Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 524 / 569Következő

Az egyik kutyánk szabályosan hisztériás rohamot kapott, ha meglátott egy injekciós tűt. De ha nem látta, észre se vette, amikor megszúrták.

Látszódna egy olyan szintű májprobléma, ami ilyet okoz!!! Szinte kizártnak tartom.

Májzsugornál, annál is csak később, szövődményként okoz ilyet. Ezt hasi UH-val is ki lehet zárni.

Nekem 3 éve folyamatosan szar a májfunkcióm (laborérték), 2015-ben elszálltak az értékek, abban az évben 8x vettek vért. Még a közelében sem vagyok a májzsugornak.

Ha utálod látni:

A verzió: ne nézd

B verzió: addig nézd, míg közömbössé válik a látvány...és kb ekkorra már a szúrásból sem sokat fogsz érezni, azt is csak 3 mp-ig

Nem valószínű, hogy hirtelen a máj lenne. Én csináltatnék egy EKG-t... a labor mellett. 

Ja, persze, hogy a legrosszabbra kell gondolni, de a derekamnál spec. be is jött. Viszont a habituális lábikra- és lábfejgörcs esetében nem gondoltam "hirtelen jött" érszűkületre, sem trombózisra, bizton tudtam, hogy a tablettás okozza. Mondjuk nemcsak nekem, más "fogyasztónak" is. Nem is jött elő, de egyik lábfeji görcs újabban van. Ajjaj, sok mindentől lehet!

Idézet tőle: Kleó

A vese is, nyugi. Szívnél meg más panasz is van. Sááájnos legvalószínűbb a vörösbor... Persze én is besz.rtam, már koszorúér-elzáródáson filóztam.

Látom Te is szereted túltolni az elképzeléseket. 🙂
Ha valami bajom van, én azonnal akarom tudni a válszat, és egyből csak arról olvasok. Nem vagyok hipohonder, tehát nem generálok magamnak betegségeket, nem azért olvasok róluk, csak hát ez a fránya kíváncsiság, viszont itt jön elő a nem túl pozitív gondolkodásom, tehát mindig a legrosszabbra gondolok, mert attól már csak jobb lehet.
Pl, lehet most tényleg a vörösbor, vagy megerőltetés, túl sok só, én meg már rögtön májat hallucinálok.
Mondjuk ez azért életképes gondolat számomra, mert azért elég jól ismerem magamat.
De elvileg nem az egyik napról a másikra fejlődik ki egy májprobléma, tehát a 3 hónappal ezelőtti laboron is az egekben kellett volna lennie bizonyos dolgoknak. Legalábbis gondolom én, de persze tévedhetek, és nem vagyok rest beismerni ha tévedek.

Ó, egy igazi vörös. 😀

A vese is, nyugi. Szívnél meg más panasz is van. Sááájnos legvalószínűbb a vörösbor... Persze én is besz.rtam, már koszorúér-elzáródáson filóztam.

Fölpolcolni, pihentetni, borogatni, ezek biztos nem ártanak meg.

Persze, természetesen kiválasztódsz.

Én vagyok a kiválasztott. 🙂
Reggel bekocogok a dokihoz. Tuti megint labort fog kérni.
Hülyét kapok a vérvételtől. Gyűlölöm már a tű látványát is.
Pár hónapja voltam laboron, a doki majdnem állva tapsolt, hogy milyen jó lett, tehát reménykedek benne, hogy nem valami komoly.
Egy máj probléma már csak látszódna a teljes vérképen.

Fölpolcolni, pihentetni, borogatni, ezek biztos nem ártanak meg.

Persze, természetesen kiválasztódsz.

Ez valóban mind lehet, de allergia a vörösbor valamelyik anyagára is lehet. Mivel megerőltetted, ott "jön ki" a Quincke-ödéma. Nincs antihisztaminod vagy Fenistil géled? Használhatnak, habár az antihisztamint bizonyos AP-kel, AD-kel nem jó együtt alkalmazni, de azokra rá is írják.

Tudom, hogy vannak gyogyik amik ütik egymás, épp ezért tett most be ez sz@r.
Mint mondtam, igazi Darwin díjas vagyok, mindig ráb@szok.

Ez valóban mind lehet, de allergia a vörösbor valamelyik anyagára is lehet. Mivel megerőltetted, ott "jön ki" a Quincke-ödéma. Nincs antihisztaminod vagy Fenistil géled? Használhatnak, habár az antihisztamint bizonyos AP-kel, AD-kel nem jó együtt alkalmazni, de azokra rá is írják.

Mindkét boka+lábfej bedagadása... nekem akkor volt, amikor – tudományos megfontolás alapján – áttértem a vörösborozásra. Úgy két hét után, vagy a sok csersav, vagy a vörös színezőanyaga okozta.

A lábfejem nem dagadt meg, csak a bokám, és a vádlimig vörös egy picit, de csak bokában "híztam"
De a vörös szín lehet attól, mert álmomban vakarhattam, legalábbis pár karcolás erre enged következtetni.
A vörösbor elmélet jó, mert egész hétvégén száraz vörösökkel randiztam. 😀
Bár nem ittam belőlük sokat, a hétvége alatt öszvisz 3 üveg fogyott el.
Az a gáz, hogy mint egy jó intró végigbújtam a netet, és lehet szív, vese, máj, akár erőltetés is, vagy a túl sok só.
Szeretem a sót, de az a furcsa, hogy eddig még nem volt ilyen. Előző héten 1x tényleg megerőltettem a lábam, mert siettem. A végére mindkét bokám zsibbadt.
Az a fura, hogy az első jel az, volt, hogy a bal lábamon, s a sroknál, de abszolút a talp részen, elkezdett fájni.
Pénteken már láttam, hogy a bokazokni túl nagy nyomot hagyott, tehát már valszeg akkor elkezdett dagadni.
De valahogy ma érte el a csúcsponot.

Mindkét boka+lábfej bedagadása... nekem akkor volt, amikor – tudományos megfontolás alapján – áttértem a vörösborozásra. Úgy két hét után, vagy a sok csersav, vagy a vörös színezőanyaga okozta.

Idézet tőle: Jolán

Meg akarok halni megint.

A krízis topicba nem akarok írni, onnan úgyis pár mondat után ki vagyok rakva, hogy ez már off. Tudom, írtam ezt már. De olyan, mintha csak felvágott érrel lehetne oda írni. És szerintem már senki nem vesz itt komolyan. Ti is untok engem? Szétesés van megint. Írtam két posztot is, be kéne gépelni. De mi van, ha írok posztot? Szerintem a szememmel is van valami, ettől is fájhat a fejem és lehetek fáradt, meg úgy villódzik a szemem előtt minden. De nem akarok szemüveget hordani! Hiú vagyok, eddig a szemem volt az egyik testrészem (a másik a mellem), ami még tetszett. Amúgy ocsmánynak érzem magam. Vén, kövér, semmirekellő ribanc. Elbaszom a gyerekeim életét is, ma is láttak kiborulni, meg kiabáltam velük. Nem tudom mi lesz ebből a kiút. Beírom a posztokat, hátha elolvassátok, illetve mindegy, csak jöjjön ki, magamnak is fontos... (mindig elhiszem, hogy az írás terápia). A pszichológushoz sem mentem már el, a pszichiátert hónapok óta nem láttam. Nem fogok még egyszer gyógyszert szedni. Félek, ha elkezdtem megint beájulok, folyton fáradt leszek. De így is az vagyok. Nem merem ott hagyni a munkámat. Ez katasztrófa....

Az jó ha kiírod magadból.
Ma valahogy semmi éltképes hsz-t nem tudok produkálni, mert agyilag leköt az, hogy estére mindkét bokám kb. 1.5szeresére duzzadt.
De amint lesz időm én is válaszolok neked.
Kitartás!

Ez jó 😀

Gondoltam rá.

Thalassába volt egy csajszi, aki nem akart kirándulni. Elbújt a szekrénybe. Ott lapított órákig. smiley

Ágyneműtartóba?

De jó! Nekem is kène vmi rejtekhely. Csak az anyám előtt zugnyugtatózáshoz. Sőt, még jobb lenne ha valahova elbújhatnék. Pl szekrénybe. 🙂

Vettem holnapra két üveg likőrt, egy tojást meg egy kókuszt! Elrejtettem, hogy ne lássam én se. Ugyanis vettem egy új ágyat (főleg a derekam miatt kellett egy "rendes" matrac), és anyám takarítóembere rakta össze. Na már most, ilyen:

És ez az éjjeliszekrénykének kihúzható fiók hátul nyitott, hogy lehessen bele pakolni is, de ezt anyám nem látta. Mondta is a takarítóember, hogy "ide el lehet tenni az ásványvizet". Nüná, hogy ő is tud az "ásványvizekről", pl. időnként vele vitetek le néhány üres üveget "csak a mama meg ne lássa" szöveggel. Szóval tényleg csak anyám előtt zugiszom 🙂

Jolán, ha a szemed előtt vibrálást látsz, az nem szemészeti probléma, hanem neurológiai. Migrénnel kapcsolatosan vizsgáltak már?

Köszönöm. Van új rangevúm a pszichológussal. Majd megkérdezem tőle, hogy mit tanácsol, menjek-e el a pszichiáterhez is. (Egyszer még el kéne, mert lelkifurdalásom van, hogy többször várt, és nem mentem el. Meg akarom neki magyarázni, hogy miért hagytam abba a gyógyszert. Ez így hülyeség, tudom...) Sokat írok megint, de ez most mástól veszi el az időt.

Mi itt mind komolyan veszünk téged (úgy látszik, egyszerre tört ki ez a "senki nem vesz komolyan" dilemma itt mindenkinél - nálam is), csak hát, sokat nem tudunk tenni sajnos...ha tudnánk a megoldást, mi sem itt keresnénk.

Viszont ha írsz, azt szívesen vesszük, és elolvassuk.
Akkor is, ha nem írunk rá semmit...van az, hogy egyszerűen nem tudsz mit mondani.

Szerintem jó lenne, ha elmennél a lógushoz.

Áterekkel nekem nincs tapasztalatom. Se gyógyszerekkel (még).

Inkább írjál. Az hát, terápia! Gépeld be, elolvassuk.

Te, kontaktlencse is van a világon. 20 évig azt hordtam. De pl. keresztanyám még mindig, bírja a multifokálisat. Én azt szemüvegbe' sem.

Üdv Jolán!

Úgy látszik Te is évek óta töprengsz. Élni v meghalni? 

Talán virtuálisan nem rontja a májfunkcit...

Úgy biztos nem!

Meg akarok halni megint.

A krízis topicba nem akarok írni, onnan úgyis pár mondat után ki vagyok rakva, hogy ez már off. Tudom, írtam ezt már. De olyan, mintha csak felvágott érrel lehetne oda írni. És szerintem már senki nem vesz itt komolyan. Ti is untok engem? Szétesés van megint. Írtam két posztot is, be kéne gépelni. De mi van, ha írok posztot? Szerintem a szememmel is van valami, ettől is fájhat a fejem és lehetek fáradt, meg úgy villódzik a szemem előtt minden. De nem akarok szemüveget hordani! Hiú vagyok, eddig a szemem volt az egyik testrészem (a másik a mellem), ami még tetszett. Amúgy ocsmánynak érzem magam. Vén, kövér, semmirekellő ribanc. Elbaszom a gyerekeim életét is, ma is láttak kiborulni, meg kiabáltam velük. Nem tudom mi lesz ebből a kiút. Beírom a posztokat, hátha elolvassátok, illetve mindegy, csak jöjjön ki, magamnak is fontos... (mindig elhiszem, hogy az írás terápia). A pszichológushoz sem mentem már el, a pszichiátert hónapok óta nem láttam. Nem fogok még egyszer gyógyszert szedni. Félek, ha elkezdtem megint beájulok, folyton fáradt leszek. De így is az vagyok. Nem merem ott hagyni a munkámat. Ez katasztrófa....

Ilyen volt gyerekkoromban... Nem Milkának, hanem 'szüsár'-nak hívtuk.

Talán virtuálisan nem rontja a májfunkcit...

Milyen igazad van. Ott a Camel, van hozzá dohány is, magában is szívható és csigához is van papír. wink

Csigát hajtogatsz magadnak, ott előbb egy csomó doboz + kitekersz egy Camelt. 

Tisztán simán bealtat... (engem).

Amúgy tökre nyugtat, semmi feszkó, semmi pörgés.

Idézet tőle: Kiscsillag

Így tisztàn? Dohàny nélkül? Hol a csiga?

Csak nem szakmabeli? 🙂
Vagy erős volt a kíváncsiság?

Vagy erre...

Mondjuk ettől lehet padlót fognék.
Ez az egyeteln sz@ mitől 15 évnyi használat után is, pár slukktól, átölelném a bolygót. laugh
Én pörgető párti vagyok, de a lassulást sem vetem meg, megfelelő társaságban.
Amúgy ennél fényévekkel jobb a kratom, csak tudni kell, hogy melyiket vedd. 🙂
3 típus lézezik, min. 3-4 féle altörzzsel.

Így tisztàn? Dohàny nélkül? Hol a csiga?

Vagy erre...

Akkó' gyújtsunk rá!

Köszönöm. blush

Idézet tőle: debut12

– Vanda vagyok.
– Azt látom, meg öveg is!

- Találtál valakit magadnak, és ráadásul gyógyszerész?
- Nem nem, nem gyógszerész, szimpatikus. 🙂

Meg még van az ellengyógyszerész. (Mint az ellentengernagy.) Antipatikus.

Ez hatalmas duma. 🙂

Idézet tőle: debut12

– Vanda vagyok.

Meg még van az ellengyógyszerész. (Mint az ellentengernagy.) Antipatikus.

Idézet tőle: Kiscsillag

Kèéész 🙂

Feladok egy hirdetést! Ágyban fekve, remegve várom házias párom, jól kiegészítenénk egymást. 

Mint ahogy az este írtam.
Az igazi szerelem az, amikor találsz valakit, aki úgyszintén összeroppant az élet súlya alatt, de a szorongásaitok tökéletesen kiegészítik egymást, és egymást támogatva tudtok integrált egészként létezni.

Amúgy nem akarom magam fényezni, de házias vagyok. 😉

Debut, 5 üveg ephedrines orrcsepp, orálisan.

Like, legalább az orrdugulással sem lenne problémám egy darabig.
De amúgy azok iszonyat gyengék.

– Vanda vagyok.

Az sem lenne baj. 🙂

Vmit ki kell okoskodnom mielőtt kitör a botrány a káosz miatt.

És át kéne iratkoznod levelezőre, és még vizsgázhatna is helyetted!

Kèéész 🙂

Feladok egy hirdetést! Ágyban fekve, remegve várom házias párom, jól kiegészítenénk egymást. 

Végiggondoltam, milyen pasi kéne nekem. Amivel szemben amit tudok nyújtani: a vanda és öveg, testi hibás, 50%-ban elmebeteg és lusta. Igazán remek parti!

– Vanda vagyok.

A koderit sem rossz. Azt nem, de az ephedrines orrcseppet gyerekkorunkban orrba-szájba kaptuk. Meg kalmopyrint lázcsillapítónak, holott ott volt az Amidazophen (u. a., mint az Algopyrin). Most már más az álláspont... A köhögéscsillapító szirupoknak meg mindnek hánytató mellékhatásuk volt. Persze nekem be is jött, és nem tudtuk, mitől van.

Kodeines-ephedrines köptetőt kaptam. A javasolt adagban és módon fogyasztva is volt némi hatása.

A háziorvos annyit mondott, h nyugtató hatása lehet (főleg mivel pszich gyszert is szedek), és ne lepődjek meg, kisebb szívritmuszavart okozhat.

Debut, 5 üveg ephedrines orrcsepp, orálisan.

Virágüzletben akkor is kapható 😀 

Nem akarom, haver áradozott róla. 

Zenéről ennyit:

ElőzőOldal 524 / 569Következő