Megélhetés, létminimum, nyomor.
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.07., 07:51Idézet tőle: jelenlét1-2 hétig nekem sem volt melegvizem, meg akkor még a szoba is 5-8 fokos volt (na az már kemény), mókás volt lábosból "fürdeni":D
Ezt a "fürdést" ismerem. LOL :D!!!
Idézet tőle: jelenlét1-2 hétig nekem sem volt melegvizem, meg akkor még a szoba is 5-8 fokos volt (na az már kemény), mókás volt lábosból "fürdeni":D
Ezt a "fürdést" ismerem. LOL :D!!!
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.07., 07:48Szép vasárnapot kívánok nektek! 🙂 Jelentem, szobában 12-13 fok van. 🙁 Azt hiszem, megyek az ágyba. 🙁
Szép vasárnapot kívánok nektek! 🙂 Jelentem, szobában 12-13 fok van. 🙁 Azt hiszem, megyek az ágyba. 🙁
Idézet tőle: Rakéta ekkor: 2013.04.06., 00:33"szegény embernek nincs pénze, ezért lehet közlekedni a városban, és meglincselik egymást és az ellenőrt a bérletkérdésen az emberek a BKV-n. 😉 :-S
Háromnegyede szállt le a buszmegállóba a 7E-nek mert valaki elől elüvöltötte magát közterület felügyelők (ami nyílván aló volt a többségnek, hogy "közterület fenntartók") a megállóban. - komoly. Hát Csak három negyed bliccet úgy, hogy inkább egy jegy kezelése helyet is inkább várt egy következő járatott."
"szegény embernek nincs pénze, ezért lehet közlekedni a városban, és meglincselik egymást és az ellenőrt a bérletkérdésen az emberek a BKV-n. 😉 :-S
Háromnegyede szállt le a buszmegállóba a 7E-nek mert valaki elől elüvöltötte magát közterület felügyelők (ami nyílván aló volt a többségnek, hogy "közterület fenntartók") a megállóban. - komoly. Hát Csak három negyed bliccet úgy, hogy inkább egy jegy kezelése helyet is inkább várt egy következő járatott."
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.05., 08:02jó éjt Luciann:)
jó éjt Luciann:)
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.05., 03:25Idézet tőle: jelenlétIdézet tőle: Kleónálam melegebb van... de több cucc rajtam, és nyáron ha estére lemegy 38-ról 23-ra, FÁZOM
mit nem adnék 23-ért:D
Télen volt nálam 23 is, amíg volt fám. Izzadtam, mint a ló!!! 😮
Idézet tőle: jelenlétIdézet tőle: Kleónálam melegebb van... de több cucc rajtam, és nyáron ha estére lemegy 38-ról 23-ra, FÁZOM
Télen volt nálam 23 is, amíg volt fám. Izzadtam, mint a ló!!! 😮
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.05., 03:23Idézet tőle: jelenlétIdézet tőle: LuciannIdézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Nálam 15 fok van. Úgy nézek ki, mint egy csöves. 😀 Annyi rongy van rajtam. 🙂
😀 dettó, pulóver, cipő:D
BUNDÁS KABÁT!!! 🙂
Idézet tőle: jelenlétIdézet tőle: LuciannIdézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
BUNDÁS KABÁT!!! 🙂
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 22:36Idézet tőle: Kleónálam melegebb van... de több cucc rajtam, és nyáron ha estére lemegy 38-ról 23-ra, FÁZOM
Idézet tőle: Kleónálam melegebb van... de több cucc rajtam, és nyáron ha estére lemegy 38-ról 23-ra, FÁZOM
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 21:52Idézet tőle: LuciannIdézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Idézet tőle: LuciannIdézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.04., 21:47Idézet tőle: lolade nyáron nehogy nyavajgást olvassak,hogy nem bírjátok a meleget...:))
Simán hideg víz! (y) Jobban elviselem a kánikulát. 🙂
Idézet tőle: lolade nyáron nehogy nyavajgást olvassak,hogy nem bírjátok a meleget...:))
Simán hideg víz! (y) Jobban elviselem a kánikulát. 🙂
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.04., 21:46Idézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Idézet tőle: jelenlétnalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 19:03én nem szeretem a végleteket, reméljük nem lesz 40 fok:D
én nem szeretem a végleteket, reméljük nem lesz 40 fok:D
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 12:05http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/2811/homerseklet-paratartalom-a-lakasban
http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/2811/homerseklet-paratartalom-a-lakasban
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 12:02viszont 15 fokban mar lehet tevekenykedni, alatta nem tul jo huzamosabb ideig
viszont 15 fokban mar lehet tevekenykedni, alatta nem tul jo huzamosabb ideig
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 12:01nalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
nalam most ennyit mutat a homero, de a labam le van fagyva papucsban, gondolom nincs mindenhol 15 a szobaban
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 11:5815
15
Idézet tőle: Avana ekkor: 2013.04.04., 11:49Szerintetek minimum hány fokot érdemes tartani a lakásban, hogy később ne adódjanak ebből egyészségügyi problémák?
Szerintetek minimum hány fokot érdemes tartani a lakásban, hogy később ne adódjanak ebből egyészségügyi problémák?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:58na meg amikor süt a nap, akkor menj ki töltődni:)
na meg amikor süt a nap, akkor menj ki töltődni:)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:57már csak 1-2 hét
már csak 1-2 hét
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:573 réteg takaró, pulóver, melegítő, ha látod a lehelleted, akkor az arcod is tedd a takaró alá:D nekem bevállt:)
3 réteg takaró, pulóver, melegítő, ha látod a lehelleted, akkor az arcod is tedd a takaró alá:D nekem bevállt:)
Idézet tőle: Luciann ekkor: 2013.04.04., 10:47Idézet tőle: Zsolt2097Idézet tőle: LuciannFÁZOM!!! 15 fok van a szobában, és 2 napra elegendő tüzelőm van. 🙁
Nincs valami alternatíva??
Nem sok van. Bekapcsolhatnám a szobában lévő villanytűzhelyet, de azt csak megszívnám.
Most még van egy napra való fám, de még egy hétig ilyen idő lesz. Van sok papír hulladék, ami szinte csak begyújtásra jó, de arra kiváló. Az villámgyorsan leégne. Aztán lehet még minél több időt ágyban eltölteni, mert ott legalább meleg van. Meg van az, hogy elviselem beöltözve a 13-15 fokot. Az izületeim bánni fogják. 🙁
Idézet tőle: Zsolt2097Idézet tőle: LuciannFÁZOM!!! 15 fok van a szobában, és 2 napra elegendő tüzelőm van. 🙁
Nincs valami alternatíva??
Nem sok van. Bekapcsolhatnám a szobában lévő villanytűzhelyet, de azt csak megszívnám.
Most még van egy napra való fám, de még egy hétig ilyen idő lesz. Van sok papír hulladék, ami szinte csak begyújtásra jó, de arra kiváló. Az villámgyorsan leégne. Aztán lehet még minél több időt ágyban eltölteni, mert ott legalább meleg van. Meg van az, hogy elviselem beöltözve a 13-15 fokot. Az izületeim bánni fogják. 🙁
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:40de ilyenkor legalább érzi az ember, hogy mekkora áldás egy kád melegvíz!:D
de ilyenkor legalább érzi az ember, hogy mekkora áldás egy kád melegvíz!:D
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:39mondjuk a fürdőben még mindig ilyen 5-8 fok van max, izgalmas úgy a használata
mondjuk a fürdőben még mindig ilyen 5-8 fok van max, izgalmas úgy a használata
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:381-2 hétig nekem sem volt melegvizem, meg akkor még a szoba is 5-8 fokos volt (na az már kemény), mókás volt lábosból "fürdeni":D
1-2 hétig nekem sem volt melegvizem, meg akkor még a szoba is 5-8 fokos volt (na az már kemény), mókás volt lábosból "fürdeni":D
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 10:36már csak hetek kérdése és jön a melegebb idő:)
már csak hetek kérdése és jön a melegebb idő:)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.04., 08:47nem önálló, az adalékanyag mennyiségétől függ... fűtőérték nuku, de ugyanúgy pörög az óra...
szerinte az előző kormányok miatt kénytelen a vitya ezekre... ő aztán semmiről nem tehet, örökölte a helyzetet, és csak a régiek akarják ráfogni, blablabla
nem önálló, az adalékanyag mennyiségétől függ... fűtőérték nuku, de ugyanúgy pörög az óra...
szerinte az előző kormányok miatt kénytelen a vitya ezekre... ő aztán semmiről nem tehet, örökölte a helyzetet, és csak a régiek akarják ráfogni, blablabla
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2013.04.04., 08:39Nálam nemigen van forró víz, mert az is gázzal megy, és önálló, hol leforráz, hol hideg. Ez a modern technika, valahogy szabályozza önmagát, de fogalmam sincs, hogy mi alapján.
Én 1 szobát fűtök fával, azért a meleg átmegy a másikba is. jobb, mint egy cserépkányha, mert nem sugározza a hőt, hanem a levegőt melegíti.
Narancs köd? Miért?
Szép dolog a reszicsökkentés, de gázt már alig használok, a fára meg nincs. Azért jó volt az a gázár támogatás, amit 1000 m3-ig adtak. Az a rászorulóknak segítség volt. Ha jól emlékszem, 90 FT/m3 130 helyett. Ennyiből majdnem fűteni lehet egy kisebb lakást, de az úszómedencére már nem elég. Első dolguk volt megszüntetni. Persze helyette bevezették a lakhatási támogatást, de arra meg szinte senki nem jogosult.
Nálam nemigen van forró víz, mert az is gázzal megy, és önálló, hol leforráz, hol hideg. Ez a modern technika, valahogy szabályozza önmagát, de fogalmam sincs, hogy mi alapján.
Én 1 szobát fűtök fával, azért a meleg átmegy a másikba is. jobb, mint egy cserépkányha, mert nem sugározza a hőt, hanem a levegőt melegíti.
Narancs köd? Miért?
Szép dolog a reszicsökkentés, de gázt már alig használok, a fára meg nincs. Azért jó volt az a gázár támogatás, amit 1000 m3-ig adtak. Az a rászorulóknak segítség volt. Ha jól emlékszem, 90 FT/m3 130 helyett. Ennyiből majdnem fűteni lehet egy kisebb lakást, de az úszómedencére már nem elég. Első dolguk volt megszüntetni. Persze helyette bevezették a lakhatási támogatást, de arra meg szinte senki nem jogosult.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.04., 07:58ja, apám szerint ez a szoba túl meleg... ő napi 2-2 órát fűt Hérával (nem egész a fél lakást), hát, a húsz fok sosincs meg... és járkál meg dörzsöli a kezét (elitisk.-igh. meg egyetemi adjunktus volt :DDD) ráadásul ő még mindig és lebeszélhetetlenül narancssárga ködben lebeg...
az 1. férjemék lezárják a hn lakást, a többit fűtik, az anyós belgyógyász főorvos volt
ja, apám szerint ez a szoba túl meleg... ő napi 2-2 órát fűt Hérával (nem egész a fél lakást), hát, a húsz fok sosincs meg... és járkál meg dörzsöli a kezét (elitisk.-igh. meg egyetemi adjunktus volt :DDD) ráadásul ő még mindig és lebeszélhetetlenül narancssárga ködben lebeg...
az 1. férjemék lezárják a hn lakást, a többit fűtik, az anyós belgyógyász főorvos volt
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.04., 07:51van
de a fürdőszobán nincs
2 kályhát elgagyiztunk
itt a kéményjárat, 1 közfalbontás, a 2 szobát simán ki tudnám fűteni...
anyáméknál van egy fölös fatüzelésű kályha, de nem adják, meg kb. 150 lepedő lenne átrakatni, 2 év alatt behozná... csak hát miből?
az egyik barátnőm évek óta nem fűt, megtanulta egy idős asszonytól: kád forró víz, és hamar megtanul az ember qrvagyorsan levetkőzni meg fölöltözni... itt ez sem megy, mert villanybojler, és az elmű akkor ad áramot, amikor kedve (fölöslege) van, úgyh nem tudni, mennyi és mennyire meleg az a víz...
a kisszobát (háló) fölfűtöm, de a gázszámlán nagyon érezni, ez sincs szigetelve, a 2 szoba hozzáépítés, a konyhában car a konvektor meg az ablak zárása
a másik barátném (akinek a férje néhány éve még több mint tíz alkalmazottal dolgozott!), kiszámolta, meddig kell kihúzni csak a kandallófűtéssel, h utána már csak akkor kapcsolják ki a gázt (amit úgysem tudnak kifizetni), amikor már meleg lesz...
EZ A MAI MAGYARORSZÁG, HUJ, HUJ, HAJRÁ!!!
van
de a fürdőszobán nincs
2 kályhát elgagyiztunk
itt a kéményjárat, 1 közfalbontás, a 2 szobát simán ki tudnám fűteni...
anyáméknál van egy fölös fatüzelésű kályha, de nem adják, meg kb. 150 lepedő lenne átrakatni, 2 év alatt behozná... csak hát miből?
az egyik barátnőm évek óta nem fűt, megtanulta egy idős asszonytól: kád forró víz, és hamar megtanul az ember qrvagyorsan levetkőzni meg fölöltözni... itt ez sem megy, mert villanybojler, és az elmű akkor ad áramot, amikor kedve (fölöslege) van, úgyh nem tudni, mennyi és mennyire meleg az a víz...
a kisszobát (háló) fölfűtöm, de a gázszámlán nagyon érezni, ez sincs szigetelve, a 2 szoba hozzáépítés, a konyhában car a konvektor meg az ablak zárása
a másik barátném (akinek a férje néhány éve még több mint tíz alkalmazottal dolgozott!), kiszámolta, meddig kell kihúzni csak a kandallófűtéssel, h utána már csak akkor kapcsolják ki a gázt (amit úgysem tudnak kifizetni), amikor már meleg lesz...
EZ A MAI MAGYARORSZÁG, HUJ, HUJ, HAJRÁ!!!
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2013.04.04., 07:40Kéményed van? Elvileg lehetne fatüzelésű kályhád?
Ha én nem veszem meg annak idején ezt a "Kamino" vaskandallót, már megfagytam volna.
Tegnap 12 fokban fürödtem, igaz, előtte dolgoztam, és az esős, hűvös idő ellenére nagyon kimelegedtem, így ki lehetett bírni, de kis idő után már kapkodtam magamra a polárpulcsikat, az biztos.
Reggel viszont iszonyú hidegben fölkelni, akkor a mosakodás hőstett. 🙂
Kéményed van? Elvileg lehetne fatüzelésű kályhád?
Ha én nem veszem meg annak idején ezt a "Kamino" vaskandallót, már megfagytam volna.
Tegnap 12 fokban fürödtem, igaz, előtte dolgoztam, és az esős, hűvös idő ellenére nagyon kimelegedtem, így ki lehetett bírni, de kis idő után már kapkodtam magamra a polárpulcsikat, az biztos.
Reggel viszont iszonyú hidegben fölkelni, akkor a mosakodás hőstett. 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.04., 07:27na, 15-ben tisztálkodni lehetetlen... én olykor idebenn a konyhában a kesztyűn is spekulálok
és basszus, van egy csomó fám, de hogy tegyem a konvektorokba? már gondoltam arra is, h 1szerűen fölgyújtom a parkettát, és hordom rá a fát... de így inkább áttranszportálnám neked... kapcs. ford., Köbüki; de még ez nem megy sajnos...
na, 15-ben tisztálkodni lehetetlen... én olykor idebenn a konyhában a kesztyűn is spekulálok
és basszus, van egy csomó fám, de hogy tegyem a konvektorokba? már gondoltam arra is, h 1szerűen fölgyújtom a parkettát, és hordom rá a fát... de így inkább áttranszportálnám neked... kapcs. ford., Köbüki; de még ez nem megy sajnos...
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2013.04.04., 07:1915 fok valahol választóvonal. Persze fel lehet öltözni, ki lehet bírni, de nekem ilyenkor már úgy fázik a kezem, hogy nem tudok írni, csak betűket rajzolni. És ez alatt már elkezdenek dohosodni a ruhák a szekrényben, de még a könyvek is, penészedik a fal, lecsapódik mindenre a nedvesség. Szóval valamennyit fűteni kell, mert minden tönkremegy az ember körül.
Lehet persze, hogy egy modernebb épületben ez nem olyan súlyos, de az enyém egy 112 éves terméskő épület, nehéz felmelegíteni, ha egyszer kihűlt, és száraz soha nem lesz. régebben, (míg volt munkám) gondolkodtam a szigetelésen, de kiderült, hogy semmi garancia nincs arra, hogy jó lesz (talán még nedvesedés szempontjából rosszabb is!) és annyiba kerülne, mint 100 évre való tüzifa. Most meg azt sem tudom, hogy miből fogom megcsinálni azokat a dolgokat, amiket a nagytudású kéményseprő előírt szeptemberig.
:((((
15 fok valahol választóvonal. Persze fel lehet öltözni, ki lehet bírni, de nekem ilyenkor már úgy fázik a kezem, hogy nem tudok írni, csak betűket rajzolni. És ez alatt már elkezdenek dohosodni a ruhák a szekrényben, de még a könyvek is, penészedik a fal, lecsapódik mindenre a nedvesség. Szóval valamennyit fűteni kell, mert minden tönkremegy az ember körül.
Lehet persze, hogy egy modernebb épületben ez nem olyan súlyos, de az enyém egy 112 éves terméskő épület, nehéz felmelegíteni, ha egyszer kihűlt, és száraz soha nem lesz. régebben, (míg volt munkám) gondolkodtam a szigetelésen, de kiderült, hogy semmi garancia nincs arra, hogy jó lesz (talán még nedvesedés szempontjából rosszabb is!) és annyiba kerülne, mint 100 évre való tüzifa. Most meg azt sem tudom, hogy miből fogom megcsinálni azokat a dolgokat, amiket a nagytudású kéményseprő előírt szeptemberig.
:((((
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.04., 05:51nem függ a vérnyomástól, sem a súlytól...
nálam a fürdőszobában van 15, egy kis elekotronyos hősugi, akkora villanyszámlát csinál, h na... de az ántibiotika sem lenne olcsóbb, fene az érzékeny melegebb éghajlati alkatomat (ja, a vérkeringésem is rendben van, vizsgálták, a pajzsmirigymóködés is), aszonta házidokinéni: alkati
nem függ a vérnyomástól, sem a súlytól...
nálam a fürdőszobában van 15, egy kis elekotronyos hősugi, akkora villanyszámlát csinál, h na... de az ántibiotika sem lenne olcsóbb, fene az érzékeny melegebb éghajlati alkatomat (ja, a vérkeringésem is rendben van, vizsgálták, a pajzsmirigymóködés is), aszonta házidokinéni: alkati
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 00:28de az említett szobán kívül azért még élhetetlen a helyzet:D
de az említett szobán kívül azért még élhetetlen a helyzet:D
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 00:27még jó, hogy a magasabb vérnyomásúak táborához tartozom és kevésbé fázok, mint egy alacsonyabb
még jó, hogy a magasabb vérnyomásúak táborához tartozom és kevésbé fázok, mint egy alacsonyabb
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 00:22egy szoba olajradiatorostol 15 fok, a tobbi 10 vagy meg kevesebb:)
egy szoba olajradiatorostol 15 fok, a tobbi 10 vagy meg kevesebb:)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 00:20jöhetne a jó idő ja én is 10-15 fokban vagyok:D
jöhetne a jó idő ja én is 10-15 fokban vagyok:D
Idézet tőle: Guest ekkor: 2013.04.04., 00:19:DDDD
:DDDD
Idézet tőle: Rakéta ekkor: 2013.04.04., 00:042-3 kilovattos hkályha alatt lazán el vannak, kb, 50 fokon.
Bár amikor a sügyüle szolgáló lány apáméknál a (kinyítot sütőbe vágodó, az ajtajára ugrott, annak rúgos szerkezette meg bevágodott, macskáról így számolt be) az ünneplő tömmeggel a valós tény közölte, kicsit félreérthetően, megsült a macska , volt még okádás is bőven. Ment volna rá macska a friss sült husra. Rajta vesztet, meg a hús is.
2-3 kilovattos hkályha alatt lazán el vannak, kb, 50 fokon.
Bár amikor a sügyüle szolgáló lány apáméknál a (kinyítot sütőbe vágodó, az ajtajára ugrott, annak rúgos szerkezette meg bevágodott, macskáról így számolt be) az ünneplő tömmeggel a valós tény közölte, kicsit félreérthetően, megsült a macska , volt még okádás is bőven. Ment volna rá macska a friss sült husra. Rajta vesztet, meg a hús is.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2013.04.03., 22:44én 20-ban 4 rétegben vagyok, akkor tán a kezem sem fázik... a muteréknál tavaly télen, amikor ugye ott laktam, 16 volt, hát fölnyomtam a Hérát, mint tinikoromban ugyanott...
én 20-ban 4 rétegben vagyok, akkor tán a kezem sem fázik... a muteréknál tavaly télen, amikor ugye ott laktam, 16 volt, hát fölnyomtam a Hérát, mint tinikoromban ugyanott...