Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

Miből áll a "betegség"?

Az a baj, nálam is csak a pia oldja a szorongást. De én beteg vagyok utánna, ezért nem jó.

Régen ittam sokat, most csak az ünnepek alatt iszogattam, meg azóta hétvégente. De nem vészes, visszafogom magam. Csak nálam jobb ezzel vigyázni. A gyógyszereket paranoid skizofréniára szedem, egyszer már abbahagytam, nem volt jó ötlet.

Az ismerősökkel kapcsolatban igazad van, azt a párat kell megbecsülni, aki maradt.

De a legjobb szorongásoldó...

Mindenki nem birhat mindenkit, de ezeken a dolgokon túl kell lépni.
Nem lehet mindenkinek megfelelni, mit számit az hogy mi történt 20 éve? vagy ki mit mondott.
Az a múlt és az ott is marad, nem lehet rajta változtatni.
Tanulj meg a jelenben/jövőben élni.

Irj fel apro célokat, az alkohol mióta fogyasztod?
Ha egyedül nem tudood elhagyni érdemes volna egy elvonora bemenni.

Alkohol sajnos pont hogy erősitő a depressziót és rossz kedvet.

Ajj ajj... nekem az AP-ről rossz véleményem van meg az AD-ról is. biztos hogy ezek mind kellenek neked? Szerintem inkább fontosabb lenne a valódi probléma megoldása. 

Nem tudok keveset inni. Ha iszok akkor sok kell. Mármint a sok az egy üveg bor, de az nálam már sok. AP-t, nyugtatót és antidepresszánst szedek, biztos azokra nem túl jó. Régen sokkal többet ittam, de akkor még nem szedtem gyógyszert. Most csak hétvégente jön elő, de holnap tuti nem iszok.

Akkor nem tudom.. marad a gyógyszer/orvos.. és ha keveset innál?

Beteg vagyok utána, ezért nem akarom.

Igyál inkább.. utána még mindig lehet gyógyszert szedni. 

Egyébként ilyenkor ha nem akarok piálni, tejet iszok, mert arra utána nem jön meg a kedvem egy kis pálinkához...

Holnap kiújuló alkoHOL? problémámat kezelem nemivással. Ha összejön.

Amit gyerekkori ismerőseim művelnek az fb-n a kapcsolatom törlésével, az már lassan olimpiai sportág. Szerintem aki maradt ismerősöm, az már a gyanús kategória. Azok különcök, vajon ők miért nem töröltek?

Amikor húsz éve otthon voltam, egy korábbi jó barátom odajött hozzám, és mondta, téged sosem szerettelek. Mondtam, legalább a többieket annyira szeresd, amennyire engem útálsz, hogy legyen értelme az útálatodnak.

Ezt üzenem a többi engem útálónak is. 

Legszivesebben csak innék, de nem bírom...

Előtted is ott a lehetőség fel a fejjel, manapság tényleg nehéz a pár keresés. De kell egy kis önbizalom és meg kell tudnod szólitani a másik nemet, kezd azzal hogy barátkozol.

Badoo/Tinder és egy jól megfogalmazott ismerkedési szöveg kell.

( Ahoogy láttom mások véleménye alapján nehogy egyből dugással kezd a mondandod) Mert még az a kis esélyed is elcseszed ami alapból volna.

Esetleg járt el sportolni, közösségbe. Heti 3X alkalom sport esetén már képes kifejteni a jótékony hatását.

Megértem, én is kb. így tudok megnyílni emberek vagy dokik előtt:

Kivéve, ha iszok olyat ami megárt, de utána meg szégyellem magam, szóval próbálom akkor is tartani a kontrollt.

Mindent tud mindig, nem szoktam titkolózni. Fogalmam sincs, hogy miért. Talán ha elmondom, akkor foglalkozni kell a témával és azt nem akartam. Ebben a 3 hét szünetben "sikerült" folyamatosan terelnem a témát, inkább rengeteget dolgoztam. De ott nála ezt nem lehet, ott csak én és a gondolatok. Nem tudom, lehet hogy ezért . 

És mi tartott vissza abban, hogy elmond neki a gondjaidat?

Általában nem nyílsz meg előtte?

Sziasztok! 

Nemrég értem haza a pszichológustól és inkább ne is találkoztunk volna. Nem tudom miért, de abszolút nem voltam őszinte vele. eljátszottam, hogy minden rendben. Közben pedig alig alszom, folyamatosan dolgozom, csak ne kelljen gondolkodni, vannak kurva szar napjaim, amikor folyamatosan a flashbackekkel küzdök és még sorolhatnám. Nem tudom, hogy miért csináltam most ezt, de persze ettől most bűntudatom van és mérges vagyok magamra, hogy nem tartom magam a megállapodásunkhoz, miszerint őszintén jelzem , ha nem oké a helyzet. 

Szóval most szar. 

Nem, nem erre... Csak h dehogynem elsősorban kufircolni akarsz. 

Mert nekem nincsenek érzelmeim,erre arra céloztál?? vagy valami perverz fasz vagyok??

laughlaughlaugh

De miert irsz ilyen primi 

Szarsagokat nem mondtam hogy abbol all en szerelmes akarok lenni

Nem csak a dugásból áll az élet!

Szar az elet megakarok halni senkinek se hianyoznek csak anyukamnak.nektek legalabn volt vagy 20 baratotok/baratnotek

Mindegy, inkább iszok valamit.

Ugyanebben a cipőben járok. Nekem 2,5 hét szünet van.

Sziasztok! Ma kifejezetten szar napom van! A pszichológusommal az ünnepek miatt 3 hét szünet van és most már kvára hiányzik. 🙁 Na, ettől sem jobb, de legalább leìrtam. 

Miért vagy unalmas? Biztos vannak érdekes dolgaid, amiket csinálsz, nem?

Kharzak!

Szociális készséget klubokban, csoportokban lehet fejleszteni.

A Semmelweis Egyetem van 2 hetes nappali kórház (reggel kell odamenni és ebéd után hazamenni). Sztem segítene!!!

Nem szeretem hogy ilyen unalmas alak vagyok.es elegem van a maganybol.

Nekem 1x volt ilyen, kissé megijedtem, de aztán inkább érdekes volt. Nem tudtam az okát, reméltem valami súlyos és visszafordíthatatlan, de neten kiderült, hogy csak a vacak kristályok vacakolnak.

Vegyél be valamit és sétálj a friss levegőn.

ilyen erős fejfájásom rég volt, olyan erős, hogy hányingerem is van.

Mennyi Xanaxot szedsz? Én 1 mg Frontint, amit szeretnék elhagyni. 0,75 mg-ra csökkentem első lépésként.

Ha ez tényleg a Xanax-Sanval együtthatás okozta toxicitás, nystagmussal, akkor a Xan., majd Sanval csökkentéssel és elhagyással. Persze mellette megfelelő gyógyító kezeléssel, hogy magamtól tudjak végre aludni és nemszorongani is. Ez a végcél.
Csak ki tudja, ez mikor jön már el végre, addig is valahogy élni kell, lehetőleg nem csak vegetálni, ami mostanság aktuális állapottá vált 🙁

Ettől hogy lehet megszabadulni? 

Igen, a mikrokristályok. A forgó jellegű szédülésre (BPPI), ami direkt fekve van és elforduláskor rohamszerűen jön, kitalálták az Eppley-manővert is, ez egy műfogás.
Nekem minden esetre mindehogyan, de fekve a legidegesítőbben jelen van és nem rohamszerű, hanem amolyan állandaón kóválygós érzés. Kiszolgáltatott érzést kelt, hogy akkor most hogy induljak el valahova, erősödik-e, elesek-e tőle stb. Nem barátja a szocfóbnak sem.
Az alkohol is csak ideig-óráig hat.
Nem úszok meg szerintem egy neurológust vagy fül-orr-gégészt. 🙁

Az alkoholnak van valamennyi értágító hatása és lehet, hogy ez már elég ahhoz, hogy azokba kis erekbe is elegendő friss vér kerüljön, amelyek ellátják az egyensúlyért felelős részeket. Egyébként olvastam valahol, hogy az ilyen tartós szédülést aminek nem találták az okát, az idézheti elő, hogy a fülben lévő félkörös ívjáratokban valami cucc levált és a folyadékban mocorogva szédülést okozott. Ami csak akkor vált elviselhetővé, ha a fej teljes nyugalomba került. Erre azt javasolták, hogy ennek ellenére minél többet kell mozgatni a fejet, hogy azok a kis plakkok feloldódjanak. Vagy valami ilyesmi. De a lényeg az, hogy ez bárkinél előfordulhat. Nem kell hozzá semmilyen idegrendszeri alapbetegség.

Hogy a francban van az, hogy ha iszom valamennyit, nem sokat, rögtön nem szédülök úgy, pedig már SM, BPPI, mindenféle neuro agybaj rémével ijesztgetnek. Meg hát ez a nystagmus, ha leírom is fulladok tőle.
Kitoszott vegetatív életbe!

Brrr.

Nem biztos, hogy eddig

A doki szerint az "ilyenek", mint én is vagyok (nem tudom, ki az az ilyen...) háromszor annyi szart képesek elviselni, mint némely mások, úm. átlagemberek. De már nem akarom elviselni, már elegem van, segítsen valaki, nem úgy, hogy helyettem szenved, hanem, hogy igazán segít megkönnyebbülni egy darabot, csak hogy élhessek valahogy tovább, néha mást is csinálva, mint nyafogás, nyígás, ha csak belül is. Nem igazságosztással, hanem valahogy máshogy. Ha tudnám, kérném is valakitől, mondjuk a szomszédtól, de nem a volt férjemtől (ő is szomszéd).
De talán nem is, mert nem tudom elmondani rendesen, mennyire szenvedek, senkinek sem. Ha felhívnám a 104-et, akkor sem tudnék mit mondani, miért jöjjön ki.
Nem iszom piát (eleget, sokat), nem gyógyszerelek, csak a felírtat, és ha lefekszem, akkor is csak a saját szaraim körül pörgök, nem megy a kikapcs.
És nagyon sok szart elviselek idebent, már kamasznak is ilyen voltam, ez tény, nem vagyok az az önsajna típus.
Meg kell halni ahhoz vagy minimum szívrohamot kapni vagy elájulni látványosan, hogy valaki komolyan vegyen?!
Nem akarok idáig eljutni, de most elakadtam az "önsegítésben". Ájultam már el olanzapintól, itthon magányomban a kövön, és előtte, mikor éreztem, hogy jön, okosan lefeküdtem a földre, hogy ne törjem össze magam. De aztán persze felpattantam hamar, mint igazi készenléti kényszeres és tényleg megütöttem magam, mikor visszaestem. Akkor sem volt mentő, pedig lehet, hogy kellett volna.
Ezt talán a krízis topikba kellene írnom, de akkor sincs segítség. Meg ha még tudok ülni a gép előtt, akkor mit is akarok... az egész broáf  🙁
Majd elmúlik vagy nem, vagy szarabb lesz és akkor történik majd valami, ami vagy tetszik vagy nem, vagy jó vagy sem.

🙁 Hááát, erre nincs mit mondani.

Idézet tőle: Kleó

Miért kell erőltetni annyira azt az elvonást?

Mert meg lett állapítva, hogy az altatóval együtt toxikus hatású, ez okozza a nystagmust. Amúgy meg nem is igazán hat így 23 év után, csak az elvonást érzem. Az altatót is el kell vonni, mert 3 van egy éjjel, de ugye egyszerre nem lehet mindent lenyomni. Más altató meg egyáltalán nem hat, még ennyire sem.
Fasza dolog ez a kísérleti patkány lét.
Xanaxról amúgy már többször sikerült leállni, de valahogy mégis visszajött sajnos. Miért is?!?!
Ja, és más nyugtató sem jó, ez is kiderült.

Miért kell erőltetni annyira azt az elvonást?

Na, hát sajnos nem... A dokinál is mindig külön jeleznem kell, hogy ahogy mondom, annak ellenére cefetül vagyok igazán. Valahogy racionalizálom, elbagatellizálom a dolgaimat, monton, csevegő hangon közlöm. Akkor is, ha majd beledöglök.
Pszichónál is alig bőgtem még, a szüleimnél néha szoktam, akkor a bor is segít, ők kevésbé tudnak (sehogy).
Két napja hajnali 1-2-kor kelek végleg, olyan 9-es elalvással, egyszeri ébredés-visszaalvás után.
Ugye Xanax-csökkentés van, holnap megint újabb mínusz 0,25 mg. Félek tőle. Utálom már az ágyat. Lassan ki fogom próbálni a széken vagy földön alvást.
Ha ez így megy tovább, hivatalos segítség kell. Ma majdnem elájultam a sétából hazafele jövet a lépcsőházban.

Ez már pozitívabb hangvételű!! 🙂

Nahát, így meg van becsülve 🙂 Köszi. És nincs is körülötte Star Wars poszter. 😉
Nyáron volt egy éve, hogy festettem.
A "csakúgy" rajzolással, festéssel, kötögetéssel nagyon birkózom.

Na, ez jó tanács, bár ugye a ráérzés szorongás közben nem könnyű (valid kifogás). Meg ehhez sokféle dolgot próbálgatni kell, amihez viszont nyitottság szükséges. Társaságban nyilván ez könnyebben menne. Hívott egy lány fonni, csak sajnos messze van. Valaki egyszer azt mondta, nem lehet egyszerre énekelni és szorongani, talán ezt kellene kipróbálni.
A coach október végén kezdett, akkor egy kezelés alatt el is mulasztotta a forgó jellegű szédülésemet és csak 1 hónap múlva jött vissza enyhébben, azóta nem is igazán van, csak ha úgy fekszem, azért enyhén szédülök meg rezeg a szemem, de ez a nystagmus. A testi gyengeségből adódó szédülés az más lap.
A megvonás úgy tűnt, kezd működni, de elkiabáltam, ma 1-kor keltem és semmi nem altatott vissza, csak reggel felé egy plusz kvetiapin egy rémálommal, nem lehetett hosszú, szóval igyekszem behozni. Ma nyista séta és patika sem.

Szerintem rajzolj akkor is, ha éppen nem tetszik a végeredmény. Szerintem az is motiválhatja az embert arra, hogy még alkosson és fejlődjön. De még ha nincs is cél, legalább csinál az ember valamit. Amúgy meg van értelme, ez három(?) éve van a falon:

Próbálj ráérezni, hogy mikor mi segíthet, mi esne jól. Hátha egyszer-kétszer sikerül, aztán gyakrabban.

Ha nincs hasmenésed, fel fog szívódni a kaja, ha undorral eszel, ha nem. 

Az alternatív mióta kezel? Mikorra valószínűsít javulást? 

Most a megvonás is ronthat a hangulatodon, de hosszú távon jót fog tenni!