Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 522 / 569Következő

"h magamban beszélgetek, gondolkodok" – ez nem halu. Ez gondolatrohanás, és bizonyos "szint" felett pszichotikus.

A skizoaffektívet simán hangulatzavarnak tekintik. Pusztán.

X doki szerint, ha mégsem volt mánia ( ez kérdéses), akkor simán skizó a diag. 

Melyik nem halu?

Skizoaffektívet elvileg akkor adnak, ha skizofrénia mellett, ha

A. van súlyos depresszió

vagy

B van mània

Mitől rosszabb, ha skizó mellett van hangulatuavar is?

Ez halunak nem halu, de pszichotikus.

Skizoaffektívval nemigen szoktak leszázalékolni... De meg lehet próbálni az ortopédiaikkal együtt.

Kh is csak rövid távon jelentene megoldást. Ott senki nem basztat amiatt, h be vagyok állva a gyszertől, amit adnak. De nem lehetek ok ott örökké....

Ha estleg sikerülne vhogy a leszázalékolás, akkor hajléktalanszállóra visszamehetnék. Ott sem érdekel/zavar senkit,  h zombi vagyok. De fix jövedelem (pl segély, munkabér, rehab járadék) követelmény a felvételhez. Hiába jelentkeznék, nem vennének fel. 

De az a gyanúm, h haluval, gyszerrel sem százalékolnának le.

Az emlékhalura azt írták, h feledékenységre panaszkodok....

Nekem azt mondták, h ez normális és ne járjak olyan orvoshoz, aki szerint ez halu....

Azt én csinálom, és azt is pszichotikus tünetként kezelik.

A hanghalura azt írták h magamban beszélgetek, gondolkodok.

És a hepagyszerrel mi lesz?

Hát, volt egy lány, aki önmagával beszélgetett félhangosan (lehet, h disszociatív volt), 3 után átvitték a zártra. Viszont volt olyan, akin ugyan nem látszott semmi, de mondta a dokinak, h képeket már nem lát, de hangokat hall. Az előzményeket ugyan nem tudom, de elhitték neki.

Azt is meglróbálhatom, h keresek egy magán átert. Próbálok papírt szerezni onnan, ahol utoljára kezeltek és skizoaffektív diagot adtak.

Így egy magánrendelésen már feltételezem, h elhinnék h haluzok. Ha nem mondom meg, h májgyulladásom van, akkor sztem fel mer írni gyszert és nem akad el az egész ott, h laborkontroll kellene, de nem tudok beutalót szerezni.

Jaj, hát erősebbnek nekimenni sokkal jobb, gyengének nem egy nagy cucc, csak ha muszáj...

Anyu Apunak is nekiment. Hiába ütött vissza Apu. (pontosabban rúgott)

Passz. Láttam olyat, aki kh-ban össze vissza beszélt, totál zavart volt, azt hitte h a temetőben van és azt kérdezte, h a szart mikor takarítják el. A párnáján ült és egy kb 60 éves nővel guggolás-felállást csináltatott. (éjjel). Szegény nő (akit tornáztatott) ott retteget, ráadásul merevítő volt rajta mert az alsó csigolyája elrepedt mikor begyógyszerezve fel akarta akasztani magát és a létráról leesett.

A lánya öngyilkos lett (az idős néni utána akart menni) A lánya bőrönddel állt a kh-ban és nem vették fel ...után sikeres volt a kísérlete. 

Egy másik zavart állapotú azt kiabálta a kh-ban h vigyék ki a kutyát, fél h megharapja. Kutya sehol nem volt.

Egy haramadik fűnek fának magyarázta, h ő Jézus.

Egy negyedik őssze vissza beszélt. Azt mondta, h ő akkor gyógyul meg, ha én jobban leszek mert miattam a fán a tobozok rezgése nem jó és a betegségét Frakk okozta.

Te is az a típus vagy, aki retteg a fizikai erőszaktól. Ez vmi alkati, nem tehet róla senki. Anyud meg ezt észrevette, és "rendesen" ki is használja, manipulál vele.

Érdekes, az enyém meg nem vette észre, hogy rám nem hat, sőt olaj a tűzre... Magából indult ki. De küzdeni tud, akkor a "túlélésre" összpontosít. Viszont ő nem erősebb nálam...

Sportnál durva voltam (de ez ott normális). 

Anyuval szemben nem érdemes agresszívnak lenni, 1000 szeresen állna bosszút és sokkal erősebb nàlam. Én húznám a rövidebbet.

Azóta ilyen esetben lefekszek, fejemre húzom a takarót és akármit mond v csinálok, nem mozdulok és nem válaszolok. Rettegek és remélem, h nem üt meg. Többször is volt olyan, h a félelemtől átbillentem eufóriába. Nem próbáltam a heroint,de ilyennek képzelem a hatását. Ez nem hipomán tünet, ugyanúgy mozdulatlanul fexek. Ha nagyon félek veszek be vmennyi nyugtatót v túladagolom. (ilyenkor nincs eufória) A toxikológián is jobb, mint vele, ha be van kattanva.

Akkor milyen látható jelet várnak? :O

Én "fölvállalom" az agressziót... Kh.-ban legutóbb azt kérdezte a felvételes áternő, hogy nem fogok a többi betegnek nekimenni? Én tudjam? Ő a szakember. Mondtam, attól függ, h viselkednek. Hát féltek, h baj lesz, mert az ápoló, aki a kórterembe kísért, óvatosan megjegyezte: Látja, már mind alszanak. Amikor a kisebbségi srác elemelte mellőlem a már megtöltött cigiket, rohantam utána, utánunk meg az ápoló, úgyh mire beszorítottam a sarokba, hagyta, h elvegyem tőle. Mondtam felháborodva, h elvette a cigimet. Ápoló: Láttam. Na ez volt mindnyájunk szerencséje. 

Szerintem bizonyos fokú agresszivitás kell a túléléshez. Nem lehet mindent "szép szóval" elintézni. Nemhiába mondják pl. edzők meccs után, h "nem voltunk elég agresszívak", ez nem feltétlenül és nem minden szituban negatív tulajdonság.

Nem tudok. Emlékhalunka milyen látható jele van?

Nem akarom, h olyat kezeljenek ami nincs, azt szeretnèm h azt kezeljék ami van.

Ha egy doki azt mondanà,h folytassan a nyugtató leállást a haluk ellenére, mernèm folytatni. Így nem...

Egyszer lefogtam. Nem ütöttem meg. Még akkor is rúgdosott, amikor már hanyatt estem. Ebből az lett, h az egész családban azt hazudta, h megvertem. (ő semmit nem csinált).

Az orvosomat is próbálra átverni és ekkor mondták, h nem jó az önkontrollom és agresszív vagyok és emiatt több gyszer kell.

Soha többet senkit nem fogok le!!! 

Azér nem bírom elviselni az agressziót mert tehetetlen vagyok.

1. nem akarok és nem is merek visszaütni

2. már védekezni sem merek

Mi az a látható jel??? Produkálj olyat...

Most már az enyém is csak ordít, de a 2010-11-es mélydepinél egész normális volt. De gyerek- és kamaszkoromban nem hagyott de. aludni, jött a csapágyas szovjetorosz porszívóval. Meg akkor még pofozgatott, ami nem differál, mert rohadt gyenge a keze. Aztán amikor 19 évas koromban elkezdett rángatni (volt némi igaza), akkor megharaptam a karját. Viszont én már olykor lökdösöm, mióta észrevettem, h ő fél mindenféle fizikai erőszaktól. Inkább attól tartok, h az agresszív demens apám is rájön... Szóval néhány év így, és minimum le fogod fogni... Jobb lenne elköltözni.

De a lepót magadtól ne nagyon emelgesd, pszichotikus tünetekhez jobb lenne egy doki. Ahogy elnéztem, az addikton orrba-szájba adják a lepót, delirálást megelőzendő. Meg rivót elvonási tünetek ellen. Zárton rivo+haloperidol kombó ugyanerre. Szóval adják ha kell, ha nem. Ahhoz képest ha létező tünetre szeded, az lóf@x.

Idézet tőle: Kleó

Házidoki mé' nem ad beutalót? Én már kaptam tőle átriára...

Korábban 2x kértem és nem adott. Szerdán a házidokitól kértem. Csüt átertől. Azt mondták, h hívjsm másnap. Péntek reggel hívtam. Azt mondták h hívjam 2 óra múlva. Hívtam 2 óra múlva. Nem volt elérhető. Hívtam még később. Azt mondtah túl későn hívtam!!!! és mire odaérnék már megy haza. Mondtam, h Anyu időben odaér, adja ki neki. Azt mondta, h az nem szabályos.

Hívtam kh-t, beszéltem az ügyeletessel. Azt mondta, h vigyek beutalót. Mondtam, h nincs. Hívtam egy dokit, aki korábban kezeltem. Azt mondta, h szeretzzek beutalót. 

Hosszú hétvéfe volt. Ünnep miatt. Húsvét hétfőn már a vénám vagdostam és begyógyszereztem.

Áterrel közöltem, hogy fasz ki van a szabállyal, h Anyunak nem adott ki beutalót. Én időben telefonáltam és mindent megpróbáltam annak érdekében, h felvegyenek kh-ba.

Megkérdeztem, h most már minek és hova akar küldeni??? Amiatt kértem beutalót (zártra), h ne legyen az, amit éreztem, h megcsinálok, ha nem vesz fel kh. 

Kh-ba akkor van értelme menni, ha tudok szerezni papírt halukról. Ugyanis ott sosem kezelték mert el sem hittèk.

Pérfy krízisben is ragaszkodtak ahhoz, h vigyek papírt haluról mert semmi látható jele nincs...

A lepót tudnám emelni, de véges a készletem és nem szeretném Anyu cirkuszát hallgatni, amiért fel sem tudok kelni és látványosan be vagyok állva  gyszertől. Nyugtatóval legalább fel tudok kelni, nem kell kapaszkodnom, nem szédülök. 

Anyu baromira dühös ha gyszer vagy az állapotom miatt (pl súlyos depresszió) nem kelek fel. Vhol jogos, pontosabvan érthető, h zavarja, pontosabban dührohama van emiatt. Nincs ideje takarítani, nincs ideje ügyeket intézni, embertelenül sokat dolgozik. 

De attól, hogy basztat (régebben emiatt megütött, tépte a hajam és egyszer rúgdosott, ami miatt hanyatt estem) nem leszek jobban. 

Pontosan tudja, hogy akármit csinálhat, legrosszabb esetben kiabálok, sosem ütnék vissza és 8 napon túl gyógyulóval sem jelentettem fel, hiába bíztatott erre a pszichiáter.

Házidoki mé' nem ad beutalót? Én már kaptam tőle átriára...

A hanghallás sok, de nem zavar. Akkor sem zavart amikor minden bajom volt a megvonási tünettől.

Az emlékhalu viszont zavar. Erre mondták 2 hónapja, h dekompenzált állapotban vagyok a skizoaffektívvel és ha spontán nem múlik el, kezelni kellene.  Keressek belgyógyászt, aki havonta tud vérvételre beutalni. Elmentem házidokihoz, aki 1 laborkontrollt csináltatott, de mondta, h többet nem tud. Belgyógyászkoz sem kaptam beutalót.

Most kb 5x annyi a halum, mint amikor dekompemzált pszichózist állapítottak meg 

Napi 4 mg-re emelem a nyugtatót, míg vki nem kezd vmit a halukkal.

Nincs orvosom, nincs kihez mennem. Mennék, de nincs kihez. Kh nem vesz fel. Nincs beutalóm csak egy terapos papírom. 

Mivel nincs terápiám (mert a terap szerint nem érdemes folytatni) az orvos ott nem vállal. Csak azt kezeli, aki ott terápizálódik és nincs orvosa....

Ha egy orvos azt mondja, h szerinte ez a halu mennyiséf mèg ok, akkor ok. Nem szedek rá gyszert. De én ezt nem merem orvosi kontrollok nélkül tovabb folytatni. 

Nincs már elég időd addig? Ha belehúznál?

Nincs, 1,5 hét alatt ha szuper jól lennék sem tudnék 4 vizsgára felkészülni. Annyira sok a halum, h ha addig nem áll le el sem mernék menni...

Ennyire súlyosnak érzed a helyzetet?

Évek óta olyan helyen kezeltek (mind3 Alapítvány volt), ahol nem kaptam ambuláns lapot....ezért nincs papírom (a terapis igazolás kivételével a haluról, illetve abban diagként skizoaffektív szerepel, abból azét erősen lehet következtetni arra, h van pszochotikis tünetem)

Próbálok vmit halu ellen kitalálni.

Most ex dokim nyúzom, h adjon papírt a halukról. Teraptól van igazolásom skizoaffektív zavarról. Más diag nincs rajta.

Kh-ban korábban nem hitték el, h haluzok és nem is kezelték. Pár hete próbáltam felvetetni magam a Péterfy krízisosztályra, de ott is azt mondták, h vigyek igazolást a haluról. Nem hitték el.

Próbálok szerezni. Azzal talán kh felvenne....

Nincs már elég időd addig? Ha belehúznál?

Leálltan a nyugtató csökkentéssel. Szarul voltam + fokozta a halut. 

Vizsgát lemondom.

Kiscsillag, sajnos nem tudok okosat mondani 🙁 

De kitartás!

Takarításban én is nagyon mínuszban vagyok mostanában....

Fáradt vagyok, és te oly messze vagy,
És már alig értem szavad.
Végigéltél, tudom kemény dolgokat,
És szíved mélyén súlyos csönd maradt.
De félek már, sosem érhetlek el,
Kőfalakba ütközik kezem.

Kőfalak állnak az emberek között,
A szó még nem tört rajtuk át,
Nincs társ a bajban és nincs egymáshoz út,
És áll, a kőbe zárt világ.
De elmúlnak egyszer a szörnyű éjszakák,
És lelkünkben felenged a jég.

Fáradt vagyok, és te oly messze vagy,
De indulok, indulj velem.
Mindenki jöjjön, ha én hívom el,
Ha hívom, hogy boldog legyen!
Az éjszakát végre felváltja a nap,
És a kőfalak leomlanak.

Idézet tőle: Liliomlány

Kiscsillag, sikerült készülni a vizsgára?

Nem.

Takarítás (minimális szinten), vásárlás, hajfestés, fogászat, szlák átutalása stb. összejött.

Az alvásom felborult, hajnalban v reggel alszok el, egész nap szarul vagyok. Annyira tudom összekapni magam, hogy a legalapabb dolgokat itthon megcsinálom. 

Elképzelésem sincs, h mitől lehetnék jobban, hisz rengeteg gyszert szedtem, de attól sem lettem jobban és terápiától sem. Évekig jártam, hol ide, hol oda. Össze vissza diagoltak, mindig vmi olyat találtaki ki, amivel ők épp nem foglalkoznak. Pl ahol skizókkal foglalkoznak leginkább ott azt mondták, h járjak addiktológiára (miután 2 AD-t és nyugtatót egyszerre állítottak le és ettől rosszul lettem), ott nem tudtak mit kezdeni velem mert akkoriban havi 1x ittam keveset, nem drogoztam, gyszert nem v alig szedtem. Ott azt mondták h border miatt haluzok. Elmentem egy olyan alapítványhoz, ahol sok bordert terápizálnak, ott azt mondták, h szerintük ez skizoaffektív zavar és próbáltak visszaküldeni oda, ahol kezdtem. 

Lényegében terápián is egy idő után mindenhol azt mondták, h nem tudnak segíteni. (nem azért mert nem jártam v nem működtem együtt)

Az utolsó helyen gyszer leállítást javasoltak. Az orvoshoz már nem járok mert dokihoz csak az járhat oda, aki terápiára is oda jár. Terap viszont többször mondta, h nem tud segíteni így ezt lezártam.

Igen, nemcsak szertől lehet függeni. A falcolás is ilyen. Szó szerint sóvárgok.

Sztem a legkevésbé a társfüggőség veszélye fenyeget. Kiapcsolatot (pár v szorosabb baráti) kapcsolat kialakításáig el sem jutok mert terhelőnek/fárasztónak találom...

Egy rossza kapcsolatból nehezen léptem ki mert pont akkor voltam pszichotikus/depressziós és munkaképtelen állapotban. Azóta volt 2 alakulófélben lévő kapcsolatom, ahol hasonló gondok voltak. 2-3 hónap múlva hanyatt homlok menekültem ezekből ki. 

Kiscsillag, sikerült készülni a vizsgára?

Köszi. Én olyan "kialvós" beteg vagyok.

Jobbulást!

Megyek pihizni. Húz az ágy...

Igen, a "környezeti szituatív tényezők" sokat differálnak. Amíg feszültség lesz benned, keesel függőséget. Na aggódj, lehet az személytől is! 😀

Príma. Mi lett vele?

Végül úgy döntött, h hazamegy és reméltem h sikerül neki....(párjával össze volt veszve)

Azóta: passz. FB-n néha zöld a lámpa, gyanítom h még él.

Nekem az a nagy dilemmám, h ha ritkán sem fogok inni (gyakran v naponta sosem ittam) és leszokok végre a nyugi bogyóról, akkor hogyan tovább.

A verzió: vagdosom/szúrkálom magam HELYETTE, azaz függőséget cserélek. 

B verzió: szorongok, szarul alszok, ingerlékeny leszek stb.

Bár lehet, h ha egyszer már nem itt lakok, normális mhelyem lesz, járok társasagba,  szórakozok, akkor alkohol/gyszer/falc stb nélkül is jól leszek . 

Príma. Mi lett vele?

Idézet tőle: debut12

Érzésem szerint ebédre már be leszek b@szva. Nem valami polgári magatartás.

Nem vagy egy tipikus kertvárosi. 🙂
Csak kő keményen. 😀

Kertvárosból el is költöztem... Az például nagyon odavaló volt, mikor becsöngetett a szomszéd, hogy "egy ember fekszik az árokban, nem tőlünk jött ki?" De. Fényes nappal.

Oh...

Találkoztam X-el. Agyongyógyszerezve, részegen várt. Ült egy plázában. Elindultunk ki, ahonban egyenesen besételt egy bokorba. Alig tudtam kinavigálni onnan. (súlya az enyém 3x osa) 

Véletlenül belefutottunk Y-ba.

X még ivott és lehet gyszert is vett be. Annak örültem, h ott van Y, féltem h X egyszer csak összeesik/elájul. 

Visszamentünk a plázaba. X leült a földre (nem tudom miért), majd Y-t kezdte ütni, de semmi komoly. 3 másik ember csitítgatta, kis híján kidobták.

Végül ott ültem X-el es ötletem sem volt hogyan tovább, mert X sem tudta mit akar és öngyilkosságon törte a fejét.

Kééész.

Szerintem vírusfertőzés, lemondtam a holnapi fogorvost.

Szoktak Lidocain-sprayt is ráfújni érzéstelenítésnek, volt idő, h még vérvételnél is.

Bizonyos negatív tulajdonságok felnagyítódnak a száraz alkeszeknél. Meg ott van a szorongás, amit úgy nem old semmi, felgyülemlik a feszültség, ami utat tör magának. Én kibírhatatlan leszek, ordibálok órákon át, hisztizek, ellenségeskedek, minden apró bosszúság "felhúz"; és ez éveken át így is marad, sőt inkább rosszabbodik. Szorongás-fokozódásról annyit, hogy amikor már két éve nem ittam, szedtem a Rivót (alaposan), és mégis állandóan remegett a kezem, áternő mondta, h nem érti... Az már nem a piaelvonástól volt, és nem kaptam AP-t, h parkinsonos tünet lehetett volna. Csakis a feszkótól.

Kifejtenéd bővebben, hogy hogyan torzul a személyiséged, ha nem iszol?

ElőzőOldal 522 / 569Következő