Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Megélhetés, létminimum, nyomor.

Zsolt nyugodj meg az ő horibbilis gázszámájuk csökkentése volt a főcél.

A felső másfél-kétmilióé, aki a politikussok/félre"vezetés"t és rokkonságát értem ő és ők alatt ilyenkor.

A szomszédomnak is sokba kerülhet télen fűteni gázzal a külső medencét, mert le nem engedte, mert az már túl ciki volna. Vagy a nyomi nylon sátor alatt úszkál? - olyan mint egy palántáknak való fóliaház.

Nálunk van egy vaskályha, mint írtam már volt egy év amikor más fűtésre nem volt pénz, na annak a kéményét minden évben - szerencsére nem csöngetnek már évek óta - ~3700 Forintért ellenőrzik évente. Egyszer szemetek voltak, mert írtak egy jelentést, hogy bár nem életveszélyesn, de omlás veszélyes, mivel beolmlás esélyes. Csak hát a vaskálya mivel ez egy bérház (ikerház egyik fele) papíron a önkormányzat túlajdona, maradnia kell, vagy egy csomó papírmunka, és drágább mintha maradna. Az ővékét elviték vasnak, mert jól szelelt, csak az a baj, hogy főleg az oldalán.

"Szegény embert még az ág is húzza."

Járt nálam a kéményseprő. Nem, nem hozott szerencsét!

Ezek a drága jó emberek 10 %-kal csökkentik a rezsit, mert szívükön viselik az egyszerű nép sorsát. Na, de a szolgáltató se hülye, kompenzál!
Eddig 6215 Ft-ot fizettem évente a kéményellenőrzésért, most 9670-nel vágtak meg. Kitaláltak pár új szabványt, 12 centi miatt újjá kéne építtetnem egy kéményt, (alaphangon 300 ezer) ami 1906 óta működik kifogástalanul, stb. Gondolom arra megy ki a játék, hogy nyáron már bírságolhassanak.
Nagyon drága árat fizetünk ezért a populista, néphülyítő rezsicsökkentésért!
A 10% csökkentés nálam eddig 56% emelés. Huzavona a kormány és a szolgáltató közt, az ostor a fogyasztó hátán csattan..

 

Egyébként is egy lehúzás az egész. Eddig bejött a kémyényseprő, leült, ránézett, kitöltött egy számlát, fizettem, mert törvény vn rá, hogy be kell engedni. Ennek a semmi munkának a díja nagyjából 70-80 ezer Ft/óra, mivel 5 percnél többet nem időzik.

Szerintem egy amerikai sztárügyvéd nem keres ennyit. 😀

http://www.minimumplusz.hu/2013/02/14/a-kozmunka-korlatozasaval-trukkozik-a-kormany-vg-hu/

 

Jól számolok? Max. 6 órában, max. 5 hónapig, az éves szinten 16 000 Ft/hó! :O

Ezzel aztán jól meg van oldva a foglakoztatási statisztika! Finoman szólva is hazug és aljas.

Van az a háztartási botban benzinbe áztatot, kis kocka csomag, 10 darabos, annál jobb gyújtos nem kell és nincs is, és nem is drága, egy táblacsoki ára a tízdarabosnak.

Szívesen. Fütöttem én is egy évig fával, majd szénnel anyagilag totál leégve és óriási segítség volt.

Köszönöm, Rakéta. 🙂 

Nagyon fáradt vagyok. Jöhetne a tavasz. Legalább ne kellene már fűteni, gyújtóst vágni. Olyan koszos munka. 🙁 🙁 🙁 

Ez így van, Zsolt! Már én is olvastam a facén. 🙁 Aljadékok!!! 🙁

Hoppá, megint egy hazugság? 🙂

"a valutaalap a hiteltárgyalásokat előkészítő egyeztetéseken a magyar kormánytól egyetlen olyan intézkedést sem kért, amely tovább nehezítené a leghátrányosabb helyzetű társadalmi csoportok életét."

 

http://www.origo.hu/gazdasag/20130212-az-imf-a-szegenyek-partjara-allt.html

http://spicivas.lapunk.hu/?modul=forum&a=63514

Ha valakit érdekel:

http://www.rehabjob.hu/fooldal

A szegény tömeg számára a megélhetési létminimum előteremtésének minimális feltétele, egy egyszerűenek tűnő feladat, minden láposzlopra felkötni egy politikust.

Mindig a legszegényebbekről lehet a legkönnyebben egy plusz bőrt lehúzni, vagy ezen emberek egy-egy nagy csoportjára hívatkozva. És nagy általánosságban a gazdagról a legnehezebb, akár csak egy kicsit is elvenni.

Miért mit gondoltál nem a lopás volt a főcél, a másodlagos meg a parasztvakítás. - elnézést a durva szavakét nem én tettem, és ha finomabban fogalmazok az ő bűnük súlyát csökkentem.

"Az egyén számára pénzügyi és mentális kudarc a közmunka, ráadásul az államnak pénzügyileg sem éri meg: tavaly kb. 130 milliárd forintot költöttek el közfoglalkoztatás címén. Ez egy foglalkoztatottra vetítve 115 ezer forintot jelent havonta, amelyből, ahogy az adatok is mutatják átlagosan 47 ezer forintot kaptak meg az érintettek. A többi a rendszer működtetésére, valamint adókra és járulékokra ment el."

 

Ez szép, 115 000-be kerül az államnak, 47-et kap a közmunkás, 68 000 "eltűnik"????

 

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kozmunka-115-ezerbe-kerul-de-csak-47-ezret-kap-a-dolgozo-395156

Idézet tőle: Zsolt2097

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/eddig-152-en-fagytak-meg-ezen-a-telen

Szégyellje magát ez a tetű társaság "odafönt!" 😛 

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/eddig-152-en-fagytak-meg-ezen-a-telen

a kancsy megmondta: 47 700 Ft-ból meg lehet élni... kérnék tőle egy bemutatót!

lehet, h fontot akart mindani 😉

Idézet tőle: Zsolt2097

Kiszámoltam, 38 napra való tűzifám van még. (ha nem lesz extrém hideg)

Áááá, már most fázok! 🙂

Remélem, februárban beköszönt a tavasz!

Hát ez akkor épp mostanában fog elfogyni. 🙁 

http://www.koponyeg.hu  Sajnos, még nincs itt a tavasz. 🙁 

Idézet tőle: rotebeete

Sajnálom... 🙁 Valami kis melót nem tudsz csinálni? Nem tudom... a környéken kertet rendezni, vagy besegíteni valahol egy kis pénzért? Vagy nem is szeretnél?

Már mindent megpróbáltam. 🙁 

Idézet tőle: Zsolt2097

Idézet tőle: Luciann

Sziasztok! Na, megjött a TÉL!!! 🙁 Eddig számomra olyan lájtos volt. 🙂 Nem fáztam. Csak délután gyújtottam be. Még a 2011. novemberben vett fát használtam. Tavaly "jól" spóroltam, de sokat fáztam is. Kb. egy hete vettem megint fát. 10q akác 22 000,-Ft, meg két lifrander 2000,-ért behordta. Ez a fa sajnos vizes. 🙁 Maradt még a régiből is. Nem sok, így néha vegyesen rakok a tűzre. Ma még nincs begyújtva, mert a városban voltam. 14 fok van a szobában. Itt ülök vastag bundás kabátban, jól beöltözve. Na, állok neki begyújtani. 🙂

Luciann, nem lakhatsz túl messze az Egyenlítőtől, ha csak most jött meg a tél! 22-ért az akác nem volt drága, és jó fajta tüzelő. Biztos megvan 10 q? Ha szépen be van rakva, nem csak úgy beszórva, akkor meg tudod mérni. 1 négyzetméternyi 110-120 kg.

Az én fám sem elég száraz, pedig száraz fából a FELE elegendő ugyanolyan meleghez! Ez nem túlzás, kipróbáltam. Én úgy csinálom, hogy 2-3 nappal előbb behozom, és ez nagyon sokat számít, sokkal jobban és tovább ég!!

Azt nem tudom, hogy megvolt-e 10q. A konyhában tárolom. Már szépen szárad. 🙂 

ennyiből egy kb. 140 nm-es lakást tudsz bérelni a legburzsujabb környéken.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130125_Csorok_kimeljenek

 

"...mindezt honnan nézi a fiataloknak, saját korosztályának kidolgozó Mihalovics Péter? Képvisőként havi bruttó tiszteletdíja 394 230 forint, lakhatási támogatása 413 942 forint, választókerületi pótléka 115 950 forint, miniszteri biztosi fizetése 751 000 forint, önkormányzati képviselői fizetése 187 200 forint..."

Ennyiból ki tudnék jönni, ha szépen beosztanám. 🙂 

Édes istenem, honnan is tudnák ezek, hogy mi van ebben az országban?!

(   414 000 Ft-ból hol lehet lakni? A Hiltonban?)

-

-

E

Amúgy, nem tudom, mennyire tudod megoldani... ha mondod, hogy x időn belül törlesztesz nem tom...10e forintot, akkor fel se mondják a dolgot... ha befizetsz egy kicsit, akkor el se indul addig a dolog...

Ha mondod, hogy szeretnél fizetni, de egyelőre nem tudsz, stb. hidd el, nem vasemberek ők se. Sőt, tök rendesek szoktak lenni - igen, szoktak lenni a normális emberekkel - figyelembe veszik az eü állapotodat, az anyagi helyzetedet, stb... nem megy azért az csak úgy, hogy kiraknak a lakásból.

Idézet tőle: m.mária1962

Én hét hónappal vagyok elmaradva, szép is lenne, ha kilenc évet várnának a pénzükre. Nem kilenc de még két éve is volt munkám, akkor miért ne fizettem volna be?

Annyi miatt nem lakoltatnak ki, az biztos. Viszont mindenkivel lehet alkudni, bankkal, szolgáltatóval. Emberek százezrei vannak elmaradásban. halasztás, részlet stb. csak be kell mennei, és idejében szólni, hogy nem tudsz fizetni, ez egyfajta védelmet jelent.

Akkor valami nagyon gáz lehet, mert ilyet nem szoktak csinálni...60e tartozásért meg pláne... nem tom, ez mi, hitel? fel lett mondva? hova került az ügyed? kevesen tudják, de az ügyeket más cégek veszik meg, követeléskezelők kevés pénzért, a bank jól jár, mert vmennyit kap és nem kell bajlódnia a dologgal, a cég meg behajt annyit, amennyit tud. egy csomót lehetne alkudni, csak nem tudják az emberek..

Én hét hónappal vagyok elmaradva, szép is lenne, ha kilenc évet várnának a pénzükre. Nem kilenc de még két éve is volt munkám, akkor miért ne fizettem volna be?

Ha  ez a kozosseg  valoban egy kozosseg lenne , es ha a regisztralt szemelyek negyede adna 100-500 forintot , akkkor hamar osszegyult volna ez a penz .Mondjuk  ilyen  problemakkal nem tudsz menni orvoshoz sem psichologushoz , mert ameddig teged  megtanitanak megelni a jeg hatan is ,addig az ember mar reg eladosodik . Azt nem ertem , hogy azoknak akik a kezuk van abban  , hogy emberek millio vannak ilyen helyzetben , oket miert nem kuldik el egy melegebb eghajlatra vagy psichoterapiara vagy elzarasra .. 

Nagyon régóta lehet tartozásod, ugyanis amíg egy ügy végrehajtásra kerül 8-9 év is akár, ha nem több. Nővérem követeléskezelésnél dolgozik,én tudom, hogy megy ez.

Ennnyi tartozasert nem veszik el senkinek a lakasat szerintem . Mit nem fizettel ki ? mekkkora a lakasod ?

8.LM!

Itt Pesten annyi a taxis mint New Yorkban, mégis egész nap rohangálnak... Van igény rá és azért már annyira éppen a nagy árharc miatt nappal nem is drága. 1500-ból elvisz Budapest külvárosáig...  350 ft egy BKV jegy..   Elég hamar ott az az 1500

vannak ezek az állomások, és innen rendelik őket sorjában, ha nincs szabad taxi. amúgy amíg a diszpécser nem szól, addig bizony ülnek, vagy amíg nem száll utas a taxiba.

Most kapcsolok... "Megélhetés, létminimum, nyomor " topicba írok taxizásról. Na de ha rohanni kell.... 

LM! Újabb "magasanvanatévé"?? "milliárdostaxisokatimádószponzor"???:)

Neeem. a taxisok forgóban vannak, vagy megrendelésre, azaz időre mennek, vagy telefonhívásra, netes rendelésre, "bepattanó" utast visznek. Itt is a ház előtt áll vagy 8 taxis most is és mindig, de nem mindig ugyanaz a 8-10. Csak mivel egyforma a kocsijuk, azt gondolná az ember, hogy ők a hivatásos parkolók.  🙂

Tegnap rendeltem én is egyet Budafokra, két perc alatt ott volt. 🙂

lehet, magántaxisok. de amúgy vannak, akiknek ott kell lenniük. ez van. és nem is úgy van, hogy csak elmennek onnét...

Szia LM!  🙂

 

Állami taxis?  :O  Nekem ez új...

Idézet tőle: Luciann

Sziasztok! Na, megjött a TÉL!!! 🙁 Eddig számomra olyan lájtos volt. 🙂 Nem fáztam. Csak délután gyújtottam be. Még a 2011. novemberben vett fát használtam. Tavaly "jól" spóroltam, de sokat fáztam is. Kb. egy hete vettem megint fát. 10q akác 22 000,-Ft, meg két lifrander 2000,-ért behordta. Ez a fa sajnos vizes. 🙁 Maradt még a régiből is. Nem sok, így néha vegyesen rakok a tűzre. Ma még nincs begyújtva, mert a városban voltam. 14 fok van a szobában. Itt ülök vastag bundás kabátban, jól beöltözve. Na, állok neki begyújtani. 🙂

Luciann, nem lakhatsz túl messze az Egyenlítőtől, ha csak most jött meg a tél! 22-ért az akác nem volt drága, és jó fajta tüzelő. Biztos megvan 10 q? Ha szépen be van rakva, nem csak úgy beszórva, akkor meg tudod mérni. 1 négyzetméternyi 110-120 kg.

Az én fám sem elég száraz, pedig száraz fából a FELE elegendő ugyanolyan meleghez! Ez nem túlzás, kipróbáltam. Én úgy csinálom, hogy 2-3 nappal előbb behozom, és ez nagyon sokat számít, sokkal jobban és tovább ég!!

A közös költség sok helyen probléma. Gyakorlatilag nem lehet kitenni az illetőt, ha öröklakásban lakik... ez a nagy baj. De asszem hoztak egy rendeletet már, ami feljogosítja a közös képviselőt, hogy többszöri felszólítás után ha nem rendezi az adósságait a tulaj, akkor ki lehet lakoltatni... De ez szerintem macerás, nehéz jogilag utána menni.
A mi társasházunkban is sok adós van, van akinek milliós tartozása van (ők ált. azok, akik ki tudnák fizetni, de egyébként nem hajlandóak... meg van olyan, aki a társasház vizét használja, és nem hajlandó fizetni, mondván, ne törődjünk mi azzal, ne szóljunk bele...) Akik rossz anyagi helyzetben vannak, ha nem is mindig, de néha be-befizetnek egy-egy részt, mert becsületesen vállalják, hogy nehezen, de legalább próbálják fizetni...
Nálunk a közös költség havi 40 000ft, amiben benne van mondjuk a fűtés is. Csak ezt mindig fizetni kell, nemcsak szezonban.

Sajnálom... 🙁 Valami kis melót nem tudsz csinálni? Nem tudom... a környéken kertet rendezni, vagy besegíteni valahol egy kis pénzért? Vagy nem is szeretnél?

Idézet tőle: rotebeete

Hát az nem sokra elég... mennyiből élsz, hogy ilyen szűkösen vagy? Egyedül laksz? Nincs ki besegítsen? Rokon, barát?

Tavaly a rokkantnyugdíjból elvettek 15700,-Ft-ot, így kerültem padlóra, mert van havi 22 000,-Ft bankhitelem, amit mindig is, most is rendesen fizetek. Most januártól a megemelt rehab járadék 55 000,-lett. Ebből lejön a 22 000,-akkor az 33 000,-. Ebből még vizet-szemetet-villanyt-netet-lakásbiztosítást fizetek. A megélhetésre marad kevés. (Egy szoba komfortos lakásom van.)  A közös költséggel jövő év szeptemberig leálltam. Akkorra elfogy a lakástatarozási hitel, ami havi 9500,-Ft, és 10 évre kaptam. MÁR ALIG VÁROM!!! 🙂 Karácsonykor segítettek néhányan. A két gyerekem is. 🙂 Egyedül élek. 58. évemben vagyok, és depressziós. 🙂

Hát az nem sokra elég... mennyiből élsz, hogy ilyen szűkösen vagy? Egyedül laksz? Nincs ki besegítsen? Rokon, barát?

Még valami! Igényeltem az önkormányzaton rendkívüli segélyt. Volt kint a családsegítő szétnézni, és közölte, hogy 2000,-Ft-ot tudnak adni. Viszonyításként: szeptemberben kaptam 8000,-et, decemberben 3000,-et, most pedig már csak 2000,-a "tarifa". 😮

Most viszont arra kell ügyelnem, hogy ez a fa, amit most hozattam, kitartson a tél végéig. Állandó "megszorításban" élek. Fontos gyógyszerek változatlanul nincsenek kiváltva. Már fel sem iratom. Aránylag "rendesen" eszem, illetve eleget, se semmi vitamin, meg tápanyag tartalom nem érdekel, csak ne koplaljak, mert abba bele fájdult a gyomrom. Gyógyszert írt fel rá a doki, ami nem drága. 🙂