Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Megélhetés, létminimum, nyomor.

Tiszta USA is.

tiszta D-Amcsi...

"Múlt rendszer" inkább 1990 előtt: 700'000-800'000 mélyszegénységben élő és 1'000'000-1'500'0000 szegénységben élő és 1'500'000-2'000'000 gazdag.

Ma 1'500'000-2'000'000 mélyszegénységben élő, 3'800'0000-4'500'000 szegénységben élő és 2'000'000-2'500'000 gazdag.

Aki ma gazdag családban él, annak családja 80+% akkor is az volt. De nem is ez az igazi baj, hanem amit csinálnak, gazdagok és szegények országa lettünk egy kevés kívételtől eltekintve, miközben régen az emberek felét egyik sem érintette, el volt békében a mára szinte megszünt középosztályban.

A részlet fizetés is bukta volt, pedig haverom euroban kapta a fizetést, és mégis jobban járt volna ha bérel. Mert így sok milliós vesztességel adta el a házát. (Ingyenes végtörlesztési opcival, szerzősében.)

Hitel egy gyilkos csapda és bilincs. Életet menthet és vagyont vihet.

Idézet tőle: lola

Én sohasem vennék fel hitelt,csak vesztesként léphetsz ki egy hitelből..

 

Na, ez azért messze nem igaz! Mikor jársz jobban, ha albérletet fizetsz, vagy ha a saját otthonod hiteltörlesztésére fordítod ugyanazt az összeget?

Ha meg nagyban nézzük a dolgokat, a gazdaság egyik legfontosabb pillére a hite. Anélkül nem működne semmi.

Az más kérdés, hog normális, kiszámítható gazdasági környezetben van normális hitelezés.

apám is úgy van, mint lola... mindig meg is kapom a magamét, h hülye vagyok a többi százezrekkel együtt, tudhathatjuk, h stb. stb. stb.

Idézet tőle: lola

Én sohasem vennék fel hitelt,csak vesztesként léphetsz ki egy hitelből..

de ha kevesebbet vesztesz egy hitel felvetelevel, mint ha nem venned fel, akkor kenytelen vagy, pl ha a hazad megmenteserol van szo

Én sohasem vennék fel hitelt,csak vesztesként léphetsz ki egy hitelből..

Jó éjt!

Mi fölvettünk egy csomó hitelt a mi nevünkre, de nem magunknak!!!

VÉGE A FŰTÉSNEK, MEGJÖTT A TAVASZ!!! (y) TÚLÉLTEM ITT VELETEK EGYÜTT! Köszönöm, hogy velem voltatok, és hogy még mindig írogattok! Akkor ez a topic nem volt hiába való. 🙂 Jó éjszakát kívánok! 🙂 

Most lefogadom, hogy Fekete megvétele/lefizetése után láttad ezt.

Hát igen, a főkönyvel a kezében jó áron adhatta el a lelkét.

Románok grandiozus értelmetlen építkezésekbe ölték a pénzük.

Fölül álfolyó szökőkút és alatta csatornában a mocskos folyó, sugárútak, etc. az bárki pénzét elvitte volna.

Éppenséggel Borsodchem, Tiszachem, etc. lett belőle, ...

És a Gorenje é Video vásárlás idején nem is volt valuta tartalékunk, mert az iparba fektete a vezetés.

Láttam régebben egy 1 órás interjút Fekete Jánossal. Ott nem egészen ezt mondta. Persze, egy szóval sem állítom, hogy a hitelek csak közérzetjavító intézkedésekre mentek el, hiszen azért épült az ország, üzemek, gyárak, utak, iskolák, lakóépületek, sok olyan beruházás is megvalósult, ami megtérült, vagy megtérülhetett volna idővel, és még ma is használjuk ezeket. De azért hitel nélkül olyan világ lett volna, mint Romániában. Ugye, nem kell részleteznem a rendszerváltásig adósság nélkül elvegetáló országban uralkodó állapotokról?

 

Sajnos az a rendszer (pusztán a gazdasági szempontokat tekintve) nem volt tovább fenntartható. A hitel egy szükséges dolog, nem olyan rémisztő, mint sokan gondolják, de csak akkor, ha egy stabil, folyamatosan fenntartható rendszerbe folyik be, ahol látni lehet a végét.

"hogy a viszonylagos jólét és biztonság nyugati kölcsönökkel volt megalapozva." - ez hazugság írtozatosan terjed.

Fekete a MNB főkönyvével tudja bízonyitani, hogy egy Forintnyi valuta sem ment a hitelekből megélhetési kölcségekkre, sőt csak egy megbukot kisebb cég kívételével ma is működő a nyugatiak által meg vett leginkább vegyipari cégekbe folyt be az összes külföldi hitel. Tárgyi bízonyítéknak maguk a cégek vannak ott a főkönyv mellet.

Legendákat lehet gyártani, a politika tele van vele, de gazdaságról ne hazudjunk, vagy terjesszük más hazugságát! Gorbi eladott minket a nyugatnak és az orosz államkincstár arany készletével távozott, ebből ünnepelteti magát. Hívatalos, ma is nyílvános levélben megkérdezte a német vezetés egyik promines tagját (most nem nézek utána, de rá lehet keresni), hogyan lehetne az orosz álam kincstár vagyonát egy magán személy nevére átszállítani nyugatra.

1984-ben Pekingen a magyar nagykövetet behívták a Külügyminisztériumba, mit szól ahhoz, hogy a ketei blokk a nyugathoz fog nem sokkára tatozni. -ez személyesen mesélte el.

Valóban nem volt az sem "emberi" minden tekintetben – és valóban arra voltunk fiatalok.

Viszont a kölcsönöket nem magunknak vettük föl...

Igen, igen, de azért ebben bőven benne van a nosztalgia jótékony hatása, azért hülyeségben az a korszak sem szűkölködött, és azt se felejtsük el, hogy a viszonylagos jólét és biztonság nyugati kölcsönökkel volt megalapozva.

Viszont az tény, hogy nem volt 4 millió létminimum alatt élő, és 1,5 millió mélyszegény, se hajléktalan, se éhező, a magyar történelemben először nem volt elzárva az út a  tanulástól senki előtt a szegénysége miatt - és ez már elég ahhoz, hogy azt az időszakot jobbnak tartsuk.

Most kaptam...:

 

Kedves Olvasó!
Lehet az alábbi levél tartalmával vitatkozni, de az igaz,

       hogy sok benne az igazság. Különösen azok figyelmébe ajánlom akik, az

       "átkosban" tanultak, szereztek diplomát, megtanultak egy szakmát, sőt a

       gyermekeik taníttatása sem okozott gondot. Gyarapodtak tudásban és

       anyagiakban is. Tagadhatatlan, hogy ennek az időszaknak voltak hibái, de

       az elmúlt évek és különösen az utóbbi 3 év "eredménye" már nem hiba

       hanem bűn!
 

EGY MELÓS LEVELE

"Hallom a hírekben, hogy egykori MSZMP-s Boross Péter együtt emlékezett az egykori KISZ-es Orbánnal azokra a rémes kommunista időkre, amikor az előbbi egy vendéglátóipari vállalat igazgatói székében, utóbbi pedig ingyenes egyetemi tanulmányai során rombolta a kommunista rendszert.
 Megértem őket, biztos rémes volt nekik a kommunizmus, ahol egy melós kinyithatta a pofáját és nem vágta magát hasra egy csepeli proli ha valaki másfél évtized alatt megszerzett jogász diplomával a kezében nagyképűsködni akart valahol. Nekik egy olyan világ kellett, ahol nem kilencmillióan érzik jól magukat és egymillióan rosszul, hanem olyan, ahol kilencmillió kiszolgáltatott nyomorultra jut egymillió burzsuj. Ők elérték a céljukat és elvárják, hogy velük együtt visítsuk az üres vályú előtt, hogy milyen rossz is volt nekünk akkor, amikor még nem vályúból, moslékkal etettek minket.
 Hát, én elszomorítom ezeket az embereket. A többségnek nem volt rossz. Nem éreztük a legjobban magunkat, de minden jobb volt nekünk, mint ma. Abban a rohadék rendszerben lakást adtak a fiatal házasoknak, ma devizahitelt kaptak és többségük el is menekült az országból emiatt. Abban a rohadék rendszerben, ha nem mentünk el dolgozni a rendőr kergetett minket, ma akkor kergetnek minket, ha dolgozni akarunk vagy feketén munkát vállalunk. Abban a rohadék rendszerben mindenkinek volt mit ennie, nem adalékokkal, hamisított húsokkal, lejárt szavatosságú élelmiszerekkel tömtek minket és senki nem volt ráutalva, hogy egy tál levesért naphosszat dolgozzon. Abban az átkozott rendszerben Trabanttal jártunk ugyan a Balatonra nyaralni, de legalább volt mivel és volt hova. Ma elszédülünk már attól is, ha csak a benzinkutak ártáblájára nézünk és a járdaszigeteknél távolabbra nem jutunk nyaranta. Abban a rohadék rendszerben, ha betegek voltunk, kórházba mentünk és meggyógyítottak minket. Mára táppénzcsalók, álrokkantak, munkakerülők lettünk.
 Végül, és ez talán a legfontosabb, abban a rendszerben emberekké lehettünk, dolgozhattunk, boldogulhattunk, gyarapodhattunk. Érték volt a gyerek, a jövő záloga. Ma kétségbeesetten tekintünk rájuk, féltjük őket a holnaptól, mert azt látjuk, hogy semmi, de semmi esélyük a boldogulásra. Ha nem akarjuk, hogy éhen dögöljenek huszonévesen, akkor szinte nekünk kell őket idegenbe taszítani. Messzire tőlünk, olyan messzire, hogy öreg korunkra biztosan magunkra maradjunk.
 Ma, amikor ennek a rendszernek a képviselői gyalázzák azt a rendszert, fázós kezem ökölbe szorítom és dühösen, nagyon dühösen emlékszem arra a világra, amikor még nem senkiházi senki volt a nevem, hanem voltam valaki, aki büszke lehetett magára."

 

Itt a jó idő!:)

... mert árcsökkentés van! csak mi vagyunk hülyék felfogni ezt...

Most nézem, a tőzifa ára 2450 Ft/q-ról 2800-ra emelkedett. :(((

(+ 15%)

A palackos gáz, a brikett ára is emelkedett.

Nekünk miért nem ad a Jóisten egy ilyen államfőt egyszer? :(((((

 

http://bokorsopron.fw.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=932&fb_action_ids=329575043832374&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22329575043832374%22%3A128755980643124}&action_type_map={%22329575043832374%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Nálunk 22 fok van a gyerek miatt, de rajta van pluszban még harisnya és nadrág meg két pulcsi. Lassan ahogy vége van a fütésszezonnak, költözöm vissza az emeletre. Olyan 1-2 héten belül.

Idézet tőle: Luciann

14 fok van nálam. Nem gyújtottam be. Lenne mivel. Kaptam egy kis fát. Herótom van. Mindentől!!! 😛 

 

Fűtsél be! akkor jobban leszel. Én is összeszedtem egy vödörnyi hulladékot, az lobog most a kályhában. Még pár nap, és már jobb idő lesz.

Viszont gyűjtöm a fát. mindent, ami 3 cm-nél vastagabb. Összeaprítom, szövött zsákba teszem és fölhordom a padlásra, ott a nyári hőségben kiszárad.

Idézet tőle: Luciann

14 fok van nálam. Nem gyújtottam be. Lenne mivel. Kaptam egy kis fát. Herótom van. Mindentől!!! 😛 

De kicsit begyújtottam a sziesztát, most 12 van, 13-at sikerült ma elérni:)

Idézet tőle: Luciann

Idézet tőle: jelenlét

Idézet tőle: Luciann

Idézet tőle: jelenlét

rájöttem van kályhám, tudok vágni fát és van sziesztám is!:D

Burzsuly! 😛

😀 de gallyak, azokat meg nem rakom folyamatosan:)

Na, és a Siesta? 😀

Elszívja a zoxigént:)

14 fok van nálam. Nem gyújtottam be. Lenne mivel. Kaptam egy kis fát. Herótom van. Mindentől!!! 😛 

Idézet tőle: jelenlét

Idézet tőle: Luciann

Idézet tőle: jelenlét

rájöttem van kályhám, tudok vágni fát és van sziesztám is!:D

Burzsuly! 😛

😀 de gallyak, azokat meg nem rakom folyamatosan:)

Na, és a Siesta? 😀

Idézet tőle: Luciann

Idézet tőle: jelenlét

rájöttem van kályhám, tudok vágni fát és van sziesztám is!:D

Burzsuly! 😛

😀 de gallyak, azokat meg nem rakom folyamatosan:)

Idézet tőle: jelenlét

rájöttem van kályhám, tudok vágni fát és van sziesztám is!:D

Burzsuly! 😛

Idézet tőle: jelenlét

amúgy annyira nem katasztrófa, mennyire gáz lehet azoknak, akik az utcán alszanak

Én is ezzel vígasztalom magam. 🙂 

Idézet tőle: jelenlét

Idézet tőle: Luciann

Szép vasárnapot kívánok nektek! 🙂 Jelentem, szobában 12-13 fok van. 🙁 Azt hiszem, megyek az ágyba. 🙁 

egyutt erzek veled!:))) 3 takaro melegito, pulover es jojjon vegre a jo ido!:)

mar csak par nap

Még ma is sokat voltam ágyban. Azt hiszem, még egy nap, és vége! (y) ÁMEN!!!

http://www.koponyeg.hu

úgyhogy cserépkályha ölelgetős, szeretgetős időszak következik:D

rájöttem van kályhám, tudok vágni fát és van sziesztám is!:D

"Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!" (J. A.)

Ezek ott még jellemzőbbek...

De a trópusokra egy ellen emigráción tényeg meglepődnének. De igaz betegségek szempontjából a kaukázus kevésbé veszélyes, csak sajnos mostanában nincs elég délen. 

nem is komolyan írtam, nálad is sötét volt... 😀

az a sivatag része 😉 jó tudom ejszaka van

az oázis is olyan... 

Nem csak sivatag van.

és éjjel? hmmm. ennyire még tok földrajzot...

Gyalog induljunk el délnek, emigrálunk Arikába, ott legalább fűteni nem kell. - egy exsorstárs. :S

nem tom, beszéltem ilyenekkel... sokan közülük nem is akarnak mást...

amúgy annyira nem katasztrófa, mennyire gáz lehet azoknak, akik az utcán alszanak

na, a szoba talán megáll 10 fokon:)

tegyük össze a kettőt:D adok kályhát:D

wazze... és itt a sok fám

mit nem adnek 13ert a furdoszobaban:DDD nekem ott 5 fok ha van:D

a konyhai konvektor végleg kinyiffant... a fürdőszobában nem lesz több 13-nál, a kis elektromos meg olyan villanyszámlát csinál, h na

még jó, h reggel hajat mostam

Idézet tőle: Luciann

Szép vasárnapot kívánok nektek! 🙂 Jelentem, szobában 12-13 fok van. 🙁 Azt hiszem, megyek az ágyba. 🙁 

egyutt erzek veled!:))) 3 takaro melegito, pulover es jojjon vegre a jo ido!:)

mar csak par nap

na viszont az a szitu, hogy mar csak 12 fok van a szobaban es csokken:D beszart az olajradiator, asszem ma a furdokadban alszok:D