Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

Most eléggé pörgött a topik. Mióta gyszerre tért át a beszélgetés.

Persze, hogy nehezen reagálnak, ugyanis egy ilyen turbulens topik követése: IDŐ.

Valljuk be, azért nem olyan szórakoztató, építő dolog ez, gyógyszerezésről olvasni.

Idézet tőle: Kiscsillag

Nagyon szeretném, h éjjel szívrohamom legyen és ne ébredjek fel. Nagyon várom, vágyok a halálra. 

Nem tudok mit tenni. Ezt érzem. Nem tudok mást érezni, mint amit érzek.

Innen indult a szomorúságom kifejtése.

Mert a halálvágyammal kezdődött a beszélgetes, nem gyszer témáról. Aztán átkanyarodtunk a gszerekhez, de elfelejtettünk topikot váltani. 

Folytassuk ott! 

Megkérdezhetem, hogy miért nem a gyógyszer topikban írtok?

Reggel még rosszabb nekem szedni, mint csak este.

Azt sem tudom, h mennyivel gondolta az emelést, hisz azt nem írta le.

Hát hangulatjavitónak nem nevezném, az hogy 12-13 órákat alszok tőle.. 

ahogy abba hagytam elég volt a 8 óra alvás és már kezdtem is jobban érezni magam, csak az a borzasztó szorongás ne lett volna a 3 mg reagilától.

Szerintem a sok alvás még mélyebben depresszióssá tesz.

Egy biztos amint lehet elkerülöm az olanzapinet messziről, nem is értem, hogy lehet ez a legfelkapottabb AP, ilyen mellékhatásokkal.

Orvosom szerint Olanzának is van enyhe hangulatjavító hatása.

Olyan is volt, h 1-et elvettek, 2 másikat adtak.

Szóval lehet egyszerre 2 új gyszer.

A reggeli Olanzától elaludtam, de teló ébresztett

Du 3 órát aludtam.

Mhely mellett a reggelo AP nem fog menni.

Jövő héten megyek viysza dolgozni. Nem érek rá heteket várni gyszerre, ami lehet nem hat, utána másikra stb.

Idézet tőle: reagila94

Szerintem, az olanzapine nagyon nem jo depressziora!!

Sőt garantálok, hogy amiatt vagyok most épp mély depresszioban mert ez a **** olanzapine altat és depit okoz.

Én abba is fogom hagyni bár en most 15 mg-on vagyok de fokozatosan csökkentem.

Szerintem nagyon veszélyes igy váltogatni a gyógyszereket elege idő kell még valami beáll, meg amugy is első hetekben akár fokozni is tudja a rosszul létet.

Leálltam az Olanzapinerol és kezdtem kijönni a depiből, csak emelni kellett 3-ra a reagilat az meg kemeny szorongast okozott igy muszaj volt vissza allnom az olanzapinera. Most remenykedek a scippaban de azt is fokozatosan epitem fel

Nekem máshol egyszerre vettek el 3 gyszert.

1 AD nekem eddig sem hatott. Mindenképpen kell 2 a hatáshoz.

Nekem épp tegnap javasolt depresszió és öngyilkossági gondolatokra Olanzapin emelést.

A diagot pedig jó lenne tudni. Nem tudom, h melyik tévedett.

Elontrilból 150 mg-ot adott, ennél a szokásos és kezdő adag is ez.

Sőt garantálok, hogy amiatt vagyok most épp mély depresszioban mert ez a **** olanzapine altat és depit okoz.

Szerintem nagyon veszélyes igy váltogatni a gyógyszereket elege idő kell még valami beáll, meg amugy is első hetekben akár fokozni is tudja a rosszul létet.

Leálltam az Olanzapinerol és kezdtem kijönni a depiből, csak emelni kellett 3-ra a reagilat az meg kemeny szorongast okozott igy muszaj volt vissza allnom az olanzapinera. Most remenykedek a scippaban de azt is fokozatosan epitem fel

Összegezve: ha ez bipol, indokolt a hangstab + AP

Ha sima depi (nem bipol részeként), elég az AD, leheg akár 2 AD. Nem kell hangstab vagy AP.  Aki depit mondott, a kevert fázisra azt mondta, h feszültség okozza. Feszültségre elég AD vagy nyugtató.

Ezért gondolom, h fontos a diag, unipoláris és bipoláris megkülönböztetése.

Nekem most gond vagy túlterheltség nem okozhatja. 

Akiknek vmi okozza, meg tudják nevezni. 

Ha gyszer okozza az más.

Télen napfényhiány miatt van sok éve visszatérően depim, hipomán augusztus körül szokott lenni. 

Rihmer szerint az az igazi depi, ahol a beteg nem tudja megmondani, h mi okozza. 

Ha van konkrét ok (pl szar házasság), akkor meg tudja nevezni. Ez is átmehet végül biokèmiaiba. 

Sok a terápiarezisztens beteg is.

Pl Babarczy Eszternek sem hatnak az antidepik. 

Én se jó értelemben pörögtem.. utáltam is.. mai napig tartok tőle hogy visszajön.. 

Idézet tőle: interfunk100

Ha esetleg sima depi (és téves a diag), felesleges AD és hangstab is. 

Elég lehet 2 AD. Semmi kockázata nem lenne. 

Mindig van kockázat..pl tegnap este olvasgattam hányan mentek tönkre antidepresszánstól.. PSSD.. persze az AP se kutya.. 

Arra gondoltam, h mániás átcsapás veszélye nem állna fenn.

Márpedig magától nem lesz depressziós az ember.. Én amikor nem reagáltam az AD-re akkor az AD+ Abilify kombó rántott ki.. De mindig volt oka a depressziómnak ha másnem gyógyszer miatt kialakult fajta volt.. 

Nekem nem volt zavart állapot bipoltól. Gondolatrohanás, erős hadarás, kisiklások, szóban nehezen követhető beszéd, sok nyelvtani hiba. Befordultság mellett túl gyors mozgás.

A gondolatrohanás miatt nehezebb szöveget nem tudtam értelmezni. Fél óránál tovább semmi nem ment. Rengeteg figyelmetlenségi hiba stb.

Ezek tartósan és a nap minden szakában voltak. 

Nem jó értelemben pörögtem túl.

A súlyos sem mindig reagál depire. Akkor sem, ha nem gondok okozzák. 

Nekem az sem vált be, amikor 1 gyszert adtak.

Ha esetleg sima depi (és téves a diag), felesleges AD és hangstab is. 

Mindig van kockázat..pl tegnap este olvasgattam hányan mentek tönkre antidepresszánstól.. PSSD.. persze az AP se kutya.. 

Ha esetleg sima depi (és téves a diag), felesleges AP és hangstab is. 

Nekem volt mind a kettő nyugi.. tudom milyen a depi..hát xar.. viszont a súlyos depresszió reagál antidepresszánsra.  Meg a bipolnak is lehetnek lelki okai, hisz zavarodtam már meg én is rendesen olyankor egy mérsékelt adag AP helyretesz..(amit persze kínszenvedés abbahagyni) A sok gyógyszerrel mármint ha 3-4 féle megy egyszerre az a baj hogy a "beteg" nem látja be már min kellene változtatnia mert a mellékhatás meg úgy alapból az agy ilyen mértékű összezavarása lehetetlenné tesz a felismerést.  

Bipol és depi megkülönböztetése fontos mert totál máshogy kezelik.

Jó te tudod.. mindenki másfajta. Tényleg kedves az orvosod csak a kedvességétől nem fogsz meggyógyulni. Én mindenhol azt látom hogy ha valaki sok gyógyszert kezd el szedni akkor annak lőttek.  Azok lesznek jobban akik a lehető legkevesebbet szedik abból ami tényleg egyértelműen hatásos vagy sikerül teljesen megszabadulni a bogyóktól.. a diagnózisok nem mindig mérvadóak. Pl nekem már minden volt mégis köszönöm, elvagyok.  Ha sokáig betartotam volna amit bármelyik orvosom mond, már rég el lennék ásva a helyi temetőben vagy öntudatlanul léteznék leszedálva. 

Lényeg, h szeretném még egyszer hallani a diagom, érvekkel alátámasztva.

Sztem gyszer ügyben meghallgatni a véleményét. Mondhat olyat, amire sosem gondolnék. 

Régi orvosom megkeresem és rákérdezek, h neki még a halvány gyanúja sem merült fel évek alatt a bipolnak? Még ciklotímiának sem. (Ugyanilyen tüneteim voltak)

Mert ez azért fura...

Lényeg, h szeretném még egyszer hallani a diagom, érvekkel alátámasztva.

Sztem gyszer ügyben meghallgatni a véleményét. Mondhat olyat, amire sosem gondolnék. 

Régi orvosom megkeresem és rákérdezek, h neki még a halvány gyanúja sem merült fel évek alatt a bipolnak? Még ciklotímiának sem. (Ugyanilyen tüneteim voltak)

Mert ez azért fura...

Marad a 15 Mirta is. Este 2,5 mg Olanzapin.

Nagyon lelkiismeretes, nem kiégett orvosom van. Segítene, de akinek nem hat jól az AD, annak nehezen tud.

Segítene AP-val is, de tudja, h csak bébi adagot bírok.

Lamolepnek nincs mellékhatása, nem csúsztam mellette kevertba csak pár napra AD váltás közötti 3 AD mentes napon. 

Tudja, h nem megy az AP,  elhiszi, ezért bébi az adagom. Máshol leszarnák.

Terápián mindenben szeretne segíteni, amiben gyszernél nélkül is lehet. PL PTSD, enyhe szoc fób, érzelemszabályozás stb.

Éjjelente válaszol a leveleimre. 

Ilyen orvos nincs még egy.

Ezért sajnálnám átverni, máshova is gyszerért menni stb.

Más orvosnál rosszabb volt. Szart rám, szart a mellékhatásra, téves diag mert meg sem hallgatott stb.

A Mirtát elmondom, leírom. Ha nem fogadja el, kérek ellenérvet. Akkor állok le, ha további szedésnél nem vállalná a kezelésem illetve gyszerek elhagyását.

Az Olanzapin alattomos depressziót okoz.. aki mást mond az még nem tapasztalta meg. Javasolgat már mindent.. szerintem még egy végleges gyógyszer elhagyással is jobban járnál.. de helyetted nem tudok cselekedni. 

NE szedjél már mindent összevissza Kiscsillag mert kórház lesz neked is mint Kharzaknak.  Véleményem szerint az orvosodnak fingja sincs hogy mit kezdjen veled..  még ha mi tudnánk okosat mondani.. de az összevissza szedés nagyon nem jó!! 

Ez az orvos félholtan sem küld kórházba. Ha kérem sem.

Az olanza emelést ő javasolta.

Idézet tőle: John Doe

Vissza tudsz aludni?

Általánosságban többnyire hamar, ritkábban csak órák múlva.

NE szedjél már mindent összevissza Kiscsillag mert kórház lesz neked is mint Kharzaknak.  Véleményem szerint az orvosodnak fingja sincs hogy mit kezdjen veled..  még ha mi tudnánk okosat mondani.. de az összevissza szedés nagyon nem jó!! 

Vissza tudsz aludni?

Telefonra ébredtem.

Veszek be altatót is. Olanza bealt, de nem estig aludnék.

Olanzapin emelés nekem sosem fog hatni depire. 

Yarocent is elkezdem szedni. Ha kidob a rendelésről emiatt, akkor mindent elhagyok és nem megyek többet orvoshoz.

1 AD sosem fog hatni.

Yarocen is csak 1-2 hét alatt hat. 🙁

F@szért nyomatja újra az AP-t. Végre belement az elhagyásba. Most kezdhetem újra. Nappali szedése még szarabb, mint az estinek. Akkor legalább lenne vmi nagy adag, amivel szinte ébren sem vagyok.

Szerencse, h Anyu átvert, nem kidobta, hanem eldugta.

Vajon milyen hatást várt a tegnap javasolt neuroleptikumtól? (Tudván, h amúgy is szedem)

Gondolom nappali szedésre gondolt mert nappal vagyok rosszul.

Nappali Olanzával kizárt, h tudjak dolgozni jövő héttől.

Max 2 órát tudok ébren lenni vele.

Mirta + pörgetős reggel hatna együtt legjobb eséllyel.

Fél év alatt tolt át kevertbe ez a kombó. Akkor tudtam a legtöbbet dolgozni mert ez energikus kevert volt. Nem ágyban fekvős kevert.

Lehet beveszek 2,5 mg Olanzát és alszok tovább.

Vajon mire gondolt? Emeljem? Szedjem nappal is? De mennyit? 

Pfff.

Erre már nem válaszolt...

Vajon mire gondolt? Emeljem? Szedjem nappal is? De mennyit? 

Pfff.

Nappal nekem nagyon rossz az Olanza. Ennél még Mirtazapin is jobb lenne nappal. Az is durván beálmosítana, de inkább. 

Akkor meg maradjon az Elontril.. adj neki 3 hetet hogy használ-e ha nem akkor beszélj vele a Reagilaról hogy pontosan miért ellenzi.. egy próbát megérne.. és akkor olanza is mehetne a kukába, úgyse szereted. 

Azt írta, h a szorongást, nyugtalanságot nrm csökkentené, mint a szedálósak. Akár még fokozhatja is, amit ő erősen valószínűsít.

Mivel AD nekem szorongásra nem hat, kénytelen lenne másik AP-t adni mellé, ha a Reagila miatt akatíziám vagy nyugtalanságom van.

Alváshoz is kell vmi álmosító. Az olanzapin ok lenne, ha nem altatna túl. 2,5 mg még elmegy...de ott a székrekedés és ennyi sztem keverttől/hipomántól sem véd.

Nyugtató, altató nekem jobb alváshoz.

Elontril egyetlen pozitívuma jelenleg, h csak halálvágyat okoz. Nincs szédülés, hányás stb.