Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 536 / 569Következő

Jó neked, nekem a nyakam sem egészséges. Agyátültetés?

Néha én is úgy érzem, hogy csak az operáció (agy) vagy a sebészeti beavatkozás - egészséges részig visszavágjuk (nyak) segítene ????????????

Idézet tőle: Kleó

Rájöttem. Annyit gerébágneseztünk a faszbúgon, hogy végre rájöttem. Azt eddig is tudtam, hogy az orvostudomány (és így a szülészet-nőgyógyászat-nőgyógyászati onkológia) alfája és ómegája a sebészet. (Kertészmérnök barátnőm szavával: az egészséges részig vágjuk vissza!) Na már most. A lobotómia elég kétes eredményű. Így az egész pszichiátria nem orvostudomány, hanem farmakológia.

Rájöttem. Annyit gerébágneseztünk a faszbúgon, hogy végre rájöttem. Azt eddig is tudtam, hogy az orvostudomány (és így a szülészet-nőgyógyászat-nőgyógyászati onkológia) alfája és ómegája a sebészet. (Kertészmérnök barátnőm szavával: az egészséges részig vágjuk vissza!) Na már most. A lobotómia elég kétes eredményű. Így az egész pszichiátria nem orvostudomány, hanem farmakológia.

Viva Espana! (Nőietlenül.)

Sziasztok! Szuper meccs volt tegnap (Franciaország-Argentina), mondjuk nem néztem, csak utólag, de a szomszédok ordításából tudtuk követni az eseményeket. Tudom, hogy ez furcsa, de még a halálvágyam is eltünt, legalábbis július közepéig, most már tudni akarom, ki nyeri a vébét! 🙂

Kérek valami cukros, nőies koktélt. A focinézés (állítólag) nem nőies dolog, legalább a koktélom legyen az! Köszönöm 🙂

Két szöszi beszélget. – Képzeld, beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra! – És nem volt túl drága? – De igen, de hát elvégre egyszer élünk!

Legyek egy magányos kis virág a sárban, Szívem összetiporva hever az ágyban, Kicsiny virág, és egy kicsiny levél,

Apró kis tüske a szívemhez ér, Engem már túl régen emészt a bánat, Nekem már ennyi is elég. Minek a keserűség, minek az álom, Minek a csalfaság, csak azért, hogy fájjon, Minek tisztesség, és minek erény, Minek nevezzelek, tudomis én. Bennem már elpattant egy húr. Vagy az élet volt kegyetlen, vagy a szíved volt kemény, Az a tűz még lángol bennem, felemészt a szenvedély, Ha Te egyszer megbocsátassz, s vissza jössz hozzám, Lelkemen az ajtó nyitva, mer a szívem visszavár. Magányos szőke lány egy motorbiciklin, Én vagyok, pedig tudom hideg van itt kinn, Kabátom sincsen, és nincs rajtam sál se, Reszket a szívem, s a bicikli száll, Kevés a szeretet ma. Vagy az élet volt kegyetlen, vagy a szíved volt kemény, Az a tűz még lángol bennem, felemészt a szenvedély, Ha Te egyszer megbocsátassz, s vissza jössz hozzám, Lelkemen az ajtó nyitva, szívem visszavár.

Sziasztok, itt vagyok. Megint nagyon szar, de most nem akarok panaszkodni. Kérek búzasört és nézzünk focimeccset, mint minden normális kocsmában!

Én most kapok 2x1 100 mg-ost. Régen vagy tíz éven át szedtem, aztán akkor elvették, persze Kistarcsán.

Idézet tőle: murray head

Halika! Újra a kocsmában/klubban!

Egy hét zárt a Klinikán. Most már itthon! Remélem, hiányoztam 😀

Bedobták a Lamolepet. Semmi allergia tőle.

Na, majd lassan visszaolvaslak titeket.

De jó, hogy előkerültél Kleó!

Na várj, nem arról volt szó, hogy semmilyen AP-ot és semmilyen hangulatstabilizálót nem bírsz?

A Tiapridalt régen bírtam, csak annyi időn át szedtem akkor, hogy eddig a zistennek se akaródzott adniuk...

A Lamolepre meg úgy volt, hogy mivel a Tegretolra allergiás vagyok, keresztallergia állhat fenn. Így is mondta a dokim, hogy óvatosan emeljem, mert pöttyös lehetek tőle. Egyelőre nem, de még csak 50 mg-nál tartunk a 150-ből.

A tiapridal szvsz jo gyszer! Remelem visszakapod! Nekem csak akkor adtak mikor mar az egekbol kellett csokkenteni a rivotrilt es mukodott. Csokkentes megtortent (nelkule nem ment, nagyon nem!) es utana elvettek a Tiapridalt 🙁 szerintem tul hamar.. de nem en vagyok az orvos. Lehet hogy azert hogy 3 fele AP-t ne szedjek egyutt de lehet ugyanazert nem kapom, mint Te es tudnak valamit amit mi nem. Nekem se, fel se hozta  miert veszi el es miert nem adja vissza. Nem es kesz. De ez nem most volt.

Jónak tűnik, és úgy látom, hogy általában másoknak is jó.

"A Lamolepre meg úgy volt, hogy mivel a Tegretolra allergiás vagyok, keresztallergia állhat fenn. Így is mondta a dokim, hogy óvatosan emeljem, mert pöttyös lehetek tőle. Egyelőre nem, de még csak 50 mg-nál tartunk a 150-ből."

Szóval Lamolep még nem volt? Juhúúú, akkor még van remény, hogy jó lehet!

Dopamint többször próbáltam hívni, de nem vette fel. Talán zárt, ahol elveszik a telefonját? Senki nem tud róla?

Ó.

Na várj, nem arról volt szó, hogy semmilyen AP-ot és semmilyen hangulatstabilizálót nem bírsz?

A Tiapridalt régen bírtam, csak annyi időn át szedtem akkor, hogy eddig a zistennek se akaródzott adniuk...

A Lamolepre meg úgy volt, hogy mivel a Tegretolra allergiás vagyok, keresztallergia állhat fenn. Így is mondta a dokim, hogy óvatosan emeljem, mert pöttyös lehetek tőle. Egyelőre nem, de még csak 50 mg-nál tartunk a 150-ből.

Dopamint többször próbáltam hívni, de nem vette fel. Talán zárt, ahol elveszik a telefonját? Senki nem tud róla?

Valszeg még a kh-ban Kleo nem üzent esetleg?

És hol van Dopamin???

És hol van Dopamin???

.

Köszönöm az aggódást, ja még jó, hogy vb-t lehetett benn nézni... 😀

🙂

Oh, már én is agyaltam, h mi lehet mert azért ennyi meccs nincs.

Örülök, h előkerültél!

Köcce. 🙂 Ja, "oda" lettem...

Idézet tőle: Panda63

Jó újra látni!

El is hangzott a kérdés, de hova tünt Kleó? Azt hittük lefoglalt a vb.

Jobbulást!

IGEEEN hianyoztal. Asszem en kerdeztem hogy hova lettel es sajnos valahogy sejtettem, hogy "oda" (lettel). Basszameg. De jo, hogy megvagy!!! 

"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis." (J. A.)

Hali!

Á, minimum légkalapács...

Ittam egy kicsit, aztán eldurrant az agyam anyámtól. A mentősöket-rendőröket meg még mindig rühellem.

Mi lett veled Kleó? Miért kórház?

Mi lett veled Kleó? Miért kórház?

Köszönöm az aggódást, ja még jó, hogy vb-t lehetett benn nézni... 😀

Jó újra látni!

El is hangzott a kérdés, de hova tünt Kleó? Azt hittük lefoglalt a vb.

Jobbulást!

"... még a kocsmát is be kelletett zárni..."

Kész. 

🙂

köszi 🙂

Itt egy kalapácsot is kérhetek, ami este fejbever, hogy holnap korán tudjak kelni? 

Reggel majd jöhet az kávé. 🙂

🙂

Egy kis desszert mellé 🙂

ok

valaszolok privatban h ne offoljak...

Most miket szedsz? Mekkora adagban? Mi az új gyszered?

En is remelem.

(En kint maradtam. juhu.. ja nem. mert igazabol bent akartam maradni csak keptelen voltam osszeszedni egy tervet hogy hogy kerul be a cuccom meg ki latja el a kutyamat. De mondta az ater csutortokig dontsem el akarok e mgin a nyilton nyaralni. kb. Es hogy kellene, ra irta a papiromra h haritom. Nem er! En akarom, csak nem tudtam donteni. En alt "mgvarom mig visznk" most meg olyan furan jott ki hisz pont jobban vagyok, bar igaz  h csak szerinteem van ez igy). Mind1. 
Kaptam viszont receptet kintre mert nekem van a legjobb aterem a vilagon! Van mindenem.1 uj is a tobbi 3 ua. de most veegre kelloen le vagyok szedalva es jelenleg nem irratal semmi, meg hogy pont a depresszio nagyjabol lecsengett, meg az is lehet hogy epphogy de meguszom a dolgokat ezen a nyaron igy?!. Majd hosszu tavon kiderul, ha meg nem gondolom magam szedesileg megin. Mar unom is kicsit az egeszet. De be is kene fekudni minimum (nemtom hanyadik) gysz beallitasra lgalabb azt mondtak. De az 3-4 het, nekem abbol 3-4 honap lesz, ismerem ezt )

Kleo gyere vissza!

Bartika: nem a Budapest a baj.  Videkeen meginkabb bamulnak. Es a szomszedok, amit irtal es Te orulsz neki hogy olyanok amilyenk... en pont attol tudok olyan szep allapotba kerulni amit tegnap irtam. Allaspontom hogy kussoljon ne kerdezzen ne nezzen ram. Persze ebbol egyik se megy a sok gyokernk. En mindet utalom. Ok is engm tuti. na mind1. Nagyanaym videki, ott is ez megy sot rosszabb. Budapesten legalabb az utcan ha nem a sajat kornyekden vagy, kurvara le se szarnak. Egy fokkal jobb. Engen ne kerdzgessen az xy (en azt se tudom ki, nem is erdekel) hogy mi van velem. Ja amugy nem vagyok merges most ezt csak leirtam s szerencsere a fulhallgatot is feltalaltak! de ahogy Te is errol en is tudnek fogalmazast irni de most tul chill vagyok h kifjtsem. Tegnap kellett volna..

Remélem meccset néz. 🙂

Hova lett Kleo? :/

Állandó készenléti állapot. Azt hiszem igen, pl ez is van bennem, mikor ott vagyok. Hogy melyik sarkon vágnak fejbe egy nézéssel, mondattal, beszólással. Persze a Ludwig múzeum könyvesboltjában a légkondi alatt írtó jó nézelődni, és ott rendszerint kedvesek, de a városhoz képest az skanzen. Nem lehet oda beköltözni élni...

No. Phil C szólt, h írtó rég támasztottam itt a pultot, szóval kérek egy felest, míg hozzáfűzöm, hogy az alant hozzászolók nagy része valszeg mind egytől egyig Budapesten él, ott borzalmas boltban vásárolni. A 7 évnyi Budapestemből ez volt az egyik legkellemetlenebb tényező. És valami részlet, apróság, de mégis milyen fontos: Erdélyben hihetetlen vagányak a boltokban. Igaz, hogy most esik ki a szemem a pénzhiánytól, meg nagy a munkanélküliség és mindenféle nélkülözés, de legalább rendesek egymással az emberek. Ez vajon hány százalékban fontos egy jó életminőséghez? 160 000es városban élek. A hentestől a patikusig mindenki minimum korrekt, van ahol nyájas, másutt simán kedves. Függetlenül attól h román v magyar ember. Másrészről iszonyat figyelnek egymásra az emberek. Pl egyedül élek egy tömbházlakásban, és a szomszédokról érzem h valós érdeklődés és támogatás van. Ha nagyobb bajba kerülnék is kifognának, támogatnának, segítenének. Én ebben a közegben nőttem fel, Budapesten emiatt rémes volt az életem. Annyit tudtam, hogy ott akármikor átgázolnak rajtam, vagy többször fantáziáltam arról, hogy hajléktalanná fogok válni. Néha elég volt néhány boltos ehhez és kész. Mindenkinek igaza van ebben, egyetértek.

Emlékszem, amikor 3 év után ott töltöttem egy hetet, elképedtem, hogy milyen borzasztó agresszív város Budapest. Nem messze attól a helytől, ahol sokáig éltem, valahol  Köröndön vásároltam ásványvizet egy kisboltban, aztán az Oktogonnál, aztán ideoda utaztam bkvval, és el voltam képedve saját magamon: te jó ég. Én amikor itt éltem annyira megszoktam hogy milyen itt a hangulat, hogy ez vált normálissá? Ez hogy lehet? Szóval iszonyat nagy volt a kontraszt a békés, jelen közegemmel összemérve.

Erről a témáról igazából vagy 6 oldalt tudnék lamentálni, de azt majd magamnak, annyit zárásul hozzáfűznék, h valszeg aki érzelmileg labilis és érzékeny, az ha válaszhat: igen jelentős mértékben fogja befolyásolni az életminőségét, ha kedves helyen lakik.

Haj, és akkor most tanulmányt fogok írni a perfekcionizmus és az OCD, valamint a látens alkoholizmus és a hisztrionikus személyiségzavar összefüggéseiről.

Ezenkívül mondja má' meg valaki, hogy miért nem lehet egyszer, csak egyszer úgy bevásárolni, hogy ne frusztrálják az embert?!

Ha valaki ERRE tudja a valaszt, irja le MOST. A bolt. Az valami kegyetlen hely, ugye?! Meg az undor amit erzek a BOLTBAN. Nincsen nekem se agoram, se panikom, se semmi a vilagon (na jo ez nem igaz, de nem ilyen jellegu), en csak lemeszarolnam az embereket akik ram neznek, ne adj eg megszolitanak. De nem duhbol. Csendben es lassan. Egyszer meg kellett hallgatnom a fiatal patikustol hogy "ugyan miert nem szed inkabb B vitamint ehelyett ezek helyett (AP es rivotril)?" es felteszi ezt a kerdest, mosolyogva nagyra nyitott szemmel es nez ram kerdoen. Es csend. Es nekem lassan nagyon lassan lekuszik, hogy "basszameg ez komolyan feltette ezt a kerdest ez az ember". En egy szot se feleltem, de azok a pillanatok eveknek tuntek, mire ez rajott (valoszinuleg a nezesembol) hogy nem is fogok, vagy ha megvarja hogy igen az nem szavakkal fog megtortenni. Az ota nem kerdez. De ahogy nez. Mindig nez. Es alapbol mindig mindenki NEZ. Emberek.
En jo hosszu es sok evig csak ongyilkossagrol tudtam reszleteiben kiterjedten fantazialni orakat. Az utobbi fel-egy evben ez valtozott (koszonhetoen a BOLTNAK es a SZOMSZEDOKNAK). Ezt nem jeleztem az orvosomnak soha. Nem vagyok az a jelzos tipus. Nem a kovetkezmenytol felek hanem elo szoban eros blokkom van. Ezert sem szologatok be vagy kotekszem. Elcsepelt szo a csendesgyilkos.. pedig... 

ElőzőOldal 536 / 569Következő