Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 26 / 569Következő

Aludtam végre most éjjel 1-től 11-ig nappal, igaz, párszor felriadtam és kimentem pisilni.

Ti hogy vagytok?

Sziasztok!

Böngésztem a fórumokat, de nem találtam ilyet...meg különben is, itt nagyobb a forgalom.

Munkavállalással kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek, ötleteket kérni. Elég régóta nem dolgozom (csak papíron), mert szülés után nem mentem vissza, eleve szülés utáni depresszióm és pszichózisom volt, gyereket is kellett nevelni, nem ment volna a munka is. Szerencsére a család támogatott. De azóta is elég szarul vagyok, szét vagyok esve, hiába terápia, gyógyszer, egy napot is nehéz túlélni, nem ragozom, ezt ismeritek. Viszont a házasságom ráment a betegségre, amúgy is kihűlt és bár valamennyi támogatást tud adni a család, dolgoznom kell, muszáj. Mindentől rohadtul félek, minden munkahelyet konfliktus miatt hagytam ott még régen (pedig akkor még nem voltam pszichotikus csak hülye), a kognitív képességeim is romlottak, de ha most nem csinálok vmit, akkor később ennél is nehezebb lesz. 47 vagyok.

Szerintetek merre induljak el? A munkavállalás előtt kéne vmi rehabilitáció is, hogy egyáltalán emberek közé menjek rendszeresen...hova tudok ilyennel fordulni? Látom, hogy a megváltozott munkaképességűeket elvileg segíti több szervezet, de nekem ilyen papírom nincs, és nem is cél, de a normál munkaerőpiacon meg úgy érzem, mintha cápák közé kéne lemerülnöm.

Ti hogy csináljátok, vagy egyáltalán bármilyen segítő szándékú komment jól esne.

Előre is köszi!

Ja, én is...

Most meg már minden a gyszerekről szól??? 

Idézet tőle: harula

Nekem az 1mg-os kevés volt nem is éreztem a hatását, akkor vettem 3mg tartalmút. Az már jobb volt de ami nálam tényleg hatott az 2x3mg volt. 3x3-is vettem be de ott már szedelwgtem tőle bár még erősebb volt a hatása. De gondolom mint minden ez is személyfüggő

Szerintem a tapasztalat számít!

Nekem az 1mg-os kevés volt nem is éreztem a hatását, akkor vettem 3mg tartalmút. Az már jobb volt de ami nálam tényleg hatott az 2x3mg volt. 3x3-is vettem be de ott már szedelwgtem tőle bár még erősebb volt a hatása. De gondolom mint minden ez is személyfüggő

Idézet tőle: Borostyán

Idézet tőle: Kiscsillag

Kiscsillag,ne keresd a válaszomat,mert kitöröltem a ferde faxba az egészet,de tudja a paúk..XD

Nem keresem mert azt sem tudtam, hogy írtál,  nem olvastam. Csak abból, hogy írtál, hogy most írtad, hogy írtál, de kitörölted. 

Szerintem nem csak én olvastam a kérdésed,de ha nem emlékszel akkor mindegy 🙂

Több hsz-em is volt. Kérdés is biztosan. Azt is tudom, hogy te is írtál, amire válaszoltam.

Ha ez vmi friss hsz, amit nemrég töröltél, akkor nem olvastsm. Van, hogy órákig jelen vagyok, máskor 3 napig rá se nézek az oldalra, megint máskor megnézem, h ki mit írt, de nem írok hsz-t, kivéve ha vki engem kérdezett. 

Kiscsillag,ne keresd a válaszomat,mert kitöröltem a ferde faxba az egészet,de tudja a paúk..XD

Nem keresem mert azt sem tudtam, hogy írtál,  nem olvastam. Csak abból, hogy írtál, hogy most írtad, hogy írtál, de kitörölted. 

Szerintem nem csak én olvastam a kérdésed,de ha nem emlékszel akkor mindegy 🙂

Am 2007 óta járok koncertekre, DE csak egyszer derealizáltam 2018-ban.

Az a baj, hogy 8-féle betegségem van (5 mentális, 3 fizikai), és kivagyok, és nem valami szakértőek Kelet-Magyarországon orvosok, ill. anyám is üvöltözik, apám alkesz verbális bántalmazó, és pont az élénk álmok miatt félek (melatonin hatása), kvetiapin is azt okoz. 

Tényleg, leírom ide, hogy emberek mindig kihasználtak, majd eldobtak.

Csak értékelik művészetem, de nem veszik meg.

Amikor megvertek, megaláztak, akkor senki nem segített, terapok bipolárral és borderrel nem nagyon tudnak mit kezdeni, belefáradtam mindenbe és félek is emberektől és dokiktól.

Pl. volt, hogy pszichiáter ordított szanatóriumban, hogy miért vagyok kövér és sok flegma, bunkó, lekezelő.

Sok félrekezelt gyogyival, majd mikor emiatt agresszív és szuicid lettem, akkor kidobott.

Elbutultam a sok szorongástól és egyebektől, és fizikai egészségem is romokban.

Egy nap előfordulhat pszichózis-szerű állapot, derealizáció, deperszonalizáció, szorongás, önutálat, félelem, gyűlölet, embergyűlölő is vagyok, hangulatingadozás is van kismértékben.

Minden egyes nap, ha alszok 4 és 12 között, akkor mikor felkelek, és átkozom sorsot, hogy nem döglöttem meg éjjel.

Mindenféle öngyilkossági módszerrel próbálkoztam magam, DE a biztosakat nem tudom megtenni (magasságból mélységbe, a bölcsőm összetörése kerekek által).

Az Coaxil szorongást okoz, a Valdoxan emelkedett máj-enzimszintet, Trittico bevizelést, a Prozac, Zoloft agressziót és szuicid magatartást, Aurorix szintén, szorulást okoz a Cipralex/Citaprám és társai, Andaxin agressziót, Risperdal és társai bevizelést, kvetiapin is bevizelést, ezért szedem bébiadagban, teljesen szétcsap és megőrjít lítium, Xanax-tól meg akarok verni embereket, Frontin sok pisilést és vizelési fájdalmat okoz.

Sokkal több gyógyszert kellene szednem, de nem tudok.

A borderline-től elalél és elájul szagembergárda errefele félelmükben.

Még Tündérhegyen sem szerettek többiek, sehol, mert fura, félszeg, félős, néha remegős vagyok, meg furcsa.

Am kétszer voltam, de harmadjára már nem vettek fel.

Bél-és gyomorproblémák miatt nem ihatok nyugtató-teákat.

Egyik dokira tavaly 10 órát kellett várni egy fizikai dolog miatt.

35 évesen ez van, nem tudok semmit, nem élvezek szinte semmit, nem ért meg senki, viselkedésem is furcsa gyógyszerektől, attól a négytől, ami hat, és semminek nincs értelme.

Belefáradtam mindenbe és mindenkibe, magamba is.

Nem érezném, hogy bármi is ehhez a világhoz köt, csak balf*sz vagyok sikeresen megölni magam.

Egyszer még voltam koncerten is, jól éreztem magam, de valamit behaluztam, amit nem is mondtak, és egész éjjel azon kattogtam, hogy rám nézett a gitáros megvetően és nekem mondott valamit, pedig nem is.

Am élveztem meg minden koncertet, CSAK már ott is derealizáltam sok ember miatt.

Tudom nagyon gagyin hangzik, de ha csak nappal alszol éjjel nem akkor nem lehet nagyon brutál módon felborult a bioritmusod?  Nekem az segített, hogy mindenáron fennmaradtam nappal este pedig bevettem egy 2 x 3 mg vagy 3 x 3 mg melatonint. Amikor "csak" a bioritmusom volt megborulva akkor segített. Ezt is érdemes lassan emelni egy bogyóval kezdeni.

Ugye nálunk valószinűleg alacsony a szerotoninszintünk ez pedig a melatonin elővegyülete az agyban.

Nemcsak neked írom, de pont a te hsz-ed kaptam el.

Én félig vagyok átfordulva. Esti munkám van, reszmunkaidős. 5-7 között kezdek. 3 órás munka + 1 óra utazás. Mivel későn érek haza, nem akarok még aludni. Ejfél vagy 1 körül slszok el, remélvén, hogy reggel 9-ig kialszom magam. A felébredések miatt (van 10 perces, 1 órás) delig alszok. 

Kevesebb esti gyogyszerrel még töredezettebb lenne az alvásom. Erősebbel (antipszichó) még hossszab . Gyógyszer nem indokolja, h ennyit aludjak mert az estik 6-8 órás hatásúak (Pregabalin, Frontin, Atarax, Melatonin). 

Az első felébredésnél vehetek be Ataraxot, plusz még melatonint. Nekem 1 mg-os van.

Más:

Dokim azt mondta, h melatoninból 2-3 mg-ot termel a szervezet. 

Azt mondta, h jó az 1 mg-os, rákérdeztem, hogy nem kevés-e. Le is fotóztam, amit szedek. Azt mondta, h jó ez. Szerintem az erősebbek is jók.

Újra van hétvégi önkéntes munkám. Ezt tudom folytatni akkor is, ha lesz főállásom. Havi 1-2 alkalom, de lehet több is. Ki mennyit vállal. 2,5 óra/nap. 

Nekem javulgat az alvásom, de még nagyon töredezett, sok felébredéssel. 

Tegnap voltam terapnál, a vasalót tuti nem húztam ki., és tuti, h cigit hagytam égve es felgyullad a lakás parámmal foglalkoztunk sematerápiás módszerrel. (Eddig 5x-i ellenőrzés is kevés volt, vinni kellett magammal a vasalót vagy lefototózni). Szerintem nem eredménytelenül. 

Most van lila toppom teraptól, ha hiányzik, felvehetem. Ha hiányzik vki es felvehetem a ruháját, az megnyugtat. E celból kertem, h selejtezzen.

Tudom nagyon gagyin hangzik, de ha csak nappal alszol éjjel nem akkor nem lehet nagyon brutál módon felborult a bioritmusod?  Nekem az segített, hogy mindenáron fennmaradtam nappal este pedig bevettem egy 2 x 3 mg vagy 3 x 3 mg melatonint. Amikor "csak" a bioritmusom volt megborulva akkor segített. Ezt is érdemes lassan emelni egy bogyóval kezdeni.

Ugye nálunk valószinűleg alacsony a szerotoninszintünk ez pedig a melatonin elővegyülete az agyban.

Aludni nappal tudok, éjjel nem......

Nem tudok aludni, nem tudok semmit....

Zakatol szívem, de nem jó egyik pszichiátriai gyogyi sem, nem jó nagy mennyiségben.....

mert bevizelek tőle......

Anyám üvöltözik velem, meg apámmal van együtt, aki verbálisan bántalmazó és bolond......

Nem értik meg, hogy fizikai betegségeim miatt nem tudok bemenni kezelőorvosokhoz se.....

3 havonta bevisznek, ennyi....

De pszichoterápiára nem vinni, nagyon fosul vagyok, nem alszol éjjel,,,,,

És zakatol szívem, és ma tettem valami nagyon rossszat, de nem beszélek itt róla, nyilvános felületen......

Az út szerintem véget ért.....

Anyám üvölt velem, 2007 óta nem gyógyítottak meg....

Megölni se tudom magam.....

mert nincs fizikai egészségem,..... 

A pszichiátriai gyógyszerpalettát végigpróbáltam.... nem igazán használ...

Pszichoterap se.....

Nincs kiút... még elektrosokkot is felvetettem dokinak, de nem támogatja TB, vagy mi,....

Erről ennyit.... 🙁 

Antidepiktől agresszív leszek......

Antipszichotikum nagy mennyiségben bevizelés.....

Lehet, hogy van kölcsönhatás most. Regen nem volt. 

Kiscsillag,azon gondolkodtam, hogy nem -e lehetséges, hogy azért csap szét olyan hosszú időre 25mg kvetiapin,mert kölcsönhatásba lép a többi  gyógyszereddel? Engem is fejbevág kicsit mikor beveszem,de ha túl vagyok egy ponton akkor már alig érzem a hatását.

Én úgy szoktam megoldni, hogy ha éjszaka ébernek kell maradni akkor csak a felét veszem be.

Nagyon régen csak kvetiapint szedtem. 50 mg-ról indulva. Kiütött. De akkor elment mert nem dolgoztam, nagyon sovány voltam, étvágyat csinált. Valamennyi tolerancia kialakult, de az 4-6 hét volt. Most ez nem fér bele.

Bipolos pörgésre 200-300 mg kellene. Alváshoz mini adag elég lenne de az is átnyúlik és annyira zabáltat, hogy felébredek enni. 

Kiscsillag,azon gondolkodtam, hogy nem -e lehetséges, hogy azért csap szét olyan hosszú időre 25mg kvetiapin,mert kölcsönhatásba lép a többi  gyógyszereddel? Engem is fejbevág kicsit mikor beveszem,de ha túl vagyok egy ponton akkor már alig érzem a hatását.

Én úgy szoktam megoldni, hogy ha éjszaka ébernek kell maradni akkor csak a felét veszem be.

Ki hogy van gyerekek?

Most már belül is sebes a szám,

Nemtom lehet-e attól,hogy túl erősen odanyomtam az elektromos fogkefét,bár vigyázni szoktam.

vagy az inyem,fogyam miatt nemtom.Vennem kell  valami szájöblögetőt megint.

Délután priviben megírom. Úton vagyok önkénteskedni.

Fene megint nem aludtam valami jól.... 1-kor aludhattam el 1/2 5-kor már fenn. Jól felk...tam magam rajta, hogy nem aludtam, kimentem paradicsomot kötözni, most bejöttem mert megettek a szunyogok. Pedig mostanában múlóban volt az alvászavar.....

Elköltözött innen 2 problémás ember. Különböző bajok voltak velük. Erre a csendes, csupán erőszakosan kéregető skizofrén nő meggyárgyult és torka szakadtából üvölt, hol hajnalban, hol nappal. Ez megy kb 1 hónapja.

Egy másik lakót már másodjára nyomnak fel a közös képviselőnél.

Itt valami lánykérés vagy mifene volt délelőtt, cintányéros trombitás élő zenével. Szerencsére csak 3x1 perces darabokat adtak elő. Meg valamit kiabáltak is hozzá, de azt nem hallottam kivehetően.

Milyen bajok voltak velük?

Ha nem akarod publikusan, akkor privibe is megírhatod.

Itt meg felettem lakik a bolond szomszéd, aki nem épelméjű - elvárja, hogy mindenki hozzá igazodjon.

Pl. ebben a társasházban sokan nem is laknak, csak üdültetnek, és egyszer szombat este 7-kor egy közepesen hangos gyerekzsúrt állított le. 

Utána meg itt táncoló, hangosan zenét hallgató üdülő fiatalokat 9-kor hétvégén. 

Velünk, házzal szemben van egy ilyen hely, ahol lehet esküvőket, fogadásokat tartani stb. meg csak buliknak is ki lehet bérelni - egyszer 10-kor kiüvöltött, hogy nem tud gyereke aludni, erre visszaordítottak:

- Menj a jó büdös k. anyádba!

A bolond egyszer lejött hozzám, mert énekelni merészeltem 7 és 8 között, ami teljesen rendben van házirend szerint, hiszen annak alapján silencium este 10 és reggel 6 vagy 7 között van.

Pont befejezem 7:50-kor este, erre bekopog, mondom ki az.

- Én vagyok az, mit képzel magáról!? Zavarja nyugalmunkat, gyerekem altatom, maga meg itt nagy zajt csap!

Kihívom rendőrt, érti!? 

Mondom neki: - A házirend szerint este 10-ig lehet, az a mérvadó, nem maga.

- Kihívom, kihívom, kihívom, soha ne merészeljen többet ilyet csinálni.

- Hívja - mondom - majd megmutatom nekik házirendet. 

- Ne okoskodjon!

- Na viszlát, nincs időm magára.

Ezt mind zárt ajtón túlról mondtam neki..... azt hiszi a pukkancs kis mitugrász, hogy övé egész ház... különösebben nem is népszerű xD

Fél lakóközösség már összeveszett vele....

Én még mindig éneklek, csak halkan, hogy nyugodt legyen bolond.

Am én is utálom, mikor gyereke elefánt módjára dübög 6 - 10 között. Én am 10 - 11 között szoktam kelni, mivel itthonról dolgozom.

Megkérdezem majd dokim, h így a K elhagyás és friss gyogyó beállítás után mennyi idő után lehet picurkát inni. Ugyanez a kérdés zöld színű F-el kapcsolatban. Azt ritkán nem ellenzi. A K-tól fogja a fejét. M-et sem szereti, de az a tavalyi leállás után (fizikailag függő voltam) már az nagyon ritka. Nem oszt, nem szoroz.

A "K" melyik gyógyszer rövidítése?

Priviben leírtam. Nem gyógyszer, hanem szer. Nem írható ki.

Búzakorpát joghurtban én is ettem egy darabig.

Igen, azt mondják, h gyógyul. Hááát... Hol jobb, hol rosszabb.

A "K" melyik gyógyszer rövidítése?

IBS szar ügy, nővérem is küzdött vele évekig, neki terhesség után jött ki. Etettek vele ilyen inulinos, meg korpás cuccot meg fermentált káposztát azok javítottak rajta, meg kapott ilyen olyan gyogyót is, ha rosszabbul volt. Aztán pár év után egyszerűen elmúlt neki.

Cserélni kell! 

Nekem krónikus székrekedésem van. Ezt K részben megoldotta mert ingert vált ki. Aztán ez úgy rögzül, hogy elég az ingerhez meglátni...

K nélkül nem tudom mi lesz. Antipszichónál (azt nem szedek) enyhébben okozza ezt a Pregab, de attól nem óhajtok megválni.

Nem átmeneti. Már a második hónapit szedem, és egyre rosszabb. Ja, a hasmars elleni szer sem occsó.

Elköltözött innen 2 problémás ember. Különböző bajok voltak velük. Erre a csendes, csupán erőszakosan kéregető skizofrén nő meggyárgyult és torka szakadtából üvölt, hol hajnalban, hol nappal. Ez megy kb 1 hónapja.

Egy másik lakót már másodjára nyomnak fel a közös képviselőnél.

Idézet tőle: Kleó

Ajánlotta a hyaluronsavat is. (A többi mind szulfátos.) Drága, de ez a sz.r(ató) sem olcsó.

Nem lehet, h csak átmeneti?

Ha nem, akkor ne tarts ki mellette mert akkor h@smenés elleni szer is kell. Kész vagyon.

Ajánlotta a hyaluronsavat is. (A többi mind szulfátos.) Drága, de ez a sz.r(ató) sem olcsó.

@Harula Is-is, IBS-em van.

@Kiscsillag Condrosulf ízületekre meg porcokra, de nemigen fog ez beválni...

Cseréltesd le ezt az izületist. IBS-re nem hiányzik az ilyen gyogyi.

@Harula Is-is, IBS-em van.

@Kiscsillag Condrosulf ízületekre meg porcokra, de nemigen fog ez beválni...

Átvariáltam a gyogyijaim és ettől nem szeretnék eltérni. Hétfőn orvos. 

Nekem már itthonra zoknit kellett felvennem...

És az egyik új gyszeremtől hasmenésem van. (Amelyik gyszerre rá van írva, h f.sathat, az engem f.sat is.)

Mikyen új bogyód van?

Idézet tőle: ElijahShade

Azért, mert nincs senki, aki eltűri, ha nyavalygok valós életben, páran vannak neten, de őket se lehet végtelenségig fárasztani.

A lelki elsősegély meg utál is, mert gyakran hívom.

Mennék én lógushoz, ha vállalna, meg ha bevinne heti egyszer anyám, ugyanis bélproblémáim miatt nem vagyok igazán mobilis.

Agyam is szanaszét van gyogyik miatt, pedig nem is szedek sokat!

Kb. harmadannyit/feleannyit szedek, mint kiscsillag (csak viszonyítás okán írom le) .

S belefáradtam egész mindenbe.

Ha valakinek ép az intellektusa, de szét van cseszve az elméje és teste betegségek miatt, miket nem tudnak gyógyítani, csak kezelni, az maga a halál.

Egyébként megölném magam, de azt sem tudom pénzhiány és biztos eszköz hiányában.

Eutanázia is kilőve, ha nem külföldi vagy. 

A baj amúgy a sz*r szemét kvetiapin, pedig bébiadagot, 25 mg-ot szedek, mégis.... 

Megpróbáltam elhagyni, helyette beszedtem sok rivót, DE nem tudtam még úgy se aludni.

24 órával kihagyott adag után nekem pánikroham is lett.

Megnéztem netes tapasztalatokat is.

Minden kveti helyettesítő gyógyszer ugyanúgy fosást okoz időközönként ÉS aki elhagyta, az vagy pszichotikus lett elhagyási mellékhatásként, VAGY képtelen volt aludni egyáltalán VAGY pánikbeteg.

Na, kösz. Nesze semmi, fogd meg jól...

Engem a Kveti 25 mg is szétcsap 12-14 órára. Székrekedést is okoz. Alvásra sem válik be.

13 éve pszichózissal kezdtek el el kezelni, akkor 800 mg Seroquel XR-t kaptam. (Kvetiapin) Több hónap alatt emelték fel eddig. A 25 mg és a 200 mg között nagy a különbség, de 500 mg és 700 mg között nem. Egyesek szerint még pörget is a nagy adag. Kurvára nem, még jobban kiüt csak egyre kevesebb különbség van az adagok között felfele haladva.

Orvosom azzal magyarázta, hogy az antihisztamin receptorok száma véges, idővel már nem talál a gyógyszer. Sokat híztam. Nagyon lassan hagyatták el.

Nekem alváshoz nem való olyan gyógyszer, aminek a hatása hosszan tart. Ezért jó a Pregab, az 6-8 óra után már nem érezhető.

Elhagyásnál altatót, nyugtatót, álmosító antidepiket kaptam, akkir ráfeküdtek végre a depresszióm gyógyítására. Nem okozott hasmenést az elhagyása. A székrekedés szűnt meg.

Szerinten alvással komoly gondom lett volna elhagyásakor, ha nem kapok ennyiféle álmosító szert.

Osás nem jó.... idegi alapon van vagy "csak" érzékeny a belső rendszered?

A hideg meg legyen télen 🙂 mondjuk legalább a nap süt.

És az egyik új gyszeremtől hasmenésem van. (Amelyik gyszerre rá van írva, h f.sathat, az engem f.sat is.)

Huuu  az  nem jó  🙁

Hogy vagytok lányok,fiúk?

Örülök a hűvösebb időnek.

Végre lehet sétálgatni,nem kell a sötét lakásban gubbasztani a napfény elől elbújva.

Valamelyik fogam ropog,lehet lukas,nemtom,kijött egy herpesz a számon,tiszta gáz vagyok 🙂

Csak 25-ére van idő fogászatra.

A Lopedium kutyafüle. Na ja, nekem "csak" IBS-em van... Úgy könnyű, miii?

Szerk.: meg aranyér és rectokele...

Na, elolvastam Reasecet, sajna nem szedhetem, mert fekélyes vastagbélgyulladást rontja 🙁 

De van egy nagyon jó cucc, ami ilyen fellángolást enyhíti és ilyesmi dolgokat - egy kúp, a Norcain-os kúp, nem is olyan drága (2000-4000 FT. és ha alkalmazod, akkor el tudsz lenni)

Csak mivel nagyon erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, csak doki írhatja fel. az meg mindig vekeng, így csak akkor dugom fel, ha minden kötél szakad, amúgy ott van a csodás probiotikum.

Sajna nem ér semmit Lopedium, Aktív Szén meg ez a sok arany cucc nekem...... 

Ja, minket max. "stabilizálni" tudnak. Ideig-óráig.

Hát, én 0.25 kvetitől gyakorlatilag elájultam (más is volt itt így). Úgyh kuka. Olza: +32 kiló, doki kuka. Arisppa (Abilify) súlyos remegés, kuka. Tiapridal másodszor is! okés.

Én szedek fosásra gyszert, úgy el merek indulni. 2 Reasec, még 1 menés, aztán oké. De felírós gyógyi.

ElőzőOldal 26 / 569Következő