Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.23., 18:28Igazából csak az a baj, hogy vannak emberek, akik nem értenek a pszichiátriához, és elhiszik azt, amit ez az ember leír.
Igazából csak az a baj, hogy vannak emberek, akik nem értenek a pszichiátriához, és elhiszik azt, amit ez az ember leír.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.05.23., 18:15Idézet tőle: Tribute78Se cigaretta,se pia, se drog!!
nem fér össze az aikidó-val! (nagy levegő)
Különben is, fagyizni fogunk!
Idézet tőle: Tribute78Se cigaretta,se pia, se drog!!
Különben is, fagyizni fogunk!
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.05.23., 17:35nestea: meleg padlószín faburkolat, szürke, fekete és élénk sárga konyhabútor. (ez csak inspiráció)
nestea: meleg padlószín faburkolat, szürke, fekete és élénk sárga konyhabútor. (ez csak inspiráció)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.23., 16:52Idézet tőle: Tribute78Mikor számol be a magyar média egy öngyilkosságról? (Ha valaki véletlenül magára robbantja a fél lakótelepet..)Mutass nekem képi vagy hanganyagot zárt osztályon lévő betegekkel,ahol az állapotuk felől érdeklődnek? Mutass nekem skizofrén emberekről szóló valós dokumentum filmet? Mutass nekem magyar pszichiátriát bemutató dokumentum filmet,ahol nem előre kiválasztott letakart arcú szereplők vannak!..érdekes, egy belgyógyászati osztályra be lehet vinni a kamerát, vagy bárhova,de ami a "zárt" ajtók mögött folyik,arról kinek lehet valós bizonyítéka? És ha te meg készítesz egy rejtett kamerás felvételt,még téged támadhatnak meg jogilag.
Az egész történet arról szól,hogy mindent le lehet és kell tagadni.Ha jó ,ha nem jó.
Az, hogy zárton nem készülhet felvétel vagy pl. be sem jöhet mondjuk egy újságíró, állítólag a betegek személyiségi jogait védi. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
Idézet tőle: Tribute78Mikor számol be a magyar média egy öngyilkosságról? (Ha valaki véletlenül magára robbantja a fél lakótelepet..)Mutass nekem képi vagy hanganyagot zárt osztályon lévő betegekkel,ahol az állapotuk felől érdeklődnek? Mutass nekem skizofrén emberekről szóló valós dokumentum filmet? Mutass nekem magyar pszichiátriát bemutató dokumentum filmet,ahol nem előre kiválasztott letakart arcú szereplők vannak!..érdekes, egy belgyógyászati osztályra be lehet vinni a kamerát, vagy bárhova,de ami a "zárt" ajtók mögött folyik,arról kinek lehet valós bizonyítéka? És ha te meg készítesz egy rejtett kamerás felvételt,még téged támadhatnak meg jogilag.
Az egész történet arról szól,hogy mindent le lehet és kell tagadni.Ha jó ,ha nem jó.
Az, hogy zárton nem készülhet felvétel vagy pl. be sem jöhet mondjuk egy újságíró, állítólag a betegek személyiségi jogait védi. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.05.23., 16:44nestea-zeronak szeretettel: inpiráció az életvidám otthonhoz
nestea-zeronak szeretettel: inpiráció az életvidám otthonhoz
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 16:30Idézet tőle: nestea_zeroNekem ez a négy elektrosokk kezelés a hihetetlen.
OK,meggyőztetek! Akkor irány a bíróság,és pereljük be mi is Szendi Gábort 30millióra,mint a magyar pszichiátriai társaság annak idején,hogy vonja vissza az állításait! 🙂
Idézet tőle: nestea_zeroNekem ez a négy elektrosokk kezelés a hihetetlen.
OK,meggyőztetek! Akkor irány a bíróság,és pereljük be mi is Szendi Gábort 30millióra,mint a magyar pszichiátriai társaság annak idején,hogy vonja vissza az állításait! 🙂
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 16:29Idézet tőle: Gácsi KrisztiánSkacok holnap Pöstön Kricsmi!
Se cigaretta,se pia, se drog!!
Idézet tőle: Gácsi KrisztiánSkacok holnap Pöstön Kricsmi!
Se cigaretta,se pia, se drog!!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.23., 16:19Idézet tőle: Gácsi KrisztiánSkacok holnap Pöstön Kricsmi!
Fuj. És nem köpi ki, amit beszívott magába.
Idézet tőle: Gácsi KrisztiánSkacok holnap Pöstön Kricsmi!
Fuj. És nem köpi ki, amit beszívott magába.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 16:12Idézet tőle: LinzerTe miért tiltottál faceről?
Mindenkit letiltok egyesével,az egész bolygót!
Amúgy nem is tiltottalak! 🙂
Idézet tőle: LinzerTe miért tiltottál faceről?
Mindenkit letiltok egyesével,az egész bolygót!
Amúgy nem is tiltottalak! 🙂
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2018.05.23., 16:11Skacok holnap Pöstön Kricsmi!
Skacok holnap Pöstön Kricsmi!
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.23., 16:11Nekem ez a négy elektrosokk kezelés a hihetetlen.
Nekem ez a négy elektrosokk kezelés a hihetetlen.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 14:03"A gyógyszert sikerült 10 mg-ra csökkenteni, úgy hogy a gyermek pszichiáter soha nem tudta, hogy milyen adagot kell felírni, azt is mondta, hogy ő nem ért a gyógyszerekhez."
Ahha. Mert az áterek pont ilyenek, hogy megmondják hogy nem értenek a gyógyszerekhez. 🙂 Nem lehet, hogy lógus volt?
Egyszerűen képtelen vagyok elolvasni.
A lényeg annyi, hogy igen, valóban seroquel volt még akkor. (A seroquel-ből itthon most már csak xr van forgalomban, kizárólag skizo diagra írják fel támogatással, különben tizenx ezer forintért jutsz hozzá). Aztán lett ketilept, ami elég jó generikumnak számít, nekem nem volt hozzá érkezésem. A ketileptet még tovább butították kventiax-ra, satöbbi. Bár megjegyzem, a kventiax nem rossz.
"A gyógyszert sikerült 10 mg-ra csökkenteni, úgy hogy a gyermek pszichiáter soha nem tudta, hogy milyen adagot kell felírni, azt is mondta, hogy ő nem ért a gyógyszerekhez."
Ahha. Mert az áterek pont ilyenek, hogy megmondják hogy nem értenek a gyógyszerekhez. 🙂 Nem lehet, hogy lógus volt?
Egyszerűen képtelen vagyok elolvasni.
A lényeg annyi, hogy igen, valóban seroquel volt még akkor. (A seroquel-ből itthon most már csak xr van forgalomban, kizárólag skizo diagra írják fel támogatással, különben tizenx ezer forintért jutsz hozzá). Aztán lett ketilept, ami elég jó generikumnak számít, nekem nem volt hozzá érkezésem. A ketileptet még tovább butították kventiax-ra, satöbbi. Bár megjegyzem, a kventiax nem rossz.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.05.23., 13:55Pedig lehet benne igazság. Ezek a gyógyszerek tönkreteszik az embert de szedjétek csak. Hiába mondják de soha sem lesz mellette az embernek teljes élete
Pedig lehet benne igazság. Ezek a gyógyszerek tönkreteszik az embert de szedjétek csak. Hiába mondják de soha sem lesz mellette az embernek teljes élete
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.23., 11:40Abszolut van benne igazsag amit irsz mert en is voltam egy olyan helyen, ahol lattam kerdeses dolgokat, engem is megkerdojelezhetoen gyogyszereltek es erre az en aterem fel is huzta a szemoldoket a masik korhazban. A zartrol tobbnyire igazad van, tetenyi zarton ha tele a korterem lehet a folyoson agyhoz kotve megrohadni. Igy igaz. De nincs minden korhazban igy es nem elit helyekrol beszelek, mert olyanban sosem voltam. Ezt a merteku indokolatlan agyon gyogyszerezest amit a tortenet leir meg en szemely szerint nem tapasztaltam sehol. Na ennyi. Ettol meg igen, van igazad es ezt nem is cafolom amit a kamerakrol irsz. El is gondolkodtat, mert pl "nalunk" szerintem nyugodtan lehetett is volna akar, mert semmi extrem nem tortent (mar olyan szemmel aki azert pszichiatriahoz van szokva, mert aki nincs az biztos talalna valamit amin elborzadhat), de ennek ellenere, igen igazad van, nagy plakat a bejarati ajton: kep es hang rogzites szigoruan tilos. Hm.
Abszolut van benne igazsag amit irsz mert en is voltam egy olyan helyen, ahol lattam kerdeses dolgokat, engem is megkerdojelezhetoen gyogyszereltek es erre az en aterem fel is huzta a szemoldoket a masik korhazban. A zartrol tobbnyire igazad van, tetenyi zarton ha tele a korterem lehet a folyoson agyhoz kotve megrohadni. Igy igaz. De nincs minden korhazban igy es nem elit helyekrol beszelek, mert olyanban sosem voltam. Ezt a merteku indokolatlan agyon gyogyszerezest amit a tortenet leir meg en szemely szerint nem tapasztaltam sehol. Na ennyi. Ettol meg igen, van igazad es ezt nem is cafolom amit a kamerakrol irsz. El is gondolkodtat, mert pl "nalunk" szerintem nyugodtan lehetett is volna akar, mert semmi extrem nem tortent (mar olyan szemmel aki azert pszichiatriahoz van szokva, mert aki nincs az biztos talalna valamit amin elborzadhat), de ennek ellenere, igen igazad van, nagy plakat a bejarati ajton: kep es hang rogzites szigoruan tilos. Hm.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.23., 11:32Igaz ott a pont: 2008 seroquel. En szemely szerint ettol meg irrealisnak tartom, egy par atriai (akut is) utam es )(hosszabb is) kezelesem utan ezt a szintu gyogyszerelest. Lattam sok embert, sok beteget, sok skizofrent is, sok osztalyt es sok fele emberrel kerultem egy korterembe. Egy szobaban pl mi voltunk 6an, egy ido utan tudod nagyjabol mi van veluk mert a reggeli kis vizitnel mindenki ott van mikor bejon az ater- vagy akar a nagyvizitnel is mikor jon a sok orvos. A gyszerelesnel meg latod- tudod hogy mit kapnak masok is mikor a noverek betoljak a kocsit es sorba allsz. Legalabbis en kb tudtam ki mire mit kap mennyit. Nem lattam ilyesmit. En csak ezert irtam olyan velemenyt. De nyilvan: nem voltam mindenhol, nem lathattam mindent ami folyik a korhazakban. Nekem kamu szagu a story tovabbra is. 3x5mg rivotril, ennel a leirt esetnel? Hm. Dehat na, nem akarok tenyleg ezen vitatkozni tovabb. Szamomra legalabbis felesleges.
Igaz ott a pont: 2008 seroquel. En szemely szerint ettol meg irrealisnak tartom, egy par atriai (akut is) utam es )(hosszabb is) kezelesem utan ezt a szintu gyogyszerelest. Lattam sok embert, sok beteget, sok skizofrent is, sok osztalyt es sok fele emberrel kerultem egy korterembe. Egy szobaban pl mi voltunk 6an, egy ido utan tudod nagyjabol mi van veluk mert a reggeli kis vizitnel mindenki ott van mikor bejon az ater- vagy akar a nagyvizitnel is mikor jon a sok orvos. A gyszerelesnel meg latod- tudod hogy mit kapnak masok is mikor a noverek betoljak a kocsit es sorba allsz. Legalabbis en kb tudtam ki mire mit kap mennyit. Nem lattam ilyesmit. En csak ezert irtam olyan velemenyt. De nyilvan: nem voltam mindenhol, nem lathattam mindent ami folyik a korhazakban. Nekem kamu szagu a story tovabbra is. 3x5mg rivotril, ennel a leirt esetnel? Hm. Dehat na, nem akarok tenyleg ezen vitatkozni tovabb. Szamomra legalabbis felesleges.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 11:25Mikor számol be a magyar média egy öngyilkosságról? (Ha valaki véletlenül magára robbantja a fél lakótelepet..)Mutass nekem képi vagy hanganyagot zárt osztályon lévő betegekkel,ahol az állapotuk felől érdeklődnek? Mutass nekem skizofrén emberekről szóló valós dokumentum filmet? Mutass nekem magyar pszichiátriát bemutató dokumentum filmet,ahol nem előre kiválasztott letakart arcú szereplők vannak!..érdekes, egy belgyógyászati osztályra be lehet vinni a kamerát, vagy bárhova,de ami a "zárt" ajtók mögött folyik,arról kinek lehet valós bizonyítéka? És ha te meg készítesz egy rejtett kamerás felvételt,még téged támadhatnak meg jogilag.
Mikor számol be a magyar média egy öngyilkosságról? (Ha valaki véletlenül magára robbantja a fél lakótelepet..)Mutass nekem képi vagy hanganyagot zárt osztályon lévő betegekkel,ahol az állapotuk felől érdeklődnek? Mutass nekem skizofrén emberekről szóló valós dokumentum filmet? Mutass nekem magyar pszichiátriát bemutató dokumentum filmet,ahol nem előre kiválasztott letakart arcú szereplők vannak!..érdekes, egy belgyógyászati osztályra be lehet vinni a kamerát, vagy bárhova,de ami a "zárt" ajtók mögött folyik,arról kinek lehet valós bizonyítéka? És ha te meg készítesz egy rejtett kamerás felvételt,még téged támadhatnak meg jogilag.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 11:12Idézet tőle: connie0510Na jo elolvastam a tortenetet. Azert ez sok, kamu bizony, azok a dozisok wtf meg az eltelt ido...
seroquel= quetiapine szerintem inkabb kint adjak a seroquel-t itt meg a quetiapine-t. nekem amugy is gyanus hogy ez angolrol lett atforditva vagy valahogy osszeollozva de nem jon le miert. Nem nyomjak igy a kvetit foleg nem hosszu sok sok eves pszich karrier nelkul valakinek. kamu. nekem is vannak fenntartasaim a gyogyszerelessel, de ez valami lejaratas akar lenni. szvszEnnél még sokkal cifrábbak is vannak az életben.Már miért ne lehetne seroquel? 2008-ról beszélünk.Miért lenne lejáratás?Én annyit fűznék hozzá,hogy nem egyértelműsíthető,hogy valóban a kezelésektől lett ennyire beteg,mentálisan, valószínűleg nagyon komoly problémája volt kialakulóban eleve.Fontos lett volna ha valóban terápiát kap elsőként,ezzel időt nyertek volna.Az anyuka talán elfogult,és félre is lett informálva,de amiket leírt pl. az orvosok hozzáállásáról azt nekem személyesen is volt szerencsém megtapasztalni.Csak van aki mondjuk egy enyhe diagnózissal felüdítő közegként éli meg a kórházi benttartózkodásait,és vannak akikkel mint írta az anyuka, szóba sem állnak, nem foglalkoznak egyéni terápiával.
Idézet tőle: connie0510Na jo elolvastam a tortenetet. Azert ez sok, kamu bizony, azok a dozisok wtf meg az eltelt ido...
seroquel= quetiapine szerintem inkabb kint adjak a seroquel-t itt meg a quetiapine-t. nekem amugy is gyanus hogy ez angolrol lett atforditva vagy valahogy osszeollozva de nem jon le miert. Nem nyomjak igy a kvetit foleg nem hosszu sok sok eves pszich karrier nelkul valakinek. kamu. nekem is vannak fenntartasaim a gyogyszerelessel, de ez valami lejaratas akar lenni. szvsz
Ennél még sokkal cifrábbak is vannak az életben.Már miért ne lehetne seroquel? 2008-ról beszélünk.Miért lenne lejáratás?Én annyit fűznék hozzá,hogy nem egyértelműsíthető,hogy valóban a kezelésektől lett ennyire beteg,mentálisan, valószínűleg nagyon komoly problémája volt kialakulóban eleve.Fontos lett volna ha valóban terápiát kap elsőként,ezzel időt nyertek volna.Az anyuka talán elfogult,és félre is lett informálva,de amiket leírt pl. az orvosok hozzáállásáról azt nekem személyesen is volt szerencsém megtapasztalni.Csak van aki mondjuk egy enyhe diagnózissal felüdítő közegként éli meg a kórházi benttartózkodásait,és vannak akikkel mint írta az anyuka, szóba sem állnak, nem foglalkoznak egyéni terápiával.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.23., 10:52Na jo elolvastam a tortenetet. Azert ez sok, kamu bizony, azok a dozisok wtf meg az eltelt ido...
seroquel= quetiapine szerintem inkabb kint adjak a seroquel-t itt meg a quetiapine-t. nekem amugy is gyanus hogy ez angolrol lett atforditva vagy valahogy osszeollozva de nem jon le miert. Nem nyomjak igy a kvetit foleg nem hosszu sok sok eves pszich karrier nelkul valakinek. kamu. nekem is vannak fenntartasaim a gyogyszerelessel, de ez valami lejaratas akar lenni. szvsz
Na jo elolvastam a tortenetet. Azert ez sok, kamu bizony, azok a dozisok wtf meg az eltelt ido...
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 10:42Murray!Én sem Szendit sem Feldmárt nem követem egyébként és annyit olvastam,hogy Szendi-t elég rendesen elővették a tevékenységéért,kizárták maguk közül az orvosok,és maradt kb. mint egy önjelölt forradalmár -kontra gyógyszeripar,és modern orvostudomány.Én a te eseted elkülöníteném ettől a lányétól.Feldmár kezdeményezései úgy tudom hazánkban egyetlen nyílvánvaló okból nem tudnak eléggé teret hódítani,és ez a pénz.És amiért a soteria módszer mindig megbukott eddig tudtommal, az anyagiak.Viszont óriási pénzek mennek el a gyógyszerkutatásokra,már-már szürreális összegek ,valahol a kettő között kéne meghúzni a határvonalat.Viszont az,hogy emberek azon munkálkodnak,hogy asszisztáljanak ehhez a morbid és szörnyű leépüléshez,amit ez a lány esete is példáz,tegyük fel ,hogy valóban megtörtént esetről van szól ,ez már megint csak felvet pár problémát.
Murray!Én sem Szendit sem Feldmárt nem követem egyébként és annyit olvastam,hogy Szendi-t elég rendesen elővették a tevékenységéért,kizárták maguk közül az orvosok,és maradt kb. mint egy önjelölt forradalmár -kontra gyógyszeripar,és modern orvostudomány.Én a te eseted elkülöníteném ettől a lányétól.Feldmár kezdeményezései úgy tudom hazánkban egyetlen nyílvánvaló okból nem tudnak eléggé teret hódítani,és ez a pénz.És amiért a soteria módszer mindig megbukott eddig tudtommal, az anyagiak.Viszont óriási pénzek mennek el a gyógyszerkutatásokra,már-már szürreális összegek ,valahol a kettő között kéne meghúzni a határvonalat.Viszont az,hogy emberek azon munkálkodnak,hogy asszisztáljanak ehhez a morbid és szörnyű leépüléshez,amit ez a lány esete is példáz,tegyük fel ,hogy valóban megtörtént esetről van szól ,ez már megint csak felvet pár problémát.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.23., 10:29az a baj hogy igazad van!
az a baj hogy igazad van!
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 10:12Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
https://www.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans/kamaszkori-krizisbol-kronikus-skizofrenia.htm ?
Amikor az anyuka titokban követi a lányát az utcán,hogy mit csinál,meg az msn-jét olvasgatja ,akkor az már milyen család?
Viszont:abszolút elképzelhető a történet,és ha nem is ennyire töményen egy embernek, egy fiatal lánynak ilyen rövid idő alatt,de igenis át lehet menni ezeken a stációkon ,a valóban súlyosabb diagnózisokkal kezelt betegeknek , pszichiátriai "karrierjük" során.Az,hogy valakit nem a megfelelő módon kezelnek,és utána azt magyaráznak bele utólag amit akarnak,ha félre sikerül a gyógyítás?Ez mióta újdonság? Hát erről szól az egész pszichiátria! Itt mindent lehet,itt még azt is meg lehet magyarázni,ha valaki belehal a kezelésbe.Sőt, az a végcél!Bele is van írva egyes gyógyszerek betegtájékoztatójába.Ilyenkor ez a "kegyes halál",mert egy ilyen korán kialakult ,ennyire súlyos és gyógyszerekre nem reagáló esetnél mi más lehet a megoldás? Vagy ő ugrik le a völgyhídról,vagy megvárja amíg állati szintre jut a nagy modern orvostudomány segítségével.Ne legyenek már illúziók,az idő mindent megold,vagyis az idő úgyis az orvosokat igazolja.Tankönyvi példa a leírt eset.
"Az,hogy valakit nem a megfelelő módon kezelnek,és utána azt magyaráznak bele utólag amit akarnak,ha félre sikerül a gyógyítás?Ez mióta újdonság? Hát erről szól az egész pszichiátria! Itt mindent lehet,itt még azt is meg lehet magyarázni,ha valaki belehal a kezelésbe.Sőt, az a végcél!Bele is van írva egyes gyógyszerek betegtájékoztatójába.Ilyenkor ez a "kegyes halál",mert egy ilyen korán kialakult ,ennyire súlyos és gyógyszerekre nem reagáló esetnél mi más lehet a megoldás? Vagy ő ugrik le a völgyhídról,vagy megvárja amíg állati szintre jut a nagy modern orvostudomány segítségével."
Nincs ellentmondás? Szendi mindenféle gyógyszert elutasít. Ki tehet arról, hogy sajnos vannak emberek, akik nem reagálnak a gyógyszerre?
Aztán nézzük meg, hogy mi volt régebben az orvostudományban. Ugye szegény Semmelweis Ignác hány nőt tett el láb alól, mire egy véletlen haláleset és sok gondolkozás után rájött arra, hogy a gyermekágyi lázat ők orvosok idézik elő. Micsoda felfedezés lehetett! "Aha, több száz nőt saját kezemmel tettem el láb alól..." No de akkor nekiállt keresni, hogy mit lehet tenni, rájött, azt nem fogadták el, továbbra is hullottak a nők, mint a legyek... Aztán végül nagy nehezen mégis hittek neki. Hogy ti. KEZET KELL MOSNI, miután hullákat boncoltunk és szülés előtt álló, szülő vagy frissen szült nőket vizsgálunk meg... Hoppá.
A mai orvostudomány gyerekcipőben jár pszichiátria terén, csak ugye... hol lennénk most gyógyszerek nélkül? Az elmegyógyiban.
Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
https://www.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans/kamaszkori-krizisbol-kronikus-skizofrenia.htm ?
Amikor az anyuka titokban követi a lányát az utcán,hogy mit csinál,meg az msn-jét olvasgatja ,akkor az már milyen család?
Viszont:abszolút elképzelhető a történet,és ha nem is ennyire töményen egy embernek, egy fiatal lánynak ilyen rövid idő alatt,de igenis át lehet menni ezeken a stációkon ,a valóban súlyosabb diagnózisokkal kezelt betegeknek , pszichiátriai "karrierjük" során.Az,hogy valakit nem a megfelelő módon kezelnek,és utána azt magyaráznak bele utólag amit akarnak,ha félre sikerül a gyógyítás?Ez mióta újdonság? Hát erről szól az egész pszichiátria! Itt mindent lehet,itt még azt is meg lehet magyarázni,ha valaki belehal a kezelésbe.Sőt, az a végcél!Bele is van írva egyes gyógyszerek betegtájékoztatójába.Ilyenkor ez a "kegyes halál",mert egy ilyen korán kialakult ,ennyire súlyos és gyógyszerekre nem reagáló esetnél mi más lehet a megoldás? Vagy ő ugrik le a völgyhídról,vagy megvárja amíg állati szintre jut a nagy modern orvostudomány segítségével.Ne legyenek már illúziók,az idő mindent megold,vagyis az idő úgyis az orvosokat igazolja.Tankönyvi példa a leírt eset.
"Az,hogy valakit nem a megfelelő módon kezelnek,és utána azt magyaráznak bele utólag amit akarnak,ha félre sikerül a gyógyítás?Ez mióta újdonság? Hát erről szól az egész pszichiátria! Itt mindent lehet,itt még azt is meg lehet magyarázni,ha valaki belehal a kezelésbe.Sőt, az a végcél!Bele is van írva egyes gyógyszerek betegtájékoztatójába.Ilyenkor ez a "kegyes halál",mert egy ilyen korán kialakult ,ennyire súlyos és gyógyszerekre nem reagáló esetnél mi más lehet a megoldás? Vagy ő ugrik le a völgyhídról,vagy megvárja amíg állati szintre jut a nagy modern orvostudomány segítségével."
Nincs ellentmondás? Szendi mindenféle gyógyszert elutasít. Ki tehet arról, hogy sajnos vannak emberek, akik nem reagálnak a gyógyszerre?
Aztán nézzük meg, hogy mi volt régebben az orvostudományban. Ugye szegény Semmelweis Ignác hány nőt tett el láb alól, mire egy véletlen haláleset és sok gondolkozás után rájött arra, hogy a gyermekágyi lázat ők orvosok idézik elő. Micsoda felfedezés lehetett! "Aha, több száz nőt saját kezemmel tettem el láb alól..." No de akkor nekiállt keresni, hogy mit lehet tenni, rájött, azt nem fogadták el, továbbra is hullottak a nők, mint a legyek... Aztán végül nagy nehezen mégis hittek neki. Hogy ti. KEZET KELL MOSNI, miután hullákat boncoltunk és szülés előtt álló, szülő vagy frissen szült nőket vizsgálunk meg... Hoppá.
A mai orvostudomány gyerekcipőben jár pszichiátria terén, csak ugye... hol lennénk most gyógyszerek nélkül? Az elmegyógyiban.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.23., 10:01Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 07:17Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Ez te végig tudtad olvasni? 🙂
Anno Szendi és Feldmár rajongó voltam, hál'istennek elmúlt.
Azóta az írásaikat sem tudom elolvasni.
Ez az írás is olyan hosszúra nyúlik, mint egy rétestészta. Nem lehetett volna szerkeszteni rajta?
Idézet tőle: nestea_zeroEz a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Ez te végig tudtad olvasni? 🙂
Anno Szendi és Feldmár rajongó voltam, hál'istennek elmúlt.
Azóta az írásaikat sem tudom elolvasni.
Ez az írás is olyan hosszúra nyúlik, mint egy rétestészta. Nem lehetett volna szerkeszteni rajta?
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.05.23., 03:07Bocsi Kleó eelekrülte a figyelmem a kérésed eléggé mélyen kuruttyotam az utöbbi 4 napban
nr 71 köszi hogy beálltál a pultba.
a pultba bárki beálhat ha én akadályozva vagyok még te is Kleó aztán rittyenthetsz olyan "fehér csajt" magadnak hogy én is beállok tőle
Bocsi Kleó eelekrülte a figyelmem a kérésed eléggé mélyen kuruttyotam az utöbbi 4 napban
nr 71 köszi hogy beálltál a pultba.
a pultba bárki beálhat ha én akadályozva vagyok még te is Kleó aztán rittyenthetsz olyan "fehér csajt" magadnak hogy én is beállok tőle
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.22., 20:35Ez a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Ez a sztori csak szerintem hatalmas kamu:
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.22., 15:54Dopamin: Persze, te iszogatod a blody maryt vagy mit, az meg elkerülte a figyelmed, hogy én kértem egy white ladyt... Na, lassan ebbe a kocsmába se járok többet 🙁
Dopamin: Persze, te iszogatod a blody maryt vagy mit, az meg elkerülte a figyelmed, hogy én kértem egy white ladyt... Na, lassan ebbe a kocsmába se járok többet 🙁
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.22., 08:52Idézet tőle: dopaminAz áter személyiségzavar és skizoaffektív zavar depressziós fajtával diagnosztizált ,
Rizs az nem jó mert elég magas a szénhidrát tartalma igaz gyorsan bomlik egész egyszerüen nem tudom megvenni azokat amiket ennék igy igazodom a családi étrendhez de gáz mert az sokszor nem diétá....s zöldségre gyümölcsre vágyom előbbit főzve párolva esetleg főzeléknek meg is élnék vele de nem futja közben meg mindenki sopánkodik hogy felfordulok, megdöglök stb na ennyi
A skizoaffektívről nem mondok semmit, mert kikapok.
A bordi-t és a bipol-t nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól.
*
Hát igen, legjobb lenne friss gyümölcsöt és finom párolt zöldségeket enni...
Idézet tőle: dopaminAz áter személyiségzavar és skizoaffektív zavar depressziós fajtával diagnosztizált ,
Rizs az nem jó mert elég magas a szénhidrát tartalma igaz gyorsan bomlik egész egyszerüen nem tudom megvenni azokat amiket ennék igy igazodom a családi étrendhez de gáz mert az sokszor nem diétá....s zöldségre gyümölcsre vágyom előbbit főzve párolva esetleg főzeléknek meg is élnék vele de nem futja közben meg mindenki sopánkodik hogy felfordulok, megdöglök stb na ennyi
A skizoaffektívről nem mondok semmit, mert kikapok.
A bordi-t és a bipol-t nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól.
*
Hát igen, legjobb lenne friss gyümölcsöt és finom párolt zöldségeket enni...
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.05.22., 08:39Az áter személyiségzavar és skizoaffektív zavar depressziós fajtával diagnosztizált ,
Az áter személyiségzavar és skizoaffektív zavar depressziós fajtával diagnosztizált ,
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.22., 08:12Idézet tőle: dopaminnestea, nekem a fogadott fiam volt a tündérhegyen neki szimpatikus volt , előtte ott volt ahol én. Az kevés volt neki terápiában de tényleg kinek mi jön be azt tudom hogy felvételi elbeszélgetés vagy vizsgálat van mert a másik lányt pl fel se vették.
Más kezdek normalizálódni ez a konzultációs terápia kemény volt a lógus csak kapkodta a levegőt amig elolvasta itt a történetem. Csodálkozik hogy eddig egybe maradtam ő a poszt traumás streszt és a bipolt tartja diagnózisomnak de ebben az áteremmel soha nem fognak kiegyezni. Az a nehéz hogy egy terápia 8000 ft mi meg alig élünk meg minden fillér számít pedig jó lenne legalább 2 hetente eljárni hozzá.
...
A fogyúkúra nehezen megy nem ugy ahogy elképzeltem nem azt eszem a tesóm szabotálja aztán lecsesz hogy egy szikrányi önuralmam sincs.Ettöl független éhes vagyok reggel délben este és éjjel álmomban táplálkozni szoktam néha csokit is eszem aztán felébredek hogy éhen döglök.
...
"... ő a poszt traumás streszt és a bipolt tartja diagnózisomnak de ebben az áteremmel soha nem fognak kiegyezni."
Miért, átered milyen diagot adott?
*
Hú, a fogyókúra nagyon nehéz dolog lehet. Soha nem volt benne részem, de biztos nem bírnám megcsinálni. Szóval így előre is büszke vagyok rád. Nem lehetne, hogy azt a nagyon olcsó puffasztott kerek rizs lapocskákat (nevük most nem jut eszembe) rágcsálod? Én ha nagyon éhes vagyok, azt szoktam enni. Vagy a sima rizs? Nem megy? Esetleg vmi zöldséggel? A rizs szerintem nagyon finom étel. Gondolom sok kalória nincs benne. És minden nap ehető, hiszen egész Kelet-Ázsia rizst eszik rizzsel.
Idézet tőle: dopaminnestea, nekem a fogadott fiam volt a tündérhegyen neki szimpatikus volt , előtte ott volt ahol én. Az kevés volt neki terápiában de tényleg kinek mi jön be azt tudom hogy felvételi elbeszélgetés vagy vizsgálat van mert a másik lányt pl fel se vették.
Más kezdek normalizálódni ez a konzultációs terápia kemény volt a lógus csak kapkodta a levegőt amig elolvasta itt a történetem. Csodálkozik hogy eddig egybe maradtam ő a poszt traumás streszt és a bipolt tartja diagnózisomnak de ebben az áteremmel soha nem fognak kiegyezni. Az a nehéz hogy egy terápia 8000 ft mi meg alig élünk meg minden fillér számít pedig jó lenne legalább 2 hetente eljárni hozzá.
...
A fogyúkúra nehezen megy nem ugy ahogy elképzeltem nem azt eszem a tesóm szabotálja aztán lecsesz hogy egy szikrányi önuralmam sincs.Ettöl független éhes vagyok reggel délben este és éjjel álmomban táplálkozni szoktam néha csokit is eszem aztán felébredek hogy éhen döglök.
...
"... ő a poszt traumás streszt és a bipolt tartja diagnózisomnak de ebben az áteremmel soha nem fognak kiegyezni."
Miért, átered milyen diagot adott?
*
Hú, a fogyókúra nagyon nehéz dolog lehet. Soha nem volt benne részem, de biztos nem bírnám megcsinálni. Szóval így előre is büszke vagyok rád. Nem lehetne, hogy azt a nagyon olcsó puffasztott kerek rizs lapocskákat (nevük most nem jut eszembe) rágcsálod? Én ha nagyon éhes vagyok, azt szoktam enni. Vagy a sima rizs? Nem megy? Esetleg vmi zöldséggel? A rizs szerintem nagyon finom étel. Gondolom sok kalória nincs benne. És minden nap ehető, hiszen egész Kelet-Ázsia rizst eszik rizzsel.
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.05.22., 07:26nestea, nekem a fogadott fiam volt a tündérhegyen neki szimpatikus volt , előtte ott volt ahol én. Az kevés volt neki terápiában de tényleg kinek mi jön be azt tudom hogy felvételi elbeszélgetés vagy vizsgálat van mert a másik lányt pl fel se vették.
Meséltem? az áterem ki akart rugni, hogy nem müködik az ő módszere- menjek másik orvoshoz én meg- nem megyek --de menjen- de nem megyek ezt játszottuk le vagy öt percben szerintem csak azt akarta jobban müködjünk együtt így is lett de azért röhögséges így utólag is az egész, hogy az orvos le akar adni a páciens meg nem megy ,ezen a lógus is elnevette magát mondván ez igen ritka hogy az orvos kidobja a páciens meg nem fogadja el.
most pedig Blody Marrit iszom mert csak gyümölcs és egészség van benne ...:-D ....tényleg a vodka milyen gyümölcs utánna kell néznem : .Térjünk rá a lényegre. A Vodka keményítőtartalmú élelmiszerekből állítható elő. A lágyabb ízekhez érdemes rozsból, vagy búzából készíteni, markánsabb ízvilágért a krumpli, a cukorrépa, vagy a szójabab használható, Na ezt is megtanultam mert eddig csak ittam mint az állat 😀
A fogyúkúra nehezen megy nem ugy ahogy elképzeltem nem azt eszem a tesóm szabotálja aztán lecsesz hogy egy szikrányi önuralmam sincs.Ettöl független éhes vagyok reggel délben este és éjjel álmomban táplálkozni szoktam néha csokit is eszem aztán felébredek hogy éhen döglök. SZóval egy dopamin felvétel alaposan kiesett nehogy 5x ennék sokszor 2 jön ösze ebéd vacsora régen nekem a vacsora volt a legfontosabb evés illetve a lefekvés előtti étkezés 20 év éjszakai műszak miatt a vacsora reggelre esett )tudom hogy rosz szokás de akkor volt 10 biztos percem enni alvás előtt.na ez volt de ha most lesz egy szobabicajom amit Murray head felajánlott elkezdhetek edzeni mert a terveim szerint 10 kg lefogyása után nekiesek a tornának mert jelenleg nem megy hát majd kerekezekannak menni kell. aztán jönnek a feladatok tovább de kerekezni bármikor lehet jupjé még szeretem is nállam nem válik ruha tárolóvá mint olyan sok helyen
nestea, nekem a fogadott fiam volt a tündérhegyen neki szimpatikus volt , előtte ott volt ahol én. Az kevés volt neki terápiában de tényleg kinek mi jön be azt tudom hogy felvételi elbeszélgetés vagy vizsgálat van mert a másik lányt pl fel se vették.
Meséltem? az áterem ki akart rugni, hogy nem müködik az ő módszere- menjek másik orvoshoz én meg- nem megyek --de menjen- de nem megyek ezt játszottuk le vagy öt percben szerintem csak azt akarta jobban müködjünk együtt így is lett de azért röhögséges így utólag is az egész, hogy az orvos le akar adni a páciens meg nem megy ,ezen a lógus is elnevette magát mondván ez igen ritka hogy az orvos kidobja a páciens meg nem fogadja el.
most pedig Blody Marrit iszom mert csak gyümölcs és egészség van benne ...:-D ....tényleg a vodka milyen gyümölcs utánna kell néznem : .Térjünk rá a lényegre. A Vodka keményítőtartalmú élelmiszerekből állítható elő. A lágyabb ízekhez érdemes rozsból, vagy búzából készíteni, markánsabb ízvilágért a krumpli, a cukorrépa, vagy a szójabab használható, Na ezt is megtanultam mert eddig csak ittam mint az állat 😀
A fogyúkúra nehezen megy nem ugy ahogy elképzeltem nem azt eszem a tesóm szabotálja aztán lecsesz hogy egy szikrányi önuralmam sincs.Ettöl független éhes vagyok reggel délben este és éjjel álmomban táplálkozni szoktam néha csokit is eszem aztán felébredek hogy éhen döglök. SZóval egy dopamin felvétel alaposan kiesett nehogy 5x ennék sokszor 2 jön ösze ebéd vacsora régen nekem a vacsora volt a legfontosabb evés illetve a lefekvés előtti étkezés 20 év éjszakai műszak miatt a vacsora reggelre esett )tudom hogy rosz szokás de akkor volt 10 biztos percem enni alvás előtt.na ez volt de ha most lesz egy szobabicajom amit Murray head felajánlott elkezdhetek edzeni mert a terveim szerint 10 kg lefogyása után nekiesek a tornának mert jelenleg nem megy hát majd kerekezekannak menni kell. aztán jönnek a feladatok tovább de kerekezni bármikor lehet jupjé még szeretem is nállam nem válik ruha tárolóvá mint olyan sok helyen
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.21., 19:07szvsz. Tunderhegyet semmikepp. De ez nagyon subjective velemeny, attol fugg Neked mi jon be. Nekem a szor felall a hatamon azon keves es nagyon rovid ott tett latogatasomrol, mikor az akkori aterem helyet valtott es kovettem. Hamar visszavaltottam az azelotti es utani intezmenyemre. En utolag azt a nem hivatalos infot kaptam amit tapasztaltam is- borderline-ra specializalodott hely. Ha az a "baj" vagy hogy mondjam "csak" (ne ugy ertsd a csakot!!!) az a dg nyilvan be is johet... De meg egyszer, ez egy szemelyes velemeny. Tobbit nem ismerem. Thalassa engem is erdekelne ha valaki ismeri? Csak mert kozel van es mert fennall a veszelye hogy a bevalt helyrol kifele all a szenam, a teruletileg illetekes (Szt Imre) meg (szinten) szerintem egy rakas ....
Tennem hozza meg egyszer nyomatekosan, hogy nyilvan kinek ez- kinek az.
szvsz. Tunderhegyet semmikepp. De ez nagyon subjective velemeny, attol fugg Neked mi jon be. Nekem a szor felall a hatamon azon keves es nagyon rovid ott tett latogatasomrol, mikor az akkori aterem helyet valtott es kovettem. Hamar visszavaltottam az azelotti es utani intezmenyemre. En utolag azt a nem hivatalos infot kaptam amit tapasztaltam is- borderline-ra specializalodott hely. Ha az a "baj" vagy hogy mondjam "csak" (ne ugy ertsd a csakot!!!) az a dg nyilvan be is johet... De meg egyszer, ez egy szemelyes velemeny. Tobbit nem ismerem. Thalassa engem is erdekelne ha valaki ismeri? Csak mert kozel van es mert fennall a veszelye hogy a bevalt helyrol kifele all a szenam, a teruletileg illetekes (Szt Imre) meg (szinten) szerintem egy rakas ....
Tennem hozza meg egyszer nyomatekosan, hogy nyilvan kinek ez- kinek az.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.05.21., 17:57Idézet tőle: nestea_zeroTündérhegy, Thalassa ház, és SE pszichoterápia közül melyiket választanátok?
Kedves nestea!
Mind a három helyre gyakran kerülnek be Búrások, bár a Thalassába talán valamivel kevesebbszer. Itt van az egyik tündérhegyi topik: https://bura.hu/forum/beszelgessunk/elet-tunderhegyen?page=1
Idézet tőle: nestea_zeroTündérhegy, Thalassa ház, és SE pszichoterápia közül melyiket választanátok?
Kedves nestea!
Mind a három helyre gyakran kerülnek be Búrások, bár a Thalassába talán valamivel kevesebbszer. Itt van az egyik tündérhegyi topik: https://bura.hu/forum/beszelgessunk/elet-tunderhegyen?page=1
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.21., 16:38Tündérhegy, Thalassa ház, és SE pszichoterápia közül melyiket választanátok?
Tündérhegy, Thalassa ház, és SE pszichoterápia közül melyiket választanátok?
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.21., 08:41Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: nestea_zeroTi milyen színűre festenétek a szobátok falát? Hogy jobb kedvetek legyen tőle, mikor bementek.
Ilyesmikre,ki mennyit vállal be,mert az élénk szín az egy idő után taszít pl. engem! (41f)
Egészen pontosan ezt a színt akartam én is javasolni.
Idézet tőle: Tribute78Idézet tőle: nestea_zeroTi milyen színűre festenétek a szobátok falát? Hogy jobb kedvetek legyen tőle, mikor bementek.
Ilyesmikre,ki mennyit vállal be,mert az élénk szín az egy idő után taszít pl. engem! (41f)
Egészen pontosan ezt a színt akartam én is javasolni.
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.05.21., 02:46print screen gombot a billentyün a fel le oldalra nyilas szakaszban a bal felső gomb lenyomni a paintba ami a kellékek közt van beilleszteni és mentés
print screen gombot a billentyün a fel le oldalra nyilas szakaszban a bal felső gomb lenyomni a paintba ami a kellékek közt van beilleszteni és mentés
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.20., 19:14Idézet tőle: bartikaAz a baj, hogy én meg mindig elfelejtem, hogy kell képernyőfotót csinálni...
Idézet tőle: bartika
Az a baj, hogy én meg mindig elfelejtem, hogy kell képernyőfotót csinálni...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.20., 17:50Idézet tőle: bartikanem sikerül kleó. nestea-nak akartam valamit küldeni, de béna vagyok hezzá.
nálam a második sor balról a 4. az: csere.
följebb, az a kis képernyőszerű izé
Idézet tőle: bartikanem sikerül kleó. nestea-nak akartam valamit küldeni, de béna vagyok hezzá.
följebb, az a kis képernyőszerű izé
Idézet tőle: nestea_zero ekkor: 2018.05.20., 17:02Zöldre is gondoltam.
Zöldre is gondoltam.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.20., 16:12Idézet tőle: nestea_zeroTi milyen színűre festenétek a szobátok falát? Hogy jobb kedvetek legyen tőle, mikor bementek.
Idézet tőle: nestea_zeroTi milyen színűre festenétek a szobátok falát? Hogy jobb kedvetek legyen tőle, mikor bementek.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.05.20., 16:08nem sikerül kleó. nestea-nak akartam valamit küldeni, de béna vagyok hezzá.
nem sikerül kleó. nestea-nak akartam valamit küldeni, de béna vagyok hezzá.