Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 546 / 569Következő

Köszönöm szépen. 🙂

Ja, meg tiltja a szabályzat is.

Igazad van Kleó a politizálást hagyjuk mert bemocskolódunk.

Ezt ma reggel találtam egy fórumban.

Idézet tőle: Kleó

Köszönöm a pezsgőt!
Ez még kimaradt. 🙁

Kérek szépen rumos kávét dupla adag rummal, meg Raffaellot (nem festményt).

Ugye megkaphatom?

"Egy dolog biztos normálisan megéltünk ki tudtuk a számlákat fizetni és megvoltunk anyagilag jobban mint a rendszerváltás után."

Dopamin, azt is most nyögjük... De hagyjuk a politikát.

A vers nagyon szép.

Egy versem...

idétlen idők.

Tegnap menjek boltba hajnealban vegyek 1 kenyeret - nem nem kettőt egyet

délután -nem lesz elég a kenyér- én mondtam hogy kettő kell- jól van már akkor miért nem vettél kettőt- mert egyet mondtál- majd délelőtt kutatok egy non-stop boltot holnap

este jött az eső az én tesóm fél a vihartól ezért szaladgál ki be mint egy mérgezett egér.wink

már megszoktuk a gyerek terápiás célból elkezd vele beszélgetni én csúszom az alvásba ( nincs már ketilept és nincs már frontin és nincs már sanval nem vagyok faszán pedig ez még csak a 4. nap) A doki elszámolta mikor írta a receptet.

Valami bekúszik a fülembe, hogy csirkecomb kenyér nem nem nekem aludnom kell ha most tisztázom hogy haluztam vagy aludtam felébredek ezt pedig nem szabad. Felébredtem este 10 óra hogy adományba jön csirkecomb meg kenyérféle. Hálistennek nem kell kenyérért mennem. Lecaflatok a földszintre várom a kaját negyed 12 kor meg is jön kezembe nyomnak egy

Zsáknyi neyeret mondom mit baszok ennyi kenyérfélével mert van benne kifli is majd megeszitek kapok fél zsák péksütit fánkot ilyesmit csirkecombot vagy 4 db csirkenyakat vagy pulykanyakat most éppen nem tudom meg felvágottfélét 2 fajtát feljöttem amit kellett begyömöszöltünk a hűtőbe a mi hűtőnk nem lenne tele de a tesóm minden szart hűtőbe tesz amit nem is kéne hűteni ettől nem fér el a hűteni való. Lefekvés félálomban iszonyat dörrenés fel is ébredtem rezegtek az ablakok is.Látom nem világít az óra ez lecsapta felkelek elindulok az egy risperdáltól vagy a fáradtságtól inkább kómásan,

a tesóm utánnam hogy mit csinálok mit csinálnék nem látod hogy valahol nincs áramunk megyek ki a folyosóra metetok az óránkon fele áram visszajött ekkor az ajtó felettit vizsgáljuk ott is le van csapva kettő a tesóm visszanyomja a bozjával ez a bot sokmindenre van használva csak arra nem hogy járjon vele ágyigazitás tárgyak kikurkászása valami alól stb

a lényeg nagyon keveset aludtam de nem kell kenyérért menni 3 napig tutkó

B'átok +, nem tok english, én ilyenen szocializálódtam:

Bakker ezt a kórussban  még énekeltük magyarul versenyen mert kelett valami nóta mindig ami orosz eredetű ha nyerni akartál. Én is ebben szocializálódtam, de nem voltam kisdobos csak úttörő azt már muszáj volt mert nagyapám meg nem volt párttag nagyanyám meg sunyiba a paphoz járt közben szerezte a hónap dolgozója meg a fene se tudja milyen plecsniket. Egy dolog biztos normálisan megéltünk ki tudtuk a számlákat fizetni és megvoltunk anyagilag jobban mint a rendszerváltás után. Morálisan amit senki sem lát az nem bűn 😀

Nem ígéri senki, jobb élet vár rád.

Szomorúnak szomorú. Már más szerencsétlenből is csináltak hülyét. Emlékszel: "legyél a szökőkútnál". Senki nem képviseli a jogait. Egyébként is megmondták: azt a kb. 3 millió embert igenis ott kell hagyni az út szélén...

Szólásszabadság van! Minden hülyének joga van azt mondani, amit akar. A BTK tettekre vonatkozik. Persze van olyan törvény, amit megsért. De minek nézel ilyeneket? :O

Nekem szimpatikus valamiért.Meg tanulságos is, sőt szomorú is,némelyik gondolatmenetében fel tudom fedezni azokat a tipikus tüneteket amiket - én - szintén átéltem annak idején,vagy át fogok élni, ki tudja?Van a "faxolós" videója, ott már látszódik,hogy vége, game over neki,de ehhez képest valahogy el tudott menni az országból, tehát  igazából egy túlélő művész is amellett ,hogy teljesen beszűkült a lelki világa.Ettől elvonatkoztatva a youtube felkapta néhány szövegét, mém-eket gyártottak ebből a tengeri csigás eszmefuttatásából is,és jókat nevetnek rajta.A vége egyébként ez ,valahol fogást találnak a beteg embereken,és kilökik,vagy kilökődik a normális világból.Engem véd a szociális háló, őt nem tudom ki védi meg?Lelopták a szövegeit, visszatöltötték a  világhálóra, a megtekintések után ezek a figurák még pénzt is kapnak ,pl. ilyenkor az  ő jogait ki képviseli? 

Szólásszabadság van! Minden hülyének joga van azt mondani, amit akar. A BTK tettekre vonatkozik. Persze van olyan törvény, amit megsért. De minek nézel ilyeneket? :O

Amikor egy paranoid skizofrén youtube-ozni kezd.Szegény fickó Budán lakott,ahonnan eljutott Ausztriáig,ahol azóta hajléktalanként erdőkben él,vagy már nem is él,ki tudja.A csatornáján található videók bőven kimerítik a BTK több paragrafusát,én azt nem értem miért hagyják egyáltalán fent a videóit? .A vége az kicsit húzós...

Na, hát Majkát nem lehet ezekkel egy lapon említeni, az egy (két) nulla.

Tényleg nincsenek az országban... Barta Alfonz még a 2. lemezen (A hűtlen, bakelit) szerepel mint szerző.

Persze az igaz, hogy Slamónak nem volt rálátása a könnyűzenei világra és -bizniszre, de a szerzői jogi dolgokban igazat mond.

A Zanazolit ismerem, együtt kutyáztunk valaha, na ő is mást mond nyilvánosan, meg mást zárt körben, személyesen. Barátaim miskolciak, ők még mesélnek az indulásról, amikor már a Pataky família kőgazdag volt, és "milliós" cuccokban járt A., csak a "kedvünkért" öltözött át a melósruhába...

A kiszorítósdi oka is csak a pénz... ezek mind jogdíjviták.

Annyi,hogy Dopeman szokta elmesélni a sztorikat,hogy mik mennek a magyar könnyűzenében,meg médiában valami eszméletlen kilökősdi az egész.Ganxsta is úgy beszél az egykori zenésztársáról (Dopeman-ról) mint egy kutyáról.Majka dettó ezt nyomja, szóba sem áll már az egykori mesterével.Én Dopeman-t tudom megérteni,hagyta az egészet a f.szba.

'79-80-ban jártam Eddára (Pesten, pl. Kőbányai Művház). Slamo nélkül Pataky cart se ér... belőle él most is.

Kicsit bonyolultabb,mert volt még egy dalszerző elvileg, Barta Alfonz akinek a nevét nem szokták általában megemlíteni.Én úgy tudom sokan már nincsenek is az országban közülük,akik benne voltak az ős-felállásban.Slamó szerintem egy egysíkú valaki,nem tudta követni az egész folyamatot,most írhatják,hogy emberileg volt egymással problémájuk a Pataky-val,de szerintem nem ez a lényeg.

Figyelj,inkább legyen egy félig elmeháborodottnak  és anyagiasnak tartott  borsodi - mellesleg vér profi- "zenebohóc",mint egy majka nevű ózdi valóságshow-hős "szupersztár" pár év "zenei" múlttal.

Éjjel érkezem, száraz, kiégett aggyal,
De a testem gyönyörű, fáradt lázban ég.(lázban ég)
Hozzád bújok tiszta égő, forró testtel,
Kérlek feküdj nyugodtan, csak én mozdulok,
Csak ééééén mozdulok, csak ééééén mozdulok.

Őstől örökölt a tűz, amivel átölellek,
Őstől örökölt a szenvedély, amivel követellek!
Vágyom, hogy érezd a szerelmemet,
Vágyom, hogy érezd, hogy szeretlek, hogy érezd!

Nekem nem kell más, csak téged akarlak.
Ha volt is más, feledem, csak téged akarlak.

Te nem érzed ezt a kínt, nem voltál féltékeny soha
Nincs benned semmi küszködés, ha egy másik ér előbb oda.

Ahol én voltam a szívedben, a lelkedben...

Vágyom a nappalt, ahogy létezel,
Idegen szemek kívánnak, érintenek.
Éhes világ, és csak mosolyognának rajtam,
Fájdalmam üvölteném, de elrejtem, el kell rejtenem...

Ha akartam valaki lenni, csak érted volt,
Próbáltam mást keresni, csak bosszúból.
Mit akarsz tőlem? Csak nézlek, csak nézlek.
Vagy mondd meg, hogy tűnjek el, tűnjek el végleg!

Nekem nem kell más, csak téged akarlak.
Ha volt is más, feledem, csak téged akarlak.

Te nem érzed ezt a kínt, nem voltál féltékeny soha.
ha egy másik ér előbb oda, ér előbb oda...............

'79-80-ban jártam Eddára (Pesten, pl. Kőbányai Művház). Slamo nélkül Pataky cart se ér... belőle él most is.

..Hosszas viták után 1983-ban feloszlott az Edda Művek klasszikus felállása. Ám Pataky Attila és a rajongók kérésére tartottak még egy utolsó, nagy búcsúkoncertet, 1983. december 17-én a Miskolc Városi Sportcsarnokban. A csarnok zsúfolásig megtelt vendégekkel. A koncertről készített felvétel ez a lemez.....

Szerintem ez a felvétel jobb mint az eredeti verzió.(Itt még nem találkozott  Pataky az Ufókkal.)

Köcce. 🙂 a sweet delight-ot spec. értettem. Inkább gyönyörnek fordítanám itt.

Csak bosszantásiból:

Ja kvam pisu. Csivo zse bole / Sto ja magu jiscso szkazaty? (Puskin)

Az utolsó sor bőven elég.Van a neten fordítás,de szerintem a szavakat itt elég megérteni egyesével,igazából magyarul nem hangzik jól abban a verzióban  amit én felleltem,vagyis rossz fordítás,ha lehet ilyet mondani.

Minden éj s napon pedig
Lesz, ki búra születik.
Minden nappal s éjszakán
Lesz, kit sorsa kéjre szán.
Lesz, kit sorsa kéjre szán,
S lesz, kit örök éjre szán.

A szán-ról nekem a szánkó jut eszembe, a misery az nem bú-t jelent, a sweet delight is inkább egy kicsit lágyabb értelmű ebben a közegben véleményem szerint. A többit meg lehet érteni így is.

B'átok +, nem tok english, én ilyenen szocializálódtam:

Szép, csak nem találok fordítást, pedig van. Így meg úgy kb. félig értem...

"Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night."

William Blake-től a kedvenc sorok...

Az vagy nekem, mi testnek a kenyér

s tavaszi zápor fűszere a földnek;

lelkem miattad örök harcban él,

mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;

csupa fény és boldogság büszke elmém,

majd fél: az idő ellop, eltemet;

csak az enyém légy, néha azt szeretném,

majd, hogy a világ lássa kincsemet;

arcod varázsa csordultig betölt

s egy pillantásodért is sorvadok;

nincs más, nem is akarok más gyönyört,

csak amit tőled kaptam s még kapok.

Koldus-szegény királyi gazdagon,

részeg vagyok és mindig szomjazom.

(Shakespeare–Szabó Lőrinc ford.)

Fuj de gusztustalan, és ezt isszuk...

A Duna a Margit hídról nézve.Saját fotó.

írok egy kis vidámat, hátha az ide illik

mi az, mi az

fejtető, kis lejtő

tetősen éled meg

fejedet be nem vered

mi az, mi az

növények a szabadban

mi az, mi az

növény az, boltban az

salvia és hawaii törperósza mag

árulják és vehető

a vajkrém is kenhető

mi az , mi az

sör, kóla, bor keverve az

igazi az, tömész a sörben

kiüti az embert az

mi az , mi az

a kocsmában a salvia ára

drágább mint a boltokban

meddig is legális

mi az, mi az

energia ital az italbn az

hó legyél, jó legyél

hóban megforgok

sárosak a kabátok

Idézet tőle: palack

hip hop

hophophop hop.

tribute78 ne szólj bele abba amihez nem értesz, undor fogja el az embereket ahogy beszélsz.

palack! Neked nem pincérnek kellene lenned,hanem a statisztikai hivatalban közvéleménykutatásokat végezni ,ahol az internetfelhasználók privát véleményeit elemezhetnéd pl. rólam.És akkor lehet,hogy kiderülne mi az igazság.

Én csak a vidám kocsma feeling közepette kicsit ,megpróbáltam elengedni magam,és próbáltam abban a stílusban írni,ahogyan elsőre átveszem a lelkületedet az írásaid alapján,ami egyébként negatív értelemben inspiráló rám nézve...

Mert pl . te írtad,hogy szeretnél horgászni,és melletted búza legyen,a vízben meg kukorica vagy valami hasonló bocs a kifejezésért -ökörséget-,mert kukorica az nem nő a vízben tudtommal, mert nem nád, de velem nem érdemes kezdened,mert átmegyek privátba,kérek tőled egy pontos címet,(úgyis megtalállak haver! ),aztán  felülök a vonatra,és verbális abúzust eszközölök   rajtad pikk pakk hip hop hophophop

(ennek a hiphophophop-pozásnak pl. mi az értelme?

Köszi Murray!

Úgy látom megértettél.A meztelen csiga helyett éti csigát írnék, és a szoftver dinamika helyett írnám így utólag a mechanikát,és utána ,hogy dinamikus  lett...stb stb.

Régen  egyébként tudtam gondolkodás nélkül metafóra-hegyekből álló végtelenített verseket is írni. 🙂

Még gimiben.De én tényleg nem bántásból írok már,csak tökre átveszem a hülyeséget.Ez ragadós,talán valamilyen iható ital formájában "palack"-ozni kéne! 🙂

Viszont most láttam az újabb hsz-ében egy értelmes gondolatmenetet,úgyhogy kicsit meg is bántam a gonoszkodást.

(ne higgye senki,hogy én nem vagyok szétesve,de azért megpróbálom álcázni)

Idézet tőle: Tribute78

Igen.Charlie Chaplin is pincér volt,Hitler pedig festő.És szeretett horgászni a kukoricásban,de közben meg elvágyott a messzi Budapestre,hogy tovább tanulhasson mint szoftver dinamika.De inkább mechanikus lett,és már majdnem megtanult angolul.Írt két verset is,de a harmadiknál  elakadt.Ekkor panasszal élt az illetékes járáshivatalban,de mivel nem fogadták a megszokott ebédidején kívül más időpontban ,ezért feltalálta magát,és egy üdítőautomata pénzkidobó nyílásában  talált 20 forintos érmével  a zsebében nekivágott a nagyvilágnak.Azonban lemerült a telefonja,mert sony ericsson telefonja kábelét a hangyák szétrágták míg ő kapált a földeken, és elhagyta a térerő,és azóta csak kóborol az internet zúgos ösvényeiben,hogy gondolatok helyet szavakat közöljön ,könyv helyett regényt írjon az élet nagybetűvel kirakott díszes vásznára egy trópusi fülledt délutánon megágyazott kertiasztal terítőjének díszesen bordázott kvarchomok színű rojtjában.... 🙂

Hát ez tök jó írás lett. :)) Komolyan. 

"... hogy gondolatok helyet szavakat közöljön ,könyv helyett regényt írjon az élet nagybetűvel kirakott díszes vásznára egy trópusi fülledt délutánon megágyazott kertiasztal terítőjének díszesen bordázott kvarchomok színű rojtjában.... :)"

Esetleg egy pici változtatás?

"... hogy gondolatok helyet szavakat közöljön ,könyv helyett regényt írjon az élet nagybetűvel kirakott díszes vásznára egy trópusi fülledt délutánon, amikor a kristálypoharakkal és meisseni porcelán tányérokkal, meg az elmaradhatatlan ezüst étkészlettel megágyazott, finomságoktól roskadozó kertiasztal terítőjének díszesen bordázott kvarchomok színű rojtjában óriási döbbentére egy meztelencsigát talált..." ?

hip hop

hophophop hop.

tribute78 ne szólj bele abba amihez nem értesz, undor fogja el az embereket ahogy beszélsz.

Igen.Charlie Chaplin is pincér volt,Hitler pedig festő.És szeretett horgászni a kukoricásban,de közben meg elvágyott a messzi Budapestre,hogy tovább tanulhasson mint szoftver dinamika.De inkább mechanikus lett,és már majdnem megtanult angolul.Írt két verset is,de a harmadiknál  elakadt.Ekkor panasszal élt az illetékes járáshivatalban,de mivel nem fogadták a megszokott ebédidején kívül más időpontban ,ezért feltalálta magát,és egy üdítőautomata pénzkidobó nyílásában  talált 20 forintos érmével  a zsebében nekivágott a nagyvilágnak.Azonban lemerült a telefonja,mert sony ericsson telefonja kábelét a hangyák szétrágták míg ő kapált a földeken, és elhagyta a térerő,és azóta csak kóborol az internet zúgos ösvényeiben,hogy gondolatok helyet szavakat közöljön ,könyv helyett regényt írjon az élet nagybetűvel kirakott díszes vásznára egy trópusi fülledt délutánon megágyazott kertiasztal terítőjének díszesen bordázott kvarchomok színű rojtjában.... 🙂

valaki itt pincérnek tanul?

Idézet tőle: dopamin

Kedves Philc, nem haragszom én senkire főleg rád nem. Az Eszternek szóló üzeneteknél olvastam hogy konkrétan Palack szerint káros a topik mert mindent megenged.

Én nem láttam a te írásod ezért arra gondoltam Palack 1 félreoffol veled

2 ezt a topikot kereste csak nem tudja hogy az enyém.

Eszternek küldött üzenete a következő:  

Kedves Babarczy Eszter

Szeretnék arról beszélni, hogy a Vidám halottmosó kocsma és kávéházat törölni kellene. Én 2007-ben, mielőtt bekerültem volna korházba, pont 3/4 nappal azelőtt neten sikerült megtalálnom az ön honlapját. Interneten msn messengerben is kaptam segítséget egészségügyből, illetve neten tudtam tájékozódni, mert a kialakult helyzetből tudtam, hogy nagy rá az esélye annak, hogy mentővel bevigyenek a pszichiátriára. Viszont az ön honlapjáról nem lehetet segítséget kapni. Olyan írások voltak amihez nem lehetet kapcsolódni.lásd pl. szörnyi és társai Fáj

Fáj

Fáj ...

írásai és a kialult közhangulat. Jól jött volna segítségként, akkor ha tudok a honlaphoz csatlakozni. Itt lehetnek önveszélyesek, vagy ön és közveszélyesek akik nem tudnak önhöz csatlakozni. Ilyen írásoknál kilátszik az, hogy nem normális beszélgetés folyik, durvaságok vannak. Az italozás, kávézás és élvezeti szerek+drog ami a topicba fel van sorolva nem kell egy betegnek. Ránézve honlapjára rögtön idgesítőnek tűnik amit itt csinálnak. Van egy pár régi ember aki nem csinál bajt pl. roboman, sweet harmony... , de az új nem orvoshoz járó offoló bandája a honlapnak merőben zavaró, mert a régihez képest nincs beszélgetés vagy érdemi kommunikáció és empátiával nem fordulnak a nickekhez, hogy segítsenek bárkin. NEM mindenki olyan mint itt önök a pár kb. 10 ember beteg 

szóvsl erre reagáltam gyakorlatilag 

Most hoztam teqillát te meg keverj beléje valami izgit megvan itt minden a kocsmában 🙂 szörnyen sajnálom, hogy ennyi energiád elpocsékoltam a válaszadással ugyanakkor a Nem vagyok a tulajdonod igen ismerős életérzés számomra is.

szeretlek 🙂

En is szeretlek, dopamin! 🙂 Koszi a koktelt! 😛

A kedvencem most ez.Ez úgy jellemző is a nőkre...

IGEN. :))

A kedvencem most ez.Ez úgy jellemző is a nőkre...

Van még Dopamin!

imádom ezt a dalt Kleó mindig betalálsz 

Panda, sok sikert bátorságot 🙂

Dopamin mikor nyit a kocsma?

Szükségem lenne valami bátorság adó snapszra ma, holnap, holnapután duplára meg egy kis koffeinre is

Lécci kérlek

Ha már a kajálás szóba jött valamelyik nap.Kriszti megmondja mi a lényeg! 🙂

Hát ez baromi jó. 🙂

Ezt egy életen kell játszani
Amíg feszül a húr
Ezt egy életen át kell játszani
És még azon is túl
Ezt egy életen át kell játszani
S talán valahol messze, túl a Földön, újra újra újra kezdem majd

Ha már a kajálás szóba jött valamelyik nap.Kriszti megmondja mi a lényeg! 🙂

🙂

Medence NO. Több okból, majd egyszer...
Szeretnék sötétbordó rózsát. Meg kosárlabdapalánkot.

Jó, rózsa meglesz. Kosárlabdapalánk is. Hú, lehetne ping-pong asztal is!!

Medence NO. Több okból, majd egyszer...
Szeretnék sötétbordó rózsát. Meg kosárlabdapalánkot.

ElőzőOldal 546 / 569Következő