Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 503 / 569Következő
Idézet tőle: PhilC

Idézet tőle: Artifical Skizo

Érdekes lehetetett a "nem akarom"-ot ordító beteg, mert igen régóta kizárólag a beteg beleegyezésével csinálják.

Az agy nem ég el, mert az elektródák közötti nagy elektromos ellenállás és kis áramerősség miatt nincs hőképződés..

Ha elégne, nem éreznéd a szagát amúgy sem, mert belül égne el.

Bepisilni sem gyakori, mivel előtte pisiltetik őket, illetve izomrelaxációs szert kapnak, amitől a húgycsőnél a záróizom hamar felold.

Zombi nem lett tőle senki, átmeneti memóriazavar léphet fel, ami viszonylag gyorsan helyrejön.

Zseni valóban nem lett senki, de gyógyult bipoláris elég sokan, olyanok, akiknél a gogyó semmit nem hatott.

---

Nem reklámozni akarom, vagy rábeszélni valakit, csak ne írjunk már hülyeségeket.

Az átmeneti memóriazavarra példa: Lou Reed egy teljes nyáron keresztül nem tudott könyvet olvasni, mert a bekezdés végére érve elfelejtette az elejét. Persze, ez egyébként elég kis ár, ha azzal helyezzük szembe, hogy pl. megölöd-e magad, vagy sem. Lou Reed esete azért pluszban "vicces", mert őt nem depresszióból akarták kigyógyítani ezzel a kezeléssel, hanem a biszexualitásából (és a szülei kényszerítették rá). "Valahogy" nem is lett semmi "pozitív" hatása a kezelésnek.

1980 as évekbeli emlékeim lehet hogy hülyeség de akkor nem a beteg beleeggyezésével és más tehnológiával csinálták

Lobotómia már tényleg nincs...

nekem furcsa, hogy használják még az elektrosokkot... a Száll a Kakukk fészkére jut eszembe róla

Érdekes lehetetett a "nem akarom"-ot ordító beteg, mert igen régóta kizárólag a beteg beleegyezésével csinálják.

Az agy nem ég el, mert az elektródák közötti nagy elektromos ellenállás és kis áramerősség miatt nincs hőképződés..

Bepisilni sem gyakori, mivel előtte pisiltetik őket, illetve izomrelaxációs szert kapnak, amitől a húgycsőnél a záróizom hamar felold.

Zombi nem lett tőle senki, átmeneti memóriazavar léphet fel, ami viszonylag gyorsan helyrejön.

Zseni valóban nem lett senki, de gyógyult bipoláris elég sokan, olyanok, akiknél a gogyó semmit nem hatott.

---

Nem reklámozni akarom, vagy rábeszélni valakit, csak ne írjunk már hülyeségeket.

Az átmeneti memóriazavarra példa: Lou Reed egy teljes nyáron keresztül nem tudott könyvet olvasni, mert a bekezdés végére érve elfelejtette az elejét. Persze, ez egyébként elég kis ár, ha azzal helyezzük szembe, hogy pl. megölöd-e magad, vagy sem. Lou Reed esete azért pluszban "vicces", mert őt nem depresszióból akarták kigyógyítani ezzel a kezeléssel, hanem a biszexualitásából (és a szülei kényszerítették rá). "Valahogy" nem is lett semmi "pozitív" hatása a kezelésnek.

"Amikor verset ír az ember,
mindíg más volna jó,
a szárazföld helyett a tenger,
kocsi helyett hajó.

Amikor verset ír az ember
nem írni volna jó,"

(J. A.)

Milyen elektródák közti nagy ellenállás? Talán a fejbőrnek van némi ellenállása, az agynak vajmi kevés. És ha izzadni kezd a kezelt? Még kevesebb lesz.. 

Akárhanyadik oldalt vagy cikket nyitom meg, mindenhol az áram romboló hatásáról írnak. Ami nem is meglepő.. pár tíz milliampertől kezdve másfél amperig.. brutális.

De valóban..  szaga csak akkor lenne.. ha a külső szövet égne.

Vitatható, hogy van-e pozitív hatása ennek..

---

Tényleg. 😉

Az nem, ami engem érdekelt, az viszont benne volt. 

Köszi, már elolvastam én is! A látnokzsálya nincs is benne 🙁 Egyébként tényleg jó.

Kleó!

Olvastam Tibor válaszát a kérdésedre ill a linkelt anyagot. Érdekes összefoglaló.

Igya a legjobbik... svédcseppemet!

Szia!
Köszi.
A piros tetejűnek csak 1%-os az alk. tartalma wink
Inkább a zöldkupakosból adjon, kocsmárosné arany virág, az 40%-os.
Mindenkinek egészségére.
Itthon most C-vitaminos van, borzalmas íze van, de csak elfogy ez is.

Szia! Tölts magadnak, amennyi jólesik!

Én kérnék szépen egy deci svédcseppet.
Mert ugye GYÓGYnövény 😀
Milyen már ettől alkesszá válni?
Nem is finom.
Mondjuk nekem jobb, mint a geil Unicum, Jäger ilyenek.

Senkit nem láttam zsenivé válni elektrosokktól, csak ordítani hogy nem akarom, jó leszek. Az agy sérülékeny , a magas hőtől bent elhalnak idegsejtek halomjai sz szerint megsül odabent az agy minél többet csinálják annál nagyobb felülete sérül így is lehet valakit valódi zombivá tenni. Én még láttam elektrosokkot éreztem a szagát láttam bepisilni a megfeszült rángó tehetetlen embereket. Egy embernek sem segíthet csak zombisíthat.Persze ha az a cél.....  el sem hiszem hogy valahol ezt csinálja valamelyik intézmény.

Ma jobban vagyok Kleó és Kiscsillag köszi a törődést, igen lent voltam ( de mégsem tartanak bipolárisnak )devil

Nehéz elképzelni, hogy az elektro sokknak miért vannak használható hatásai.

Éppígy a villámnak vagy a magas fesz-nek. De mindennek oka van. 

Áh, jó. A Lamo legalább 6.

🙂

A "többiek" addigra nem viselnének el, mire – esetleg – hatna a terá-pia...

Kell valami extra dolog. Az agyam túl van stabilizálva, füvet nem éreztem meg, amikor műtve volt a lábam sebbenzines vattával volt az orrom tele, de csak szédültem kissé, és utána benzin ízű volt minden kaja fél napig. Az említett piától gyorsabban beszélek, és utána nincs rögzített emlékem pár dologról, de akkor meg mi benne a jó?

És ha a még elviselhetetlenebb személyiségeddel a meg nem ivott pia árából elmennél terapeutához? Olyanhoz, akinek nem ártasz.

Én imádnám. Olvastam, hogy voltak, akik elektromos sokk után lettek zsenik, meg ilyesmi. Mondjuk őket villám csapta meg, vagy ipari  magasfeszültség,      mint a travoltás filmben a travoltát.

Hááát, ilyen mánia is lehetséges.

Nálam a terápia rossz hatással van – a lógusok személyiségére. Terapeuta talán... De a piapénz elviszi az árát.

Én imádnám. Olvastam, hogy voltak, akik elektromos sokk után lettek zsenik, meg ilyesmi. Mondjuk őket villám csapta meg, vagy ipari  magasfeszültség,      mint a travoltás filmben a travoltát.

Az nem vált be. Mindenki szerint rossz hatással volt a személyiségemre, pontosabban még elviselhetetlenebb voltam...

Mert kell mellé sok kv, vagy 2 koffein tabletta, vagy egy nagy redbull, és akkor aztán.

Néha elég, ha buborékos itallal issza az ember. Én kizárólag a whisky kólát érzem meg éhgyomorra (egy évben 2x ha olyan buli van), egyéb konfiguráció no effect.

Bubis volt 🙁

Idézet tőle: Kleó

Nincs az a pénz, h nekem árammal (mágnessel stb.) turkáljanak az agyamban!

Rákűttem 2 konyakot az akárhány vodkára... és semmi.

oh

Mi lenne, ha absztinenciával próbálkoznàl?

Az a baj, hogy leget mellékhatása és szövődménye is, ráadásul visszaesésmegelőzéscéljábóp gyszert is kell utána szedni. Ez arra lehet jó, hogy az wgyéb kezelésre nem reagáló, súlyos állapotból kirántsa az embert. 

Terápiát nem pótol. Az a személyiségre "hat", az elektrosokk és a gyszer azon nem változtat.

Mert kell mellé sok kv, vagy 2 koffein tabletta, vagy egy nagy redbull, és akkor aztán.

Néha elég, ha buborékos itallal issza az ember. Én kizárólag a whisky kólát érzem meg éhgyomorra (egy évben 2x ha olyan buli van), egyéb konfiguráció no effect.

Nincs az a pénz, h nekem árammal (mágnessel stb.) turkáljanak az agyamban!

Rákűttem 2 konyakot az akárhány vodkára... és semmi.

Gondolom azért nem ajánlják, mert a gyógyszerekben és a terápiás beszélgetésekben több a pénz (tudom, rosszindulatú feltételezés).

Közismertebb nevén elektrosokk, de ma már altatásban csinálják, nem ébren.

Nem tudom, hogy mik ezek, és nem tudom, hogy kérhetek-e ilyesmit, még sosem ajánlották fel. Három hét múlva van csak időpontom a pszichiáternél. Én ma akarok meghalni.

De azért köszönöm a tanácsokat. Ahogy ismerem magam, nem fogok meghalni, elmúlik ez a krízis is. Csak aludhatnék egy kicsit. De most mennem kell dolgozni. Gyomorgörcs, rettegés. Hasító hátfájás, reménytelenség. Nem mondhatom le. Nem tudom, miért, de nem merem. Ez is egy agybaj.

Másik pszichiátria, más terápia.

Addig kell járni, míg jobb nem lesz. Ha valakinél nem lesz jobb egy hónap múlva sem, akkor ott kell hagyni. Ha valaki ugyanazokat a sablonokat nyomja, mint előtte 3 másik, azt meg azonnal ott kell hagyni.

Kérj elektrokonvulzív kezelést (ECT, RES). Ha neked már úgyis mindegy - azok elég látványos javulást tudnak eredményzeni adott esetben ott is, ahol a gyógyszer hatástalan.

Végem van, kész. Nem lesz jobb. Nem megyek vissza a pszichiátriára, nem kérek gyógyszert. Megdöglök. Így is azt érzem, hogy tönkretettem a gyerekeim életét. Nem figyelek rájuk. Kiabálok velük. Ez egyre rosszabb. Munkám nem lesz már, ami van, attól is megőrülök. Mások pénzén vegetáljak még vagy 30 évig?? Nem. Döntésképtelen vagyok. Jöjjek vissza Magyarországra? Gyerekek nélkül? De Magyarország is idegesítő (politikailag). És már ott sincs helyem.

Ezt a "krízis-topicba" kéne írnom, de minek, úgy is ki leszek dobva pár komment múlva, mert off, ha meg nem, akkor már úgyis meghaltam. És közben itt vannak anyámék. És nem segítenek, csak baszogatnak. Illetve segítenek, fizikailag, főznek, gyerekeznek, de közben kritizálnak. És nekem csak nő a lelkifurdalásom, hogy nem vagyok velük jószívvel, nem figyelek rájuk, pedig már öregek, betegek.

csendben....mélyen....de a nap felkelt....én is felkelek hamvaimból....szavaimból szövök vitorlát....ékezeteim lesznek az evezők....lila illatok fényét így hasítom....csendesen.....hogy legyen meg a kegyelem....

Idézet tőle: lucyliu

Roxyról tud valaki publikusat vagy keressem burán kívül privátban?

Tudok róla, de nem biztos, hogy díjazná, ha írnék.
Keresd privátban, annak biztos nagyon örülne, még ha nem is tud rögtön válaszolni.

Nincs friss infóm. Ha megtudsz vmit és publikus, légyszi írj nekünk. 

Roxyról tud valaki publikusat vagy keressem burán kívül privátban?

"Az ember számára az elfogadott szabályok követése mindennél fontosabb. Ha mégis megszegjük ezeket, akkor ezt egy erősebbnek ítélt szabályrendszer jegyében tesszük." (Dr. Csányi Vilmos)

Szia, Dopamin!

Dokiddal beszélj. Hátha variál vmit, amitől jibban leszel. Ezen kívül sztem lehet vmit az élethelyzeteden is jó lenne változtatni (ha kiidegelnek)

már csak kettőt nem kapok kiscsillag a sanvalt meg egy másik hangulatjavitót amit azért is kaptam hogy ne csorogjon a nyálam a risperdáltól a neve nem jut eszembe. szeretnék berugni vágni ütni magam kitépni a szivem olyan nagyon fáradt vagyok egy zombi se szívem se lelkem se életem se örömöm semmim sincs sermmivé akarok válni nehéz a világ nekem....még sajnálni aem sajnálom magam csak tényeket írok ennyire nincs bennem semmi

Dopamin!

Gyszer ügyben van fejlemény?

olyan nagyon fáradt vagyok élni és szeretni is.........

Jó éjt!

Jóccakát!

Hí, mék lefeküdni, jő éjt!

Így visszagondolva már kb. kétévesen szorongtam, kisiskolás koromban deprimált voltam, aztán úgy 13-tól már voltak borderes tünetek, szakemberek körül is írták (akkor Mo.-on nem volt még ilyen dg.).

ElőzőOldal 503 / 569Következő