Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 552 / 569Következő

Én is itt vagyok, Jolán. Csak ugye már megint mindehol én vagyok, ezért vissza kell fogni magam.

Olvaslak és figyelek.

Köszönöm Dopamin. A leírásból most nem tudtam kibogarászni azt, hogy mi vonatkozik rám. Nem vagyok olyan állapotban. Fáj a fejem, a hasam, hányingerem van és hasmenésem, nem tudom mihez kezdjek. Szétesett az életem. Úgy szeretném, ha ez a nap újból kezdődne, másképp viselkednék, kimennék az iskolai megbeszélésről, hagynám hogy ő beszéljen a tanárral, ő higgattabb. Lehet, hogy tényleg magunkra zúdítottam újból a gyámügyet, pedig már majdnem megszabadultunk tőlük. Most nagyon durván hibáztat. De egyszer azért már rámtelefonált, hogy mi van, még azt is tanácsolta, hogy menjek el bulizni. De nem vagyok rá képes. Semmire se vagyok képes. A 6 és fél éves fiam az én mondataimat ismétli. Vagy éppen fenyeget, hogy ha nem engedem tévét nézni, összetöri a számítógépemet (ilyenkor az apját ismétli amúgy...)

De hátha tudnánk még egymást szeretni... nem bírok egyedül élni. Most meg kell csináltatni a fogamat, ez is csak úgy fog menni, ha az ő biztosítását használom. Tudom, valahol ez is kurvulás. De nem csak anyagi okokból nem tudok nélküle lenni. Azért sem, mert egyedül lenni képtelenség. Nem megy, nyomorék vagyok. A munkámat muszáj otthagynom, mert megőrülök tőle. Abból is katasztrófa lesz. Most pihennem kéne. Kórházba vonulnom. Vagy valahova el. Legszivesebben visszamennék Magyarországra egyedül. Legalább egy hónapra, valahol a világtól távol. De akkor tuti, hogy elveszítem a gyerekeimet. Szűkül a tér körülöttem. Azt látom itt a Búrán is, hogy már csak te kommunikálsz velem. Itt is pária vagyok. Vagy nem tudom, másokért jobban aggódnak itt többen. Ennyire kamunak, hisztizőnek tűnök? Vagy nem kellett volna ezt a biszex vonalat bedobnom? Pedig csak elméleti szinten történt meg. De így most a páromnak mindenben igaza van, mert én elárultam? De hát előtte is ilyen volt, már évek óta. Vagy csak én túlzom el? Én vagyok túl érzékeny? Írtam neked a "családon belüli erőszak" topicba is. Egyre inkább teljesen magamra maradok, köszönöm hogy te még kapaszkodsz belém.... Lehet hogy szemét dolog ez részemről, mert veled durvább dolgok történtek, mint velem, minek követelem itt a figyelmet...

Pár napig jó, vagy majdnem jó, olyan mintha másznék ki a gödörből, ami tele van fekete szurokkal, amibe beleragadtam már vagy évek óta, és iszonyú energiákat használok el, hogy pár centiket haladjak felfelé, már néha olyan, mintha látnám a gödör szélét, és akkor egyszercsak BUMM: visszacsúszok, majdnem az aljára. Minden egyes ilyen visszacsúszás után csökken a remény, hogy ennek egyszer vége lesz. És a gödör körül állnak emberek, vannak akik gúnyolnak, vagy hibáztatnak, de vannak akik segítenének, drukkolnak, még kötelet is ledobnának, de nem elég hosszú. És ahogy telik az idő, úgy fogynak az emberek, elmennek, unják a látványt, a szarakodást, nyilván úgy gondolják, hogy sosem fogok kimászni, vagy ha mégis, őket ez már nem érdekli. Fogy a gödör körül a nézőközönség. Te még ott vagy. Köszönöm.

Jolán ezt találtam nem tudom segít e valamit de érdemes átbogarészni. 

http://www.ijsz.hu/UserFiles/dr__katonane_dr__pehr_erika_-_gyermekvedelem_es_csaladjog_nemzetkozi_vonatkozasu_szabalyozasa(1).pdf

Mai kínálat,

Egy gyereknek sem jó ha elveszíti az édesanyját. Ezt tudod. Nem lesz jobb nekik. Bennük maradsz örökre. Nem vagy rossz anya, csak a körülmények tettek azzá mások szemében. Attól mert nem ver az urad még pszichikai terrorben tarthat.

Dopamin, köszönöm a koktélt, finom volt 🙂

Most olvastam wiki-n, hogy Frank Sinatra bipol volt. 

Ez a My Way az első szám, amit hallottam tőle. 

"Sinatra életét végig hangulati hullámzásai és depresszióval való küzdelme jellemezte, melyek a bipoláris zavar, akkori nevén mániás depresszió tünetei voltak. Ő maga ismerte be e tényt egy interjúban az 1950-es években: "18 karátos mániás depressziósként, és heves érzelmi ellentétek közt élve az életem, hatalmas teherbírásom van a szomorúságra és az érzelmekre." "

A may way számora robbi williastól a keggtetszetősebb talá nemt elérzékenyül, szémtalan külfórli és nagyar előadótól halottam csaodálatos del ahöhytőé vagy űrtól egy més értelmezését és kapotam enek a dalnak. 

Idézet tőle: dopamin

csodálatsos és igen. Valn van topik transzi, keszb, meleg embertársaimnak

Az eredeti, angol nyelvű szám.

Drága Jolán!  itt a hurrikén koktélofd vqa agyag bene rendesen:) ne kicsinyiskedtem az alkohollal 😛

Sziasztok! Dopamin, a nyolcadikról nem hiszem, hogy lenne túlélés, ha mondjuk a másodikon laknánk, nem is agyalnék ezen. Nem ugrok, nem is akarok igazán, de néha olyan kényszergondolatként rámjön, ilyenkor utálok kimenni az erkélyre, húz le a mély. De most úgy döntöttem, pozitívabban fogom látni az életemet, illetve megkeresem minden napban a jót. Csak ilyenkor meg attól félek, hogy mégis benne maradok a szarban, mert elhitetem magammal, hogy nem is olyan rossz. Most tényleg nem rossz, amikor én összeszedett vagyok, akkor a párom kedves, figyelmes. Megcsinálom a vacsorát, a gyerekekre figyelek, ő megköszöni, ilyenkor olyan ideális... azon kívül, hogy a szex nem jó. De tök jókat társasozunk. És nincs olyan munkám, amit igazán szeretnék. Illetve van, és most az is jobban működik egy kicsit. Elkezdtem leszarni az egészet, az a lényeg, hogy életbe maradjanak a gyerekek (akikkel dolgozom), a többi le van szarva. Tehát agyagozókéssel nem rohangászunk, amúgy meg azt csináltok, amit akartok. Ez nem egy ideális pedagógiai hozzáállás, de most a túlélésre játszom. És megint fotózok, főleg street artot, legalább profitálok a gettóból. Egyszer fogok még festeni falra én is! Bár mostanában az alkotásban le vagyok blokkolva. Csak a (biszex) képregényemet rajzoltam, de azzal sem haladok. Abból mondjuk tudok esetleg berakni részleteket, amik jól sikerültek. 🙂

Kérek egy koktélt, már régen ittam! Mindegy hogy milyet, a kreativitásodra bízom.

Ó, ez csodaszép! Köszönöm.

Fiam mai szállóigéje :   " anya te tudod a zacskós levest a legjobban elkészíteni"

Most sírjak vagy nevessek ....nevetek elvégre megdicsértek smiley

Ma voltam az áternél becsületesen bevalottam a decemberi napi 6-8 deci vodkázást nem baszott le a januári kismélyrepülésem. Azt hogy takarítok mert nem érzem tisztának azt a lakást ahova költöztünk azt mondta ezt csak én érzem így. Azon az összegen amit tisztítószerekre költök vegyek egy jó cipőt. Megbeszéltük ha úgy érzem akkor jelentkezhetek nálla, ha nagy a baj bár szkeptikusan azt mondta én előbb elkövetem a hülyeséget és aztán kerülök be . Mondtam eléggé figyelek magamra érzem a határaim hátha egyszer időben szólok.Szóval ez pozitívan ment aztán összefutottam a pszichológussal aki egyéni terápiát csinált nekem négyszer  voltam nála. Fogalma sem volt arról ami eszembe jutott nagyvonalakban beszámoltam róla neki és biztató pozitív dolgokat mondott. Jólesett. Mostmár tudom mi volt soha többé nem hallgatok, soha többé nem viselem el, és megerősítem önmagam abban hogy ez nem az én szégyenem. Ezt mondta a pszichológus Ez nem a maga szégyene!

Azért a 10 -es sebészeti szikéről senkinek nem szóltam ami  kiélezve a táskámba van elrejtveblush hát igen. Nem vagyok tökéletes, talán nem használom de jó tudni, hogy ott van.

Tudod hogy kell Erő kockáját kirakni? Leszeded a ráragasztott kockákat és ráragasztod a megfelelő helyre, nem kell ezzel szarakodni nagyon....mennyi is most a kockakirakás versenyideje? Na mindegy ezzel a módszerrel azon nem kell indulni viszontha átragasztod a szineket többé el ne forgasd azt a kockát hagyad a vitrinben rohadni hagy higgyék milyen nagyon csúcsfej vagy 🙂

Szia Jolán, Talán nem vagyunk tudatában , de minden percben egy új életet kezdünk, és bár eljátszunk a megszünéssel közben mégis az életet választjuk.

Én inkább percről-percre élek mint fogadalmakat kötve amiken megbukom aztán gyülölném magam.

Eszemben sincs! Amikor felfedezem mit hibáztam már jóval több információm, tudásom van mint amikor eldöntök valamit. És elhiszem, hogy azt választom ami az adott pilanatban az összes tudott iformációmmal a legjobb lehet számomra.

Én nagyon kövér vagyok tornázni utálok, táncolni sem tudok a gátlásaim miatt, de hajlandó vagyok a feszkót egy egy jó dalra kiugrálni magamból leszarva azt is hogy nincs ritmus érzékem csak mozgok ugrálok és az felszabadít.

Szerintem nem magad vagy elviselhetetlen hanem azok a félelmek, fájdalmak azok amik benned vannak! És főként a te számodra azok.

Valahol egyszer az elég fiatal fiamnak leszögeztem, hogy a legjobb anyja vagyok a világon mert Ő engem választott anyjának szóval majd amikor azt mondja a legszarabb vagyok akkor is a legjobb leszek számára csak éppen nem tetszik ez neki.

Az , hogy ki mit gondol rólad le kéne szarni. Egy sem segít nem ad kenyeret , védelmet nem él a te bőrödben nem tudja mi van benned és nem tudja az utadat és a mindennapi küzdelmedet.

Felesleges energia pocséklás azon gondolkozni más minek ítél meg téged.

Néha tényleg úgy érezzük minek küzdünk értelmetlen. Jobbára önmagunkkal küzdünk nehéz ügy.Frusztráló.

Támogatnám az eutanáziát de a pszichiátriait nem! Mivel én láttam boldog gyakorlatilag memória nélkül létező embereket alzheimereseket vagy simán aggkori elbutulásban lévőket akiknek jó volt az életük csak a hozzátartozóik szenvedtek attól hogy nincsennek felismerve vagy a büntudattól, hogy nem voltak otthon képesek ellátni a szüleiket. Más esetekben pedig a kóros pszichés beszükült állapot nem lehet ok eutanáziára mert az változik kezelésre és az élet oly sokmindent tartogat amin át kell jutni legyen az gyötrelem, de lehet öröm is.

Az jó hogy valami mást csináltál és nem ugráltál ki a 8. ról mert hát mi van ha nem halsz meg hanem lenyomorékolódsz és kiszolgáltatva ott vagy esetleg beszédképtelenül is önmagadba bezárva? Engem ez is visszatart az ugrálástól nemcsak a kötél amihez ablakmosáskor ragaszkodom.

Hát szerintem is az írjon a krízis topikba akivel nagy bazdmeg van mert segíteni próbálnak keresni kezdenek olvastam valami ilyesmit a moderátoriban.

Igen ismerem én is megélem sokszor a halálvágyat a nincs értelme küzdeni az elkeseredést a haszontalanságot de valahogy egyszercsak túljutok rajta olyankor hirtelen lesz világos van cél van munka megoldani való feladat szóval legtöbbször maradok a seggemen. Összesen 4 öngyilkossági kísérletem volt átlag 6 évente, de a legpontosabban megtervezett is félresikerült szóval erre sincs receptem. Ráadásul tényleg mennyi mindent éltem meg még utánna. Szinte gazdagnak érzem magam mindazon jó és borzalmas dolgok miatt ami nem történt volna meg ha befejezem az életem.

Én nem játszok azzal hogy a szeretteim mit gondolnak erről majd mennyire sajnálnak nekem ez nincs amikor halni vágyom csak én vagyok ezért bizony néha beparázom magamtól.

A történetem egy többgenerációs genetikai és pszichológiai kórkép amiben talán én már a legkevesebb sérülést okoztam a gyerekemnek . ( mondta tagnap a pszichológus mert hogy rövidítsem a dolgot elmailoztam neki a történetem ami ide van leírva)

Az emberiséget belekeverni kár. Van az emberiségnek cudarabb büntette és tették azt a múltba és teszik most is. Viszont köszönöm az együttérzést és remélem van egy sor benne ahol rájöhetsz nem muszáj szarban létezned tényleg ki lehet lépni belőle akár többször is.

Igen gyere csak a halottmosó kocsmába írd ki, döhöngj, akármit rendelhetsz a keretből szinte minden van csak az állatokat és gyerekeket hagyjuk ki. Azok védettek. 

Amúgy feltölthetnél már egy rajzodat. Érdekelne.

Na most kene ugrani. Innen a nyolcadikrol. Mar mindenki alszik, en nem birok, tornaznom kene meg, ma megint zabaltam , 2 napja nyomom fogcsikorgatva az 'uj eletet kezdtemet', ki tudja hanyezredik, megint csak eddig tartott. Es bugyognak fel, mint a vecebol a kaka- a kenyszereim, es hogy mennyit pazaroltam mar el erre az eletemet, ahelyett hogy elveznem, de nem elvezek semmit. Es csak mulik az ido, megoregszem anelkul, hogy valaha is fiatal lettem volna. Es elviselhetetlen oregasszony leszek. Mar most is elviselhetetlen vagyok. Ma megint zokogtam a metron, a kisfiamba kapaszkodva. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy hanyan gondolhatjak azt az utasok kozul, hogy nem vagyok alkalmas az anyasagra. Ertelmetlennek erzem neha a folytatast. Van nehany olyan orszag, pl. Belgium, ahol pszichiatriai indokbol is lehet kerni eutanaziat... Moralisan ez nekem furcsa, mert mi van, ha csak egy beszukult tudatallapot? Na mindegy, ugysem ugrok, nem merek, meg talan nem is akarok, hideg is van, bejovok az erkelyrol. Es inkabb tenyleg tornazok vagy rajzolok, vagy lefekszem es relaxalva megprobalok elaludni. Vagy igyak alkoholt? Tenyleg nem gyozok halalkodni ezert a kocsmaert, hogy van, a krizis topicbol ilyen poszttal ugy kidobnanak, mint macskat szarni. Pedig naponta atlagban egyszer ramtor a fojtogato halalvagy...

Dopamin, elolvastam a torteneted es szegyellem magam az emberiseg neveben, hogy neked ilyeneket kellett gyerekkent atelned. 🙁

! aláh etré matdakaik motál a enez ójjjjjjj

Érzéstelenítőért gyüttem sok volt a mai nap,

minden gyühet vodka kávé csoki cigi mariska bármi ami érzéstelenít.

Virtuálisan csakis. 

Érzéstelenítőért gyüttem sok volt a mai nap,

minden gyühet vodka kávé csoki cigi mariska bármi ami érzéstelenít.

A kedvenc énekesem Leonard Cohen és az egyik kedvenc fesőm képei Josephine Wall. MIndkettő csodálatos számomra.

Gyönyörű állat, kössze a videót!   hatalmasra megnőtt, ha jól látom albínó boa consrictor aki vedlés előtt áll  vagy esetleg pyton azt hogy miért habos a víz nem értem esetleg valamilyen élösködő írtóval ápolta közben bár emlékeim szerint az atkaírtó nem habzik. Ki tudja mi van más országokban azért ez az állat már nem érdemli meg hogy lakásban tartsák és fürdőkádban fürdessék ha nem bír neki megfelelő terráriumot tartani ami tartalmazza az ivó iletve fürdőmedencét akkor adományozza el ahol a körülményeket megkapja pl állatkertbe. Nekünk többféle kígyónk és madárpókunk skorpiónk stb volt a fiam imádja őket . A Pókokat volt a legkönnyebb tartani igaz amikor már tányérnagyságúak lettek mindig eladtuk vagy becseréltük más álatra kígyónk is rengetg fajta volt de mérgezőt semmilyen állatból nem engedtem tartani a skorpió is csak az a fajta volt amely mérge hasonlít a darázséhoz és ha nem vagy rá allergiás nem halsz bele csak beszarsz a fájdalomtól. 

A fiam 2 évesen kezdte ezeket a dögöket megszeretni 5 évesen kapta az első igazit  egy skló volt  addigra már minden hüllőkiállítást megjártunk tropikáriumból csak ez a rész érdekelte az állatkertben szintén rengeteg tartóval szakemberrel beszélgettem és minden fóbiám ellenére megszoktam ezeket az állatokat megtanultam csodálni és tisztelni őket ugyanígy hagyta el a testvérem a pókfóbiáját

A fiam első úgynevezett FONTOS könyve kb 200 faj kígyóról szóló tudományos könyv volt amit apránként felolvasgattam neki amikor még nem tudott olvasni 5 évesen bármelyik fajtát kristálytisztán felismerte a harry potterben van egy pillanatnyi kígyós jelenet a kobrával na azon összevitáztunk monoklis vagy pápaszemes kobra ugy kellettt kikockázni a filmet persze hogy a gyereknek volt igaza. Körülötte mindenki megszerette vagy legalábbis elfogadta ezeket az állatokat.

Nekünk a legnagyobb 2,5 méteres volt egy boa azt eladományoztuk egy állatkertnek etetése kezdett gond lenni.

A videóban lévő állat kb kecskét , őzet vagy akkora malacot fogyaszthatott el igaz utánna 4-5 hónapig nem is eszik valószínüleg.( ez a videón látszik hogy éppen nem evett még kvázi éhes) A fürés jó meleg vízben plussz serkenti az étvágyát. Lehet teleltetés utáni fürdője volt csak a habot nem értem még mindig. Mink is fürdettők nyárun az udvari medencében csak ugy rohant a vízben de abban tényleg mindent tudott kinyújtózni is.

És volt egy Patkánysiklónk valami csodálatosra megnőtt példányától szokatlan módon és mindent elfogyasztott azt 70 ezerért adta el a faim az ivarérett állatot tenyésztésre vették meg. Természetesen az adás-vételt csereberét mindig figyeltem árakban tájékozott voltam de nem szóltam nagyon bele nem akarta senki átverni. Komoly híre volt a fiamnak ilyen téren.

Aztán egy nyáron minden nap elpusztult egy állata irtózatos egy hét volt sehogy nem jöttünk rá, hogy mitől pusztultak el nem egyformát ettek ittak és nem agyforma állatok voltak pók , kígyó, görögteknős, sztyeppi varánuszok. Akkor azt mondta a fiam miután tiszteséggel mindenkit eltemettünk (a pókokat nem azt kiszárítottuk és képbe tettük) hogy többet nem kell neki ilyen állat majd ha nagy lesz akkor választ egyet.. Utána jöttek a macskák akikre ugyan allergiás mármint a szörre de hülyeség ezért olyan környezetben tiltani ilyen álat tartásától ahol mindenkinek van macskája szóval nem kerülte el az allergénanyagot csak a szíve fájt volna.

Egyébként tudtátok hogy a kígyóknak két péniszük van? Hemipénisz így nevezik.

Volt egy kaliforniai királysiklója a gyereknek azt kért a jézuskától még nem tudott írni kért hozzá terráriumot meg egy kígyós vagy pókos pólót. Na jött ez a cipöfűző vékony kicsi fekete fehércsikos kis dög aki minden létező helyről elszökött meg is kapta a hudini keresznevet tőlem egyszer majdnem be is porszívóztam mert ugye rengeteg eléggé élethű játékkal próbáltuk a gyereket csillapítani hátha nem kell élő állat. Amúgy radiátoron vagy meleg helyen pl a hosszabbító piros jelzőlámpáján mindig megtaláltuk.

Na egy terráriumba került egy másfajta királysiklóval kérdeztem mivel etették a királysiklók szeretnek hüllöt enni akár fajtársaikat is. a Kicsi mi kígyónk faja volt a leghíresebb erről a másik a pirosas kevésbé. Mondták egérrel na jól van megetettük minden a kicsi ment a nagynak neki a gyerekem vinyákolt mondom neki hát nem tud kárt tenni olyan nagyságrendi különbség volt köztük mint dávid és góliát közt lehetett. Lényege hogy a piros egyszer csak félig beette a kicsit a gyerekem érkezett haza ment az emeletre és artikulálatlanul üvölteni kezdett rohantam fel hát a nagy befolytotta a kicsit és félig már meg is ette. Nem gondolkoztam sokat benyultam a terráriumba kiszabadítottam a kicsit hát csórikám megdöglött a gyerek sírt zokogott ráförmedtem hogy nyissa ki a fontos könyvet hol van ennek a szíve ő kinyitotta a könyvet én elkezdtem maszírozni a szavet egy szívószállal a légutat tisztítottam ki majd lélegeztettem és egyszercsak elkezdett a kis dög lélegezni a fiam szemében a legnagyobb hőssé váltam ( ugyan mit számít az a rengeteg ember élet amit megmentettem ) 

azért igen hmmm rendesen állatkiállításokat tartottunk jöttek ovisok iskolás csoportok és a kísérő szülők közt is volt aki megcsodálta az állatokat. Persze volt állatsimi erre  Ká volt a legalkalmasabb egy ritka kedves higgadt állat volt soha nem támadott mert bár nem mérges azért a dupla fogaival faszán tudnak harapni.

Egyszer volt egy új állat megetettük ő szivárványos boa volt a nevét elfeledtem szóval a gyerek takarította a terráriumot cserélte a vizet rakodta az állatait egyedül nem etethetet túl kicsi volt a keze kajának nézték volna szóval mondta hagy tartsa kicsit még a kezében a jólakott állatott mondtam jól van és akkor észrevettem de szólni sem tudtam a kígyó felvette qa támadó pózt és egy ezredmásodperc alatt belemart a gyerekem arcába orra és szemöldökét érte a harapás a fiam szó nélkül lehajólt és elkezdte beereszteni a kígyót nem dobva higgadtan eresztve majd mikor bezártam kulccsal a terráriumot kiment megnézni a sérülését én már előbb láttam hogy nem nagy sérülés elém állt és azt mondta " Tudom anya az én hibám, nem vettem észre időben" Mélységesen tiszteltem a fiam ha engem harap meg reflexből elhajintom nemhogy beeresztem csúszni a terráriumba.

Kígyófóbiások ne nézzék meg!!

Kígyófürdetés. :)))))))

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Bathing A Snake Is No Walk In The Park

And you thought washing your dog was hard ????

Posted by UNILAD on Monday, January 22, 2018

Véletlen itt volt a fiam lefordította 🙂 

Bocsánat, csak angol felirat van hozzá. 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Posted by Rini Rini on Thursday, January 18, 2018

????? laughdevil

Szia Liliomlány,  

Köszönöm, hogy olvastad.

Ez  az életem volt.

Sokszor követtem el ugyanazt a hibát nem ismertem fel a bántásokat . Azok végülis elég természetesek voltak nekem, csak akkor léptem ha életveszélybe kerültem illetve amikor a gyerekem akarták bántani.

Két okból szedtem egybe öntisztázás és fejlődésem érdekében és azért, hogy valakinek egyszer segítsenek ezek a sorok, tudja meg, hogy lehet kijönni lehet harcolni és nem kell mindent eltűrni..

Tejóég...erre nincsenek szavak.

Olvassátok Dopamin történetét, nagyon megrendítő! 

https://bura.hu/szakmai-informaciok/torteneteink/dopamin-tortenete

Na kérem ma azzal fogadott adjak telefonszámot majd kapok sms kódot a dolog nem ismeretlen előttem az első reggelésnél is így ment na beírtan hogy 06 stb

Én Barom merthát le van írva a helyes formátum mégpedig 36 stb  na ezzel szívtam vagy két órát mire felfogtam hogy nem jó a telefonszámom formátuma megadtam jól és még mindig vártam kb 2 órát az smsre aztán végső kétségbeesésemben beviharoztam a klubbszobába mert csak oda jutottam be és leírtam mit szopkodok ezzel a telefonszámosdítól Gurunk Luke De Gácsi Krisztián azonnal tájékoztatott, hogy lépjek máshová, hogy frissiljön az oldal és megtettem és megjött a nyüdves sms a kóddal. Szóval Emberek megy ez csak csinálni kell senki ne várjon türelmesen az smsre (törelmetlenül se ) oldal frissít aztán nyomás ide a csapatba . 

Utógondolat köszönöm Krisztiánnak a gyors reagálást virtuális hatalmas cupp az orcádra!

Röhögök. 

És köszi Krisz még egyszer.

Na kérem ma azzal fogadott adjak telefonszámot majd kapok sms kódot a dolog nem ismeretlen előttem az első reggelésnél is így ment na beírtan hogy 06 stb

Én Barom merthát le van írva a helyes formátum mégpedig 36 stb  na ezzel szívtam vagy két órát mire felfogtam hogy nem jó a telefonszámom formátuma megadtam jól és még mindig vártam kb 2 órát az smsre aztán végső kétségbeesésemben beviharoztam a klubbszobába mert csak oda jutottam be és leírtam mit szopkodok ezzel a telefonszámosdítól Gurunk Luke De Gácsi Krisztián azonnal tájékoztatott, hogy lépjek máshová, hogy frissiljön az oldal és megtettem és megjött a nyüdves sms a kóddal. Szóval Emberek megy ez csak csinálni kell senki ne várjon türelmesen az smsre (törelmetlenül se ) oldal frissít aztán nyomás ide a csapatba . 

Utógondolat köszönöm Krisztiánnak a gyors reagálást virtuális hatalmas cupp az orcádra!

Szia Jolán, 

Azért hibáztatod magad mert ő belédsulykolta az értéktelenséget. Előfordulhat hogy ez már gyerekkorra is viszavezethető ahol nem tudtál megfelelni a szüleidnek vagy akár önmagadnak.

Ha szívbeteg lennél hibáztatnád magad? Ha a porckorong sérved lenne hibáztatnád magad? Miért kell egy betegségért hibáztatni magad? Te csináltad ezt a betegséget?

Nagyon sajnálom, hogy úgy érzed nem tudol megfelelően dolgozni , de ez is a belédívódott értéktelenségből  van, ha határozott lennél a gyerekek nem játszanának ki az agyagszakkörben vagy miben. Eszükbe sem jutna.

Ha jól belegondolok kisgyerekkorom óta érzékeltem betegséget és halált más emberekben. Ezt a mai orvostudomány hallucinációnak hívja. Én csak azért nem félek ezektől a képektől gondolati beszélgetéstől szaghatástól mert rengeteg betegem életét megmentette és rengeteg embernél ott tudtam lenni ha  elhunyt de akkor is ha éppen volt lehetőség újraélesztésre. Nem ezeket a dolgokat nem tartom skizofrén dolognak.

A többit amivel magam akarom bántani, szabályozni a viselkedésem és amikor valamit parancsolnak na az hallucináció az a betegség. Különválasztanom kemény feladat felismerés és fegyelem. Én megvizsgálom amikor nem egy ember életéről van szó a jelenségeket. Ha ember életről van szó ezer százalékban bízom abban ami jön legyen bármekkora sületlenség.

Nem vagy sem tehetetlen sem gyenge sem megalkuvó sem gyáva. Tönkre vagy menve és valahogy fel kell álnod. Úgy gondolom a férjeddel is kb olyan a kapcsolatod hogy na van szex ost jóvan ( bár én azért egy szinten eljutottam oda hogy megfogtam az emberem kezét odatettem ahol nekem jó és az ő kezével maszturbáltam én irányítottam így értette meg hogy mi jó nekem és és azt hogy milyen egy csiklói orgazmus és persze nem volt könnyű csak untam a kielégületlenséget) 

de semmi őszinte kommunikáció mert abban a pillanatban ha eltér a gondolkozásotok helyretesz vagy pedig már kifejlődött benned az a védelmi rendszer, hogy alapból megfelelőt mondj minnél kevesebb vita miatt. Nyilván nehéz konfrontálódnod és a gyerekekre is gondolni kell néha azok miatt hallgatunk veszekedés helyett bár ezt magamból kiindulva mondom.

A lényeg ha mást nem tudsz tenni akkor éld túl a perceket kedves.

Kedves Dopamin, mit is mondjak... amikor a történetedet olvasom, akkor úgy érzem, hogy nekem azért ennyire nem gáz az életem. Vagy csak képtelen vagyok kimondani, hogy bántalmazó kapcsolatban élek, mindig őt védem. Magamat hibáztatom, mert én vagyok a beteg. És most megint nyugi van és béke, most inkább a munkámban van gáz, a péntek horror volt, a kerámia szakkörön a gyerekek az agyagozókéssel kergették egymást, és a képembe röhögtek, amikor kétségbeesve kértem, hogy hagyják abba, mert ez veszélyes. El fogom veszíteni ezt a munkát is, de lehet hogy jobb, mielőtt katasztrófa lesz. Viszont ilyenkor őbele kapaszkodom, mert mégiscsak támogat, eltart, remélem rábólint, hogy otthagyjam a munkámat. És majd keresek másikat. De azt sem teszem, már semmi önbizalmam, tegnap elindultam egy állásbörzére, és az állomásról visszafordultam. Katasztrófa. Ilyenkor gyáva is vagyok, és megalkuvó. De egyébként én állami segítséget valószínűleg nem kapnék, nem is akarok már kérni, amikor a legutóbb kértem, abból lett a kényszer-beszállítás, az "üldözési mánia" diagnózis, és a már lassan két éve tartó gyámügyi vizsgálat. A gyámügyes szerint én nem élek bántalmazó kapcsolatban, és ha tényleg ott akarom hagyni a férjemet, akkor nagy eséllyel elveszítem a gyerekeket. A pszichiáter is azt mondta, hogy eltúlzom, amit a férjemről mondok. Egy másik "állami szakember" azt mondta, hogy menjek vissza Magyarországra a gyerekeim nélkül. (Ez tényleg elhangzott, bár utána letagadta, azt mondta, én rosszul értettem!!). Én jöttem ki külföldre, igyam meg a levét! De azért sokan nem gondolnák, hogy Franciaországban ilyen lehet, amin én keresztülmegyek.

Drága Jolán,

Még mindig nem veszed észre hogy érzelmi, anyagi lelki és szexuális bántalmazásban élsz. Annyira tönkretettek hogy nem bízol magadban. Megértelek. Teljesen megértelek, így most nem azt mondom mit tegyél , hanem azt amit én tettem.

Felismertem, hogy nekem az nem jó ahogy élek.

Elkezdtem apránként pénzt félredugni magamnak

Adtam magamnak erre 4 hónapot addig nagyon kedves jól kezelhető voltam otthon és mindent megtettem amit kért a szexben is

segítséget kértem ( nem igen hitték hogy tényleg kell segítség)

Elmondtam a munkahelyemen mi várható és miben élek és azt hogy szakítani fogok ( nagyon jól tettem bejött a melóhelyrte és ott is be akart mocskolni)

Szóltam a rendőrségnek mikor melyik nap készülök elköltözni ( szigorúan azalatt amíg a gyerek a suliban volt hogy ezzel is védjem)

szereztem két jó embert aki pakolt mint a gép

és egy embert aki miatt nem mert bántani a költözésnél

költözés napján letiltotta a telefonomat mert ismerte a jelszavam kölcsöntelefont kaptam arról hívtam éjjel a rendörséget amikor betört hozzánk.

A családsegítősöknél kaptam pszichológusi segítséget ingyen ahogyan a gyerekem is járt tőlem fügetlen. 

Mert annyira tönkrementem, hogy a legalapvetőbb emberi jogaimat sem ismertem fel.

Ez az út nem könnyű és bele lehet bukni, vagy újra hasonló párt találni és attól menekülni ismét... de sosem éreztem magam annyira békében mint amikor a zuhanytálcában egy lavorban mosogattam ahogy az udvaron mostam kézzel a ruháinkat ki. Ahogy az ételt készítettem. Szabad voltam abban a szükséglakásban amit megszereztem nem kevés ember segítsége kellett hozzá és szégyeltem kérni , elmondani de szükség volt rá mert ha tovább ölnek abból nagy tragédia lett volna.

És igen elbuktam egy másik másfajta bántalmazó kapcsolatba kerültem, de már hamarabb felismertem, már hamarabb léptem

Nem szégyen elbukni nincs semmi csak az hogy hidd el, jó ember vagy, jó anya vagy és jó munkaerő vagy és jó nő de ezt neked kell felismerned mások csak erősíthetnek ebben pl pszichológus

Nagyon drukkolok neked bármint döntessz , teszel akár semmit én akkor is tudom hogy te egy csodálatos ember vagy.

Krisztián, Leonard Cohen örök szerelmem marad noha nem tudok angolul sen jiddisül amit néha betesz de szerintem igen sokrétege van a dalainak 🙂

Legjobban a Ten News Songs albuma tetszik egyben  

ez egy igen összeérett album

Voltam a koncertjén pesten nem lehet másként beszélni erről csak a legnagyobb alázattal.

Épp most találtam meg  egy dalát amit Zorán is feldolgozott magyarra volt egy tánc néven ez alatt van magyar felirat hát megborzongtam. 

Sziasztok. Jo lett az oldal, szuper hogy telefonrol is lehet hasznalni. (Csak nekem francia telefonom van igy egy kicsit bonyolult ) 

Dopamin, koszonom hogy igy figyelsz es reagalsz ram, jol esik. Nehezen tudok kilepni ebbol a kapcsolatbol, erzelmileg is bizonytalan vagyok. Most megint beke van, meg bocsanatot is kert bizonyos dolgokert, ilyenkor mindig azt hiszem hogy megiscsak elheto ez az elet. Csak az onbizalmamat nem tudom hogyan tudom visszaszerezni. Keszitettem hangfelvetelt egyebkent, ez meg jobban beduhitette. De most kedves megint, ilyenkor belemegyek a szexbe is, ami nekem feltetlenul jo. De nem vagyok onallo anyagilag es le vagyok blokkolva munka teren is. De meg fogom talalni a megoldast. Irak majd sokat, az nekem terapia.

Nem találok szavakat a meghatódottságtól, úgy örülök nektek! (Újra-, és újra!) Szóljon helyettem Leonard Cohen:

Küldöm szeretettel Eszternek!

Minden e poston végrehajtott művelet telefonról történt. 

Ui: Ez egyben teszt post is. 

Nagyszerű lett az új oldal gondolom nem keveset dolgoztatok rajta imádom a google reklámokat mert a google a mi barátunk és sokmindent megtudhatunk ha rákattintunk egyik másikra úgyhogy használjátok szépen és ügyesen hiszen azzal keresünk mindent. Krisztián gondolom megest kidolgoztad a lelked jó zenét hoztál iszom is egy hmm forralt bort míg hallgatom.

Kinek mire van szüksége mi ez a csend? Mi ez a haldoklás? Mintha semi másban nem élnétek csak a betegségekben és gyógyszerekben a virtuál kocsmát bárki használhatja garantáltan megvan benne minden és prezentálom 🙂

2.jpg

Hát ezen végig röhögtem igen hasonlít az áteremre 😀

emléked őrizzük!

Azokért akik hiányoznak nekem : 

Tudod Jolán,

Ez már a bántalmazás egyik foka nem csak téged bánt mondván te vagy a hibás, hanem a gyerekeidert is bántja azzal ahogy veled bán A veszélyeztetés fogalmát meg kimeríti a földhöt vágott pohár egy gyerekkel teli házban, az meg , hogy kizárt az elképzelhetetlen.

Mindenért téged hibáztat ez meg a lelki bántalmazás tudom millióan leírták már ezt neked de FEL KELL VÉGRE ISMERNED!

Nem tudod a gyerekeidet áthozni valahogy elvégre az anyja vagy nekik. És itt kapnál segítséget csak a gyerekek alapruhája iratai a te irataid ennyivel? És a rendörség? Mi van ha éjjel kizárnak a gyerekeidtől az otthonodból. Életem során többször menekültem bántalmazó kapcsolatból női és férfi kapcsolatból is mert nem ismertem fel hogy bántalmazva vagyok mert elébb üvöltözés, hibáztatás ( néhányszor verés) Fel kell ismerned hogy bántva vagy te is és a gyerekeid is

és jó lenne, ha hangfelvételeket készítenél amikor veszekszik fenyegetőzik stb mindent tüntessél el ami rád esetleg kopromitálló.de ehhez fogj hozzá cvsináld mert nem akarhatsz így felnevelni gyereket és ő a gyám? vagy nem értem mert ha közös akkor jár gyerektartás ott is

Egy ízben majdnem erdőkerülőnek álltam. Kerültem-kerülgettem is becsülettel a nagy rengeteget,de bemenni a sűrűbe már nem volt merszem.Így véget is ért ez az ígéretesnek induló karrier.

Azta, tiszta bolondok haza.  Hat persze.  Most jut eszembe, hat az.

Namindegy. Vannak akik tul sokat foglalkoznak velem.

Vannak olyan bolondok is akik orvosnak kepzelik magukat.

En nem vagyok orvos. De jo.

Ne huzd fel magad, csak hanyagoljal.

Amugy se tudom meddig leszek kepes kovetni ezt a jelszo dolgot. Mindig elfelejtem.

De legalabb a villamosmuvek web jalszavamra emlexem, es igy nem fogjak'

kikapcsolni a villanyt, mert befizettem a villany dijat.

Ezek a kis oromok az eletben, es hogy volt ra piz.

Legjobbakat!

A ferjem megint kidobott a lakasbol. Most nagyon agressziv volt. Elvette a kulcsomat is, meg szetszette a modemet, hogy ne tudjak netezni. Most telefonrol irok, de ezt is majdnem osszetorte. Es egy borospoharat is foldhoz vagott, a szilankok meg ott vannak, felek a gyerekek belelepnek. Es mindezt a gyerekek elott, alig birtak elaludni. Es azert volt, mert nem lett idoben kesz a krumpli a vacsorahoz. Bar allitja, hogy nem ezert, hanem mert nem figyelek oda rajuk, a csaladi feladataimra, onzo vagyok, folyton a depressziora hivatkozom es à net elott ulok. Es miattam keson fekszenek le a gyerekek, mert keson ettunk, es masnap faradtak. Es ez rendszeres. Es most borult nala ki a bili. Es annyira tudja mondani, hogy mit csesztem el, hogy elhiszem neki, hogy en vagyok a gaz. Meg bocsanatot is kertem, hogy vege legyen a cirkusznak, de annyit kertem cserebe, hogy agressziv volt es ez nem elfogadhato. Azt mondta, hogy agressziv volt, mert en kihoztam belole. Megigertette velem, hogy elkoltozok, ahogy tudok. De itt a bizonytalan reszmunkaidommel a minimalber felet sem keresem. Igy nem tudok lakast berelni. Szocialis lakasra varnom kene, anyaotthonba csak akkor mehetek, ha ver. Most hazudjam azt, hogy ver? Fessek magamra kek foltokat? Magyarorszagra csak akkor johetek vissza a gyerekekkel, ha beleegyezik. Es holnap a gyamugyessel talalkozom, elvileg le akarja zarni a vizsgalatot, de ahhoz azt kell mondjam, hogy minden rendben otthon. Amikor legutobb azt mondtam ennek a nonek, hogy el akarok koltozni, meg nagyobb cirkusz lett. Mert bennem nem biznak, mint 'pszichesen kezelt' anyaban. Csapdaban vagyok. Mit csinaljak?

ElőzőOldal 552 / 569Következő