Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 33 / 569Következő

Én éppen megint oda vagyok, szerencsére erdélyi a lány, így semmiképpen nem esélyes és gyorsan felejtős.

Te hogy vagy?

Hali!Ki hogy van?

Privi ment.

Nekem kellett elreptetni. Semmi unga-bunga. Pont.

Naa pedig akartam reagálni Kleó hozzászólására az unga-bunga topicban erre elszállt az egész.. lehet az nekem a bajom hogy nincs.. 😀 

Az jó, ha neked segítenek ezek az elgondolások.

Én úgy vagyok ezekkel (az objektívan empirikus bizonyítékok hiányán túl), hogy "majdra a zsidó sem ad", vagyis mit kezdjek most azzal, hogy egyszer majd valamikor valahol valahogyan jó lesz.

Már olvastam, de ismét olvasgatom: R.A. Moody: Élet az élet után c. könyvét. Ez a könyv egy nyomós bizonyítéka annak, hogy van értelme a szevedésnek és a jó tetteknek. Szuicidoknak is ajánlották ezt a könyvet. Reményt ad, hogy nem fölöslegesen szenvedünk.

Idézet tőle: Kleó

Á, John kudarckerülő...

Igen. Ha nincs kihívás, nincs kudarc sem.

Áh, nem nekem való az ilyen. Félek dolgoktól, hülyeségektől. Mindig van valami pszichotikus para. Megunom, ő un meg, elhagy, én hagyom el, nem tolerál, én nem tolerálom, megcsal, meghalok, ő hal meg, terhes lesz.

A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.

(Madách)

Az élet mindenképpen küzdelem. Sosem győzünk, csak mindig.

Á, John kudarckerülő...

Szerintem megmaradhat sokáig, max a mozgatórugók változnak. A kezdeti izgalom, kíváncsiság helyett a hosszabb távú izgalom, kíváncsiság :-). Gondolom a közös kihívások, felelősségek, kalandok, mert ez később is lehet, gerjesztik.

No, oszt mé' ne???

Nekem sincs vele bajom, szerintem minden normális ami által az ember önmagának/másnak nem okoz kárt. Hogy a katolikusok vagy más paranoid pszichózisra épülő intézmény szerint mi a normális, azt viszont nem nagyon veszem figyelembe.

Érdekes lenne viszont, hogy ha összejönnék egy ilyen szerelem lánnyal, akkor is elmúlna az érzés vagy megmaradna a közelség miatt? Sajnos nem kockáztathatok meg egy ilyen jellegű kapcsolatot.

Ez velem is gyakran megesik. Állítólag ez normális, még a katolikus vallás is említi, hogy ez megesik és kész; nem tehetünk róla. Amúgy ha jó: hát érezzük!

Este a tvben volt film három pasiról, akik szexbabákkal élnek együtt. Az egyik éppen becsajozott volna egy ember nővel, aki azt mondta, tolerálja a babázást ha ő éppen nincs ott, de amikor a pasi szülinapján három műnő is ott volt a asztalnál ("bemutatta" őket) meggondolhatta magát, mert egy hét múlva otthagyta a pasit.

Sajnos a minőségi, élethű babák elég sok pénzbe kerülnek még mindig.

Tegnap voltam este bringázni, ma délelőtt meg postán, aztán boltban, beleszerettem a pénztároslányba, de már el is múlt.

Én már huszonévesen is terápiarezisztens voltam, negyvenesen még próbálkoztak. Most már eszébe sem jut senkinek. 

Amúgy igaz, hogy "begyöpösödik" az ember. Havert pl. protekcióval sem vállalták Sz.váron, merth "túlkoros" = reménytelen. 

A csoport eredményessége sok mindentől függ:

I. milyenek a csoporttársak - pl. sématerápiát, amin Debrecenben voltam utáltam, mert volt egy nőszemély csoporttárs, aki rendkívül erőszakos volt, és ilyeneket mondott másoknak (2011-ben) :

én panaszkodtam, hogy sokat kell WC-re járnom és félek, hogy buszon vagy tömegközlekedési eszközön baleset történik - erre aszongya - akkor vegyél pelenkát, hahahaha, neked úgyse használ már semmi más - ezt hallották terapok, de kis kedvencük volt, így nem szóltak semmit

ugyanez a perszóna mondta egy hölgynek, hogy lépj ki rossz kapcsolatból - nagyon jó tanács b+, hölgynek volt közös gyereke bántalmazó hapival, mely gyerek 10 éves volt!!!!

II. hogy problémádra jó-e olyan féle terápia, ill. hogy terapoknak mennyire van tekintélye, súlya, mennyire hozzáértőek, mennyire szimpatikus vagy csoporttagoknak vagy terapoknak - én nem szoktam az lenni, csak 1-2 embernek, ami érthető, hiszen bizonyos időszakokban nagyon pozitív, bizakodó vagyok, máskor meg full pesszimista, ami zavarja embereket - ezért sincs sok emberi kapcsolatom, csak 1-2

III. hogy használ-e neked terápia egyáltalán, vagy terápiarezisztens vagy, avagy nem - vannak emberek, akik terápiarezisztensek, ill. 40 - 50 éves kör felett (ez ugye személyiségtól függ, hogy pontosan melyik felett, hogy mennyire rugalmas és alakítható jelleme) nem nagyon lehet mit kezdeni ember rögzült sémáival és gondolatmeneteivel, világlátásával legtöbb esetben  

Általánosságban megfigyelhető, hogy elsősorban konformista, társadalmi íratlan szabályoknak megfelelni vágyó embereknek jobban használ terápia - x életkorban megházasodik, gyereke lesz, x-y év között dolgozik úgy, hogy bejár, s olyan életutat jár be, mint legtöbb ember,

azaz általános iskola - középiskola - főiskola/egyetem/szakmunkásképző/szakiskola - randik - házasság - meló - unokák-  nyugdíj , fontos neki környezet véleménye, hogy általánosan elfogadott, szolid módon jelenjen meg, ne túl feltűnően, ápolt legyen, ne mutassa ki gyengeségeit, vagy gyorsan küzdje le, hogy belesimuljon társadalomba és adott közegbe, ahol él, titkait megtartja, ha rossz is házasság, el akarja érni, hogy megmaradjon, mert mégis csak jobb egy rossz, mérgező, romboló kapcsolat, mint hogy mások elítéljenek

persze a sikeresség attól is függ, hogy mennyire látod át világ összefüggéseit, mennyire akarsz változni stb. 

Soktényezős, ja.

Jellemző az is, hogy még művészetterápia uncsi volt nekem, drámaterápiát nagyon szerettem, mégis Tündérhegyen szerintük jobb nekem művterap. mint másik - pedig az az egy drámaterap nagyon hasznos volt nekem! 

Ám kiscsoportot Thegyen szerettem, mert ritka jó terapom volt, aki am nagyon megosztó volt, hiszen ő nagyon kedves, lényeglátó, de gyakran közel hajol és vesédbe ül, ami egyeseket zavar. 

Nekem meg nem volt szimpi a rideg, távolságtartó terap Thegyen, és áldtam eget, hogy nem hozzá kerültem, bár sokan szerették, habár mindig csak száraz, tankönyvi módon, empátia nélkül, tényszerűen reagált mindenre.

Többféle csoport van. Például terápiás és önsegítő csoport.
A terápiás csoportot szakember vezeti és ő irányítja a "beszélgetést". Itt történik valamilyen csoportterápia, attól függően, hogy pontosan milyen csoport.
Az önsegítő csoportot általában sorstárs segítő vezeti, aki maga is "beteg", de ő már elég jól van és be tudsz számolni a tapsztalatairól. Van amikor szakember vezeti, de nem avatkozik bele a beszélgetésbe, csak ha gond van, inkább segíti a csoport működését illetve kérdezni lehet tőle. Itt terápia nincs, csak egymás támogatása és tapasztalatok megosztása történik, de akár barátokat is lehet találni akik hasonló problémákkal küzdenek és megértenek.
Én önsegítő csoportokba jártam és fogok is. Nagyon jó és hasznos tud lenni, de a terápiát és a gyógyszeres kezelést nem helyettesíti.

Ha meg nem sikerül kezdeni a problémával vmit, ott kell hagyni az egészet a francba, nem mazochista klub az...

.

Reálisan nézve minden csp szubjektív, soktényezős. Szerintem ha érdekel, akkor próbálj ki párat, és amelyikben jól érzed magad, maradj ott. Nekem az egyéni terápia sem jó, mert automatikusan ellenvéleményt mondok szinte mindenre, amit ellenkezésnek vesznek.Pedig csak ilyen a látásmódom.

.

Ma végre megkaptam apám nyugdíját, hazafelé vettem is kólát megünnepelni.

Meg banánt, hogy a megevése által ha majd megyek bringázni akkor ne legyen izomgörcs 25 erősebb tekerés után.

El akarom hozni az elektromos biciklit is, és akkor két biciklim lenne. Mondjuk el kellene adni inkább, mint birtokolni.

Sokféle csp van ugye problémától függően, meg attól is nagyon függ a dolog, hogy ki tartja, kik a többiek.

Én szerintem szét trollkodnám. Szintén nem vagyok csp-be való.

De hátha írnak olyanok, akik voltak ilyesmiken, és konstruktív javaslatokat, tapasztalatokat tudnak adni.

Sajnos én nem tudok sokat róla. Anno azt mondta egy áter: az isten mentsen meg magától egy csoportot! Aztán, úgy tűnik, a többi is így gondolta, úgyh kiscsoportos terápián sosem voltam.

.

Idézet tőle: ElijahShade

Ezt a passzív-agresszív kommunikációnak hívjuk.

Bűntudatot kelt utalásokkal, de nem mondod ki tisztán, világosan.

Előfordul sok nárcisznál.

Nagyon gyakori hogy ilyen kommunikációt folytatnak velem szemben és el is várják, hogy én is ilyen legyek. Ha nem megy, elneveznek mindenféle autistának meg betegnek és jönnek a bélyegek miszerint én képtelen vagyok bárhová is beilleszkedni mert nem alkalmazom ezeket. Bárhol vagyok ott ez a divat én meg kilógok és én leszek az akit megkülönböztetnek minden téren. 

Ma megint társaslány álom volt, egy alacsony, hosszabb fekete(?) hajú lánnyal. Kézenfogva mentünk valami étterembe, és tök jól csevegtünk valamin.

Idézet tőle: Gray5

A többi nap már jobb? Mondjuk hétfő vagy kedd este a másnapi munka miatt?

Utána olyan beletörődés mintha börtönben lenne az ember, és várja a szabadulást péntek délután.

Az igazi nárci kimondja, sőt  követelőzik.

Ezt a passzív-agresszív kommunikációnak hívjuk.

Bűntudatot kelt utalásokkal, de nem mondod ki tisztán, világosan.

Előfordul sok nárcisznál.

A legújabb blogom

https://kispippo.blogspot.com/2022/05/kis-pippo-feladta.html

Idézet tőle: John Doe

Vasárnap este általában fejfájás is van lázzal. Olyan érzések is jönnek, mintha másnap reggel vinnének kivégzésre, nem kellemes.

A többi nap már jobb? Mondjuk hétfő vagy kedd este a másnapi munka miatt?

Ez számít normálisnak?

Hogy nem mondod ki a szándékod és mit érzel egy beszélgetés során és mit vált ki belőled a másik. Ha pl zavar valami akkor csak utalsz rá de nem mondod ki egyenesen miközben a másik fele az elvárás hogy ő kitalálja és érezze hogy akkor neki vissza kell vonulni vagy váltani.

Tényleg ez a normális kommunikáció?

Ilyen meleg még nem szokott lenni 5 évvel ezelőtt, 3 -4 fokkal kevésbé meleg szokott lenni, de globális felmelegedés miatt még egyre melegebbeket jósolnak, és nehezebb lesz élet is és lesznek különféle problémák, ha egyes kontinenseken vizek elpárolognak stb. (nyugi, nem Európában)

Májusban ilyenkor nem szokott ilyen  meleg  lenni,vagy csak én érzem  rosszul?

Hát nem. 🙁 Pedig van itthon. Főzök is egy orbáncfű teját, és beveszek vele 2 rózsagyökeret.

Ne stresszeld már ennyire magad! Ja, és kéne vmi szorongás ellen, azokat a gynövényeket már nem szeded?

Vasárnap este általában fejfájás is van lázzal. Olyan érzések is jönnek, mintha másnap reggel vinnének kivégzésre, nem kellemes.

Akkor rosszul esett, de már megbocsájtottam daftpunk-nak, mert nincs értelme haragot tartani.

Amúgy is lehet hogy csak valami tünet volt, hogy így viselkedett, mely betegségéből adódik.

Úgyhogy kéretik ellene irányuló korábbi hozzászólásom semmibe venni, esetleg törölni.

A szorongás szerintem természetes érzés bárkinél új helynél. Meg ha ilyen a munkahely, akkor gondolom nem lesznek olyan szogorúak vagy efféle. 1-2 hét és jobb lesz.

Igen, köszi én is tudom, de mégis szorongok.
Asszem én is úgy vagyok, mint te szoktál, ahogy közeledik a hétfő, úgy vagyok egyre idegesebb.

A szorongás szerintem természetes érzés bárkinél új helynél. Meg ha ilyen a munkahely, akkor gondolom nem lesznek olyan szigorúak vagy efféle. 1-2 hét és jobb lesz.

Milyen munka?

Csökkent munkaképességűeknek való 4 órás munka. De már kezdek egyre jobban szorongani.

Nagyon jó idő van odakint. Örülök, hogy szervizben van a bicikli, mert most dühös lennék magamra, hogy itt a jó idő és nem vagyok képes elmenni bringázni.

Bocs ES, megértelek, de ez nem úgy működik, hogy kétféle választás elé állítod az adminokat.

Egyes antiszociális elemek megjelenése miatt rosszul érzem magam,

a szóban forgó személy daftpunk.

Tehát kérem adminokat, hogy távolítsák el adott felhasználót, 

ha pedig nem, akkor kérem minden tevékenységem és

profilom távolítsák el.

A választás az adminok kezében van.

daftpunk antiszociálisságának bizonyítékára lássák a DÜHÖNGŐ 2 topikot.

Tehát vagy ő, vagy én.

Köszönöm.

Milyen munka?

ElőzőOldal 33 / 569Következő