Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2022.09.12., 20:17Roxykám ...
örülök hogy ujra nevetős kedvedben vagy
peace
nu
így a teljes a poén:
nők: sampon száraz és töredezett hajra
férfiak: 6 az egyben sampon hajra arcra testre kárpitra autóra és edényekhez
Roxykám ...
örülök hogy ujra nevetős kedvedben vagy
peace
nu
így a teljes a poén:
nők: sampon száraz és töredezett hajra
férfiak: 6 az egyben sampon hajra arcra testre kárpitra autóra és edényekhez
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2022.09.12., 19:48"Külön komment, hogy nem értem, hogy egyesek miért utálkoznak, ha van egy pasi, akinek túl magas hangszíne, vagy nő, akinek túl mély -"
Így van. Nekem túl mély, mondták már baritonnak, fülsértőnek, leszbikusnak, de szexinek is. Ráadásul engem is zavar, ha egy pasinak magas a hangja, főleg, ha ellentmond az alkatának, már bocs.
"Külön komment, hogy nem értem, hogy egyesek miért utálkoznak, ha van egy pasi, akinek túl magas hangszíne, vagy nő, akinek túl mély -"
Így van. Nekem túl mély, mondták már baritonnak, fülsértőnek, leszbikusnak, de szexinek is. Ráadásul engem is zavar, ha egy pasinak magas a hangja, főleg, ha ellentmond az alkatának, már bocs.
Idézet tőle: ElijahShade ekkor: 2022.09.12., 12:11Hát, most eléggé kritikus leszek.
Vigyázat, bunkó orvosok elleni vélemények jönnek!
Sokaknak felesleges is orvosnak lenni, semmi hivatástudat, csak pénzéhség, lesz*rok mindent, darab-darab páciens.
Anyámnak az ízületis doki mondta, hogy fogyjon 10 kilót, közbe csak 5 kiló felesleg van rajta, vagy soha nem lesz jobb, rosszabb lesz, kedves asszonyom (tök lekezelően).
Anyámat ilyesmi nem zavarja, de helyette is zavar engem.
B+, azt magunktól is tudjuk, ha van súlyfeleslegünk, nagy észkombájn.
- Nekem is pofázza áter, hogy fogyjak (am végül fogytam is, de sok WC-re járás miatt), és mondom neki, tudtommal ön agyorvos, maradjunk kereteknél.
- Nem tehetek róla, orvos vagyok.
- Akkor nyulkáljon agyamban, ne súlyomban. Majd ha zavar, elmegyek dietetikushoz.
2006-ban kis frissen végzett felfuvalkodott hólyag kikent-kifent nő leírta, hogy borderline vagyok meg pszichopata. xD Legyek 2 hétgi zárton, persze másnap jött főorvos, és látta, hogy nem vagyok oda való, nyíltan voltam 1 hét 6 napot..
Na most aki itt követ engem, látja, hogy másoknak segítő bejegyzéseket is írok és sokat panaszkodok - ami nem jellemző pszicopatákra, azok max. unatkoznak, őrületbe, halálba kergetnek, ellened hangolnak sok embert akkor is, ha nem tettél semmi rosszat, csak rosszul lélegeztél szerinte - nem szeret, nem tanul (saját hibáiból), nem szorong.
Akkor aljas pofájú lógus mondta nekem, hogy nőies gesztusok, metakommunikáció, DE nagy drabális állat vagyok, így mindenki azt hiszi, hogy gáz vagyok, amíg meg nem szólalok. - nem is voltam nála, csak egy alkalmat.
Külön komment, hogy nem értem, hogy egyesek miért utálkoznak, ha van egy pasi, akinek túl magas hangszíne, vagy nő, akinek túl mély - nekem is van egy ismi, aki mindig szid egy pasit, akinek magas hangszíne - s mondom neki, hogy nem tehet róla szerencsétlen, hagyjad már.
Visszatérve orvosokhoz, urológus látta gépben, hogy mentális betegségek, egyből leírja, hogy elmélete szerint fájdalmai vannak, mikor tényleg baktérium ki lett mutatva - sok altatót, nyugtatót szed, azért nem hat kezelés.
Anyja keservit! Nem is mentem többet!!!! Azóta EESZT-ben beállítottam, hogy CSAK pszichiáter szakorvos és pszichológus láthatja mentális betegségeket.
Tegnap egy olyan magánorvos leírását találtam neten, aki leírja, hogy Abszurdisztán, minden rosszul működik, ő nem ír csak egy receptet páciensnek, mert más doki nem írt, nem csinál sürgősségi ellátást, menjen mindenki TB-re, és nem engedi megkerülni bürokráciát. Ha majd felhívjuk, majd ő eldönti, hogy vállal-e vagy nem. Amúgy meg nézzük meg táplálkozás és életmód menüpontot. Csak enyhe eseteket meg életmód-tanácsadást végez.
Olyan kifejezést is használt, hogy közönybe fulladt országunk..... utalt is rá ,hogy borzalmasan nehéz orvosoknak.....
Hát, most eléggé kritikus leszek.
Vigyázat, bunkó orvosok elleni vélemények jönnek!
Sokaknak felesleges is orvosnak lenni, semmi hivatástudat, csak pénzéhség, lesz*rok mindent, darab-darab páciens.
Anyámnak az ízületis doki mondta, hogy fogyjon 10 kilót, közbe csak 5 kiló felesleg van rajta, vagy soha nem lesz jobb, rosszabb lesz, kedves asszonyom (tök lekezelően).
Anyámat ilyesmi nem zavarja, de helyette is zavar engem.
B+, azt magunktól is tudjuk, ha van súlyfeleslegünk, nagy észkombájn.
- Nekem is pofázza áter, hogy fogyjak (am végül fogytam is, de sok WC-re járás miatt), és mondom neki, tudtommal ön agyorvos, maradjunk kereteknél.
- Nem tehetek róla, orvos vagyok.
- Akkor nyulkáljon agyamban, ne súlyomban. Majd ha zavar, elmegyek dietetikushoz.
2006-ban kis frissen végzett felfuvalkodott hólyag kikent-kifent nő leírta, hogy borderline vagyok meg pszichopata. xD Legyek 2 hétgi zárton, persze másnap jött főorvos, és látta, hogy nem vagyok oda való, nyíltan voltam 1 hét 6 napot..
Na most aki itt követ engem, látja, hogy másoknak segítő bejegyzéseket is írok és sokat panaszkodok - ami nem jellemző pszicopatákra, azok max. unatkoznak, őrületbe, halálba kergetnek, ellened hangolnak sok embert akkor is, ha nem tettél semmi rosszat, csak rosszul lélegeztél szerinte - nem szeret, nem tanul (saját hibáiból), nem szorong.
Akkor aljas pofájú lógus mondta nekem, hogy nőies gesztusok, metakommunikáció, DE nagy drabális állat vagyok, így mindenki azt hiszi, hogy gáz vagyok, amíg meg nem szólalok. - nem is voltam nála, csak egy alkalmat.
Külön komment, hogy nem értem, hogy egyesek miért utálkoznak, ha van egy pasi, akinek túl magas hangszíne, vagy nő, akinek túl mély - nekem is van egy ismi, aki mindig szid egy pasit, akinek magas hangszíne - s mondom neki, hogy nem tehet róla szerencsétlen, hagyjad már.
Visszatérve orvosokhoz, urológus látta gépben, hogy mentális betegségek, egyből leírja, hogy elmélete szerint fájdalmai vannak, mikor tényleg baktérium ki lett mutatva - sok altatót, nyugtatót szed, azért nem hat kezelés.
Anyja keservit! Nem is mentem többet!!!! Azóta EESZT-ben beállítottam, hogy CSAK pszichiáter szakorvos és pszichológus láthatja mentális betegségeket.
Tegnap egy olyan magánorvos leírását találtam neten, aki leírja, hogy Abszurdisztán, minden rosszul működik, ő nem ír csak egy receptet páciensnek, mert más doki nem írt, nem csinál sürgősségi ellátást, menjen mindenki TB-re, és nem engedi megkerülni bürokráciát. Ha majd felhívjuk, majd ő eldönti, hogy vállal-e vagy nem. Amúgy meg nézzük meg táplálkozás és életmód menüpontot. Csak enyhe eseteket meg életmód-tanácsadást végez.
Olyan kifejezést is használt, hogy közönybe fulladt országunk..... utalt is rá ,hogy borzalmasan nehéz orvosoknak.....
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.12., 11:24Én a sima üzemdokitól féltem, mert tavaly belekötött a vérnyomásomba, hogy magas, és kérjek beutalót kardiológiai fszm vizsgálatokra, és csak 2 hónapra adja meg az alkalmasságit utána menjek vissza. Persze leszartam az egészet. Idén meg az újabb éves vizsgálat előtt akartam enni vérnyomás csökkentőket (örököltem két félét), de olvastam, hogy tüdőbajt okoznak és inkább hagytam. Aztán a doki idén 3db. csaj volt, 5 perc alatt megkérdezték van-e valami bajom, vérnyomásmérés (nem szóltak semmit), hallgatózás, aztán kész. Még csak látásvizsgálat sem volt, a tavalyin meg még vérvétel is.
Tavaly még félig magáncég voltunk, idén már emberierőforrás minisztérium logo van a lap alján.
Én a sima üzemdokitól féltem, mert tavaly belekötött a vérnyomásomba, hogy magas, és kérjek beutalót kardiológiai fszm vizsgálatokra, és csak 2 hónapra adja meg az alkalmasságit utána menjek vissza. Persze leszartam az egészet. Idén meg az újabb éves vizsgálat előtt akartam enni vérnyomás csökkentőket (örököltem két félét), de olvastam, hogy tüdőbajt okoznak és inkább hagytam. Aztán a doki idén 3db. csaj volt, 5 perc alatt megkérdezték van-e valami bajom, vérnyomásmérés (nem szóltak semmit), hallgatózás, aztán kész. Még csak látásvizsgálat sem volt, a tavalyin meg még vérvétel is.
Tavaly még félig magáncég voltunk, idén már emberierőforrás minisztérium logo van a lap alján.
Idézet tőle: ElijahShade ekkor: 2022.09.11., 20:21Nagyon szorongok már doktoroktól, majd sajnos megint kell mennem éves vérvételre októberben, illetve hülye majomhoz, amelyik 10 órát váratja betegeit járórendelésen és gasztros köcsög.
Nagyon szorongok már doktoroktól, majd sajnos megint kell mennem éves vérvételre októberben, illetve hülye majomhoz, amelyik 10 órát váratja betegeit járórendelésen és gasztros köcsög.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 20:10Jól van, akkor feladom postán (bár a postára sem tudok elmenni 🙂 ). Majd messengeren írd meg a címedet.
Jól van, akkor feladom postán (bár a postára sem tudok elmenni 🙂 ). Majd messengeren írd meg a címedet.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2022.09.11., 20:03Köszi. Persze hogy kell... Csak qrva messze vagyunk egymástól, és qrvára nem bírunk tömegközlekedni.
Köszi. Persze hogy kell... Csak qrva messze vagyunk egymástól, és qrvára nem bírunk tömegközlekedni.
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2022.09.11., 19:09szumma szummárum
jó hogy van a bura
itt meg ilyen lehetetlennek tuno dolgokat is meg tudunk oldani
szumma szummárum
jó hogy van a bura
itt meg ilyen lehetetlennek tuno dolgokat is meg tudunk oldani
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 19:07Idézet tőle: KleóÉééés ez csak kivonat "Az együttélés szabályai" című okirat 102. oldaláról!
Köszönöm szépen, Kleókám.
Idézet tőle: KleóÉééés ez csak kivonat "Az együttélés szabályai" című okirat 102. oldaláról!
Köszönöm szépen, Kleókám.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 18:20Semmi nem történt. Nincs törölt hozzászólás. Leírtam, hogy sztem milyen gondok vannak, ezt Krisszel megbeszéltük privátban és most minden oké.
Ahogy látjátok, a moderáció működik (mármint Krisz részletesen leírta, h kik milyen feladatot látnak el). Én meg nem leszek admin (modi) a továbbiakban.
Az egész apropóját az adta, h nem vagyok túl jól és eléggé fel tudom húzni magam bármin. Most konkrétan nyilván vmi olyasmin, aminek nincs is köze a búrához.
Semmi nem történt. Nincs törölt hozzászólás. Leírtam, hogy sztem milyen gondok vannak, ezt Krisszel megbeszéltük privátban és most minden oké.
Ahogy látjátok, a moderáció működik (mármint Krisz részletesen leírta, h kik milyen feladatot látnak el). Én meg nem leszek admin (modi) a továbbiakban.
Az egész apropóját az adta, h nem vagyok túl jól és eléggé fel tudom húzni magam bármin. Most konkrétan nyilván vmi olyasmin, aminek nincs is köze a búrához.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.11., 17:47Csak Roxy írta be a magánügyi problémáit, amit nem nyilvánosan kezelt, de így már tudtunk róla, csak nem értettük (már akit érdekelt).
Csak Roxy írta be a magánügyi problémáit, amit nem nyilvánosan kezelt, de így már tudtunk róla, csak nem értettük (már akit érdekelt).
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2022.09.11., 13:32kiscsillag önkéntesen kommentel a búrán, hogy az egy jó hely legyen.
robo-san szintén önkéntes, hébe hóba jelentkezik, beszámol erről arról.
patandzsali néha besegít a búrán tartalmi szerkesztésekben önkéntesen.
vedani néha felkérésemre de önkéntesként tevékenykedik a búrán.
linda néha ír egy két jó szót önkéntesen.
john doe önkéntes búrás tartalmi adminiszrátor és önkéntesen beszámol hogy mizu vele.
bármi probléma felmerül a búrán - mind technikailag, mind tartalmilag - mindig stabil kapcsolat.
kleót senkinek nem kell bemutatni aki búrázik. markáns személyiség. oda szól ahova kell. önkéntes adminisztrátor és önkéntesen rendszeresen beszámol erről arról.
árvalányka önkéntes adminisztrátori feladatokat lát el ha úgy alakul. internetes admin tevékenységéért elismerést is kapott.
eszter a bura.hu alapítója. eszmei szülő anyja. rengeteg infomáció van róla interneten. gondolom őt sem kell bemutatni.
amennyiben technológiai észrevételetek van - esetleg extrém tartalmi kifogás - írjatok nekem, krisztiánnak
kiscsillag önkéntesen kommentel a búrán, hogy az egy jó hely legyen.
robo-san szintén önkéntes, hébe hóba jelentkezik, beszámol erről arról.
patandzsali néha besegít a búrán tartalmi szerkesztésekben önkéntesen.
vedani néha felkérésemre de önkéntesként tevékenykedik a búrán.
linda néha ír egy két jó szót önkéntesen.
john doe önkéntes búrás tartalmi adminiszrátor és önkéntesen beszámol hogy mizu vele.
bármi probléma felmerül a búrán - mind technikailag, mind tartalmilag - mindig stabil kapcsolat.
kleót senkinek nem kell bemutatni aki búrázik. markáns személyiség. oda szól ahova kell. önkéntes adminisztrátor és önkéntesen rendszeresen beszámol erről arról.
árvalányka önkéntes adminisztrátori feladatokat lát el ha úgy alakul. internetes admin tevékenységéért elismerést is kapott.
eszter a bura.hu alapítója. eszmei szülő anyja. rengeteg infomáció van róla interneten. gondolom őt sem kell bemutatni.
amennyiben technológiai észrevételetek van - esetleg extrém tartalmi kifogás - írjatok nekem, krisztiánnak
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 13:17Na, kezdenek lenyugodni a kedélyek. Krisszel sikerült tisztázni egyet-s-mást. Köszönöm.
Nekem mostantól nincsenek admin (modi) jogaim, nem is lesznek. Ne rettegjetek, nem fogok senkit törölni. :)))
Na, kezdenek lenyugodni a kedélyek. Krisszel sikerült tisztázni egyet-s-mást. Köszönöm.
Nekem mostantól nincsenek admin (modi) jogaim, nem is lesznek. Ne rettegjetek, nem fogok senkit törölni. :)))
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 12:45Mint megtudtam, a Búra Alapítványnak NINCS csapata.
https://www.bura.hu/tartalmak/a-bura-alapitvany-weboldalanak-csapata#gsc.tab=0
Ez az oldal semmis.
---
Továbbá nincs moderáció. Szerintem mondjuk egy ilyen oldalon ez problémás lehet, de ha nincs, hát nincs.
---
És a mai naptól nekem semmiféle admin (modi) jogom nincs. (Saját kérésemre.)
---
Éljen az ANARCHIA.
Mint megtudtam, a Búra Alapítványnak NINCS csapata.
Ez az oldal semmis.
---
Továbbá nincs moderáció. Szerintem mondjuk egy ilyen oldalon ez problémás lehet, de ha nincs, hát nincs.
---
És a mai naptól nekem semmiféle admin (modi) jogom nincs. (Saját kérésemre.)
---
Éljen az ANARCHIA.
Idézet tőle: Commander Keen ekkor: 2022.09.11., 12:20Anarchy in the U.K. - Sex Pistols / 1977. /
Right now ha, ha!
I am an anti-Christ
I am an anarchist,
Don't know what I want
But I know how to get it.
I wanna destroy the passerby
'Cos I wanna be anarchy,
No dogs bodyAnarchy for the UK
It's coming sometime and maybe
I give a wrong time stop a traffic line.
Your future dream is a shopping scheme
Cause I wanna be anarchy,
It's in the cityHow many ways to get what you want
I use the best I use the rest
I use the enemy
I use anarchy
'Cause I wanna be anarchyIt's the only way to be
Is this the MPLA
Or is this the UDA
Or is this the IRA
I thought it was the UK
Or just another country
Another council tenancyI wanna be an anarchy
And I wanna be an anarchy
(Oh what a name)
And I wanna be an anarchist
(Again, I'm pissed, destroy)
Anarchy in the U.K. - Sex Pistols / 1977. /
Right now ha, ha!
I am an anti-Christ
I am an anarchist,
Don't know what I want
But I know how to get it.
I wanna destroy the passerby
'Cos I wanna be anarchy,
No dogs body
Anarchy for the UK
It's coming sometime and maybe
I give a wrong time stop a traffic line.
Your future dream is a shopping scheme
Cause I wanna be anarchy,
It's in the city
How many ways to get what you want
I use the best I use the rest
I use the enemy
I use anarchy
'Cause I wanna be anarchy
It's the only way to be
Is this the MPLA
Or is this the UDA
Or is this the IRA
I thought it was the UK
Or just another country
Another council tenancy
I wanna be an anarchy
And I wanna be an anarchy
(Oh what a name)
And I wanna be an anarchist
(Again, I'm pissed, destroy)
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.11., 12:15Idézet tőle: Roxy.Jaj, hagyjuk már, te élsz mono-diétán. Ez is egyfajta válogatósság.
Az lustaság, leszaromság, nem válogatósság. Biztos megennék több féle dolgot is, ha lenne motivációm kipróbálni azokat. Amúgy az elmúlt meg ezen a hétvégén is vettem csibenuggestet meg krumplit és megsütöttem serpenyőben, olajban, ami tőlem nagy szó.
Idézet tőle: Roxy.Jaj, hagyjuk már, te élsz mono-diétán. Ez is egyfajta válogatósság.
Az lustaság, leszaromság, nem válogatósság. Biztos megennék több féle dolgot is, ha lenne motivációm kipróbálni azokat. Amúgy az elmúlt meg ezen a hétvégén is vettem csibenuggestet meg krumplit és megsütöttem serpenyőben, olajban, ami tőlem nagy szó.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 08:27Idézet tőle: gb.kittyHa muszáj lenne akkor sztem csak kertesbe.
3 vagy 2 szobásban. egyik itt a másik ott.
Alkalmazkodni lehet.
inkább ,mint hogy a híd alatt lakjak,vagy az utcán.
Meg lehet szokni egymást,ha arról van szó ,hogy van fedél a fejed felett pláne ha kevés a nyugdíj.
Az egyik ekkor fürdik a másik akkor.
Együtt sem kötelező enni.Későn meg korán én már nem zajongok,más is kibírja.A sajárt szobájában mindenki.
Halkan nézi a tévét este,reggel,vagy a rádiót.stb..
Ha a túlélésről van szó,és nem kell csövezni.1 vagy 2 emberrel meg lehet lenni kertesben.kint is sétálhatsz akármikor.
Persze.
Amúgy még szerintem a legjobb az lenne, ha mondjuk Pestszentimrén vagy Pestszentlőrincen vennénk egy olyan helyet, ahol önálló lakrészek vannak (teljesen külön bejárat, saját szoba, konyha, fürdőszoba) és a kert közös használatú. Nem tökéletesen kizárt, mert bár biztos drága, de nagyon sok embernek nem felel meg ez az elrendezés, mert akkor olyan családtagokkal kell együtt lakni, akikkel nem akarnak.
Idézet tőle: gb.kittyHa muszáj lenne akkor sztem csak kertesbe.
Alkalmazkodni lehet.
Meg lehet szokni egymást,ha arról van szó ,hogy van fedél a fejed felett pláne ha kevés a nyugdíj.
Együtt sem kötelező enni.Későn meg korán én már nem zajongok,más is kibírja.A sajárt szobájában mindenki.
Ha a túlélésről van szó,és nem kell csövezni.1 vagy 2 emberrel meg lehet lenni kertesben.kint is sétálhatsz akármikor.
Persze.
Amúgy még szerintem a legjobb az lenne, ha mondjuk Pestszentimrén vagy Pestszentlőrincen vennénk egy olyan helyet, ahol önálló lakrészek vannak (teljesen külön bejárat, saját szoba, konyha, fürdőszoba) és a kert közös használatú. Nem tökéletesen kizárt, mert bár biztos drága, de nagyon sok embernek nem felel meg ez az elrendezés, mert akkor olyan családtagokkal kell együtt lakni, akikkel nem akarnak.
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2022.09.11., 08:03Ha muszáj lenne akkor sztem csak kertesbe.
Alkalmazkodni lehet.
Ha muszáj lenne akkor sztem csak kertesbe.
Alkalmazkodni lehet.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 07:01Idézet tőle: ButwhyJaja. Ki ette meg a dugicsokimat (itt már sanszos a vérfürdő is), ki tette vissza az utolsó korty tejet a hűtőbe, faszé hallgatsz Zámbó Jimmyt, ilyenek. Lenne baj.
Nézd, akkor neked tényleg nem kell mással együtt lakni. Ennyi. Én ezeket valószínűleg tudnám kezelni. Egyébként: 1. A dugicsokit senki nem találhatja meg, mert az a szobádban van és oda senki nem mehet be az engedélyed nélkül. 2. A tej nyilván nem közös. (És SEMMI nem közös a fridzsiderben, konyhaszekrényekben és senki nem nyúl senkinek a semmijéhez a fürdőben, konyhában, stb.) 3. Senki nem hallgat zenét hangosan, pláne nem Zámbó Jimmy-t. stb.
További szabályokat is nyilván fel kell állítani és be kell tartani. Pl. este 10 után ébren lehetsz, de kurva halkan közlekedsz és lehetőleg NEM közlekedsz (ha pisilned kell, akkor az más, de akkor kurva halkan csináld). Reggel 6-ig nem zajongsz. Inkább reggel 8-ig. Semmiképp. Ha dohányozni akarsz, akkor szívod az iqos-t vagy a glo-t a szobádban. Nem főzöl kávét, nem csattogsz a papucsoddal és így tovább és így tovább.
Heti kötelező lakógyűlés (abszolút kötelező, nem lehet róla hiányozni), esetleg szakember jelenlétében. Akkor MONDD EL, hogy mi bajod van, ha nem mondod el és később baj lesz belőle, akkor az a te hibád és a másik fél mentesül és így tovább és így tovább.
Idézet tőle: ButwhyJaja. Ki ette meg a dugicsokimat (itt már sanszos a vérfürdő is), ki tette vissza az utolsó korty tejet a hűtőbe, faszé hallgatsz Zámbó Jimmyt, ilyenek. Lenne baj.
Nézd, akkor neked tényleg nem kell mással együtt lakni. Ennyi. Én ezeket valószínűleg tudnám kezelni. Egyébként: 1. A dugicsokit senki nem találhatja meg, mert az a szobádban van és oda senki nem mehet be az engedélyed nélkül. 2. A tej nyilván nem közös. (És SEMMI nem közös a fridzsiderben, konyhaszekrényekben és senki nem nyúl senkinek a semmijéhez a fürdőben, konyhában, stb.) 3. Senki nem hallgat zenét hangosan, pláne nem Zámbó Jimmy-t. stb.
További szabályokat is nyilván fel kell állítani és be kell tartani. Pl. este 10 után ébren lehetsz, de kurva halkan közlekedsz és lehetőleg NEM közlekedsz (ha pisilned kell, akkor az más, de akkor kurva halkan csináld). Reggel 6-ig nem zajongsz. Inkább reggel 8-ig. Semmiképp. Ha dohányozni akarsz, akkor szívod az iqos-t vagy a glo-t a szobádban. Nem főzöl kávét, nem csattogsz a papucsoddal és így tovább és így tovább.
Heti kötelező lakógyűlés (abszolút kötelező, nem lehet róla hiányozni), esetleg szakember jelenlétében. Akkor MONDD EL, hogy mi bajod van, ha nem mondod el és később baj lesz belőle, akkor az a te hibád és a másik fél mentesül és így tovább és így tovább.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 06:55Idézet tőle: John DoeSima vértelen közös fürdő is gond. Ki van benne, meddig van benne, ki nem mosta ki a kádat maga után, ki nem vett szappant, kitől dugult el a lefolyó, stb.
Én laktam együtt albérlővel (aki vadidegen volt, amikor idejött) és mindig mindent meg tudtunk beszélni (3 és fél évig itt volt). Ami neki nem tetszett, azt elmondta (igaz, egy kicsit sokára, de azonnal korrigáltam). Nekem meg semmilyen dolgával nem volt bajom.
Aztán laktak itt a fiaim barátnői. Hajszálak a kádban, stb. Hát nem tört le a kiskezem, hogy összeszedjem. Nem okozott gondot. (Ami különösen fura, mivel utálom idegen emberek haját, egyszerűen undorom tőle, viszont hozzám közelek állókéval semmi bajom.) Aztán szóltam egyszer-kétszer, hogy talán össze kéne szedni, nem szedték. Nem pusztultam bele.
Ezeket a dolgokat is meg kell és meg lehet beszélni. Amíg van szád meg nyelved meg tudsz kommunikálni, adott a lehetőség, hogy elmondd, hogy mi nem tetszik és a másik meg (ha együtt akar lakni veled), majd szépen figyelembe veszi. Ha meg nem, akkor lehet mondani neki, hogy nézd, akkor ennek következményei lesznek, mert legközelebb egy anakonda lesz a kádban.
Idézet tőle: John DoeSima vértelen közös fürdő is gond. Ki van benne, meddig van benne, ki nem mosta ki a kádat maga után, ki nem vett szappant, kitől dugult el a lefolyó, stb.
Én laktam együtt albérlővel (aki vadidegen volt, amikor idejött) és mindig mindent meg tudtunk beszélni (3 és fél évig itt volt). Ami neki nem tetszett, azt elmondta (igaz, egy kicsit sokára, de azonnal korrigáltam). Nekem meg semmilyen dolgával nem volt bajom.
Aztán laktak itt a fiaim barátnői. Hajszálak a kádban, stb. Hát nem tört le a kiskezem, hogy összeszedjem. Nem okozott gondot. (Ami különösen fura, mivel utálom idegen emberek haját, egyszerűen undorom tőle, viszont hozzám közelek állókéval semmi bajom.) Aztán szóltam egyszer-kétszer, hogy talán össze kéne szedni, nem szedték. Nem pusztultam bele.
Ezeket a dolgokat is meg kell és meg lehet beszélni. Amíg van szád meg nyelved meg tudsz kommunikálni, adott a lehetőség, hogy elmondd, hogy mi nem tetszik és a másik meg (ha együtt akar lakni veled), majd szépen figyelembe veszi. Ha meg nem, akkor lehet mondani neki, hogy nézd, akkor ennek következményei lesznek, mert legközelebb egy anakonda lesz a kádban.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 06:49Idézet tőle: John DoeHogy értve válogatós? Ki nem válogatja meg saját igényei és egyebek alapján a mindenféléket?
Jaj, hagyjuk már, te élsz mono-diétán. Ez is egyfajta válogatósság.
Idézet tőle: John DoeHogy értve válogatós? Ki nem válogatja meg saját igényei és egyebek alapján a mindenféléket?
Jaj, hagyjuk már, te élsz mono-diétán. Ez is egyfajta válogatósság.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.11., 06:48Idézet tőle: ButwhyNem gondolom, hogy unalomba fulladna egy ilyen együttélés, hacsak nem mindenki katatón 🙂
A vérfürdőbe fulladásra már inlább gondolok - de ez meg vszeg az én problémám.
Szerintem meg ha mindenki beszedi szépen a gyógyszereit, lefektetünk alapszabályokat (pl. ha veszekedés van, akkor KÖTELEZŐ visszavonulni a szobádba mind. 3 óra időtartamra, amikor NEM jöhetsz ki és utána le kell ülni valakivel közösen megbeszélni, aki semmilyen szinten nem érintett a problémában, sőt, továbbmegyek, esetleg egyenesen vmi szakember), stb. stb., akkor nem biztos, hogy vérfürdő lenne...
Idézet tőle: ButwhyNem gondolom, hogy unalomba fulladna egy ilyen együttélés, hacsak nem mindenki katatón 🙂
Szerintem meg ha mindenki beszedi szépen a gyógyszereit, lefektetünk alapszabályokat (pl. ha veszekedés van, akkor KÖTELEZŐ visszavonulni a szobádba mind. 3 óra időtartamra, amikor NEM jöhetsz ki és utána le kell ülni valakivel közösen megbeszélni, aki semmilyen szinten nem érintett a problémában, sőt, továbbmegyek, esetleg egyenesen vmi szakember), stb. stb., akkor nem biztos, hogy vérfürdő lenne...
Idézet tőle: Butwhy ekkor: 2022.09.10., 22:14Jaja. Ki ette meg a dugicsokimat (itt már sanszos a vérfürdő is), ki tette vissza az utolsó korty tejet a hűtőbe, faszé hallgatsz Zámbó Jimmyt, ilyenek. Lenne baj.
Jaja. Ki ette meg a dugicsokimat (itt már sanszos a vérfürdő is), ki tette vissza az utolsó korty tejet a hűtőbe, faszé hallgatsz Zámbó Jimmyt, ilyenek. Lenne baj.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.10., 20:08Sima vértelen közös fürdő is gond. Ki van benne, meddig van benne, ki nem mosta ki a kádat maga után, ki nem vett szappant, kitől dugult el a lefolyó, stb.
Sima vértelen közös fürdő is gond. Ki van benne, meddig van benne, ki nem mosta ki a kádat maga után, ki nem vett szappant, kitől dugult el a lefolyó, stb.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.10., 20:00Hogy értve válogatós? Ki nem válogatja meg saját igényei és egyebek alapján a mindenféléket?
Hogy értve válogatós? Ki nem válogatja meg saját igényei és egyebek alapján a mindenféléket?
Idézet tőle: Butwhy ekkor: 2022.09.10., 19:36Nem gondolom, hogy unalomba fulladna egy ilyen együttélés, hacsak nem mindenki katatón 🙂
Nem gondolom, hogy unalomba fulladna egy ilyen együttélés, hacsak nem mindenki katatón 🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.10., 18:29Összeköltözésben igen. Az együtt élés komoly dolog, ott nem lehet azt mondani 2 hét múlva, hogy bocs, mégse, mehetsz vissza ahonnan jöttél / megyek vissza ahonnan jöttem. Te talán bárkivel összeköltöznél, aki bekopog az ajtón és beengedted?
Összeköltözésben igen. Az együtt élés komoly dolog, ott nem lehet azt mondani 2 hét múlva, hogy bocs, mégse, mehetsz vissza ahonnan jöttél / megyek vissza ahonnan jöttem. Te talán bárkivel összeköltöznél, aki bekopog az ajtón és beengedted?
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.10., 18:00Idézet tőle: John DoeÉn önszántamból egyszerre csak egy darab valakivel akarnék esetleg összeköltözni adott esetben, de még azt az egyet is 1000x átgondolom, hogy kicsoda. Jelenleg nincs szerencsére senki, így nem kell sok átgondolásra sem időt szánnom.
Mert válogatós vagy.
Idézet tőle: John DoeÉn önszántamból egyszerre csak egy darab valakivel akarnék esetleg összeköltözni adott esetben, de még azt az egyet is 1000x átgondolom, hogy kicsoda. Jelenleg nincs szerencsére senki, így nem kell sok átgondolásra sem időt szánnom.
Mert válogatós vagy.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.10., 15:09Én önszántamból egyszerre csak egy darab valakivel akarnék esetleg összeköltözni adott esetben, de még azt az egyet is 1000x átgondolom, hogy kicsoda. Jelenleg nincs szerencsére senki, így nem kell sok átgondolásra sem időt szánnom.
Én önszántamból egyszerre csak egy darab valakivel akarnék esetleg összeköltözni adott esetben, de még azt az egyet is 1000x átgondolom, hogy kicsoda. Jelenleg nincs szerencsére senki, így nem kell sok átgondolásra sem időt szánnom.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.10., 08:25Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Kertesben az a jó nem zavarhatnak el.ha nem fizetsz.
Villany gáz,víz legalább kell a többi lre van xrva.
Csak a kaján lehet spórolni,majd lesz valahogy.
Ezerszer felhoztam a búrán, hogy lakjunk együtt vmi lakóközösségben. Senki nem akar. Mindenki beszari vagy nem tudom. Pedig jó is lehetne.
De most már nem hozom fel többé.
Figyelj,ha max nagyon muszáj lenne akkor lehet benne lennék.
5-10 év mulva ha tök magamra maradnék.
Csak sok mindentő függ,ahogy a többiek írták,egyik kutyát akar,a másik cicát.Egyik Pesten akar lakni,a másik vidéken.
Ezt mondom én is. 🙂
Egyébként zárójelben jegyzem meg, hogy Budapesten volt (sőt, azt hiszem van) is egy ilyen jellegű co-housing (azaz együttélés, együttlakás). Amit egy búrás társunk szervezett meg. Csak az az aktívan dolgozók számára lett csinálva.
Pár év mulva újratárgyaljuk ha valakinek aktuális lesz 🙂 Az összeköltözés. 🙂
Rendben. Nekem kb. 1 év múlva már aktuális lehet.
Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ezerszer felhoztam a búrán, hogy lakjunk együtt vmi lakóközösségben. Senki nem akar. Mindenki beszari vagy nem tudom. Pedig jó is lehetne.
Csak sok mindentő függ,ahogy a többiek írták,egyik kutyát akar,a másik cicát.Egyik Pesten akar lakni,a másik vidéken.
Ezt mondom én is. 🙂
Egyébként zárójelben jegyzem meg, hogy Budapesten volt (sőt, azt hiszem van) is egy ilyen jellegű co-housing (azaz együttélés, együttlakás). Amit egy búrás társunk szervezett meg. Csak az az aktívan dolgozók számára lett csinálva.
Rendben. Nekem kb. 1 év múlva már aktuális lehet.
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2022.09.10., 08:12Idézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ezt mondom én is. 🙂
Idézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ezt mondom én is. 🙂
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.10., 06:32Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Az egyik kertesben,a másik panelban...stb
Ha lenne meg adott 3 szobás ház kerttel,és 3-an lennénk 3 szobára és mindenki leszázalékolt vagy mittomén.Jobban ki tudnánk fizetni mindent.
Élne a kis szobájában mindenki.
Beszélni sem kötelező csak a szokásosat.
Kérsz kávét?Hova mész?Mikor jössz?
Melyik nap mosol,Kérsz reggelit? stb.
Jobb mint egy öregek otthonában vagy elfekvőben ahol ki sem mehetsz az utcára engedély nélkül stb.
Ezt mondom én is. 🙂
Idézet tőle: gb.kittyIdézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ha lenne meg adott 3 szobás ház kerttel,és 3-an lennénk 3 szobára és mindenki leszázalékolt vagy mittomén.Jobban ki tudnánk fizetni mindent.
Melyik nap mosol,Kérsz reggelit? stb.
Jobb mint egy öregek otthonában vagy elfekvőben ahol ki sem mehetsz az utcára engedély nélkül stb.
Ezt mondom én is. 🙂
Idézet tőle: gb.kitty ekkor: 2022.09.10., 06:01Idézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ha lenne eg adott 3 szobás ház kerttel,és 3-an lennénk 3 szobára és mindenki leszázalékolt vagy mittomén.Jobban ki tudnánk fizetni mindent.
Melyik nap mosol,MKérsz reggelit? stb.
Idézet tőle: Roxy.Idézet tőle: gb.kittyHa Nem lesznek a szüleim,max szereznem kell egy lakótársat,de idegent nem lehet ki tudja ki semmizne ki...
Ha lenne eg adott 3 szobás ház kerttel,és 3-an lennénk 3 szobára és mindenki leszázalékolt vagy mittomén.Jobban ki tudnánk fizetni mindent.
Melyik nap mosol,MKérsz reggelit? stb.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.10., 05:58Idézet tőle: John DoeIdézet tőle: Roxy.Ahhoz nagyon jól kellene viselkedned...
Ahhoz meg kellene egy próba-próbalakás, hogy megéri-e nekem nagyon jól viselkedni a próbalakáshoz.
🙂
Yay.
Idézet tőle: John DoeIdézet tőle: Roxy.Ahhoz nagyon jól kellene viselkedned...
Ahhoz meg kellene egy próba-próbalakás, hogy megéri-e nekem nagyon jól viselkedni a próbalakáshoz.
🙂
Yay.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.10., 05:57Idézet tőle: ButwhyNa ez hatalmas ötlet. Lehetne rögtön egy valóságshowt is rászervezni, abból kitermelni rezsit, mindent.
Nyah, tegnap este kábé háromszor próbáltam erre reagálni, de nem jött össze (nem ment át a válaszom).
Szóval hehe, tök jó lenne. Szerintem főleg a reggeli "kint ülök a kertben egy bögre kávéval és szívom a cigim télen-nyáron és kezdődik a nap" részeket lehetne a show-ban mutatni. Esetleg az esti "kint ülök a kertben egy bögre kávéval és szívom a cigim télen-nyáron és végre vége a napnak" részeket.
Pszichiátriákon töltött napjaim következtetései, hogy ezek a reggeli első, ill. az esti utolsó cigizések és kávézások a legjobb beszélgetések melegágyai.
Idézet tőle: ButwhyNa ez hatalmas ötlet. Lehetne rögtön egy valóságshowt is rászervezni, abból kitermelni rezsit, mindent.
Nyah, tegnap este kábé háromszor próbáltam erre reagálni, de nem jött össze (nem ment át a válaszom).
Szóval hehe, tök jó lenne. Szerintem főleg a reggeli "kint ülök a kertben egy bögre kávéval és szívom a cigim télen-nyáron és kezdődik a nap" részeket lehetne a show-ban mutatni. Esetleg az esti "kint ülök a kertben egy bögre kávéval és szívom a cigim télen-nyáron és végre vége a napnak" részeket.
Pszichiátriákon töltött napjaim következtetései, hogy ezek a reggeli első, ill. az esti utolsó cigizések és kávézások a legjobb beszélgetések melegágyai.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2022.09.09., 23:37Idézet tőle: Roxy.Ahhoz nagyon jól kellene viselkedned...
Idézet tőle: Roxy.Ahhoz nagyon jól kellene viselkedned...
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2022.09.09., 22:13Idézet tőle: KleóOszt ki tudná +venni az alkalmas kecót??? Meg mi van, ha hozol egy kutyautáló cicát, én meg egy cicautáló kutyát??? Hány konyha, fürdőszoba, vécé kéne? Mert én egy klozettot kb. egész napra lefoglalok. Stb.
Jogos...
De akkor is, az ötlet sztem jó.
Idézet tőle: KleóOszt ki tudná +venni az alkalmas kecót??? Meg mi van, ha hozol egy kutyautáló cicát, én meg egy cicautáló kutyát??? Hány konyha, fürdőszoba, vécé kéne? Mert én egy klozettot kb. egész napra lefoglalok. Stb.
Jogos...
De akkor is, az ötlet sztem jó.