Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Megélhetés, létminimum, nyomor.

pl. nagyon szeretném Fodor Gábort látni a parlamentben, és ha ő nem kerül be ebbe a készülődő összefogásba, esélye se lesz. sorolhatnám.

Idézet tőle: nemember

Én azt nem értem, miért csak fidesz és mszp létezik a magyar többség fejében... másokra is lehet ám szavazni, esélyt adni olyanoknak, akik még nem járatták le magukat

ezt lenne hivatott kezelni az ellenzéki összefogás, ami mostanában még elég képlékeny, bizonytalan. de pl. egy LMP-s jelöltnek csak ezen az összefogáson belül lenne lehetősége nyerni. stb.

Idézet tőle: nemember

Én azt nem értem, miért csak fidesz és mszp létezik a magyar többség fejében... másokra is lehet ám szavazni, esélyt adni olyanoknak, akik még nem járatták le magukat

 

Jó kérdés. Valószínűleg azért sok embernek van más alternatívája, de ha kisebb támogatottságú pártokra "pazaroljuk" a szavazatunkat, akkor biztos a bukás, szétforgácsolódunk. Ezért volt jó a kétfordulós rendszer. Ha az első után láttam, hogy a favoritom esélytelen, akkor át lehetett csoportosítani az erőket a második legszimpatikusabbra. Vagy lehetőség volt, hogy két párt kiegyezzen, és az egyik visszaléptesse a jelöltet.Ha egy fordulós lesz a válsztás (az lesz), akkor nem szavazhatok kis pártra, akit a legjobbnak tartok, mert az olyan,mint ha kidobtam volna a szavazatom a szemétbe. Tehát előre meg kell gondolni, és ez csak nagy párt lehet.

 

Meg hát a magyar választó borzalmasan igénytelen, nem tájékozódik, sokkal jobban vevő a szenzációs csúsztatásokra, mint a tényekre. Ezért van, hogy csak a "régi motorosok" esélyesek. Pedig az újak közt vannak nagyon jó arcok, és ami még fontosabb, életképes, jó irányba mutató programok.

Mert okosok ezt jól kitalálták. A tömeget jól lehet manipulálni. "Oszd meg és uralkodj!"

És az emberek sajnos, vagy hál Istennek emberek (csak) maradnak. Minden ezzel ellentétes híresztelés ellenére.

Miért változtak volna kétezer év alatt?

Ami Julius Caesarnak, az asztokratáknak (most vörös báró klánok), és lovagoknak (üzletemberek nem vörösbáró része) és a plebsnek (a nép, az Isten adta nép vagy szimplán tömegek) jó volt, az jó most is.

Ilyen az ember, és ami egyszer jól be vált, az máskor is befogválni.

Jó tudom, mindeknek hinni kell valamiben. De régen is azt mondták, azt a templomban kell. Elnézést!

Tők mindegy melyik van hatalmon a "megélhetés, létminimum, nyomor", az ugyan az lesz. Max. Másik pofa "úr" vigyorog a bandájukból hozzá a tévében.

Ezek, már mint a banda ezen fele, a köz-rabszolga-munka programot csinálta, azok valami más kellemetlen nyavalyát hoztak volna. Már a Bajnai pedzegette is, hogy mit kellene főleg úgye papíron  a foglakozatás változatásán javítani - nyugati elvárás volt. Egy kis sanyargatást egyik sem hagyott ki eddig.

Megélhetésben még kisebb eltérések vannak, de nem az itt tárgyalt és érintett rétegben. És összesítésénél nincs kimutatható különbség, csak ugyan az a biztos romlás. Ezt nem egy párt hozza, úgy gondolják, a választás után meg lehet engedni maguknak ezt.

Én meg attól kapok agyf@szt, hogy egy büdös banda az egész, és csak cirkuszból marják egymást, ráadásul rokonok és ugyan az a hazug maffia, szó szerint. Előre megbeszélt séma vagy régi sérelmek alapján civakodnak. A többségnek az országban nem oszt nem szoroz melyik lesz hatalmon, csak az idegeiket ölik, meg kell a cirkusz és az agymosás.

Ez kb. olyan, válasszunk a torkon csapás, halántékon vágás és a két oltári pofon közül!

Jó, akinek most lecsökkentették az adóját, igen volt egy kisebb réteg akit ez érintett. És jó sokan megszavazták, hogy adóztassák meg a minimálbérük. :-O :SSS

Meg, anno amikor botor módra elvették a támogatott lakáshitelt, nem mintha ezek nem tettek volna hasonlóakat. De eddig mindig a bizonytalanok választották meg a kormány pártokat. Ők döntöttek lényegében papíron, és ráadásul az érdekeik ellen 1994 óta az összes kormánypártról (a két legnagyobb közvélemény kutató szerint), és nem azok, akiknek kedveztek (a racionális okokból biztos pártválaszok) mozdították a mérleg nyelvét, tehát nem ők akiknek érdeke volt választottak lényegében arról ki legyen kormányon. (Legutóbb a minimálbéresek például tömegével. De hogy miért, azt inkább ne kérdezze senki!)

Hát igen, most a főleg németeknek adják el az országot, előtte a többieknek jobban kedveztek.

De egyik sem emelte sok éve például minimál nyugdíjat, amihez szám szerint a legtöbb igen szegény jutatása van kötve (milliókról van szó). Amit meg adott azt az egyik kezével, azt a másikkal visszavette a kisembertől mind.

Van is vagy húsz éve összehangolt munkával mára már négy és félmillió szegény és mély szegény.

A Horn (? :S) meg a kegyetlen sorozat gyilkos, aki könnyen játszotta anno a bátrat külügyminiszterként, mert már 1986 vagy 1987-ben behívták a kínai magyarnagykövetet, hogy mit szólnak ahhoz, hogy Gorbacsov eladta a nyugatnak keleti blokkot, így nem volt nagy bátorság megnyitni a határokat, szimpla számítás. De jó ez a kutyából nem lesz szalonna ember.

Itt a piros hol a piroson az utcán a többségnek érdemesebb és hasznosabb választania. Már ha nem vagy a kedvezményezettek szűk jómodú táborrában van.

És nem árt figyelembe venni, hogy az a helyzet lényegében, hogy egy ember jobb vagy balkeze közül lehet választani a politikában is, és minda két kézben, nagyjából ugyan az van.

A propaganda más. Ellnézést de 1994 és 1998 közt volt a második legnagyobb osztogatás és fosztogatás, csak 1990 és 1994 közt volt nagyobb. Csak az a kérdés ki milyen valós dolgokkal "szereti" "mocskolni", mit szerett felhánytorgatni a politikában a rokkonainak.

Én azt nem értem, miért csak fidesz és mszp létezik a magyar többség fejében... másokra is lehet ám szavazni, esélyt adni olyanoknak, akik még nem járatták le magukat

Pont szavazni bűn elmenni, legitimizálni őket.

Jó tudom ha Pisti tegnap rúgott meg, ma meg Jocó, akkor ma a többség Jocóra haragszik.

És ha ezzek most elvettek valamit, hátha a másik nem, és talán jobb is lett volna. De szólok nem lett volna az. Csak hát most ezt, amikor meg azok vannak hatalmon azokat kell szidni. Mert az aktuális vette el. Amúgy meg a többségnek nincs miért szeretni egyiket sem. Utálni meg mindenkinek van oka minda kettőt.

A politika, olyan mint egy pöcegödör, bűdös, és ha nem szívatyúzni jöttél, nincs értelme a közelébe menni vagy foglakozni vele, mert csak max. sz@ros lehetsz.

Idézet tőle: Zsolt2097

Ettől az "ááá..., egyik kutya, másik eb, mindenki egyforma úgyis" mentalitástól falra tudok mászni

ez engem is rohadtul bánt. azt hiszem, leírtam már, hogy a "nem megyek el szavazni, mert egyik se jobb a másiknál" hozzáállástól tépem a hajamat. rohadtul nem egyformák. még a korábbi fidesz-kormány és a mostani között is hatalmas a különbség. számomra 23 éve semmi sem volt olyan borzalmas, mint amit most a fidesz művel. és ha vki nem szavaz, csak nekik asszisztál.

Ettől az "ááá..., egyik kutya, másik eb, mindenki egyforma úgyis" mentalitástól falra tudok mászni, mert hülyeség, káros ,demagóg. Annak jó csak, aki az alapvető dogokkal sincs tisztában.

Volt már 2/3-os kormány (Horn), de ők önként vállalták, hogy nem változtatnak meg törvényeket ellenzéki konzsenzus nélkül. Nem pusztították le  a gazdaságot, nem játszották át a haveroknak az állami földet, trafikokat, bíróságokat, köztévét -rádiót, művészeti alapokat, nagyberuházásokat, nem lopták el a nyugdíjat, nem tették földönfutóvá a rokkantakat, bűnözövé a hajléktalant és eleve azt, aki szegény..., nem írtak ki minket Európából, ahová állítólag 1000 éve tartunk.

 

Az egész elmúlt 60 év töretlenül élő politikai garnitúra klánjai azok.

Itt AZ ?oldalak? úgy köszhetnek Kezét csókolom nagynéni, nagybácsi! Szia fiam!

(Vér nélküli rendszerváltás nincs. Nálunk ilyen délen-keleten bíztos nincs, és soha nem is lesz.)

Jó mondjuk a világ legbefolyásosabb családjából származó Obamát, aki a szegényeken élősködik nem fogjuk utolérni, sem szóbeli hazugságban, sem álságosságban vagy más undoító dolgokban.

u.i.: Nem igazán hiszek a demokráciában, de amíg mint nálunk csak piszlicsár családi marakodások  helyszíne a politika - mint az USA-ban - minimum virágzó világhatalomnak kellene lennünk, hogy ez vezessen valahova, mint annó az USA első ötven éve, a múlt században; vagy az útjuk 1901-ig, amikor megelőzték Nagy Britanniát iparilag. De nálunk lósz@r sem lesz, csak kicsinyesség.

 

Az egész gránitszilárdságú gyalázat ahogy van, az elkövetőikkel együtt.

Idézet tőle: Zsolt2097

Van olyan ország, ahol az alkotmányban benne van, hogy senki nem éhezhet,és nem maradhat fedél nélkül. 🙂 A miénkben (ebben az új, gránitszilárdságúban) az van benne, hogy szegénynek, betegnek lenni bűn.

a gránitszilárdságú alkotmány ezen megállapítása szégyen az egész országra nézve.

Nem, Lonely, ez pont nem segély! Én már több helyen olvastam erről, nagyon logikus makrogazdasági szemszögből is, és teljesen más filozófián alapul.

 

A legnagyobb jövedelmük azoknakvan, akik a tőkejövedelmből élnek. Mondjuk van egy erdőjük, bányájuk, vagy csak sok pénzük, ami pénzt fial. De én is, te is a Földre születtünk, ahogy a madarak vagy a szarvasok, őzek. Az az erdő a levegő miénk is, a föld kincse a miénk is, jár belőle a részünk.

 

A technika fejlődésének azt kellett volna eredményeznie, hogy sokkal hatékonyabban, kevesebb munkával tudjuk előállítani a szükséges értékeinket, így mondjuk naponta csak 3-4 órát kell dolgozni egy nap. Ehhez képest az történik, hogy az emberek egy részének rengeteg munkája van, a másik résznek meg a nagy semmi.

 

Van olyan ország, ahol az alkotmányban benne van, hogy senki nem éhezhet,és nem maradhat fedél nélkül. 🙂 A miénkben (ebben az új, gránitszilárdságúban) az van benne, hogy szegénynek, betegnek lenni bűn.

Ma megtanultam a net segítségével hogy kell használni a töltőt, magamtól nem jöttem rá a boltban meg nem tudtak segíteni. Gyümölcsös dohányt vettem és szénszűrős filtert... Talán ezzel jobb illatom lesz és olcsóbb is.

Idézet tőle: Mobid2

nem tudok leszokni a cigiről, úgyhogy tölteni fogom, hogy olcsóbb legyen, megjött az adóhoz a csekk.

reméljük, nem lesz brutális árnövekedés a 10-12%-os árrés miatt....én nem dohányzom, de ez  nem fair megoldás volt.

nem tudok leszokni a cigiről, úgyhogy tölteni fogom, hogy olcsóbb legyen, megjött az adóhoz a csekk.

Ez tök logikus, és megoldana egy csomó társadalmi problémát.

 

http://nol.hu/lap/forum/20130628-garantalt_jovedelem_mindenkinek

Idézet tőle: Vpollard

Zsolt, nem tudom, de néha már szégyellem, h magyar vagyok. ez az utóbbi pár évben jött elő, addig szerettem a "hazámat". most már nem tudom, mi van, a hányigeren kívül.

 

Ezzel én is így vagyok, mikor a politikusokaz szidják, néha eszembe jut, hogy az egyszerű ember támogatása nélkül nem csinálhatnák meg velünk ezeket a szemétségeket.

De nem hiszem, hogy rosszabbak vagy jobbak lennénk más nemzeteknél, csak annyi, hogy másképp szocializálódtunk. nem a jó,hanem a rossz ösztöneinkre lehet hatni. Valamiért nem tudunk összefogni, valami ellen annál inkább.

Akiket arra szocilaizáltak, vagy maguktól jöttek rá, hogy nem a köznép van a vezetésért, hanem épp fordítva, a vezetés dolga szolgálni a köznépet, azok jobban kiállnak az érdekeikért.

Ennyi az igénynívónk, ennyi telik tőlünk, mi választottuk őket, mi fogjuk újra, vagy ha nem, mi törődünk bele,hogy a következő is elkurvul. Pedig fegyvert se kéne ragadnunk,mint a világ sok részén teszik, csak elmenni behúzni az x-et...

Idézet tőle: Zsolt2097

Nem tudom, hogy másutt mi van, de bennünk,magyarokban egy csöpp gerincesség sincs. Ez a "szabadságszertő nép" mítoszt nem tudom, hogy mi táplálja. mindig, mindenkivel kollaborálunk, nem állunk ki magunkért. a gyöngébbet rúgjuk, az erősebbnek behódolunk. Régebben, ha a földművesek késve kapták meg a kártérítést (persze EU pénzből) a jégverés, aszály, bármi miatt, akkor fölvonultak a Kossuth tér elé sok milliós (EU támogatásból beszerzett) traktorjaikkal. most, hogy nagyon csúnyán elbántak velük, kussolnak. Ki érti ezt? Néhány Don Quijote lázong, de velük nem foglalkozik senki, mert a városi populáció nagy része azt sem érti, hogy mi a "földmutyi" lényege.

Zsolt, nem tudom, de néha már szégyellem, h magyar vagyok. ez az utóbbi pár évben jött elő, addig szerettem a "hazámat". most már nem tudom, mi van, a hányigeren kívül.

Nekem csak olyan munka lenne jó, amit teljesen rugalmas időbeosztásban végezhetek. Vannak napok, amikor semmire nem vagyok képes, még arra sem, hogy egy üveg vizet bekészítsek magamnak. Kimozdulni sem tudok, még a postaládát megnézni sem,pedig hallom, hogy bedobtak valamit.

Ha megszólal a telefon, olyan, mintha belém lőttek volna puskával.

Melyik munkaadó tolerálná ezt?

 

Marad az alkalmi munka, rugalmas határidőkkel. Eddig szerencsém is volt ezekkel, valahogy el tudtam végezni mindig, informális "alkalmazásban" (= egyszerűsített foglalkoztatás), de idén semmi nincs, semmi, de semmi! Pusztul, zsugorodik minden. Ha az irodistának nincs pénze, kevesebbet vásárol a boltban, ha a boltosnak nincs forgalma, nem renováljtaja a lakását a kőművessel, ha a kőművesnek nincs munkája, nem megy fodrászhoz, ha a fodrásznak nincs forgalma, nem gondoztatja a hétvégi ketjét velem... itt csattan az ostor legelőbb, a végén - rajtam.

Nem tudom, hogy másutt mi van, de bennünk,magyarokban egy csöpp gerincesség sincs. Ez a "szabadságszertő nép" mítoszt nem tudom, hogy mi táplálja. mindig, mindenkivel kollaborálunk, nem állunk ki magunkért. a gyöngébbet rúgjuk, az erősebbnek behódolunk. Régebben, ha a földművesek késve kapták meg a kártérítést (persze EU pénzből) a jégverés, aszály, bármi miatt, akkor fölvonultak a Kossuth tér elé sok milliós (EU támogatásból beszerzett) traktorjaikkal. most, hogy nagyon csúnyán elbántak velük, kussolnak. Ki érti ezt? Néhány Don Quijote lázong, de velük nem foglalkozik senki, mert a városi populáció nagy része azt sem érti, hogy mi a "földmutyi" lényege.

igen, ez az időjárástól való függés elgondolkoztatott: más országokban is ez van? ez vmi általános emberi tulajdonság, vagy speciálisan magyar? nem ismerem a statisztikákat. de ez olyan őrült indok, h a hajam tépem miatta:)

ha lesz aláírásgyűjtés a dohány haszonkulcsának csökkentésére, örömmel aláírom. undorító, ami itt történt. ja, amúgy  1 évig voltam kisboltos, és a cigi volt a legveszteségesebb temék a 2-3%-os árréssel vagy mivel....utálok már erre gondolni is.

Idézet tőle: Vpollard

Idézet tőle: roboman

én is, de minek? amikor az ország 2/3-a birka...

számomra a legnagyobb bűnök egyike, ha vki nem szavaz. komolyan, megvetem az ilyen embereket (kivétel, ha nagyon beteg vki persze). van olyan ismerősöm, aki kijelentette, h ő nem ment el szavazni, mert épp más dóga volt. négyévente egyszer, reggel 6-tól este 7-ig. hát fel tudtam volna rúgni. bezzeg azon tud rinyálni, milyen szar ez az ország...

 

Hát, ha nem is bűn, de a szénfekete hülyeség, a "jajaj, kisember vagyok én, nem múlik rajtam semmi" hamis beállítódás megnyilvánulása.

Az meg szánalmas, hogy az időjárástól függ a részvételi arány. Ha rossz idő van az ominózus válsztási vasárnapon, még csakcsak feltápászkodunk a tévé elől, ha szép az idő, inkább lemegyünk a telekre, vagy nagytakarítást szervez a család, ha esik az eső, megint nem megyünk.

 

Egy kisvárosban 6, azaz hat szavazaton múlott, hogy egy gazember lett a polgármester. Másnap beszélgettek az emberek, hogy ki volt szavazni, ki nem. Volt, aki háborgott az eredményen, de nem volt szavazni, mert nem volt kedve átöltözni. :)))

Én legutóbb malteros, festékes kezeslábasban mentem,így is remekül be tudtam húzni az x-et. Ki a fene az a választási bizottság, hogy nekem puccparádéba kelljen vágni magam miattuk?

 

Most népszavazás lehetne arról, hogy a nemzeti dohányboltokban se lehessen 10 % az árés, csak 3,3%. Ez komoly következményekkel járhatna, mert a csalódott csókosok borítanák rá a bilit a jótevőikre,nagy pofánvágás lenne erre a szemétségre. 10%-nál simán lehet százezreket keresni munka nélkül, 3,3-nál bizony a tulajnak is be kell ülni a pult mögé, és szerényebb a nyereség, ha nem is kevés. De szerintem a 200 ezer aláírás sem fog összegyűlni. 🙁

De ha majd arról kell szavazni, hogy tilos legyen közterületen dohányozni, akkor biztos milliók elmennek, mert valakik ELLEN mindig jó érzés tenni valamit.

Idézet tőle: roboman

én is, de minek? amikor az ország 2/3-a birka...

számomra a legnagyobb bűnök egyike, ha vki nem szavaz. komolyan, megvetem az ilyen embereket (kivétel, ha nagyon beteg vki persze). van olyan ismerősöm, aki kijelentette, h ő nem ment el szavazni, mert épp más dóga volt. négyévente egyszer, reggel 6-tól este 7-ig. hát fel tudtam volna rúgni. bezzeg azon tud rinyálni, milyen szar ez az ország...

köszi 🙂 remélem menni fog... De szerintem igen. Nagyon motivált vagyok.

összejött a 8 óra? hát akkor megérdemelsz egy hatalmas lelki ölelést 🙂

Én is négyet terveztem, de sikerült a 8. A pénz szempontjából sem mindegy ugye... ha nem bírom, max pár hónap után abbahagyom.

Érdekes, én egy darabig nem vágyok most 8 órás munkára, de olyan 6-tal lehet, hogy kibékülnék.

nekem, ha bírom majd a napi 8óra munkát, nem lesznek többet anyagi gondjaim.

Nem is lesz létjogosultságom ebbe a topikba írogatni majd.

Idézet tőle: roboman

én is, de minek? amikor az ország 2/3-a birka...

 

Hát, ahogy vesszük. Az emberek 46%-a ment el szavazni, 52%-uk támogatta, a jelenlegi kormányt, ebből lett a parlamentben (a választási matekból adódódan) 68%-os többség. Szóval 4 emberből 1 támogatta a mostani nyereteseket,1 mást szeretett volna, 2 otthon maradt. 1/4 résszel lettek "kétharmadosak."

 

De a jó hír, hogy a hatalommal visszaélve úgy modosították a választási törvényt, hogy most még kisebb támogatottsággal is újra kétharmadosok lehetnek. :)))) Ravasz fiúk ezek!

én is, de minek? amikor az ország 2/3-a birka...

én is mindig elmentem szavazni-...

A régi gondnokunk 150 nyugdíjat kap. Harmadmagával csinálta a munkát, valahogy úgy, hogy ha szóltunk neki, hogy kiégett egy égő, kivett egyet a fiókból, "nesze, a létra meg ott van a sarokban."

Az utódja (szintén nem fiatal!) 90-et kap fizetésként, és maga végzi 3 ember munkáját, fizeti a buszbérletét, és ha nyugdíjba megy, nem 80, hanem 66%-át kapja a fizujának majd.

 

De hát nem szabad őket bántani, 3 milló szavazó, és ők nagyon öntudatosan el is mennek választani, nem úgy, mint a pihentagyú fiatal és középgeneráció.

így van, a mostaniaknak már sokkal rosszabb helyzete van.

hát még nekünk, akik még dolgozni se tudunk (itt sokan a búrán).

én spec. nem szeretném megérni a nyugdíjkorhatárt, 50 év a cél. most vagyok 42.

Igen, aki 2008. január 1. előtt ment nyugdíjba, az viszonylag jól járt. (Elvi netto bér 80%-a) A nyugdíjakat ha törik, ha szakad, mindig emeleik, ezért lehet az, hogy egy nyugdíj másfélszer annyi, mint amennyi  abban a munkakörben a fizu, ugyanis a fizetések vagy stagnálnak, vagy alig emelkednek, de sokkszor csökkennek is. (Például a közalkalmazotti bértábla 2007 óta változatlan, a versenyszférában szemrebbenés nélkül csökkentenek az eremény függvényében...)

Ugyanakkor ez az "átlag", meg a medián (egy számsor középső értéke) is csalóka, sok módon előállhat, igazából nem mond semmit. valószínűbb, hogy sok embernek van jó nyugdíja, soknak nyomorúságos összeg, és a legkevesebben vannak a medián közelében.

 

De a legrosszabbul az jár, aki idén január 1. után éri el anyugdíjkorhatárt, jóval kevesebb lesz megállapítva.

Idézet tőle: Zsolt2097

Érdekes adatok. A legbiztonságosabb dolog öregségi nyugdíjasnak lenni ma Magyarországon?

el se kell olvasni a cikket ahhoz, h tökéletesen egyetértsek a megálapítással. azért vicces, h még mindig forgalomban van az a kifejezés, h "kisnyugdíjas". persze vannak ilyenek is...de vmelyik betelefonálós műsorban egy illető azt mondta, h kisnyugdíjasként nagyon örül a rezsicsökkentésnek. a műsorvezető megkérdezte, mennyi a nyugdíja, és azt mondta: 120e Ft. tényleg csak sajnálni tudom, bakker....

Érdekes adatok. A legbiztonságosabb dolog öregségi nyugdíjasnak lenni ma Magyarországon?

 

http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kulonos_dolog_derult_ki_a_magyar_nyugdijakrol.1.186488.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Én is értem, de nekem rögtön az ugrott be a szülőről, hogy korlátoz, gáncsol, lenyom, folytogat, lehülyéz, meggyőz, hogy nélküle semmi vagyok, elveszi az önbizalmam stb - és nem az, hogy enni ad, meg felnevel.

 

Most már, kellő távolságból tudom pozítívan szemlélni őket, talán azért is, mert nagy nehezen, évtizedek alatt rájöttek ők is, hogy ez nem az a világ, amiben ők fiatalok voltak.

Idézet tőle: Mobid2

Felvettek, megváltozott munkaképességűként. SIKERÜLT!

:)))))

majd tudósítsál, hogy hogy telnek az első napok, milyen a meló!!!

Idézet tőle: Mobid2

Felvettek, megváltozott munkaképességűként. SIKERÜLT!

GRATULA!

Idézet tőle: Zsolt2097

Tisztelni és/vagy szeretni valakit nem elhatározás kérdése.

És én rengeteg embert ismerek, akinek az életét épp a szülei tették tönkre, néha merő jószándékból, néha simagyöpösségből. És épp attól fordult jobbra az életük, hogy megszabadultak ettől a "muszáj-tisztelettől."

én ezt értem, Zsolt, azért is próbáltam különbséget tenni a szó jelentései között. tisztelem pl.  a lelkészünket, mert rákos, és két kemó közt csodás beszédeket tart. apám halott, anyámat bibliai értelemben tisztelem -- megköszönöm neki, h rendesen felnevelt, hogy most is támogat, még ha nem is szeret. ezt jelenti számomra a tisztelet. elismerni, hogy a másiknak fontos szerepe van az életünkben. elismerni, h sokat tett értünk, hogy nem hagyott magunkra, hogy tette a dolgát (pl mint szülő).

Felvettek, megváltozott munkaképességűként. SIKERÜLT!

Tisztelni és/vagy szeretni valakit nem elhatározás kérdése.

És én rengeteg embert ismerek, akinek az életét épp a szülei tették tönkre, néha merő jószándékból, néha simagyöpösségből. És épp attól fordult jobbra az életük, hogy megszabadultak ettől a "muszáj-tisztelettől."

-

-

-

-

Az a bizonyos 30 nap...

Érdemes figyelemmel kísérni, bár túl sok jót nem várok.

http://szelbernadett.blog.hu/2013/06/11/beteg_emberek_kenyszermunkan_a_kormanynak_ez_belefer

Idézet tőle: Zsolt2097

Hasonló szitu, de az "ex" van olyan rendes, hogy 2 havonta hoz egy zsák kutyatápot, ami azért nagyon rendes dolog tőle.

🙂

ez tényleg rendes dolog tőle. szerintem alapvető kötelesség lenne. az én exem másfél éve meg se kérdezte, hogy vannak a közös állataink, akiket ő is szeretett. az egyik közös kutyánk másfél évig szenvedett, mert nem látta a másik gazdit.  az, hogy kaját nem kapott, más kérdés, az csak engem bántott (rendesen etettem őket). azon kívül, h igazságtalannak érzem, amit velem tett, sokkal erősebben érzem azt, hogy tönkretette a közös állataink lelkét. mindannyiran örökbe fogadottak voltak. egyszer már elhagyták őket, és most még egyszer átélték. nem kéne ilyen szenvedés.