Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

Persze, ez nem baj. Nagyjából mindenki így van vele, nekem magamnak kell ezt valahogy kibírni, túlélni, kivárni amíg végre elkezd javulni (és remélem elkezd). A környezetem is akármennyire szeret, nem tud segíteni igazán. Meg hát ha én nem akarok magamnak jót, akkor más hogyan is tudna azt tenni nekem...
Csak gyakran szakad a cérna, fogy a türelem, főleg attól, hogy nem tudom, mikor várhatok valami előrelépést végre. Nem akarok azért alkoholt inni, hogy tudjak enni pl.
Október óta inkább csak a rosszabbodási fázist élem és vannak napok, amikor nagyon reménytelennek látszik minden, főleg, ha még nem is stagnál, hanem ráadásul romlani látszik.

Nem tudom, h mit javasoljak. 🙁

Nagyon antiszociális vagyok most, amúgy sem szoktam senkit felhívni, mert nincs is lebeszélhetőm meg csak panaszkodni tudnék, amit minek. Van pár barátnőm, akikkel viszonylag rendszeresen beszélünk, ők hívnak, de ez így nem elég, meg észrevettem, hogy nem is tölt fel úgy, mint régebben. Most úgy érzem, én sem tudok senkinek semmit adni, ha az idős szüleimmel lenne valami, nem tudom, mit csinálnék.
Nekem a kreatívkodás a szakmám elvileg, ilyen lentről az nem megy. Az íróasztalom szét akar esni plusz tele van mindennel, nem is tudok depiben alkotni, mert maximalista vagyok, csak szépet adok ki a kezemből, nem rosszkedvűt, és csak még rosszabb lenne, ha elkezdenék festeni és nem tetszene az eredménye. Én nem tudom terápiaként kirajzolni magamból a szart. Egyszer sikerült a dühömet vörös és fekete zsírkrétával kifirkálni, akkor bele is fájdult a kezem. Mondjuk utána jobb volt, de azóta sem ment ilyen. Nincs is dühöm sem, érzelemtelenül fásult vagyok. Szívesen sírnék egy jót pl.
Tudom, ez sok kifogás, de hát ugye a depi alapja sajnos. Most is kimehetnék, kevesen vannak az utcán, ez kertes övezet, de a gyengeség és mert nem szeretek egyedül baktatni, mind visszatartanak. Így is a napi kötelező 15 percet valahogy megejtem, alig várom, hogy vége legyen, mert nem okoz örömöt, csak azért csinálom, mert az orvosok azt mondták.
Engem a tél meg a hideg nem zavarna amúgy, csak hát a beülés sem pálya már, mert hát nem iszom (egyelőre?) a barátnőim meg igen, akikkel kocsmázni szoktunk volt. Meg nem is szívesen veszem le a kabátomat, annyira kriptaszökevénynek nézek ki, ez az én hiúságom. Teát, üdítőt nem iszom társasággal.
Nem tudom, milyen lehet a felszívódás a szervezetemben az olyan kajával, amit nem jóízűen eszek meg. Már azon parázok, hogy van valami komoly bajom, mert nem hogy hízok, de nem is stagnálok, sőt, mintha fogynék. Nyomnak a csontjaim most ülés közben is, az ágyhuzat már alá van szivacsozva pluszban, mert gyakran arra ébredtem éjjel, hogy nyom a csontom.
Azért köszi a bíztatást, de most leginkább felkötném magam, kár belém az emberi szó...

Sztem az alternatív gyógyászat segíthet. Önkéntes munka talán lekötne és lefoglalna. Vannak barátaid vagy vannak olyanok, akikel régen beszéltél/találkoztál és fel lehetne venni a kapcsolatot? 

Online olcsó vagy drága csoportos terápia érdekel? Az is leköthet.

Otthoni kreatívoskodás? 

Ha javul a vírushelyzet, kimozdulás is segíthet.

Sztem a tartós otthonlét, főként egyedül nagyon ingerszegény, abból nem lehet töltekezni.

Én is azert jöttem vissza mert emberi kapcsolatokra szükségem van, de nincs hova menni, beülni...télen kimozdulni sem szeretek hideg miatt. 

Azt írod, hogy azért sikerül enni étvágytalanul is. Sztem idő kérdése és hízhatsz.

Elegem van ebből a qrva depresszióból és csak várni és várni, közben nem tudni mit csinálni, mert ugye ez ilyen és totál egyedül lenni közben.
Legszívesebben megölném magam, de azt már próbáltam és akkor is rájöttem, hogy semmi értelme nem lenne, meg ezek szerint nem is tudom, hogy kell. Még szerencse ?!?!
Mikor lesz jobb, mitől, mi legyen, ha pont az a baj, hogy nem tudok mit kezdeni magammal. Itt van ezer lehetőség, de ez egy fűtött börtön csak számomra (még örülhetek, hogy van fedél a fejem fölött, mondhatja valaki).
De én értelmes életet akarok élni, tudni, hogy miért is érdemes élnem. Értelmes dolgokat csinálni vagy akár értelmetleneket, csak adjon valami pluszt. Nem a percek múlását diktálni.
Nem leszek alkesz, a gyógyszerekről jövök lefele, hogy adjak még egy esélyt annak, ami ott valahol bennem van és talán élni akar és tud is. Na de mikor szólal már meg???
Semmi sem okoz örömet, sazétbasz az unalom. Nem érdekel semmi, lassan meg már senki.
Haha, én a beteges empata, aki voltam valamikor.

Minden egyes napom arról szól h túléljek és ne dögöljek bele a gyűlöletbe és felkelni is alig van kedvem és mondogatom h egy újabb hányinger gyötrelmes nap kezdődik

Krisztián,

sajnos van ilyen, valószínű, h genetikai betegsége volt, nem tehettél ellene semmit. tényleg cicaangyal lett belőle..

mink is éppen felhivtuk anyámat akinek a szomszédja/áés barinője állatorvos

már készültünk hogy s.o.s. visszuk kocsival

anyámmal még veszekledtem is hogy de mánis de azonnal

apám sajnos nem tudott korábban indulni mert dolgozott 5 ig

na a lényeg, mire elindulunk volna, már nem adott életjelet ....

úgyhogy mi is MEGTETTÜNKL EMBERILEG AMIT CSAK LEHET!!!!

crying

Nem, este lett rosszul, nem akart enni, és nagyon gyengélkedett..előtte meg ugrált a gatyámra, meg játszani akart, meg ilyenek, utána meg éles váltás volt, és olyan furcsa volt. Meg is beszéltük, hogy másnap elviszi anyám az állatorvoshoz, ha fizetős, akkor meg majd adok pénzt. Reggel mielőtt indultam volna munkába ránéztem a cicára, akkor aludt, de röviddel utána már nem kelt felcrying

A legfontosabb: EMBERSÉGBŐL jeles! yes

Állatorvoshoz nem vittétek el?

Három napja találtunk egy cicát az erdőben, nagyon átfázott, hideg volt. Megpróbáltunk segíteni neki, felhívtam a szegedi cicamentőket is, anyám meg a menhelyet, nem tudták sehol se fogadni, így megpróbáltuk gondját viselni, de egyikőnk se ért a macskákhoz, viszont muszáj volt segíteni rajta. Vettünk macskatápszert, mert még szopott, fecskendővel etettük, másnap elég jól nézett ki, de harmadnap elpusztult...nagyon szomorú vagyok miatta, pedig nem vagyok macskás, nem különösebben szeretem őket, de nagyon rosszul érintett, hogy nem tudtam segíteni rajtacrying

itt az anyacicával pihiznek.

az anyacicát úgy neveztem el, hogy Hercegnő.

itt egy fotó róla.

még a tiktokon is szerepelt.

szóval rövid élete alatt is híres lett.

itt éppen a wi-fi egységen pihizik.

nagyon cukika volt.

imádtam!

sokat simiztem, játszottam vele ... rendesen etettem, itattam.

maszat a kicsi cica volt.

öten voltak testvérek.

kettőt-kettőt elvittek a rokonok.

a kis maszatka maradt itt nekem pici cicának.

de valószínű valami betegsége lehetett mert nem fejlődött rendesen.

(evett rendesen de nem növekedett rendesen illetve mindig nagyon sovány volt)

pár hónapos korú volt.

az idei nyárelőn született.

hát sajnos így alakult rövidke élete.

nagyon sajnálom.

hány éves volt?

crying részvétem.

R.I.P. Maszat

Véleményem szerint sem vagy túl jó helyzetben, de nem mondanám azt, hogy a problémád egyedi eset, hanem én úgy látom, inkább ez az általánosabb.

Szerintem nem vagyok valami túl jó helyzetben... cryingsadsad

Ha nem lenne semmi pénzem és nem tartana el engem senki, szerintem akkor sem mennék el dolgozni. Lehet, hogy meghalnék... de legalább hazajutnék, az én világomba, ahová tartozom. Az egy másik világ, ahol mindenünk megvan és nem kell szenvedni.

Anyagilag nagyon szegény vagyok. A segély, amit kapok még "ennivalóra" sem elég, vagy max arra, de mivel orvoshoz járok, így elvileg fizetnem kellene az utiköltséget + időnként ugye adunk is a Doktornőnek kis összeget, mert úgy illik. Dolgozni nem tudok. A szüleim tartanak el, és önállótlan vagyok. Egyedül gyakorlatilag már életben sem lennék. 38 ezer ft-ot kapnék elvileg 1 hónapra, de most azzal sem vagyok tisztában, kapok e segélyt, vagy mennyit, vagy hogy Édesanyámék tartanak el az Ők pénzükből. Szóval ez a helyzet velem, már rég megfagytam volna, éhen haltam volna, vagy az utcán koldulnék, ha Édesanyámék nem tartanának el engemet.

Jó lett, jobb, mint ahogy vártam, a kisebb hibákat már kijavítottam. Most készítettem el egy jó kis lámpát, egy fali lámpát a közlekedőbe, ahol tapétáztam, és tökre örülök neki, nagyon jó lett, azt éppen most festem le...most örülök annak, amit csinálok, sokkal jobban érzem magam!

Jobban vagy azóta? Tegnap írtam mobilról, de úgy látszik onnan nem akarja ide beadni, pedig 3x is elküldtem. Na mindegy, én ezen pörögtem be aztán 🙂

Hogy sikerült a tapétázás? Tudom, írtad , hogy nem vagy elégedett vele, de hátha ma már másképp látod 😉

Sikerült, el is készültem, de nem vagyok elégedett..kicsit rosszul érzem magam, de nem veszélyes, nem annyira, mint délben volt.

Ez a második hetem, hogy szedem. Most nyomtam egy kis zenét, meg lefeküdtem, aludtam fél órát, most talán jobban vagyok. Van egy kis munkám, amit be kell fejezni, megcsinálom, utána lehet, hogy jobb lesz. Tapétázok éppen..lehet, az is volt a baj, hogy délelőtt, mikor csináltam, felkrta az agyam, aztán mikor jöttem hazafelé, elkapott egy roham, az ki is tartott eddig..most visszamegyek, és nyugodtabban folytatom, nem fogok kapkodni, és akkor lehet, hogy sikerem lesz, és akkor jobban leszek...az a baj, mikor nem jön össze valami, ahogy elterveztem, akkor könnyebben rámjön ez a dolog, ugyan nem olyan intenzív, mint a gyógyszer előtt, de rámjön, és akkor problémás...

Úgy látszik előzőt nem adta be ... 

Szóval ezt nem jó olvasni, hogy megint van rohamod. A dokiddal nem tudnál beszélni esetleg, hogy a mostani gyszer még nem állt be rendesen, h mit lehetne tenni? 

Ne, már megint rosszul vagyok. Megint volt egy rohamom, és most megint rámtört az értéktelenség. Most zabálnék egy csomó csokit, de nem szabad, mert felnyomja a vércukrom...nem tudom mivel enyhíteni, már megint ott tartok, mint a gyógyszer előtt..és már megint ott tartok, hogy valami cucctól függök, vagyis, ezek után már nem annyira jó a cucc se, szóval...megint semmi nem jó....

Egyszemélyességűen is gyönyörűséges a lelkednek virágja! heart yes

Nekem nincs többszemélyiségem.

🙂 🙂 ez jó , de azért tényleg vigyázz magadra 😀

Hány személyiségének tetszik lenni? laugh​​​​​​​

Ha hiszed ha nem éppen AZT csiniálom!

Hallgass ilyen zenéket inkább:

laughlaughlaugh​​​​​​​​​​​​​​

NE SZÓLJÁ BELE A NAGY POLITIKÁBA

HA NEM ÉRTESZ HOZZÁ

OSZT MÉG KI IS POSZTOLOD BÚÚÚÚRÁÁÁÁRAAAA

ehhhhhhhhhhhhhhhh

🙁

vigyázat! erősen 18+ tartalom!!!

Így járunk ha a politikában cslanak és nincs internet:

Igazából ugyanaz az aranyszabály, mint a legtöbb diétánál, annyit vigyél be, amennyit el is használ a szervezeted, az elv egyszerű, csak meg kell tanulni, hogy miből mennyit lehet. Ha nem vigyázok magamra, majd vigyáz rám az isten...ja, nem vagyok hívő..ááá, mindegy, vigyázoklaugh

Értem, akkor nem csodálom a sok folyadékot :/ Cukorbetegségről nem sokat tudok, szóval nem tudom , hogy mit lehet és mit nem igazából enni -inni. Vigyázz magadra azért.

Persze, most max 16, de az is csak akkor, ha nem figyelek oda...általában max 10-ig megy fel kaja után, egyébként meg a hga1c-m a normáltól 1-2 tizeddel magasabb. Műtét előtt nem volt szabad enni 8 napig, akkor nem nyomtam inzulint se, akkor volt max 21, de azután beállt..

Ez kezdetben volt, azóta max 4-et iszok. Meleg helyen dolgozok, fémiparban, nehéz fizikai munka, plusz hegesztés...ezek mellett télen is izzadok, szóval nagy kipárolgásom van. Nekem a 4 az jól esik, de nyáron akár 5 is lehet. Tudom a kajára vonatkozó dolgokat, 13 éve vagyok cukorbajjal, szóval kénytelen voltam megtanulni, hogyan kell, persze annyi érdekességgel, hogy nem bírom az édesítőt (szacharint főleg), a vesémet nagyon leterheli, rozsda színűt pisilek tőle, így azt nem fogyasztok, sima cukrot használok, csak nagyon keveset.

azért a napi 3 L víznél többet ne igyál, a túl sok víz simán halált okozhat. Nem vicc. Annyira felhígítja a véredet, hogy feldobod a talpad, ha túlzásba viszed a folyadék bevitelt! Étkezésnél meg egyél többször kevesebbet, mert hozzászokik a szervezeted, hogy mennyit eszel, és átlagban mindig egy időben stb, úgy megszokja, hogy az összes energiát rád fogja pakolni kilókban, mivel tudja, hogy legközelebb, csak másnap lesz kaja. Simán hízik az ember ilyentől is.

Mozgás hasonló nálam is , jobb térdben nincs porc ( mindig azt hallgattam, meg hallom még most is, hogy a sport mennyire egészséges.... aha, csak azt nem teszik hozzá, hogy a versenysport viszont nem éppen annyira ) bár nem csinálnám másként, de már rég nem sportolok, meg már nem is bírnám úgy.

Meglátta a házi, mingyá' majdnem infarktust kapott... azonnal váltsam ki, eleinte Letrox+L-Thyroxin... de csak beállt. És érdekes, nem fázom annyira, mint évtizedekig... Talán sűrűbben kellett volna ellenőrizni, endóshoz küldeni. 

Az a vércukor iszonyat magas... Beállt azóta?

Jó ég, én ennyire nem vagyok elszállva, csak 4 meg 20 között ugrál, de nem értik miért, meg 12-nél már jajjveszékeltek, hogy műtétnél túl nagy rizikófaktor, lehet, hogy nem élem túl az altatást ez miatt...én meg jól kicsaptam a biztit, mikor mondtam, hogy de jó lenne...na mindegy, nem volt semmi, megműtöttek, túléltem, itt vagyok...

Súlyos, egyértelműen diára utaló tünetekkel mentem orvoshoz, 3 orvosnál voltam, és kettő annyit mondott, hogy vitaminhiányom van, egyek paradicsomot...folyamatos izomgörcsök, meg napi 15L víz ivása után ennyit mondtak, a harmadik egyből azzal indított, hogy ugyan nézzünk már vércukrot...akkor már nem lehetett, csak a vérvétel mutatta ki, hogy 35,6...ezzel így jártam. A pajzsmirigyes dolog meg kb. 3-4 éve kezdődött, akkor még nem szedtem semmilyen tudatmódosító gyógyszert, így az nem befolyásolhatott semmit. Egyenlőre nem változott sokat, maximum a mozgáshiánytól néhány kiló rám ragadt, fáj a térdem, így nem szívesen járkálok. Nincs a bal térdemben porc, kikopott, és a szalagom 1/3 része hiányzik, de mostanában kevesebbet eszek, így talán már lemehetett 1-2 kiló, de nem mértem.

Jé, én is Letroxot szedek... A lítiumtól elszállt a TSH-m, 4 helyett 104 volt... Pedig előzőleg sem volt teljesen okés, de azt mondták, ilyen kis eltérésnél nem nyúlnak bele. Ez lett belőle.

Az a " legjobb " mikor az orvos is csak találgat, hogy mi bajod lehet.... elvégre ő a szaki... vitaminok jók meg legalább odafigyelsz rá, h meglegyen a napi adag abból is, ha ennyire nem bírja a gyomrod a gyümiket. Súlyod az változik sokat a pajzsmirigy miatt? 

Nem tudják miért, de extrém módon el van szállva a TSH-m, egyszer kiugróan magas, egyszer meg normális, de hirtelen, és rövid idő alatt változik, erre kaptam Letroxot. Azt mondták a diabetes miatt van, de ez csak találgatás. Magnézium+B6-ot szedek, meg c-vitamint citromlével. Nem tudom megenni a gyümölcsöket, besavazza a gyomrom, zöldséget eszek fűvel, szóval legelős vagyok, de gyümölcs az nulla. Ezért veszek be plusz vitaminokat, aktiváláshoz meg nyomok frissen facsart citromlevet.