplifőzit stefánia vagdalttal és rizsfelfújtat. Most vesz szendvicshez való dolgokat 

Miket vettünk?

Viszont a dalacin széles spektrumú, de elég durva gyszer.

Nem tudom, hogy a második doboz antibiót mennyire fogom bírni...Cefzil 500 mg után szedek Dalacint jobb oldali íny/torok/arcüreg/fül/nyirokcsomó/hőemelkedés gondra. Jobb oldali fejfájás gyakorivá vált amióza a többi van.

Ezt a csökkentési tempót én sem fogom tartani.

Funkcionalitás szempontjából vagyok lényegesen jobban, de szerintem nagyon patológiás módon (hanghallással stb) értem el. De ez legalább nem önveszélyes állapot.

Ma pl örömmel mentem több helyre vásárolni. 

Ezt a duspatásat tényleg elég jellemző tünetekre ajánlják. Na, majd nyögdíj után!

Arra nem is szabad! Amúgy Lopedium néven is fut. Nekem szart se (szarra se) ér semmit.

A duspatalin kifejezetten ibs-re van. Az enterobene (ismertebb nevén immodium) pedig lassítja a bélmozgást, szintén erre van, nem pedig mondjuk a vírusos hasmenés visszafogására. 🙂

Szóval, nekem volt egy ált. sulibeli osztálytársam, ő volt Janó, azóta nekem János=Janó. Ja, volt ot. felakasztotta magát...

Ja, olykor No-Spa is, meg szedtem vmi biós béltisztítót, az nagyon jót tett, csak a fax sem emlékszik a nevére... Biobolt, kiwi ízű folyadék.

Nem. Probio kúraszerűen, Reasec "szükség 😀 esetén").

Apukám hív csak így. 🙂

Te is ibs-es fosós vagy? (Már bocsi, hogy így írom, de én is az vagyok 😀 ). A duspatalin+enterobene+probiotikum kombinációt próbáltad már? Ezzel teljesen tünetmentes vagyok.

😀

Janó kh.

Tessék mondani, bár a Janit jobban szeretem. 😀

Nem csak éhgyomorra. 😀

Kevés citrom, az egyelőre nem bántja, a tonic már igen... Ha ez is elkezdi, majd váltok.

A Legalonban szünet van, mert rosszabbítja az IBS-es fosásom. De amúgy is: nőknél főleg a hasnyálmirigyet piszkálja... (Ami talán még rosszabb 🙁  )

Idézet tőle: Linzer

Idézet tőle: Roxy.

Írtam a kórháznak (kérem, hogy adják ki a pontos szül. időpontomat), 1-2 héten belül megküldték az adatot. 

Mondjuk a kórházi adat azért érdekes, mert aszerint még az egyik jegy legvégén van az aszcendensem, anyukám szerinti időpont szerint a köv. jegy legelején.

melyik kórház volt az?

János.

A hozzászokás a xanaxnál nálam is kialakult már, gyógyszerfüggő vagyok ez egyértelmű, de hát ez van, én ezt tudomásul vettem. Reggel ahogy felkelek egyből beveszem a reggeli adagom, utána kb 45 perc múlva vagyok ember formájú, de ez ilyen. A tolerancia küszöb meg már a legelején is nagyon magas volt, ezért szedek ennyit belőle (mondjuk az általános terápiás ajánlás is ennyi pánikzavarra). Úgy vagyok vele, hogy majd akkor csökkentek bármit is, ha legalább eltelt fél év úgy, hogy teljesen stabil vagyok, de akkor is csak lassan, én mondjuk 2 hetente -0.25mg xanaxra gondoltam.

Orvosom 3-4 naponta 0,25 mg-os csökkentést javasolt.

Lehet, h nrkem jobb lenne, ha nem kezelnének mert a PTSD-m és a flashback összefügg ezzel, ez generál krízisállalotot.

Tovább nem szeretném szedni mert még erősebb függőségem lesz, még gyengébb hatás.

Sajnos tapasztalatom szerint nekem Frontinnál hamar kialakul a tolerancia.

Hát ez az ami örök rejtély marad, mivel a Paroxatot is kb. szedem 6.hete ebben az adagban, illetve a Lyricát is kb 4 hete kezdtem el. Szerintem ez úgy van, hogy a Paroxatnak köszönhetően nincs rossz hangulatom és átalszom az egész éjszakát egyben, ad egy alapvető nyugodt érzést, erre épül a Xanax ami lefogja a pánikot és az agorafóbiát valamilyen szinten, a Lyrica pedig mindegyikbe belenyúl egy kicsit. Nincs az, hogy ha mennem kell valahova akkor előtte már egész nap parázok, ha valahol vagyok akkor nem azon jár az eszem, hogy mi van, ha rosszul leszek, szóval ez ilyen all in 1 nekem érzésre, szerintem még pánikra is jó lehet nem csak GAD-ra, ezt többen is megerősítették. Ez a három így egyben a komplett "anxiety destruction". 🙂

Egyébként ha rosszul vagy akkor én nem csökkentgetném a gyógyszerek adagját, mert minek vagy miért? Majd ha jól leszel azt szerintem utána érdemes elkezdeni.

Edit: azt azért még hozzá kell tennem, hogy heti 5ször edzek is, a szorongás csökkentésében szerintem az is segít valamennyit.

Mellékhatás miatt hagytam el, mert nekem fokozta az étvágyam, székrekedést okozott és ez együtt emésztésileg (puffadás) nagyon rossz volt. 

Utána visszaálltam a Rivóra. Amikor a Rivó fogyóban volt, akkor kérdeztem az orvost, hogy Rivóval folytassam vagy Frontinnal. Utóbbit javasolta. Átálltam arra. Azt csökkentgetem.

Orvosom szerint a Lyrica tolerancia, függőség szempontjából jobb a nyugtatóknál. Tapasztalatom szerint is. Hosszabb idő után én tapasztaltam valamennyi hatás gyengülést és leálláskor is volt megvonási tünete.

Örülök, hogy bevált ez a kombináció!

A Paroxat hatásának kialakulása vagy inkább a Lyrica segített?

A Xanax és a Lyrica máshogy hat a gaba-ra, így mehet a kettő együtt. 40mg paroxat, 5mg xanax és 300mg lyrica a napi adag most (generalizált szorongásra 300-450mg a terápiás adag). 0 mellékhatás így összességében, hacsak nem az, hogy kicsit megfogja a hasam, de az nekem még jó is az ibs-em miatt, fele annyi gyógyszer kell azokból. Ennek a kombinációnak köszönhetően az elmúlt 1 hónapban annyi eseményen/helyen jártam, mint előtte fél év alatt összesen. Nagyon jó gyógyszer ez a Lyrica. Változtatás egyelőre nem lesz, max még a Lyricát felviszem 450mg-ra esetleg, de ennyi. Újra vannak pozitív érzéseim, boldogság stb akár akkor is, ha nem itthon vagyok. Álmosító, szedáló hatás nincs. 🙂

Nüná, h refluxom is van. Pantoprazolt zabálok rá.

Vodka citrommal és ásványvízzel, olykor konyak tisztán.

A citrom nem bántja a gyomrod?

Én mindig sokat, agymenésben kimarad 1-1 éjszaka. Olyan most nincs. A Kvetiapinról ne is szóljunk... Az nem "alapállapot".

Nálam mindig kóros állapotot jelez, ha keveset alszok és nem vagyok másnap álmos.

Egyik ok:

Pörgök

Másik ok:

Erős szorongás tart ébren éjjel és rettegés miatt nem vagyok álmos másnap

Harmadik ok:

Vmi szer hatása alatt állok.

Depressziósan sokat alszok és még attól sem érzem úgy, hogy elég lenne. Átfordulás jellemző.

Kevertben nagy lenne az alvásigényem, de felébredek, nehezen alszok vissza, újból felébredek. Napi 15 órát kellene szánnom arra, hogy meglegyen a 10 órám.

Ha nincs "csak" 8 órám alvásra, akkor kimerülök mert 5 óra alvás után ébredek és 3 óra múlva tudnék visszaaludni.

Lehet, h el kéne hinnem, h remisszióban vagyok? Pár napja telóztam gyszerért, és egy normálisabb nővérke kérdezgetett, és nem mondta, h adna ip.-t a főjorvosúrhoz. Pedig ezek azért le tudnak venni ezt-azt...

Ilyen hosszú betegségkarrierrel sztem jobban fel tudod mérni, hogy èpp miben vagy, mint egy nővérke pár mondattal.

Nyugtass meg, h nem éhgyomorra iszol vodkát.

Nem szokott fájni a fejed másnap ivászattól?

Mondjuk épp pszichotikus tünetem sincs.

Lehet, h el kéne hinnem, h remisszióban vagyok? Pár napja telóztam gyszerért, és egy normálisabb nővérke kérdezgetett, és nem mondta, h adna ip.-t a főjorvosúrhoz. Pedig ezek azért le tudnak venni ezt-azt...

Én mindig sokat, agymenésben kimarad 1-1 éjszaka. Olyan most nincs. A Kvetiapinról ne is szóljunk... Az nem "alapállapot".

Nüná, h refluxom is van. Pantoprazolt zabálok rá.

Vodka citrommal és ásványvízzel, olykor konyak tisztán.

Amióta a (sör)élesztőt kerülöm, a gyomrom jobb. 

Talán kevert, de a mánia felé hajlik. Mánia tisztán? Utoljára 2013-ban...

Gyomorra szedsz valamit? Refluxod van?

Most mit vagy miket iszol?

Napi hány órát alszol? 

Idézet tőle: Johnny Firpo

Neuropátiás fájdalom, abba beletartozik a zsibbadás, bizsergés stb. Erre (is) amúgy jó a Lyrica.

Tudom. Adtam Apunak, de mondtam, h ne szedje, hanem kérdezze meg az orvost, hogy segíthet-e neki.

Lehet megszívnà vele mert egyensúly gond is lehet a mellékhatása, ami most is van...

Nekem az nagyon előjött a szedés kezdetén. Amiatt estem el a lépcsőn és több, mint egy hónapig fájt a keresztcsontom.

Napokig mellényúlkáltam dolgoknak, kézügyességi gondjaim voltak stb.

Xanax mellé szeded? Mennyi Xani mellè mennyi Lyricát? Mennyire hat neked? A Rexetin hat?

Idézet tőle: Linzer

A 12-01 órásat nézd még meg!

ezt most nem értem miért azt

Az utána levőt. Ahogy az írásaid alapján anyukád "lejön", még az is lehet, h direkt mond mást. 🙁

Idézet tőle: Johnny Firpo

Nálunk ez úgy volt, hogy 20:55kor születtem, de a doki azt mondta, hogy akkor már írjunk be 21:00át. Így akkor 5 percig úgy voltam, hogy nem is voltam? Hát Maaaargit, nóóórmális? 😀 Lenni miközben nem lenni, ez itt a nagy válasz! 😀

még így is előrébb lennék mint ezzel a nagy köddel. Meg csak azért fura mert egyáltalán nem stimeml egy csomó minden benne. Tesómat meg nem is tudja h reggel vagy este 6. Mennyire hiteles akkor szerintetek?

Idézet tőle: Roxy.

Írtam a kórháznak (kérem, hogy adják ki a pontos szül. időpontomat), 1-2 héten belül megküldték az adatot. 

Mondjuk a kórházi adat azért érdekes, mert aszerint még az egyik jegy legvégén van az aszcendensem, anyukám szerinti időpont szerint a köv. jegy legelején.

melyik kórház volt az?

Neuropátiás fájdalom, abba beletartozik a zsibbadás, bizsergés stb. Erre (is) amúgy jó a Lyrica.

A 12-01 órásat nézd még meg!

ezt most nem értem miért azt

ElőzőOldal 66 / 569Következő