Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Megélhetés, létminimum, nyomor.

Na!! Szinte látom,LM már vési a táblát.."ELADÓ":))))

Te nem fogsz így járni drága LM! Addig még sok idő fog eltelni,és változni fog a világ..

Aham, úgy... Akinek nincs egy meleg hely ahol meghúzhatja magát és esetleg enni is kap, annak kampec...

Kihalnak? Úgy érted meghalnak??

Bár az alkoholizmus is betegség...sokak szerint..

LM, azért nem találkoztál eddig, mert ritkán vagy utcán szerintem... Én már láttam jópár "gyanús" alakot... Max. hajléktalanszállók fogadják be az ilyeneket, de sokuk egyszerűen arra sem alkalmas, hogy felkeressen ilyen helyeket, és telente szépen kihalnak...

Fordítva kellett volna .....

A társadalomnak nem vagyunk útban szerintem...

Képzeld: az utcára kerülnek. Ennyi. Ha nincs aki gondoskodjon róluk, ez a mai magyar társadalom nem biztosít nekik semmit... Szép, mi?

Én úgy tudom, nincsenek is már olyan elmegyógyintézetek mint régen... De lehet rosszul tudom. Mindenesetre, nem hiszem, hogy van olyan intézmény, ahova mindenféle díj nélkül felvennének és ellátnának életed végéig....

Na de már egyet kizártunk:) Az öngyilkosságot is kizárhatod...marad a lopás,és a bozótirtás:))

Ilyenért elmegyógyintézet???????

Idézet tőle: Luciann

Rakéta, hát, na ja!!! 😛 (Én voltam már az idén 13 fokban is november elején. 🙁  )

Jelentem, 5 kilót fogytam egy hónap alatt. 

nem semmi! 🙁

én meg hizok... azt mondogattam idén, amig kövér vagyok, nincs gond!

értem 🙁 🙂

Idézet tőle: Boni

🙁

🙂 azt hogy csináltad???

Kevés a kaja. 🙂 Nincs módomban túl enni magam. 🙂

🙁


🙂 azt hogy csináltad???

Rakéta, hát, na ja!!! 😛 (Én voltam már az idén 13 fokban is november elején. 🙁  )

Jelentem, 5 kilót fogytam egy hónap alatt. 

Idézet tőle: Luciann

Idézet tőle: Zsolt2097

Ha valaki érintett fafűtés témában, néhány takarékossági jótanács:

http://greenfo.hu/hirek/2012/11/25/esszeruen-futsunk-faval

Bele olvastam. Fával fűtök. December 1-vel kezdődik a fűtés szezon. Az idén még nem gyújtottam be egyszer sem. Ma 15 fok van a szobában, mert kint sütött a nap. Én meg itt bundás kabátban, stb,...:)

Én a parlamentben csinálnék 15 fokot, fagyoskodjanak ők ezzel a szociálishállóval! - ja és kötelezővé tetném a részvételt és nem öltözhetnének az átlagosnál jobban fel.

Idézet tőle: Zsolt2097

Ha valaki érintett fafűtés témában, néhány takarékossági jótanács:

http://greenfo.hu/hirek/2012/11/25/esszeruen-futsunk-faval

Bele olvastam. Fával fűtök. December 1-vel kezdődik a fűtés szezon. Az idén még nem gyújtottam be egyszer sem. Ma 15 fok van a szobában, mert kint sütött a nap. Én meg itt bundás kabátban, stb,...:)

Anyámnak régen volt egy vidéki háza Nyugat-Magyarországon, (nyolc évre leköltözött a zajos Budapestről egy vidéki nagyváros kertvárosába egy itteni lakás árából). Vegyes tüzelésű kandalló volt beépítve a házba, ott volt opció a fa (is), és a szén (is). A fekete kőszén volt a legolcsóbb végül éves szinten, olcsóbb volt mint a fa. Jó büdösebb a szén, és környezet szennyezőbb.

Mert fát, rosszat vízeset (amúgy még büdös cserfát - nem mellesleg) és egyéb más buktát építetek a rendszerbe, tucatjával.

Hatékonyság és a korom mennyiség végkép a szénválasztásra ösztönözte. "Ráadásul kis túlzással több mázsa össze-vissza fa helyet pár láda szén tégla volt". Amúgy a lengyel brikett végül jobban megérte, mint a német.

Ami fura, hogy biztos tanulságos a cikk és igazad van, hogy közéetted. Csak nekem is volt ezzel személyes tapasztalatom látogatóban, és másod kézből is elég sok infóm.


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normál táblázat";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";}

Ha valaki érintett fafűtés témában, néhány takarékossági jótanács:

http://greenfo.hu/hirek/2012/11/25/esszeruen-futsunk-faval

De ezt arra adták, azaz ítéletéek meg segítségnek, hogy nincs semmim, és adósságban úszok, mert rednkívűli egészségügyi kiadásom voltak, most több a rezsi fele mint a pénzem így  +++ "plusz nincs mit ennem."

Ha nem lenne a bátyám, tényleg nem is lenne mit ennem, sőt még fedél sem lenne a fejem felett.

No majd jövőre.

Amúgy én végig jártam kétszer negyed éves családhonozóban lévő egyéni, pályaválasztási és munkahely keresési tanfolyamot. ("Nincs számomra magyarországon munka. Majd ha szereztem x vézetség  papírt akkor lenne. Ez hatékonyan bő 5 év.) Voltam a munkaügyi központban a problémás munka keresők spéci irodájában, (az egy vicc volt (25+ fő alkalmazott felett extraadó elkerülésére érdekében kell(ett) egy-két rabszolga a cégeknél) , nálunk csak óda közvetítenek félműszakos "munkára", jobb esetben fél bérre ahol, 5-6 óra fizikai munkát kell végezni (4 órában 😀 +1-2), úgy, hogy 20 kilót nem emelhetek meg, legalábbis, rendszeresen nem (fiatalkori súlyos isiász, bár "gyógyult", már csak hajlam és hátfájás). A szigonynál meg az szocmunkás srácot röhögte ki a munkaerőközvetítő pasi, hogy a fizikális betegség/állapot dg.-met kihagyta a papírok közül a srác, ő így meg háromnegyed órát kereset, és közben nehezen talált hat, így már nem alkalmatlan munkát. Monjuk én voltam az nap az utolsó ember így senki nem várt miattunk, és mondta legalább előtte a progresszív rockról és a hetvenes évek rockbandáiról (ez az egyik email címemből adodó  téma) beszélgetünk egy jót, az ezt megelöző másik háromnegyed órában.

Bátyám meg Angliában húzza a gályát, és miattunk veri adóságba magát, remélehtőelg és tervezeten "csak" időlegesen.

Nő aki megítélte, az mondta azt gondolja maga, hogy az összes segélyből együtvéve meg lehet élni??? - mintha azt kérdezte volna maga idióta? - meg is volt a válaszom. Ő persze 2,5 hónap fizettt szabadságon volt, mert éppen valami közgazságból diplomázott, hogy magasabb legyen ott a bére.  

Rakéta, én is negyed évenként egyszer kapok 4000,-Ft-ot. 😮

.

Beadtam egy átmeneti segély kérelmet egy kivételesen gazdag önkormányzathoz, hogy sajna mivel ketten élünk egy háztartásban, és mind a ketten leszázalékolva kellő munkaidő híján (öcsém betegsége jóval 18 éves kora előtt súlyos volt, nekem meg a gerincem is eltört egyszer, munka miatt, de van az is amiért itt vagyok), két állandó szociális segélyből élünk a fivéremmel, amúgy egy önkormányzati házban, ahol az ő hanyagságuk (vakolatlan falak, rossz nyílászárok etc. – „nincs rá pénzünk” - mondták) az e havi rezsiköltségem, ami a jövedelmem 70+%-a, most megterhelődött rendkívüli egészségügyi kiadássokkal és még a f@szom sem tudja mivel, és így éhezni fogok kényszerülni. Az ügyintéző nő szerint tökéletes papírt írtam, és aki elbírálja, az tuti még egy percet sem nélkülözőt, ... . Erre adtak egy hónapra 5 ezer Forintot!!!

Napi 165 Forint kajára és még pótoljam is  valamiből a rezsi kieső részét??? - hát normális az ilyen.

Még jó, hogy van a családban, aki tudd segíteni. Sőt nagyon sokat segít, igaz hitelből, amit miattunk igénylet, amit elvben májusra törleszteni tudd, de most ennyivel lassabban. - viszont ez neki nem bíztos, hogy jó.

 

Akkor viszont nagyon szépen összegyűjtötted, összefoglaltad. 🙂 

Idézet tőle: Luciann

Zsolt, nagyon tetszenek az írásaid. 🙂 Értelmes ember vagy. 🙂 

Nem, Luciann, sőt, erősen hanyatlok szellemileg az utóbbi időben. csak próbálok odafigyelni arra, amit értemes emberek mondanak.

Az első bekezdés lényege Kéry Lászlótól származik, a második felmérést sem én csináltam, csak olvastam róla, a harmadik megállapításban pedig szinte az összes politológus, szociológus egyet ért, már azok, akiknek van gerince.

Zsolt, nagyon tetszenek az írásaid. 🙂 Értelmes ember vagy. 🙂 

Rakéta! Nem igaz, hogy csak gazember politikusok vannak. Kényszerpályán van az ország, de a fő baj az, hogy a választók megnyerésében mindig jobban lehet számítani az emberek "rossz ösztöneire", (irígység, ellenségkép, kirekesztés, bűnbak keresés, bosszú, kérkedés stb), mint a jó ösztönökre (együttműködés, közös felelősségvállalás, lemondás...) Ezért kerülnek olyanok hatalomra, akik egyrészt tehetségtelenek, másrészt a saját zsebük megtömésén és a feszültségkeltésen kívül más nem érdekli őket.

A másik baj, hogy a válsztópolgár tájékozatlan. Egy felmérés szerint a felnőtt lakosság 5%-a  van tisztában alapvető közgazdasági, politikai, történelmi fogalmakkal! Ez siralmas! Hogy lehet így felelősen dönteni? Én is utálok a politikával foglalkozni, de legalább minimális szinten ez mindenkinek kötelessége - sajnos!

És hogy hogyan jön ez ehhez a topikhoz? Úgy, hogy egy gazdaságilag leromlott országban a bajokat legelőbb a betegek, idősek, elesettek, munkanélküliek érzik meg. Másrészt itt most a legrászorulóbbakat kiáltották ki bűnbaknak, és velük szemben feszítik a végsőkig a húrt, hergelik ellenük a társadalom többi részét.

Hát igen szegény választók nehezen és tájékozatlanúl válaszanak közülük fejükre (politikusok közül, akik:) emberi sz@r, büdős f0s, és a tehéntrágy@ telejes paletta esetén. 😉

Rakéta, ...hát,...ja... ! 😮

 "a választópolgárok többségét se ártana valagba rúgni,..."-Bizony!!! A bűvös 2/3!!! 😛 😛 😛 

Idézet tőle: Rakéta

"Minden politikust akaszanak fel!" - ámen.

Na, ezzel messzemenően nem értek egyet! 🙂

Viszont ha így közelítjük meg a dolgok, a választópolgárok többségét se ártana valagba rúgni, nélkülük ugyanis a gazemberek nem kerülhetnének a parlamentbe...

 

"Minden politikust akaszanak fel!" - ámen.

 

Ez a szociálisháló inkább vicc, mint létező dolog.

 

És még az ügyíntézők a hívatalokban (pusztán) a rászolúlók a helyzetét viccesnek tartják. És elfogadhatónak a szociálishálót, mert minek az, sezerintük. "Azért ment ő szociálisosztályra, hogy ezzel zargasák?" - "hát normális az ilyen"? <- (rájuk mondom!!!)

Sziasztok! Ma süt a nap. Rásüt az ablakomra, és ettől felmelegedett a szobám 19,5 fokosra. 🙂 

Hát ez van, sajnos... 🙁 

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/mar-1-millio-363-ezer-szegeny-el-magyarorszagon

 

A mi anyánk tele volt szadizmussal. Így, szó szerint. 🙁  (Sajnos!!!) 

Kiscsillag, így már megértem, hogy otthol nincs jó dolgod. 🙁 "Furcsa" anyukád van, de én is tudnék medélni az enyémről. 🙁 Már meghalt. Nem is nevelt fel bennünket. 🙁

Idézet tőle: Manó

Szorítok hogy minél hamarabb találjon másik munkát anyukád. Biztos hogy sikerülni fog.

Én is szorítok Nektek! 🙂 ( Tudom, ezzel nem vagy kisegítve. 🙁  )

Értem, akkor van mitől félniük....

Szorítok hogy minél hamarabb találjon másik munkát anyukád. Biztos hogy sikerülni fog.

Emiatt nem rúghatnak ki embereket. Miért jelentették fel a céget?

A munkáltatónak semmi dolga a bírósággal, neki csak annyi a tennivalója hogy levonja a fizetésből amennyit kell. Ez csak kifogás volt szerintem. Nekem is volt ilyen hogy vontak a fizetésemből mégsem rúgtak ki. Ilyen területen is dolgozom, szóval tudom hogy zajlik ez.

Kiscsillag, ha ez így van, akkor nagyon is megértem, hogy eleged van, de emiatt még egy munkáltató nem mondhat fel. 😮 A vőmtől is tiltják a lakás deviza hitelt, de nem mondanak fel neki. 😮 Bár azt hiszem, ma már bármi megeshet. 🙁 🙁 🙁 

Megírtam priviben. 🙂

Melyik város ez?Ha nem titok?

Erre írtam azt Kiscsillagnak, hogy engem a környeztem betegít meg elsősorban. 14 éve élek itt, de inkább itt és most nem jellemezném őket. Elég annyi, hogy elzárkózom, bezárkózom előlük. Jó okom van rá. 🙁

Na erre nem tudok szavakat találni...

Eddig nem akartam, vagy nem mertem leírni, de én olyan utcában élek társasházban, ahol 80-90 % cigány. 🙁 Ez itt a város "hírhedt" utcája. Nagyon magas a bűnözés. Emiatt is nem tudom eladni a lakást. Na. most rátérek arra, hogy miért fázom: Az alattam lévő mélyföldszinti lakást olyan barbár módon kirabolták, széthordták, hogy se ablaka, se ajtaja, csak nagy lyuk tátong a helyén, és a lakásom ettől télen olyan, minha jégtáblán lenne. Alulról fázom. Amióta széthordták, 6 fokkal hidegebb lett a lakásom. Hát ennyi. 🙁

Tegyük fel ,hogy a 8 ból 6  a gyerek..hol költenek ők 31000 -et egy gyerekre egy hónapban??Ruhájuk van egymásról,gondolom az étkezésük ingyenes a suliban oviban...sokallom én azt a 31-et.. De itt nem is az a lényeg hanem hogy TI fagyoskodtok és éheztek,holott nektek is járna minden ami nekik..