Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 527 / 569Következő

🙂

Ez jó, nagyon jó! Köszönet érte.

23-36 fok. Az a jó. Ha melegebb van, mint a testhőmérsékletem, na, azt már nem szeretem.

– Áron bácsi, tudja, hogy árnyékban 40 fok van?
– Nem baj, mi a napon vagyunk!

Idézet tőle: Kleó

Ah, reggel még hidegfront volt. Brrr. Fejfájás, hasmenés, hányinger. Aztán amikor 10 fokot emelkedett a hőmérséklet, minden megszűnt... Csak hideg ne lenne sohasem! (23°-nál kevesebb.)

A hideget én sem szeretem. A kánikula is kiüt.

Tudom, van, akire jó hatással van az őszi idő. Értem én, csak meg nem értem...

A xanit nyugodtan elhagyhatod... A sört inkább nem merem írni 😀

Ah, reggel még hidegfront volt. Brrr. Fejfájás, hasmenés, hányinger. Aztán amikor 10 fokot emelkedett a hőmérséklet, minden megszűnt... Csak hideg ne lenne sohasem! (23°-nál kevesebb.)

Reggel azt hittem, hogy a hülye xanax ütött ki, álmos voltam, betompulva, utána rágugliztam, és írták a fronotot. Na ott összeállt a kép.
Ezt a xanax kúrát villámgyorsan sztornózni fogom, főleg, hogy nem is a doki írta fel.
Csak hát ssri elvonós recsegés, vagy tompaság... Akkor már inkább némi tompaság, remélem 1-2 hét és végleg vége.

Sosem fogom +érteni, h lehet egy depis melegfront-érzékeny??? A hideg, a szél, az eső, a vihar meg főleg, az igen!!!

Esküszöm, én néha kifejezetten szeretem a borongós esős időt. Pl. ősz van, be van vorulva, hullanak a színes levelek, közben az eső kopog a párkányon, amolyan félhomály van, már megy a fűtés, ott ülsz a meleg konvektor előtt, nézel ki az ablakon, és csak nézed a tájat, a háttérben a kedvenc lágy melankolikus zenéd szól, miközben egy pohár jófajta bort ízlelgetsz.
Egy ilyen napnál esküszöm megnyugszik a lelkem, lehet akármilyen depis is az idő, eszem ágában sincs recsegni.
Néha jobban bejön az ilyen idő, a leírtaknak megfelelően, mint egy verőfényes nyári nap.

menjünk haza!
de hol van az?
mutatja a Sarkcsillag!

nem ott, nem ott, nincs haza
kifogyott az otthona
soha nem volt, s nem is lesz

ó, istenem, mit tegyek?
szétnézek s remélek
tulajdonképp egyre megy

életem már úgysem lesz
legjobb az, ha békélek
sorsom ez a nyugalom

elég az, ha befogom

Ma én is szarul voltam. Fáj a torkom, ráz a hideg, fájnak az izületeim és hőemelkedésem van. Valszeg ez nem csak megvonási tünet.

Sosem fogom +érteni, h lehet egy depis melegfront-érzékeny??? A hideg, a szél, az eső, a vihar meg főleg, az igen!!!

Idézet tőle: Panda63

Bocs, hogy közbeugatok, de ma reggel erős szorongással és zavartan ébredtem. Úgy öt óra múlva kezdett kitisztulni az agyam ezalatt 1,5 mg rivot rettem be. Egész nap szorongok szo is és újra kicsit zavart vagyok. Tegnap még teljesen jól voltam. Mi lehet ez?

Nem vagy frontérzékeny? Ma ütős front volt, az engem is mindig padlóra küld.

Kicsit cigány...

Jó lesz ez 5 sörre? 😀

Bocs, hogy közbeugatok, de ma reggel erős szorongással és zavartan ébredtem. Úgy öt óra múlva kezdett kitisztulni az agyam ezalatt 1,5 mg rivot rettem be. Egész nap szorongok szo is és újra kicsit zavart vagyok. Tegnap még teljesen jól voltam. Mi lehet ez?

Ezt bonyolítja, h többféle tünetem van, az egyiket nem akarják olyan áron kezelni, hogy egy másikat felerősítenek, majd arra adnak egy másik gyszert mert 1 félét sem jó szedni, 2-3 féle még nagyobb gond. 

Olyan gyszer (pl Cymbalta) nem jó, ami fogyást okozhat mert nagyon sovàny vagyok, de zabáltatós is necces mert metabolikus kockázata van. 

Emiatt 3x is meggondolják, h mit adjanak, főleg ha gond esetén egy gyors leállítás problémás. Ha többfélét szedek, ráadásul azt sem lehet tudni, h melyik okozza a gondot, indulhat a sakkozás. Havi laborkontrollt meg sem tudok oldani (beutalót nem tudok szerezni), így követni és időben észrevenni sem könnyű, h problèmát okoz.

És nem csak pszichó gyszerrel ez a szitu. Bőrgyógyász nem mert felírni vmit, amit amúgy felírna. Fogamzásgátlót nőgyógyász (nem fogamzásgátlásra, hanem ciszta okozta elhúzódó vérzésre, ciklusszabályzónak) nem írta fel mert a hepász azt írta (nődoki szakvéleményt kért), h relatív kontraindikált, havi laborkontroll mellett adható. 

3 áter + 1 hepatológus.

Idézet tőle: Kiscsillag

Vmi pánikrohamféle (rohamszerű a jellege). Annyi, h konkrétan olyan érzésem nincs, h most vagy rövid időn belül meghalnèk. 

Bupropiont nekem a haluk miatt nem mernek adni (fellángolhat).

Sima AD is necces (AP nélkül) mert valszeg volt mániás szakaszom és nem lenne jó átbillenni.

De most már édesmindegy mi volna jó, hisz orvoshoz sem járok, így felíratni sem tudok semmit. Eddig akármit kértem, ilyen-olyan oknál fogva nem kaphattam. (máj, laborkontroll hiánya, a másik gyszerrel ütközhet és hirtelen leállás necces, zsíranyagcserébe kavarhat be, mániába áttolhat stb). Így végül mindig maradt a biztonsági politika. Lehetőleg semmit ne szedjek, ha ez nem megy, nyugibogyót szedhetek visszafogottan. (sokáig a 6 hónap alatt max 100 szem volt a felső korlát, azaz ezt sem engedték mindennap)

Ezt több doki mondta, vagy egy? Mert ha egy, akkor az egy igazi idóta.

Vmi pánikrohamféle (rohamszerű a jellege). Annyi, h konkrétan olyan érzésem nincs, h most vagy rövid időn belül meghalnèk. 

Bupropiont nekem a haluk miatt nem mernek adni (fellángolhat).

Sima AD is necces (AP nélkül) mert valszeg volt mániás szakaszom és nem lenne jó átbillenni.

De most már édesmindegy mi volna jó, hisz orvoshoz sem járok, így felíratni sem tudok semmit. Eddig akármit kértem, ilyen-olyan oknál fogva nem kaphattam. (máj, laborkontroll hiánya, a másik gyszerrel ütközhet és hirtelen leállás necces, zsíranyagcserébe kavarhat be, mániába áttolhat stb). Így végül mindig maradt a biztonsági politika. Lehetőleg semmit ne szedjek, ha ez nem megy, nyugibogyót szedhetek visszafogottan. (sokáig a 6 hónap alatt max 100 szem volt a felső korlát, azaz ezt sem engedték mindennap)

Mégiscsak vmiféle pánik. Barinőm férjénél pl. (diagnosztizált pánikos) volt olyan, nemegyszer, h azért nem ült kocsiba, mert ha ő szívrohamot kap, balesetet okoz, és mi lesz másokkal? Nem a szívrohamtól félt.

KCs, ha félsz a haláltól, még ha nem is szívrohamtól, az már nevezhető imigyen pánikrohamnak. Erre haveromnak a Prozac használt anno...

Nem azt érzem, mint a pánikosok, h most (vagy 10 percen belül) meghalok. Nem érzem magam életveszélyben.

Az egész élet (beleértve a halált is) félelmetes. Félelmetes az, hogy az élet velejárója az, hogy időnként szenvednek az emberek. Szenvednek mert fáznak, éheznek, betegségekkel vagy baleset okozta fájdalommal, rosszulléttel, kimerültséggel küzdenek. Nem feltétlenül én v csak én, az is rémisztő h mások is szenvednek.

Orvosom mondta, h vegetatív szinten zajlik le egy pánikroham. Nekem erre eddig semmi nem hatott. Nyugtató es AD mellett is volt. AP mellett is.

Neked GABA kéne, az egy gátló neurotranszmitter, csillapítja a limbikus rendszert, főleg a bal amygdalát ami ezekért az érzésekért felel(tudat alatti, nem ösztönös reakció). Ha nem akarsz benzot (xanax, frontin) szedni, akkor próbáld ki a buspiront, vagy a tofizopámot. 😉

KCs, ha félsz a haláltól, még ha nem is szívrohamtól, az már nevezhető imigyen pánikrohamnak. Erre haveromnak a Prozac használt anno...

Nem azt érzem, mint a pánikosok, h most (vagy 10 percen belül) meghalok. Nem érzem magam életveszélyben.

Az egész élet (beleértve a halált is) félelmetes. Félelmetes az, hogy az élet velejárója az, hogy időnként szenvednek az emberek. Szenvednek mert fáznak, éheznek, betegségekkel vagy baleset okozta fájdalommal, rosszulléttel, kimerültséggel küzdenek. Nem feltétlenül én v csak én, az is rémisztő h mások is szenvednek.

Orvosom mondta, h vegetatív szinten zajlik le egy pánikroham. Nekem erre eddig semmi nem hatott. Nyugtató es AD mellett is volt. AP mellett is.

Idézet tőle: debut12

Reggel? Két óra, mire funkcionálni kezdek. Többek szerint én ugyan fenn vagyok, de gyakorlatilag alszom, és nem érdekel semmi, csak adott esetben, h el ne késsek, az viszont agyonstresszel, de zombi maradok közben... Este pörgés. Kivéve, ha egész nap depi. De akkor délutánra megjön a szuiciditás.

A délutánt azért szeretem, mert akkorra a pörgető, motiváló neurotranszmitterek aránya lecsökken, inkább a melatonin kerül túlsúlyba, tehát "lenyugszik" az agyad. Hajnalban elkezd termelődni (főleg férfiaknál) a kortizol, és a tesztoszteron, amik arra jók, hogy felébredj, és az a stresszel hozható összefüggésbe. Tehát normál biokémiai folyamat, hogy a szervezeted némi stresszel próbál felébreszteni, de ezt ha depis vagy, kicsit másként éled meg. Én ezért gyűlölöm a reggelt, főleg egy kiadós kv után, ami úgyszintén túlfeszít ha koffein érzékeny vagy. Ütni tudnék, olyankor azt se szeretem ha hozzám szólnak, vagy legalábbis amikor véget nem érő mondatokkal zsibbasztaak, amelyekre még értelmes választ is kéne adni.
Amúgy nem vagyok ennyire kocka, hogy ezeket tudom, csak introvertált vagyok, és keresem a menekülési utat ebből a depis-intró állapotból, ezért olvasok ennyit erről.

Nem is gondoltam, h az agy stresszel próbál felkelteni. De látok benne logikát.

Rémálmom van, vagy erre v órára ébredek és vegetatív szinten zajlik le egy pánikroham. Nálam nincsenek azok a tünetek, amik a pánikbetegnél (azaz nem gondolom azt h a szívem össze-vissza kalapálása szívrohamhoz vezet). De vegetatív szinten ugyanaz zajlik. Erős remegés, légszomj, rosszullét és legalább annyira félek a haláltól, mint az élettől. Mind2 egyformán rémisztő. Ez spontán lezajlik és nappal nincs ilyen. Estére fordul át halálvágyba, amiről úgy érzem, h megváltás volna. Ilyenkor nincs élethalálfélelmem.

Sokszor azért ez a 2 végpont nem ilyen szélsőséges.

A Feldmár András szerint kétféle félelem létezik.
A halálfélelem (ha innen elmegyek, meghalok)
És az életfélelem (ha itt maradok, akkor meghalok)
Elmélete szerint a szülés is azért indul be, mert a babában úrrá lesz az életfélelem, mégpedig ha itt maradok, akkor meghalok.
Nem tudom, hogy ebből mennyi az igazság, lehet Alice csodaországban ez működik is, de van bene logika, még ha vad ötletnek is tűnik.
Imádok ilyenekről olvasni, még ha vad és valótlan elképzelés is, legalább van miről beszélni, érdekes téma. wink

Idézet tőle: debut12

Reggel? Két óra, mire funkcionálni kezdek. Többek szerint én ugyan fenn vagyok, de gyakorlatilag alszom, és nem érdekel semmi, csak adott esetben, h el ne késsek, az viszont agyonstresszel, de zombi maradok közben... Este pörgés. Kivéve, ha egész nap depi. De akkor délutánra megjön a szuiciditás.

A délutánt azért szeretem, mert akkorra a pörgető, motiváló neurotranszmitterek aránya lecsökken, inkább a melatonin kerül túlsúlyba, tehát "lenyugszik" az agyad. Hajnalban elkezd termelődni (főleg férfiaknál) a kortizol, és a tesztoszteron, amik arra jók, hogy felébredj, és az a stresszel hozható összefüggésbe. Tehát normál biokémiai folyamat, hogy a szervezeted némi stresszel próbál felébreszteni, de ezt ha depis vagy, kicsit másként éled meg. Én ezért gyűlölöm a reggelt, főleg egy kiadós kv után, ami úgyszintén túlfeszít ha koffein érzékeny vagy. Ütni tudnék, olyankor azt se szeretem ha hozzám szólnak, vagy legalábbis amikor véget nem érő mondatokkal zsibbasztaak, amelyekre még értelmes választ is kéne adni.
Amúgy nem vagyok ennyire kocka, hogy ezeket tudom, csak introvertált vagyok, és keresem a menekülési utat ebből a depis-intró állapotból, ezért olvasok ennyit erről.

Nem is gondoltam, h az agy stresszel próbál felkelteni. De látok benne logikát.

Rémálmom van, vagy erre v órára ébredek és vegetatív szinten zajlik le egy pánikroham. Nálam nincsenek azok a tünetek, amik a pánikbetegnél (azaz nem gondolom azt h a szívem össze-vissza kalapálása szívrohamhoz vezet). De vegetatív szinten ugyanaz zajlik. Erős remegés, légszomj, rosszullét és legalább annyira félek a haláltól, mint az élettől. Mind2 egyformán rémisztő. Ez spontán lezajlik és nappal nincs ilyen. Estére fordul át halálvágyba, amiről úgy érzem, h megváltás volna. Ilyenkor nincs élethalálfélelmem.

Sokszor azért ez a 2 végpont nem ilyen szélsőséges.

A kortizol-szintem nekem túl magas, antiandrogén gyszert (fogamzásgátlóban) is kellett szednem, de a teszto női-normál.
Anyám meg jön olyan hülyeséggel, h "szép jó reggelt!", már ettől kifeszülök, aztán rám zúdít mindent, és csodálkozik, h ordítok, h kora reggel (9-10 óra) ne b.szogasson.

Mindenki sokat olvas a betegségéről, állítólag a pszichiátriai páciensek mind "jól képzettek" a betegségükből.

– Juliska, ha tudom, hogy szűz vagy, el sem kezdem...
– Jancsi, ha tudom, hogy ezt akarod, leveszem a harisnyanadrágom!

Nekem volt tőle nyelőcsőfekélyem... Igaz, elmúlt. Mondjuk a másnapos hányás sem tett jót. De üres gyomorral nem tudni abbahagyni, na, az a fasza!

Reggel: élethalálfélelmetesen rémületes

Este: halálvágy (szorongásszintem lecsökken)

Rossz passzban mind2 erős, jobb passzban ugyanez enyhèbb, de sosem fordítva...

Alkati is. Ez olyan, mint hogy a dohányosok általában nem reggeliznek. De van, aki mégis igen. Többnyire a depisek nem bírják a korai kelést, de van, aki estére lesz motiválatlan, ingerült. 
Ha nagyon korán kell kelni, én még hányok is...

A reggeli hányás ismerős...megvonási tünet mindig kiváltja és lassan cseng le és hajlamos fennmaradni...

Reggel (itthon) én is be vagyok fordulva és a szorongásszintem is magas (ébredéskor).

Dolgozni (szellemit) viszont depressziósan is tudok, egy szokott, ismerős környezet, társaság jól hat rám. Depresszióval a mozgás, fizikai aktivitás nehézkes. Enervált, gyenge vagyok. Ez estére javul.

Vizsga:

mániával: gondolatrohanás miatt fel sem tudom fogni, hogy mit olvasok (főleg, ha bonyolult)

depressziósan: hatékony szintre lelassulok

Alkati is. Ez olyan, mint hogy a dohányosok általában nem reggeliznek. De van, aki mégis igen. Többnyire a depisek nem bírják a korai kelést, de van, aki estére lesz motiválatlan, ingerült. 
Ha nagyon korán kell kelni, én még hányok is...

Munka szempontjából nekem a nappali a legjobb (pl 8-4), és lehetőleg 1 műszak. A váltott műszak megvisel. Folyamatos éjszakai munkától nagyon hamar mélyül a depresszióm. Télen is rosszabb.

Mástól is hallottam, h reggel használhatatlan, a korai kelést nem bírja stb. 

Mondjuk reggel én is használhatatlan vagyok, akkor vagyok a legdepisebb, a legingerültebb.
Érdekes, a depisek álltalában reggel vannak a mélyponton. 
Javítsatok ki ha tévedek.

Haaaj, kimoderáltátok azt a szép szerelmes Tankcsapda-dalt...

Na nem, most előkerült. Tényleg alapjaiban szerelmi dologról szól.

Ilyet szeretnék szívni. Igaz, a dohányzás (is) lassú öngyilkosság...

ALIG ELŐÍTÉLETES...

Szóval így képzelik el. Nagy a sötétség.

Munka szempontjából nekem a nappali a legjobb (pl 8-4), és lehetőleg 1 műszak. A váltott műszak megvisel. Folyamatos éjszakai munkától nagyon hamar mélyül a depresszióm. Télen is rosszabb.

Mástól is hallottam, h reggel használhatatlan, a korai kelést nem bírja stb. 

Igen, így van. Nekem a súlyom is, ha az "előírt", rémes, tényleg (nagy) csontok és (most már – lógó) bőr...

Nálam mindig mások a napszakok. Úgy 5-6 óra eltolódás alapból van. Nem véletlenül dolgoztam évtizedekig du., és inkább éjszaka, mint reggel-de.  10-nél előbbi kezdést nagyon fiatalkorom óta nem vállaltam. Ez a "bagoly" alkat. Ez az, ami nem felel meg a mai "társadalmi időnek", de meg lehet találni a megfelelő melót. Olvastam, hogy az emberiség 40%-a ilyen... Mit szenvedhet, aki mégis a társadalmi idő szerint kényszerül élni.

Szerintem az alvásigény (ahogy a súly is), lehet alkatilag is több.

Azért gyanakszok erre mert ez nálam mindig is így volt. 

Ami nálam mélyebb depressziónál jellemző: megfordulnak a napszakok. Most nem tapasztalok ilyet. 

Kösz. 🙂 Sajna még egy tojásért át kell mennem a túloldalra, mert a NEMZETI-bolt készletét már megittam 😀

🙂

Nekem is nagy az alvásigényem alapból. Nálam is jellemző az atípusos.

Nálunk mindenkinek nagyobb az alvásigénye, mint az átlagos. Ez a két vénség is annyit alszik... meg anno nagyanyámék is. Lehet, hogy örökletes hajlamok is szerepet játszanak? (Anyámnak folyton mondom, h elvileg neki 5-6 óra alvásigénye kellene legyen... Igaz, h az ő alvása is "töredezett", ahogy az áter írta az enyémre.)

Jó ivászatot! Én mától elvileg nem iszok. Ha ez nem megy, havi 1 alkalomra maximalizálom. 

Mélydepiben 24-ből 20 órát aludtam. (A többiben erősen szorongtam.) Aszonta áter néni, atípusos depresszió. 

Munkahely 😀 Hát a nyomiban meg a laborban nehezen tűrték, de a szeriben de. lehetett. Megcsináltam a reggeli "adagot", aztán órákig úgysem történt semmi, ledőltem a kanapéra, aztán a fiúk időben felébresztettek.

Nálam is felmerült, h esetleg atípusos a depresszióm és emiatt (is) igénylek sok alvást. Igaz, gyerekkoromban is többet aludtam, mint a korombeliek. Emiatt gondolom azt, hogy ez alkati. 

A leírások szerint az atípusos forma reaktív, azaz a pozitív változások javíthatják a hangulatot, a negatívak mélyebbre tolják az embert.  Én ezt tapasztalom.

Most pl (a tegnapi kimozdulás eredményeképpen) egész jó a hangulatom. Feldobott vagyok.

ElőzőOldal 527 / 569Következő