Szomorkodó hely
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.08.29., 15:27Szia, nem tudom, hogy a megbolondulás milyen, de a skizofrénia nálam nem így kezdődött. Az a biztos, ha orvos véleményét kéred ki.
Depresszió nálam csak az epizód lezajlása után volt. Meg is kaptam a Skizofrénia utáni depresszió diagot.
A skizofrénia nálam olyan volt, mint egy terebélyesedő fa. Apró élmény haluból indult, ami egyre terebélyesedett. A dolgok logikusan egymásra épültek. Hangulati tüneteim az epizód lezárásáig nem voltak. Emlékképek jutottak eszembe, amikre korábban nem emlékeztem. Megjelentek a hangok, amik mindent megmagyaráztak. Olyan logikus magyarázatokat adtak, hogy évekig nem tudtak meggyőzni az ellenkezőjéről.
Na mindegy, szerintem ne aggódj, bízd magad szakemberekre.
Szia, nem tudom, hogy a megbolondulás milyen, de a skizofrénia nálam nem így kezdődött. Az a biztos, ha orvos véleményét kéred ki.
Depresszió nálam csak az epizód lezajlása után volt. Meg is kaptam a Skizofrénia utáni depresszió diagot.
A skizofrénia nálam olyan volt, mint egy terebélyesedő fa. Apró élmény haluból indult, ami egyre terebélyesedett. A dolgok logikusan egymásra épültek. Hangulati tüneteim az epizód lezárásáig nem voltak. Emlékképek jutottak eszembe, amikre korábban nem emlékeztem. Megjelentek a hangok, amik mindent megmagyaráztak. Olyan logikus magyarázatokat adtak, hogy évekig nem tudtak meggyőzni az ellenkezőjéről.
Na mindegy, szerintem ne aggódj, bízd magad szakemberekre.
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.29., 14:25Most emeltuk az Escitilt 10mgre, hetfotol pedig pszichoterapia lesz. 🙂
Mar most kicsit jobban vagyok, pedig meg csak 7,5mgt szedek, de mar 2 napja nem sirtam, visszajott az etvagyam is. De ha eszembe jut az, hogy mi van, ha ez a megbolondulas kezdete, akkor lehangolodok. Foleg azert, mert ha eszembe jut, hogy mondjuk valaki a drogoktol elveszti az eszet, rosszul lesz, akkor teljesen bepanikolok, megijedek, nem birok megnyugodni, pedig abszolut nem drogozok. Nem ertem miert erint ennyire erzekenyen ez a tema. Masnak is van ilyen? 🙁
Most emeltuk az Escitilt 10mgre, hetfotol pedig pszichoterapia lesz. 🙂
Mar most kicsit jobban vagyok, pedig meg csak 7,5mgt szedek, de mar 2 napja nem sirtam, visszajott az etvagyam is. De ha eszembe jut az, hogy mi van, ha ez a megbolondulas kezdete, akkor lehangolodok. Foleg azert, mert ha eszembe jut, hogy mondjuk valaki a drogoktol elveszti az eszet, rosszul lesz, akkor teljesen bepanikolok, megijedek, nem birok megnyugodni, pedig abszolut nem drogozok. Nem ertem miert erint ennyire erzekenyen ez a tema. Masnak is van ilyen? 🙁
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.28., 21:29Ezekkel a tunetekkel sokaig azzal stresszeltem magam, hogy biztos skizofren vagyok. Most meg a megorulestol felek. Mindig uj dolgon agyalok, idegeskedek. A parom meg mar szinte hozzam sem szol, elmegyunk egymas mellett napkozben is.
Ezekkel a tunetekkel sokaig azzal stresszeltem magam, hogy biztos skizofren vagyok. Most meg a megorulestol felek. Mindig uj dolgon agyalok, idegeskedek. A parom meg mar szinte hozzam sem szol, elmegyunk egymas mellett napkozben is.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.28., 21:19Hát pedig hangsúlyozottan nem vagyok szakember, csak "tapasztalt sostárs", ez szorongásos depi...
Hát pedig hangsúlyozottan nem vagyok szakember, csak "tapasztalt sostárs", ez szorongásos depi...
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.28., 20:47Fura amugy, mert egy orvos sem enlitette a depit soha, nagyon tipikus depis tunetem nem is volt ez elott, maximum a rengeteg alvas, de az gyerekkorom ota. Mivel voltak panikrohamaim (keves, osszesen 3 volt azt hiszem) es a toluk valo felelmem miatt szorongok tobbnyire, igy szorongasos zavart kaptam diagnozisnak.
Fura amugy, mert egy orvos sem enlitette a depit soha, nagyon tipikus depis tunetem nem is volt ez elott, maximum a rengeteg alvas, de az gyerekkorom ota. Mivel voltak panikrohamaim (keves, osszesen 3 volt azt hiszem) es a toluk valo felelmem miatt szorongok tobbnyire, igy szorongasos zavart kaptam diagnozisnak.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.28., 20:34Ez, amit írsz, depi. Amikor én para vok, olyan, h "ezt bárki elolvashatja, és mi lesz a következménye??? Mit gondolnak rólam?"
Amúgy semmit 😀 .
Ez, amit írsz, depi. Amikor én para vok, olyan, h "ezt bárki elolvashatja, és mi lesz a következménye??? Mit gondolnak rólam?"
Amúgy semmit 😀 .
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.28., 20:28Hogy erted, hogy paranoid vagy?
En ha nagyon szorongok, akkor elo sem veszem a telefont. Olyankor minden ingert veszelynek fogok fel, barmit latok, barmire nezek, barmit hallok. Meg a kek eg es a felhok latvanya is fokozza a szorongast, de igazabol barmire nezhetek ilyen szituban. Ha neadjIsten szembejon velem ilyen allapotomban egy felzaklato cikk, hir, akkor alig birok megnyugodni, panikroham kozeli allapotba kerulok. Mindenki szerint ez a szorongas velejaroja, a doki szerint is "normalis". De ah, ez baromi rossz, hogy mintha az agyam keresne folyamatosan a veszelyt es minden hetkoznapi dolog latvanyara, gondolatara ugrok. Aztan amikor elmulik, csak lesek, hogy amugy most a kek eg miert is volt ijeszto 20 perce? 😀
Hogy erted, hogy paranoid vagy?
En ha nagyon szorongok, akkor elo sem veszem a telefont. Olyankor minden ingert veszelynek fogok fel, barmit latok, barmire nezek, barmit hallok. Meg a kek eg es a felhok latvanya is fokozza a szorongast, de igazabol barmire nezhetek ilyen szituban. Ha neadjIsten szembejon velem ilyen allapotomban egy felzaklato cikk, hir, akkor alig birok megnyugodni, panikroham kozeli allapotba kerulok. Mindenki szerint ez a szorongas velejaroja, a doki szerint is "normalis". De ah, ez baromi rossz, hogy mintha az agyam keresne folyamatosan a veszelyt es minden hetkoznapi dolog latvanyara, gondolatara ugrok. Aztan amikor elmulik, csak lesek, hogy amugy most a kek eg miert is volt ijeszto 20 perce? 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.28., 19:27Érdekes. Más is, én is, depisen írunk. (Mondjuk mélydepiben be sem kapcsolok.) Amikor csak olvasok - tudom, röhejesnek tűnik, de vannak ilyen időszakaim -, olyankor inkább paranoid vagyok...
Érdekes. Más is, én is, depisen írunk. (Mondjuk mélydepiben be sem kapcsolok.) Amikor csak olvasok - tudom, röhejesnek tűnik, de vannak ilyen időszakaim -, olyankor inkább paranoid vagyok...
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2020.08.28., 18:29Egyébként sztem nincs peteérés hormonális fog.gátló szedésekor. Sőt, rémlik, hogy teljesen ugyanolyan hormonszint van az egész "ciklus" alatt, a vérzés idején is.
Egyébként sztem nincs peteérés hormonális fog.gátló szedésekor. Sőt, rémlik, hogy teljesen ugyanolyan hormonszint van az egész "ciklus" alatt, a vérzés idején is.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.28., 18:17Nem, "csak" depis vagy. Lehet, hogy egy NYÍLT osztályi kezelés nem ártana. De terapeuta mindenképp kellene! Ne aggódj, ezzel ugyan zártra nem visznek... (Amúgy az sem katasztrófa 😀 ) De nem.
Nem, "csak" depis vagy. Lehet, hogy egy NYÍLT osztályi kezelés nem ártana. De terapeuta mindenképp kellene! Ne aggódj, ezzel ugyan zártra nem visznek... (Amúgy az sem katasztrófa 😀 ) De nem.
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.28., 17:52Ah, most sikerult.
Mik a velemenyek a fogamzasgatlorol a szorongas es a depresszio kapcsan?
Volt egy nagyobb mutetem 7 evvel ezelott, erre ra fel evre kezdodtek a hipochondrias tuneteim, ekorul kezdtem el szedni a fogamzasgatlot is. Allandoan betegsegeket beszeltem be magamnak, nyilvanvaloan szorongtam, de akkor meg kozom nem volt a panikbetegseghez. Allandoan orvosokhoz jartam, vagy szajrak, vagy mehnyakrak vagy stroke miatt aggodtam, mindig volt valami. De nem tudom mar, hogy nem-e a fogitabi kavart be, mert mindig azt hittem, hogy tudatalatt megviselt a mutet.
Aztan 3 eve pedig bekoszontott az igazi panikbetegseg, az intenziv szorongas testi tunetei is. Menstruacio elott erosebben szorongok, pedig nincs ra okom, neha peteereskor is. 1 hete nagyon melyre zuhantam, mar a depi is belepett a kepbe. Ami tortent: egy temetes volt a multheten, akkor kezdtem meg az uj fogitabi levelet es meg is probaltam lerakni a gyogyszert (Escitil 5ng), de annyira ragorcsoltem, hogy rosszul leszek, hogy magamba fordultam es kesz kaosz lett. Pedig 2 napig vettem be 5mg helyett 4mgt, aztan visszaemeltem 5re de hiaba. Lehet ez a 3 esemeny sok volt? Soha nem voltam ilyen rosszul meg gyogyszer nelkul sem, bar nagyon elhagytam magamat, 16 orakat aludtam. Nincs panikrohamom, de a megorulestol es tehetetlensegtol/kontrollvesztestol valo felelmem a legerosebb, gyulolom ezt es azt erzem, hogy tenyleg elmegy az eszem. Azt akarom ilyenkor, hogy azonnal muljon el a szorongas, ha nem mulik akkor ketsegbeesek, nem latom a kiutat, remenytelennek erzem a helyzetemet, szivem szerint mentoert kapkodnek, hogy valaki most azonnal segitsen es mulassza el azokat a remkepeket es negativ gondolatokat, hogy ulok a mentoben es nem birok megnyugodni, elveszitem az eszemet. Ebbe bele lehet bolondulni, lehetek igazi zartosztalyos? Mondjatok, hogy nem! 🙁
Most emeltunk az orvossal az antidepin, tegnap 5mg helyett 7,5mgt vettem be (10 a cel, de nem mertem rogton), nem tudom, hogy hathat-e mar, de jobban vagyok, ma mar nem sirtam es ettem is kicsit.
Szoval bezavarhat ennyire a fogitabi szerintetek?
Ah, most sikerult.
Mik a velemenyek a fogamzasgatlorol a szorongas es a depresszio kapcsan?
Volt egy nagyobb mutetem 7 evvel ezelott, erre ra fel evre kezdodtek a hipochondrias tuneteim, ekorul kezdtem el szedni a fogamzasgatlot is. Allandoan betegsegeket beszeltem be magamnak, nyilvanvaloan szorongtam, de akkor meg kozom nem volt a panikbetegseghez. Allandoan orvosokhoz jartam, vagy szajrak, vagy mehnyakrak vagy stroke miatt aggodtam, mindig volt valami. De nem tudom mar, hogy nem-e a fogitabi kavart be, mert mindig azt hittem, hogy tudatalatt megviselt a mutet.
Aztan 3 eve pedig bekoszontott az igazi panikbetegseg, az intenziv szorongas testi tunetei is. Menstruacio elott erosebben szorongok, pedig nincs ra okom, neha peteereskor is. 1 hete nagyon melyre zuhantam, mar a depi is belepett a kepbe. Ami tortent: egy temetes volt a multheten, akkor kezdtem meg az uj fogitabi levelet es meg is probaltam lerakni a gyogyszert (Escitil 5ng), de annyira ragorcsoltem, hogy rosszul leszek, hogy magamba fordultam es kesz kaosz lett. Pedig 2 napig vettem be 5mg helyett 4mgt, aztan visszaemeltem 5re de hiaba. Lehet ez a 3 esemeny sok volt? Soha nem voltam ilyen rosszul meg gyogyszer nelkul sem, bar nagyon elhagytam magamat, 16 orakat aludtam. Nincs panikrohamom, de a megorulestol es tehetetlensegtol/kontrollvesztestol valo felelmem a legerosebb, gyulolom ezt es azt erzem, hogy tenyleg elmegy az eszem. Azt akarom ilyenkor, hogy azonnal muljon el a szorongas, ha nem mulik akkor ketsegbeesek, nem latom a kiutat, remenytelennek erzem a helyzetemet, szivem szerint mentoert kapkodnek, hogy valaki most azonnal segitsen es mulassza el azokat a remkepeket es negativ gondolatokat, hogy ulok a mentoben es nem birok megnyugodni, elveszitem az eszemet. Ebbe bele lehet bolondulni, lehetek igazi zartosztalyos? Mondjatok, hogy nem! 🙁
Most emeltunk az orvossal az antidepin, tegnap 5mg helyett 7,5mgt vettem be (10 a cel, de nem mertem rogton), nem tudom, hogy hathat-e mar, de jobban vagyok, ma mar nem sirtam es ettem is kicsit.
Szoval bezavarhat ennyire a fogitabi szerintetek?
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.08.28., 17:40Nekem azzal indokolták a hangok a testbe ültetett dolgokat, hogy rájöttek, miként gyógyul a seb természetesen, ok, ezt eddig is tudták, de van valami anyaguk, amivel ezt fel tudják gyorsítani. Így a beültetések nyomát percek alatt el tudták tüntetni.
Amikor aktív volt a halum, hittem ebben, most már nem annyira.
De mivel azt mondták, a gyanus gondolatok miatt bármikor lelőhetnek, így azóta sincs kedvem gyanús dolgokra gondolni.
Nekem azzal indokolták a hangok a testbe ültetett dolgokat, hogy rájöttek, miként gyógyul a seb természetesen, ok, ezt eddig is tudták, de van valami anyaguk, amivel ezt fel tudják gyorsítani. Így a beültetések nyomát percek alatt el tudták tüntetni.
Amikor aktív volt a halum, hittem ebben, most már nem annyira.
De mivel azt mondták, a gyanus gondolatok miatt bármikor lelőhetnek, így azóta sincs kedvem gyanús dolgokra gondolni.
Idézet tőle: Nero ekkor: 2020.08.28., 17:38Szia,
Köszönöm! Igen én is rákerestem, de semmi info. Sose voltam még terápián, de szükségem lenne rá, gyógyszeres kezelés nem gondolnám, hogy kéne, inkább talán kognitív terápia. Csak nehéz találni jó szakembereket, sokan vannak, és sok rosszat is hall az ember.
Szia,
Köszönöm! Igen én is rákerestem, de semmi info. Sose voltam még terápián, de szükségem lenne rá, gyógyszeres kezelés nem gondolnám, hogy kéne, inkább talán kognitív terápia. Csak nehéz találni jó szakembereket, sokan vannak, és sok rosszat is hall az ember.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.08.28., 17:14Most, amikor már kezdtem elhinni, hogy nem olvassák a gondolataimat, erre holnap Elon Musk bejelent valami agy-gép interfészt. Ami képes erre. Valami hajszálnál is vékonyabb szálakat juttatnak az agyba hozzá. Nem is látszik az MRI-n. Kôszönjük, technika...
Most, amikor már kezdtem elhinni, hogy nem olvassák a gondolataimat, erre holnap Elon Musk bejelent valami agy-gép interfészt. Ami képes erre. Valami hajszálnál is vékonyabb szálakat juttatnak az agyba hozzá. Nem is látszik az MRI-n. Kôszönjük, technika...
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2020.08.28., 17:08Szia!
Én pár évvel ezelőtt rákerestem a nevére és akkor még egy olyan honlapot adott ki, ahol szerepelt vmi személyes elérhetősége (email cím vagy tel.szám). Most (biztos láttad) nincs semmi beírva a honlapjának a "kapcsolat" menüpontjába.
Nehéz így ajánlani valakit, terápiát szeretnél vagy gyógyszerezést?
Szia!
Én pár évvel ezelőtt rákerestem a nevére és akkor még egy olyan honlapot adott ki, ahol szerepelt vmi személyes elérhetősége (email cím vagy tel.szám). Most (biztos láttad) nincs semmi beírva a honlapjának a "kapcsolat" menüpontjába.
Nehéz így ajánlani valakit, terápiát szeretnél vagy gyógyszerezést?
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2020.08.28., 16:58Idézet tőle: VpollardRoxy, takarítsunk együtt! te a te káoszodat, én az enyémet. (nekem sincs segítségem)
én azt szoktam csinálni, h kitűzök egy célt, mondjuk h 1 óra hosszáig tevékenykedek vmit, egy kisebb területen, aminek hamar van látszata. ha arra gondolnék, h az egész házat rendbe kéne hoznom, hozzá se bírnék kezdeni. viszont ez az időhatárolás elég jól bejön.
Vicky, rendben! Hol kezdjünk? :))
Idézet tőle: VpollardRoxy, takarítsunk együtt! te a te káoszodat, én az enyémet. (nekem sincs segítségem)
én azt szoktam csinálni, h kitűzök egy célt, mondjuk h 1 óra hosszáig tevékenykedek vmit, egy kisebb területen, aminek hamar van látszata. ha arra gondolnék, h az egész házat rendbe kéne hoznom, hozzá se bírnék kezdeni. viszont ez az időhatárolás elég jól bejön.
Vicky, rendben! Hol kezdjünk? :))
Idézet tőle: Nero ekkor: 2020.08.28., 16:52Sziasztok,
Lehet, hogy nem jó helyre írok, my bad! Tudnátok ajánlani jó pszichiátert Budapesten? Illetve tudjátok-e esetleg, hogy Dr. Unoka Zsoltnak van-e magánrendelése?
Köszönöm!
Sziasztok,
Lehet, hogy nem jó helyre írok, my bad! Tudnátok ajánlani jó pszichiátert Budapesten? Illetve tudjátok-e esetleg, hogy Dr. Unoka Zsoltnak van-e magánrendelése?
Köszönöm!
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.28., 15:59https://qubit.hu/2020/08/27/papucsallatka-meretu-jarni-kepes-robotok-terkepezhetik-fel-az-emberi-testet
"Szinte mindenhová belefér az emberi testben az a miniatűr robot, amelyet a Cornell Egyetem kutatói fejlesztettek. A papucsállatkánál kisebb, lézer irányítású robot ráadásul elég olcsó a tömeggyártáshoz."
"Szinte mindenhová belefér az emberi testben az a miniatűr robot, amelyet a Cornell Egyetem kutatói fejlesztettek. A papucsállatkánál kisebb, lézer irányítású robot ráadásul elég olcsó a tömeggyártáshoz."
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.28., 15:41Sőt, már vannak járni képes papucsállatka méretű robotok is, direkt emberi testben mászkálásra. 🙂
Sőt, már vannak járni képes papucsállatka méretű robotok is, direkt emberi testben mászkálásra. 🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.28., 01:37A téveseszmések / paranoidok ezt is megoldják, mondjuk a chip biokomponensekből épült, és ufó elrablás közben ültetik be.
A téveseszmések / paranoidok ezt is megoldják, mondjuk a chip biokomponensekből épült, és ufó elrablás közben ültetik be.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.27., 21:15Ez stimmel, tagadhatatlan tény. De h pont a hypotalamusba bejuttatni egy chipet, ráadásul úgy, h ott is maradjon? Ugyan... Van, h a kutyában is röntgennel kell megkeresni.
Ez stimmel, tagadhatatlan tény. De h pont a hypotalamusba bejuttatni egy chipet, ráadásul úgy, h ott is maradjon? Ugyan... Van, h a kutyában is röntgennel kell megkeresni.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.27., 20:30A gondolatokat nem lehet szerintem sem, esetleg közvetve, a limbikus rendszer befolyásolásával eufóriás / depis / nyugodt / dühös / agresszív lehet az ember, mint a patkányok agyába tett elektródás kísérleteknél.
A gondolatokat nem lehet szerintem sem, esetleg közvetve, a limbikus rendszer befolyásolásával eufóriás / depis / nyugodt / dühös / agresszív lehet az ember, mint a patkányok agyába tett elektródás kísérleteknél.
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.27., 19:53En is bizok benne, hogy jo lesz, a legelejen hasznalt, szeretnem, ha most is hasznalna. Szerettem ezt a gyogyszert. Csak felek, hogy felerositi a tuneteket az emeles. Vagy valami meg durvabb dolgot valt ki.
En is bizok benne, hogy jo lesz, a legelejen hasznalt, szeretnem, ha most is hasznalna. Szerettem ezt a gyogyszert. Csak felek, hogy felerositi a tuneteket az emeles. Vagy valami meg durvabb dolgot valt ki.
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.27., 19:48Koszonom! 🙂
Igen, a hatso egy kosorru torpe, o a Kuplung nevet viseli (pedig o a lany), a voros pedig Shelby, o pedig szines torpe.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=826IMG_20200804_162825.jpg
Koszonom! 🙂
Igen, a hatso egy kosorru torpe, o a Kuplung nevet viseli (pedig o a lany), a voros pedig Shelby, o pedig szines torpe.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=826IMG_20200804_162825.jpg
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.27., 19:38Hogy hozza is szoljak a temahoz. 🙂
Nagybatyjam 11-12 eves koraban panikrohamot kapott, vagy valami hasonlo tortent, de elegge kiborult es pszichiatriara kerult. Ezt a csoda sokk-terapiat probaltak ki rajta, agyban ezen a szinten is maradt, hiaba 40 elmult. Szo mi szo, fogyatekos lett, keptelen magat ellatni.
Hogy hozza is szoljak a temahoz. 🙂
Nagybatyjam 11-12 eves koraban panikrohamot kapott, vagy valami hasonlo tortent, de elegge kiborult es pszichiatriara kerult. Ezt a csoda sokk-terapiat probaltak ki rajta, agyban ezen a szinten is maradt, hiaba 40 elmult. Szo mi szo, fogyatekos lett, keptelen magat ellatni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.27., 19:37Á, 2 év ilyen minimális adaggal nem tehetett immunissá. Simán mehet a 10, egyébként is annyi a terápiás adag; remélem, jó lesz! (A Venlafaxin egy SNRI, nekem se előre, se hátra, de szorulást, na azt okozott, holott az ellenkezőjére vagyok hajlamos.)
Á, 2 év ilyen minimális adaggal nem tehetett immunissá. Simán mehet a 10, egyébként is annyi a terápiás adag; remélem, jó lesz! (A Venlafaxin egy SNRI, nekem se előre, se hátra, de szorulást, na azt okozott, holott az ellenkezőjére vagyok hajlamos.)
Idézet tőle: szandra12 ekkor: 2020.08.27., 19:24Sziasztok!
2 eve szedek 5mgt Escitilt. Nem voltam teljesen tunetmentes vele, de a hetkoznapok gond nelkul teltek. Fel eve mar nem igazan hasznal, szinte mindennapossa valt a szorongas, de elviselheto volt. Most eleg nehez idoszakon vagyok tul, raadasul ennek a kozepen probaltam letenni a gyogyszert, teljesen magamba fordultam, erosen szorongok es talan lett egy kis depressziom is. Mintha nem szednek semmi gyogyszert, ugy erzem magam. 5mg helyett 2 napig 4mgt szedtem, utana visszaemeltem 5mgre, de nem lett jobb. Mindenki szerint psziches volt a felelmem, nem erezhettem meg ilyen pici csokkentest, ami raadasul csak ker napig tartott.
Emiatt orvosi javaslatra felemelem az adagot 10mgre. Fokozatosan emelnem, doki szerint nem szukseges, mert nem lesznek mellekhatasok, nem erosodnek fel ugy a tunetek, mint mikor elkezdtem szedni a legelejen.
Nagyon bizok benne, hogy hatni fog es nem gyogyszercsere (Venlafaxint javasolt az orvos) lesz a vegen. Ennyi ido utan ugye nem lettem az Escitilre immunis?
Tenyleg nem erosodnek fel a szorongasos tunetek, ha ilyen helyzetben emelem, mint anno, mikor elkezdtem szedni?
Sziasztok!
2 eve szedek 5mgt Escitilt. Nem voltam teljesen tunetmentes vele, de a hetkoznapok gond nelkul teltek. Fel eve mar nem igazan hasznal, szinte mindennapossa valt a szorongas, de elviselheto volt. Most eleg nehez idoszakon vagyok tul, raadasul ennek a kozepen probaltam letenni a gyogyszert, teljesen magamba fordultam, erosen szorongok es talan lett egy kis depressziom is. Mintha nem szednek semmi gyogyszert, ugy erzem magam. 5mg helyett 2 napig 4mgt szedtem, utana visszaemeltem 5mgre, de nem lett jobb. Mindenki szerint psziches volt a felelmem, nem erezhettem meg ilyen pici csokkentest, ami raadasul csak ker napig tartott.
Emiatt orvosi javaslatra felemelem az adagot 10mgre. Fokozatosan emelnem, doki szerint nem szukseges, mert nem lesznek mellekhatasok, nem erosodnek fel ugy a tunetek, mint mikor elkezdtem szedni a legelejen.
Nagyon bizok benne, hogy hatni fog es nem gyogyszercsere (Venlafaxint javasolt az orvos) lesz a vegen. Ennyi ido utan ugye nem lettem az Escitilre immunis?
Tenyleg nem erosodnek fel a szorongasos tunetek, ha ilyen helyzetben emelem, mint anno, mikor elkezdtem szedni?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.27., 18:47Itt van: "800 mA körüli". Egyénileg ebben is más-más tolerálható.
Ja, csak a visszaesés súlyosabb szokott lenni, mint alapból várható lenne. Mondom: én nem is egyet láttam, kezelés után, katatón zombiként. Borzalmas. Egyébként nem az áram a lényeg, hanem a sokkolás. Az oroszok mindent mindenre mindenben használnak...
Na, ebben a "májkrocsip" az agyban-elméletben spec. nem hiszek. Ha van is chip, nem az agyban, és nem gondolat-ellenőrzésre és -befolyásolásra (habár a szovjetoroszok kísérleteztek gondolatbefolyásolással), hanem nyomkövetésre használják.
Itt van: "800 mA körüli". Egyénileg ebben is más-más tolerálható.
Ja, csak a visszaesés súlyosabb szokott lenni, mint alapból várható lenne. Mondom: én nem is egyet láttam, kezelés után, katatón zombiként. Borzalmas. Egyébként nem az áram a lényeg, hanem a sokkolás. Az oroszok mindent mindenre mindenben használnak...
Na, ebben a "májkrocsip" az agyban-elméletben spec. nem hiszek. Ha van is chip, nem az agyban, és nem gondolat-ellenőrzésre és -befolyásolásra (habár a szovjetoroszok kísérleteztek gondolatbefolyásolással), hanem nyomkövetésre használják.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.27., 12:13A pszichiátriai gyógyszereknek 30x ennyi mellékhatása lehet és általában van is, pláne ha kombinálva adják.
Áramerősség kérdése, hogy mennyit használ. Olvastam topmanagerekről, akik gyengeáramú kezelésekkel tartják fenn a szellemi frissességüket. Persze orvosi ellenőrzéssel, anélkül halálos is lehet.
No mindegy, nem akarom propagálni vagy reklámozni, számomra nagyon érdekes, és láttam dokumentumfilmeken életképtelen pszichés betegeket kezelések után mosolyogva és hétköznapi emberként kijönni a kórházból, pedig az még a vad korszakban volt.
Az inzulinsokk azért más, mert emberenként változó a hatása ugyanannak az adagnak (és cukorral semlegesítették a hatást). Egyébként enyhítve hivatalosan alkalmazzák úgy tudom manapság is, kemoterápiánál, mert sokkal kevesebb kemo szert igényel így a kezelés. Meg állítólag az orosz régióban nem ment ki a divatból pszichés betegeken sem.
A pszichiátriai gyógyszereknek 30x ennyi mellékhatása lehet és általában van is, pláne ha kombinálva adják.
Áramerősség kérdése, hogy mennyit használ. Olvastam topmanagerekről, akik gyengeáramú kezelésekkel tartják fenn a szellemi frissességüket. Persze orvosi ellenőrzéssel, anélkül halálos is lehet.
No mindegy, nem akarom propagálni vagy reklámozni, számomra nagyon érdekes, és láttam dokumentumfilmeken életképtelen pszichés betegeket kezelések után mosolyogva és hétköznapi emberként kijönni a kórházból, pedig az még a vad korszakban volt.
Az inzulinsokk azért más, mert emberenként változó a hatása ugyanannak az adagnak (és cukorral semlegesítették a hatást). Egyébként enyhítve hivatalosan alkalmazzák úgy tudom manapság is, kemoterápiánál, mert sokkal kevesebb kemo szert igényel így a kezelés. Meg állítólag az orosz régióban nem ment ki a divatból pszichés betegeken sem.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.27., 11:54Nem gyanús pont neked, hogy azóta keltik a kezelés rossz hírét, hogy (egyes elméletek szerint) elkezdték a pszichózisos tüneteket okozó (és túlfeszültségre nagyon érzékeny) chipeket az emberek agyába ültetni?
Nem gyanús pont neked, hogy azóta keltik a kezelés rossz hírét, hogy (egyes elméletek szerint) elkezdték a pszichózisos tüneteket okozó (és túlfeszültségre nagyon érzékeny) chipeket az emberek agyába ültetni?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.27., 08:57Csak kh.-ban dönthetik el stb. https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektrosokk-ter%C3%A1pia Az "apró" mellékhatásokról meg a "sikerességről" ennyit. Na meg utána az órákon át tartó katatónia sem diadalmenet.
Az egész szervezet működése biokémiai, alapja a citrát- (Szentgyörgyi--Krebs-) kör. A gyszerek a biokémiát befolyásolják.
Egy nem helyes diagnózis esetén az ECT többet árt, mint használ. Lásd: J. A. és a cukorsokk-terápia.
Csak kh.-ban dönthetik el stb. https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektrosokk-ter%C3%A1pia Az "apró" mellékhatásokról meg a "sikerességről" ennyit. Na meg utána az órákon át tartó katatónia sem diadalmenet.
Az egész szervezet működése biokémiai, alapja a citrát- (Szentgyörgyi--Krebs-) kör. A gyszerek a biokémiát befolyásolják.
Egy nem helyes diagnózis esetén az ECT többet árt, mint használ. Lásd: J. A. és a cukorsokk-terápia.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2020.08.27., 01:46Akinek ép esze van, nem ad ilyesmire beutalót. Sokkolja ki magát a dolgozó otthon, házilag, ha az a szíve vágya. Egyetértek.
Akinek ép esze van, nem ad ilyesmire beutalót. Sokkolja ki magát a dolgozó otthon, házilag, ha az a szíve vágya. Egyetértek.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.27., 00:35Csinálják, de ki ad ilyenre beutalót?
Az épphogy utána mindegy, ha egy hosszú távú és nem tüneti kezelés hatásait nézzük, szerintem.
Az ideghálózat áramot használ, nekem logikusabb az árammal gyógyítás mint a kémiai dolgokkal elért részeredmények az ismert mellékhatások veszélyeivel.
Csinálják, de ki ad ilyenre beutalót?
Az épphogy utána mindegy, ha egy hosszú távú és nem tüneti kezelés hatásait nézzük, szerintem.
Az ideghálózat áramot használ, nekem logikusabb az árammal gyógyítás mint a kémiai dolgokkal elért részeredmények az ismert mellékhatások veszélyeivel.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.26., 21:45Egyrészt csinálják most is, másrészt láttál te már valakit úgy épphogy utána?
Tudok kinek a fejébe eresszenek áramot! Még a reumatológiai elektromos kezelést sem engedem, az áram nem a szervezetnek való. Egyébként is csalánkiütést kapok tőle, nem én egyedül... mellékhatásról ennyit.
Egyrészt csinálják most is, másrészt láttál te már valakit úgy épphogy utána?
Tudok kinek a fejébe eresszenek áramot! Még a reumatológiai elektromos kezelést sem engedem, az áram nem a szervezetnek való. Egyébként is csalánkiütést kapok tőle, nem én egyedül... mellékhatásról ennyit.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.08.26., 21:26Véleményem szerint a pszichózisok 75%-a minimum gyógyítható lenne ma is elektrokonvulzív kezelésekkel, ha nem nyírta volna ki ezt a gyorsan ható és minimális melléhatásokkal járó gyógymódot a gyógyszer- és agyorvoslobbi.
Véleményem szerint a pszichózisok 75%-a minimum gyógyítható lenne ma is elektrokonvulzív kezelésekkel, ha nem nyírta volna ki ezt a gyorsan ható és minimális melléhatásokkal járó gyógymódot a gyógyszer- és agyorvoslobbi.
Idézet tőle: kuma33 ekkor: 2020.08.26., 19:27Jó, most mindegy, akkor is gyógyszer...csak a betegségtudatomat erősíti...nem tudom mit csináljak, vissza kéne mennem a diliházba...de rohadjanak meg, azér is ki kell vennem egy nap szabadságot, mer bsznak délután dolgozni! KKUU...ja, bocsi, azt a másik topikba majd...
Jó, most mindegy, akkor is gyógyszer...csak a betegségtudatomat erősíti...nem tudom mit csináljak, vissza kéne mennem a diliházba...de rohadjanak meg, azér is ki kell vennem egy nap szabadságot, mer bsznak délután dolgozni! KKUU...ja, bocsi, azt a másik topikba majd...
Idézet tőle: kuma33 ekkor: 2020.08.26., 18:57Na, végeztem a pszichológusnál. Semmi bíztató, vissza kell mennem a pszichiátriára, és újra gyógyszereznem kell...ettől féltem...de azt mondta, hogy ennélkül nem fogunk tudni terápiát kitalálni, mert csak pénzkidobás lenne az én részemről, az ő részéről meg anyagilag nyereség, szakmailag viszont kudarc...szóval, megint valami rohadás Rexetint, vagy hasonló baromságot kell nyomatni, még legalább fél évig, aztán meg terápia...heh, de legalább nem akarja indokolatlanul benyelni a pénzem...most megint szrul érzem magam...gyógyszert szedek, akkor még nyomorékabbnak érzem magam...
Na, végeztem a pszichológusnál. Semmi bíztató, vissza kell mennem a pszichiátriára, és újra gyógyszereznem kell...ettől féltem...de azt mondta, hogy ennélkül nem fogunk tudni terápiát kitalálni, mert csak pénzkidobás lenne az én részemről, az ő részéről meg anyagilag nyereség, szakmailag viszont kudarc...szóval, megint valami rohadás Rexetint, vagy hasonló baromságot kell nyomatni, még legalább fél évig, aztán meg terápia...heh, de legalább nem akarja indokolatlanul benyelni a pénzem...most megint szrul érzem magam...gyógyszert szedek, akkor még nyomorékabbnak érzem magam...