Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 523 / 569Következő

Jobbulást!

Tegnap voltam fogászaton. Most mas orvos volt. 

Érzéstelenítőt kaptam (sztem az injekcióból spriccelt oda) az érzéstelenitő beadásához 🙂

Idézet tőle: Kleó

Na, tegnap estére beb@szott a ménkű... Láz, izomfájás, a nátha sem múlt el, ráadásul a kókuszka szar volt, az alján csomókban a "kókusz", ki is öntöttem... Szóval hánytam is. Most nincs lázam, de fene gyengének érzem magam. Asszem le fogom mondani a holnapi fogorvost.

Kleó, mitől lettél ennyire rosszul?

Figyusztok, mit találtam, a Paramedica című gyszerreklám-újságban!

"... és a depresszió hátterében is rejtett táplálék-allergia vagy -intolerancia állhat."

Idézet tőle: debut12

Érzésem szerint ebédre már be leszek b@szva. Nem valami polgári magatartás.

Nem vagy egy tipikus kertvárosi. 🙂
Csak kő keményen. 😀

Kertvárosból el is költöztem... Az például nagyon odavaló volt, mikor becsöngetett a szomszéd, hogy "egy ember fekszik az árokban, nem tőlünk jött ki?" De. Fényes nappal.

Na, tegnap estére beb@szott a ménkű... Láz, izomfájás, a nátha sem múlt el, ráadásul a kókuszka szar volt, az alján csomókban a "kókusz", ki is öntöttem... Szóval hánytam is. Most nincs lázam, de fene gyengének érzem magam. Asszem le fogom mondani a holnapi fogorvost.

Debut! Mondom én is, h allergia, csak áter nem tudja a vöröset... Sok víztől tuti nem lesz, habár az elmélet jó...

Ja, igen a B terv, az az.

Ha spontán nem múlik el még mindig ott van B tervnek, amit felírt 

Idézet tőle: Kiscsillag

Értem, lehet spontán elmúlik. 

Jobb ötletem nekem sincs. Semmivel nem lett jobb tegnap óta.
Talán majd holnap.

Értem, lehet spontán elmúlik. 

Hali, a lábbadal kapcsolatban van fejlemény?

Szia! 🙂
Köszi a kérdést, igen. Reggel a dokinál kezdtem.
Nem küldött további vizsgálatokra, mert feleslegesnek tartotta, 2 elmélete van.
1, lehet allergia, ami
a: lehet bármitől
b: bármitől lehet
2, lehedt lúdtalpam van, és mostanában eléggé túlerőltettem a lábam, ami viszont igaz, nem vagyok a seggemen ülő típus.

Nekem van egy harmadik elméletem, mégpedig az, hogy mostanában kicsit túl jól telt pár hétvégém.
Tehát 1 hétvége alatt közel 10l sör, és hozzá kb 5-6l vizet ittam meg.
A vizet csak a dehidratáltság ellen.
Ebből az elmebeteg hétvégéből lenyomtam kettőt egymás után. (közben szabin is voltam)
Az egészben a poén, hogy a dehidrtaláltságot csökkentsem, több sót is használtam, hogy megfogja a sör által kipisilt vizet.
Most az elméletem szerint lehet olyan lettem, mint egy puputeve, csak én nem a hátamon, hanem a lábaimban raktározom a vizet. 🙂
Ezt az elméletemet nem vetítettem le neki, mert ha megtudta volna, hogy gyógyszer mellett piáltam, akkor kb. még most is a hülyeségeit kellene hallgatnom. Ritka okostojás tud lenni.
Csak annyit mondtam neki, hogy mostanában több vizet ittam, és kicsit több sót ettem. Mondta, hogy lehet, de szerinte nem lehet annyi vizet inni, hogy ez legyen. Hát vizet nem is. 🙂
Ha viszont ez igaz, akkor a víz ritka veszélyes dolog, tehát kerülni kell. 😀
Viszont most minden egyes pisilésnél úgy érzem, hogy lábból jön. 😉

Amúgy kaptam allergia ellenes gyógyszert, csak még nem váltottam ki, előbb utána akartam olvasni, hogy milyen gyógyszerekkel akad össze, és álmosságot idéz e elő.

Hali, a lábbadal kapcsolatban van fejlemény?

Menjek én a 3,14CSA-ba! Utálom magam, azt is, hogy muszáj innom, azt is, hogy mennyire torzul a személyiségem, ha nem iszom, amerikaiul "száraz alkoholista szindróma", ami sok-sok "privát" ember szerint rosszabb, mint amikor iszom. Utálom magam, öreg, mindig is randa, szakállas vén kurva! És amíg anyám él, muszáj kitartani, megígértem... Aztán jöhet a B variáció. 

Megértelek, mármint azzal kapcsolatosan, hogy amig a szülő él, ki kell tartani.
Aztán jöhet a b változat, de előtte még rendesen meggyászolni.
Milyen vidám kedd esti téma. 🙂
Amúgy fejlesszük a közös szőkincsünket mielőtt hülyét csinálok magamból, mit is értesz b variáció alatt?
Azt amire én is gondolok?

Na, ez a faszbúg érdekes. Ugyebár nem egy társkereső oldal, de folyton jön valaki, aki udvarolni (b@szni) akar... A 10 éves képeim alapján. (Az egyik az, ami itt is profilképem volt, nem egy nagy szám). Mindegy, van, akinek egy idő után nem válaszolok, van, aki lekopik. Mint a lengyel, akiről ÉN tudtam, hogy nem egy világ vagyunk, de az alábbi képem betételekor már ő is... Most is van egy, korban hozzám illő, de vidéki. Majd lekopik. De tényleg, lehet érdemben neten pasizni? Másoktól sok negatív dolgot hallottam.

Ja, nincs is rólam kép azóta. Sehol...

A nő kiválasztja azt a férfit, aki majd őt kiválasztja.
Ez egy arany igazság. 😉

Nem vagy egy tipikus kertvárosi. 🙂
Csak kő keményen. 😀

Öcsémet talán hsz.-ben említettem. Bonyolult téma.

Írjál te is blogot, hát mé' ne????

Valszeg nem ezen múlik. A ffiak szemében látszik a "hatnék". De hát nem mind1, kivel...

Kleó, engem nagyon is érdekel a szülő-téma. Ez igazából nálam is megérne egy blogbejegyzést.

Írtad már valamelyikben, hogy öcséd hogy halt meg? Én nem tudtam róla eddig, és nagyon sajnálom 🙁

A másik: nem lehetsz ronda, ha ennyien megkörnyékeznek. Rám nem ír senki, pedig van rólam kép kint 😀

Menjek én a 3,14CSA-ba! Utálom magam, azt is, hogy muszáj innom, azt is, hogy mennyire torzul a személyiségem, ha nem iszom, amerikaiul "száraz alkoholista szindróma", ami sok-sok "privát" ember szerint rosszabb, mint amikor iszom. Utálom magam, öreg, mindig is randa, szakállas vén kurva! És amíg anyám él, muszáj kitartani, megígértem... Aztán jöhet a B variáció. 

De imádom őket. Nekem felelősséggel sosem lehet többé crying

Ne nagyon ijedjetek meg (elvégre nem kötelező olvasmány), de van még egy blogtémám, csak még nem igazán "tisztult le".  Az is "szülőzős". Aztán, hogy én mint anya... mikorra fogok én tudni arról beszélni? Nem nagy "dicsőség", de legalább tisztában vagyok dolgokkal. Nem mint anyámék, akik az öcsém halálában saját felelősséget nem vállalnak. Habár a barinőm szerint magukban tudják...

Bocsánat a sok "lelkizésért"!

Na, ez a faszbúg érdekes. Ugyebár nem egy társkereső oldal, de folyton jön valaki, aki udvarolni (b@szni) akar... A 10 éves képeim alapján. (Az egyik az, ami itt is profilképem volt, nem egy nagy szám). Mindegy, van, akinek egy idő után nem válaszolok, van, aki lekopik. Mint a lengyel, akiről ÉN tudtam, hogy nem egy világ vagyunk, de az alábbi képem betételekor már ő is... Most is van egy, korban hozzám illő, de vidéki. Majd lekopik. De tényleg, lehet érdemben neten pasizni? Másoktól sok negatív dolgot hallottam.

Ja, nincs is rólam kép azóta. Sehol...

Ohó! Déli hírek! Vissza a pohárka a kisasztalra 🙂

Most nézem a bejegyzés ip-ját, hát 50 perc alatt megittam... Hiába, a kiéhezettség!

Ez meg ilyen, de ez jobb aperitifnek. Csak hányni nem akarok...

Ja, ha papírod van róla az egész más!

Kacagok. 🙂

Mingyá nyitom a kókuszt is... Azt a kínainál vettem. Aztán a 6 órai híradó alatt megveszem vagy a nemzetiben a másik tojást (+van, csak én iszom, izé, veszem), vagy az exközértben egy Garrone-t... De nekem papírom van róla! Mások csak úgy összevissza isznak 🙁

Wazze, szeli mindjárt elfogy...

Ilyen kellene, nem patikai, oszt "gyártanék" mindenfélét!

De a nemzeti boltban vettem...

Meghalni mindenütt jó, de legjobb otthon!

Jézusom, most nagyon röhögök 😀

Meghalni mindenütt jó, de legjobb otthon!

Jó écccakáát!!!

Amikor 2 éves korában a lányomtól vért vettek az ujjából, simán beájult... Azóta rengeteget fejlődött. Ő a vér látványát nem bírta. Nagyanyám sem, de ő annyira, h minden hónapban elájult, amikor megjött neki. Ez azért röhejes.

Durva. Én gyerekkoromban is jól bírtam, csak paráztam. Nem néztem. Más szitukban a vér látványa sem zavart. 

Ok, mondjuk hogy annak a vérnek a látványa zavar, ami belőlem jön elő.
A szúrást jól tolerálom, nem is azzal van probléma.
Múltkor vérvétel után beparáztattam egy kisgyereket. Látszott rajta, hogy először van ilyenen, és verte a víz. Én már pont végeztem, és vártam, hogy elvehessem a gézt. Gondoltam köcsög leszek, és amikor az anyja nem nézet, elkezdtem sziszegni, meg, hogy jajj de fáj, nem bírom, belehalok. És amikor a gyerek hulla sápadtan rám nézet, elvettem a gézt, és mutattam neki, hogy nézd, ez még szinte spriccel. 😀
Sztem megalapoztam a jövőjét vérvétel témában. 🙂

Oh...ezek után nem lepne meg, ha tényleg szarul lett volna. 🙂

Egyik alkalommal megrepedt a vénám. A tűbe és mellette is folyt. Néztem, h mit lép doki, szerencsétlenkedett, csak 2 keze volt. Végül nyomtam rá gézt (nem sok hiányzott h a ruhámra folyjon), ő közben alatta folytatta a vérvevést. (Szerintem ilyenkor abbahagyják és máshol folytatják) Majd mondta, h kész, kihúzta és nyomtam tovább. Így 2-en összehoztuk. Azóta viszek papírzsepit hasonló esetre.

Jesszusz! Mennem kell aludni, 7-re jön a nővér. Mondjuk főleg apámat s.ggbe szúrni (fél tőle 😀 ), és mellesleg nekem leveszi a vért.

Nagyon édik!

Tiszta fehér havanese? Aranyos a pofija.

Köszi. 🙂
Aha, hófehérke, igazi kis bárány, tiszta hópihe.

Nagyon cukik!!!!

Köszi.
Pedig az elején nagyon nem csíptem a kutyát, mondjuk úgy, hogy nem az én döntésem volt, de mára életem egyik értelme.

Amikor 2 éves korában a lányomtól vért vettek az ujjából, simán beájult... Azóta rengeteget fejlődött. Ő a vér látványát nem bírta. Nagyanyám sem, de ő annyira, h minden hónapban elájult, amikor megjött neki. Ez azért röhejes.

Durva. Én gyerekkoromban is jól bírtam, csak paráztam. Nem néztem. Más szitukban a vér látványa sem zavart. 

Ok, mondjuk hogy annak a vérnek a látványa zavar, ami belőlem jön elő.
A szúrást jól tolerálom, nem is azzal van probléma.
Múltkor vérvétel után beparáztattam egy kisgyereket. Látszott rajta, hogy először van ilyenen, és verte a víz. Én már pont végeztem, és vártam, hogy elvehessem a gézt. Gondoltam köcsög leszek, és amikor az anyja nem nézet, elkezdtem sziszegni, meg, hogy jajj de fáj, nem bírom, belehalok. És amikor a gyerek hulla sápadtan rám nézet, elvettem a gézt, és mutattam neki, hogy nézd, ez még szinte spriccel. 😀
Sztem megalapoztam a jövőjét vérvétel témában. 🙂

Nagyon édik!

Tiszta fehér havanese? Aranyos a pofija.

Nagyon cukik!!!!

Az egyik kutyánk szabályosan hisztériás rohamot kapott, ha meglátott egy injekciós tűt. De ha nem látta, észre se vette, amikor megszúrták.

A kutyám se szereti a dokit. Kutya létére felvenné a nyúlcipőt.
Mostanába ő is megszenvedte. Egy gagyi doki behalukázta, hogy gerinc baja van a kutyának, mert nyüszítet ha megemeltük, és állandóan púposított. 2x röntgenzék, és kérszer kapott olyan gyógyszeres kúrát, hogy azt se tudta, hogy farokkal merre van. Frankón bedepizett. Utána elvittük CT-re, ahol kiderült, hogy csak golyótalanítani kell, mert becisztásodtak a mogyorói.
Azóta csak eunuchnak hívom csórit. De néha, mint ha megértené amikor szivatom, mert akkor láthatóan elszégyelli magát.

Az ivartalanítás amúgy is hasznos! (Állatvédős dumát mellőzöm.) Ennek a kutynak nem volt fehér köpeny szindrómája, csak a tű... Ha az én kezemben vette észre, akkor is. Többnyire sikerült becserkészni.

Cica is, kutya is? Milyen típus?

Aha, mindkettő, ragaszkodnak egymáshoz. Ez előző macsek 20 éves volt, amikor el kellett altatni.
A kutya depis lett, és épp kint csavargott egy kis kóbormacska, hát befogadtuk.
A kutyus a Máyró, bichon havanese
A cica pedig Lili, sima egyszerű házimacsek.

Én a fogászati érzésrelenítőt sem mindig érzem...

5x-i mellészúrásnak én sem örülnék. Az enyém a vak is látja és el is találja. Még én is eltalálom könyökhajlatnál. 

Az egyik kutyánk szabályosan hisztériás rohamot kapott, ha meglátott egy injekciós tűt. De ha nem látta, észre se vette, amikor megszúrták.

Mostanába ő is megszenvedte. Egy gagyi doki behalukázta, hogy gerinc baja van a kutyának, mert nyüszítet ha megemeltük, és állandóan púposított. 2x röntgenzék, és kérszer kapott olyan gyógyszeres kúrát, hogy azt se tudta, hogy farokkal merre van. Frankón bedepizett. Utána elvittük CT-re, ahol kiderült, hogy csak golyótalanítani kell, mert becisztásodtak a mogyorói.
Azóta csak eunuchnak hívom csórit. De néha, mint ha megértené amikor szivatom, mert akkor láthatóan elszégyelli magát.

Az ivartalanítás amúgy is hasznos! (Állatvédős dumát mellőzöm.) Ennek a kutynak nem volt fehér köpeny szindrómája, csak a tű... Ha az én kezemben vette észre, akkor is. Többnyire sikerült becserkészni.

Cica is, kutya is? Milyen típus?

Volt, h néztem (mindig nézem), de úgy SEM éreztem csak vmi matatást...

Valszeg ebben az is benne van, h baromi sokszor volt tű a vénámban és falcoláshoz is hozzá vagyok szokva (ami fájdalmasabb és látványosabb)

Kisgyerekeknél figyeltem meg gyerekkoromban (akkor is gyakran vettek vért), h addig semmi baja míg nem nézi, majd odanézett és akkor már minden baja volt....holott gondolom nem szúrás után 20 mp-el kezdett neki fájni.

Szerintem a szájpadlás sokkal rosszabb. Pénteken volt. Holnap lesz vérvétel, az nem zavar, de amikor kh.-ban már ötödször bökött meg a nővérke, hogy sikerüljön vért venni, kicsit felhúztam... a szemöldököm.

Látszódna egy olyan szintű májprobléma, ami ilyet okoz!!! Szinte kizártnak tartom.

Májzsugornál, annál is csak később, szövődményként okoz ilyet. Ezt hasi UH-val is ki lehet zárni.

Nekem 3 éve folyamatosan szar a májfunkcióm (laborérték), 2015-ben elszálltak az értékek, abban az évben 8x vettek vért. Még a közelében sem vagyok a májzsugornak.

Ha utálod látni:

A verzió: ne nézd

B verzió: addig nézd, míg közömbössé válik a látvány...és kb ekkorra már a szúrásból sem sokat fogsz érezni, azt is csak 3 mp-ig

Mondjuk mostanában vagy 3x bökdöstek tűvel + az ezévi 2 vérvétel.
Abból az egyik cukorszint mérés volt, mert a doki behaluta, hogy cukorbajom is van, mert az egyik éhgyomri cukorszinte asszem 5,2 helyett 6,1 volt. Egy cukros ismerősöm körberöhögött emiatt.
Mondjuk az merőben más, ha az ínyedbe és a szájpadlásoba küldenek be egy kicsi szurit, mint ha lecsapolnak egy csomó vért.
Jó, 3-5 ampulla nem a világ, de allergiás vagyok a vér látványára. Hajlamos vagyok beszédűlni tőle.
Ez is egyfajta fóbiám.

Nem valószínű, hogy hirtelen a máj lenne. Én csináltatnék egy EKG-t... a labor mellett. 

Ja, persze, hogy a legrosszabbra kell gondolni, de a derekamnál spec. be is jött. Viszont a habituális lábikra- és lábfejgörcs esetében nem gondoltam "hirtelen jött" érszűkületre, sem trombózisra, bizton tudtam, hogy a tablettás okozza. Mondjuk nemcsak nekem, más "fogyasztónak" is. Nem is jött elő, de egyik lábfeji görcs újabban van. Ajjaj, sok mindentől lehet!

2 hónapja voltam EKG-n a jogsihosszabbítás miatt, ott is minden rendben volt.
Kezdesz lehiggasztani. 🙂

ElőzőOldal 523 / 569Következő