Forum breadcrumbs - You are here:FórumokCsevegő, kötetlen témák: KlubszobaOFF
Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

OFF

ElőzőOldal 150 / 202Következő

A savak amik a kólában vannak, meg a plag amit képez rajtúk ami gyilkos a fogakra.

Én régen szívesen ittam capuccinót,de csak finomakat,mostanra már azt sem bírom,fáj a fejem meg a lábam tőle.Mitől lehet ez?

Biztos romlott volt.  :))

Én ittam egyszer egy energiaitalt,de nem bírtam létezni,nagyon rosszul lettem tőle,kalapált a szívem, izzadtam.Más meg napi 4 et 5 öt megiszik.

semmi, legenda meg placebo

Rám nincs hatással. Tán csak mert vagy 10 évet éjszakáztam, s öntöttem magamba a kávét, kólát.

Most meginnék egy bikaerős kávét, s talán hamarabb elaludnék. Energiaitalok nem finomak, de hatástalanik, a kólában két literben van egy kávényi koffein, már amelyikben van annyi ( a koffein adalék drága dolog).

És mi a helyzet a koffeinnel ??

akkor adjuk a libának, és nem szól az EU, h tömjük! 😉

Erről beszélek

Hol van a cukornak ennyi káros hatása? Az természetes, míg az édesítőszerek, kemikáliák.

Tehát a Light kóla full egészségtelen, igaz nem hízlal. (Májat legfeljebb)

No, kérem.

UGYANAZ A GYÓGYSZERGYÁRTÓ CÉG TALÁLTA KI NEKÜNK AZ ASZPARTAM TARTALMÚ ÉDESÍTÕSZEREKET, MINT AKIK - MÉG A VÍRUS KIROBBANÁSA ELŐTT - ÁRULTÁK A VILÁGNAK A H1N1 OLTÓANYAGÁT!!!  

Az aszpartam-(édes )mérgezés     Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól õrzött titok! Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelmûen kimutatták mérgezõ és betegségeket elõidézõ hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltõ anyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent mûvel. Vajon miért nem lehetett   hallani errõl eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná,hogy a könyvek szerzõi, vagy az élelmiszer ipari cégek húzzák a nagy hasznot belõle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? Egyszerû.  

Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és több száz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tûnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg és
NutraSweet néven dobta piacra az édesítõszert.  

Izgalmuk érthetõ volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül elõállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevõ. A probléma ott kezdõdött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenõrzõ Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltõ és az idegeket is károsítja. Késõbb valahogy eltûntek a vizsgálati dokumentumok, a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetõek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt.  Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.  

Nem sokkal késõbb elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítõitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerzõdést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségû, szabad forgalomba hozataláról. Ekkoriban kezdõdött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is.  Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.     Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.  

Hihetetlennek tûnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?     Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni.  

A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévõ metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltõ.  

További összetevõi, a fenil-alanin és az aszpargin sav pedig mérgezõek. Ha a késõbb felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát.... És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az   ezzel édesített élelmiszereket.  

És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett , amely az összes beérkezõ panasz 80 százalékát  tette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer- és Gyógyszerellenõrzõ Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelmûnek gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyrõl tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat".

Valószínûleg nem véletlen, hogy a gyógynövénybõl nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó idõre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az elõtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítõ forgalomba került volna. És talán az sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalék anyagnak számít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyõzõek, és ahol az aszpartam elleni szólamok felütik a fejüket, "õk megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente ... Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban.

Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos" alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik. 

Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:

- szénsavas és rostos üdítõital,

- joghurt,

- fagylalt,

- reggeli készítmények,

- pezsgõtabletta(!),

- sportital,
 - gyerekvitamin(!),

- lekvár,

- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek,

- kevés kivétellel maguk az édesítõszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban. 

Az aszpartam néhány mellékhatása :

látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bõrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, ízületi fájdalmak. 

"Afogaim nekem is jók.Néha túl jók:)))"

:))))

Én kb 11 évesen ittam először kólát. Az pepsi volt,de nem ilyen íze volt,most a Coca jobb.A fogaim nekem is jók.Néha túl jók:)))

Én úgy 30-32 éve folyamatosan iszom a kólát, de a fogaim megvannak. 

Ez mint minden esetben, tényleg alkati kérdés. A kóla a foggal amúgy nagyon keveset érintkezik. 

Láttam olyan videót, hogy mit csinál a foggal a kóla. 

Tedd sörbe, s meglátod, ugyan az lesz az eredmény, mint ahogy a traubiban és minden más szénsavas üdítőben. 🙂 Csak hát a kólaellenes lobbi, ami ugyan nem sok kárt okozott a kólacégeknek. A negatív reklám is reklám. 🙂 Csak az én kólára költött pénzemből szerintem már egy komplett palackozó üzemet felépítettek. :))

A régi Traubi volt nagyon finom... ez nem ua.

Öcsémnek felefogsorát ölte meg, haveromnak az kb. egészet. Haveromnak neki teljes 28 (+4 nem fér el neki ssem) foga van Hollywood mosollyal, csak már minden fogán dolgoztak komolyan vagy nem valódi.

De imádtám a kólát. De én leszoktam róla. 😉

Én minden üdítőt, amiben nem édesítőszer van. Mert a cukor hízlalhat is akár, de az édesítőszerekkel komolyabb baj van. Azok végső soron gyógyszerek.

Én a Traubit imádom nagyon.Ti?

A Cola logók "evolúciója":

Áááá, még 1 régi: "A  nyugati ifjúság a beat és a Coca-Cola mámorában fetreng."

Kamusok, valakinek "érdeke" sok regisztráció...  Mert itt aktívan vagyunk vagy 8-an 10-en, miközben naponta regelnek vagy 5-6-an.

Miért?

csak úgy vannak

annyi új felhasználó van,de aztán sehol senki.

A Fehér Házba berohan egy őr:

– A szovjetek a Hold egynegyedét vörösre festették!

– Semmi baj.

– A szovjetek már a Hold felét vörösre festették!

– Nyugalom.

– De elnök úr, a szovjetek az egész Holdat vörösre festették!!!

– Ne aggódjon, a mi embereink már ott vannak, és épp festik rá fehérrel, hogy Coca-Cola...

Állítólag él Elvis Presley

Nekem nincs impotenciám. :))))  

frigiditást tuti nem! :DDD

Hát igen,én is ismerek valakit,dohányzik,vedel mint a gödény,és makk egészséges.egy szimpla náthát sem kap el soha.Ja,és egy dkg vitamint sem juttat a szervezetébe.

ez így igaz...

és ha a paraszt reggelire műzlit enne és gyümiteát inna, bírná-e a napsütésben a kapálást délig? elájulna, mint a franc... szalonna, kolbász, kenyér, pájinka.

az orosz muzsikok szívják a rettenetes mahorkájukat, vedelik a vodkát, és kb. száz évig élnek.

sztem stresszfüggő is

És még állítólag impotenciát is okoz.

Akkor azért nem tudok egy normális betegséget elkapni. :))  Már vagy 8-9 éve max kisebb átfutó "baromságokat" kaptam el.

Na most ez így badarság. Én kólán nevelkedtem, még az anyatejjel is kólát kaptam, s most is éppen azt iszom (amit pont a szerelmem "hagyott rám"). 

Egyénfüggő, mert van aki egész 100 éves koráig dohányzik, mégsincs semmi baja, van aki soha nem dohányzott, egészségesen élt, mégis meghalt fiatalon tüdőrákban.

No a kóla éppen ilyen.

wazze... aranyos

Friskies Macskatáp Ivartalanított Macskáknak,hogy újra a régi legyen :))
Kis humor:))

Nekem a sok pipi.

Nekem egy a bajom vele.Kalóriabomba...

... viszont egy csomó kórokozót megöl, úgy hat, mint a kemoterápia. Először az egészségtelent pusztítja, aztán nem kíméli az egészségeset sem.

A pszic. (volt) barátnőm D-Afrikában élt 9 évig, ott kólát isznak fertőtlenítésképpen.

A kóla hatása a szervezetre

Első 10 perc:
10 kávéskanálnyi cukor belerobban a szervezetedbe. (a napi ajánlott mennyiség 100%-a). Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túl édességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.

20 perc múlva:
A vércukorszinted az egekben, amit inzulintermeléssel kompenzálsz. A májad azzal próbál segíteni, hogy annyi cukrot bont le zsírrá, amennyit csak bír. (És ebből épp elég van most.)

40 perc múlva:
A koffein felszívódása megtörtént, a pupilláid kitágulnak, emelkedik a vérnyomásod, ezért a májad kénytelen több cukrot pumpálni a véredbe. Az adenozin receptoraid mostmár blokkolva vannak, nehogy elszédülj.

45 perc múlva:
A tested megemeli a dopamin szintedet, stimulálva ezzel az agyad élvezetközpontjait. Élettani szempontból hasonlóan működik a heroin, mellesleg.

1 óra múlva:
A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést. Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését. A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik (pipilned kell). Mostmár biztos lehetsz abban, hogy szépen kiürítetted a kalciumot, magnéziumot és cinket, ami csontjaidba tartott hogy azokat erősítse, ugyanúgy, ahogy megszabadultál értékes nátriumtól, elektrolitoktól és víztől. Ahogy a tornádó benned kezd lecsendesülni, elkezdődik a cukor-összeomlás. Irritált és kedvetlen leszel. Mostanra kiürítetted az összes vizet is ami a kóládban volt, mindazzal a sok értékes tápanyaggal együtt, amit a tested arra szeretett volna használni, hogy hidratálja a szervezeted vagy hogy egészséges, erős csontokat és fogakat építsen.

"Mit vétettem én,

hogy nem felelnek, akárhogyan intek" (J. A.)

teljesen indifferens, h 15.

Bacchus, ezt meg h sikerült pont most elém tenni??? Talált, süllyedt...

Túlagyalás, az élet megrontója!

http://boldogsagtervezes.hu/boldogsag-gyakorlat-tulagyalas-ellen-a-3m-modszer/

Nekem egyszer a valproátot ajánlották, és hogy állítólag az majd kiváltja a clonazepam-hiányt, de a frászt. Nem váltott semmit, bár rohadt modern biztos. Úgyhogy gyorsan vissza a clonazepamhoz ...Ezek szerint tényleg elég egyéni a hatásmechanizmusa, ha nálad ilyen könnyen ment.

Hát, akkor nekem annyi. Azt a 3 hónapos leállási próbálkozást nem kívánom senkinek, pedig elvileg fokozatosan ment a megvonás, és mégis, már 2x1 mg-nál is vacakul voltam, de 2x 0,5 mg volt az a határ, ami alatt már vert a víz (de hetekig), és aztán szépen lassan már felkelni se tudtam az ágyból. Hát kb ez .... Szép vicc lenne, ha beszűntetnék, de azért van pár helyettesítője, na meg volt már példa olyanra, hogy valamit külföldről hozattunk be, mert nálunk éppen hiány volt egy ideig. De mit mesélnék be magamnak amúgy?

Én simán lecseréltem egy kevésbé modernre... Pedig az "alapadagon" felülre mentem sokszor "bekapkodtam" egyet-egyet, és a zavartságon kívül más hatása nem volt. Viszont vodkával kombinálva nagggyon érdekes, de ezt a "szkma" is tudja...

Lehet, h bemeséled magadnak? Bocs. És mi van, ha, teszem azt, megszüntetik? Ilyen is történt már gyógyszerekkel.

Idézet tőle: Rakéta

"mindig visszatértünk a Rivotrilhez." - tehát eddig valószínű meg volt a kellő szünet. 😉

Ha nincs szünet évente lehet emelni a dózis, a mozgásközpontod, kisebb hatékonysággal és lasabban kompenzál, ... etc. 

"szal kb immunis vagyok már erre" - Akkor nem szednéd. 😉 Jó értem én. 

Olyan nincs, hogy a mellékhatások (zöme) kimaradnak. Csak olyan, hogy ennyhén jelentkeznek. Kevés gyógyszer van amihez nem szokik hozzá az ember, a Rivotril főleg nem az. Szegény eplilepsziások régen. 

Én már kábasság nélkül, napi 18 mg-t tudok bevenni, annó anyám 2mg-ot 4 mg-at, majd 6mg-ot, ebben (is) nő a tollerancia. 

Meg az elvárt hatásban is. 

Ha meg van még ez/az a dokid, beszéld át vele ez a kérdést, ha jót akarsz maganak!

Amúgy nem asztmondtam, hóogy szenvedni kell, csak a benzodilzepineket kell pihentetni, időszakosan és rendszeresen. 

Te a kiforgatások mestere vagy, hallod 🙂 Akkor ismétlem: NEM, NEM voltak ilyen kihagyások. Egyetlen egyszer próbáltam leállni, azzal elment kb 3 hónapom, és borzalmasan rosszul voltam még a 3 hó után is. Na ezek után adtam fel teljes mértékben, és meg kell békélnem a gondolattal, hogy ez örökre szól, csak ezel egyetélen gond van: évenkénti egy nagy stressz, hogy megint lazán meghosszabbítja-e a neurológusom a szakjavaslatot, vagy egyszer lecserélik avagy csak rossz napja van, és kitalál valami "modernebbet". Nálam ez szerencsére annyira egyszerűen megy, hogy tőlem kérdezi, milyen adagban akarom szedni, és akkor az asszisztenső beírja, a doki meg nagyjából azt se tudja, mit pecsétel, csak az orra alá nyomja, és két beteg között így max fél perc alatt meg is történt az újabb 1 évre szóló hosszabbítás. Ez már 15 éve így megy, remélem megy is még.

"akkor nem szednéd" -- DE szedem! és azt is írtam, hogy sok-sok éve óta semmit nem emeltem, stabilan 2x2 mg-ot szedek, szal akkor nálam mégse igaz az, hogy fokozatosan emelni kellene, hiszen tényszerűen ez nincs így! Én készséggel elhiszem, hogy nálad ez van, de nálam nem. 

Nem értem, honnan vezsed ezt a benzodiazepin-pihentetést, de mint említettem, na akkor lenne nekem végem azonnal (már írtam). Úgyhogy nálam ez teljesen kizárt, de átbeszélnem sincs kivel, mert a dokimat (talán hála az égnek) rohadtul nem érdekli, hogy mit és mennyit szedek. A háziorvosom meg olyan szinten ostoba, hogy nemrég is azon vitáztunk, hogy 2 g-ot vagy 2 mg-ot írjon a beutalóra a javaslat meghosszabbításához, mert ezzel sincs tisztában. Elég viccesnek tűnik, de ez a realitás. És nem is tudtam meggyőzni, mert végül 2 g-ot írt a papírra, szerinte én 2x2 g-ot(!) szedek :DD Azért ez durva ... Viszont én pont az ostobasága miatt csípem, mivel így nagyjából az van, amit én diktálok neki, akár diagnózis, akár gyógyszer tekintetében. Ahogy hallom, vannak akik meg közelharcot vívnak egy receptért ...

De most tényleg, honnan veszed ezt a benzodiaz-pihentetést? Tudsz rá valami hivatkozást mutatni? Most már érdekelne ... Csak mert a legelső neurológusom, még valamikor 18 éves koromban, na ő is azt mondta, hogy bármennyire is vannak úgymond modern szerek, nagyon sok esetben csak extrém dózisú benzodiazepin bizonyul hatásosnak pl egy kemény bipolárban.

Mondok, az övé, hát ő törli. (Ebben a korban ez már elvárható, h a sajátunk offját kitöröljük.) Jó kis et.

Jaj, mi meg bűnbakok és bűnünők vagyunk... szánom-bánom.

Ide  nem de máshová igen :))))

Úgysem jön többé ide.

Az kéne... Én a szerelmemnek írtam, mert őt nagyon szeretem, s ritkán írhatom ki ide. 

ElőzőOldal 150 / 202Következő