Szomorkodó hely
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.08.13., 19:54Ez a 116-123 telefon szám egy szar darab fel se veszik így meg is olheti magát az ember azt is fogom tenni
Ez a 116-123 telefon szám egy szar darab fel se veszik így meg is olheti magát az ember azt is fogom tenni
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.08.13., 19:52Egy semmit mondó szar darab vagyok senkinek semmi jót nem adtam csak rosszat. Mit érdemel az ilyen?
Egy semmit mondó szar darab vagyok senkinek semmi jót nem adtam csak rosszat. Mit érdemel az ilyen?
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.13., 19:47Csalódtal? Vagy mert lokod el a barátaid? Nyilván nem jó neked egyedül. Van melletted valaki? Család vagy bárki?
Csalódtal? Vagy mert lokod el a barátaid? Nyilván nem jó neked egyedül. Van melletted valaki? Család vagy bárki?
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.13., 19:12Miért maradtal egyedül?
Miért maradtal egyedül?
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.08.13., 19:10Egyedül maradtam. A depresszió maga alá gyűrt nincs vissza út. Töröltem magam minden közösségi oldalról
Egyedül maradtam. A depresszió maga alá gyűrt nincs vissza út. Töröltem magam minden közösségi oldalról
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.08.13., 19:10Egyedül maradtam. A depresszió maga alá gyűrt nincs vissza út. Töröltem magam minden közösségi oldalról
Egyedül maradtam. A depresszió maga alá gyűrt nincs vissza út. Töröltem magam minden közösségi oldalról
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 22:35Jó éjt
Jó éjt
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2021.08.12., 20:58Idézet tőle: magányra ítélveTörtént valami? Hogy érzed magad?
Holnap leírom most megyek aludni jó éjt
Idézet tőle: magányra ítélveTörtént valami? Hogy érzed magad?
Holnap leírom most megyek aludni jó éjt
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 19:58Történt valami? Hogy érzed magad?
Történt valami? Hogy érzed magad?
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 19:57Koszi
Koszi
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 19:24Nem tudom mert jelent meg kétezer, bocsi :'( ilyenkor ki tudom törölni??
Nem tudom mert jelent meg kétezer, bocsi :'( ilyenkor ki tudom törölni??
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 19:21Oké, de írta volt ott pár ember akivel jól elvolt és akik most semmit nem tudják rolq.egalább csak annyira hogy máshol fel tudják venni a kapcsolatot, ha akarják..
Oké, de írta volt ott pár ember akivel jól elvolt és akik most semmit nem tudják rolq.egalább csak annyira hogy máshol fel tudják venni a kapcsolatot, ha akarják..
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.12., 17:42Nem tudsz másik nevén regisztrálni? Akkor megint beszélgethetnel azokkal, akikkel szerettél..
Nem tudsz másik nevén regisztrálni? Akkor megint beszélgethetnel azokkal, akikkel szerettél..
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.12., 17:20Az egész kérdést törölték? Mert én járok a gyakorira és ha megvan a kérdés, beírhatok vmit, amit kérsz.
Az egész kérdést törölték? Mert én járok a gyakorira és ha megvan a kérdés, beírhatok vmit, amit kérsz.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.12., 15:50A skizofréniatol való félelmem kényszeres, több eve tart, az első depressziós időszaknal nem tudtam, hogy mi ez, azt gondoltam akkor lettem skizofrén. Érzem, hogy valami nagyon rossz dolog irányít engem es a családom. Mindenben látom az összefüggést, évekre visszamenőleg is es nincs idoerzekem. Szóval vannak tünetek. Plusz minden nap itt van a fejemben, hogy az apám azt mondta, hogy ez egy bortonbolygo, ahova a családunk szenvedni született es hogy ő az életében a börtönbüntetését tölti.
A skizofréniatol való félelmem kényszeres, több eve tart, az első depressziós időszaknal nem tudtam, hogy mi ez, azt gondoltam akkor lettem skizofrén. Érzem, hogy valami nagyon rossz dolog irányít engem es a családom. Mindenben látom az összefüggést, évekre visszamenőleg is es nincs idoerzekem. Szóval vannak tünetek. Plusz minden nap itt van a fejemben, hogy az apám azt mondta, hogy ez egy bortonbolygo, ahova a családunk szenvedni született es hogy ő az életében a börtönbüntetését tölti.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.12., 15:46Mert kiirtam egy öngyilkossággal kapcsolatos kérdést, előtte pedig sajnos duhroham közben írtam egy undorító ember undorító válaszára es végleg kitiltottak... össze is törtem miatta, volt ott egy par ember akivel szerettem beszélgetni, most azt sem tudjak mi van velem..
Mert kiirtam egy öngyilkossággal kapcsolatos kérdést, előtte pedig sajnos duhroham közben írtam egy undorító ember undorító válaszára es végleg kitiltottak... össze is törtem miatta, volt ott egy par ember akivel szerettem beszélgetni, most azt sem tudjak mi van velem..
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.08.12., 03:43Adele5555.Beszélj szakemberrel aki érdemben tud neked segíteni!Ha csak beszélgetni szeretnél akkor írhatsz nekem is privit.
Adele5555.Beszélj szakemberrel aki érdemben tud neked segíteni!Ha csak beszélgetni szeretnél akkor írhatsz nekem is privit.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.08.12., 00:05Idézet tőle: Adele5555
A celeb példa tőlem független, de gyerekkoratol kezdve látom az összefüggéseket az életében, amik elvezették ahhoz az élethez, amire kb. 0,1 százalék esélye volt. Na neki extrém szerencséje van, pedig egy nárcisztikus szemét. Nem értem miért érdemli meg ezt a sorsot.
https://www.youtube.com/watch?v=LjneoW0BhKw
Idézet tőle: Adele5555
A celeb példa tőlem független, de gyerekkoratol kezdve látom az összefüggéseket az életében, amik elvezették ahhoz az élethez, amire kb. 0,1 százalék esélye volt. Na neki extrém szerencséje van, pedig egy nárcisztikus szemét. Nem értem miért érdemli meg ezt a sorsot.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.08.11., 23:55Idézet tőle: Adele5555Kérlek segítsetek hogy hová írjak vagy kinek, a gyakoriról sajnos ki lettem tiltva.
Miért lettél kitiltva a gyakoriról?
Idézet tőle: Adele5555Kérlek segítsetek hogy hová írjak vagy kinek, a gyakoriról sajnos ki lettem tiltva.
Miért lettél kitiltva a gyakoriról?
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.08.11., 23:41Idézet tőle: Adele5555Miért fektetnem abba az erőm, hogy olyat írjak ide hosszan, ami nem igaz. Mindent amit írok úgy is gondolom.
Azt is írtad, hogy lehet, hogy skizofrén vagy, aztán meg tagadod, mert szerinted igazak az összefüggések meg a jelek:
" Viszont most úgy érzem, hogy inkább már skrizofén vagyok."
" Köszönöm a válaszokat, az a gond, hogy szerintem nem vagyok az, mert nem belelátom a jeleket a dolgokba, hanem MEGlátom őket."
Idézet tőle: Adele5555Miért fektetnem abba az erőm, hogy olyat írjak ide hosszan, ami nem igaz. Mindent amit írok úgy is gondolom.
Azt is írtad, hogy lehet, hogy skizofrén vagy, aztán meg tagadod, mert szerinted igazak az összefüggések meg a jelek:
" Viszont most úgy érzem, hogy inkább már skrizofén vagyok."
" Köszönöm a válaszokat, az a gond, hogy szerintem nem vagyok az, mert nem belelátom a jeleket a dolgokba, hanem MEGlátom őket."
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.08.11., 16:48Idézet tőle: Roxy.Mármint neked nem volt még pszichózisod?
Igazán nem, csak vannak tünetek, amiket pszichotikusnak minősítenek, azok is. Pl. álmatlanságot okozó gondolatrohanás, magammal beszélgetés, enyhe derealizáció, deperszonalizáció (olyankor kívülről hallom a hangom; először szipuzáskor volt ilyen...)
Nekem ennyi pont elég.
Amúgy nagy konteós vagyok, de ezt egy lógusnő is teljesen elkülönítette a téveszméktől.
Idézet tőle: Roxy.Mármint neked nem volt még pszichózisod?
Igazán nem, csak vannak tünetek, amiket pszichotikusnak minősítenek, azok is. Pl. álmatlanságot okozó gondolatrohanás, magammal beszélgetés, enyhe derealizáció, deperszonalizáció (olyankor kívülről hallom a hangom; először szipuzáskor volt ilyen...)
Nekem ennyi pont elég.
Amúgy nagy konteós vagyok, de ezt egy lógusnő is teljesen elkülönítette a téveszméktől.
Idézet tőle: tnelis ekkor: 2021.08.11., 15:57Igen, értem mit írsz és bocsi, elsiklottam a bpd felett, vagy nem is olvastam még akkor.
Csak arra akartam utalni, hogy akármi történt és akármi az oka, nem igazán tudod megváltoztatni már. Azt tudod megváltoztatni, hogy most hogy látod, és hogy jössz ki e pokolból.
Igen, értem mit írsz és bocsi, elsiklottam a bpd felett, vagy nem is olvastam még akkor.
Csak arra akartam utalni, hogy akármi történt és akármi az oka, nem igazán tudod megváltoztatni már. Azt tudod megváltoztatni, hogy most hogy látod, és hogy jössz ki e pokolból.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 15:55Miért fektetnem abba az erőm, hogy olyat írjak ide hosszan, ami nem igaz. Mindent amit írok úgy is gondolom. Hat ez az, szereintem is van sors es az enyém egy pokoli szappanopera. Ez van. Ezért kellene az eutanázia. Egy fejlett társadalomban lenne
Miért fektetnem abba az erőm, hogy olyat írjak ide hosszan, ami nem igaz. Mindent amit írok úgy is gondolom. Hat ez az, szereintem is van sors es az enyém egy pokoli szappanopera. Ez van. Ezért kellene az eutanázia. Egy fejlett társadalomban lenne
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 15:52Soha nem találkoztam volna vele, ha mar kijutottam volna sem, de legalább közelebb éreztem volna magamhoz. Egyébként egy borderline-nak meg ez sem elég, hogy kiábránduljon az istenített személyből. Az, hogy nem tudtam utazni pedig a legnagyobb csapás es ezért is vagyok mar ennyire a pokolban
Soha nem találkoztam volna vele, ha mar kijutottam volna sem, de legalább közelebb éreztem volna magamhoz. Egyébként egy borderline-nak meg ez sem elég, hogy kiábránduljon az istenített személyből. Az, hogy nem tudtam utazni pedig a legnagyobb csapás es ezért is vagyok mar ennyire a pokolban
Idézet tőle: tnelis ekkor: 2021.08.11., 15:41Ha kiderült róla hogy bűnöző, stb, akkor az hogy nem jutottál ki, ilyen szempontból jó dolog, nem?
Ha kiderült róla hogy bűnöző, stb, akkor az hogy nem jutottál ki, ilyen szempontból jó dolog, nem?
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 15:41Aha, értem.
Lehet, hogy jobb is így, mert mindig szomorú lettél volna, hogy az egyiket választottad és nem a másikat.
A sorsunkat meg nem mi választjuk meg szerintem.
Aha, értem.
Lehet, hogy jobb is így, mert mindig szomorú lettél volna, hogy az egyiket választottad és nem a másikat.
A sorsunkat meg nem mi választjuk meg szerintem.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 15:33Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy most mi van veled. Ugye nem próbálsz meg olyat mondani, ami nem igaz?
Ha azokat gondolod, amiket leírtál, akkor MENJ BE A KÓRHÁZBA. Lécci. Félsz a kórháztól vagy mi a baj?
Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy most mi van veled. Ugye nem próbálsz meg olyat mondani, ami nem igaz?
Ha azokat gondolod, amiket leírtál, akkor MENJ BE A KÓRHÁZBA. Lécci. Félsz a kórháztól vagy mi a baj?
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 15:25Évekig nem mehettem oda dolgozni, ahova akartam, majd a virus előtt jött két ajánlat is, amiért öltem volna, az egyikért le kellett mondanom a másikat es a mai napig nem sikerült kijutni a virus miatt. A mai napig. Közben hányásit stresszelem magam a teszten, az átszállásokon, TUTI, hogy el fog romlani minden, mind mindig az életemben. Közben a platoi szerelemről, aki mellesleg abban az országban el, ahova mentem volna kiderült, hogy bunozo es rendőrségi ügyei vannak, ezt sem tudom mar felfogni.
Évekig nem mehettem oda dolgozni, ahova akartam, majd a virus előtt jött két ajánlat is, amiért öltem volna, az egyikért le kellett mondanom a másikat es a mai napig nem sikerült kijutni a virus miatt. A mai napig. Közben hányásit stresszelem magam a teszten, az átszállásokon, TUTI, hogy el fog romlani minden, mind mindig az életemben. Közben a platoi szerelemről, aki mellesleg abban az országban el, ahova mentem volna kiderült, hogy bunozo es rendőrségi ügyei vannak, ezt sem tudom mar felfogni.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 15:20Pontosan ez a baj, hogy senki nem hisz nekem. Senki nincs a fejemben es senki nem tudja, hogy mik történtek velem gyerekkorom óta, plane most az elmúlt masfel évben. A virus is PONT akkor jött, amikor nekem a LEGrosszabb. Napra pontosan. Egyébként pedig érzem a megfigyelést.
Pontosan ez a baj, hogy senki nem hisz nekem. Senki nincs a fejemben es senki nem tudja, hogy mik történtek velem gyerekkorom óta, plane most az elmúlt masfel évben. A virus is PONT akkor jött, amikor nekem a LEGrosszabb. Napra pontosan. Egyébként pedig érzem a megfigyelést.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 14:37Idézet tőle: Adele5555Nem kötekedni akarok, de szerintem a téveszme az, ami nem igaz. Az en esetemben viszont igazak ezek a szappanopera szerű összefüggések. Egy-két véletlen meg előfordul, 100 már nem. Egyébként én más életében is látom az összefüggéseket, csak nekik nagyon pozitív módon. Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem. Ebbe pusztultam már bele.
"Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem."
A celeb példa az, hogy két munkaajánlat jött össze? Ilyen előfordul bármikor. Nem gyakran, de előfordul.
A vírus miatt RENGETEGEN vesztették el a munkahelyüket.
Az, hogy 100 összefüggést látsz, az már a téveszme-rendszer. Mesélhetnék, hogy én a kezdeti kis téveszméimből milyen következtetéseket vontam le és aztán majdnem mit csináltam... Üldögélnék is most a IMEI-ben (pszichiátriai betegek börtöne). Ahol asszem másfél nm jut egy betegre.
Idézet tőle: Adele5555Nem kötekedni akarok, de szerintem a téveszme az, ami nem igaz. Az en esetemben viszont igazak ezek a szappanopera szerű összefüggések. Egy-két véletlen meg előfordul, 100 már nem. Egyébként én más életében is látom az összefüggéseket, csak nekik nagyon pozitív módon. Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem. Ebbe pusztultam már bele.
"Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem."
A celeb példa az, hogy két munkaajánlat jött össze? Ilyen előfordul bármikor. Nem gyakran, de előfordul.
A vírus miatt RENGETEGEN vesztették el a munkahelyüket.
Az, hogy 100 összefüggést látsz, az már a téveszme-rendszer. Mesélhetnék, hogy én a kezdeti kis téveszméimből milyen következtetéseket vontam le és aztán majdnem mit csináltam... Üldögélnék is most a IMEI-ben (pszichiátriai betegek börtöne). Ahol asszem másfél nm jut egy betegre.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.08.11., 13:18A te esetedben viszont SZERINTED igazak ezek az összefüggések. A véletlenekbe belemagyarázza az elméd a dolgokat.
„Olyan képzet, mely az észrevevés zavartsága, hangulati zavarok, vagy más pathologiás oknál fogva
- téves feltevésből kiindulva
- téves következtetéseket eredményez, s ez
- a tévedés semmi körülmények közt nem korrigálható,
- az egyéniséggel összeköttetésbe jutva azt kóros irányba befolyásolja.
- a beteg tévedéséről meg nem győzhető."
A te esetedben viszont SZERINTED igazak ezek az összefüggések. A véletlenekbe belemagyarázza az elméd a dolgokat.
„Olyan képzet, mely az észrevevés zavartsága, hangulati zavarok, vagy más pathologiás oknál fogva
- téves feltevésből kiindulva
- téves következtetéseket eredményez, s ez
- a tévedés semmi körülmények közt nem korrigálható,
- az egyéniséggel összeköttetésbe jutva azt kóros irányba befolyásolja.
- a beteg tévedéséről meg nem győzhető."
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 12:42Nem kötekedni akarok, de szerintem a téveszme az, ami nem igaz. Az en esetemben viszont igazak ezek a szappanopera szerű összefüggések. Egy-két véletlen meg előfordul, 100 már nem. Egyébként én más életében is látom az összefüggéseket, csak nekik nagyon pozitív módon. Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem. Ebbe pusztultam már bele.
Nem kötekedni akarok, de szerintem a téveszme az, ami nem igaz. Az en esetemben viszont igazak ezek a szappanopera szerű összefüggések. Egy-két véletlen meg előfordul, 100 már nem. Egyébként én más életében is látom az összefüggéseket, csak nekik nagyon pozitív módon. Valakivel olyan összefüggések történnek, mint a mesékben. Van is erre pl. egy celeb példám. Az, hogy 2 munkájánlat jön tejesen egyszerre, amit aztán elvesztek a virus miatt, ilyen nincs. Csak velem. Ebbe pusztultam már bele.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 12:22Akkor ezek a klasszikus téveszmék. Nekem is volt ilyen. Ez eleinte nem olyan durva, aztán egyre rosszabb lesz, valóságos téveszme-rendszer alakul ki. Sajnálom nagyon, ha nem hiszel nekem. Kórház, orvos, gyógyszer.
Akkor ezek a klasszikus téveszmék. Nekem is volt ilyen. Ez eleinte nem olyan durva, aztán egyre rosszabb lesz, valóságos téveszme-rendszer alakul ki. Sajnálom nagyon, ha nem hiszel nekem. Kórház, orvos, gyógyszer.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 12:13En megértem, hogy külső szemmel nem lehet latni az összefüggéseket, hiszen nem vagytok benne. Nagyon küzdelmes volt a munkával való kapcsolatom es mikor találtam egy céget, akivel mehettem volna oda, ahova akartam kitört a járvány. Közben kaptam egy lehetetlen ajánlatot a régebbi cégemtől, amit a másik szerződés miatt le kellett mondanom. Pontosan egyszerre jött két ilyen ajánlat, mikor előtte csak kuzkodtem. Mar ez egy jel. Közben folyamatosan küldik nekem a jeleket. Meghallok egy szót egy videóban, ami ahhoz a rossz dologhoz kötődik, amin egesz nap agyaltam, majd megnyitok egy másik alkalmazást es az a sztori ott folytatódik “véletlenül” az összefüggéseket nem belelatom, hanem meglátom. Másrészt most mar ténylegesen tudom/érzem, hogy figyel valami es irányít, azért történt velem az a nagyon sok rossz...
En megértem, hogy külső szemmel nem lehet latni az összefüggéseket, hiszen nem vagytok benne. Nagyon küzdelmes volt a munkával való kapcsolatom es mikor találtam egy céget, akivel mehettem volna oda, ahova akartam kitört a járvány. Közben kaptam egy lehetetlen ajánlatot a régebbi cégemtől, amit a másik szerződés miatt le kellett mondanom. Pontosan egyszerre jött két ilyen ajánlat, mikor előtte csak kuzkodtem. Mar ez egy jel. Közben folyamatosan küldik nekem a jeleket. Meghallok egy szót egy videóban, ami ahhoz a rossz dologhoz kötődik, amin egesz nap agyaltam, majd megnyitok egy másik alkalmazást es az a sztori ott folytatódik “véletlenül” az összefüggéseket nem belelatom, hanem meglátom. Másrészt most mar ténylegesen tudom/érzem, hogy figyel valami es irányít, azért történt velem az a nagyon sok rossz...
Idézet tőle: magányra ítélve ekkor: 2021.08.11., 11:31Van itt valaki, aki nagyon rosszul van?
Van itt valaki, aki nagyon rosszul van?
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 10:56Olanza = olanzapin, antipszichotikum.
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/olanzapin_teva_5_mg_filmtabletta/51531
Olanza = olanzapin, antipszichotikum.
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/olanzapin_teva_5_mg_filmtabletta/51531
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.08.11., 10:31Nekem is volt ilyen korszakom, még az olvasott könyvekben is jelet véltem látni, és akkoriban amúgy is paranoid voltam, valamennyire okkal. Olanza...
Nekem is volt ilyen korszakom, még az olvasott könyvekben is jelet véltem látni, és akkoriban amúgy is paranoid voltam, valamennyire okkal. Olanza...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2021.08.11., 07:58Ez már kóros állapot. Ha nem tudod magadat egyenesben tartani és az agyad bezárja önmagát egy téves logikai láncba (pl. "a többiek azért mondják, hogy nem igaz, mert tudják, hogy igaz"), akkor mindenképpen orvos kell és antipszichotikumok, és terápia. Nekem is van ilyen tünetem, kényszergondolatom elég sok, de kontrollálni tudom. A saját életed lesz egy rémálom, ha tényleg elszabadul benne a paranoia.
https://divany.hu/eletem/2019/10/15/magikus-gondolkodas/
"Paranoia: amikor mindennek jelentése van
Bár a metaforák rendkívül hasznosak egy művész számára, a mindennapi életben komoly problémákat jelent, ha valaki minden egyes dolog között összefüggést lát a világban. Ha minden tulajdonképpen valami mást szimbolizál, akkor olyan összeesküvés-elméletek és vallási rendszerek jöhetnek létre a személy fejében, ami a többi ember számára aligha követhető. A paranoiával küzdő ember gyakran furcsa képletekkel, zagyva szövegekkel tölti meg a füzeteit, és másokat is igyekszik figyelmeztetni a ránk leselkedő veszélyekre. Gyanús jeleket lát ott is, ahol nincsenek, mígnem teljesen elhatalmasodhat rajta az üldözöttség érzése."
Ez már kóros állapot. Ha nem tudod magadat egyenesben tartani és az agyad bezárja önmagát egy téves logikai láncba (pl. "a többiek azért mondják, hogy nem igaz, mert tudják, hogy igaz"), akkor mindenképpen orvos kell és antipszichotikumok, és terápia. Nekem is van ilyen tünetem, kényszergondolatom elég sok, de kontrollálni tudom. A saját életed lesz egy rémálom, ha tényleg elszabadul benne a paranoia.
https://divany.hu/eletem/2019/10/15/magikus-gondolkodas/
"Paranoia: amikor mindennek jelentése van
Bár a metaforák rendkívül hasznosak egy művész számára, a mindennapi életben komoly problémákat jelent, ha valaki minden egyes dolog között összefüggést lát a világban. Ha minden tulajdonképpen valami mást szimbolizál, akkor olyan összeesküvés-elméletek és vallási rendszerek jöhetnek létre a személy fejében, ami a többi ember számára aligha követhető. A paranoiával küzdő ember gyakran furcsa képletekkel, zagyva szövegekkel tölti meg a füzeteit, és másokat is igyekszik figyelmeztetni a ránk leselkedő veszélyekre. Gyanús jeleket lát ott is, ahol nincsenek, mígnem teljesen elhatalmasodhat rajta az üldözöttség érzése."
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.11., 06:44Sajnálom, hogy így gondolod. A leírásod alapján pedig az van neked, amit írtam. És kórházba kéne menned. Ezt még ragozhatom, ha szeretnéd.
Sajnálom, hogy így gondolod. A leírásod alapján pedig az van neked, amit írtam. És kórházba kéne menned. Ezt még ragozhatom, ha szeretnéd.
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.11., 06:27Köszönöm a válaszokat, az a gond, hogy szerintem nem vagyok az, mert nem belelátom a jeleket a dolgokba, hanem MEGlátom őket. Eleve a családom egy hatalmas nagy fortelem, szinte mindeki beteg benne, egesz életem olyan volt, mint egy szappanopera, de ami masfel eve történik, arra mar nincsenek szavak. 3x lett visszamondva a munkám a járvány miatt, PONT amikor a legjobb munkát megkaptam volna.... teszteltetni kell, karantén kell, 300 féle dolgot kellett előtte elintézem egyedül, mert nincs senkim, nincs aki segítene, a gépet is lekésném, mert nincs aki kivisz. Mar minden nap hasmenesem van a szorongás miatt, pedig alig eszem, mert gyomorgorcsom van. Egyszerűen mindenben ott vannak a jelek es tudom, hogy figyel valami es játszik velem, nevet rajtam.
Köszönöm a válaszokat, az a gond, hogy szerintem nem vagyok az, mert nem belelátom a jeleket a dolgokba, hanem MEGlátom őket. Eleve a családom egy hatalmas nagy fortelem, szinte mindeki beteg benne, egesz életem olyan volt, mint egy szappanopera, de ami masfel eve történik, arra mar nincsenek szavak. 3x lett visszamondva a munkám a járvány miatt, PONT amikor a legjobb munkát megkaptam volna.... teszteltetni kell, karantén kell, 300 féle dolgot kellett előtte elintézem egyedül, mert nincs senkim, nincs aki segítene, a gépet is lekésném, mert nincs aki kivisz. Mar minden nap hasmenesem van a szorongás miatt, pedig alig eszem, mert gyomorgorcsom van. Egyszerűen mindenben ott vannak a jelek es tudom, hogy figyel valami es játszik velem, nevet rajtam.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.10., 23:35Nekem úgy tűnik, hogy pszichotikus vagy. Ne ijedj meg ettől, simán meg lehet gyógyulni, csak kórházba kellene menned sürgősen és gyógyszert kapni ill. beszedni! Jobbulást és jó helyre jöttél, jó helyre írtál, nem lesz semmi baj!
Aspie, nagyon köszönöm, hogy írtál Adele-nek.
Nekem úgy tűnik, hogy pszichotikus vagy. Ne ijedj meg ettől, simán meg lehet gyógyulni, csak kórházba kellene menned sürgősen és gyógyszert kapni ill. beszedni! Jobbulást és jó helyre jöttél, jó helyre írtál, nem lesz semmi baj!
Aspie, nagyon köszönöm, hogy írtál Adele-nek.