Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

ElőzőOldal 18 / 569Következő

Inkább keresni kell a szociális kontaktokat, hogy gyakorolhassuk a konfliktuskezelést.

Köcce, tűrhetően. Mámmá eléggé köhög, hoztam neki Mucoprontot, erre csak tüneti kezelés jó. Ma sikerült megint eltaknyoljon, nem tudja, hogyan, én igen, mert én hagytam nem a megszokott helyén vmit, de nem mondtam meg. Én meg olyan nyanvadtam, de már nem jelentős konkrétan.

Hogy vagytok, te és mámmá?

Inkább az a lényeg, hogy mit szól kihez az ember, szerintem.

Nektek is kerülni kell a szociális kontaktokat, hogy minél kevesebb konfliktus legyen? Én már ezt elkezdtem és, ha sokáig az van, hogy alig szólok valakihez, a konfliktus így is úgy is megtalál.

Idézet tőle: Roxy.

Jobbulást!

Nem jön az a pusztulat olyan gyorsan...

Először is: köszi.

Hát, nem jön, de már a mámmá köhög, de nem vészes.

Mostanság megint olvasható a mélben az egész!

Krisz tudni fogja a választ erre, mert én egyszer már kutatómunkát végeztem a témában és azt biztosan tudom, hogy eleinte az egész szöveg ott volt a mélben (ez akkor neked már nem játszik), aztán azóta mintha most már csak az első pár sor látszana... Nem emlékszem (hála nektek, pszichiátriai gyógyszerek). 

Talán Krisz még elő is tudja bányászni neked a priviket valahogy, nem tudom.

(Én konkrétan tudom, hogy kitől kaptam azt a két privit, amiket itt nem tudok megnyitni, sőt, a szövegüket is olvastam.)

Én nem kapok, mert az a mélcímem már megdöglött. 😀

Igen. Nekem 2 ilyen is van, feltehetőleg külföldről írták őket. De a mélcímeden is kapsz értesítést, h levelet kaptál, nem? És régebben tuti, h ott volt az egész szöveg.

Olyan szokott nektek lenni, hogy új üzenetet mutat az oldal, aztán nincs is? Lehet, hogy van, csak nem szabad látnom. 😀

Mivel mrleon úgy állította be a blogját,hogy ne lehessen hozzászólni így,itt üzenek neki,hogy jobbulást meghogy vigyázzon magára.

Köszi. Akkor megnyugodtam.

Idézet tőle: Roxy.

Másnak is van olyan, hogy random a telefonjáról nem tud belépni a búrára ill. a telefonjáról küldött hsz-ok nem jelennek meg? Máskor meg semmi gond? Vagy tényleg csak az én telóm ilyen béna?

Nem vagy béna,sokszor  csinálja  nekem is.

Másnak is van olyan, hogy random a telefonjáról nem tud belépni a búrára ill. a telefonjáról küldött hsz-ok nem jelennek meg? Máskor meg semmi gond? Vagy tényleg csak az én telóm ilyen béna?

Jobbulást!

Nem jön az a pusztulat olyan gyorsan...

Köszönöm mindenkinek. 

Most jobb, csak ugye krízis után jön egy hirtelen javulás, aztán gyors romlás és pusztulat.

Jobbulást!

Jobbulást!

Curva Covid... Állapotomról csak annyit, h tegnapról maradt fél üveg votttka, és még mindig megvan.

Idézet tőle: ElijahShade

Nem kavartad fel Roxy-t, csak az án hozzászólásomra válaszolt munkáról és Alan Watts-ról.

Roxy-nak csak az nem tetszik, hogy folyton munkával b*sztatja családja, akik pedig tudják, hogy bipoláris, ami egyik legsúlyosabb mentális betegség.

Pontosan. 🙂

Köszönöm a tanácsodat, de az, hogy találjak hasonlókat az ugyan nem olyan nehéz dolog, de az, hogy körükben jól is érezzem magam, az már sokkal nehezebb.

A személyes kapcsolattartásban nekem amúgy is mindig nehézségeim voltak. Talán a legjobb az ilyen fórum-szerű hely...

Próbálkoztam már ilyenekkel...Ha találok ilyet, olyankor rám tör egy csomó para: nehogy túl szabadnak érezzem magam és személyes adatot adjak ki magamról, Nehogy elmozduljak egy lélektelen irányba. Nehogy aztán már más se érdekeljen... A legnehezebb olyanok társaságát megtalálni, akik hasonlóak, mint én és hosszútávon lehet/tudok velük kapcsolatot tartani.

A hosszú évek tanulsága az, hogy rengeteg olyan ember van (férfi, nő egyaránt, főként szülők), aki "fil", de nem csinál ebből lelkiismereti kérdést, nem problémázik.

Nem kavartad fel roxy-t, csak az án hozzászólásomra válaszolt munkáról és Alan Watts-ról.

Roxy-nak csak az nem tetszik, hogy folyton munkával b*sztatja családja, akik pedig tudják, hogy bipoláris, ami egyik legsúlyosabb mentális betegség.

Nem akartalak felkavarni ezzel, csak egy példa volt. Számomra nem a munka mindennek az alfája és omegája, de a társadalom többsége számára sajnos igen.

Huh... hát ez most nagyon jókor jött.

Engem az egész környezetem a sírba visz (de szó szerint ám), hogy miért nem dolgozom, "pedig tudnék dolgozni, olyan végzettségem van". És így és úgy. 

De egyrészt pont azért nem tudok dolgozni, mert nálunk a munka az isten . Apám az egész életét végigdolgozta, még mindig dolgozik, ráadásul egy olyan munkában (hivatásban), amit imád, amiben nagyon jó, amiben elismert, sikeres, tehetséges. Tesóm dettó. Anyám más tészta, de most azt hagyjuk is. Exeim (gyerekeim apukái) folyamatosan piszkálnak, hogy dolgozzak már, stb. stb. stb. stb.

Másrészt azért sem tudok dolgozni, mert ősztől tavaszig depiben fetrengek itthon, hogy a f.szban dolgozzak? Röhej. Jó, még "csak" 4 éve kezdődött a depi (2018. májusában) és még nem állt be igazán, szóval 2018. májustól 2020. májusig FOLYAMATOSAN depis voltam, azóta meg 2020. szeptembertől fél évig meg 2021. szeptembertől fél évig. De előtte is annyira megterhelt a munka, hogy gyakorlatilag beleőrültem. Folyamatos fejfájás, iszonyú gyengeség, borzalmas közérzet. Amióta nem dolgozom, nem fáj a fejem kegyetlenül heti min. 1, de inkább 2 nap. Meg hát azért dolgozom én, van itthon éppen elég házimunka (takarítás, mosás, főzés, rendrakás, tiszta ágynemű húzás, bevásárlás, a legkülönfélébb feladatok intézése, stb.).

Idézet tőle: purify

Engem b@sztattak.

A "deviáns" szó az én szempontomból nem jelent értékítéletet, de a társadalom szemében szerintem igen. A BÚRA épp azért van, hogy olyanoknak adjon menedéket, társaságot, akik számára máshol nincs hely és megértés. Ilyen értelemben deviáns mindenki, aki itt van. De ha ez egy csúnya szó, akkor bocs, nem akartam senkit sem megsérteni.

Akik még innen is ki vannak taszítva a  ( "fil"-ek ), azok milyen alapon? Nem tetszés alapján? Előítéletek alapján? Erre gondoltam, amikor itt valaki azon az alapon b@sztat, hogy még nyomorultabbnak tart. Pedig nekem pl. van munkám és igyekszem nem terhelni a környezetemet.

A társadalom pedig a pszichés betegekkel is előítéletes.

Értelek és egyetértek.

Wow, ez szuper, köszi!

Én csak az 'A' csoportra reagálnék (tehát amit tankönyv szerinti 4 féle csoportosításnak mondasz): egyértelműen az első.

A 'B' csoportot (amiket te raktál össze magadnak) még emésztgetem. (Annál is inkább, mert én a csendes, nyugodt, mindenbe beletörődő, másokat ezerszer kérlelgető emberből dühöngő őrültté tudok válni ha eljön az az idő vagy pont, de mivel a bipol is ott van nálam és a bipoloknál "heteroagresszív tendenciák" is megfigyelhetőek, ezért nehéz lenne elválasztani egymástól a dolgokat.

"7.) Mániás depresszióban kell-e heteroagresszióra számítani a mániás fázisban úgy, ahogy öngyilkossági késztetésre a depresszív fázisban?

Igen. Ahogy depresszióban az autoagresszió (öngyilkossági kísérlet vagy befejezett öngyilkosság), úgy mániában a heteroagresszió gyakoribb. Ez sokszor csak verbális szinten jelentkezik, de gyakran fizikai értelemben is, főleg ha a mániás beteget kórosan felfokozott késztetéseiben korlátozzák." http://www.rihmerdr.hu/kerdezz_felelek.html)

-

-

-

Különben meg egy nagyon elismert XX. századi filozófus, Alan Watts is sok jót mondott.

Sok anyaga megtalálható neten, magyar felirattal is sok - The Real You, You' re In It videókat ajánlom.

Pl. én nagyon utálom, hogy mindenki azzal van megáldva, hogy mi a munkád, és mondtam, hogy otthonról dolgozok meg üdültetés - haha, abból nem lehet megélni, egyesek szerint nem is igazi munka.

Azaz akik stúdióban zenét szereznek, írók, költők, audió dráma készítők, narrátorok, szinkronszínészek és ebből megélnek, az nem is számít normális munkának. Filozófusról, szociológusról meg társadalomkutatóról nem is beszélve. 

Háztartásbeliekre, eltartottakra betegség vagy gyereknevelés miatt meg gondolom szakadjon rá plafon...... -_-

A munkaalapú társadalomra vonatkoztatva pedig ezt mondta Alan Watts:

''Egy társadalom, mely nem biztos alapokra épül, bizonytalan önmagában és őrületben leledzik nem engedi embereket, hogy másképp gondolkodjanak. Azt mondja: mindenkinek csatlakoznia kell, játszania a játékot, őrölni a taposómalomban - ezáltal az igazi, tényleges szabadság eltűnik.

Egy egészséges társadalom enged egy bizonyos számú egyént, hogy eltérjen a normáktól (nyilván a másként gondolkodókra, az újítókra, zenészekre, filozófusokra, szinkronszínészekre, költőkre, írókra, emberi jogok harcosaira stb. gondol)

És ha így tesz, akkor sem kell félnie, hogy mindenki ki fog vonulni társadalomból, hiszen vannak és mindig lesznek olyan egyének, akiket a versengés és konformizmus éltet.

De mindenképp szükség van olyan emberekre, akik nem azonosítják magukat társadalmi osztállyal, egóval, mesterségesen nekik kreált személyiségekkel és címekkel és szerepekkel.''

Nem a társadalomnak kell megfelelni, hanem önmagadnak.

Önmagadnak kell lenni valamennyi pénznek, ami fedezi szükségleteid valamilyen módon, aztán ennyi.

Nyilván ne pénzmosással vagy törvénybe ütköző módon, de nem muszáj bemásznod munkahelyre, otthonról is dolgozhatsz vagy egyéb módon is szerezhetsz pénzt.

Amúgy kb. 3 egyént láttam eddig burán, akik elítélték fileket, 2 már nagyon nem is jár ide - mondjuk az a három homókat is elítélte.

Én pl. nem ítélek el semmit, sőt szerintem gondolatban mindent szabad, CSAK valóságban törvénybe ütközőeket nem.

Pl. én gyakran megbüntetem gondolatban, kínzom, fádjalomerősítő kapszulába teszem gondolatban nekem nem tetsző, unszimpi embereket, akik nagyon rosszat tettek velem életem folyamán.

Gondolatban mindenki azt csinál, amit akar, meg azt gondol.

Nincs gondolatrendőrség.

Neked amúgy meg még az javasolnám, hogy íratkozz be egy ''fil'' közösségbe neten, vagy találj olyan embereket.

Pont most itt a burán nincsenek filek, de másutt vannak a neten.

Nagy a net.

Valami szexuális fórumokon biztos akadnak filek.

Nem értek hozzá, mert sosem használtam ilyeneket, de valószínűleg lehet találni neten olyan embert is.

Engem b@sztattak.

A "deviáns" szó az én szempontomból nem jelent értékítéletet, de a társadalom szemében szerintem igen. A BÚRA épp azért van, hogy olyanoknak adjon menedéket, társaságot, akik számára máshol nincs hely és megértés. Ilyen értelemben deviáns mindenki, aki itt van. De ha ez egy csúnya szó, akkor bocs, nem akartam senkit sem megsérteni.

Akik még innen is ki vannak taszítva a  ( "fil"-ek ), azok milyen alapon? Nem tetszés alapján? Előítéletek alapján? Erre gondoltam, amikor itt valaki azon az alapon b@sztat, hogy még nyomorultabbnak tart. Pedig nekem pl. van munkám és igyekszem nem terhelni a környezetemet.

A társadalom pedig a pszichés betegekkel is előítéletes.

Épp ezért leírom egy általános szakkönyv szerinti 4-féle border csoportosítást - lehet kevert border, azaz többől egyszerre is lehetnek jellemzők, akkor kevert border vonások állnak fent 

I. Introvertált emberekre jellemző két fajta:

1. Érvénytelenített (elkerülő, depresszív és magát másoknak alárendelő vonások) :

simulékony (elfogadás miatt), behódoló, hűséges. jámbor, folyton veszélyben érzi magát és nagyon féltékeny sok esetben, gyakran érzi magát tehetetlennek, értéktelennek, nem mer másoknak ellentmondani, inkább magát bántja és emészti, ürességérzet

2. Sértődékeny (negatív, pesszimista vonások) :

türelmetlen, mindenben rosszat veszi észre, nyughatatlan, nyugtalan, makacsul ellenkező sok esetben, bús és mord, morcos, neheztel, nem könnyen bocsájt meg annak, aki rosszat tett ellene, könnyen megsértődik és kiábrándul - én ez vagyok, egy az egyben, meg az 1. keverve

II. Extrovertált emberekre jellemző két fajta:

3. Önsorsrontó, önromboló (depresszív és mazochista vonások) : 

befelé forduló, gyakran rágódik dolgokon, önbüntető, nagyon labilis, extrém hangulatingadozás, non-konform, nem hízeleg, nem szereti alávetni magát semmilyen társadalmi normának vagy elvárásnak, öngyilkossági kockázat hatalmas, a favorite person fontos, azaz a ''Nap'' , a szeretett személy, akit idealizál és mindent megtesz érte - ugye ha valaki fontosabb nála szeretett személynek, vagy dolgok nem elvárásai szerint alakulnak, akkor önbántalmazás, támadás, öngyilkossági kísérlet lehet

4. Impulzív (hisztrionikus vagy antiszociális, azaz társadalomellenes, annak ''értékeit'' elutasító, semmibe vevő, esetlegesen egyes törvények, megszokott normák egy részét be nem tartó ) : 

szeszélyes, felszínes, csapongó, könnyen felzaklatható, mániákus, il.. promiszkuitív (gyakori igény szexre és párkapcsolatra, partnerek gyakori váltogatása), elhagyástól való beteges félelem, öngyilkossági kockázat extrém mértékű

Egyébként hivatalosan az 1. a legenyhébb border típus, a 4. a legsúlyosabb.

Na akkor amit én tanultam meg borderről megbízható források tanulmányozása által:

az

alpha. anya miatt

beta. apa miatt

gamma. mindkettő miatt alakul ki

Szerencsére sok árnyalat van, s nem mindenki egy dühöngő őrült!!!!!!! Még egyszer: nem mindenki egy dühöngő őrült! CSAK ÉN (ez csak afféle közbeszúrt humor volt, nem kell komolyan venni 😉 )

2 fő fajta van:

1. csendes - befelé éli meg érzelmeit, gyakrabban önsért, passzív-agresszív (letilt neten, nem mondja meg miért, de nem beszél többet veled, megszakítja kapcsolatot látszólag értelmetlenül), öngyilkossági kísérlet, késztetés, depresszió és szorongás mint társzavar gyakori - introvertált emberekre jellemző inkább - ez én vagyok

2. klasszikus - kifelé éli meg érzelmeit, erről sokat nem tudok, mivel nekem csendes van, de lásd fentebb  ''II. Extrovertált emberekre jellemző két fajta bejegyzést''

Mindkettőn belül van:

a. open - open - legenyhébb forma - nem fordul elő nagyobb fokú agresszió, mint átlagembereknél

b. open - closed - középsúlyos - csak ÉLES HELYZETekben NÉHA van nagyobb fokú agresszió, mint átlagembereknél - mikor fél elhagyástól

c. closed - closed - egyedül ebben a fajtában van nagyfokú és gyakori agresszió (ismertem valakit, aki felgyújtott egy számítógépet, mikor dühös volt ebben az alfajban - a sajátját)

Mindkettőben (1 és 2) lehet ürességérzet, fekete-fehér gondolkodás, elhagyástól való félelem, ezek körül egy vagy kettő, de nem feltétlen mind, s persze előfordulhatnak instabil kapcsolatok, meg legalább 2 felelőtlen magatartásforma: pl. alkohol, drogok, mániás vásárlás, falásroham, falcolás stb

Idézet tőle: ElijahShade

Emberek, a deviancia jelentése:

átlagtól eltérő, másmilyen értékekben, hiedelmekben, társadalmi berendezkedésben, világképben hívő, mint az adott társadalom ún. konformista rétege, akik mindennek meg akarnak felelni, mindent megtűrnek vagy jónak vélnek a fontos adott társadalmi és kulturális szokások közül.

A deviancia lehet jó is, meg rossz is.

Jó-féle deviancia:

Ady Endre felszólalt a gőgös, jobbágyokat elnyomó magyar urak ellen versben .

Albert Einstein elméleteivel gazdagította világot.

Nikola Tesla mindenkinek olcsó vagy ingyen energiát akart és megújuló energiaforrásokat.

Martin Luther King elősegítette afro-amerikaiak beilleszkedését USA társadalmába.

Rossz-féle deviancia:

Az incel gyilkos Elliot Rodger, aki azért gyilkolt, mert nem tudott pénzen nőt és barátokat venni, akik önmagáért szerették - habár pszichoterápia segíthetett volna neki.

Sztálin - aki passzióból csomó embert gulágba küldött, kivégeztetett meg Szibériába

Ted Bundy - aki nagyon intelligens volt, és csak azért tanult pszichológiát, hogy behálózza nőket, randizzanak, lefeküdjenek, majd meggyilkolja őket.

A családjukat agyonverő, molesztáló férfiak vagy nők.

*

Az egy dolog, hogy itt Magyarországon az emberek többnyire megalkuvóak, behódolóak, és ha elterjed egy hír, hogy xy boszorkány, nem néznek utána, hanem máris megkövezik, ugyanúgy, ha pl. az, hogy z házasságtörő, y meg b*zi máris bizonyíték nélkül elhiszik  - ártatlanság vélelme nem jár senkinek. Tisztelet kivételnek az agymosott nyáj tagjai közül.

Csak hogy árnyaljuk azért a képet.

Manapság igen, többnyire csak a negatív értelmében használják devianciát.

De mentális eltérések közül mi deviáns, mi nem?

Nehéz megállapítani.

Sokan a borderline-t hóbortnak, hazugságnak, hisztinek, gyengeségnek tartják, habár kimutatták, hogy vannak agyban is elváltozások bizonyos esetekben. Arról nem is szólva, hogy filmekben és könyvekben sokszor gyilkosoknak, hisztérikus őrülteknek, közveszélyeseknek ábrázolják őket, ami nem is is igaz, csak legsúlyosabb verziójára, ami a teljes borderline-ok 1/4-e. A teljes borderline-ok 1/4-e alapján általánosítanak az összes borderline emberre.

Pedig van 4 fajtája is, meg sokféle más csoportosítása.

Wikipedia, nők lapja café meg ilyenek nem megbízhatóak, csak szakkönyvek. 

Vagy szerencsétlen depressziósokra azt mondják, hagyd már magad, én is depis voltam, mikor Julcsa elhagyott. Nah persze szomorú volt, nem depis.

De erről ennyit. 

Elég sok minden relatív, és nem minden fekete-fehér.

Nekem pl. magasabb hangom van, DE nem vagyok *uzi.

Aszex vagyok és nem akarok gyereket, de nem vagyok ettől kevesebb.

Ugye vannak egyes beállítottságok, amiről senki nem tehet: magasabb hang, alacsonyabb termet, férfias mozgás nő létére, nőiesebb férfi létére.

Igen, meg lehet próbálni felelni másoknak görcsösen, DE hiába rinyál valaki arról, hogy alacsony, férfiasabb ádámcsutkája, nőiesebb, simább és nem mord férfias arca - nem fog változni, ahogy a farka mérete sem.

Lehet megjátszani magad, hogy te milyen érzéketlen, bunkó, köpködő, iszákos, alfahím vasmacsó vagy, de úgyis levágják, hogy csak tetteted. 

Nőként is hiába játszod és csinálod meg magad molettebben szexi topban vásárolgatva plázában, élvezni se fogod, ha csak megfelelési kényszerből csinálod.

Szerintem nagyon jókat írtál, de a pszichés (pszichiátriai, mentális) betegségek semmiképpen nem minősülnek devianciának. Aki ezt nem érti, az  nagyon nem ért vmit. Ezek betegségek, ugyanúgy, mint a szívbetegség vagy veseelégtelenség vagy az autoimmun betegségek. 

A deviáns itt a búrán azt jelenti, hogy vki teljesen más még pluszban is, mint az átlag pszi betegek. Tehát mondjuk pedofil, hebefil, efebofil. Vagy transz. 

Ezeket az embereket még itt sem fogadják el. Vagy csak a nagyon toleránsok. 

*

"Sokan a borderline-t hóbortnak, hazugságnak, hisztinek, gyengeségnek tartják, habár kimutatták, hogy vannak agyban is elváltozások bizonyos esetekben. Arról nem is szólva, hogy filmekben és könyvekben sokszor gyilkosoknak, hisztérikus őrülteknek, közveszélyeseknek ábrázolják őket, ami nem is is igaz, csak legsúlyosabb verziójára, ami a teljes borderline-ok 1/4-e. A teljes borderline-ok 1/4-e alapján általánosítanak az összes borderline emberre.

Pedig van 4 fajtája is, meg sokféle más csoportosítása."

Melyik a 4 fajta?

Idézet tőle: purify

Szerintem nem kell elnézést kérned. A "hiszti" itt természetes. 😀 Itt mindenki a társadalomból kilógó deviáns. Persze egyesek szeretnek másokat b@sztatni és ráborítani, hogy "te nyomorultabb vagy, mint én"...

Szerintem nem voltam világos. Volt most már kb. 3-4 alkalom (sok év alatt), amikor magát a búrát kritizáltam. Azért kértem bocsánatot, mert talán azt a kevés búrást is elriasztottam a hisztivel, akik néha-néha hozzászólnak. 🙁

Attól még, hogy deviáns vagyok (ha úgy vesszük), attól még nem kellene (kellett volna (több ízben)) hisztizni. 

Azt meg nem egészen értem, hogy mire gondolsz, hogy "egyesek basztatnak másokat". Most engem senki nem basztatott, nagyjából (99 százalékosan) megoldottuk a problémát Krisszel. Itt a búrán és priviben. Nem lett törölve hsz, mindenki láthatja, hogy mi történt. 

.

Idézet tőle: Butwhy

Deviáns. Egyesek. 

Tényleg nem érthető, hogy mire vagy kire gondolsz, kérlek, legyél kicsit világosabb.

Emberek, a deviancia jelentése:

átlagtól eltérő, másmilyen értékekben, hiedelmekben, társadalmi berendezkedésben, világképben hívő, mint az adott társadalom ún. konformista rétege, akik mindennek meg akarnak felelni, mindent megtűrnek vagy jónak vélnek a fontos adott társadalmi és kulturális szokások közül.

A deviancia lehet jó is, meg rossz is.

Jó-féle deviancia:

Ady Endre felszólalt a gőgös, jobbágyokat elnyomó magyar urak ellen versben .

Albert Einstein elméleteivel gazdagította világot.

Nikola Tesla mindenkinek olcsó vagy ingyen energiát akart és megújuló energiaforrásokat.

Martin Luther King elősegítette afro-amerikaiak beilleszkedését USA társadalmába.

Rossz-féle deviancia:

Az incel gyilkos Elliot Rodger, aki azért gyilkolt, mert nem tudott pénzen nőt és barátokat venni, akik önmagáért szerették - habár pszichoterápia segíthetett volna neki.

Sztálin - aki passzióból csomó embert gulágba küldött, kivégeztetett meg Szibériába

Ted Bundy - aki nagyon intelligens volt, és csak azért tanult pszichológiát, hogy behálózza nőket, randizzanak, lefeküdjenek, majd meggyilkolja őket.

A családjukat agyonverő, molesztáló férfiak vagy nők.

Az egy dolog, hogy itt Magyarországon az emberek többnyire megalkuvóak, behódolóak, és ha elterjed egy hír, hogy xy boszorkány, nem néznek utána, hanem máris megkövezik, ugyanúgy, ha pl. az, hogy z házasságtörő, y meg b*zi máris bizonyíték nélkül elhiszik  - ártatlanság vélelme nem jár senkinek. Tisztelet kivételnek az agymosott nyáj tagjai közül.

Csak hogy árnyaljuk azért a képet.

Manapság igen, többnyire csak a negatív értelmében használják devianciát.

De mentális eltérések közül mi deviáns, mi nem?

Nehéz megállapítani.

Sokan a borderline-t hóbortnak, hazugságnak, hisztinek, gyengeségnek tartják, habár kimutatták, hogy vannak agyban is elváltozások bizonyos esetekben. Arról nem is szólva, hogy filmekben és könyvekben sokszor gyilkosoknak, hisztérikus őrülteknek, közveszélyeseknek ábrázolják őket, ami nem is is igaz, csak legsúlyosabb verziójára, ami a teljes borderline-ok 1/4-e. A teljes borderline-ok 1/4-e alapján általánosítanak az összes borderline emberre.

Pedig van 4 fajtája is, meg sokféle más csoportosítása.

Wikipedia, nők lapja café meg ilyenek nem megbízhatóak, csak szakkönyvek. 

Vagy szerencsétlen depressziósokra azt mondják, hagyd már magad, én is depis voltam, mikor Julcsa elhagyott. Nah persze szomorú volt, nem depis.

De erről ennyit. 

Elég sok minden relatív, és nem minden fekete-fehér.

Nekem pl. magasabb hangom van, DE nem vagyok *uzi.

Aszex vagyok és nem akarok gyereket, de nem vagyok ettől kevesebb.

Ugye vannak egyes beállítottságok, amiről senki nem tehet: magasabb hang, alacsonyabb termet, férfias mozgás nő létére, nőiesebb férfi létére.

Igen, meg lehet próbálni felelni másoknak görcsösen, DE hiába rinyál valaki arról, hogy alacsony, férfiasabb ádámcsutkája, nőiesebb, simább és nem mord férfias arca - nem fog változni, ahogy a farka mérete sem.

Lehet megjátszani magad, hogy te milyen érzéketlen, bunkó, köpködő, iszákos, alfahím vasmacsó vagy, de úgyis levágják, hogy csak tetteted. 

Nőként is hiába játszod és csinálod meg magad molettebben szexi topban vásárolgatva plázában, élvezni se fogod, ha csak megfelelési kényszerből csinálod.

Deviáns. Egyesek. 

Szerintem nem kell elnézést kérned. A "hiszti" itt természetes. 😀 Itt mindenki a társadalomból kilógó deviáns. Persze egyesek szeretnek másokat b@sztatni és ráborítani, hogy "te nyomorultabb vagy, mint én"...

A korábbiakat én sem tudom, tavaly ősztől idén tavaszig depiben fetrengtem, nem búráztam.

Mostanában pont feléledt, csak sajnos nyomtam egy hisztit, gondolom az nem volt túúúl szerencsés. 🙁 Ezért elnézést is kérek mindenkitől.

Wooow. 🙂 Super cool.

Sziasztok!

Mitől halt ki így a Búra fórum? Gondolom, hogy nem kizárólag tőlem. Alig vagyok itt. Csak az, hogy máshol lógnak az emberek (face) vagy más is van, pl. félnek írni? Szerintem az emberekben levő félelem növekedett. Itt is van egy rendőr.

Amúgy régen, aki kibukott rám, arról kiderült, hogy igazából nem rám mérgrs, hanem arra, aki őt bántalmazta.

Na, holnap lesz az utolsó napom itt. Délután majd meg jön VPL. kellemes csütörtök lesz.

Szuper jó hír (mármint az, hogy megfelelsz). Drukkolok.

Szerintem lehet nőiesebb férfihang is kellemes - pl Darren Hayes hangja kimondottan izgalmas. És fordítva, merje valaki zavarónak mondani Amanda Lear hangját... És akkor ott van még Greg Gonzalez (Cigarettes After Sex) hangja, amikor először hallottam, rá kellett gúgliznom, hogy férfi vagy nő, de mindenképpen gyönyörű.

Ami tényleg zavaró, az, ha nem passzol a hang, és a látvány. De ez szerintem mindennel így van - ha valami nem passzol, az valahogy óvatossá teszi az embert, ha nem rögtön elutasítóvá. 

Ma bevittem a régi munkahelyem elbocsájtó papírjait a nyomdába, úgy néz ki, megfelelnek. Hoztam a 40 év fölött kötelező másnapos arcot, más kérdés, hogy nem alkoholmérgezésből kifolyólag. Hát, igen, az évek meg a rutin, egyébként az idén még minden ügyintézésnél ilyen fejem volt. (Az ügy megfejtése: valószínűleg koffein- & nikotinmérgezést hoztam össze...)

.

Jaj, nagyon régen röhögtem ennyit. 

Férfiak számára készült kozmetikum, 13 az 1-ben. 

sampon

hajkondicionáló

tusfürdő

fogkrém

szájvíz

dezodor

földimogyoróvaj

üdítő

tej

aulfólia

tenisz cipő

fogselyem