Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.30., 20:05Idézet tőle: KleóA jó múltkor vki kért light-os koktélt (lejjebb: Pińa Colada), meg vki más erőset (fentebb: James Bond-koktél, azaz vodka-martini); és itt a tequila is, arany & ezüst!
Alkoholmenteset mit ajánlasz?
Idézet tőle: KleóA jó múltkor vki kért light-os koktélt (lejjebb: Pińa Colada), meg vki más erőset (fentebb: James Bond-koktél, azaz vodka-martini); és itt a tequila is, arany & ezüst!
Alkoholmenteset mit ajánlasz?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.30., 10:54F. Villon: Ellentétek balladája
Szomjan halok a forrás vize mellett;
Tűzben égek és mégis vacogok;
Parazsas kályhánál vad láz diderget;
Hazám földjén is száműzött vagyok;
Csupasz féreg, díszes talárt kapok;
Hitetlen várok, sírva nevetek;
Az biztat, ami tegnap tönkretett;
Víg dáridó bennem a bosszuság;
Úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek;
Befogad és kitaszít a világ.
Nem biztos csak a kétes a szememnek
S ami világos, mint a nap: titok;
Hiszek a véletlennek, hirtelennek,
S gyanúm az igaz körűl sompolyog;
Mindig nyerek és vesztes maradok;
Fektemben is fölbukás fenyeget;
Van pénzem, s egy vasat se keresek,
És reggel köszönök jó
éjszakát;
Várom, senkitől örökségemet;
Semmit se bánok, s ami sose kellett,
Kínnal mégis csak olyat hajszolok;
Csalánnal a szeretet szava ver meg,
S ha igaz szólt, azt hiszem, ugratott;
Barátom, aki elhiteti, hogy
Hattyúk csapata a varjú-sereg;
Igazság és hazugság egyre-megy,
És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent megőrzök s mindent feledek:
Ajánlás
Herceg, kegyes jóságod lássa meg:
Nincs eszem, s a tudásom rengeteg.
Lázongva vallok törvényt és szabályt.
S most mi jön? Várom a pályabéremet
Mert befogad s kitaszít a világ.
(Kiemelések tőlem)
F. Villon: Ellentétek balladája
Szomjan halok a forrás vize mellett;
Tűzben égek és mégis vacogok;
Parazsas kályhánál vad láz diderget;
Hazám földjén is száműzött vagyok;
Csupasz féreg, díszes talárt kapok;
Hitetlen várok, sírva nevetek;
Az biztat, ami tegnap tönkretett;
Víg dáridó bennem a bosszuság;
Úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek;
Nem biztos csak a kétes a szememnek
S ami világos, mint a nap: titok;
Hiszek a véletlennek, hirtelennek,
S gyanúm az igaz körűl sompolyog;
Mindig nyerek és vesztes maradok;
Fektemben is fölbukás fenyeget;
Van pénzem, s egy vasat se keresek,
És reggel köszönök jó
éjszakát;
Várom, senkitől örökségemet;
Semmit se bánok, s ami sose kellett,
Kínnal mégis csak olyat hajszolok;
Csalánnal a szeretet szava ver meg,
S ha igaz szólt, azt hiszem, ugratott;
Barátom, aki elhiteti, hogy
Hattyúk csapata a varjú-sereg;
Igazság és hazugság egyre-megy,
És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent megőrzök s mindent feledek:
Ajánlás
Herceg, kegyes jóságod lássa meg:
Nincs eszem, s a tudásom rengeteg.
Lázongva vallok törvényt és szabályt.
S most mi jön? Várom a pályabéremet
Mert befogad s kitaszít a világ.
(Kiemelések tőlem)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.30., 10:20A jó múltkor vki kért light-os koktélt (lejjebb: Pińa Colada), meg vki más erőset (fentebb: James Bond-koktél, azaz vodka-martini); és itt a tequila is, arany & ezüst!
A jó múltkor vki kért light-os koktélt (lejjebb: Pińa Colada), meg vki más erőset (fentebb: James Bond-koktél, azaz vodka-martini); és itt a tequila is, arany & ezüst!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.30., 08:44Na, ma clean napot tartok, mert tiltakozó jegyzéket nyújtott be a colonom meg az epém. Az embernek mégiscsak oda kell figyelnie az egészségére (is).
Marad a virtualitás.
Na, ma clean napot tartok, mert tiltakozó jegyzéket nyújtott be a colonom meg az epém. Az embernek mégiscsak oda kell figyelnie az egészségére (is).
Marad a virtualitás.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.29., 19:59Idézet tőle: ZnationIdézet tőle: KiscsillagZnation!
Tudsz róla, hogy NEMMONDOMMEGKI szerint mi szexeltünk?
Igen, egy padon. És ott nyávogott egy macska is mellettünk.És csillagos éjszaka volt.
🙂
Ja, igen. Jó, hogy szólsz, már én is tudom! 🙂
Idézet tőle: ZnationIdézet tőle: KiscsillagZnation!
Igen, egy padon. És ott nyávogott egy macska is mellettünk.És csillagos éjszaka volt.
🙂
Ja, igen. Jó, hogy szólsz, már én is tudom! 🙂
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 19:52Idézet tőle: KiscsillagZnation!
🙂
Idézet tőle: KiscsillagZnation!
🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 17:38"– Itt augusztus 20-án, az Alkotmány ünnepén acél fog folyni! Maga nem a Csillag patika tulajdonosának a fia? – Dehogynem. – Hát elárulom magának, Österreicher elvtárs, lófasz fog itt folyni augusztus 20-án, nem acél!"
(Örkény István)
"– Itt augusztus 20-án, az Alkotmány ünnepén acél fog folyni! Maga nem a Csillag patika tulajdonosának a fia? – Dehogynem. – Hát elárulom magának, Österreicher elvtárs, lófasz fog itt folyni augusztus 20-án, nem acél!"
(Örkény István)
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.29., 16:18🙂 Olyan boldogan meseled, hogy kedvem lenne inni (de nem fogok).
Lassan mar altatóidő van, majd az lecsap.
Jól bekajáltam (végre). 🙂 Annyit eszek, nem is értem miért nincs semmi látszatja. 🙁 Már a diétát sem tartom be, zsírosat is eszek (pl pörkölt, Pick szalámi, péksüti)
🙂 Olyan boldogan meseled, hogy kedvem lenne inni (de nem fogok).
Lassan mar altatóidő van, majd az lecsap.
Jól bekajáltam (végre). 🙂 Annyit eszek, nem is értem miért nincs semmi látszatja. 🙁 Már a diétát sem tartom be, zsírosat is eszek (pl pörkölt, Pick szalámi, péksüti)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 16:12Na, hál' isten, nem kellett "zuginnom". Itt volt az 1. férjem, hozott egy kis sört meg vodkát... A Cinzanóra..
Most egész jól vagyok 🙂
Na, hál' isten, nem kellett "zuginnom". Itt volt az 1. férjem, hozott egy kis sört meg vodkát... A Cinzanóra..
Most egész jól vagyok 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.29., 11:29Nekem nincs aquafóbiam. 🙂
Én mindig szerettem úszni, pancsolni, csónakázni, vízibiciklizni, ugrálni stégekről, csúszdázni, banánon húzatni magam....nagymamam egyszer kis hiján szívrohamot kapott tőlem, mikor meglátott egy eredetileg felnőtteknek kitalált drótkötélcsúszdán. (kb 8-9 évesen ugrottam olyan magasról h kiesett egy mozgó tejfogam :-))
Nekem nincs aquafóbiam. 🙂
Én mindig szerettem úszni, pancsolni, csónakázni, vízibiciklizni, ugrálni stégekről, csúszdázni, banánon húzatni magam....nagymamam egyszer kis hiján szívrohamot kapott tőlem, mikor meglátott egy eredetileg felnőtteknek kitalált drótkötélcsúszdán. (kb 8-9 évesen ugrottam olyan magasról h kiesett egy mozgó tejfogam :-))
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 10:39Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
Már soha-soha nem fogom megérteni, hogy mit esztek a vízen... Brrr.
nem eszik ,hanem isszák..
és az emberek fürdenek benne...
és a halak meg közösülnek benne 🙂
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
nem eszik ,hanem isszák..
és az emberek fürdenek benne...
és a halak meg közösülnek benne 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 10:34Idézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
Idézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 10:29A BOLDOGSÁG NYITOTT KÖNYV,
TESSÉK, OLVASSÁKNem, nem igaz, nem, nem igaz,
hogy Ádám volt az első gaz.
'Sz azért nő alma, hogy szakasszon
almát a férfi és az asszony.
A földön annyi a jó dolog,
hát mért ne lennénk boldogok?
Az ember oly szelíd alak!
Ha nem piszkálják, nem harap.Nem, nem igaz, nem, nem igaz,
hogy nincs elég tyúk, humbug az.
Egy kotlós százra terít szárnyat
és sok, ha egy nap falunk hármat.
S a tyúk ezért ha nem morog,
az ember gyomra mért korog?
Ez oly világos, mint a nap,
csak bele ne kotyogjanak.Nem, nem igaz, nem, nem igaz,
hogy huncut a kövér kopasz.
Hol híznak, ott baj nem lehet már,
a hájjal emberszeretet jár.
Hát sétálj, igyál, falj sokat,
mit komplikáld a dolgokat?
Az ember oly szelíd alak,
ha cirógatják, nem harap.A rossz hányja, a rossz veti
az embert, - ez kijárt neki.
Magára zárta a kaput,
csak akkor volt jó, ha aludt.
Mert annyi rossz ösztön sodorja,
nem tud szeretni éhgyomorra,mert nem sétál, hanem azon van,
hogy a dolgot komplikálja nyomban;
a boldogság jött, - ő meg elszaladt
hja, - buta volt és az maradt.(J. A.)
Kiemelések tőlem
A BOLDOGSÁG NYITOTT KÖNYV,
TESSÉK, OLVASSÁK
Nem, nem igaz, nem, nem igaz,
hogy Ádám volt az első gaz.
'Sz azért nő alma, hogy szakasszon
almát a férfi és az asszony.
A földön annyi a jó dolog,
hát mért ne lennénk boldogok?
Az ember oly szelíd alak!
Ha nem piszkálják, nem harap.
hogy nincs elég tyúk, humbug az.
Egy kotlós százra terít szárnyat
és sok, ha egy nap falunk hármat.
S a tyúk ezért ha nem morog,
az ember gyomra mért korog?
Ez oly világos, mint a nap,
csak bele ne kotyogjanak.
hogy huncut a kövér kopasz.
Hol híznak, ott baj nem lehet már,
a hájjal emberszeretet jár.
Hát sétálj, igyál, falj sokat,
mit komplikáld a dolgokat?
Az ember oly szelíd alak,
ha cirógatják, nem harap.
A rossz hányja, a rossz veti
az embert, - ez kijárt neki.
Magára zárta a kaput,
csak akkor volt jó, ha aludt.
Mert annyi rossz ösztön sodorja,
nem tud szeretni éhgyomorra,
mert nem sétál, hanem azon van,
hogy a dolgot komplikálja nyomban;
a boldogság jött, - ő meg elszaladt
hja, - buta volt és az maradt.
(J. A.)
Kiemelések tőlem
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 10:26Idézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
készíts egy víz alatti szelfit sportkamerával félig letolt melltartóval légyszíves! 🙂
Idézet tőle: KiscsillagHurrá, már a strandon lubickolok. 🙂
készíts egy víz alatti szelfit sportkamerával félig letolt melltartóval légyszíves! 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 10:03Te az is vagy! Én meg matriarchista vagyok, nem "végletesen feminista". Ráadásul alábbi a gyakorlat szerint IGAZ.
Te az is vagy! Én meg matriarchista vagyok, nem "végletesen feminista". Ráadásul alábbi a gyakorlat szerint IGAZ.
Idézet tőle: Znation ekkor: 2018.07.29., 09:56Az igazi nő meg havonta "elvérzik" a nagy csatában ! ha-ha
ha lehet végletesen feministának lenni, akkor leszek hímsoviniszta
Az igazi nő meg havonta "elvérzik" a nagy csatában ! ha-ha
ha lehet végletesen feministának lenni, akkor leszek hímsoviniszta
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.29., 06:26Súlyos hiányosságokat vélek felfedezni. Az még hagyján, hogy a Dohány utca nem Nemzeti Dohány utca, de hogy a Népliget nem Nemzeti liget, és a Népszínház utca nem Nemzeti Színház utca???!
Súlyos hiányosságokat vélek felfedezni. Az még hagyján, hogy a Dohány utca nem Nemzeti Dohány utca, de hogy a Népliget nem Nemzeti liget, és a Népszínház utca nem Nemzeti Színház utca???!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.28., 18:08Idézet tőle: running wildEgy fickó minden este a kocsmában ül, és bár egyedül van, mindig mindenből kettőt rendel. 2 sör, 2 unikum, 2 vodka. Kérdi is a pultos, hogy miért nem egyben kéri, miért így külön poharakban. - Tudja, mindig a legjobb barátommal ittam, de ő most beteg, így helyette is én iszok.
Oké, ez megy egy pár hétig, amikor az egyik este már csak 1 sört, 1 unikumot, 1 vodkát kér. A pultos ilyedten kérdezi: - Csak nem meghalt a barátja?!
- Dehogy! Jól van, meggyógyult, csak közben én meg leszoktam az ivásról. 🙂
🙂
Idézet tőle: running wildEgy fickó minden este a kocsmában ül, és bár egyedül van, mindig mindenből kettőt rendel. 2 sör, 2 unikum, 2 vodka. Kérdi is a pultos, hogy miért nem egyben kéri, miért így külön poharakban. - Tudja, mindig a legjobb barátommal ittam, de ő most beteg, így helyette is én iszok.
Oké, ez megy egy pár hétig, amikor az egyik este már csak 1 sört, 1 unikumot, 1 vodkát kér. A pultos ilyedten kérdezi: - Csak nem meghalt a barátja?!
🙂
Idézet tőle: running wild ekkor: 2018.07.28., 18:01Ja, igen, köszi! Úgy látszik, hogy mégsem vagyok olyan retardált, mint amilyennek mindenki beállított.
Ja, igen, köszi! Úgy látszik, hogy mégsem vagyok olyan retardált, mint amilyennek mindenki beállított.
Idézet tőle: running wild ekkor: 2018.07.28., 17:46Egy fickó minden este a kocsmában ül, és bár egyedül van, mindig mindenből kettőt rendel. 2 sör, 2 unikum, 2 vodka. Kérdi is a pultos, hogy miért nem egyben kéri, miért így külön poharakban. - Tudja, mindig a legjobb barátommal ittam, de ő most beteg, így helyette is én iszok.
Egy fickó minden este a kocsmában ül, és bár egyedül van, mindig mindenből kettőt rendel. 2 sör, 2 unikum, 2 vodka. Kérdi is a pultos, hogy miért nem egyben kéri, miért így külön poharakban. - Tudja, mindig a legjobb barátommal ittam, de ő most beteg, így helyette is én iszok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.28., 09:00Olykor van, de olyankor még nagyobb a buktaveszély... Ezek a látens alkeszek itt nem tűrik az italozást. Amúgy is igazából én kocsmázni szeretek. Az 100% lebukás.
Olykor van, de olyankor még nagyobb a buktaveszély... Ezek a látens alkeszek itt nem tűrik az italozást. Amúgy is igazából én kocsmázni szeretek. Az 100% lebukás.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.07.28., 08:44Idézet tőle: KleóSajnos igen, pedig nagyon elítélem... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesmire rászorulok! Amikor egy nő (mert a zugivás jellemzően női dolog) besunnyog a lakásba egy üveg piával, és csendes magányában leissza magát, fuj!
Ja, és épp ezért szoktam közben írogatni/telefonálni, hogy meglegyen az az illúzióm, hogy nem egyedül vagyok...
Értem, szomorú, hogy nincs hozzá társaságod!
Idézet tőle: KleóSajnos igen, pedig nagyon elítélem... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesmire rászorulok! Amikor egy nő (mert a zugivás jellemzően női dolog) besunnyog a lakásba egy üveg piával, és csendes magányában leissza magát, fuj!
Ja, és épp ezért szoktam közben írogatni/telefonálni, hogy meglegyen az az illúzióm, hogy nem egyedül vagyok...
Értem, szomorú, hogy nincs hozzá társaságod!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.07.28., 07:38Az igazi zugivó senki előtt nem vállalja, téged a körülmény kényszerít és csak otthon titkolod.
Én egyedül IS szeretek inni.
Az igazi zugivó senki előtt nem vállalja, téged a körülmény kényszerít és csak otthon titkolod.
Én egyedül IS szeretek inni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.28., 07:14Sajnos igen, pedig nagyon elítélem... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesmire rászorulok! Amikor egy nő (mert a zugivás jellemzően női dolog) besunnyog a lakásba egy üveg piával, és csendes magányában leissza magát, fuj!
Sajnos igen, pedig nagyon elítélem... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesmire rászorulok! Amikor egy nő (mert a zugivás jellemzően női dolog) besunnyog a lakásba egy üveg piával, és csendes magányában leissza magát, fuj!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.28., 07:00Idézet tőle: lucyliuKleó, azt hittem, már nem iszol. Vagy azért nem annyit?
Nem, annyit nem... Illetve annyit csak ritkán.
Idézet tőle: lucyliuKleó, azt hittem, már nem iszol. Vagy azért nem annyit?
Nem, annyit nem... Illetve annyit csak ritkán.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.07.28., 06:36Pszichiáter a rendelés végén megkérdezi az asszisztensnőjét: – Van még valaki? – Csak az a bácsi, aki Bem apónak képzeli magát. – Jó, akkor hazamehet, elintézem én.
– Na, hogy van? – Kitaláltam, hogy mi támadunk a balszárnyon, Klapka tábornok a jobbszárnyon, a fősereg középről, és egy kisebb csoport hátba támadja őket! – Nagyszerű, akkor viszont látásra!
Áter rohan a telefonhoz, felkapja, tárcsáz: – Halló! Windisch-Grätz? Itt Haynau. Megszereztem az ellenség stratégiáját!
Pszichiáter a rendelés végén megkérdezi az asszisztensnőjét: – Van még valaki? – Csak az a bácsi, aki Bem apónak képzeli magát. – Jó, akkor hazamehet, elintézem én.
– Na, hogy van? – Kitaláltam, hogy mi támadunk a balszárnyon, Klapka tábornok a jobbszárnyon, a fősereg középről, és egy kisebb csoport hátba támadja őket! – Nagyszerű, akkor viszont látásra!
Áter rohan a telefonhoz, felkapja, tárcsáz: – Halló! Windisch-Grätz? Itt Haynau. Megszereztem az ellenség stratégiáját!