Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szomorkodó hely

C-PTSD-vel járok hozzá, ìgy elég hosszú a lista, amivel foglalkozunk.a szabis kérdést nem értem.  a gondolataim, az érzéseim nem tűnnek el szabin sem. 🙁

Te nem tudsz szabira menni, ha nem is három hétre de valamennyi időre? Miben segít általában a pszichológus?

Oh ez nehéz! 🙁

Nekem az orvosom/terapom megy el 2 hónapra.

Sziasztok! 

A pszichológusom elmegy három hétre szabira. Amúgy sem vagyok túl jól, ez most pláne nem jön jókor. Ti hogyan vészelitek át az ilyen nagyobb szüneteket? 

Szerintem terápia segíthet! 

Sjnos mutkor beborultam.....sírtam mint akit megvertek... nem merem felhívni a lelkisegély szolgálatot, de nehogy bevigyenek....Ma voltam Áternél, persze, hogy szabin van.......:( Nincsenek suicid gondolataim, csak magam alatt vagyok...:(

Szerintetek mit tegyek?

Részvétem.

Részvétem!

Részvétem.

Rég nem láttunk itt...

Szebb napot. Sziasztok.

Márciusban elhunyt az Apukám....

Árvák lettünk a testvérremmel::((

Árvák könnye:

Nem serceg már toll sem, a megsárgult papíron,

Poros féyképeket nézek, a néma házban.

A nehéz gyászban, mikor-e sorokat írom,

Árvák könnyeit viszi a szél:

Fehete ruhában.

Ugyanaz. Halálvágy...nem akarok több orvost, gyszert.

Borderbe meg nem fér bele ennyire bizarr téveszme, és hosszában 3 ÉVVEL KILÓG a border diagból.

Bordernél csak pár órás vagy napos pszivhózis lehet.

Szakirodalom, DSM és dokim szerint sem tarthat 3 évig bordernél.

Nekem ilyen hála az égnek nincs...csak olyan 3 évig tartó pszichózisom, amire csak olyan diag adható, ami nem létező betegséget takar.

Pszichotikus: derealizáció: minden úgy messzebb lesz. Kb. 3 éves koromban volt először, azon a helyen, ahol anyám végigrángatott az aszfalton... Deperszonalizáció, kívülről hallom a saját hangom, szipuzáskor jött először elő, talán annak a következménye, de ritkán. Depiben: nem tudom, mi a diagja: mintha feldagadna a fejem, nyomás alatt lenne, és a fülem is, de hallok és felfogok mindent. Ez a legborzalmasabb. Nem is mondtam még áternek, mert nem tudom, hogy fogalmazzam meg...

Felhoztam a másik topikban. 

Ebből maradt vissza néha pici hanghallás, néha emlékhalu.

De rendes nagy visszaesés nem.

Ha ez így normális dolog...én örülök a legjobban.

Persze, h olvastam. Mondok, a "nem létező".

Idézet tőle: Kleó

Az. Mélydepitől súlyos mániáig, minden van. Mostanság alig, de bármikor jöhet... Félek is ettől.

Ez érthető. 🙁

Én (mint laikus) kitartok a skizoaffektívnél.

A nem létező betegségnél? (Orvosom szerint létezik). 

Olvastad múltkor a pszichózisom hosszas leírását? 

Lehet, h nem kevert. Csak depi ingerlékenységgel.

Miért epizodikus?. Az év többi részében miért nincs? 

Ingerlékenyen miért nem tudok ülni, olvasni rendesen? Miért nem értem, amit olvasok? 

Depis tünet nagyon el tud közben mélyülni. 

Én (mint laikus) kitartok a skizoaffektívnél.

Az. Mélydepitől súlyos mániáig, minden van. Mostanság alig, de bármikor jöhet... Félek is ettől.

Az még enyhe depi...

Enyhe depinél nem vagyok durván gyors. De ilyenkor a depi sem enyhe. Volt, h ezzel sok hétig csak feküdtem.

Lehet, h nem kevert. Csak depi ingerlékenységgel.

Áh, én mániában ülve a buszon (meg jártomban-keltemben az utcán) jó hangosan (nem is megy másképp) kiselőadást tartok a "közönségnek". Van, aki hallgatja is, van, aki tűri, persze van, akinek az agyára megy...

🙂 Igazi bipol1

Nekem bipol2 (jelenlegi doki szerint vagy skizoaffektív)

Az még enyhe depi...

Áh, én mániában ülve a buszon (meg jártomban-keltemben az utcán) jó hangosan (nem is megy másképp) kiselőadást tartok a "közönségnek". Van, aki hallgatja is, van, aki tűri, persze van, akinek az agyára megy...

Csak azt nem értem miért nrm egyféle depim van, ha nem bipol kevert az egyik.

Nagyon különböznek. 

Plusz fontos lenne, h lassabban dolgozzak, jól tudjak szöveget értelmezni.

Depinél ilyen gond nincs. Könnyen megértem.

Nálam csak remegés van (nagyon), piaelvonáskor (úgymond normális reakció), meg mh.-ként, az nem normális.

Idézet tőle: Kiscsillag

Lehet ex dokimnak igaza van és a túlpörgéses depit (én így hívom) lefogná a Mirta. Legalább lassulnék és ne lenne akatíziához hasonló érzésem.

Úgy értem, h lehet Mirtától is lassulnék és megszűnne az akatízia szerű érzés. Pl buszon 5 megálló után már fel kell állnom. Átülök máshova. Utána megy 4 megálló...végül állok.

Könnyen meglehet...

Amikor majdnem kinyúvadtam a depiben, a lányom bocsit kért, h 2 nappal előtte nem vette észre, mennyire rosszul vagyok. Mondok: te nem vagy szakember, de 3 nappal előtted az áternő sem.,.. Igaz, fel voltam pörögve, mert előtte raboltak ki. De csak észre kellett volna vegye, h ez kb. az "utolsó fellángolás"...

Lehet ex dokimnak igaza van és a túlpörgéses depit (én így hívom) lefogná a Mirta. Legalább lassulnék és ne lenne akatíziához hasonló érzésem.

A túlpörgéses típusú depinél ittam kb 2 hónapig, utána indult a drog mert ezt az akatíziaszerű belső feszültséget nem húzta le se az Olanza, se a Frontin. Alkohol oldotta kicsit. M mellett elmúlt, míg hatott.

Az utóbbi 2 inkább kevert.

Idézet tőle: Kiscsillag

Lényegében én 3 féle állapotot különböztetek meg;

- sima depi

- túlpörgéses depi (sokféle tünettel a depin túl)

- enyhén felhangolt

Pontosabban 2 féle depim van. Depis hangulat + lassú, kevés beszéd, vonszolom magam, gondolkodásom is lassú

A másiknál depi (passzív), de ha mégis csinálok valamit mert muszáj, akkor (mozgás, beszéd) túl gyors és akaraterővel nem tudok lassítani. Ilxenkor nem tudok egy helyben ülni stb. Akatíziaszerű érzés.

Rengeteg figyelmetlenségi hiba mert csak kapkodva tudok dolgozni. Legvégső esetben van a szövegértési gond, összetetteb vagy bonyolultabb szövegnél.Durva belső nyugtalanság folyamatosan. Ok nélkül. Nem tudom mihez kötni. 

Nekem a major depit mindig konkrét életesemény okozza. A súlyosabb közepes évszakfüggő. A közepesnek minősítettnél érzem magam "normálisnak". A kevert szörnyű. A súlyos mánia jó, de kimerítő.

Az van neki... Persze még rövidebb idő alatt is teljesen megváltozik, de az sztem a pia hatása.

De iszik, az differálja... Olyan ciklotímiás-féle megnyilvánulásai vannak. Van, aki szerint nem a piától, hanem tünet.

Ha ciklotímiás, nem tudom miért skizoaffektív.

Ahhoz halu, téveszme stb is kell, nemcsak mély depinél vagy mániánál, hanem a fázisok között is. Vagy előtte. 

Ha csak az epizódoknáp van az bipol - pszichózissal.

Lényegében én 3 féle állapotot különböztetek meg;

- sima depi

- túlpörgéses depi (sokféle tünettel a depin túl)

- enyhén felhangolt

De iszik, az differálja... Olyan ciklotímiás-féle megnyilvánulásai vannak. Van, aki szerint nem a piától, hanem tünet.

Hasmenés tuti nem. Székrekedes sztem volt mert akkor volt leállítás alatt a Seroquel.

Protokoll. Az az első fázis profilakti. Attól csak nem volt szorulásod???

Öcsi kh. előtt kevert volt, azt "megkezelték". De erősebb lett a nárcija (vagy én tűröm rosszabbul).

Oh 🙁

Roxy szerint nem létező. Az ismidnek pedig totál más tünetei vannak, azt mondtad.

Bipol1-em kizárt, h lett volna.

Öcsi kh. előtt kevert volt, azt "megkezelték". De erősebb lett a nárcija (vagy én tűröm rosszabbul).

A bipolt az ex terapom és a mostani doki adta.

Korábban is volt, h orvosnak furcsa lett, h nagyon depis vagyok. Közben hadarok nála, rohanok ki. Ekkor kaptam Depakint.

Én nem mondtam... Van ilyen ismim. Másmilyen, mint a bipol. 

Ja meg van egy másik ismim (már többször akartam róla írni), aki CSAK mániás. Több hónapos agyongyszerezéssel meg áttolják depibe, de aztán megint mániás (nem hypo!). Jó társaság, amikor én is az vagyok, de amúgy... Valszeg engem sem lehet kibírni olyankor, ugye még magamat sem bírom.

Az meg kb. semmi.

A fázis kb 6 hónapos volt. Vizsgán alig tudtam olvasni és egyiken sem tudtam 90 percet bdnt tölteni (pedig nem volt kész) mert képtelen voltam ülni. 

Egyetemen utólag azt mondták, h súlyos ADHD-snek hittek és nem értették, h miért nem kezeltetem magam.

Skizoaffektív, punktum. (Nincs orvosi diplomám, sőt, kvázi semmilyen 😀 )

Arra azt mondjátok, h nem létező betegség. A pszichózisom viszont nagyon létező volt.

Orvosom meg azt írta mailben (amikor itt először a volt a téma, h ez nem létező), hogy ez a betegség akkor is létezne, ha nem lenne ilyen diag. El is magyarázta, h a skizofréniától és a sima bipoltól miben tér el.