Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

Mivel nem retard tabletta így gondolom a gyomorból szívódik fel és nem a bélből, sok bajod nem hiszem, hogy lenne tőle, illetve a hatása se csökkenne. Külföldön (megint a fejletlen nyugaton... 😀 ) van forgalomban folyékony pregabalin is, szóval szerintem működőképes dolog amit írtál.

Okés, köszi. 🙂 Egyébként sokan szedik együtt. Persze én nem vagyok mérvadó, mert ahogy tudod én nagyon "bírom" ezeket a gyógyszereket.

Sokszor én is több helyen nézek utána valaminek, és ellentmondásos információt találok.

Felvetődött bennem, hogy megnézem, hogy vízbe dobva a kapszula mennyi idő alatt esik szét. Ha ez lassú, lehet hogy a reggeli gyorsabb hatás elérhető lenne azzal, hogy kiszórom a tartalmát és csak azt veszem be.

Én úgy érzem, hogy nem összeadódik a hatás, hanem fokozza az egyik a másikét.

De érezhetem rosszul is. Lehet neked van igazad.

Megkérdeztem levélben az orvosom, hogy szerinte csak összeadódik a hatás, vagy fokozza az egyik a másikét.

Arra is rákérdeztem, hogy mennyire problémás együtt szedni.

Ha válaszol, elmondom mit írt.

A lorazepammal kitudja miért van ez, de én is így tudom. Az alkoholos dolgot egy külföldi kutatásban olvastam, bár ott azt írták, hogy a lorazepammal se lépett kölcsönhatásba. Na ezen igazodjunk akkor el. 😀 Én mindenesetre ezt alá tudom támasztani, nem érzem, hogy erősítené a xanax hatását.

Dr infó:

Interakciós vizsgálat Írja ide a vizsgálni kívánt gyógyszer nevét Írja ide a vizsgálni kívánt gyógyszer nevét Írja ide a vizsgálni kívánt gyógyszer nevét KIÉRTÉKELÉS  ÚJ VIZSGÁLAT 10. szint

Ilyen gyógyszerkölcsönhatás nem található adatbázisunkban 1. Gyógyszernév (hatóanyag) 2. Gyógyszernév (hatóanyag) Frontin 0,25 mg tabletta (alprazolam) Pregabalin Richter 75 mg kemény kapszula (pregabalin)

Interakciós vizsgálat szerint nincs kölcsönhatás.

Idézet tőle: Kiscsillag

Dr infón ezt találtam a Pregabalinról:

Központi idegrendszerre ható gyógyszerkészítmények

A pregabalin potenciálhatja az alkohol és a lorazepám hatását. A forgalomba hozatalt követõen pregabalint és opioidokat és/vagy egyéb központi idegrendszeri depresszánsokat szedõ betegeknél légzési elégtelenséget, kómát valamint halált jelentettek. Úgy tûnik, hogy az oxikodon és a pregabalin hatása összeadódik a kognitív- és a durva motoros funkciók csökkentésében.

Ha a lorazepam és alkohol hatását potenciálja= fokozza, akkor én azt gyanítom, hogy más nyugtatóét is.

Idézet tőle: Johnny Firpo

Egyébként a pregabalin és az általános szorongáscsökkentők között (xanax, frontin, rivotril stb.) nincs gyógyszerinterakció, másképp fejtik ki a hatásukat attól függetlenül, hogy hasonlóak. A pregabalinnál azt nem tudom, hogy tudtad-e, hogy éhgyomorra bevéve kb 1 órán belül eléri a csúcskoncentrációját a vérben, még kajával bevéve ez inkább 2-3 óra.

A pregabalinnál egyébként egy klinikai vizsgálatban nem találtak interakciót közte és az alkohol között. Elvileg ez alapján lehetne arra egyedül inni.

Ezt a kajás dolgot nem tudtam.

Szerencsére reggel éhgyomorra veszem be. Ébredés után 1 percen belül. Viszonylag gyorsan hat, reggel ez fontos.

Napi 3x75 mg-ot szedek.

A déli (ez nekem délutáni, mivel későn kelek) adagnál nem sürgős a gyors hatás, akkor veszem be, amikor még hat a reggeli adag.

Estinél ugyanez van.

Dr infón ezt találtam a Pregabalinról:

Központi idegrendszerre ható gyógyszerkészítmények

A pregabalin potenciálhatja az alkohol és a lorazepám hatását. A forgalomba hozatalt követõen pregabalint és opioidokat és/vagy egyéb központi idegrendszeri depresszánsokat szedõ betegeknél légzési elégtelenséget, kómát valamint halált jelentettek. Úgy tûnik, hogy az oxikodon és a pregabalin hatása összeadódik a kognitív- és a durva motoros funkciók csökkentésében.

Azt hittem, hogy van kölcsönhatás, függetlenül attó, hogy a GABA-ra másképp hat.

GABA-ra hat: nyugtató, alkohol, valeriána, citromfű.

Sok gyógyszer interakcióba lép egy másikkal. Tegretol erre jó példa. De ettől függetlenül sok más gyógyszerrel szedhető együtt, csak az adag beállításánál kell figyelni. Jellemzően csökkenti a másik gyógyszer vérszintjét. HCV kezelésnél ez komoly gond lett volna. Ezért előtte el kellett hagynom.

Pl Lamolepnél nem mindegy, hogy szed vki mellette Tegretolt vagy Depakint. Tegretol csökkenti, a másik növeli a vérszintjét.

Egyébként a pregabalin és az általános szorongáscsökkentők között (xanax, frontin, rivotril stb.) nincs gyógyszerinterakció, másképp fejtik ki a hatásukat attól függetlenül, hogy hasonlóak. A pregabalinnál azt nem tudom, hogy tudtad-e, hogy éhgyomorra bevéve kb 1 órán belül eléri a csúcskoncentrációját a vérben, még kajával bevéve ez inkább 2-3 óra.

A pregabalinnál egyébként egy klinikai vizsgálatban nem találtak interakciót közte és az alkohol között. Elvileg ez alapján lehetne arra egyedül inni.

Nyugtatóra nem lehet. Pregabalinra sem. Erősítik egymás hatását.

Vannak olyan pszichiátriai gyógyszerek is, amik nem lépnek kölcsönhatásba az alkohollal.

Nálam egyszerű oka van, ezekre a gyógyszerekre NEM lehet inni amiket szedek és pont. Én meg ezt következetesen betartom. Pedig ha valaki én aztán tudtam vedelni, 15 korsó sör meg se kottyant kb.

Én se iszok, van elég alkoholista a városomban elretentő példának. 
Meg hát amúgy se jó egy lelki betegnek ha valami új szenvedélyt kreál magának. Mert a probléma nagyobb lesz mint előtte.

Ritkán iszok alkoholt. Nyáron 1x ittam alkoholt. Ősszel egyszer sem. Télen eddig 3x.

Gyszerek miatt nekem azt javasolta az orvosom, hogy egyszerre kis mennyiséget igyak, várjak utána. Ha nem vagyok rosszul, akkor lassan ihatok még kis mennyiséget, utána várjak.

Ezzel el lehet kerülni azt, hogy gyógyszerre ivásnál hirtelen nagyon rosszul legyek. Fokozatosan, lassan emelkedő alkoholhatásnál lehet érezni, hogy hol kell megállni.

Amikor csak este szedtem gyógyszert és csak kis adagot (pl éjszakára 1 db álmosító antidepit vagy 1 db nyugtatót), akkor úgy is dönthettem, hogy az aznapi gyszert kihagyom.

Délutáni/esti ivásnál az előző napi esti gyógyszer már a szervezetemben sem volt. Ivás után este nem vettem be az aznapit.

Idézet tőle: Smallville

Hát mondjuk úgy hogy annak aki hajlamos a depressió az alkohol ki válthatja! 🙂 
Persze ez ember függő, valaki jól érzi magát tőle de sajnos nem mindig az elvárt hatást fejti ki.
Szerintem ha van hozzá jó társaság akkor remek dolgokat lehet művelni részegen 😀 Sok szép emlékem van! 

Bár jó magam 2014 óta nem iszok, utána észrevettem nem szabad rászokni. 

Rászokni semmiképpen sem szerencsés.

Ilyen gyakoriság mellett nekem se függőséget, se depressziót nem okozott, nem mélyítette azt.

Hát mondjuk úgy hogy annak aki hajlamos a depressió az alkohol ki válthatja! 🙂 
Persze ez ember függő, valaki jól érzi magát tőle de sajnos nem mindig az elvárt hatást fejti ki.
Szerintem ha van hozzá jó társaság akkor remek dolgokat lehet művelni részegen 😀 Sok szép emlékem van! 

Bár jó magam 2014 óta nem iszok, utána észrevettem nem szabad rászokni. 

Nem azt vitattam, hogy az alkohol káros.

Azt vitattam, hogy azért okoz depressziót mert depresszáns.

Ezt írtad: "fő gond az alkohol depresszáns azaz erősiti a depressió tüneteit."

Ami depresszáns az nem azt jelenti, hogy erősíti a depresszió tüneteit.

A depresszáns kifejezés nem arra utal, hogy valami depressziót okoz.

Pl a béta blokkoló típusú vérnyomás és pulzuscsökkentők is depresszánsok, mégsem okoznak depressziót. A nyugtatók (Frontin/Xanax, Rivotril stb) is depresszánsok.

Azért bátran ki lehet jelenteni, egy meglévő depresszió kezelésébe ahol az illető gyógyszert is szedd a ivászat csak ront a helyzeten.
A szervek ne adj isten hamarabb tönkre mennek és 40 évesen lőttek. Én például soha nem iszok akoholt, egyszer a gyógyszeres szedés óta ittam. De nem is tudtam berugni, és olyan kába fura érzés volt nem részegség. 

Én csak tippet írtam, hogy van fény az alagus végén és ha az ember jó írányba megy elérhet javulást. 🙂
Persze mindenki úgy teszi tönkre a saját életét ahogy akarja, demokrácia van.

Olvastam itt több embernek gondja van az alkoholal, a fő gond az alkohol depresszáns azaz erősiti a depressió tüneteit.
Már kezdésnek az is jó ha az ember heti 3X elkezd valamilyen testmozgást.  3X30 perc kezdésnek elég, na meg néha napi tornát is beiktatni, ezek kis lépések de hozzá járulnak a javuláshoz.

Linzer

MIlyen csoport volt ez? Facebook? Ez az élet nagy gondja hogy egy béna noname csoportból kitöröltek? 
Csak az időd pazaroltad ott, a való életben kell életmódot váltani. Járt többet emberek közé, talán kezdj el edző terembe járni, ott javul az erőnléted és beszélhetsz emberekkel. Kérhetsz tanácsot.
Szerintem a fő gond hogy ilyen jelentéktelen dolgokat komolyan veszel. 

Más felől néha gondold át volt-e oka a bannak? csináltál-e valamit ami nem tetszett másoknak?
De írtam az online térbe menekülés nem megoldás. 

A depresszáns kifejezés, besorolás nem azt jelenti, hogy depressziót okoz a szer.

Nem minden depresszans okoz depressziót. Ha így lenne, lehet fel sem írnák a nyugtatókat, azok is depresszánsok. A vérnyomás/pulzus csökkentők is depresszánsok (pl béta blokkolók)

Azt nem vitatom, hogy az alkohol mélyítheti a depressziót.

A depresszáns olyan szer, amely csökkenti a stimulációt és az izgalmat. Ezek széles körben elérhetők receptre kapható gyógyszerek és tiltott szerkekként egyaránt. Bizonyos depresszánsokat orvosi felhasználásra írnak fel, olyan problémák kezelésére, mint például a szorongás, fájdalom vagy alvászavarok, míg másokat vagy legálisan vagy illegálisan, rekreációs céllal használnak. A depresszánsokra gyakran hivatkoznak nyugtató-, vagy kábítószerként (downer) mivel fogyasztásuk csökkenti az éberséget.

Gyakori Depresszánsok

Alkohol

Alfa/Béta Blokkolók

Barbiturátok

Benzodiazepinek

Cannabinoidok

Disszociatívok

Első Generációs anti-hisztaminok

GHB és GBLNonbenzodiazepinekÓpiátok

Nem állítom, hogy másnak nem segíthet sokat a sportolás, mozgás.

Velem a több éves intenzív sport sem tett csodát. Életem első depressziós fázisa akkor volt, amikor heti 5x1,5 órát sportoltam + közepsulis tesióráim is voltak. Suliban ugyanolyan izgulós, szorongós voltam sportolásos években is.

Azt nem mondom, hogy egy nagyon kis segítség nem lehet nekem.

Olvastam itt több embernek gondja van az alkoholal, a fő gond az alkohol depresszáns azaz erősiti a depressió tüneteit.
Már kezdésnek az is jó ha az ember heti 3X elkezd valamilyen testmozgást.  3X30 perc kezdésnek elég, na meg néha napi tornát is beiktatni, ezek kis lépések de hozzá járulnak a javuláshoz.

Linzer

MIlyen csoport volt ez? Facebook? Ez az élet nagy gondja hogy egy béna noname csoportból kitöröltek? 
Csak az időd pazaroltad ott, a való életben kell életmódot váltani. Járt többet emberek közé, talán kezdj el edző terembe járni, ott javul az erőnléted és beszélhetsz emberekkel. Kérhetsz tanácsot.
Szerintem a fő gond hogy ilyen jelentéktelen dolgokat komolyan veszel. 

Más felől néha gondold át volt-e oka a bannak? csináltál-e valamit ami nem tetszett másoknak?
De írtam az online térbe menekülés nem megoldás. 

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: IvyWeston

Egyszerűen úgy érzem, nem bírom elviselni ezt a nagy szomorúságot, ami bennem van.
Nem akarok piálni sem.
Nem tudom, hogyan jön ez egyenesbe.

Nagyon szeretnék valamit javasolni, ami segít ezen, de nem tudok.

Szerintem jó úton jársz, ha még mindig csökkentgeted lassan a gyógyszert és még jobb, ha sikerül nem innod.

Hosszú távon ezek segíteni fognak! 

Az alvásod rendbejöhet, ha sikerül elhagyni/csökkenteni, amik miatt nincs mély alvási fázisod. Ha ezt eléred, szerintem nappal jobban leszek.

A megvonási tünetek idővel elmúlnak.

Köszi Csilli!
A gyógyszer az nem baj, a pia inkább. Sokszor simán magamtól letettem. Most ez a minaserine jó az alvásra is. Nem tudom, van-e mély fázisom, de rosszakat álmodok és szomorúan kelek. Amúgy órában eleget alszom elvileg. Talán a pia miatt nem elég pihentető. Bár este nem szoktam inni.

Idézet tőle: IvyWeston

Egyszerűen úgy érzem, nem bírom elviselni ezt a nagy szomorúságot, ami bennem van.
Nem akarok piálni sem.

Nagyon szeretnék valamit javasolni, ami segít ezen, de nem tudok.

Szerintem jó úton jársz, ha még mindig csökkentgeted lassan a gyógyszert és még jobb, ha sikerül nem innod.

Hosszú távon ezek segíteni fognak! 

Az alvásod rendbejöhet, ha sikerül elhagyni/csökkenteni, amik miatt nincs mély alvási fázisod. Ha ezt eléred, szerintem nappal jobban leszek.

A megvonási tünetek idővel elmúlnak.

Nem akarok piálni sem.

Egyikben se voltam jelen, így nem volt honnan kiutálni. XD

Igazság szerint, szerintem ne online beszélj emberekkel hanem élőbe. Az internetes pót cselekvés nem helyetesiti a valós társadalmi interakciókat. Egy óra valós emberrel beszélgetés, többet ér mint 24 óra az online térben.

Bár a társalgást kezd kicsiben, ha nincs önbizalmad csak kérdezd meg az új embertől az időt. Vagy köszönj, apro dolgokból kell ki indulni.

és mégis hol?

Gyönyörű mondhatom, a saját csoportomból amit én építettem fel szeptember óta kibannoltak, csak arra voltam jó neki, hogy helyette csináljam mert mert ő lusta volt arra, erre mostanra kivág, hogy most megvan ez (és haldoklik a csoport amúgy is)

Elárulva és megalázva érzem magam

Ezen a héten szinte nem is beszélgettem még senkivel.

Egyikben se voltam jelen, így nem volt honnan kiutálni. XD

Igazság szerint, szerintem ne online beszélj emberekkel hanem élőbe. Az internetes pót cselekvés nem helyetesiti a valós társadalmi interakciókat. Egy óra valós emberrel beszélgetés, többet ér mint 24 óra az online térben.

Bár a társalgást kezd kicsiben, ha nincs önbizalmad csak kérdezd meg az új embertől az időt. Vagy köszönj, apro dolgokból kell ki indulni.

Mindegy lehet jobb így mert elég sokan utálnak már

Késő bánat, de hát nem kellett volna beengedni...

Discord szerverekről előtte meg messenger csoportokból. Igazából a téma ugyanaz vlt emiatt sok azonos ember volt, tehát a régi emberek is felbukkantak újabb csoportokban. Tehát kb ismeri mindenki egymást, vagy hallott róla. Ekkor csináltam egy saját szervert, én hülye barom beengedtem egy oylat, aki másfél évvel ezelőtt utált, de szinte a semmi miatt, meg horoszkóp alapján is utált. Beszéltem vele hogy akkor mi a helyzet, utál-e még stb. Mondja h már nincs gondja, meglesz mellettem, nem lesz semmi baj, már túl tette magát (másfél év gondoltam elég volt erre, de nem. Egyébként 2020 nyarán találkoztam vele először, kicsit keményebben szóltam oda, emiatt naggyon megsértődött meg volt már egy hírem már akkor is, ott megutált, kicsit később bekerültünk egy csoportba mindketten, ott bökött belém ahol csak tudott, mikor hozzá se szóltam, végül az lett h miatta engem kirúgtak. Én meg ugye tűrtem ahogy baszogat). Majd a szerveremen visszafogta magát csak mert én voltam az egyik admin, ezt be is ismerte. Minden kommentjében érződött mennyire utál, én meg ugye tűrtem, aztán továbbra is tűrnöm kellett, ahogy úgy beszél velem mint egy ronggyal. Ekkor kiléptem, a saját szerveremről, a saját csoportomból, amit én alkottam, vagyis részben mert volt egy másik admin is aki meg ragaszkodott hozzá h ez maradjon, ekkor saját döntésből kiléptem. Mert nem tudok így felszabadultan beszélgetni, és szét uralta már a szervert, mindenhová belepofázik

Szia! Régen láttunk.

Honnan utáltak ki?

Titeket is kiutáltak már az összes netes közösségből ahol mostanában megfordultatok?

Oh, dehogy is!

Oké, csak megijedtem, hogy véletlenül megbántottalak anélkül, hogy tudtam volna róla.

Idézet tőle: Matiri-new

Idézet tőle: Gray5

Ezt az én posztomra írtad? Mert az magamnak szántam, még ha furcsa is.

Azt hiszem, egyikünk sem ezt a stílust és hangnemet érdemelte.  :'(

Meg szoktam jelölni, ha valakire reagálok.
Ez csak rólam-rólunk szólt valakivel, mással.
Sajnálom, ha a Xanax a barátunk, de hát ez van. 
Még mindig jobb élet, mint a semmilyen.

-

Idézet tőle: genevyEve

Nem tudom, hogyan csináljam tovább ezt így. Meddig tart a gyász?
Minden reggel annyira hiányzol, és csak sírok, mintha kitéptek volna belőlem egy darabot.
És nem tudom elképzelni, hogyan csinálom végig a napot.
És akkor borozok, ami egy kicsit segít, de nem megoldás, tudom.
Az életem maradékát is elbaszom így, embereket elmarok, igénytelenné válok. Nem akarom ezt így, te sem így akarnád.

Matiri-new!

Rohadt közhelyes leszek de,még ha fáj,akkor se feledd, hogy csalódni csak az tud aki hisz valamiben és soha ne add fel,mert ha elbújsz akkor,azt az egyet sem fogod megtalálni!Senki sem tudja,hogy létezik -e az igazi és azt gondolom,hogy nem is ez számít hanem leginkább az,hogy adjunk esélyt ahhoz, hogy egyszer,valahol megtörténjen a találkozás.

Szia genevyEve!
A gyászolás az anyukámnak szól, a másik "gyászolás" meg nem igazán az, csak egy tévedés lezárása.

Minden reggel annyira hiányzol, és csak sírok, mintha kitéptek volna belőlem egy darabot.
Az életem maradékát is elbaszom így, embereket elmarok, igénytelenné válok. Nem akarom ezt így, te sem így akarnád.

Matiri-new!

Rohadt közhelyes leszek de,még ha fáj,akkor se feledd, hogy csalódni csak az tud aki hisz valamiben és soha ne add fel,mert ha elbújsz akkor,azt az egyet sem fogod megtalálni!Senki sem tudja,hogy létezik -e az igazi és azt gondolom,hogy nem is ez számít hanem leginkább az,hogy adjunk esélyt ahhoz, hogy egyszer,valahol megtörténjen a találkozás.

Meg szoktam jelölni, ha valakire reagálok.
Ez csak rólam-rólunk szólt valakivel, mással.
Sajnálom, ha a Xanax a barátunk, de hát ez van. 
Még mindig jobb élet, mint a semmilyen.

Idézet saját magamtól, chatről:
Gray5: Veszek be egy kis xanaxot aztán majd lesz valami
Gray5: Csak egy baj van, hogy ez így nem élet.

Ez van 🙁

Matiri!

Kitartást!

Nem akarok semmi sabolonosat mondani, de kitartást kívánok neked!

Köszi G!

Nem akarok semmi sabolonosat mondani, de kitartást kívánok neked!

Igen, gondoltam mások is járnak hasonló cipőben. Nálam a szorongás jött elsőnek, és miután az tartos volt utána jött a depresszió.
Sajnos velem is történtek rossz dolgok amiket nem tudtam feldolgozni és talán azok váltották ki a depressziót.

Hát én is sokszor diagnosztizáltam magam, sajnos a depresszió az ami állandó. Szorongás is van néha, de az ritkán jön elő.
Inkább a depresszió nyomasztása és az alvás zavar az ami meg tudja keseríteni az életem.

2009-ben jártam pszihologushoz, de nem igazán tudtam teljes mértékben megnyilni. Beszéltem a dolgokról, de nem éreztem volna hogy valamit segít. Már most idősebb fejjel és okosabb gondolkozással meg van a dolgok amik nyomasztanak és kiválthatták a betegségem.

Igen a pszihoterápia és az életmód váltás lenne az igazi, vagy hogy az ember elérje a céljait és teljes értékű életet tudjon élni. Sajnos éjszakánként is folyton gyötör. 

Fura, hogy nem válaszolt. Azért az lenne a minimum. Én is online járok jelenleg, mert nem tudom megoldani, hogy bemenjek akárhova... most volt az első személyes találkozónk, mert szeretett volna találkozni velem azért még ebben az évben, ez jól is sikerült, persze nehéz volt bemenni. Autóval nekem amúgy még megy városon belül, de nincs saját autó, bérautó pedig sokba kerül, tömegközlekedni viszont nem tudok. Így marad az online terápia egy-egy esetleges személyes találkozóval. Egyelőre úgy néz ki, hogy próbálkozunk tovább, de azt leszögezte, hogy nem biztos, hogy tud nekem segíteni, és hogy annyira komplex a problémám/személyiségem, hogy jelentős javulást ne nagyon várjak. Ezzel amúgy nincs bajom, mármint ezt már elfogadtam. Ha négy éves korom óta bántom magam, akkor annyira el vagyok cseszve, hogy ez sosem lesz jó, de nekem már az is segítség, ha van kivel beszélnem... páromon kívül senkivel sem tudok beszélni, de igazából így csak magamról... vagy kiadni ezt a sok sz.rt a fejemből... ezt csak a pszichológussal tudom megtenni. És ez nem sokat segít, de annyit mégis, hogy legyen 50 perc a héten, amit várjak... amikor úgy érzem, hogy valaki figyel rám. Ha igaz, ha nem. Nagyjából ennyi értelme van az életemnek jelenleg.