Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Megélhetés, létminimum, nyomor.

15 fok az nem vészes,2 réteg ruhában azt simán ki lehet bírni.

Idézet tőle: Luciann

FÁZOM!!! 15 fok van a szobában, és 2 napra elegendő tüzelőm van. 🙁 

 

Nincs valami alternatíva??

nem effektíve undok... csak átvette a német sájszrágóságot

Ez a "nem undok" ez így idézőjeles? - gondolom, jó bár lehet azért mégsem az. Mert nem undok, de közben beképzelt és haszonleső? - Jó van ilyen kombináció, de ez már elég vad.

nem undok, csak beképzelt és haszonleső... a kölni Sporthochschule nyugdíjas docense.

"Basketballspieler und basketballtrener" – végzett: a TF-en...

Nézd meg a nagy ámerikai vagyonok eredetét... kb. a 3. generáció kezd el aztán "jótékonykodni"... majd vityaüki :DDDDD

Elnézést félreérthető voltam, és megértelek, de ott tényleg Rajnát lehetne az ilyen emberekkel rekeszteni.

A jó ki mondás "Gazdagodj meg, és halj meg szegényen!". Egy újgazdagnak csak akkor lesz, és a családjának is becsülete, - jó azért elindítja a gyerekeket egy jellemzően - így sima és nem élvhajhász és kiélt ember céltalan útjára, hanem arra, hogy érjék utol, érjék el újra azt, amit az apjuk, ha nem megy meg egy jó felsőpolgári életet élnek.

u.i.: A tornatanár egy undok és így nem kedvelt nagybácsi, hogy más is értse. Ha/Remélem nem baj!

Én ha egyszer meggazadagodom, akkor építek egy szociális valóban közhasznú bérlakás programban, egy null költcségű 61 lakásos házat tartós "bérletre", valami kultúrált belvárosi helyen (kilenc ker. város rehb. területén mondjuk), azért pont 61-est mert annyi évet él apám. Az Ernő Ház. - három dolgoból ez az egyik alap, ha meggazdagonom. (Pedig nem akarom, hogy sok közöm legyen ehhez az országhoz.) - ez ma még egy terv. csak.

De hol vannak azok az emberek, akik ilyent projekteket építenek, és akikből például, nem Dunát rekeszteni, hanem Hollandiában Rajnát lehet torlaszolni?

költői a kérdésed...

de felőlem lehet a Fekete-erdőnél Dunát is...

a Rajnát nem annyira szeretem – tod, a közelében lakik a tornatanár

1997 telén az már meleg lett volna nálunk, de ma legalább - legalábbis nálunk - nagyon enyhe idő volt. Kiszelőztettem az egész szobát, és hamar újra melegedet.

Luciann és mi lesz jövőre? :O :SSSS

bár Köbüki lehetnék...

FÁZOM!!! 15 fok van a szobában, és 2 napra elegendő tüzelőm van. 🙁 

Azt az időt és energiát amit elvettek, ki fogja visszaadni?

Vagy fizetni itt csak azoknak kell, akik kiszolgáltatottak?

az kicsit nagyon messze van, sajnos

Idézet tőle: Kleó

Köszönjük, viszont!

Merrefelé laksz? faügyileg

 

Baranya megye. 

http://bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@386@@538294335

ez jobb előrejelzés

Köszönjük, viszont!

Merrefelé laksz? faügyileg

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek! 🙂 

Szomorú vagyok, mert max. 2 napra való tüzifám van már csak. A http://www.koponyeg.hu -nak már nem hiszek. 🙁 

Idézet tőle: Rakéta

Na ha valaki egy elmeorvosin produkál egy jól machinálható rorschach-ot és szondit, egy jó dg-re, annak meg sem kell szólania felülvizsgálatkor. 😉

Énvelem teszteket csináltak. 😮 Nem kellett semmit produkálnom. 😮 

Ilyenkor kikre gondolsz?

Na ha valaki egy elmeorvosin produkál egy jól machinálható rorschach-ot és szondit, egy jó dg-re, annak meg sem kell szólania felülvizsgálatkor. 😉

Fapofával benyögtem két-három ilyent és utána megprobált fagatni, mondtam erre két, három általános jelemző panaszt, aztán már rágta a körmét, hogy mi a franc legyen még, aztán a papírjaimból bediktált egy féloldalt.

Amúgy a legközelebbi felülvizsgálatnál már nem szeretnék az országba tartozkodni, kettő skizonál ez egy tipikus "elvárt" viselkedés.

Kedvesek vagytok, köszi a beszámolókat, tanácsokat. 🙂

Jó, hogy itt osztogatjuk egymásnak a tanácsokat, de lehet, hogy a szakértők is néha benéznek, és majd tudják, kit kell kirúgni.

😀

ez csak depi...

Idézet tőle: Rakéta

Megrázó leköttő két mondatos, lebilincselő minen napi paszív sokk beszámoló kell. 

Skizonál ilyen: Miden reggel felkelek, és utána pofával a párnába fekszem, ha nem ráz meg senki vissza alszom. Még jó, hogy a családom tudja, mert így aludnék el ... . - vagy hasonló.

Meg ha csörgést hallok mindig le kell ülnöm, mert fáj a kezem és félek megkarmolom magam. 

Jo megfigyelo vagy! 😉

Én voltam a   gyorskocsiban... elmeorvos szakértőin... (eredmény még nem jött meg), de 3x mondtam, h ez nem tartozik tárgyhoz... 6,5 oldalt írt össze, és még szivatott fél órán át.

Megrázó leköttő két mondatos, lebilincselő minen napi paszív sokk beszámoló kell. 

Skizonál ilyen: Miden reggel felkelek, és utána pofával a párnába fekszem, ha nem ráz meg senki vissza alszom. Még jó, hogy a családom tudja, mert így aludnék el ... . - vagy hasonló.

Meg ha csörgést hallok mindig le kell ülnöm, mert fáj a kezem és félek megkarmolom magam. 

Tők ilyeneket mondtam, és három százalékal emelkedtem a szigorban. 

Resdi, hidd el, ott egy munkadarab vagy. hiába szólnál tömören, ha két szó után be kell fognod a szád, "Vetkőzzön le!"

A diganózisod és egyéb paraméterek alapján egy algoritmussal kiszámolják a lehető legkisebb százalékot, és kész.

Nem, de a mi a panaszára is lehet úgy válaszolni, hogy a stressz benne legyen+a tapasztalat.Ja és van némi tapasztalatom az orvosokkal való kommunikációban...:D

Lehet tömören és célratörően is fogalmazni:)! Én biztos nem hagynám magam és Mobidnak is azt ajánlanám ne tegye. Ezt lehet kedvesen is megtenni. és szimpatikusan=asszertíven.

Resdi, te voltál már ilyen felülvizsgálaton?

Ugyanis úgy áll a dolog, hogy egyáltalán nem óhajtanak beszélgetni veled, nincs egy mondat, amit befejezhetnél, csak akkor szólsz, ha kérdeznek, szóval egy elég gyors lefolyású, célzott dolog az egész. Egyetlen kérdést tesznek fel. mi a panasza? És ha te véletlenül a betegségeidet sorolnád, leállítank, hogy nem a diagnózisra kiváncsiak, hanem arra, hogy mi a PANASZOD.

Ennyi, 5 perc a testi vizsgálattal együtt, aztán mehetsz kifelé, és várhatod a fejleményeket. Hónapokig, hogy addig is idegösszeomlást kapj, ha nem lett volna előtte.

 

És ez akkor is így van, ha egyébként az orvos nagyon jóindulatú. Gondolom, rohadtul unják már a sok ijedt ember végetérhetetlen sirámait, meséit, mellébeszélését, így megtanulták rövidre zárni a beszélgetést. De ettől függetlenül még születhet korrekt döntés, csak nem óhajtanak különösebben emberként kezelni. Szóval erre mondókával készülni nem lehet.

🙂

Szerintem arra kellene kihegyezni a mondanivalódat, hogy OK., hogy egy kicsit jobb minden, de otthon vagy viszonylag nyugodt légkörben, de mi lesz ha bekerülsz egy olyan  munkahelyre, ahol nagy a stressz és attól korábban is rosszabbodott az állapotod és ezt példával alátámasztani még ha ki is színezed kicsit. Persze ezt nem így egy az egybe megmondani, de ügyesen bele lehet szőni a beszélgetésbe.

igaz, gondolhattam volna erre hamarabb is, de nem tettem. Most pedig jönnek a következmények és a "miről mondjak még le" játék.

Idézet tőle: Kleó

Bocs, de nekem a "receptíró" doki mondta, h volt, akinek felére vették a járadékát, h annyit gyógyult... persze semmit sem gyógyult.

én is ilyesmire számítok... Csak a feléből felnevelni egy gyereket munka nélkül betegen érdekes lesz.

a média előlépett hatalommá...

Az enyém is csokkent (rosszabbodó állapot mellett) nekem nem kell elmagyarázni, de az biztos, hogy a hírekben megjelenő rémmesék nagy része nem igaz, vagy nem úgy igaz.

Bocs, de nekem a "receptíró" doki mondta, h volt, akinek felére vették a járadékát, h annyit gyógyult... persze semmit sem gyógyult.

Majd megpróbálom 🙂 köszi a biztatást!

Nem kell minden hülyeséget elhinni, amit a hírekben látsz, hallasz. Egy csomó túlzás, hazugság van ezekben, ebből él a média.

Menj oda úgy, hogy "most ugyan jól vagyok, de általában beteg vagyok, szükségem van az ellátásra!" Gondolj erre!

Füllenteni nem kell semmit. Persze, hogy olyan vagy, mint egy átlagember! Ha pedig mégis rosszul sülne el, még mindig van mód jogorvoslatra, ha jól tudom.

Ha halálos betegeket is egészségesnek nyilvánitanak, mi lesz velem? Azért aggódom, mert teljesen jól vagyok, hónapok óta egy rosszullétem sem volt. Persze, füllenthetnék a felülvizsgálatkor, mert ezt úgysem lehet ellenőrizni.

Egy dologban bizom: hogy a skizofrénia gyógyithatatlan, max szinten tartható, tünetmentesithető és ezt nekik is tudni kellene. Ez szól mellettem.

De ha beszélgetni fogunk, olyan vagyok, mint egy átlagember, mindenki ezt mondja a környezetemben. Szóval ha 70%ról levesznek 50%ra, akkor egy fillért nem fogok kapni többet.

Mobid, miért vagy olyan biztos benne, hogy elveszik az ellátásod?

Szia Luciann,

itt megint 20centi hó van. Voltak leolvasni a gázfogyasztást, elvileg spóroltunk rajta tavalyhoz képest. Kiváncsi vagyok, mi lesz az új átalány. Magamnak alig veszek bármit, felfedeztem egy új turit, ezer forintért 5ruhadarabot is lehet kapni, havonta nézek be. Igy is lehet, és jó minöségü ruhák. Csinosak is. Küzdünk a túlélésért és nemsokára elveszik az ellátásomat is a felülvizsgálattal, kénytelen leszek dolgozni. Ez van. De legalább jól vagyok.

Idézet tőle: Zsolt2097

Idézet tőle: Luciann

Sziasztok! Szép napot kívánok minden erre járónak! Túl éltétek a telet? Jelentem, én igen, és nem volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle, bár ez aránylag enyhe tél volt. Soha hidegebb ne legyen!!! (y) 🙂 

Túléltük, de azért ezt a telet nem mondanám enyhének, volt egy elég kemény időszak.

Nekem ma fogy el a fám, aminek február közepén kellett volna elfogynia, de van még egy halom vicikvacak, amit fel tudok fűrészelni, az is eltart pár napig.

Sokkal jobban izgat, hogy augusztusban jön újra a kéményellenőrzés, lehet, hogy bírságra megy a tüzelőre szánt pénz... :(((((

Hát az nagy szívás lenne. 🙁 Én még tüzelek, de csak délután gyújtok be, úgy, mint télen. Még van a 10q fából, amit jan. 5-én vettem, meg még van 2011. novemberiből is. Az jó száraz, és keverem. Van kaja-cigi-kávé minden napra. Ami nincs, az a legfontosabb gyógyszerek szervi betegségekre. 🙁 Azok már drágák. 🙁 Szép napot kívánok minden erre járónak! 🙂 

Ez mind úgyan az a rendszer volt amitket felsoroltál, ugyanazon "vezető""réteggel"/"elittel".

Rabszolgaság, a multiknál már rég bevezettek egy olyan rendszert, amihez képes a legkeményebb rabszolga tartó társadalmak is piskóták. Csak a Spartacusok hiányoznak.

Igaz volt egy generáció váltás 1984-ben, egy 1990-ben, és még egy azóta. De más egyéb?

Idézet tőle: Rakéta

Zsolt nyugodj meg az ő horibbilis gázszámájuk csökkentése volt a főcél.

Tudom, sajnos. nem elég az a 20-30-50 ezer, amit nyertek az egykulcsos adón, még a közüzemi számlákon is nyernek ennyit.

Éltem baloldali diktatúrában, aztán vadkapitalizmusban, Most épül egy elitista diktatúra, ha szerencsém van, még a rabszolgaságot is megélem...

Idézet tőle: Luciann

Sziasztok! Szép napot kívánok minden erre járónak! Túl éltétek a telet? Jelentem, én igen, és nem volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle, bár ez aránylag enyhe tél volt. Soha hidegebb ne legyen!!! (y) 🙂 

Túléltük, de azért ezt a telet nem mondanám enyhének, volt egy elég kemény időszak.

Nekem ma fogy el a fám, aminek február közepén kellett volna elfogynia, de van még egy halom vicikvacak, amit fel tudok fűrészelni, az is eltart pár napig.

Sokkal jobban izgat, hogy augusztusban jön újra a kéményellenőrzés, lehet, hogy bírságra megy a tüzelőre szánt pénz... :(((((

Meg kell lovagolni ha más nincs a német, vagy a skandináv EU-s szociális hálót, nincs értelme itt a Balkán nyugati végén nyomorogni!

Idézet tőle: Rakéta

Most visszont jön a forrónyár. :S

A jövő január elsejét max. egy urnában szeretném itthon(i lakosként) tőlteni.

Igazság szerint én is, de már félek megismételni. 🙁 Mindig felébredtem, még 4 nap után is. 🙁 Ha csak elképzelem, hogy megismétlem, mindig az ugrik be, hogy milyen rossz lenne egy újabb éberedés, esetleg nyomorékon, vagy elhülyülve.??? Benne van a pakliban... 🙁 

Most visszont jön a forrónyár. :S

A jövő január elsejét max. egy urnában szeretném itthon(i lakosként) tőlteni.

Sziasztok! Szép napot kívánok minden erre járónak! Túl éltétek a telet? Jelentem, én igen, és nem volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle, bár ez aránylag enyhe tél volt. Soha hidegebb ne legyen!!! (y) 🙂