Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.22., 19:37Én sokszor még mindig direkt alulöltözöm, mert fázni akarok.. Nem megfagyni és dideregni, de vacgoni, hogy érezzem, hogy vagyok. Vagy nem is tudom.. 🙂 Télikabát ritkán kerül elő.. vékony kabátban kényelmesen elvagyok mínuszokban is.
Én sokszor még mindig direkt alulöltözöm, mert fázni akarok.. Nem megfagyni és dideregni, de vacgoni, hogy érezzem, hogy vagyok. Vagy nem is tudom.. 🙂 Télikabát ritkán kerül elő.. vékony kabátban kényelmesen elvagyok mínuszokban is.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 19:34Nem tudom, mér' van olyan érzésem, hogy 1.) kevesebbet kellene cigizni, 2.) kevesebb kávét kéne inni, 3.) kevesebbet kéne piálni, 4.) kevesebb édességet/szénhidrátot kellene zabálni.
Nem tudom, mér' van olyan érzésem, hogy 1.) kevesebbet kellene cigizni, 2.) kevesebb kávét kéne inni, 3.) kevesebbet kéne piálni, 4.) kevesebb édességet/szénhidrátot kellene zabálni.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 19:31Amikor nekem volt a foggyökér rezekció front fognál, iszonyat paráztam. Volt otthon két féle gyógynövényes nyugtatóm, bevettem mindegyikből 3-3 szemet, és úgy mentem.
Nyugodtan üldögéltem kint, behívtak, nyugodtan bele a székbe, szurik, majd kint nyugodtan várni, hogy hasson, vissza, nyugisan feküdni és hallgatni ahogy fúrnak meg vésnek, utána nyugisan aláírni a nevemet, és visszafogottan mosolyogni azon, hogy megdícsérnek, milyen nyugodtan viseltem. 😀
Azután nem féltem a fogászaton egyáltalán, azóta is csak kicsit, pedig előtte remegett a kezem lábam - ezért vallom, hogy a félelmeknek és fóbiáknak van hatásos ellenszere.
Amikor nekem volt a foggyökér rezekció front fognál, iszonyat paráztam. Volt otthon két féle gyógynövényes nyugtatóm, bevettem mindegyikből 3-3 szemet, és úgy mentem.
Nyugodtan üldögéltem kint, behívtak, nyugodtan bele a székbe, szurik, majd kint nyugodtan várni, hogy hasson, vissza, nyugisan feküdni és hallgatni ahogy fúrnak meg vésnek, utána nyugisan aláírni a nevemet, és visszafogottan mosolyogni azon, hogy megdícsérnek, milyen nyugodtan viseltem. 😀
Azután nem féltem a fogászaton egyáltalán, azóta is csak kicsit, pedig előtte remegett a kezem lábam - ezért vallom, hogy a félelmeknek és fóbiáknak van hatásos ellenszere.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 19:22Sapka, kesztyű? Fuj. De csak akkor tudtam zsebre vágni, ha már nem láttak az ablakból... Most már nálam is a fázás győz.
Sapka, kesztyű? Fuj. De csak akkor tudtam zsebre vágni, ha már nem láttak az ablakból... Most már nálam is a fázás győz.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 19:03Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagHa értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Tiapridalt is tervezi elvenni? Vagy már azon is csökkentett?
Majd ahogy ő mondja. A Rivo amúgy sem használt soha szorongásra (mennyiségben sem), piával hatásos, de akkor sem arra.
Persze, a Tia a reggel 3/4 szem. AP-t nem akar adni. Még cariprazine-t sem 🙁
Cariprazinnal lehet megszívnád.
Nagyon együttműködő vagy 🙂 Szép lassan mégiscsak biztonságosabb.
Nekem Rivó és a Frontin is jól hat. Az elején. Aztán már kevésbé.
Foghúzásra (ha belemegy a doki) tervezek legközelebb bevenni. Még nem tudom, hogy mennyit.
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: KiscsillagHa értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Majd ahogy ő mondja. A Rivo amúgy sem használt soha szorongásra (mennyiségben sem), piával hatásos, de akkor sem arra.
Cariprazinnal lehet megszívnád.
Nagyon együttműködő vagy 🙂 Szép lassan mégiscsak biztonságosabb.
Nekem Rivó és a Frontin is jól hat. Az elején. Aztán már kevésbé.
Foghúzásra (ha belemegy a doki) tervezek legközelebb bevenni. Még nem tudom, hogy mennyit.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 18:58Idézet tőle: KleóMezítláb??? :O Hólyaghurut, vesemedence-gyulladás!
Vesemedence gyulladásig nem fajult a félelme, de a felfázást sokat emlegette.
Hazidoki volt kiakadva mert 7-8 éves koromtól nem voltam hajlandó sapkát és harisnyát hordani. Anyu belement.
Idézet tőle: KleóMezítláb??? :O Hólyaghurut, vesemedence-gyulladás!
Vesemedence gyulladásig nem fajult a félelme, de a felfázást sokat emlegette.
Hazidoki volt kiakadva mert 7-8 éves koromtól nem voltam hajlandó sapkát és harisnyát hordani. Anyu belement.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 18:29Anyámat egyszer Sebaj Fóbiás-nak neveztem valami csoportos rokonos eseményen, és megsértődött.
(Anno hogy tudtam élvezni az ilyen eléggé low-end gyurmafilmeket, rajzfilmeket...)
Anyámat egyszer Sebaj Fóbiás-nak neveztem valami csoportos rokonos eseményen, és megsértődött.
(Anno hogy tudtam élvezni az ilyen eléggé low-end gyurmafilmeket, rajzfilmeket...)
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 18:25Idézet tőle: KleóLátod, látod... Na és még a rémtörténetek, h mi miért "veszélyes": a korcsolyázás, a biciklizés, nem zebrán átmenés stb. És mindegyikről egy rémtörténet. A tűzről is, II. világháborús!
Anyám csak a tűztől féltett túlzottan gyerekkoromban. Annyira, hogy belém nyomta a parát. Ja, ne mászkáljak mezítláb. Még ezt mondogatta. (de lehet zokni mosással nem akart kínlódni 🙂 )
Más túlzott aggodalmai nem voltak.
Idézet tőle: KleóLátod, látod... Na és még a rémtörténetek, h mi miért "veszélyes": a korcsolyázás, a biciklizés, nem zebrán átmenés stb. És mindegyikről egy rémtörténet. A tűzről is, II. világháborús!
Anyám csak a tűztől féltett túlzottan gyerekkoromban. Annyira, hogy belém nyomta a parát. Ja, ne mászkáljak mezítláb. Még ezt mondogatta. (de lehet zokni mosással nem akart kínlódni 🙂 )
Más túlzott aggodalmai nem voltak.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 18:05Hát fára rakni gyertyatartót, persze hogy nem! Hova gondolsz? Jaj, karifán csillagszóró (sőr, horribile dictu!, gyertya is volt, mert az elektromos égőkről is volt rémtörténet), úgyh a Jézuska egy vödör víz kíséretében érkezett 😀
Hát fára rakni gyertyatartót, persze hogy nem! Hova gondolsz? Jaj, karifán csillagszóró (sőr, horribile dictu!, gyertya is volt, mert az elektromos égőkről is volt rémtörténet), úgyh a Jézuska egy vödör víz kíséretében érkezett 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 18:02Látod, látod... Na és még a rémtörténetek, h mi miért "veszélyes": a korcsolyázás, a biciklizés, nem zebrán átmenés stb. És mindegyikről egy rémtörténet. A tűzről is, II. világháborús!
Látod, látod... Na és még a rémtörténetek, h mi miért "veszélyes": a korcsolyázás, a biciklizés, nem zebrán átmenés stb. És mindegyikről egy rémtörténet. A tűzről is, II. világháborús!
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 18:01Hihi 🙂 Nálunk áramszünetkor a gyertya fémtálcán lévő mélytányérban, mellette pohár víz ha oltani kell, nem elég az elfújás. 😀
Hihi 🙂 Nálunk áramszünetkor a gyertya fémtálcán lévő mélytányérban, mellette pohár víz ha oltani kell, nem elég az elfújás. 😀
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 17:55Idézet tőle: KleóIdézet tőle: Artifical SkizoEhh.
- ne egyél tojásrántottát kenyér nélkül, mert kihányod
- ne egyél olajos halat kenyér és citromlé nélkül, mert kihányod
- jól szedd le az alufóliát a sajtról, mert egy ember véletlenül lenyelt egy darabot, felvágta belül a hasát és meghalt
- kapcsold ki a kislámpát ha elmész otthonról, és húzd is ki, mert felgyújtja a lakást (ez sajnos megmaradt, bár eredményesen küzdök a lakás áramtalanítása ellen, a hűtőt kivéve)
- éjjel égjen a kislámpa, de tegyél alá fémtálcát, mert felgyújtja a lakást
- a kaját egy nappal a lejárta előtt már ki kell dobni (ez is sajnos megmaradt)
Hasonló... 🙂 Azért az verhetetlen, h nem szabad a hűtőbe beleszagolni (levegőt venni belőle), mert megfázik a torkod! Ők kendővel az orruk-szájuk előtt nyitották a hűtőt. Apám meg télen úgy szellőztetett, hogy kabát, sapka, sál, kinyit. Kimegy, mindezt levesz. Tíz perc múlva kabát, sapka, sál, ablak becsuk, majd 10 percig nem bemenni, amíg be nem melegszik...
Gyertyát, mécsest gyújtani tilos (kivéve, ha elmegy az áram 😀 ), mert az maga a tűzvész! Ha anyám meglátná, h a töltőt benn hagyom a konnektorban...
A legfájdalmasabb: ne igyál gyümölcsevés után, mert hasmenésed lesz! (Az "influenza" mellett a legkomolyabb betegség.)
Jó ég!
Nálunk legalább ilyenek nincsenek. 🙂
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: Artifical SkizoEhh.
- jól szedd le az alufóliát a sajtról, mert egy ember véletlenül lenyelt egy darabot, felvágta belül a hasát és meghalt
- kapcsold ki a kislámpát ha elmész otthonról, és húzd is ki, mert felgyújtja a lakást (ez sajnos megmaradt, bár eredményesen küzdök a lakás áramtalanítása ellen, a hűtőt kivéve)
Hasonló... 🙂 Azért az verhetetlen, h nem szabad a hűtőbe beleszagolni (levegőt venni belőle), mert megfázik a torkod! Ők kendővel az orruk-szájuk előtt nyitották a hűtőt. Apám meg télen úgy szellőztetett, hogy kabát, sapka, sál, kinyit. Kimegy, mindezt levesz. Tíz perc múlva kabát, sapka, sál, ablak becsuk, majd 10 percig nem bemenni, amíg be nem melegszik...
Gyertyát, mécsest gyújtani tilos (kivéve, ha elmegy az áram 😀 ), mert az maga a tűzvész! Ha anyám meglátná, h a töltőt benn hagyom a konnektorban...
A legfájdalmasabb: ne igyál gyümölcsevés után, mert hasmenésed lesz! (Az "influenza" mellett a legkomolyabb betegség.)
Jó ég!
Nálunk legalább ilyenek nincsenek. 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 17:52Idézet tőle: KiscsillagHa értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Idézet tőle: KiscsillagHa értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 17:49Idézet tőle: Artifical SkizoEhh.
Idézet tőle: Artifical SkizoEhh.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 17:40Ha értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Ha értemetlen, mi lenne ha elhagynád?
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 17:23Ehh.
Ehh.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 17:01Én negyedelve vettem be (persze nem én törögettem), így eltartott egy óra hosszat, apámnak az idegeire mentem, mert ő minél előbb meg akart volna szabadulni tőlem gyógyszerestől, mert félt, hogy elkapja az "influenzát". Minden nátha influenza volt, és a dokitól kikövetelte nekem az antibiotikumot.
Én negyedelve vettem be (persze nem én törögettem), így eltartott egy óra hosszat, apámnak az idegeire mentem, mert ő minél előbb meg akart volna szabadulni tőlem gyógyszerestől, mert félt, hogy elkapja az "influenzát". Minden nátha influenza volt, és a dokitól kikövetelte nekem az antibiotikumot.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 16:47Melyiket? Nekem mindegyik egyformán keserű. 😛
Mondjuk nem keserűbb, mint gyerekkoromban a gyógyszerek, amiket kizárólag kanál vízben felolvasztva vettem be, mert anyám szerint meg lehet tőlük fulladni, ha egyben akarja lenyelni az ember. 😀
Melyiket? Nekem mindegyik egyformán keserű. 😛
Mondjuk nem keserűbb, mint gyerekkoromban a gyógyszerek, amiket kizárólag kanál vízben felolvasztva vettem be, mert anyám szerint meg lehet tőlük fulladni, ha egyben akarja lenyelni az ember. 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 16:44Ja, agyamra megy a 3/4-elés... A 2x0,25 Rivónak meg szerintem nem sok értelme van, de majd a doki... Semmit nem érzékelek belőle, szerintem ez a jó. Dokinak az a célja, hogy csak a Lamolep meg esetleg! a Brintellix maradjon. Pedig ez a kombó nekem jó.
Ja, agyamra megy a 3/4-elés... A 2x0,25 Rivónak meg szerintem nem sok értelme van, de majd a doki... Semmit nem érzékelek belőle, szerintem ez a jó. Dokinak az a célja, hogy csak a Lamolep meg esetleg! a Brintellix maradjon. Pedig ez a kombó nekem jó.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 14:52Nálam csak sör van itthon, de az sem magamnak, hanem ha feljönnek játszós buliba a haverok.
Hm, volt egy alkesz partnerem jut eszembe. Eszek valamit és írok róla blogot (ne vedd majd magadra).
Nálam csak sör van itthon, de az sem magamnak, hanem ha feljönnek játszós buliba a haverok.
Hm, volt egy alkesz partnerem jut eszembe. Eszek valamit és írok róla blogot (ne vedd majd magadra).
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 08:18Remélem, olyan hallucinogén béka, hogy ha nyalogatom, akkor látom az abszolút igazságot, meg repkedő vízilovakat, szivárványon ülő csillámpónikat, efféléket.
Remélem, olyan hallucinogén béka, hogy ha nyalogatom, akkor látom az abszolút igazságot, meg repkedő vízilovakat, szivárványon ülő csillámpónikat, efféléket.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.21., 22:34Én is azt írtam neki, hogy "ha neked már úgyis mindegy". Az úgyis mindegynél ez a kezelés is jobb. Szerintem.
Jó, ne görgessük tovább a témakört, akit érdekel, van bőven orvosi és tudományos szakirodalma a neten (nem x filmben hülye lett tőle a színész, meg a scientológusok is megmondták jellegű).
🙂
Én is azt írtam neki, hogy "ha neked már úgyis mindegy". Az úgyis mindegynél ez a kezelés is jobb. Szerintem.
Jó, ne görgessük tovább a témakört, akit érdekel, van bőven orvosi és tudományos szakirodalma a neten (nem x filmben hülye lett tőle a színész, meg a scientológusok is megmondták jellegű).
🙂
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.21., 20:01Kakaó és csoki.. más igazából nem is kell 😀
Kakaó és csoki.. más igazából nem is kell 😀
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.21., 19:41És újra éhes lettem.. köszi.. 🙂
És újra éhes lettem.. köszi.. 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.21., 17:27Sztem ezt jól megfogalmaztad. Halottam olyat is, hogy hatott vkinek és kevés mellékhatása volt. (memóriagondok) De gyakorit ő sem vállalt volna.
Sztem ezt jól megfogalmaztad. Halottam olyat is, hogy hatott vkinek és kevés mellékhatása volt. (memóriagondok) De gyakorit ő sem vállalt volna.
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.21., 17:24De azt is kiemelik, hogy azokon használják, akiket gyógyszerekkel és pszichoterápiával nem tudtak kezelni.. tehát egy végső lehetőség, kvázi márpedig orvoslunk minden áron.
"jelenleg nem ismerni a súlyos depresszióra hatékonyabb kezelési módot. " Ez megint csak annyit tesz, hogy ez sem jó megoldás, de ez van. Mintha annyit mondana "Amputálunk egy végtagot, hogy ne vesszen el az egész lénye"
De azt is kiemelik, hogy azokon használják, akiket gyógyszerekkel és pszichoterápiával nem tudtak kezelni.. tehát egy végső lehetőség, kvázi márpedig orvoslunk minden áron.
"jelenleg nem ismerni a súlyos depresszióra hatékonyabb kezelési módot. " Ez megint csak annyit tesz, hogy ez sem jó megoldás, de ez van. Mintha annyit mondana "Amputálunk egy végtagot, hogy ne vesszen el az egész lénye"
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.21., 16:29"Az eszközt több diktatúra, a szovjetek és a nácik is alkalmazták kínzásoknál és fordult elő hasonló eset dél-amerikai börtönökben is." – szóval kínozni lehet vele. No comment.
"Az eszközt több diktatúra, a szovjetek és a nácik is alkalmazták kínzásoknál és fordult elő hasonló eset dél-amerikai börtönökben is." – szóval kínozni lehet vele. No comment.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.21., 14:55Nekem első keresésre egyből három pozitív cikk. Lehet, hogy más az internetünk:
http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/hogyan_hat_az_elektrosokk_terapia
Nekem első keresésre egyből három pozitív cikk. Lehet, hogy más az internetünk:
http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/hogyan_hat_az_elektrosokk_terapia
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.21., 10:43A '80-AS ÉVEKBEN LÁTTAM EGY BÁCSIT, UTÁNA NAPOKIG TELJESEN APATIKUS VOLT. NÉHÁNY ÉVE EGY LÁNYT, AKI ALUDT UTÁNA HOSSZÚ IDEIG, DE AZT MONDTA, HOGY JÓT TESZ NEKI.
A '80-AS ÉVEKBEN LÁTTAM EGY BÁCSIT, UTÁNA NAPOKIG TELJESEN APATIKUS VOLT. NÉHÁNY ÉVE EGY LÁNYT, AKI ALUDT UTÁNA HOSSZÚ IDEIG, DE AZT MONDTA, HOGY JÓT TESZ NEKI.