Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.28., 14:49Cső Kleó! Valaki tudja a Roxy-val mi a szitu? Interfunk-ot sem láttam már jó ideje....
Cső Kleó! Valaki tudja a Roxy-val mi a szitu? Interfunk-ot sem láttam már jó ideje....
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2024.05.27., 23:50Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.26., 16:48Kleó olyan rég voltál itt.remélem jól vagy.
Köszi, megvagyok. Csak nehezen pötyögök a telón.
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.26., 16:48Kleó olyan rég voltál itt.remélem jól vagy.
Köszi, megvagyok. Csak nehezen pötyögök a telón.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.26., 03:05Nem tudok jó együttéléses példát.
Nem tudok jó együttéléses példát.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.23., 09:32Ez is erről szól (előfizetős az egész cikk):
https://hvg.hu/360/20240522_egy-masik-kozgazdasag-hatekony-csapatmunka-kozos-ellenseg
Ez is erről szól (előfizetős az egész cikk):
https://hvg.hu/360/20240522_egy-masik-kozgazdasag-hatekony-csapatmunka-kozos-ellenseg
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.22., 02:17Igen, ez valós minden csoportban szerintem, hogy van 1-2 ember, akik "gyengébb teljesítménye" elfedi mások gyenge teljesítményét, amolyan védőrácsként.
Azt csináld, ami kevésbé rossz. Ha bírsz ott maradni és "harcolni" velük, vagy lelépsz az ismeretlenbe egy másik céghez...
Igen, ez valós minden csoportban szerintem, hogy van 1-2 ember, akik "gyengébb teljesítménye" elfedi mások gyenge teljesítményét, amolyan védőrácsként.
Azt csináld, ami kevésbé rossz. Ha bírsz ott maradni és "harcolni" velük, vagy lelépsz az ismeretlenbe egy másik céghez...
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.21., 19:09Ventilálnék kicsit, ha megengeditek.
Két éve szenvedek egy munkahelyen, de csak mostanában lett egyértelmű, hogy én tényleg bűnbak vagyok.
Tudjátok ti is, hogy akinek alacsony az önbecsülése, az hajlamos bántalmazó közegben sokáig benne maradni, mert elhiszi, hogy ő ezt érdemli. Két évig nem tudtam eldönteni, hogy én tényleg ennyire egy senkiházi vagyok, és nekik van igazuk, vagy bűnbak vagyok-e. Persze reflexszerűen próbálod magad megvédeni, de belül a szomorú kisgyermek azt gondolja, hogy igazuk van. Plusz ott van a logikus következtetés is: "minek nagyobb a valószínűsége? Annak hogy én tévedek, vagy annak hogy mindenki más téved?" Nyilván én tévedek, ez logikus. Ezért aztán 2 éve próbálkozok jobb lenni. Többet túlórázni, jobban dolgozni stb stb. De a dolog eljutott arra pontra, hogy már a logika is azt diktálja, hogy ez nagykönyvi bűnbak képzés. Miből jöttem rá?Építőiparban dolgozom. Aki jártas a témában az tudja, hogy a háború kitörése és az infláció kezdete óta válság van a területen. A beszállítóink is panaszkodnak, a beton beszállítónknál 36 fő helyett már csak 6 fő dolgozik. A közeli tüzépen a fele területen tartanak raktárkészletet. És mit ad Isten, én pont akkor kerültem a céghez, amikor a lejtmenet elkezdődött. Valószínűleg az érkezésemet fejben összekapcsolták a problémákkal. Mindenért is hibás vagyok. Én meg elhiszem. Aztán elhiszem újra. Kicsit védekezek, de belül elhiszem. Belépek az irodába, és hirtelen csend lesz, furcsán néznek rám. Sokszor ingerülten beszélnek velem, és még csak nem is tudom, hogy most éppen miért. Már megint csináltam valamit? De mit? És kattog az agyam, hogy mit csináltam rosszul már megint. És nem mondok fel, mert ugye mi van ha nekik van igazuk? Akkor örüljek, hogy egyáltalán van munkám, ugye? Mi van ha máshova fel se vesznek, vagy máshonnan azonnal kirúgnak? Hát maradok. De érdekes módon ők se mondanak fel nekem. Miért nem? Ha olyan szörnyű vagyok, miért nem küldenek el?
Itt jön a képbe a pszichológusom. Azt mondta hogy minden munkahelyen kell egy közös ellenség, ami a többieket összekovácsolja a bajban. Ideális esetben ez egy külső ellenség, például egy veszekedős szomszéd, akin mindig lehet csámcsogni. De ha nincs ilyen külső közösen utálható személy, akkor keresnek egyet belül. És ilyenkor elkezdődik egy bűnbakképzés. A bűnbak mindig hibás. Akkor is ha nem. Téved akkor is ha nem.
Ezért elkezdtem próbára tenni őket. Ha egy kollégámnak volt egy ötlete, akkor mellé álltam, és figyeltem a rekaciókat. 10 percen belül rossz ötletté lett nyilvánítva. Használtam egy kollégám módszerét a saját projektemnél, persze a főnök lehülyézett. Mikor elmondtam, hogy dehát XY is így csinálja, akkor csend lett az irodában. Segítséget kértem egy projekthez a főnök kedvencétől, és mindenben úgy jártam el, ahogy ő mondta. Mikor elővettek érte, akkor odahívtam a kollégát. Csend lett. Nagyon sok a váratlan csend, mióta ezt csinálom.
Rájöttem, hogy szupererőm van. Ha valakivel gondom van, akkor nincs más dolgom, csak mellé állni, és máris kárhozott ő is.Most két lehetőségem van. Kihasználom, hogy a bennem élő gyermek már tudja, hogy nincs igazuk, összeszedem a maradék önbizalmam és felmondok VAGY Maradok még egy kicsit és folytatom a szembesítést, és kivárom, hogy mi történik. Vajon ki lehet törni ebből a szerepből? Vajon észre fogják venni a saját előítéletüket? Képesek rá? Vajon eszükbe jut-e az a lehetőség, hogy a kognitív torzítás náluk van? Vagy már túl nagy lenne a kognitív disszonancia?
Egyelőre nem döntöttem el, hogy mit csinálok.
Ventilálnék kicsit, ha megengeditek.
Két éve szenvedek egy munkahelyen, de csak mostanában lett egyértelmű, hogy én tényleg bűnbak vagyok.
Tudjátok ti is, hogy akinek alacsony az önbecsülése, az hajlamos bántalmazó közegben sokáig benne maradni, mert elhiszi, hogy ő ezt érdemli. Két évig nem tudtam eldönteni, hogy én tényleg ennyire egy senkiházi vagyok, és nekik van igazuk, vagy bűnbak vagyok-e. Persze reflexszerűen próbálod magad megvédeni, de belül a szomorú kisgyermek azt gondolja, hogy igazuk van. Plusz ott van a logikus következtetés is: "minek nagyobb a valószínűsége? Annak hogy én tévedek, vagy annak hogy mindenki más téved?" Nyilván én tévedek, ez logikus. Ezért aztán 2 éve próbálkozok jobb lenni. Többet túlórázni, jobban dolgozni stb stb. De a dolog eljutott arra pontra, hogy már a logika is azt diktálja, hogy ez nagykönyvi bűnbak képzés. Miből jöttem rá?
Építőiparban dolgozom. Aki jártas a témában az tudja, hogy a háború kitörése és az infláció kezdete óta válság van a területen. A beszállítóink is panaszkodnak, a beton beszállítónknál 36 fő helyett már csak 6 fő dolgozik. A közeli tüzépen a fele területen tartanak raktárkészletet. És mit ad Isten, én pont akkor kerültem a céghez, amikor a lejtmenet elkezdődött. Valószínűleg az érkezésemet fejben összekapcsolták a problémákkal. Mindenért is hibás vagyok. Én meg elhiszem. Aztán elhiszem újra. Kicsit védekezek, de belül elhiszem. Belépek az irodába, és hirtelen csend lesz, furcsán néznek rám. Sokszor ingerülten beszélnek velem, és még csak nem is tudom, hogy most éppen miért. Már megint csináltam valamit? De mit? És kattog az agyam, hogy mit csináltam rosszul már megint. És nem mondok fel, mert ugye mi van ha nekik van igazuk? Akkor örüljek, hogy egyáltalán van munkám, ugye? Mi van ha máshova fel se vesznek, vagy máshonnan azonnal kirúgnak? Hát maradok. De érdekes módon ők se mondanak fel nekem. Miért nem? Ha olyan szörnyű vagyok, miért nem küldenek el?
Itt jön a képbe a pszichológusom. Azt mondta hogy minden munkahelyen kell egy közös ellenség, ami a többieket összekovácsolja a bajban. Ideális esetben ez egy külső ellenség, például egy veszekedős szomszéd, akin mindig lehet csámcsogni. De ha nincs ilyen külső közösen utálható személy, akkor keresnek egyet belül. És ilyenkor elkezdődik egy bűnbakképzés. A bűnbak mindig hibás. Akkor is ha nem. Téved akkor is ha nem.
Ezért elkezdtem próbára tenni őket. Ha egy kollégámnak volt egy ötlete, akkor mellé álltam, és figyeltem a rekaciókat. 10 percen belül rossz ötletté lett nyilvánítva. Használtam egy kollégám módszerét a saját projektemnél, persze a főnök lehülyézett. Mikor elmondtam, hogy dehát XY is így csinálja, akkor csend lett az irodában. Segítséget kértem egy projekthez a főnök kedvencétől, és mindenben úgy jártam el, ahogy ő mondta. Mikor elővettek érte, akkor odahívtam a kollégát. Csend lett. Nagyon sok a váratlan csend, mióta ezt csinálom.
Rájöttem, hogy szupererőm van. Ha valakivel gondom van, akkor nincs más dolgom, csak mellé állni, és máris kárhozott ő is.
Most két lehetőségem van. Kihasználom, hogy a bennem élő gyermek már tudja, hogy nincs igazuk, összeszedem a maradék önbizalmam és felmondok VAGY Maradok még egy kicsit és folytatom a szembesítést, és kivárom, hogy mi történik. Vajon ki lehet törni ebből a szerepből? Vajon észre fogják venni a saját előítéletüket? Képesek rá? Vajon eszükbe jut-e az a lehetőség, hogy a kognitív torzítás náluk van? Vagy már túl nagy lenne a kognitív disszonancia?
Egyelőre nem döntöttem el, hogy mit csinálok.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.14., 15:51Idézet tőle: Picu ekkor: 2024.05.14., 11:38"5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből."....
Ha én nem lennék szorongó és álmatlan Pszichotikus beteg lehet,hogy napi 2mg Ripedon elég lenne még nyugató se kéne.. Viszont az esetemben minden komplexen jelen van. Nah a faxom tele van már anyámmal is meg az egész tetves társadalommal plusz rokonok... A rokonok is csak annyit kérdeznek néha. "Muszály szedni" stb stb stb..... Már azt se bánom ha meghalok anyám után,legalább örök nyugtom lesz. Fax tele van mindennel.
Néha anyám is értetlenkedik... Nem fogok korrepetálást tartani Pszichiátriából. Így kell elfogadni az életet ,mert így alakult...Tudjuk jól a Pszichiátriában gyógyszer kell ameddig csak élünk. Nyilván a társadalom ezt nem tudja és nem is érti az egész világon.
Hol vesztetted el a régi életedet? Milyen volt a régi életed? Az édesanyád, meg a rokonok mindig ilyenek voltak?
Idézet tőle: Picu ekkor: 2024.05.14., 11:38"5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből."....
Ha én nem lennék szorongó és álmatlan Pszichotikus beteg lehet,hogy napi 2mg Ripedon elég lenne még nyugató se kéne.. Viszont az esetemben minden komplexen jelen van. Nah a faxom tele van már anyámmal is meg az egész tetves társadalommal plusz rokonok... A rokonok is csak annyit kérdeznek néha. "Muszály szedni" stb stb stb..... Már azt se bánom ha meghalok anyám után,legalább örök nyugtom lesz. Fax tele van mindennel.
Néha anyám is értetlenkedik... Nem fogok korrepetálást tartani Pszichiátriából. Így kell elfogadni az életet ,mert így alakult...Tudjuk jól a Pszichiátriában gyógyszer kell ameddig csak élünk. Nyilván a társadalom ezt nem tudja és nem is érti az egész világon.
Hol vesztetted el a régi életedet? Milyen volt a régi életed? Az édesanyád, meg a rokonok mindig ilyenek voltak?
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.14., 15:48Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.14., 13:32Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.14., 12:36Jajj.Ki törölte magát it????
Gergelyboy volt, vagy mi volt éppen a neve. Félévente jön-megy.
Igen én voltam az XD üdv újra itt.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.14., 13:32Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.14., 12:36Jajj.Ki törölte magát it????
Gergelyboy volt, vagy mi volt éppen a neve. Félévente jön-megy.
Igen én voltam az XD üdv újra itt.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.14., 15:47Idézet tőle: Picu ekkor: 2024.05.14., 11:38"5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből."....
Hello! Vissza reggeltem. Nah a régi életem vagy régi énem: Munka szeretete. Reggeli műszak elött konditerem 1 óra utána ledolgoztam a 8 órás műszakomat. Még sorolhatnám mennyire aktív életet éltem. Anyám néha azt hiszi lusta vagyok.. A rokonok meg értetlenkednek mert tünetmentes vaqyok már 11 éve... Nyilván nem tudják,hogy ehhez mindennapi gyógyszer kell. Néha elegem van az értetlenkedésből...
Idézet tőle: Picu ekkor: 2024.05.14., 11:38"5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből."....
Hello! Vissza reggeltem. Nah a régi életem vagy régi énem: Munka szeretete. Reggeli műszak elött konditerem 1 óra utána ledolgoztam a 8 órás műszakomat. Még sorolhatnám mennyire aktív életet éltem. Anyám néha azt hiszi lusta vagyok.. A rokonok meg értetlenkednek mert tünetmentes vaqyok már 11 éve... Nyilván nem tudják,hogy ehhez mindennapi gyógyszer kell. Néha elegem van az értetlenkedésből...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.14., 13:32Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.14., 12:36Jajj.Ki törölte magát it????
Gergelyboy volt, vagy mi volt éppen a neve. Félévente jön-megy. 🙂
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.05.14., 12:36Jajj.Ki törölte magát it????
Gergelyboy volt, vagy mi volt éppen a neve. Félévente jön-megy. 🙂
"5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből."....
Idézet tőle: Picu ekkor: 2024.05.14., 11:33Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 13:10Szia John Doe!
Bizony sok. Annak idején megvetten a Borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája című könyvet, ami az első oldalakon le is írja, hogy a leginkább túldiagnosztizált zavar. Egyes becslések szerint 50% is lehet a téves diagnózisok száma.
Ez komoly gondot okoz ám. Főleg hogy nekem a legnagyobb mélypontomon is csak 5 kritériuma volt meg a 9-ből, abból az egyik az öngyilkossági gondolatok, és önsértés, a másik pedig a kiüresedettség érzés volt, amik a mezei depressziónak is tünetei. Tehát lennének kérdéseim a diagnosztika módjáról. És hogy egyáltalán miért van az, hogy a 9 kritériumból 2 csak úgy simán megegyezik a depresszió két tünetével.
A következő 5 kritérium jött ki nekem a tesztekből:
1. Impulzivitás (a falásrohamok miatt, és impulzusvásárló is vagyok)
2. Önsértés (akkor éppen meg akartam halni)
3. Üresség érzés (akkor éppen meg akartam halni)
4. Átmenti stresszhez kapcsolódó paranoid gondolatok (nos akkoriban úgy éreztem, hogy mindenki ellenem van, szerintem emiatt jött ki)
5. Identitászavar: tartósan instabil önkép és önértékelés (evészavaros, depressziós voltam, persze hogy alacsony az önértékelésem)Csiribú-csiribá: borderline
Pedig a két legfontosabb kritériuma nem jött ki a tesztekből. Ez a harag/ düh kontrollálatlansága, és a kapcsolatokban az idealizálás és lebecsülés közötti gyors váltakozás. Állítólag ez a két legfontosabb kritériuma a borderlinenak.Na most ha van két rendkívül fontos kritérium, amihez képest a többi csak a töltelék, akkor miért nincs ez alapján súlyozva diagnózis? Hogy lehet úgy diagnosztizálni, hogy ez a kettő nem áll fenn?
Na mindegy, csak ingerlem vele magam. Kitörölni úgysem lehet a felhőből. Ez van.
A 12-lépéses csoportot (bármelyiket) próbálta már valaki? A legtöbb tán ingyen van és nem a pszichiáter írja fel, önkéntes. No gyógyszer, csak beszélgetés arról, hogy tényleg van bajom, ami kapcsán hajlandó vagyok tenni valamit (nem a gyógyszertől várom, hogy megoldja helyettem). Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, ha vannak.
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 13:10Szia John Doe!
Bizony sok. Annak idején megvetten a Borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája című könyvet, ami az első oldalakon le is írja, hogy a leginkább túldiagnosztizált zavar. Egyes becslések szerint 50% is lehet a téves diagnózisok száma.
Ez komoly gondot okoz ám. Főleg hogy nekem a legnagyobb mélypontomon is csak 5 kritériuma volt meg a 9-ből, abból az egyik az öngyilkossági gondolatok, és önsértés, a másik pedig a kiüresedettség érzés volt, amik a mezei depressziónak is tünetei. Tehát lennének kérdéseim a diagnosztika módjáról. És hogy egyáltalán miért van az, hogy a 9 kritériumból 2 csak úgy simán megegyezik a depresszió két tünetével.
4. Átmenti stresszhez kapcsolódó paranoid gondolatok (nos akkoriban úgy éreztem, hogy mindenki ellenem van, szerintem emiatt jött ki)
5. Identitászavar: tartósan instabil önkép és önértékelés (evészavaros, depressziós voltam, persze hogy alacsony az önértékelésem)Csiribú-csiribá: borderline
Pedig a két legfontosabb kritériuma nem jött ki a tesztekből. Ez a harag/ düh kontrollálatlansága, és a kapcsolatokban az idealizálás és lebecsülés közötti gyors váltakozás. Állítólag ez a két legfontosabb kritériuma a borderlinenak.Na most ha van két rendkívül fontos kritérium, amihez képest a többi csak a töltelék, akkor miért nincs ez alapján súlyozva diagnózis? Hogy lehet úgy diagnosztizálni, hogy ez a kettő nem áll fenn?
Na mindegy, csak ingerlem vele magam. Kitörölni úgysem lehet a felhőből. Ez van.
A 12-lépéses csoportot (bármelyiket) próbálta már valaki? A legtöbb tán ingyen van és nem a pszichiáter írja fel, önkéntes. No gyógyszer, csak beszélgetés arról, hogy tényleg van bajom, ami kapcsán hajlandó vagyok tenni valamit (nem a gyógyszertől várom, hogy megoldja helyettem). Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, ha vannak.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.04., 16:08Unalmasan. Mind minden nap XD
Unalmasan. Mind minden nap XD
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.03., 15:38Olanzapint 2 évig szedtem. nagyon bevált. Kventiapin-nak szedálnia kéne . Aludtam is de 4 -ik napon agyon pörgetett.
Ha Kventiapin bevált volna nem is nyúltam volna Klozapinhoz...Olanzapin 2 év után hatását vesztette. Így jött a Klozapin a képbe.
Olanzapint 2 évig szedtem. nagyon bevált. Kventiapin-nak szedálnia kéne . Aludtam is de 4 -ik napon agyon pörgetett.
Ha Kventiapin bevált volna nem is nyúltam volna Klozapinhoz...Olanzapin 2 év után hatását vesztette. Így jött a Klozapin a képbe.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.03., 15:13Vagy ahogy szokás mondani. A Pszichiáter hülyébb mint a páciens XDD
Itt Baranya Megyében is az én területemen már az összes Pszichiáter megőrült XD
Még a legfiatalabb aki 5 évvel fiatalabb mint én. Az a nő se komplett már. Természetesen Klozapint nem adnak Mohácson.
Így maradtam a privát Pszichiáteremnél. Tavaly Szeptember 29-én akartam vissza menni az államiba. Ez a fiatal Pszichiáter aki 5 évvel fiatalabb mint én. Nem értett egyeta Klozapin szedésével. Beakart fektetni osztályra. Ezt 3x elismételte és ledokumentálta,hogy a páciensnek 3x is felajánlottuk az osztályos kezelést de nem fogadta el. Mi a faszárt fogadtam volna el? Idén Májusban van ,hogy 5 éve szedem alváshoz : 300mg Klozapint+2mg Rivotrilt. Belőlem nem csinál ez a rohadt kurva kisérleti nyulat. Ki tudja mit adott Klozapin helyett.. Aztán még rosszabb állapotban jöttem volna ki mint ahogy bementem. Kurva annyját az ilyen orvosnak. Magyar Orvosgárda... Mind büszke lehet magára.
Vagy ahogy szokás mondani. A Pszichiáter hülyébb mint a páciens XDD
Itt Baranya Megyében is az én területemen már az összes Pszichiáter megőrült XD
Még a legfiatalabb aki 5 évvel fiatalabb mint én. Az a nő se komplett már. Természetesen Klozapint nem adnak Mohácson.
Így maradtam a privát Pszichiáteremnél. Tavaly Szeptember 29-én akartam vissza menni az államiba. Ez a fiatal Pszichiáter aki 5 évvel fiatalabb mint én. Nem értett egyeta Klozapin szedésével. Beakart fektetni osztályra. Ezt 3x elismételte és ledokumentálta,hogy a páciensnek 3x is felajánlottuk az osztályos kezelést de nem fogadta el. Mi a faszárt fogadtam volna el? Idén Májusban van ,hogy 5 éve szedem alváshoz : 300mg Klozapint+2mg Rivotrilt. Belőlem nem csinál ez a rohadt kurva kisérleti nyulat. Ki tudja mit adott Klozapin helyett.. Aztán még rosszabb állapotban jöttem volna ki mint ahogy bementem. Kurva annyját az ilyen orvosnak. Magyar Orvosgárda... Mind büszke lehet magára.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.03., 13:32Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 15:49Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.05.02., 14:40Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Emlékszik-e és,hogy melyik gyógyszert/gyógyszereket kell szedni és miért XXDD
Nah te jó ég....
Egyszer nekem is volt egy ilyen tesztelgetős áterem.
Ő azt csinálta, hogy ugyanazt a kérdést többször is feltette csak másként. Először azt hittem, hogy ő ilyen feledékeny, és mindent megismételtem ilyenkor. Aztán rájöttem, hogy szerintem azt teszteli, hogy én ugyanazt mondom-e újra és újra, vagy valamilyen módon széteső a gondolkodásom, és hiányzik a kohézió, vagy a következetesség.
Szerintem a tied is találkozott már pár olyan beteggel, aki azt sem tudja, hogy miért van a pszichiátrián, ezért kérdezi, hogy tudod-e miért vagy itt, és szeded-e a gyógyszert.Hát igen végülis Klinikai Pszichológiai Explorációnak hívják. Biztosan vannak Pszichiáterek akik ezt túlbonyolítják.
Biztosan a memóriát is vizsgálják. stb. stb.
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 15:49Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.05.02., 14:40Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Nah te jó ég....
Egyszer nekem is volt egy ilyen tesztelgetős áterem.
Ő azt csinálta, hogy ugyanazt a kérdést többször is feltette csak másként. Először azt hittem, hogy ő ilyen feledékeny, és mindent megismételtem ilyenkor. Aztán rájöttem, hogy szerintem azt teszteli, hogy én ugyanazt mondom-e újra és újra, vagy valamilyen módon széteső a gondolkodásom, és hiányzik a kohézió, vagy a következetesség.
Szerintem a tied is találkozott már pár olyan beteggel, aki azt sem tudja, hogy miért van a pszichiátrián, ezért kérdezi, hogy tudod-e miért vagy itt, és szeded-e a gyógyszert.
Hát igen végülis Klinikai Pszichológiai Explorációnak hívják. Biztosan vannak Pszichiáterek akik ezt túlbonyolítják.
Biztosan a memóriát is vizsgálják. stb. stb.
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 15:49Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.05.02., 14:40Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Nah te jó ég....
Egyszer nekem is volt egy ilyen tesztelgetős áterem. 🙂
Szerintem a tied is találkozott már pár olyan beteggel, aki azt sem tudja, hogy miért van a pszichiátrián, ezért kérdezi, hogy tudod-e miért vagy itt, és szeded-e a gyógyszert.
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.05.02., 14:40Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Nah te jó ég....
Egyszer nekem is volt egy ilyen tesztelgetős áterem. 🙂
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.02., 14:40Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Nah te jó ég....
Ja és még valami. Egy másik Pszichiáter az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy miért kell ide járni.
Nah te jó ég....
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.02., 14:38Bocsánat 33 éves ismeretség XD
Bocsánat 33 éves ismeretség XD
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.05.02., 14:24Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.02., 10:44Szia hiszti!
Igen, sajnos megvan az esélye a pszicho területen is annak, hogy a doki félrediagnosztizál valamit. Talán még nagyobb is, mert ugye itt nincsenek szervi tünetek, mint más betegségek esetében, amiket lehet objektíven analizálgatni.
Vannak akik nem eléggé kompetensek és másik de hasonló diagnózis születik. Tapasztalatom azt mutatja,hogy vannak akik meg direkt félre diagnosztizálnak.. Tudják az ilyen Pszichiáterek,hogy hibát követnek el... Gondolják ők az orvosok és nekünk meg kuss.
Régen utáltam 3-4 havontva gondozásra járni. Risperidon-on voltam 3 évig. A háziorvosom is sokáig értetlenkedett miért nem írnak be másik BNO-t és adnak javaslatot. Akkor még a 2mg-os Ripedon filmtablettát háziortvos kiírhatta. Nem kellett szakjavaslat. Mondta,hogy én kiírom magának de 6 havonta menjen el gondozásra. Szóval még a háziorvosom is jobb hozzáállású volt mint ezek a geci Pszichiáterek. Volt,hogy hívtam a Pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikát. Ők is értetlenkedtek. Kérdezni a doktornő a telefonban és a Ripedont,hogy adják magának? Mondom a háziorvos kiírja. Kérdezi nem adnak javaslatot? Mondom nem. Azt mondta erre ő nem mond semmit inkább.
A másik személyes véleményem,hogy a gondozás során nem csak hibákat követnek el, hanem mi a faszért kell a Pszichózisról állandóan beszélni.
Csak ront a helyzeten. Csodát ők sem tudnak tenni. Hisz ez Pszichiátria nem Belgyógyászat vagy Sebészet.
Egyéni meglátásom de a gondozás csak ront a helyzeten,mert ugye ott a Pszichiáter a gondolatainkban olvas... Ez pedig nem jó..
2020 március óta a törvények változása miatt magán Pszichiáterem van,mert a Klozapint csak szakorvos írhatja ki.. Szakjavaslat már nem jár. Se Olanzapin-ra se Kventiapinra. Csak Risperidonra,Haloperidolra, Fluanxol-ra és az egyéb első generációs olcsó szemetekre.
Viszont a jelenlegi Pszichiáteremet 8 éves korom óta ismerem. szóval 30 éves ismerettség. Tegező viszonyban vagyunk,de ő sem rendel a 3 havonta a privát rendelőjébe hanem elküldöm a pénzt és kedvezményesen kiírja a Klozapint + Rivotrilt.
Hisz nincs miről beszélni........ A Pszichiátria a legmagasabb idegi működésekkel foglalkozik. Kész valaki Skizó lett van aki simán Pszichotikusa lett mint én. Ezek nem lelki problémák. Kész én is 4x megőrültem szarrá hallucináltam magam. Gyógyszer kell és ennyi.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.02., 10:44Szia hiszti!
Igen, sajnos megvan az esélye a pszicho területen is annak, hogy a doki félrediagnosztizál valamit. Talán még nagyobb is, mert ugye itt nincsenek szervi tünetek, mint más betegségek esetében, amiket lehet objektíven analizálgatni.
Vannak akik nem eléggé kompetensek és másik de hasonló diagnózis születik. Tapasztalatom azt mutatja,hogy vannak akik meg direkt félre diagnosztizálnak.. Tudják az ilyen Pszichiáterek,hogy hibát követnek el... Gondolják ők az orvosok és nekünk meg kuss.
Régen utáltam 3-4 havontva gondozásra járni. Risperidon-on voltam 3 évig. A háziorvosom is sokáig értetlenkedett miért nem írnak be másik BNO-t és adnak javaslatot. Akkor még a 2mg-os Ripedon filmtablettát háziortvos kiírhatta. Nem kellett szakjavaslat. Mondta,hogy én kiírom magának de 6 havonta menjen el gondozásra. Szóval még a háziorvosom is jobb hozzáállású volt mint ezek a geci Pszichiáterek. Volt,hogy hívtam a Pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikát. Ők is értetlenkedtek. Kérdezni a doktornő a telefonban és a Ripedont,hogy adják magának? Mondom a háziorvos kiírja. Kérdezi nem adnak javaslatot? Mondom nem. Azt mondta erre ő nem mond semmit inkább.
A másik személyes véleményem,hogy a gondozás során nem csak hibákat követnek el, hanem mi a faszért kell a Pszichózisról állandóan beszélni.
Csak ront a helyzeten. Csodát ők sem tudnak tenni. Hisz ez Pszichiátria nem Belgyógyászat vagy Sebészet.
Egyéni meglátásom de a gondozás csak ront a helyzeten,mert ugye ott a Pszichiáter a gondolatainkban olvas... Ez pedig nem jó..
2020 március óta a törvények változása miatt magán Pszichiáterem van,mert a Klozapint csak szakorvos írhatja ki.. Szakjavaslat már nem jár. Se Olanzapin-ra se Kventiapinra. Csak Risperidonra,Haloperidolra, Fluanxol-ra és az egyéb első generációs olcsó szemetekre.
Viszont a jelenlegi Pszichiáteremet 8 éves korom óta ismerem. szóval 30 éves ismerettség. Tegező viszonyban vagyunk,de ő sem rendel a 3 havonta a privát rendelőjébe hanem elküldöm a pénzt és kedvezményesen kiírja a Klozapint + Rivotrilt.
Hisz nincs miről beszélni........ A Pszichiátria a legmagasabb idegi működésekkel foglalkozik. Kész valaki Skizó lett van aki simán Pszichotikusa lett mint én. Ezek nem lelki problémák. Kész én is 4x megőrültem szarrá hallucináltam magam. Gyógyszer kell és ennyi.
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 13:10Szia John Doe!
Szia John Doe!
5. Identitászavar: tartósan instabil önkép és önértékelés (evészavaros, depressziós voltam, persze hogy alacsony az önértékelésem)
Csiribú-csiribá: borderline
Pedig a két legfontosabb kritériuma nem jött ki a tesztekből. Ez a harag/ düh kontrollálatlansága, és a kapcsolatokban az idealizálás és lebecsülés közötti gyors váltakozás. Állítólag ez a két legfontosabb kritériuma a borderlinenak.
Na most ha van két rendkívül fontos kritérium, amihez képest a többi csak a töltelék, akkor miért nincs ez alapján súlyozva diagnózis? Hogy lehet úgy diagnosztizálni, hogy ez a kettő nem áll fenn?
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.02., 10:44Szia hiszti!
Szia hiszti!
Idézet tőle: hiszti ekkor: 2024.05.02., 09:14Sziasztok!
Évek teltek el, erre újra itt vagyok. Valószínűleg már senkit nem ismerek itt, talán csak Babarczy Esztert, de gondolom, hogy ő pedig nem emlékszik rám. A lényeg röviden: 5-6 éve nagyon padlón voltam, majdnem öngyilkos lettem. Akkor a SOTE Klinikai Pszichológia Tanszékén fogadtak terápiára. Ott egy kis fiatal pályakezdő csaj vette fel az interjúmat és értékelte ki a tesztjeimet, amiből akkor nagyon sok személyiségzavar minimum követelménye kijött. Még a borderline is. A 9 kritérium közül 5 lett "bepipálva". Aztán egy tapasztaltabb terapeutához kerültem, akinél kb 6 hónap alatt kiderült, hogy az elkerülő személyiségzavaron kívül igazából semmi más nem valós. Újra kitöltöttem minden tesztet, ezúttal ő értékelte ki, és csak az elkerülő maradt. Meg persze a depresszió és a szorongás. A gond ezzel az, hogy valamelyik pszichiáterem (nincs állandó áterem, csak állandó lógusom) felvezette a felhőbe, hogy borderline, és az azóta is ott van. Emiatt ért már hátrányos megkülönböztetés. Volt olyan áterem, aki állandóan azt kérdezgette, hogy mi a valódi célom azzal, hogy itt vagyok nála? Én mindig elmondtam, hogy depresszióm van, és a gyógyszerért jövök. Aztán újra megkérdezte, meg újra. Ha elkéstem egy kicsit, akkor megkérdezte, hogy mit akarok elérni nála azzal, hogy kések. Mit akarok elérni nála azzal, hogy azt mondom, hogy az egyetemen tovább tartott az utolsó órám, és ezért késtem. Folyton arra célozgatott hogy szerinte nekem mindenféle hátsó szándékaim vannak ezekkel az amúgy semmiségekkel, és nem értettem, hogy miért gondolja ezt rólam. Én konkrétan csak gyógyszerért jártam hozzá, hiszen volt lógusom, akihez minden héten mentem. Annyira zavart a hozzáállása, hogy el is meséltem a pszichológusomnak, és azt is elmondtam neki, hogy szerintem valamiért valami rosszat gondol rólam az áter, és nem értem, hogy miért. Akkor világosított fel a pszichológus, hogy valaki biztos felvezette a felhőbe, hogy "borderline", és velük szemben sok az előítélet a szakmában. Valószínűleg azt hiszi, hogy én őt manipulálni szeretném.
Na több se kellett, elmentem egy másik áterhez, és megkértem, hogy nézze meg nekem, hogy mi van rólam a felhőben. A következő: bipoláris zavar (kamu, nem is tudom honnan szedték, ilyen diagnózist sosem kaptam), borderline (kiderült, hogy nincs), depresszió (igaz), generalizált szorongás (igaz), és hiányzik az elkerülő személyiségzavar, és az evészavar. 🙁
Kérdeztem az új átert, hogy ezeket törölni nem lehet? Azt mondta, hogy sajnos nem, de ő beírja megjegyzésbe, hogy a fentiek tévesek, és felvezetett új diagnózist.Hjah, egyszer lesz az ember mélyponton 30 év alatt, egyszer lesznek öngyilkos gondolatai, és még évekkel később bajom van belőle. Pedig milyen sokat változtam azóta!
A terápiám amúgy sikeres. Nagyságrendekkel jobban vagyok, a személyiségem is sokat változott jó irányba. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy más ember vagyok mint akkor. Csak az a fránya felhő ne lenne. Leküzdöttem a szociális fóbiát, a depressziót, az evészavar változó, de az is javult. A szorongás még megvan, de olyan a munkám, hogy ez tulajdonképpen munkahelyi követelmény. Van párkapcsolatom, egész jóban vagyok a családommal. Átértékeltem dolgokat. Megváltozott a fontossági sorrendem is.Hát meg is fogadtam, hogy ha valaki csúnyán néz rám miután felnézett a felhőbe, akkor sarkon kell fordulni, és máshova menni. 🙂
Sziasztok!
Évek teltek el, erre újra itt vagyok. Valószínűleg már senkit nem ismerek itt, talán csak Babarczy Esztert, de gondolom, hogy ő pedig nem emlékszik rám. A lényeg röviden: 5-6 éve nagyon padlón voltam, majdnem öngyilkos lettem. Akkor a SOTE Klinikai Pszichológia Tanszékén fogadtak terápiára. Ott egy kis fiatal pályakezdő csaj vette fel az interjúmat és értékelte ki a tesztjeimet, amiből akkor nagyon sok személyiségzavar minimum követelménye kijött. Még a borderline is. A 9 kritérium közül 5 lett "bepipálva". Aztán egy tapasztaltabb terapeutához kerültem, akinél kb 6 hónap alatt kiderült, hogy az elkerülő személyiségzavaron kívül igazából semmi más nem valós. Újra kitöltöttem minden tesztet, ezúttal ő értékelte ki, és csak az elkerülő maradt. Meg persze a depresszió és a szorongás. A gond ezzel az, hogy valamelyik pszichiáterem (nincs állandó áterem, csak állandó lógusom) felvezette a felhőbe, hogy borderline, és az azóta is ott van. Emiatt ért már hátrányos megkülönböztetés. Volt olyan áterem, aki állandóan azt kérdezgette, hogy mi a valódi célom azzal, hogy itt vagyok nála? Én mindig elmondtam, hogy depresszióm van, és a gyógyszerért jövök. Aztán újra megkérdezte, meg újra. Ha elkéstem egy kicsit, akkor megkérdezte, hogy mit akarok elérni nála azzal, hogy kések. Mit akarok elérni nála azzal, hogy azt mondom, hogy az egyetemen tovább tartott az utolsó órám, és ezért késtem. Folyton arra célozgatott hogy szerinte nekem mindenféle hátsó szándékaim vannak ezekkel az amúgy semmiségekkel, és nem értettem, hogy miért gondolja ezt rólam. Én konkrétan csak gyógyszerért jártam hozzá, hiszen volt lógusom, akihez minden héten mentem. Annyira zavart a hozzáállása, hogy el is meséltem a pszichológusomnak, és azt is elmondtam neki, hogy szerintem valamiért valami rosszat gondol rólam az áter, és nem értem, hogy miért. Akkor világosított fel a pszichológus, hogy valaki biztos felvezette a felhőbe, hogy "borderline", és velük szemben sok az előítélet a szakmában. Valószínűleg azt hiszi, hogy én őt manipulálni szeretném.
Na több se kellett, elmentem egy másik áterhez, és megkértem, hogy nézze meg nekem, hogy mi van rólam a felhőben. A következő: bipoláris zavar (kamu, nem is tudom honnan szedték, ilyen diagnózist sosem kaptam), borderline (kiderült, hogy nincs), depresszió (igaz), generalizált szorongás (igaz), és hiányzik az elkerülő személyiségzavar, és az evészavar. 🙁
Kérdeztem az új átert, hogy ezeket törölni nem lehet? Azt mondta, hogy sajnos nem, de ő beírja megjegyzésbe, hogy a fentiek tévesek, és felvezetett új diagnózist.
Hjah, egyszer lesz az ember mélyponton 30 év alatt, egyszer lesznek öngyilkos gondolatai, és még évekkel később bajom van belőle. Pedig milyen sokat változtam azóta!
A terápiám amúgy sikeres. Nagyságrendekkel jobban vagyok, a személyiségem is sokat változott jó irányba. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy más ember vagyok mint akkor. Csak az a fránya felhő ne lenne. Leküzdöttem a szociális fóbiát, a depressziót, az evészavar változó, de az is javult. A szorongás még megvan, de olyan a munkám, hogy ez tulajdonképpen munkahelyi követelmény. Van párkapcsolatom, egész jóban vagyok a családommal. Átértékeltem dolgokat. Megváltozott a fontossági sorrendem is.
Hát meg is fogadtam, hogy ha valaki csúnyán néz rám miután felnézett a felhőbe, akkor sarkon kell fordulni, és máshova menni. 🙂
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.22., 01:14Amúgy hihetetlen hogy mindenki alszik. Én kb magamban táncolok.
Amúgy hihetetlen hogy mindenki alszik. Én kb magamban táncolok.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.22., 00:47Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök???
DE nem beteg, nem szed ilyen gyógyszereket, nem dolgozik!!!! Mikor felkel én már 2 órája dolgozom…..
megértelek, nekem is kvára elegem van ilyenkor belőle!
Megértelek. Én is hasonlóképpen. Most meg rámtört a pörgés, hétfő hajnal 0:46 van ... Nem tudom szabályozni.
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök???
DE nem beteg, nem szed ilyen gyógyszereket, nem dolgozik!!!! Mikor felkel én már 2 órája dolgozom…..
Megértelek. Én is hasonlóképpen. Most meg rámtört a pörgés, hétfő hajnal 0:46 van ... Nem tudom szabályozni.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.19., 21:34Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök???
Hát igen ők ezt kurvára nem érzik át,hogy mi a betegségünk és a gyógyszereink miatt hátráltatva vagyunk. Én is ha felvennének dolgozni már este 5-6kor mehetnék aludni,hogy időben kialudjam a Klozapint és a Rivotrilt. Ez meg nem élet ezt sokáig nem lehet csinálni. Az ember dolgozik és alszik és így él amíg nyugdíjjas lesz. Nem csodálkozom én sem a saját anyámon,mert a társadalom 99%-a nem megértő és csak vádaskodnak.
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök???
Hát igen ők ezt kurvára nem érzik át,hogy mi a betegségünk és a gyógyszereink miatt hátráltatva vagyunk. Én is ha felvennének dolgozni már este 5-6kor mehetnék aludni,hogy időben kialudjam a Klozapint és a Rivotrilt. Ez meg nem élet ezt sokáig nem lehet csinálni. Az ember dolgozik és alszik és így él amíg nyugdíjjas lesz. Nem csodálkozom én sem a saját anyámon,mert a társadalom 99%-a nem megértő és csak vádaskodnak.
Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök???
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.19., 17:37Anyám az folytatja a műsprt szinte minden nap. Nem lehet leállítani. Szerinte lusta vagyok.
A Klozapin a legszedatívabba világon+ Rivotril,hogy tudjak elegendőt nyugodtan aludni. Olanzapin 2 év szedés után annó teljesen feladta a hatását.
Nyilván az Olanzapin nem annyira szedatív mint a Klozapin. Ripedon mellett még tudtam dolgozni.. de direkt elvették tőlem.. Ennyit a jó magyar orvos gárdáról. Ha a Kventiapiun engem meg nem szedált hanem pörgetett. Ha Klozapint lecserélnám 100mg-150mg Truxal-ra kitudja a Klozapinoz képest eléggé szedatív lenne-e plusz nem is annyira antipszichotikus mint a Klozapin... akkor az mellé kell Ripedon is vagy Paliperidon is,hogy ne kezdjen el az ember megőrülni és hallucinálni. Pécsen pár éve egy ügyeletes Pszichiáter a telefonban ő is azt mondta ha már napi szinten évek óta szedem akkor az átállítás csak állapot rosszabodással jár. Nem fogom magam teletömni mindenféle hatóanyaggal,hogy elég szedatív legyen,hogy tudjak aludni. Nem vagyok Pszichiáter de ha a Truxal nem szedál eléggé akkor még Mirtazapin is kell mellé plusz Ripedon vagy Paliperodon+ Rivotril.
Te jó ég nem akarom az egész palettát beszedni. A Klozapin 5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből. Legalább ennyi örömöm van az életben. Ha meg telebaszom magam az egész palettával kiüresedett arccal bámulhatom a Monitort a semmiért.
Anyám az folytatja a műsprt szinte minden nap. Nem lehet leállítani. Szerinte lusta vagyok.
A Klozapin a legszedatívabba világon+ Rivotril,hogy tudjak elegendőt nyugodtan aludni. Olanzapin 2 év szedés után annó teljesen feladta a hatását.
Nyilván az Olanzapin nem annyira szedatív mint a Klozapin. Ripedon mellett még tudtam dolgozni.. de direkt elvették tőlem.. Ennyit a jó magyar orvos gárdáról. Ha a Kventiapiun engem meg nem szedált hanem pörgetett. Ha Klozapint lecserélnám 100mg-150mg Truxal-ra kitudja a Klozapinoz képest eléggé szedatív lenne-e plusz nem is annyira antipszichotikus mint a Klozapin... akkor az mellé kell Ripedon is vagy Paliperidon is,hogy ne kezdjen el az ember megőrülni és hallucinálni. Pécsen pár éve egy ügyeletes Pszichiáter a telefonban ő is azt mondta ha már napi szinten évek óta szedem akkor az átállítás csak állapot rosszabodással jár. Nem fogom magam teletömni mindenféle hatóanyaggal,hogy elég szedatív legyen,hogy tudjak aludni. Nem vagyok Pszichiáter de ha a Truxal nem szedál eléggé akkor még Mirtazapin is kell mellé plusz Ripedon vagy Paliperodon+ Rivotril.
Te jó ég nem akarom az egész palettát beszedni. A Klozapin 5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi életemből. Legalább ennyi örömöm van az életben. Ha meg telebaszom magam az egész palettával kiüresedett arccal bámulhatom a Monitort a semmiért.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.17., 08:48Sajnos igen. ez így van
Sajnos igen. ez így van
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2024.04.16., 17:51Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:04Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15
Dettó, én is mindig megkapom, és én se állok le vele vitatkozni……..
Akkor ismerős a helyzet. Én is próbálom nem felhúzni magam aztán ennyi.
Az ilyet nem érti senki.Sem rokonok,sem ismerősök senki.Azt mondják,hogy ez hiszti,meg kkitaláció.Sem depresszió sem pánikbetegség nem létezik
Pedig igen.
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:04Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15
Az ilyet nem érti senki.Sem rokonok,sem ismerősök senki.Azt mondják,hogy ez hiszti,meg kkitaláció.Sem depresszió sem pánikbetegség nem létezik
Pedig igen.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.16., 08:04Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.16., 08:00Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15Idézet tőle: Gergelyboj ekkor:Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Nem állok le vele soha vitatkozni... A világ nem érti az ilyen betegségeket és azok háttereit. Tök felesleges kiselőadást tartani Pszichiátriából pl.: Mi a Dopamin és a Szerotonin és egyéb más minden.... Úgy sem lehet megváltoztatni a világot. A társadalom azt hiszi a Pszichiáterek poénból vannak és írnak gyógyszereket. Én már belefáradtam a magyarázkodásba.
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15Idézet tőle: Gergelyboj ekkor:Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Nem állok le vele soha vitatkozni... A világ nem érti az ilyen betegségeket és azok háttereit. Tök felesleges kiselőadást tartani Pszichiátriából pl.: Mi a Dopamin és a Szerotonin és egyéb más minden.... Úgy sem lehet megváltoztatni a világot. A társadalom azt hiszi a Pszichiáterek poénból vannak és írnak gyógyszereket. Én már belefáradtam a magyarázkodásba.
Idézet tőle: Tihuac ekkor: 2024.04.16., 00:03Hali!
Mivel volt egy bipoláris lány, aki volt sulitársam, fészen ráírtam és...végül ghostingolt(Narancsik Virág)...
Na szóval én csak egy fejlődő monogám kapcsolatban akarok lenni.
Még mindig és csak azért, hátha meggondolja magát...nem lettem öngyilkos.
Pár napja diagnosztizáltam magam netezés közben, véletlenül elolvastam egy erről szóló cikket.
StPD...
Úgyhogy, mivel nagyon nem vagyok se csúnya, se buta, se bármilyen hátrányos a betegségen kívül, szeretném felhívni magamra azoknak a lányoknak a figyelmét, akik szintén, csupán egy fejlődő monogám kapcsolatban szeretnének lenni, valamilyen okból ez nem sikerül nekik, de egyébként intelligensek, csinosak, stb., mert...nos nekem nincs mit bizonygatnom, de szeretnék és személyesen.
Üdv
Hali!
Mivel volt egy bipoláris lány, aki volt sulitársam, fészen ráírtam és...végül ghostingolt(Narancsik Virág)...
Na szóval én csak egy fejlődő monogám kapcsolatban akarok lenni.
Még mindig és csak azért, hátha meggondolja magát...nem lettem öngyilkos.
Pár napja diagnosztizáltam magam netezés közben, véletlenül elolvastam egy erről szóló cikket.
StPD...
Úgyhogy, mivel nagyon nem vagyok se csúnya, se buta, se bármilyen hátrányos a betegségen kívül, szeretném felhívni magamra azoknak a lányoknak a figyelmét, akik szintén, csupán egy fejlődő monogám kapcsolatban szeretnének lenni, valamilyen okból ez nem sikerül nekik, de egyébként intelligensek, csinosak, stb., mert...nos nekem nincs mit bizonygatnom, de szeretnék és személyesen.
Üdv
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15Idézet tőle: Gergelyboj ekkor:Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor:Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.15., 21:11Ha lenne miből XD
Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Ha lenne miből XD
Ma ismét hónapok elteltével megkaptam újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok hanem képzelt beteg.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.05., 14:36nem csodálom. én minden ünnepet utálok. Kedvenc ünnepem Augusztus 20.
Minden más leves..............
nem csodálom. én minden ünnepet utálok. Kedvenc ünnepem Augusztus 20.
Minden más leves..............
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.04.04., 20:484 napos ünnep 1 rémálom volt. azt hittem sosem lesz vége.
4 napos ünnep 1 rémálom volt. azt hittem sosem lesz vége.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2024.03.27., 09:08Idézet tőle: Vásárhelyi Beus ekkor: 2024.03.26., 19:33Gergelyboj,
Home officeban nem gondolkodtál? Call centerben sok van
Voltam Home officeban már. Az igazság az,hogy a Klozapintól meg a Rivotriltól.. ugye a Klozapin annyira szedatív,hogy nincs már akaraterőm semmihez. Annnyira mélyen alszom ,hogy hajjaj........ Mikor felébredek 1 óra kell mire kijózanodok. Nem megy ez már nekem. Sajnos
Idézet tőle: Vásárhelyi Beus ekkor: 2024.03.26., 19:33Gergelyboj,
Home officeban nem gondolkodtál? Call centerben sok van
Voltam Home officeban már. Az igazság az,hogy a Klozapintól meg a Rivotriltól.. ugye a Klozapin annyira szedatív,hogy nincs már akaraterőm semmihez. Annnyira mélyen alszom ,hogy hajjaj........ Mikor felébredek 1 óra kell mire kijózanodok. Nem megy ez már nekem. Sajnos