Szomorkodó hely
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.01., 18:30Fuh, nem láttalak.
Üdv itt!
https://www.bura.hu/forumok/sos-help-anonim-segelykero-topik
Itt is kezdheted, vagy bárhol máshol, ahol Matiri ajánlotta.
Fuh, nem láttalak.
Üdv itt!
https://www.bura.hu/forumok/sos-help-anonim-segelykero-topik
Itt is kezdheted, vagy bárhol máshol, ahol Matiri ajánlotta.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2021.08.01., 08:23Van csak olyan beszélgetős is, van krízises is, szorongós is, étkezéses pl. konkrét betegségekre, gyógyszerekre is lehet.
Írhatsz blogbejegyzést is, ha arra van szükséged, hogy kikiabáld magadból, arra is tudnak mások reagálni-
Mondjuk nincs túl nagy pörgés, ezért ne légy csalódott, de idővel jön reakció.
Kitiltás csak akkor van, ha valakit zaklatsz vagy nagyon elszalad veled a ló. De akkor is javasolnak kezelést, valamit.
Még csinálhatsz is saját fórumot, ha beírsz a Szerkesztőségi üzenetekbe nekik, hogy kérnéd, pl. az utazásokról, élményekról akár.
Van csak olyan beszélgetős is, van krízises is, szorongós is, étkezéses pl. konkrét betegségekre, gyógyszerekre is lehet.
Írhatsz blogbejegyzést is, ha arra van szükséged, hogy kikiabáld magadból, arra is tudnak mások reagálni-
Mondjuk nincs túl nagy pörgés, ezért ne légy csalódott, de idővel jön reakció.
Kitiltás csak akkor van, ha valakit zaklatsz vagy nagyon elszalad veled a ló. De akkor is javasolnak kezelést, valamit.
Még csinálhatsz is saját fórumot, ha beírsz a Szerkesztőségi üzenetekbe nekik, hogy kérnéd, pl. az utazásokról, élményekról akár.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.01., 08:08Sziasztok, most találtam az oldalra, a gyakorit nagyon szerettem, de kitiltottak végleg egy öngyilkossági téma miatt... bele vagyok betegedve. A virus tönkretette a munkám, ha utazni akarok nagyon bonyolult, sokszor mar hanyok a szorongástól... nem is tudom, hogy jo helyre írom-e, segítsetek navigálni
Sziasztok, most találtam az oldalra, a gyakorit nagyon szerettem, de kitiltottak végleg egy öngyilkossági téma miatt... bele vagyok betegedve. A virus tönkretette a munkám, ha utazni akarok nagyon bonyolult, sokszor mar hanyok a szorongástól... nem is tudom, hogy jo helyre írom-e, segítsetek navigálni
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.30., 15:07Tegnap este olyan sivárnak éreztem magam, hogy bevettem 5mg escitalopramot a Reagila 1,5mg mellé.
Igazából sokszor nyugtalannak érzem magam.. mindig járkálnom kell a lakásban fel-alá. Ma ez még jobban ment.
Augusztus 30.án lesz egy arcüreg műtétem attól is be vagyok tojva.. de legalább még a nyáron túl leszek rajta.
Teljesen megsemmisülve érzem magam már egy ideje..:/ Remélem túl leszek ezen egyszer. Gondoltam kiírom magamból.
Tegnap este olyan sivárnak éreztem magam, hogy bevettem 5mg escitalopramot a Reagila 1,5mg mellé.
Igazából sokszor nyugtalannak érzem magam.. mindig járkálnom kell a lakásban fel-alá. Ma ez még jobban ment.
Augusztus 30.án lesz egy arcüreg műtétem attól is be vagyok tojva.. de legalább még a nyáron túl leszek rajta.
Teljesen megsemmisülve érzem magam már egy ideje..:/ Remélem túl leszek ezen egyszer. Gondoltam kiírom magamból.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.07.29., 18:41Hát tényleg minden szar, ha belegondolok minden csak negatív és csak negatív dolgokat hallani mindenhol meg látni. A jó dolgokról sehogy se esik szó, nem hallok róla és a saját életemben se tudok felsorolni jó dolgokat
Hát tényleg minden szar, ha belegondolok minden csak negatív és csak negatív dolgokat hallani mindenhol meg látni. A jó dolgokról sehogy se esik szó, nem hallok róla és a saját életemben se tudok felsorolni jó dolgokat
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.07.27., 18:55Nem tudom, talán igen.
A haver hajlesz, oszt neki nincs kisebbségije, sőt! Már 4 hajleszszállóról, 3 munkahelyről és 2 kh.-ból kibaccták, mert "nem bírják elviselni az ő intellektuális fölényét". Nüná, ha rájáccik...
Nem tudom, talán igen.
A haver hajlesz, oszt neki nincs kisebbségije, sőt! Már 4 hajleszszállóról, 3 munkahelyről és 2 kh.-ból kibaccták, mert "nem bírják elviselni az ő intellektuális fölényét". Nüná, ha rájáccik...
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.27., 18:51Tényleg.. Ő kijött már a kórházból? Olyan kisebbségi érzésem van mindenkivel szemben... mintha csöves lennék vagy nem tudom...
Tényleg.. Ő kijött már a kórházból? Olyan kisebbségi érzésem van mindenkivel szemben... mintha csöves lennék vagy nem tudom...
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.27., 18:44Ha nem lennék olyan bunkó,(mint amilyen vagyok) akkor tudnám mi az az szuperlatívusz:D
Ha nem lennék olyan bunkó,(mint amilyen vagyok) akkor tudnám mi az az szuperlatívusz:D
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.27., 17:52Persze.. a múltkor is olyan agitált lettem hogy azért kellett 3mg-ra felnyomni a Reagila-t.. összejöttem az exemmel.. megint szétmentünk.. bolond döntéseket hozok zavart elmével... komolyan mondom néha úgy vagyok hogy magamtól kórházba mennék mint Kiscsilllag, csak nem érzem azt hogy valóban segítenének.. lehet gond van az AP-val lehet nem csak AD kellene mellé. Nem tudom... majd kiderül.
Persze.. a múltkor is olyan agitált lettem hogy azért kellett 3mg-ra felnyomni a Reagila-t.. összejöttem az exemmel.. megint szétmentünk.. bolond döntéseket hozok zavart elmével... komolyan mondom néha úgy vagyok hogy magamtól kórházba mennék mint Kiscsilllag, csak nem érzem azt hogy valóban segítenének.. lehet gond van az AP-val lehet nem csak AD kellene mellé. Nem tudom... majd kiderül.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.27., 17:46Agyzavarom van, a mozgásom tuti:D Ég az agyam hátul 🙁 Nem a bortól, az csak csillapítja. Nyomott vagyok, rosszul érzem magam.. mintha soha nem lennék már jól..
Agyzavarom van, a mozgásom tuti:D Ég az agyam hátul 🙁 Nem a bortól, az csak csillapítja. Nyomott vagyok, rosszul érzem magam.. mintha soha nem lennék már jól..
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.27., 17:32Reagila 1,5mg-al is olyan vagyok mint a mosott szar.. exem is felkavart.. már magánorvost akarok keresni..
Reagila 3mg-al meg olyan akatíziám volt mint a 21. Borozgatok.
Reagila 1,5mg-al is olyan vagyok mint a mosott szar.. exem is felkavart.. már magánorvost akarok keresni..
Reagila 3mg-al meg olyan akatíziám volt mint a 21. Borozgatok.
Idézet tőle: Smallville ekkor: 2021.07.25., 12:08Hány Kg jött fel?
Én a Mitrazapine-tól 90 kg vagyok jelenleg, és ez alá én se tudok fogyni.
Bár én 184 cm vagyok így nem nézzek ki dagadtnak 😀
Hány Kg jött fel?
Én a Mitrazapine-tól 90 kg vagyok jelenleg, és ez alá én se tudok fogyni.
Bár én 184 cm vagyok így nem nézzek ki dagadtnak 😀
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.06., 17:13Alig eszek, mióta Elontrilt kapok. Mégsem fogyok.
Letörtem, mint a bili füle.
Alig eszek, mióta Elontrilt kapok. Mégsem fogyok.
Letörtem, mint a bili füle.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.06., 15:47Vízilovat csinál belőlem az Olanzapin.
Tavaly nyáron új nyári nacikat kellett vennem hízás miatt.
Most a tavalyiak nem jók rám.
Vízilovat csinál belőlem az Olanzapin.
Tavaly nyáron új nyári nacikat kellett vennem hízás miatt.
Most a tavalyiak nem jók rám.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.06., 13:50Jobb lenne tudni, h a szerotoninnal, noradrenalinnal vagy a dopaminnal van gond.
Jobb lenne tudni, h a szerotoninnal, noradrenalinnal vagy a dopaminnal van gond.
Idézet tőle: tnelis ekkor: 2021.07.06., 07:59Biztos hogy akarják és nagyon komolyan kutatják is. De végtelenül bonyolult dolgok ezek, ráadásul a tudományos bürokrácia is borzalmas, főleg ha gyógyszerekről van szó.
Biztos hogy akarják és nagyon komolyan kutatják is. De végtelenül bonyolult dolgok ezek, ráadásul a tudományos bürokrácia is borzalmas, főleg ha gyógyszerekről van szó.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.07.06., 07:26Idézet tőle: KiscsillagAzt nem értem, h miért nem tudják (talán ndm is akarják?) pontosan megállapítani, hogy az egyes pszichés betegségeknél pontosan milyen biokémiai zűrzavar van.
Ráadásul a gyszerek hatásmechanizmusa sem teljesen ismert.
Nem tudják pontosan mi bajra, nem tudják pontosan miként ható szert adnak.
Ez szarul hangzik.
Ez engem is rohadtul érdekel.
Egyszer olvastam, hogy Svájcban van egy hely, ahol feltérképezik, hogy mi a gond és úgy gyógyszerelnek. Képzelem, mennyibe kerülhet...
Idézet tőle: KiscsillagAzt nem értem, h miért nem tudják (talán ndm is akarják?) pontosan megállapítani, hogy az egyes pszichés betegségeknél pontosan milyen biokémiai zűrzavar van.
Ez szarul hangzik.
Ez engem is rohadtul érdekel.
Egyszer olvastam, hogy Svájcban van egy hely, ahol feltérképezik, hogy mi a gond és úgy gyógyszerelnek. Képzelem, mennyibe kerülhet...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.07.06., 07:20Ez olyan hobby jellegű szerintem az eü kutatásokon belül. Volt régebben, hogy egyes baktériumok által termelt anyagok is okozhatnak pszichés tüneteket, és ilyenek nyomait az agyban is felfedezték, ez is elsikkadt. Pedig ebben volt is logika, mert a pszichés állapot változása olyan, mint amikor egyes bacik elszaporodnak majd csökken a számuk.
Ez olyan hobby jellegű szerintem az eü kutatásokon belül. Volt régebben, hogy egyes baktériumok által termelt anyagok is okozhatnak pszichés tüneteket, és ilyenek nyomait az agyban is felfedezték, ez is elsikkadt. Pedig ebben volt is logika, mert a pszichés állapot változása olyan, mint amikor egyes bacik elszaporodnak majd csökken a számuk.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.06., 06:29Azt nem értem, h miért nem tudják (talán ndm is akarják?) pontosan megállapítani, hogy az egyes pszichés betegségeknél pontosan milyen biokémiai zűrzavar van.
Ez szarul hangzik.
Azt nem értem, h miért nem tudják (talán ndm is akarják?) pontosan megállapítani, hogy az egyes pszichés betegségeknél pontosan milyen biokémiai zűrzavar van.
Ez szarul hangzik.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 14:19Háziorvoshoz kellene mennem, de nem tudok. Órákig kell mindig ott ülni.
Elküldtem mailben a javaslatot. Rákérdeztem, h feltétlenül meg kell jelennem vagy elég a javaslat.
Remélem ír vmi választ.
Háziorvoshoz kellene mennem, de nem tudok. Órákig kell mindig ott ülni.
Elküldtem mailben a javaslatot. Rákérdeztem, h feltétlenül meg kell jelennem vagy elég a javaslat.
Remélem ír vmi választ.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 12:57Ha ez szimpla rossz kedv lenne vagy enyhe depi, akkor feldobhatna vmi program, kimozdulás, egy jó könyv stb.
Ha ez szimpla rossz kedv lenne vagy enyhe depi, akkor feldobhatna vmi program, kimozdulás, egy jó könyv stb.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 12:42A nappali alvást próbálhatom kihagyni, de akkor éjjel kell több. Ez abszolút nem normális. Vagy depi okozza, vagy gyszer. Ha az utóbbi, az sem normális reakció mert ennyire kis esti adagtól nem kellene ennyit aludni.
A reggeliek pedig pörgetősek.
A nappali alvást próbálhatom kihagyni, de akkor éjjel kell több. Ez abszolút nem normális. Vagy depi okozza, vagy gyszer. Ha az utóbbi, az sem normális reakció mert ennyire kis esti adagtól nem kellene ennyit aludni.
A reggeliek pedig pörgetősek.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 12:38Sosem érdekeltek a játékok. Többet próbáltam.
Nekem depire nem hat az elfoglaltság. A fárasztóbbaktól (pl hosszabb kimozdulás) nagyon szenvedek. Ezért kerülöm.
Ok, fürödni, tiszta ruhát felvenni fontos mert még lentebb húz, ha büdös vagyok, leizzadt stb. Ha ezek sikerülnek, picit jobb.
Gépem nem műxik, de valószínűleg csak azért mert az asztalra mentettem 100 dolgot és nem bírja el.
Sosem érdekeltek a játékok. Többet próbáltam.
Nekem depire nem hat az elfoglaltság. A fárasztóbbaktól (pl hosszabb kimozdulás) nagyon szenvedek. Ezért kerülöm.
Ok, fürödni, tiszta ruhát felvenni fontos mert még lentebb húz, ha büdös vagyok, leizzadt stb. Ha ezek sikerülnek, picit jobb.
Gépem nem műxik, de valószínűleg csak azért mert az asztalra mentettem 100 dolgot és nem bírja el.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.07.05., 12:28Vannak jó, lányoknak is szóló játékok, mint pl. a Life is strange. Bár az szerintem nincs mobilon.
Vannak jó, lányoknak is szóló játékok, mint pl. a Life is strange. Bár az szerintem nincs mobilon.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 10:42Most Mirta nem lenne ok, mert van másik álmosítóm.
Most Mirta nem lenne ok, mert van másik álmosítóm.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 10:41Most másik AD-m is van. Fél adag (25 mg) Sertralin, ami valaha 15 mg Mirtával jobb volt, mint monóban bármi. Igaz, akkor 75 mg volt az adagom.
Abban még lehet reménykedni, h az is dob ezen még vmit. Vagy az Elontril, hisz a 13. napon kezdett hatni és 4 hétig fokozódhat a hatás.
Sikerült felkelni, felöltözni, rendet rakni (csak 20 percig) és hajat mosni. Ennyi ment.
Most másik AD-m is van. Fél adag (25 mg) Sertralin, ami valaha 15 mg Mirtával jobb volt, mint monóban bármi. Igaz, akkor 75 mg volt az adagom.
Abban még lehet reménykedni, h az is dob ezen még vmit. Vagy az Elontril, hisz a 13. napon kezdett hatni és 4 hétig fokozódhat a hatás.
Sikerült felkelni, felöltözni, rendet rakni (csak 20 percig) és hajat mosni. Ennyi ment.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 09:55Igen, az. Csak ezen a ponton meg szokott állni a javulás, míg x hónap után spontán javul.
Igen, az. Csak ezen a ponton meg szokott állni a javulás, míg x hónap után spontán javul.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 08:37Soha nem szerettem a játékokat.
Egyébként sem hiszem, h x,y elfoglaltság hat a depresszió ellen.
Azt tapasztaltam, h futás vagy intenzív mozgás, relaxáció, meditáció feszültségre és szorongásra jó
Depressziónál nem tapasztaltam olyat, h aktivitástól, elfoglaltságtól javulna.
Soha nem szerettem a játékokat.
Egyébként sem hiszem, h x,y elfoglaltság hat a depresszió ellen.
Azt tapasztaltam, h futás vagy intenzív mozgás, relaxáció, meditáció feszültségre és szorongásra jó
Depressziónál nem tapasztaltam olyat, h aktivitástól, elfoglaltságtól javulna.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 07:08Tehetetlennek érzem magam. Tegnap sétáltam, relaxáltam, próbáltam olyan műsort keresni, ami leköt.
Ezen kívül mi a francot tudok tenni depresszió ellen? Nem valami gondomtól vagyok szarul, hanem az a gond, h rosszul vagyok és minimális aktivitás is nehéz.
Tehetetlennek érzem magam. Tegnap sétáltam, relaxáltam, próbáltam olyan műsort keresni, ami leköt.
Ezen kívül mi a francot tudok tenni depresszió ellen? Nem valami gondomtól vagyok szarul, hanem az a gond, h rosszul vagyok és minimális aktivitás is nehéz.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 06:58Kb 5 éve jártam egy pszichológushoz, de csak 10 alkalommal lehetett menni.
Akkor is sokat aludtam.
15 mg Yarocent + 75 mg Sertralint szedtem.
Visszairányított az orvoshoz. Azt mondt, h vagy a gyszerektől alszok ennyit, vagy nem hat eléggé depresszióra és amiatt alszok ilyen sokat.
Kb 5 éve jártam egy pszichológushoz, de csak 10 alkalommal lehetett menni.
Akkor is sokat aludtam.
15 mg Yarocent + 75 mg Sertralint szedtem.
Visszairányított az orvoshoz. Azt mondt, h vagy a gyszerektől alszok ennyit, vagy nem hat eléggé depresszióra és amiatt alszok ilyen sokat.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.05., 06:55Rosszul aludtam, most is rosszul érzem magam.
Rettegek attól, h félig vagy félig sem gyógyultan kell újra dolgoznom.
AD hat már valamennyire, de ez csak minimális hatás. Távol állok attól, h jól legyek és ez nem is várható gyszertől az eddigi tapasztalatom alapján.
Terápiám 2 hónapig szünetel.
Megkaptam mailben a táppénzes javaslatot. Annyit írt még, h a depresszió és a gyógyszerek is okozhatnak aluszékonyságot. Várni kell. Ha nem javul, lehet változtatni kell a gyszeren.
Rosszul aludtam, most is rosszul érzem magam.
Rettegek attól, h félig vagy félig sem gyógyultan kell újra dolgoznom.
AD hat már valamennyire, de ez csak minimális hatás. Távol állok attól, h jól legyek és ez nem is várható gyszertől az eddigi tapasztalatom alapján.
Terápiám 2 hónapig szünetel.
Megkaptam mailben a táppénzes javaslatot. Annyit írt még, h a depresszió és a gyógyszerek is okozhatnak aluszékonyságot. Várni kell. Ha nem javul, lehet változtatni kell a gyszeren.
Idézet tőle: Aricia ekkor: 2021.07.04., 19:25Igen, aut hiszem, én is pont úgy vagyok vel, mint tnelis, hogy a munka legalább elterel. De nekem is most lesz 1 hét szabim, bár 3 gyerek mellett nem fogok ìgy sem unatkozni.
Igen, aut hiszem, én is pont úgy vagyok vel, mint tnelis, hogy a munka legalább elterel. De nekem is most lesz 1 hét szabim, bár 3 gyerek mellett nem fogok ìgy sem unatkozni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.07.04., 10:54Nem tudok jó tanácsot adni. 🙁
Kitartást!
Nem tudok jó tanácsot adni. 🙁
Kitartást!
Idézet tőle: tnelis ekkor: 2021.07.04., 09:39Beállok a sorba, tanácsot én se tudok adni csak együttérzést. Pár éve amikor teraphoz jártam, nekem is nagyon szar volt a karácsony körüli hetek amikor nem mentem. Túléltem, de ennyi. Esetleg beszéld ki magadból a dolgokat közben ha az segít.
Szabadság alatt amúgy nekem szarabb volt régebben. Munka meg a teendők között könnyebb elbújni a problémák elől. Ez se jó persze, de ez van.
Beállok a sorba, tanácsot én se tudok adni csak együttérzést. Pár éve amikor teraphoz jártam, nekem is nagyon szar volt a karácsony körüli hetek amikor nem mentem. Túléltem, de ennyi. Esetleg beszéld ki magadból a dolgokat közben ha az segít.
Szabadság alatt amúgy nekem szarabb volt régebben. Munka meg a teendők között könnyebb elbújni a problémák elől. Ez se jó persze, de ez van.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.07.04., 09:13Idézet tőle: AriciaC-PTSD-vel járok hozzá, ìgy elég hosszú a lista, amivel foglalkozunk.a szabis kérdést nem értem. a gondolataim, az érzéseim nem tűnnek el szabin sem. 🙁
Arra gondoltam, hogy ha a munkahely is stresszel, akkor így tehermentesíted magad egy kis időre.
Idézet tőle: AriciaC-PTSD-vel járok hozzá, ìgy elég hosszú a lista, amivel foglalkozunk.a szabis kérdést nem értem. a gondolataim, az érzéseim nem tűnnek el szabin sem. 🙁
Arra gondoltam, hogy ha a munkahely is stresszel, akkor így tehermentesíted magad egy kis időre.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.07.04., 06:54Idézet tőle: AriciaSziasztok!
A pszichológusom elmegy három hétre szabira. Amúgy sem vagyok túl jól, ez most pláne nem jön jókor. Ti hogyan vészelitek át az ilyen nagyobb szüneteket?
Nekem borzasztó volt. Az egyetlen terap végzettségű terapomnál 2 nyár is volt kb. ennyi szünettel. Nehéz volt. Nem tudok mást mondani, mint hogy túléltem... Neked meg kitartást kívánok!
Idézet tőle: AriciaSziasztok!
A pszichológusom elmegy három hétre szabira. Amúgy sem vagyok túl jól, ez most pláne nem jön jókor. Ti hogyan vészelitek át az ilyen nagyobb szüneteket?
Nekem borzasztó volt. Az egyetlen terap végzettségű terapomnál 2 nyár is volt kb. ennyi szünettel. Nehéz volt. Nem tudok mást mondani, mint hogy túléltem... Neked meg kitartást kívánok!