Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.27., 10:41Nekem a paradicsomlé magában is, mert utálom. 🙂
A nyers parit viszont szeretem, megeszem simán nyersen is, sóval...
Nekem a paradicsomlé magában is, mert utálom. 🙂
A nyers parit viszont szeretem, megeszem simán nyersen is, sóval...
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2018.10.26., 17:28Idézet tőle: Artifical SkizoMikor még nem tekertem lejjebb az oldalt azt gondoltam, paradicsomlé hagymával?
jó kis tisztítókúra lenne 😀
Idézet tőle: Artifical SkizoMikor még nem tekertem lejjebb az oldalt azt gondoltam, paradicsomlé hagymával?
jó kis tisztítókúra lenne 😀
Idézet tőle: Jolán ekkor: 2018.10.26., 14:28Írtam megint, nem lett vidám, de legalább kijött. Ehhez kérek egy kis bloody maryt. Köszönöm
Írtam megint, nem lett vidám, de legalább kijött. Ehhez kérek egy kis bloody maryt. Köszönöm
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.25., 11:51Ügyes vagy.
Én nem vagyok képes autogén tréningre, egyéb otthoni vagy csoportos meditációra, és hipnábilis sem vagyok. 20 másodperc múlva vagy belaszok, vagy elkezdenek a gondolataim menni szanaszét.
Ügyes vagy.
Én nem vagyok képes autogén tréningre, egyéb otthoni vagy csoportos meditációra, és hipnábilis sem vagyok. 20 másodperc múlva vagy belaszok, vagy elkezdenek a gondolataim menni szanaszét.
Idézet tőle: Jolán ekkor: 2018.10.25., 11:41Sport és írás. Mint kettő jó, és egyiket sem csinálom (nem elég intenzíven), őrülök is megfele, pedig most még a gyerekek sincsenek itt. De holnap már jönnek vissza....
Reménytelen ez. Mindig és mindig újra kezdeni, mindig azt hinni, hogy majd lesz valami...
Sport és írás. Mint kettő jó, és egyiket sem csinálom (nem elég intenzíven), őrülök is megfele, pedig most még a gyerekek sincsenek itt. De holnap már jönnek vissza....
Reménytelen ez. Mindig és mindig újra kezdeni, mindig azt hinni, hogy majd lesz valami...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.25., 10:29Jógát nem próbáltam, autogén tréninggel van pozitív tapasztalatom. A teljes gyakorlatsort még nem tudom, de így is hatásos. (terap tanítja)
A felhúzottságot és a szorongást is csökkenti + felfrissít. Elalvást is segíti.
Gondolkodtam azon, hogy keresek vmi kezdőknek való jógás csoportot és kipróbálom.
Progresszív relaxáció is érdekel.
Mindfulness tréningen is gondolkodok. Ma kipróbáltam egy mindfulness-es 10 perces netes meditációt.
Jó, hogy most van időm ilyenekre ill. lehetőség egyedül lenni itthon.
Jógát nem próbáltam, autogén tréninggel van pozitív tapasztalatom. A teljes gyakorlatsort még nem tudom, de így is hatásos. (terap tanítja)
A felhúzottságot és a szorongást is csökkenti + felfrissít. Elalvást is segíti.
Gondolkodtam azon, hogy keresek vmi kezdőknek való jógás csoportot és kipróbálom.
Progresszív relaxáció is érdekel.
Mindfulness tréningen is gondolkodok. Ma kipróbáltam egy mindfulness-es 10 perces netes meditációt.
Jó, hogy most van időm ilyenekre ill. lehetőség egyedül lenni itthon.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.10.25., 09:17Nekem egy csoportos irányított jóga-relaxáció (egy órás erőltetett jóga után) jobbat tesz mint két óra alvás vagy akármilyen valeriana.
Nekem egy csoportos irányított jóga-relaxáció (egy órás erőltetett jóga után) jobbat tesz mint két óra alvás vagy akármilyen valeriana.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.24., 19:51Sokan írták, h nekik jót tesz a mozgás/sport.
Nekem fordítva volt. Amikor intenzíven sportoltam lógus javasolta, hogy hagyjam abba (kimerültség miatt). Szlival nehéz volt egyeztetni, este 7 es 9 között érten haza és így az esti fekvés túl későre tolódott.
Kesőbb otthon tornáztam, futottam, biciklizni jártam. Nem tapasztaltam, hogy ezektől jobban lennék. (pszichésen)
BZD megvonási tüneteknèl (amikor már jobban voltam, nem hánytam, nem volt hasmenésem) a séta jót tett. Korábban (gyszer megvonásnál) próbáltam izomerősítő gyakorlatokat végezni, azzal megszívtam mert másnap arra keltem, hogy a nyakam csak egyik irányba tudom fordítani, az egyik karom nem tudom felemelni. Letapadt a megvonási tünettől feszes izom, csomók voltak itt-ott .
Most a dietetikus ellenzi a mozgást. Izomlazító gyakorlatot (a gerincem miatt) csinálhatok, könnyű/kis séta is megengedett. Dühöt nem csökkenti, de néha jól esik.
Sokan írták, h nekik jót tesz a mozgás/sport.
Nekem fordítva volt. Amikor intenzíven sportoltam lógus javasolta, hogy hagyjam abba (kimerültség miatt). Szlival nehéz volt egyeztetni, este 7 es 9 között érten haza és így az esti fekvés túl későre tolódott.
Kesőbb otthon tornáztam, futottam, biciklizni jártam. Nem tapasztaltam, hogy ezektől jobban lennék. (pszichésen)
BZD megvonási tüneteknèl (amikor már jobban voltam, nem hánytam, nem volt hasmenésem) a séta jót tett. Korábban (gyszer megvonásnál) próbáltam izomerősítő gyakorlatokat végezni, azzal megszívtam mert másnap arra keltem, hogy a nyakam csak egyik irányba tudom fordítani, az egyik karom nem tudom felemelni. Letapadt a megvonási tünettől feszes izom, csomók voltak itt-ott .
Most a dietetikus ellenzi a mozgást. Izomlazító gyakorlatot (a gerincem miatt) csinálhatok, könnyű/kis séta is megengedett. Dühöt nem csökkenti, de néha jól esik.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.24., 15:52Idézet tőle: lucyliuA sport többet segít a dühön, mint az írás, és csak pozitív élettani hatásai vannak 🙂
Azt álmodtam, hogy régi pasimmal újra összejöttem, aki amúgy sportolt és az álmomban futottunk egy erdőben, de én nem bírtam. Ő csak vigasztalt, hogy majd menni fog.
Nem igazán tudnék most sportolni, mert nagyon amortizálva vagyok fizikailag és nem tudom, mi lenne a jó testmozgás (itt pl. sétálni sem lehet, semmi nincs, meg a magány amúgy is elég, nem akarok még evvel kimenni is). Futni, úszni, biciklizni, jógázni nem szeretek, mert az is magányos és monoton.
(Nem mintha az írás jó sport lenne....)
Na, mindegy, a fiúról kiderült, hogy egy sportbaleset miatt (nem súlyos) műtötték és 40 évesen meghalt a műtőasztalon, mert túlaltatták. Ezt, hogy meghalt, ha nem is, hogy miért, már tudtam, de hogy most miért kellett vele álmodnom?!
És teljesen jelenszerű volt, még az is benne volt, hogy beszéljem meg a férjemmel, hogy mostantól vele vagyok.
Brrrrrr....
Bocs', kicsit off.
Idézet tőle: lucyliuA sport többet segít a dühön, mint az írás, és csak pozitív élettani hatásai vannak 🙂
Azt álmodtam, hogy régi pasimmal újra összejöttem, aki amúgy sportolt és az álmomban futottunk egy erdőben, de én nem bírtam. Ő csak vigasztalt, hogy majd menni fog.
Nem igazán tudnék most sportolni, mert nagyon amortizálva vagyok fizikailag és nem tudom, mi lenne a jó testmozgás (itt pl. sétálni sem lehet, semmi nincs, meg a magány amúgy is elég, nem akarok még evvel kimenni is). Futni, úszni, biciklizni, jógázni nem szeretek, mert az is magányos és monoton.
(Nem mintha az írás jó sport lenne....)
Na, mindegy, a fiúról kiderült, hogy egy sportbaleset miatt (nem súlyos) műtötték és 40 évesen meghalt a műtőasztalon, mert túlaltatták. Ezt, hogy meghalt, ha nem is, hogy miért, már tudtam, de hogy most miért kellett vele álmodnom?!
És teljesen jelenszerű volt, még az is benne volt, hogy beszéljem meg a férjemmel, hogy mostantól vele vagyok.
Brrrrrr....
Bocs', kicsit off.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.24., 12:56Idézet tőle: KiscsillagÍrás alatt azt értettem, hogy X-nek leírom (itt, mailben, facen), hogy Y ezt és ezt tette és ez dühít. Engem ez megnyugtatat valamennyire.
Igen, ez más. Nem midegy tényleg.
Idézet tőle: KiscsillagÍrás alatt azt értettem, hogy X-nek leírom (itt, mailben, facen), hogy Y ezt és ezt tette és ez dühít. Engem ez megnyugtatat valamennyire.
Igen, ez más. Nem midegy tényleg.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.24., 12:39Írás alatt azt értettem, hogy X-nek leírom (itt, mailben, facen), hogy Y ezt és ezt tette és ez dühít. Engem ez megnyugtatat valamennyire.
Írás alatt azt értettem, hogy X-nek leírom (itt, mailben, facen), hogy Y ezt és ezt tette és ez dühít. Engem ez megnyugtatat valamennyire.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.24., 10:53Nem tudom, én sokszor írtam, de persze nem szépirodalmat, csak ami jött. Nem lettem nyugodtabb. Maximum az elmém egy kicsit jóllakott, de ez a nyűg nem ott lakik.
Agresszív voltam a családtagjaimmal ugyanúgy, de hát ők is velem, szóval nem mindenkinek jó az írás, csak aki transzponálni tud vele.
Nem tudom, én sokszor írtam, de persze nem szépirodalmat, csak ami jött. Nem lettem nyugodtabb. Maximum az elmém egy kicsit jóllakott, de ez a nyűg nem ott lakik.
Agresszív voltam a családtagjaimmal ugyanúgy, de hát ők is velem, szóval nem mindenkinek jó az írás, csak aki transzponálni tud vele.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.24., 10:51Idézet tőle: KleóOsztaqrva! Ma egy éve kerültem be a kh.-ba a gerincemmel. Oktoberfest. Minden évben.
Úgy olvastam, a gerinceimmel...
Ez a kva kvetiapin még az evolúciót is felülírja (a szemen keresztül).
Bár lehet, hogy most tudtam meg, hogy a Jupiterről jöttél? 😉
Idézet tőle: KleóOsztaqrva! Ma egy éve kerültem be a kh.-ba a gerincemmel. Oktoberfest. Minden évben.
Úgy olvastam, a gerinceimmel...
Ez a kva kvetiapin még az evolúciót is felülírja (a szemen keresztül).
Bár lehet, hogy most tudtam meg, hogy a Jupiterről jöttél? 😉
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.24., 10:12Sztem az önuralom már fèlsiker. Ha kiírkálod magadból, hogy mi dühít, az jó. Sztem idővel a dühöd intenzitása csökkenni fog. Egyre kevesebbet jut majd eszedbe, egyre kevésbè érzel dühöt. Ebbe nincs sem kiélés sem elfojtàs.
Kiélésből sem minden káros. Ha valaki boxzsákot püföl az kiélés, de jótékony hatású lehet.
Elfojtás alatt én azt értem, hogy vki nem èli meg a dühöt, lenyomja és a düh vmi egyéb formában jelenik meg. (pl fizikai rosszullét) vagy vmi pszichés tünete lesz, amit már nem tud összekötni a dühöt kiváltó eseménnyel.
Sztem az önuralom már fèlsiker. Ha kiírkálod magadból, hogy mi dühít, az jó. Sztem idővel a dühöd intenzitása csökkenni fog. Egyre kevesebbet jut majd eszedbe, egyre kevésbè érzel dühöt. Ebbe nincs sem kiélés sem elfojtàs.
Kiélésből sem minden káros. Ha valaki boxzsákot püföl az kiélés, de jótékony hatású lehet.
Elfojtás alatt én azt értem, hogy vki nem èli meg a dühöt, lenyomja és a düh vmi egyéb formában jelenik meg. (pl fizikai rosszullét) vagy vmi pszichés tünete lesz, amit már nem tud összekötni a dühöt kiváltó eseménnyel.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.24., 09:02Ez azért kb. a semmi közöm hozzá kategória, és ha nem tetszik a világszemlélete, töröljem. Deee, a csopikban maradni akarok, persze ha másnak szabad "politizálni" egy nem ilyen témájú csopiban, nekem is szabad, csak ott én lógok ki a sorból. (Majdnem azt írtam: sírból 😀 )
Ez azért kb. a semmi közöm hozzá kategória, és ha nem tetszik a világszemlélete, töröljem. Deee, a csopikban maradni akarok, persze ha másnak szabad "politizálni" egy nem ilyen témájú csopiban, nekem is szabad, csak ott én lógok ki a sorból. (Majdnem azt írtam: sírból 😀 )
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.10.24., 06:22Én megaszondom amit akarok szoktak szólni hogy kemény vagyok és ez túlzás volt de le szeretném zárni ami számomra értelmetlen akadályoz vagy csak nem nagyon értek egyet. Két ember kezeli a többi nem tudja kezelni volt már aki elrohant pedig megmondtam a kocsmában neki hogy 20 km utaztam hogy a barátaimmal (2db) beszélgessek és másfél órája csak ő beszél nekünk meg lassan menni kell nem érdekel hogy a fiammal beszél úgysem tudunk mi beszélni mert közben a mellette űlőt is bökdösi hogy figyeljen rá. SZÓVAL NEM ORDÍTOK NEM VAGYOK TRÁGÁR CSAK ELMONDOM ÉS AKKOR VAN A BÁNTÓDÁS MERT SEMMI mást nem mondok csak az igazat, ebben viszont nincs párbeszéd lényegi mert igazam van....
Én megaszondom amit akarok szoktak szólni hogy kemény vagyok és ez túlzás volt de le szeretném zárni ami számomra értelmetlen akadályoz vagy csak nem nagyon értek egyet. Két ember kezeli a többi nem tudja kezelni volt már aki elrohant pedig megmondtam a kocsmában neki hogy 20 km utaztam hogy a barátaimmal (2db) beszélgessek és másfél órája csak ő beszél nekünk meg lassan menni kell nem érdekel hogy a fiammal beszél úgysem tudunk mi beszélni mert közben a mellette űlőt is bökdösi hogy figyeljen rá. SZÓVAL NEM ORDÍTOK NEM VAGYOK TRÁGÁR CSAK ELMONDOM ÉS AKKOR VAN A BÁNTÓDÁS MERT SEMMI mást nem mondok csak az igazat, ebben viszont nincs párbeszéd lényegi mert igazam van....
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.23., 15:18Ellenálltam magamnak, és nem írtam komit...
De ez az önfegyelem így nem jó ám, mert csak elfojtás, ami nem dühkezelési módszer. Persze, lehet hozzá gratulálni, mert hatalmas energiákat igényel. De nem megoldás. Próbálkoztam én már a sétával is... Mire hazaértem, úgy felhúztam magam, hogy 3x olyan dühös voltam, mint elindulás előtt. "Természetesen" acting out. Nem mentségül, de nem is volt kitől tanulnom dühkezelést. Itt mindenki kiéli...
Ellenálltam magamnak, és nem írtam komit...
De ez az önfegyelem így nem jó ám, mert csak elfojtás, ami nem dühkezelési módszer. Persze, lehet hozzá gratulálni, mert hatalmas energiákat igényel. De nem megoldás. Próbálkoztam én már a sétával is... Mire hazaértem, úgy felhúztam magam, hogy 3x olyan dühös voltam, mint elindulás előtt. "Természetesen" acting out. Nem mentségül, de nem is volt kitől tanulnom dühkezelést. Itt mindenki kiéli...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.23., 10:59Idézet tőle: KleóEgyszer (összesen sem sokkal többször) "önfegyelmeztem", nagyon. Azt mondták, látszott rajtam, mekkora erőfeszítésembe kerül...
Gratulálok! 🙂
Idézet tőle: KleóEgyszer (összesen sem sokkal többször) "önfegyelmeztem", nagyon. Azt mondták, látszott rajtam, mekkora erőfeszítésembe kerül...
Gratulálok! 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.23., 08:18Egyszer (összesen sem sokkal többször) "önfegyelmeztem", nagyon. Azt mondták, látszott rajtam, mekkora erőfeszítésembe kerül...
Egyszer (összesen sem sokkal többször) "önfegyelmeztem", nagyon. Azt mondták, látszott rajtam, mekkora erőfeszítésembe kerül...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.23., 07:23Még csak hajnal van, de már querulans hangulatban vagyok. Olvastam a facén valakitől egy tömény demagógiát, de személy szerint az illetőt nem akarom "bántani", így nem vágom az orcájába... Viszont ekkora önfegyelem szétfeszít.
Még csak hajnal van, de már querulans hangulatban vagyok. Olvastam a facén valakitől egy tömény demagógiát, de személy szerint az illetőt nem akarom "bántani", így nem vágom az orcájába... Viszont ekkora önfegyelem szétfeszít.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.22., 21:03Idézet tőle: KleóBrrr. Én úgy ilyentájban megfagyok, és áprilisban kezdek fölengedni.
Én is.
Télen 23-25 fokos lakásban, irodában érzem jól magam. Ha hazajövök, rögtön fürdenem kell mert a jéghideg végtagjaim még meleg lakásban is órákig (2-4 óra) ugyanolyan hidegek. Fürdéssel ez felgyorsítható.
Idézet tőle: KleóBrrr. Én úgy ilyentájban megfagyok, és áprilisban kezdek fölengedni.
Én is.
Télen 23-25 fokos lakásban, irodában érzem jól magam. Ha hazajövök, rögtön fürdenem kell mert a jéghideg végtagjaim még meleg lakásban is órákig (2-4 óra) ugyanolyan hidegek. Fürdéssel ez felgyorsítható.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 20:50Légkondiii? Kész tüdőgyulladás. 30 pont jó. Ideális. Még egy ventilátortól is lett 32 fokban arcüreg-gyulladásom. Mert a (ffi) kollégáknak izzadt a thökük...
Egy nyáron különösen jól éreztem magam. Aztán hallom ám, hogy 2,5 hónapja nem esett. Gondoltam, na már tudom, mért érzem jól magam. Addig ez fel sem tűnt.
Légkondiii? Kész tüdőgyulladás. 30 pont jó. Ideális. Még egy ventilátortól is lett 32 fokban arcüreg-gyulladásom. Mert a (ffi) kollégáknak izzadt a thökük...
Egy nyáron különösen jól éreztem magam. Aztán hallom ám, hogy 2,5 hónapja nem esett. Gondoltam, na már tudom, mért érzem jól magam. Addig ez fel sem tűnt.
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.22., 20:26Nekem ez a duplázás -12nél kezdődik.. ha egész nap kint kell lennem. Tavaszi 12 foknál meg már rövidgatya kerül elő szinte..
Nekem ez a duplázás -12nél kezdődik.. ha egész nap kint kell lennem. Tavaszi 12 foknál meg már rövidgatya kerül elő szinte..
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.10.22., 20:22Itt is 20 körül, szerintem én meg épp azért lettem fázós... 23 az ideális télen, lakásban. Amúgy 25-35.
Egyik télen egyszer álltam a buszmegállóban, dupla nadrág, dupla zokni, dupla pulcsi, télikabát, sál, sapka, kesztyű, csizma, és megállapítottam magamban, hogy ma nincs is olyan hideg, nem fázom. Aztán megnéztem, hány fok van kinn. 12 volt...
Itt is 20 körül, szerintem én meg épp azért lettem fázós... 23 az ideális télen, lakásban. Amúgy 25-35.
Egyik télen egyszer álltam a buszmegállóban, dupla nadrág, dupla zokni, dupla pulcsi, télikabát, sál, sapka, kesztyű, csizma, és megállapítottam magamban, hogy ma nincs is olyan hideg, nem fázom. Aztán megnéztem, hány fok van kinn. 12 volt...
Idézet tőle: csaklenniakartvalaki ekkor: 2018.10.22., 20:1129 fok? Nálunk ha 22-23 volt is feltűnt.. Mindig 20 körül azt hiszem, lehet azért nem is vagyok fázós.
Ilyenkor megfagyni? Most kezdem élvezni az időt.. 🙂
29 fok? Nálunk ha 22-23 volt is feltűnt.. Mindig 20 körül azt hiszem, lehet azért nem is vagyok fázós.
Ilyenkor megfagyni? Most kezdem élvezni az időt.. 🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 19:48Pont nemrég írtam valakinek, hogy lemerült az elem a termosztátban, és nem tudta kapcsolni a relét vagy ami van benne, én meg itt ültem a 29 fokban három napig, és fel sem tűnt. 🙂
Pont nemrég írtam valakinek, hogy lemerült az elem a termosztátban, és nem tudta kapcsolni a relét vagy ami van benne, én meg itt ültem a 29 fokban három napig, és fel sem tűnt. 🙂