Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

Én nem vagyok nagy sörivó.

Volt egy időszak régebben mikor hébe-hóba ittam 1 db ízesített 2%-os sört + 1 feles keserűt.

A forralt bort szeretem. Nem forralt borból a Tokaji Aszút.

Finom koktélokat, likőröket.

Igen, ami jó az tényleg hozza ugyan azt az ízvilágot még alkohol nélkül is. Plusz tudat alatt ott van a placebó hatás, hogy már megittam x db sört. 😀

Idézet tőle: Johnny Firpo

Vannak jó német alkoholmentes söreim, pl Bitburger drive 😀

Alkoholmentest szoktál inni?

Vannak jó német alkoholmentes söreim, pl Bitburger drive 😀

Krisz megjelent a piaszagra.

mit kell inni?

hol?

Idézet tőle: Kleó

Akkó' forralt bor! 😉 (Úgy is, mint sületlenség. 😀 )

Forralt bor nem maradhat ki! Majd egyeztessünk.

Idézet tőle: Kiscsillag

Tudom, te nem iszol és jól is teszed.

Azért ezt nem gondoltam volna, hogy valaha is ide jutok. Én nem iszok? A világ megérett a pusztulásra. 😀

🙂

Azért ezt nem gondoltam volna, hogy valaha is ide jutok. Én nem iszok? A világ megérett a pusztulásra. 😀

Hát ha forralt, akkor nem sült, vagyis sületlen. A sültbor biztos nehezebbeb előállítható.

Akkó' forralt bor! 😉 (Úgy is, mint sületlenség. 😀 )

Ez alapján semmi komoly, ugyan ezt írták pl a xanax+paroxat kombinációhoz.

Szerintem nem annyira jelentős ez a fokozó hatás.

Én ritkán iszok. Kis adag gyszerem van, erre iszok ilyenkor keveset.

Fokozza ugyan a hatását az alkoholnak a nyugtató, de én pl azt a fokozó hatást nem érzem erősnek.

Pl egy 0,5 mg-os Frontin után 2 feles vagy 2 pohár bor hatását nem érzem, hogy nagyon fokozná. 

Azt tudom, hogy nekem gyszermentesen is erős a hatása, nem kell sokat innom ahhoz, h rosszul legyek. Ezen kis adag gyszer nem sokat ront.

Pregab mellé úgy érzem kell most az óvatosság. Nekem még mindig erős kezdésnek a 3x75 mg. Kicsit be vagyok állva érzésem van tőle. Még van mozgáskoordinácuós gondom...stb.

Az is lehet, hogy feltételes módban jobban megállja a helyét ez az egész, arra gondolok, hogy erősíthetik egymás hatását, de nem mindenkinél.

Az orvosom nem feltételes módban írta.

A dr infó kölcsönhatást nem jelez a kettő között.

Dr infó szakmai oldalaknál pedig az alkohol és lorazepam hatását potencírozónak írja. Ebből gyanítottam, hogy más benzóét is.

Én nem érzem ezt az egymást erősítő hatást. :O

Lehet, h nem jelentős ez az erősítő hatás. Vagy azért nem érzed mert neked a gyszerek is gyengén hatnak, nagyobb adag kell.

Az is lehet, hogy feltételes módban jobban megállja a helyét ez az egész, arra gondolok, hogy erősíthetik egymás hatását, de nem mindenkinél.

Amikor ősszel hosszabb ideje csak Pregabot szedtem, egyszer bevettem egy 0,25 millis Frontint estére. Úgy fejbevágott, mintha vmi nagyobb adag lenne. Akkor kezdtem gyanítani, hogy erősítik egymást, de az is megfordult a fejemben, hogy régóta nem vettem be Frontint, lehet azért olyan erős.

Ez alapján semmi komoly, ugyan ezt írták pl a xanax+paroxat kombinációhoz.

A lorazepammal kitudja miért van ez, de én is így tudom. Az alkoholos dolgot egy külföldi kutatásban olvastam, bár ott azt írták, hogy a lorazepammal se lépett kölcsönhatásba. Na ezen igazodjunk akkor el. 😀 Én mindenesetre ezt alá tudom támasztani, nem érzem, hogy erősítené a xanax hatását.

Orvosom válasza: erősítik egymás hatását.

(Frontin - Pregab)

Ha esetleg az derül ki, hogy fokozzák egymás hatását, attól még nem biztos, hogy nem javasolt/nem szerencsés együtt szedni.

Úgy írattam fel, hogy orvosom tudja, h Frontint is szedek, amit lendületesen szeretnék elhagyni.

Most ott tartunk, hogy se a Frontin elhagyáshoz nem javasolt stratégiát (pl hány naponta mennyivel csökkentsem), se a Pregabnál nem mondta meg, hogy mennyit szedjek.

Én írtam, hogy bár tudom, hogy a kezdő adag 2x75 mg, de 3x75 mg-al kezdtem, mert a reggeli adag nem hat estig. Írtam, hogy lehet fel szeretném majd vinni 300 mg-ra.

Erre konkrét választ nem kaptam. 

Mailben tájékoztatott, hogy felírt 2 doboz 75 mg-osat és 1 doboz 150 mg-osat is, arra az esetre, ha emelném.

A reggeli rosszullét miatt nekem nem ér rá ébredés után 2 órával bevenni. 

Ha ez nekem nem okozna gondot, akkor ébredés után 2 órával venném be, az estit pedig előrehoznám 6-ra.

Így elég lenne a napi 2 szem kezdésnek.

Orvosom válaszolt:

Mind2 gabaerg, erősítik egymás hatását.

Ketté kell választani a dolgokat. Vannak, akik tényleg alkalmatlanok a munkavégzésre, mert ahogy Kiscsillag is írta a fallal beszélget stb. de itt most nem ezekről az emberekről volt szó. Én is ismerek nem egy olyan pszichés beteget, mert már pár fórumon szétnéztem, aki szó szerint bele van kényelmesedve a betegségébe. Vagy a családja vagy a férje/aktuális barátja tartja el, minden nap előadja a nagyhalált, közben meg semmi nem indokolja, hogy ne végezzen bármilyen részmunkaidős munkát vagy akár otthon végezhetőt, abból is van elég sok. Az én egyik volt kolléganőm pl. másodállásban otthon adatrögzítő volt 4 órában, na abba nem kell beleszakadni és alapvető számítógépes ismeretekkel könnyen megy, nem függ attól ki hol lakik, csak hát ezeket keresni kell erősen és meg kell találni+ ami a legfontosabb, ezt te is írtad, az állásinterjún akár mondjuk skype-os netes vagy élő el kell tudnod adni magad. Erre vannak különböző fajta technikák, nagyon sokat számít a testbeszéd is, de itt most nem fogom részletezni, hogy ki hogy viselkedjen ilyenkor, szerencsére ebben felszpás nélkül mondhatom, hogy elég profi vagyok, úgyhogy ezzel soha nem volt gondom. Még arra is volt példa, hogy olyan állásra vetettem fel magam amiről fingom se volt, de úgy voltam vele, hogy ha majd felvettek megtanulom, csak nem agysebészet, így is lett. 😀

Én többször is írtam, hogy általánosságban írom a véleményem, nem konkrét személyről. 

Azt vitattam, hogy mindenki tud dolgozni, aki akar.

Sajnos nem, de ebben egyet is értettünk. Pl aki tartósan a fallal beszélget, az nem...

[quote=Johnny Firpo]

Persze ne legyen az, hogy bort iszik és vizet prédikál, jelenleg én is a megspórolt pénzemből vagyok itthon, de már nézegetem a lehetőségeket, hogy ne kerüljek tré helyzetbe. Már vagyok olyan állapotban, hogy a kerületben valahol vagy nem olyan távol heti 20 órát lenyomjak akár egy kis túlórával. Az is lehet, hogy alkalmilag visszamegyek rendezvénybiztosításra, mert abban elég jó pénz van, ha nem sima odaállított őr vagy és még van kontakt a régi vezetők közül aki be tud rakni jó helyre.

Xxxxxxxx 

Ez jól hangzik!

Én még nem érzem úgy, hogy vállalható lenne a 40 óra. Nemrég állitották le a Lamolepet, nem tudom, hogy szedhetem-e újra. Nincs még leállítva a Frontin, nincs beállítva a Pregab.

Először a le és beállításon akarok túllenni.

Végkielégítésből éltem. Most a kisebb összegű megtakarításomból. Jár még 2 havi álláskeresési járadék is. Eddig nem kértem, mert ez azoknak jár akik keresnek munkát. Én nem kerestem, hisz nem vagyok még munkaképes.

Interjúkon én hiába próbálkozok ügyes lenni.

2 eset van:

Vagy nagyon remegek, vagy jól le vagyok szedálva és ez szemet szúrhat.

Ketté kell választani a dolgokat. Vannak, akik tényleg alkalmatlanok a munkavégzésre, mert ahogy Kiscsillag is írta a fallal beszélget stb. de itt most nem ezekről az emberekről volt szó. Én is ismerek nem egy olyan pszichés beteget, mert már pár fórumon szétnéztem, aki szó szerint bele van kényelmesedve a betegségébe. Vagy a családja vagy a férje/aktuális barátja tartja el, minden nap előadja a nagyhalált, közben meg semmi nem indokolja, hogy ne végezzen bármilyen részmunkaidős munkát vagy akár otthon végezhetőt, abból is van elég sok. Az én egyik volt kolléganőm pl. másodállásban otthon adatrögzítő volt 4 órában, na abba nem kell beleszakadni és alapvető számítógépes ismeretekkel könnyen megy, nem függ attól ki hol lakik, csak hát ezeket keresni kell erősen és meg kell találni+ ami a legfontosabb, ezt te is írtad, az állásinterjún akár mondjuk skype-os netes vagy élő el kell tudnod adni magad. Erre vannak különböző fajta technikák, nagyon sokat számít a testbeszéd is, de itt most nem fogom részletezni, hogy ki hogy viselkedjen ilyenkor, szerencsére ebben felszpás nélkül mondhatom, hogy elég profi vagyok, úgyhogy ezzel soha nem volt gondom. Még arra is volt példa, hogy olyan állásra vetettem fel magam amiről fingom se volt, de úgy voltam vele, hogy ha majd felvettek megtanulom, csak nem agysebészet, így is lett. 😀

Nem vitatom azt sem, h sokan belekényelmesedtek.

Otthoni adatrögzítést vagy hasonló admin munkat én több évig kerestem (kb 15 éve), de nem találtam.

Más jellegű otthonit is kerestem, de az sem akadt.

Mostanában szerintem sokkal több ilyen lehetőség van és sokaknak ideális az otthoni munkavégzés.

Nekem 15 éve volt a pszichotikus idòszakom, 13 éve kezelnek. Angliában nem sok lehetőségem volt válogatni. Közvetítőnél ott vidéken nem volt 4-6 órás munka.

Ha hosszabb ideig maradok ott és évek alatt jól megtanultam volna angolul, akkor más lett volna a helyzet.

Már dolgozni sem szeretnék otthonról. Anyuval lakva ez nagy szívás lenne. 24 négyzetméteres a lakás, nincs szobám, Anyám iszik, balhézik, senkire nincs tekintettel, laptopom életképesnek is alig mondható. 

Vele egy légtérben nincs nyugtom. Nem tudnék koncentrálni.

Nem tudok más helyiségben lenni, mint ő mert nincs külön szoba és konyha sem. Amerikai konyha jellegűen van egy pulttal elválasztva a konyha és szoba rész.

Rövid ideig alapból bejárós helyen home officba küldtek.

Nagyon megszívtam. Akkoriban 6-12 ig dolgozott Anyu (nyugdíj mellett)  Fél2-re hazaért és alig tudtam mellette dolgozni.

Nem egyszer üvöltözött velem, miközben dolgoztam.

Ülök a gép előtt, kikerülni lusta, belerúg a székbe szandekosan.

Ha dolgozik ok, de van szabija, beteges stb.

Idézet tőle: Smallville

Igen, egyet értek! 🙂 Figyelj csak mert valaki nyers és ősszinte attól nem kell belerugni. 
Valakinek ez bántotta a szemét hogy túl nyers voltam, de az ígazat írtam. 
Mert ha valakinek nincs bevétele, akkor magának kell megteremtenie.

Itt az bánt legjobban hogy vak vezet világtalant.

Lehet más belédrúgott. Én biztosan nem. Semmilyen negatív jelzővel nem illettelek.

Leírtam, hogy én miként látom a súlyosabb betegek helyzetét. Ez a vélemény eltért a tiedtől.

Ezzel nem rúgtam beléd, nem bántottalak.

A 31-et nem be-, ledolgoztam, bejárósan...

"pszichés beteget, mert már pár fórumon szétnéztem, aki szó szerint bele van kényelmesedve a betegségébe. Vagy a családja vagy a férje/aktuális barátja tartja el"

Na látod én erről beszélek, mert igen ha az ember hosszú távon beteg akkor elkényelmesedik. És több év semmi tevés után elmenni dolgozni meg nehéz lesz. Csak itt az a baj hogy süket fülekre talál a mondandó, mert nem fogják fel ha nem lesz aki eltartja és az állam se add pénzt akkor meg fel kopik az álluk. Azért írtam nem mindenki teheti meg hogy otthon fetrengen és internetezzen, mert ő beteg.
Sokszor a családtagok is rosszul kezelik a helyzetet, mert úgy bánnak a beteggel mint egy gyerekkel.

Nyilván el kell fogadni a betegségeknek van rosszabb időszakja mikor az ember nem igazán tud munkát végezni.
Írtam el kell fogadni hogy az ember beteg, de aki akar az fog is dolgozni. És nem kell az önsajnálat tengegébe bele esni, hogy jajj én beteg vagyok. Micsoda tragédia, Kit érdekel?  Attól házi munkákat meg kell csinálni takarítani. És az ember válalhat munkát, csak a kérdés ki hogy kezeli a betegséget.

De én is voltam már minden, már sok ember kínjába nem tudja mit csináljon. Írtam én se azért kellek holnap 3.30-kor mert kedvem van hozzá.
Muszáj az élethez hozzá tartozik a munka is, és az embernek meg kell találnia a helyét a világba.
Sajnos én se születtem gazdag családba, de én szeretek dolgozni mert legalább addig is leköt.
És ne is beszéljünk arról jó ha az embernek van jövedelme tud vásárolni, stb. 

De én annak nem láttom értelmét mikor valaki csak mert beteg annyira elengedi magát és csak sodrodik az árral.

Kleó

Már azon se lepődnék meg valami trash tartalom gyártó videót készítene az itt olvasotakból 😀 LOL
De 31 évet csak bedolgoztál, megtetted amit lehetett, Nem hagytad el magad.

Na, én pont ilyen szakmát tanulok most, csak nem zsebből fizetnek, de amúgy elég jól. 😀

"Jelenleg 8 felhasználó és 125 vendég van a webhelyen."

Az előbb még 130 volt. 5-en már bediliztek...

Mondjuk velem kapcsolatban is részben igaza volt olyan isminek, h nem akarok dolgozni, de engedtessék meg nőként, betegen, több mint 31 év munkaviszony után, (akkor) 50 évesen, h ne akarjak. Amúgy de, csak ne kelljen bejárni, ne legyen perchez kötött, és fizessenek zsebből. El szoktam vállalni, sőt, még jól is esik.

Persze ne legyen az, hogy bort iszik és vizet prédikál, jelenleg én is a megspórolt pénzemből vagyok itthon, de már nézegetem a lehetőségeket, hogy ne kerüljek tré helyzetbe. Már vagyok olyan állapotban, hogy a kerületben valahol vagy nem olyan távol heti 20 órát lenyomjak akár egy kis túlórával. Az is lehet, hogy alkalmilag visszamegyek rendezvénybiztosításra, mert abban elég jó pénz van, ha nem sima odaállított őr vagy és még van kontakt a régi vezetők közül aki be tud rakni jó helyre.

Igen, egyet értek! 🙂 Figyelj csak mert valaki nyers és ősszinte attól nem kell belerugni. 
Valakinek ez bántotta a szemét hogy túl nyers voltam, de az ígazat írtam. 
Mert ha valakinek nincs bevétele, akkor magának kell megteremtenie.

Itt az bánt legjobban hogy vak vezet világtalant.

Ez így van ahogy írod. Talán azért értelek meg jobban, mert nekem is nagyon sokszor nyers a stílusom, de szerintem nem volt abban rossz szándék amit írtál és nyilván nem az olyan esetekre gondoltál amikor valaki tényleg nagyon durván beteg. Én is megkaptam emiatt elég sokszor, hogy egy nárcisztikus kuki vagyok, pedig bennem se volt rossz szándék soha.

Köszönöm szépen. 🙂

Köszönöm, semmi gond nincs ezzel. 
Örülök hogy valaki egyet ért, tudod itt arról van szó hogy nem mindenkinek olyan a családi helyzete hogy betegség esetén eltartsák. 
Pláne nem egy életre, nyilván ez bekéne látni és aki benne van a témában elismerni sajnos az embernek kell bevétel.
Az évek folyamán sok-sok emberrel találkoztam, rengeteg ember úgy dolgozott hogy fél lábbal már a sírba volt.

Csak az húz fel hogy mindennek elhordanak a hátam mögött, mert minden rossz indulat nélkül segíteni akartam.
Arra azért kíváncsi leszek ha a srác valóban bajba jút, ki tartja majd a hátát érte?
Mert online mindenki nagy szakértő, szó szerint már orvosok. 
Mindig azt mondtam akkor tudod meg ki az ígazi barát mikor bajban vagy.

Mindenki a saját sorsa kovácsa...

"Kicscsillag"
Tudod ezzel az a probléma, hogy egyáltalán meg se próbálja hogy megy. De mindegy.

Idézet tőle: Smallville

Gondoltam leírok utoljára a véleményem az egész közöségről ami már komolyan ittfolyik. 
Szóval volt a srác akinek szűksége volt tanácsra, mert az élete romokban.

Én talán leírtam kicsit nyersen, de nem volt benne semmi személyeskedés és csak a jó szándék szólt belőlem.
Hogy az alkalmi munkaválalás, és kerti munka időseknél, értek ez alatt fűnyírást és favágást egész jó hobbi és kötetlen munka vállalást tudna nyújtani.

Nyilván online nem tudom felmérni az adott egyén állapotot, de a profilkép alapján egy hobbi szintű favágás mehetne neki.

Erre fel már sorra támadnak be a tagok ezen az oldalon, hogy én aztán micsoda mocsok ember vagyok meg mások felett itélkezek.
1. Soha nem itélkeztem mások felett, a munkám is egészség ügyel kapcsolatos és soha nem bántottam egy beteget se a szállítás során.

2. Nyersen burkoltam az igazásgot, de annak a srácnak ha nem lesz aki eltartsa meg kell tanulnia a saját lábán élnie.
Az alkalmi munkák remek jővedelem kiegészítések, és teljesen valós opció a problémájára.

3. Engem különösebben nem érdekel, ez volt az első és utolsó hogy valakinek segítettem az oldalon. "Bura"
emlékezni fogok mindenre, de nem fogok senkinek se pénzért se ingyen tanácsot adni. 

Na mindegy, én az oldal el is engedem, eddig se volt semmi hasznom a tagságomból. 

Szerintem profilkép alapján nem megítélhető, hogy valakinek menne-e bármilyen munka.

Ha esetleg nem menne, vagy olyan helyen lakik, ahova nem keresnek favágót vagy fűnyírót vagy bármi hasonlót, vagy hiába keresne ilyen lehetőséget, alig akadna, akkor hiába tanácsolod.

Nincs más benne.

Ok, megpróbálok rákérdezni, amikor megyek az orvosomhoz.

Én igazat adtam neked...szerintem ezért kár elmenni innen.

Nincs más benne.

Gondoltam leírok utoljára a véleményem az egész közöségről ami már komolyan ittfolyik. 
Szóval volt a srác akinek szűksége volt tanácsra, mert az élete romokban.

Én talán leírtam kicsit nyersen, de nem volt benne semmi személyeskedés és csak a jó szándék szólt belőlem.
Hogy az alkalmi munkaválalás, és kerti munka időseknél, értek ez alatt fűnyírást és favágást egész jó hobbi és kötetlen munka vállalást tudna nyújtani.

Nyilván online nem tudom felmérni az adott egyén állapotot, de a profilkép alapján egy hobbi szintű favágás mehetne neki.

Erre fel már sorra támadnak be a tagok ezen az oldalon, hogy én aztán micsoda mocsok ember vagyok meg mások felett itélkezek.
1. Soha nem itélkeztem mások felett, a munkám is egészség ügyel kapcsolatos és soha nem bántottam egy beteget se a szállítás során.

2. Nyersen burkoltam az igazásgot, de annak a srácnak ha nem lesz aki eltartsa meg kell tanulnia a saját lábán élnie.
Az alkalmi munkák remek jővedelem kiegészítések, és teljesen valós opció a problémájára.

3. Engem különösebben nem érdekel, ez volt az első és utolsó hogy valakinek segítettem az oldalon. "Bura"
emlékezni fogok mindenre, de nem fogok senkinek se pénzért se ingyen tanácsot adni. 

Na mindegy, én az oldal el is engedem, eddig se volt semmi hasznom a tagságomból. 

Azért köszönöm, hátha mégis. 🙂 Egyébként több helyen írják, ez pl a shop.builder oldalról van:

"Pszichés problémákban szenvedők, epilepsziások, gyomorfekélyesek nem szedhetik (csak orvosi javaslatra)!"

Kölcsönhatások illetve szinergizmus

• Epilepszia gyógyszerekkel együtt nem használható.

Ezekben a termékekben semmi más nincs?

Azért köszönöm, hátha mégis. 🙂 Egyébként több helyen írják, ez pl a shop.builder oldalról van:

"Pszichés problémákban szenvedők, epilepsziások, gyomorfekélyesek nem szedhetik (csak orvosi javaslatra)!"

Kölcsönhatások illetve szinergizmus

• Epilepszia gyógyszerekkel együtt nem használható.

Glutamin mire jó?

Utánanéztem.

De azt nem írták, hogy pszichés betegnek nem javasolt.

Ezt hol olvastad? Vagy ki mondta?

Glutamin mire jó?

Utánanéztem.

De azt nem írták, hogy pszichés betegnek nem javasolt.

Ezt hol olvastad? Vagy ki mondta?

Glutamin mire jó?

Ha esetleg megkérhetlek, mert úgy tűnik neked normális orvosod van, azt megkérdeznéd majd tőle, hogy glutamint miért nem szedhetnek elvileg mentális betegek? Csak mert én az ibs-em miatt is napi 10-15 grammot szedek.

Megpróbálhatom, de az engem nem érintő kérdésekre személyesen sem biztos, hogy válaszol.

Normális (mint ember) és nagy tudású szerintem. + terapeuta képzettsége is van.

Mivel nem retard tabletta így gondolom a gyomorból szívódik fel és nem a bélből, sok bajod nem hiszem, hogy lenne tőle, illetve a hatása se csökkenne. Külföldön (megint a fejletlen nyugaton... 😀 ) van forgalomban folyékony pregabalin is, szóval szerintem működőképes dolog amit írtál.

Nem tudom, hogy van-e jelentősége annak, hogy a gyomrból vagy bélből szívódik fel.

Lehet, h a kapszula célja az, hogy eljusson a bélig és onnan szívódjon fel.

Ha esetleg megkérhetlek, mert úgy tűnik neked normális orvosod van, azt megkérdeznéd majd tőle, hogy glutamint miért nem szedhetnek elvileg mentális betegek? Csak mert én az ibs-em miatt is napi 10-15 grammot szedek.

Ha esetleg az derül ki, hogy fokozzák egymás hatását, attól még nem biztos, hogy nem javasolt/nem szerencsés együtt szedni.

Úgy írattam fel, hogy orvosom tudja, h Frontint is szedek, amit lendületesen szeretnék elhagyni.

Most ott tartunk, hogy se a Frontin elhagyáshoz nem javasolt stratégiát (pl hány naponta mennyivel csökkentsem), se a Pregabnál nem mondta meg, hogy mennyit szedjek.

Én írtam, hogy bár tudom, hogy a kezdő adag 2x75 mg, de 3x75 mg-al kezdtem, mert a reggeli adag nem hat estig. Írtam, hogy lehet fel szeretném majd vinni 300 mg-ra.

Erre konkrét választ nem kaptam. 

Mailben tájékoztatott, hogy felírt 2 doboz 75 mg-osat és 1 doboz 150 mg-osat is, arra az esetre, ha emelném.

A reggeli rosszullét miatt nekem nem ér rá ébredés után 2 órával bevenni. 

Ha ez nekem nem okozna gondot, akkor ébredés után 2 órával venném be, az estit pedig előrehoznám 6-ra.

Így elég lenne a napi 2 szem kezdésnek.